Stafford

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Diezel (Gast)

sorry ine en jill maar daar ben ik niet mee akkoord, mijn honden zijn de liefste honden naar mensen en kinder! Het is niet omdat ze vroeger gekweekt zijn als vechtershonden en dat in hun bloed zit dat het daarom

naar iedereen bijt, iedereen die hier binnen komt of die ik tegen kom op straat zijn hun beste vrienden. En kinderen ? Ze hebben niet liever of kinderen. Dus die reactie vink nie echt gepast 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

En hoe gaat het met de malthezer?

Die zal zich rot geschrokken zijn van twee staffords aan zijn lijf .

Diezel (Gast)

ja dat is het gene dag ik zeker niet wil en dat is dat het opnieuw gebeurd en erger zou aflopen, dazrom dat ik wouw vragen of er mensen waren die dit miss ook eens meegemaakt hadden, ik ben blij dag iedereen wilt helpen en ben heel blij met de info, ik ben er enorm van verschoten en het was geen aangename ervaring voor mij. Want hij was zo braaf en toonde geen zn gedrag en ben bang dat hij nu mischien rapper agrisief zal doen .. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" ik praat niets goed omdat de commentaren mij niet aanstaan, ik wil gewoon dat de mensen snappen wat er effectief gebeurd is want niet iedereen verstaat wat er echt gebeurd is .. Ik zou niet hier raad vragen als ik er geen negatieve reacties op zou willen, ik weet hoe vel mensen denken over staffords  "

 Je vroeg raad en die heb je gekregen.

Ik heb nu nog 1 engelse stafford toen ik er nog 2 had, gooide ik die iedere ochtend in de auto ging naar een losloopgebied waar geen honden liepen en die 2 konden zich uitleven zoveel ze wilden.

Ze hebben geen andere honden nodig en mijn advies is,gewoon ze altijd aanlijnen als er andere loslopende honden zijn.

 

Mijn teefje is tot 9 maanden gesocialiseerd en toen begon madam zich te gedragen als een echte stafford en heeft ze nooit meer losgelopen bij andere honden.

Mijn reu was jonger,voor hem was de pret met 6 maand over.

Diezel (Gast)

heleen, hij is 1 ook kwijt en zijn 1ne poot hebben ze moeten amputeren. Dat is wat ik er van weet.. Die andere stafford heeft er mee staan schudden alsof het een beertje was.. Was enorm zielig maar het baasje van de malteser is in paniek geslaan en is beginnen trekken aan zijn hondje.. Dus de verwondingen allern maar erger geaakt natuurlijk ????

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" heleen, hij is 1 ook kwijt en zijn 1ne poot hebben ze moeten amputeren. Dat is wat ik er van weet.. Die andere stafford heeft er mee staan schudden alsof het een beertje was.. Was enorm zielig maar het baasje van de malteser is in paniek geslaan en is beginnen trekken aan zijn hondje.. Dus de verwondingen allern maar erger geaakt natuurlijk ???? "

 Ik vraag mij nu wel af wat er weer allemaal klopt of we niet voor de gek worden gehouden???

 

Als ik een stafford dat zie doen,dan zou ik het niet nodig vinden om nog vragen te stellen op een forum.

 

De vooroordelen over staffordeigenaren zijn niet altijd onterecht als dit verhaal klopt.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

 

Iedereen weer een trauma voor het leven.

Diezel (Gast)

wat wil je daar mee zeggen als ik mag vragen? Denk je dat ik hier wa zit te zeveren ? 

Die 3 veaagtekens na die reacties waren een emoji maar dat neemt deze pagina blijkbaar niet van mijn iphone 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"  Ik vraag mij nu wel af wat er weer allemaal klopt of we niet voor de gek worden gehouden???
 
Als ik een stafford dat zie doen,dan zou ik het niet nodig vinden om nog vragen te stellen op een forum.
 
De vooroordelen over staffordeigenaren zijn niet altijd onterecht als dit verhaal klopt. "

 Je wordt er ondertussen doodmoe van

Iedereen die aan een Stafford begint als eerste hond( of iets wat er op moet lijken op marktplaats aangeschaft) lijkt te willen gaan bewijzen dat hun hond voor altijd tolerant zal blijven naar soortgenoten.

