Stafford

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel fay maertenfay maerten

"  
Mooi hondje! Ziet er idd als een AST uit en je beschrijving van het gedrag vind ik ook passend!
 
Ik had op pagina 5 dit geschreven:
Laten we beginnen bij het begin,
Je jonge stafford gaat zich bemoeien met een gevecht tussen 2 honden. Wanneer doet een hond zoiets, want gebruikelijker is het dat een hond conflicten vermijd, dus daar zou je al een les uit kunnen en moeten trekken! Les 1, je hond is niet onderdanig. Les 2, je hond stelt zich op als alpha. (en kom aub niet met die onzin aan dat de theorie van (kan ff niet op zijn naam komen) achterhaald is, want dat is niet waar ik op doel). Je hond kun je niet als sociaal bestempelen, want dan zou ie zich verre van het gevecht houden! Goed ik neem aan dat de meeste het op dit punt met mee eens zijn, toch?
Nog een heel belangrijk punt is dat na het lossen, je staffy vervolgens de malteser heeft vast gegrepen. Dat er al schade was door de andere hond, dat zal best, maar dat staat er wat mij betreft los van dat ie hem dus toch alsnog te pakken neemt. Hij had geen enkele reden om dat te doen. De malteser vormde geen bedreiging, er was geen gevecht meer en je hond werd door die hond niet uitgedaagd, toch? Ik zie nergens dat je dat beschrijft dus ik neem aan dat ik dat juist zie. Je zou kunnen stellen dat het een natuurlijk verschijnsel is, dat zwakke dieren, gedood worden door de gezonde en sterke dieren. Als ik naar mijn staffy's kijk, is een hond die zwakte toont geen hond meer maar een prooi....
Fijn dat je hond gelost heeft en niet heeft vastgehouden, hoewel ik denk ik je tekst anders lees als jij het bedoeld heb, want als jij tussen beide moet komen en je de hond aan de achterpoten moet weg trekken ik, weldegelijk vind dat je hond vast heeft gehouden, misschien nu nog niet zoals een volwassen stafford zou doen, maar het begin is er nu op zeker!
In mijn ogen heeft hij nu ervaring opgedaan en niet met 1 gevecht, maar met 2. Ook is zijn ervaring nu dubbel positief, wegjagen van de andere en schade (verergerd bij de malteser). Dit zijn nu net de ervaringen waarvan ik vind dat je die beter had kunnen voorkomen. De drempel om het weer te doen is nu lager als voor dit voorval, de kans is zeer groot dat hij nu nog sneller tot agressie zal overgaan, omdat hij daarmee al succes heeft behaald.
Mijn advies beste TS, hou je hond aan de lijn en ga als de donder beginnen met het aanleren dat je hond andere honden negeert, want dat is trouwens een correcte manier van socialiseren! Zal je hond nog leuk met andere honden kunnen spelen, vast met een enkeling waar een juiste klik mee is, maar is het je waard om dat risico te nemen? Het boeit de politie en justitie namelijk geen bal wie of wat er voor gezorgd heeft dat er een gevecht heeft plaats gevonden, schade is is schade en de betrokken partijen doen er niet toe als er een stafford heeft meegedaan is die hoe dan ook altijd de schuldige want vechthond..... Bespaar jezelf en je hond een hoop ellende en hou hem aan de lijn of gooi hem los waar geen andere honden zijn. De baas - hond relatie is het allerbelangrijkste voor een stafford, andere honden (en vooral vreemde honden) zullen altijd ondergeschikt zijn aan jou!
 
Had je dat gelezen? en wat vind je ervan?
 
