Stafford

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

"  dus jij vind ondanks het voorval, dat die hond nog gewoon roekeloos mag loslopen .. 
 
hopelijk lezen genoeg baasjes in de buurt van TS dit, zodat ze hun eigen hond veilig kunnen houden .. 
 
als de hond enkel de andere staff gecorrigeerd zou hebben, zeg ik niks, maar de hond heeft zich een 2de x losgerukt en is toen zelf op de maltezer gevlogen.. dat zou genoeg alarmbelletjes moeten laten afgaan lijkt me.. Je zegt dan in je eerste bericht, gewoon lekker verder los laten lopen... en nu zeg je dat niet elke staff het kan.. 
 
dat zijn 2 verschillende berichten he..  "

 je blijft hangen in je antwoorden zie antwoord hierboven

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

als ik de antwoorden van TS zo lees, denkt hij dat hij een heilig boontje gekocht heeft.. dus om dan te gaan zeggen dat ie nog mag loslopen,  is onverantwoord.. 

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Geen enkele hond die bijt, of dat nu een chi is of een staf, hoort los te lopen naar mijn mening. Dit is vragen om problemen. Nu weet je dus dat deze hond hiertoe in staat is, doe er dus alles aan om dit in de toekomst te voorkomen. Aangelijnd houden en een goede trainer zoeken!

 

Hoe gaat het nu met die arme maltezer en zijn baasje? Wat een trauma voor beide! Ik wens ze in ieder geval heel veel beterschap en sterkte toe, en hoop dat het ze lukt om dit kunnen verwerken want het is niet niks... 

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" Geen enkele hond die bijt, of dat nu een chi is of een staf, hoort los te lopen naar mijn mening. Dit is vragen om problemen. Nu weet je dus dat deze hond hiertoe in staat is, doe er dus alles aan om dit in de toekomst te voorkomen. Aangelijnd houden en een goede trainer zoeken!
 
Hoe gaat het nu met die arme maltezer en zijn baasje? Wat een trauma voor beide! Ik wens ze in ieder geval heel veel beterschap en sterkte toe, en hoop dat het ze lukt om dit kunnen verwerken want het is niet niks...  "

 

in de reacties staat dat de maltezer een geamputeerde poot heeft en oog verloren .. 

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

"  
in de reacties staat dat de maltezer een geamputeerde poot heeft en oog verloren ..  "

 Verschrikkelijk toch... Moet er niet aan denken dat zoiets jezelf zou overkomen! Hoe kom je daar ooit weer overheen? 

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

"  Verschrikkelijk toch... Moet er niet aan denken dat zoiets jezelf zou overkomen! Hoe kom je daar ooit weer overheen?  "

 nee precies... 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" ik heb een stafford van 8 maand, ga er mee naar de hondenschool en ga er iedere dag mee naar een hondenpark om te socialiseren.
hij heeft nog nooit agrisief gedrag vertoont meestal loopt hij weg als er een hond uithaalt.
nu was er vandaag een andere stafford die een malteser aanviel en mijn hond diezel hadt eerst de stafford vast in de nek maar liet onmiddelijk los toen ik hem vast nam.
hij trok zich uit mijn handen en is uiteindelijk terug gegaan en hadt dan de malteser vast aan de poot. Hij hadt bloed op hem van de malteser niet omdat hij zelf zo hard beet maar van die andere stafford die hem ook vast hadt. Ik heb hem bij zijn axhterpoten genomen en hij heeft derikt los gelaten.
nu heb ik schrik dat hij nu vaker agrisief gedrag gaat vertonen.
heeft er iemand hier ervaring mee? "

 

Ik schuif al hetgeen is geschreven aan de kant! Leuk die wellens niettus geneuzel, maar daar schiet TS geen bal mee op.

 

Als ik kijk naar hetgeen je (TS) schrijft, zie ik een aantal opvallende zaken en vreemd genoeg lijkt niemand die aan te halen. Blijkbaar is het geneuzel over wel of niet los belangrijker als het juiste beeld wat er heeft plaats gevonden. Ook deed het me heel erg aan dit verhaal denken:

 

  • He is just like other dogs I would always say; He loves to go to
    the dog park to play every day

    Everyone loves him there, so it's ok; My dog won't fight--he
    wasn't raised that way

    But then one day, right before dark, A troubled young man
    came into the park

    He had by his side the biggest dog I'd ever seen, And
    unfortunately for us, both were quite mean

    We asked very nicely if they would just go; The dog answered
    with a snarl and the man with a harsh "NO!"