 

Er zullen enkele tussen zitten die ontzettend stabiel zijn en blijven en dat zijn vaak juist niet de honden die 'goed zijn gesocialiseerd' in de vorm van veel los spelen met veel verschillende honden.( en nul begrenzing)

Diezel (Gast)

moest mijn hond diezel de stafford de hond zijn die dat maltesertje zo zou toegetakeld hebben zou ik idd hier geen vragen komen stellen, maar dat is het geval niet. 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" ja dat is het gene dag ik zeker niet wil en dat is dat het opnieuw gebeurd en erger zou aflopen, dazrom dat ik wouw vragen of er mensen waren die dit miss ook eens meegemaakt hadden, ik ben blij dag iedereen wilt helpen en ben heel blij met de info, ik ben er enorm van verschoten en het was geen aangename ervaring voor mij. Want hij was zo braaf en toonde geen zn gedrag en ben bang dat hij nu mischien rapper agrisief zal doen ..  "

 Mijn honden kunnen wel met andere honden. Om je even het verschil in gedrag aan te tonen, mijn honden zijn al een aantal keer aangevallen door andere maar verder dan een aanvallende hond happen om weg te komen gaat het niet. Ze luisteren dan nog gewoon naar mij en zijn nog nooit terug gelopen naar de aanvallende hond met de bedoeling om hem te bijten. Ze zijn nu 9 jaar en ouder maar zo is het altijd al geweest.

Ik kan je helaas enkel zeggen dat je angst gegrond is.

Diezel (Gast)

ik denk dat zn forum bedoeld is om mensen die vragen hebben te helpen en ze niet verwijten, ik ga niet goedkeuren wat mijn hond heeft gedaan maar ik weet wel dat moest mijn hond een golden retrizver geweest zijn ik niet zn reacties als deze zou krijgen. Maar de mensen due mij wel geholpen hebben zijn allesinds bedankt. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" moest mijn hond diezel de stafford de hond zijn die dat maltesertje zo zou toegetakeld hebben zou ik idd hier geen vragen komen stellen, maar dat is het geval niet.  "

 Ik ben ondertussen wel zeer benieuwd wat je weet van de ras eigenschappen van de Stafford en of je dit serieus neemt of dat jij 1 van de velen bent die denkt dat het wel los zal lopen en dat jouw honden nu met alle honden kan en dat dit voor altijd zo zal blijven..door ze elke dag met andere honden te laten spelen en in aanraking te komen?

 

Dat je vergeet het onderscheid te maken tussen een pup/jonge hond en de omslag die plaatsvindt bij het volwassen worden (wat voor iedere hond verschilt,dus je weet in principe nooit echt wanneer jouw hond de omslag zal gaan maken).

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"Er zullen enkele tussen zitten die ontzettend stabiel zijn en blijven en dat zijn vaak juist niet de honden die 'goed zijn gesocialiseerd' in de vorm van veel los spelen met veel verschillende honden.( en nul begrenzing) "

 Daar heb je (in mijn geval toch) wel gelijk in. Het socialiseren van mijn honden is niet gebeurd op de hondenweide en als ze bij andere honden zijn zit ik er wel bovenop en worden ze wel vaak genoeg tot de orde geroepen als ze te wild zijn of als ze de andere hond ongewild lastig vallen,...

Diezel (Gast)

ik heb mij goed geinformeerd voor ik mijn honden heb gekocht over het ras, of ik dit serieus neem. Als u hond zo iets zou doen terwijl hij nog nooit zn gedrag heeft vertoont zou jij je dan geen vragen stellen wat de aanleiding zou kunnen geweest zijn en het 1ne wat ik wouw weten is of mijn hond nu sneller zn gedrag zou kunnen vertonen door wat er gebeurd is. Wat dat is het laatste wat ik zou willen. Ik weet goed genoeg met welk ras ik bezig ben en dat het idd een groot verschil is of ze pup, puber of volwassen zijn. 

Maar ge zijt bedankt ik zal donderdag wel raad vragen aan de begeleiders op de hondenschool want die mensen kennen er efectief wat van. Ge vraagt aan mij maar wa kan ik weten ofge er effectief wat van kent ofnie. Het is niet omdat je zelf en hond hebt dat je daarom er alles van kent en zeker niet als je zelf geen stafford hebt. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Er zijn mensen zijn die zeggen dat een stafford geen vechthond is, dat als ze sociaal worden opgevoed dat ze dan sociaal zijn. En er zijn idd staffords waar nooit de knop om gaat, maar bij heel veel staffords gaat er rond de puberteit iets veranderen en krijgen ze een korter lontje naar andere honden. Ze kunnen dan het ene moment nog leuk tussen andere honden lopen, maar als er dan iets gebeurd wat de hond niet zint dan kan een correctie omslaan in een gevecht en dan is de kans erg groot dat er de bekende knop om gaat en door gaan tot de andere hond dood is. Dit uit zich in vast houden en schudden en scheuren. 

 

Jou hond was duidelijk erg geïnteresseerd in het gevecht, om mee te doen of om het te stoppen?? Wie zal het zeggen, maar de kans was groot dat je hond ook vast zou houden en er in mee zou gaan. Nu liet ie los, maar de kans is dat er bij een volgend onenigheid tussen twee honden dat ie er weer op duikt.