 
 
 
  "

 Nee hij is inderdaad niet onderdanig, hij is redelijk dominant maar als er een andere dominante hond binnen komt heeft hij zijn dominantie snel af zonder in conflict te gaan. Als een hond hem corigeerdz liep hij er altijd van weg, ging er nooit op in. Wat het bezielde die dag ik heb er echt geen flauw idee van. Ik weet alleen dat het gevecht begon en dat alle honden daar rond stonden, dus ik ging richting mijn honden om ze van die groep weg te halen, iedereen was dat ondertussen aan het doen. Ik zag dat diezel die andere stafford vast hadt en heb hem er onmiddelijk van gehaald en hij liet derikt los, dan riep ik mijn andere hond en pakte ik haar vasts en op dat moment hadt ik diezel niet meer hoed vast en loopt hij terug naar het gevecht, toen nam y idd de malteser vast. Ik heb toen hem idd bij zijn achterpoot gebomen en geropen dat hij moest loslaten en heeft dat onmiddelijn gedaan, omdat ik niet vanplan ben om mijn hand tussen 2 bijten staffords te steken heb ik hem dus aan zijn poot genomen, heb er niet aan moeten trekken want dat zou mischien kunnen lijden hebben yot een wonde bij de malteser en dat wouw in niet. Je hebt 100% gelijk dat hij dit opnieuw zal doen als er een gevecht onstaat. Ookal was dit de 1ste keer want er is al een paar keer een conflict onstaan tussen 2 honden die elkaar te lijf gingen aonder verwondingen en daar zat hij nooit tussen dus ik weet exht niet waarom hij dat ku wel deed. Gisteren ben ik nar het hondenpark gegaan samen met mijn vriend en  onze andere hond. We hadden afgesproken als er niemand was ze er op konden en dat was het geval. Na een kwartier kwam er iemand aan die ik kende met een stafforf pup die diezel ook al een paar keer hadt gezien. Ik heb hem aangelijnd en eerst gezorgt dat hij rustig was, de pup kwam uiteindelijk bij hem en ze hebben geroken. Ik heb hem dan lisgelaten en hij heeft er niet meer naar gekeken ze hebben uiteindelijk alle 3 aan fe zelfde stok zitten trekken, hij negeert honden als hij aan de lijband hangt dat heeft hij geleerd op de hondenschool. In hadt fat bericht niet gelezen, denk dat ik gezndwoord heb op al je vragen. De reden dat ik het hier opzette was omdat ik niet wist waarom en dat ik schrik heb dat hij door dit voorval mischien veel agresiever zal uithalen naar andere honden maar voorlopig valt dat goed mee, dus ik zal goed opletten & hem niet meer loslaten tussen allemaal honden en ook niet met honden dat hij niet kent. Denk da dat het beste is datk kan doen 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

"  Nee hij is inderdaad niet onderdanig, hij is redelijk dominant maar als er een andere dominante hond binnen komt heeft hij zijn dominantie snel af zonder in conflict te gaan. Als een hond hem corigeerdz liep hij er altijd van weg, ging er nooit op in. Wat het bezielde die dag ik heb er echt geen flauw idee van. Ik weet alleen dat het gevecht begon en dat alle honden daar rond stonden, dus ik ging richting mijn honden om ze van die groep weg te halen, iedereen was dat ondertussen aan het doen. Ik zag dat diezel die andere stafford vast hadt en heb hem er onmiddelijk van gehaald en hij liet derikt los, dan riep ik mijn andere hond en pakte ik haar vasts en op dat moment hadt ik diezel niet meer hoed vast en loopt hij terug naar het gevecht, toen nam y idd de malteser vast. Ik heb toen hem idd bij zijn achterpoot gebomen en geropen dat hij moest loslaten en heeft dat onmiddelijn gedaan, omdat ik niet vanplan ben om mijn hand tussen 2 bijten staffords te steken heb ik hem dus aan zijn poot genomen, heb er niet aan moeten trekken want dat zou mischien kunnen lijden hebben yot een wonde bij de malteser en dat wouw in niet. Je hebt 100% gelijk dat hij dit opnieuw zal doen als er een gevecht onstaat. Ookal was dit de 1ste keer want er is al een paar keer een conflict onstaan tussen 2 honden die elkaar te lijf gingen aonder verwondingen en daar zat hij nooit tussen dus ik weet exht niet waarom hij dat ku wel deed. Gisteren ben ik nar het hondenpark gegaan samen met mijn vriend en  onze andere hond. We hadden afgesproken als er niemand was ze er op konden en dat was het geval. Na een kwartier kwam er iemand aan die ik kende met een stafforf pup die diezel ook al een paar keer hadt gezien. Ik heb hem aangelijnd en eerst gezorgt dat hij rustig was, de pup kwam uiteindelijk bij hem en ze hebben geroken. Ik heb hem dan lisgelaten en hij heeft er niet meer naar gekeken ze hebben uiteindelijk alle 3 aan fe zelfde stok zitten trekken, hij negeert honden als hij aan de lijband hangt dat heeft hij geleerd op de hondenschool. In hadt fat bericht niet gelezen, denk dat ik gezndwoord heb op al je vragen. De reden dat ik het hier opzette was omdat ik niet wist waarom en dat ik schrik heb dat hij door dit voorval mischien veel agresiever zal uithalen naar andere honden maar voorlopig valt dat goed mee, dus ik zal goed opletten & hem niet meer loslaten tussen allemaal honden en ook niet met honden dat hij niet kent. Denk da dat het beste is datk kan doen  "