    Well his dog was a terror, threatening to all; Then he started a
    fight with a Lab over a ball

    They fought pretty hard and the man would not intervene;
    Then here comes my dog and pushes right in between

    He grabbed that big dog and thrashed him around; And with
    one quick jerk threw him down on the ground

    The Lab was able to escape; I heard everyone cheer; But my
    dog was now in a frenzy and would not let me near

    When he finally let go, what I saw stopped my heart; That big
    mean dog had been torn apart

    The authorities were called, the big dog was now dead; But
    they didn't take the big dog; they took my dog instead

    We all tried to explain that my dog saved the day; But because
    of his breed he was taken away

    You see my dog was a Pitbull and they don't get any breaks;
    One small incident is all that it takes

    A dog had died; And though he hadn't started the fight, My dog
    was held responsible for what happened that night

    He was deemed a danger to all and sentenced to death; And I
    hold him now as he takes his last breath

    It's my fault that my dog is being killed today; Please listen for
    a moment to what I am going to say

    Everyone warned me about his potential to fight; I said it won't
    happen, I am raising him right

    And now my dog is paying the ultimate price; Because I was
    stubborn and wouldn't take the advice

    He only did what he was bred to do; Learn from our story;
    don't let it happen to you.

 

Laten we beginnen bij het begin,

Je jonge stafford gaat zich bemoeien met een gevecht tussen 2 honden. Wanneer doet een hond zoiets, want gebruikelijker is het dat een hond conflicten vermijd, dus daar zou je al een les uit kunnen en moeten trekken! Les 1, je hond is niet onderdanig. Les 2, je hond stelt zich op als alpha. (en kom aub niet met die onzin aan dat de theorie van (kan ff niet op zijn naam komen) achterhaald is, want dat is niet waar ik op doel). Je hond kun je niet als sociaal bestempelen, want dan zou ie zich verre van het gevecht houden! Goed ik neem aan dat de meeste het op dit punt met mee eens zijn, toch?

Nog een heel belangrijk punt is dat na het lossen, je staffy vervolgens de malteser heeft vast gegrepen. Dat er al schade was door de andere hond, dat zal best, maar dat staat er wat mij betreft los van dat ie hem dus toch alsnog te pakken neemt. Hij had geen enkele reden om dat te doen. De malteser vormde geen bedreiging, er was geen gevecht meer en je hond werd door die hond niet uitgedaagd, toch? Ik zie nergens dat je dat beschrijft dus ik neem aan dat ik dat juist zie. Je zou kunnen stellen dat het een natuurlijk verschijnsel is, dat zwakke dieren, gedood worden door de gezonde en sterke dieren. Als ik naar mijn staffy's kijk, is een hond die zwakte toont geen hond meer maar een prooi....

Fijn dat je hond gelost heeft en niet heeft vastgehouden, hoewel ik denk ik je tekst anders lees als jij het bedoeld heb, want als jij tussen beide moet komen en je de hond aan de achterpoten moet weg trekken ik, weldegelijk vind dat je hond vast heeft gehouden, misschien nu nog niet zoals een volwassen stafford zou doen, maar het begin is er nu op zeker!

In mijn ogen heeft hij nu ervaring opgedaan en niet met 1 gevecht, maar met 2. Ook is zijn ervaring nu dubbel positief, wegjagen van de andere en schade (verergerd bij de malteser). Dit zijn nu net de ervaringen waarvan ik vind dat je die beter had kunnen voorkomen. De drempel om het weer te doen is nu lager als voor dit voorval, de kans is zeer groot dat hij nu nog sneller tot agressie zal overgaan, omdat hij daarmee al succes heeft behaald.

Mijn advies beste TS, hou je hond aan de lijn en ga als de donder beginnen met het aanleren dat je hond andere honden negeert, want dat is trouwens een correcte manier van socialiseren! Zal je hond nog leuk met andere honden kunnen spelen, vast met een enkeling waar een juiste klik mee is, maar is het je waard om dat risico te nemen? Het boeit de politie en justitie namelijk geen bal wie of wat er voor gezorgd heeft dat er een gevecht heeft plaats gevonden, schade is is schade en de betrokken partijen doen er niet toe als er een stafford heeft meegedaan is die hoe dan ook altijd de schuldige want vechthond..... Bespaar jezelf en je hond een hoop ellende en hou hem aan de lijn of gooi hem los waar geen andere honden zijn. De baas - hond relatie is het allerbelangrijkste voor een stafford, andere honden (en vooral vreemde honden) zullen altijd ondergeschikt zijn aan jou!