 

Staffords zijn ooit gefokt om te vechten en deze vasthoudende eigenschap heb je er niet zomaar uit...

 

Als een jachthond een konijn dood bijt, tja dat kan gebeuren want je hebt nou eenmaal een jachthond en deze eigenschap krijg je er niet zomaar uit getraind. Maar waarom zou je dat willen want de eigenaar heeft bewust voor een jachthond gekozen. 

 

Als een border collie gaat drijven, tja dat kan gebeuren want je hebt nou eenmaal een drijvende hond aangeschaft... hoe hard je soms ook traint, dit krijg je er niet zomaar uit. Maar das niet erg want je hebt bewust voor deze hond gekozen. 

 

Als een stafford niet hondsociaal is of kan doorslaan bij een correctie dan heb je je hond niet goed gesocialiseerd en ligt het altijd bij de eigenaar want een hond wordt niet vals geboren...

 

Raar toch?

 

Na al die jaren kan je deze reactie nog steeds verwachten bij deze honden en nee het ligt niet alleen aan de opvoeding...

 

Als ik jou was zou ik toch aanraden om je verantwoordelijk nemen. Je wilt, neem ik aan, ook je lieve hond beschermen? Dus zorg ervoor dat hij leert andere honden te negeren en laat hem alleen spelen met honden waarvan je weet dat het goed gaat en voor beide partijen leuk is en blijft. Leer ook eventueel je hond aan dat een muilkorf niet erg is maar dat dit heel veel lekkere koekjes betekend. Hierdoor neem jij je verantwoordelijkheid en zal je je hond kunnen beschermen. Want gaat het eens een keer zo fout dat jou hond een andere hond echt aanvalt of zelfs vermoord dan ben jij je hond mogelijk kwijt.

 

En of je hond nu sneller agressief zal zijn? Nee ik denk dat als het erin zit dat het er toch wel uit zou komen en dat dit niet alleen gebeurd door deze ervaring.

 

En zo ontzettend sneu dat er weer een andere hond slachtoffer is geworden van een ''sociale'' stafford (ik bedoel nu niet de stafford van de ts hoor). Hoe sociaal ze ook opgevoed worden, ik ontwijk elke loslopende stafford achtige honden met mijn hondje. Ik heb helaas zelf ook als eens gezien hoe een knop kan omgaan en dat dit uit het ''niets'' kan gebeuren. Ik vertrouw eigenaren niet meer met deze honden en ik wil niet dat mijn hondje het slachtoffer wordt van het ''dat doet ie anders nooit''.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Jammer dat nog  steeds mensen voor die rassen gaan. Ik zal er nooit voor kiezen, je weet als je je verdiept hebt in dit ras wat de consequenties  kunnen zijn, vaak niet dus. Mensen ,kinderen , honden zijn de dupe en ook dus de eigenaar en de hond. "

 Dit baasje komt op tijd om advies vragen, niet zo generaliseren svp!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" ja dat is het gene dag ik zeker niet wil en dat is dat het opnieuw gebeurd en erger zou aflopen, dazrom dat ik wouw vragen of er mensen waren die dit miss ook eens meegemaakt hadden, ik ben blij dag iedereen wilt helpen en ben heel blij met de info, ik ben er enorm van verschoten en het was geen aangename ervaring voor mij. Want hij was zo braaf en toonde geen zn gedrag en ben bang dat hij nu mischien rapper agrisief zal doen ..  "

 Ja die kans is vrij groot. Niet meer op een losloopweide en je beide honden altijd aanlijnen in t vervolg. Je bent nu gewaarschuwd door je hond.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"  Daar heb je (in mijn geval toch) wel gelijk in. Het socialiseren van mijn honden is niet gebeurd op de hondenweide en als ze bij andere honden zijn zit ik er wel bovenop en worden ze wel vaak genoeg tot de orde geroepen als ze te wild zijn of als ze de andere hond ongewild lastig vallen,... "

 Wat mij overduidelijk opviel bij een Stafford die zijn jonge honden-tijd en pubertijd heeft door gebracht in het asiel, dus allerlei prikkels die andere honden wel krijgen niet heeft gehad de meest stabiele Stafford is die ik ooit heb gezien, hij heeft zichzelf niks fouts aan kunnen leren(juist in die cruciale tijden).

Andere honden konden hem uitdagen wat ze wilde,opdringerig in zijn flank porren met de neus,hij bleef net zo lang als een stambeeld staan (en weg kijken) tot hij werd geholpen door zijn baasje of dat de andere hond zelf afdroop.