 

Vind het fijn dat je het zo goed wil doen! (ook fijn dat je een nieuw toetsenboard heb, want dit leest veel fijner ).

 

Je heb 2 jonge staffords en het gedrag wat hij laat zien is echt niet vreemd en de meeste van ons zijn ooit ook zo begonnen met onze stafford. Ik zelf ben altijd wat voorzichtiger geweest, maar goed ik was goed bevriend met mensen die een zeer pittige stafford hebben en had dus al heel wat voorbij zien komen.

 

Je reu begint naar de pubertijd te gaan en dat is meestal het moment waarop je een deel van het karakter ziet ontstaan. Ik zeg altijd het zit erin en naar mate ze ouder worden, zullen ze je het gaan laten zien. Veelal pikken ze alles wel zolang ze nog pup zijn, als ze rond de 6 maanden zijn zie je dat ze weerwoord gaan proberen te geven aan andere honden, maar zich toch nog vrij snel laten afbluffen. (LET OP ALGEMEEN VERHAAL, de mijne kon met 4 maanden al met niets meer behalve onze eigen honden) Naarmate ze ouder worden, gaan ze een steeds grotere bek krijgen en accepteren ze steeds iets minder. Veelal gaat het met pups nog heel lang goed, maar honden van hetzelfde geslacht en vergelijkbare grote, zal steeds meer een uitdaging gaan worden. Je zal aan het "spel" gaan zien dat ie steeds lomper en harder zal gaan "spelen" en eigenlijk zou dat het moment moeten zijn dat je voorzorgsmaatregelen moet gaan nemen. Ook zie je heel duidelijk de houding naar andere honden toe gaan veranderen.

 

Super dat ie al honden negeren kan!! Dat is zo ontzettend belangrijk, en al helemaal als ie straks ondanks al je inzet en opvoeding toch minder sociaal zou worden. Dan ben je heel blij dat je dat iig al erin heb zitten! Persoonlijk vind ik dit het allerbelangrijkste wat je een stafford moet leren.

 

Toch wil ik je wel waarschuwen, speelgoed (bal, tak enz enz) is een van de grootste triggers om ruzie te krijgen. Als ik een bal tussen de mijne zou gooien, dan zit het bloed aan het plafon. Ik zou daar zeker geen risico's meenemen!!

 

Wat ik me afvraag, is waarom zou je het contact met andere honden belangrijk moeten vinden? De mijne geven werkelijk geen plop om andere honden (vanaf 1-1,5 jaar was dat ineens over bij mijn AST). Waarom zou je het risico willen nemen, dat je honden in een gevecht komen met een ander? Mijn honden genieten veel meer van het met de baas spelen/werken als in contact te zijn met andere honden wat spanningen en irritatie opwekt. Maar als je het wil blijven doen zoals je nu doet, wil je dan aub een breakstick op zak hebben en weten hoe je deze moet gebruiken, want dat zou zomaar het verschil tussen leven en dood kunnen betekenen. 