 

 

Goed ik kan het toch niet laten toch iets wat reactie te geven op een aantal mensen;

De adviezen van Dave vind ik niet de beste, laat hem eerst maar eens bewijzen dat zijn eigen honden in zijn eigen huis, de komende jaren elkaar niet aanvliegen, voordat ik hem nog serieus kan nemen. Neemt in mijn ogen veel te veel risico en doet dat nog bewust ook. Weet niet of het wel zo verstandig is om hem te volgen als je honden je aan het hart liggen.

Degene die het nodig vinden om af te geven op stafford achtige, daar heb ik een hele grote vinger voor. Kansloos om je stierenpoep hier uit te spreiden en niemand vind die geur fijn! Dus of je geeft advies waar TS wat aan heeft of je maakt een eigen topic aan om je kortzichtigheid en discriminatie van bepaalde rassen een plekje te geven, er staat een linkje naar een ander topic over de rassen, be my guest om het daar te proberen

 

 

 

 

 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Hoe kan jij dat nu weten? Jij hebt van die hele brave honden die niets doen.
 
 
  "

 http://www.hondenpage.com/hondenforum/209463/bully-gate-2.0-!!?volgorde=0#div4864206

 

Kuch.... ja heel braaf....kuch

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

top .. en dan geeft hij t advies die hond nog gewoon vrolijk los te laten 

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

" top .. en dan geeft hij t advies die hond nog gewoon vrolijk los te laten  "

 Je haalt 2 zaken door elkaar binnen of buiten de roedel

honden page profiel History 2.0History 2.0

honden foto van History 2.0

Tja...

honden page profiel RottPLRottPL

honden foto van RottPL

het ergste wat je ooit kan doen is na zo'n voorval honden en hondenparken ontwijken. Zo maak je een asociale hond.

Zo veel mogelijk bij rustige honden laten spelen en weer opbouwen naar energieke honden zodat jouw hond er aan kan wennen. Extra tip: Hondenschool ;)

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

" het ergste wat je ooit kan doen is na zo'n voorval honden en hondenparken ontwijken. Zo maak je een asociale hond.Zo veel mogelijk bij rustige honden laten spelen en weer opbouwen naar energieke honden zodat jouw hond er aan kan wennen. Extra tip: Hondenschool ;-) "

 lol bommetje  Maar afhankelijk van hond en eigenaar kan dit wel of niet

honden page profiel History 2.0History 2.0

honden foto van History 2.0

" het ergste wat je ooit kan doen is na zo'n voorval honden en hondenparken ontwijken. Zo maak je een asociale hond.Zo veel mogelijk bij rustige honden laten spelen en weer opbouwen naar energieke honden zodat jouw hond er aan kan wennen. Extra tip: Hondenschool ;-) "

 Ja vooral doen idd 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" het ergste wat je ooit kan doen is na zo'n voorval honden en hondenparken ontwijken. Zo maak je een asociale hond.Zo veel mogelijk bij rustige honden laten spelen en weer opbouwen naar energieke honden zodat jouw hond er aan kan wennen. Extra tip: Hondenschool <img class=" /> "

 



Dus.. je wil met een Stafford die blijkbaar getriggerd wordt mot tussen andere honden, naar een hondenpark blijven gaan?

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

"  Je haalt 2 zaken door elkaar binnen of buiten de roedel "

 als de hond buiten de roedel zo aanvalt, laat je hem toch zeker niet bij vreemden.. tjeezes toch.. 

honden page profiel RottPLRottPL

honden foto van RottPL

Amai, hondenpage is helemaal niks veranderd in de laatste jaren haha.

Jullie gaan er van uit dat ik hem aanraad om zijn hond los te laten bij andere honden? Haha, nee dus.

Hij mag andere honden niet ontwijken omdat hij er anders niet aan kan werken. Impulse control... daar moet hij aan werken. Als de hond geen andere beesten zien zal hij ook zijn gedrag niet kunnen veranderen.. hallo

EDIT: Wat ik dus bedoel is dat hij de hond in situaties moet zetten waar hij aan zijn gedrag kan werken. Niet "laten doen" en niet in zijn tuin opsluiten zoals de meesten doen. 