 

Verder is het mij opgevallen dat alle Staffordjes die als pup veel hebben gespeeld en weinig tot geen begrenzing hebben gekregen...(na 15 tot 30 minuten hard spelen,nog niet aanlijnen,of zodra het te wild werd..het wild worden wordt zelfs niet eens herkent) na hun 1ste jaar ook nooit meer los hebben gelopen.

 

Ik woon in Den Haag en het stikt hier van de Staffords (of MP kruisingen die er voor door moeten gaan).

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

"  Dit baasje komt op tijd om advies vragen, niet zo generaliseren svp! "

 

Aangepast

 

Edit; ik dacht dat je mij had gequote 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"  Wat mij overduidelijk opviel bij een Stafford die zijn jonge honden-tijd en pubertijd heeft door gebracht in het asiel, dus allerlei prikkels die andere honden wel krijgen niet heeft gehad de meest stabiele Stafford is die ik ooit heb gezien, hij heeft zichzelf niks fouts aan kunnen leren(juist in die cruciale tijden).
Andere honden konden hem uitdagen wat ze wilde,opdringerig in zijn flank porren met de neus,hij bleef net zo lang als een stambeeld staan (en weg kijken) tot hij werd geholpen door zijn baasje of dat de andere hond zelf afdroop.
 
Verder is het mij opgevallen dat alle Staffordjes die als pup veel hebben gespeeld en weinig tot geen begrenzing hebben gekregen...(na 15 tot 30 minuten hard spelen,nog niet aanlijnen,of zodra het te wild werd..het wild worden wordt zelfs niet eens herkent) na hun 1ste jaar ook nooit meer los hebben gelopen.
 
Ik woon in Den Haag en het stikt hier van de Staffords (of MP kruisingen die er voor door moeten gaan). "

 Spijker op de kop  Doen mijn honden ook, kijken van 'Baaasjeuh, heleuuup!'

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" ik denk dat zn forum bedoeld is om mensen die vragen hebben te helpen en ze niet verwijten, ik ga niet goedkeuren wat mijn hond heeft gedaan maar ik weet wel dat moest mijn hond een golden retrizver geweest zijn ik niet zn reacties als deze zou krijgen. Maar de mensen due mij wel geholpen hebben zijn allesinds bedankt.  "

Ik snap heel goed dat je je kapot geschrokken bent van wat er gebeurd is, het is er heftig aan toe gegaan.

Het is juist goed dat je hier om raad komt vragen, je hond is nog jong en het is niet ondenkbaar dat dit nog eens zal gebeuren.

Daarom stuurde ik het linkje van het stafford topic , daar kun je echt veel vinden en vragen om in de toekomst te voorkomen dat jou hond ooit nog eens in zo'n situatie komt.

Veel sterkte met alles!

honden page profiel ElianeEliane

Bijten behoort tot het natuurlijk gedrag van een hond.

Iets wat wij als mens absoluut niet leuk vinden. Ook zwaar gechoqueerd zijn wanneer het gebeurd. Heel begrijpelijk!

 

Er zijn ook maltezers die bijten, chiuahiua's, rottweilers, herders..... hebben allemaal tanden en kunnen dus bijten. Trouwens ook katten vechten krabben en bijten, ook daar wil ik niet tussen zitten.

Waarmee ik alleen wil aangeven, hou steeds in het achterhoofd dat het mogelijk is. Doet jouw hond zoiets niet. Super! Maar hou steeds rekening met de mogelijkheid dat een ander het misschien wel doet.

Je hebt maar 1 hond nodig die begint.

Honden met elkaar laten spelen? Kan leuk zijn. Maar ook niet altijd.

Anoniem (Gast)

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 28 september om 10:09 --

Anoniem (Gast)

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 28 september om 10:09 --

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik ga slapen, succes ts, lekker even bijkomen van de schrik! 

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

 

Goh wat een praatjes heb jij zeg..

Wees jij eens EEN keer zo stoer om een profiel aan te maken ipv anoniem onzin te gaan lopen roepen..

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 28 september om 10:29 --

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Goh wat een praatjes heb jij zeg..
Wees jij eens EEN keer zo stoer om een profiel aan te maken ipv anoniem onzin te gaan lopen roepen.. "

 Waarschijnlijk heeft ze dat al.

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

sorey dat ik zo negatief ben en hier heb je niks aan maar ik kan maar 1 ding zeggen en dat is: zuuuuucht....

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Het is toch een bepaald soort mensen die dit soort rassen aanschaft , Eilane idd zijn er andere honden die ook kunnen bijten  maar al die pitbulls achtige die bijten om te doden schudden en laten niet meer los. "

 Oh en wat soort mensen zijn wij dan volgens jou?

pagina 2 van 11 123 4 5 6 7 8 9 10 11
Volgende forumvraag: Hoelang ruikt een reu loopse teef?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^