honden page profiel fay maertenfay maerten

Nee ik vind het niet belangrijk dat hij met andere honden kan spelen, wij gingen naar daar om er zelf mee te kunnen spelen omdat ze daar wat meer plaats hebben dan bij ons thuis. Hij apporteert enorm graag en daar heb ik ruimte genoeg. Ik weet dat het honden zijn die geen dutsen zijn als het op vechten aan komt. In het begin zaten we daar altijd alleen gewoon ons met hondjes te spelen. Toen kwam er eens het hond toe en ze deden dat daar goed mee, maar nu heb ik wel geleerd dat als er teveel honden zijn er teveel spanning is en zeker voor een ras zoals die vanmij. Ja dat speelgoed ligt bij veel honden moeilijk maar bij die van mij niet maar het is inderdaad een beetje gevaarlijk..maar ik ben niet meer vanplan om mijn honden nog in een groep honden te smijten,  Wat is een breakstick? Heb ik eigelijk nog nooit van gehoort? 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Nee hij is inderdaad niet onderdanig, hij is redelijk dominant maar als er een andere dominante hond binnen komt heeft hij zijn dominantie snel af zonder in conflict te gaan. Als een hond hem corigeerdz liep hij er altijd van weg, ging er nooit op in. Wat het bezielde die dag ik heb er echt geen flauw idee van. Ik weet alleen dat het gevecht begon en dat alle honden daar rond stonden, dus ik ging richting mijn honden om ze van die groep weg te halen, iedereen was dat ondertussen aan het doen. Ik zag dat diezel die andere stafford vast hadt en heb hem er onmiddelijk van gehaald en hij liet derikt los, dan riep ik mijn andere hond en pakte ik haar vasts en op dat moment hadt ik diezel niet meer hoed vast en loopt hij terug naar het gevecht, toen nam y idd de malteser vast. Ik heb toen hem idd bij zijn achterpoot gebomen en geropen dat hij moest loslaten en heeft dat onmiddelijn gedaan, omdat ik niet vanplan ben om mijn hand tussen 2 bijten staffords te steken heb ik hem dus aan zijn poot genomen, heb er niet aan moeten trekken want dat zou mischien kunnen lijden hebben yot een wonde bij de malteser en dat wouw in niet. Je hebt 100% gelijk dat hij dit opnieuw zal doen als er een gevecht onstaat. Ookal was dit de 1ste keer want er is al een paar keer een conflict onstaan tussen 2 honden die elkaar te lijf gingen aonder verwondingen en daar zat hij nooit tussen dus ik weet exht niet waarom hij dat ku wel deed. Gisteren ben ik nar het hondenpark gegaan samen met mijn vriend en  onze andere hond. We hadden afgesproken als er niemand was ze er op konden en dat was het geval. Na een kwartier kwam er iemand aan die ik kende met een stafforf pup die diezel ook al een paar keer hadt gezien. Ik heb hem aangelijnd en eerst gezorgt dat hij rustig was, de pup kwam uiteindelijk bij hem en ze hebben geroken. Ik heb hem dan lisgelaten en hij heeft er niet meer naar gekeken ze hebben uiteindelijk alle 3 aan fe zelfde stok zitten trekken, hij negeert honden als hij aan de lijband hangt dat heeft hij geleerd op de hondenschool. In hadt fat bericht niet gelezen, denk dat ik gezndwoord heb op al je vragen. De reden dat ik het hier opzette was omdat ik niet wist waarom en dat ik schrik heb dat hij door dit voorval mischien veel agresiever zal uithalen naar andere honden maar voorlopig valt dat goed mee, dus ik zal goed opletten & hem niet meer loslaten tussen allemaal honden en ook niet met honden dat hij niet kent. Denk da dat het beste is datk kan doen  "

 het hondeveldje...te druk...teveel prikkels... zie mijn vorige reakties

honden page profiel fay maertenfay maerten

"  het hondeveldje...te druk...teveel prikkels... zie mijn vorige reakties "

 Dat zal het niet alleen geweest zijn hoor want het is nie de eerste keer dat hij daar rondloopy met zoveel honden en mensen

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Wat ik me afvraag, is waarom zou je het contact met andere honden belangrijk moeten vinden? De mijne geven werkelijk geen plop om andere honden.  "

 Idem.

Ik ben zelf ooit begonnen met socialiseren en dergelijke. Tot Misia een jaar oud was ging dat ook allemaal wel prima en daarna steeds minder. Niet dat het nu zo heel regelmatig fout ging, maar er waren voldoende opstootjes dat het anders moest. Het ging ook niet om het spelen met andere honden of contact hebben, het waren veelal eigendomsdingetjes (bal, tak, etc) of de manier waarop de honden elkaar benaderden.