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" Amai, hondenpage is helemaal niks veranderd in de laatste jaren haha.Jullie gaan er van uit dat ik hem aanraad om zijn hond los te laten bij andere honden? Haha, nee dus.Hij mag andere honden niet ontwijken omdat hij er anders niet aan kan werken. Impulse control... daar moet hij aan werken. Als de hond geen andere beesten zien zal hij ook zijn gedrag niet kunnen veranderen.. hallo "

 daven zijn eerste reactie was 

 

"Geen punt om maken en je stafford lekker los laten onder de honden"

 

top advies 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Soms is het gewoon eng om te lezen hoe weinig sommige mensen iets snappen van honden(van hun eigen hond of ras..of hondentaal in het algemeen)...en je ze toch los 'in het wild' kan tegen komen.

 

Kom er ook zat van tegen...tot nu toe is het gelukkig steeds een reu geweest en heb ik een teef....en alle keren in een aanlijn gebied en was mijn hond aangelijnd en kwam de ander als een dolle aangerend.

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

"  als de hond buiten de roedel zo aanvalt, laat je hem toch zeker niet bij vreemden.. tjeezes toch..  "

 waarom niet binnen is een heel andere situatie als buiten ,trouwens is al maanden geleden en ze heeft alweer met honderden honden gespeeld nooit wat gebeurd .Sterker nog buiten is nog nooit 1 incident gebeurd en ik laat mijn honden iedere dag los  Zelfs niet als ze wordt aangevallen door malthezers

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

"  daven zijn eerste reactie was 
 
"Geen punt om maken en je stafford lekker los laten onder de honden"
 
top advies  "

 bedankt Liesbeth

honden page profiel History 2.0History 2.0

honden foto van History 2.0

"  waarom niet binnen is een heel andere situatie als buiten ,trouwens is al maanden geleden en ze heeft alweer met honderden honden gespeeld nooit wat gebeurd .Sterker nog buiten is nog nooit 1 incident gebeurd en ik laat mijn honden iedere dag los  Zelfs niet als ze wordt aangevallen door malthezers "

 Zo dacht ene Paulus ook 

honden page profiel RottPLRottPL

honden foto van RottPL

"  lol bommetje  Maar afhankelijk van hond en eigenaar kan dit wel of niet "

 Ja natuurlijk, als hij zijn eigen hond niet kan inschatten en op tijd reageren moet hij een gedragstherapeut zoeken die hem kan helpen.




honden page profiel davendaven

honden foto van daven

" Soms is het gewoon eng om te lezen hoe weinig sommige mensen iets snappen van honden(van hun eigen hond of ras..of hondentaal in het algemeen)...en je ze toch los 'in het wild' kan tegen komen.
 
Kom er ook zat van tegen...tot nu toe is het gelukkig steeds een reu geweest en heb ik een teef....en alle keren in een aanlijn gebied en was mijn hond aangelijnd en kwam de ander als een dolle aangerend. "

 Gewoon niet bij nadenken dan straal je ook de juiste energie uit

Zullen we een keer samen gaan lopen ,lijkt me best gezellig  

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

"  Zo dacht ene Paulus ook  "

 Ik ben paules niet

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"  waarom niet binnen is een heel andere situatie als buiten ,trouwens is al maanden geleden en ze heeft alweer met honderden honden gespeeld nooit wat gebeurd .Sterker nog buiten is nog nooit 1 incident gebeurd en ik laat mijn honden iedere dag los  Zelfs niet als ze wordt aangevallen door malthezers "

 Ik vind dit zo niet snugger klinken

In de context van dit topic.

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

"  Ik vind dit zo niet snugger klinken
In de context van dit topic. "

 snugger is duidelijk niet daven zijn beste kant, als je zijn adviezen leest.. 

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

"  Ik vind dit zo niet snugger klinken
In de context van dit topic. "

 Kon niet zo snel een ander ras verzinnen ,het was nu eenmaal een malthezer

honden page profiel RottPLRottPL

honden foto van RottPL

Ik vind het wel bizar dat er over "een STAFFORD die getriggerd wordt"  "Stafford dit" "stafford dat".. jezus, 't is een hond en je moet en kan er aan werken. Snoepjes van honden als je er mee kan werken, heb er 6 jaar geleden ook gehad en ik begrijp niet hoe het ooit zover kan komen.

honden page profiel History 2.0History 2.0

honden foto van History 2.0

"  Ik ben paules niet "

 Nee dat klopt, je klinkt alleen precies hetzelfde al Paulus en heel Nederland weet hoe dat is afgelopen.

 

Zou toch een belletje moeten rinkelen. 

pagina 5 van 11 12 3 4 56 7 8 9 10 11
Volgende forumvraag: Hoelang ruikt een reu loopse teef?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^