 

Daarna dus ook Misia geleerd andere honden te negeren. Ze mist daar niets aan. Wij hebben een AST en een Amerikaanse Cocker, het enige wat Misia samen met Daisy doet is hele interessante luchtjes besnuffelen. Verder doen ze min of meer hun eigen ding. Misia is daarbij enorm mensgericht, Daisy is veel zelfstandiger is is met haar neus bezig.

 

Ik heb niet het idee dat een hond, binnen en mensengezin, nu zo vreselijk dat contact met andere honden nodig heeft. Honden die met mensen op geïsoleerde plekken wonen doen het ook uitstekend. Als ze dat contact echt nodig hadden kon dat niet. Oftewel, de band met de baas is het allerbelangrijkste, al dat andere kan je invullen zoals dat met jouw hond mogelijk is. "Sociaal contact" met andere honden is daarbij leuk meegenomen maar absoluut geen vereiste.

honden page profiel fay maertenfay maerten

" Onder andere hier te koop:
http://www.mdspringpole.com/shop/breaksticks/breakstick-hout/ "

 Dat kan inderdaad wel handig zijn, alleen zou ik dat liever niet nodig hebben, denk dat ik hem gewoon niet meer op dat plein zal steken met al die honden, ga et allern maar op gaan alw er niemand is of iemand die hij kent en goed kan verdragen en maar 1 hond geen 5 denk da dat gewoon het beste is dat ik kan doen 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Dat zal het niet alleen geweest zijn hoor want het is nie de eerste keer dat hij daar rondloopy met zoveel honden en mensen "

 ja maar nu was het voor die andere hond teveel geworden en begint een hondje aan te vallen, en daar reageerde jouw hond op.

 

(mag duidelijk zijn dat ik tegen hondenveldjes ben, het kan duizend keer goed gaan, maar nu ging het dus niet goed dus verdere risico's kan je niet gaan nemen lijkt me)

 

 

 

 

 

honden page profiel fay maertenfay maerten

"  ja maar nu was het voor die andere hond teveel geworden en begint een hondje aan te vallen, en daar reageerde jouw hond op.
 
(mag duidelijk zijn dat ik tegen hondenveldjes ben, het kan duizend keer goed gaan, maar nu ging het dus niet goed dus verdere risico's kan je niet gaan nemen lijkt me)
 
 
 
 
  "

 Ben ik zeker niet van plan, geen risico's meer nemen lijkt mij ook het beste, gewoon mijn ding doen zoals in beeig ben maar niet op het olein gaan als er andere honden zijn 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Ben ik zeker niet van plan, geen risico's meer nemen lijkt mij ook het beste, gewoon mijn ding doen zoals in beeig ben maar niet op het olein gaan als er andere honden zijn  "

 

 

eigenlijk zou iedereen zo verstandig moeten zijn, welk ras je ook hebt

Wim (Gast)

Meestal als ze dat gedrag vertonen doen ze het de volgende keer weer. Dus altijd aan de lijn houden. 

honden page profiel fay maertenfay maerten

" Meestal als ze dat gedrag vertonen doen ze het de volgende keer weer. Dus altijd aan de lijn houden.  "

 Ben er gisteren mee naar het park geweest en hij heeft daar met een stafford pup zitte spelen, hij is zo niet agresief naar honden maar als er een gevecht is kan hij dat blijkbazr niet negeren. Dus dat is een les dat ik geleerd heb al er teveel honden zijn dat ik er de mijne moet afhalen

honden page profiel fay maertenfay maerten

"  
 
eigenlijk zou iedereen zo verstandig moeten zijn, welk ras je ook hebt "

 Ben blij dat je toch inziet dat ik wel weet met wzlk ras ik bezig ben, maar als je hond nog nooit zo iets gedaan heeft dan verwacht je natuurlijk niet dat hij dat opeens wel zou doen. En het is wel een feit als je op een hondepark bent en iedereen houdt zijn hond in de gaten en corigeerd hem waar nodig er zo iets minder rap kan gebeuren natuurlijk maar ja dat meisje van 14 jaar kon natuurlijk kiet veel doen om da stafford van die malteser te krijgen .. Dus dienouders moeten hun verandwoordelijkheid nemen en een kind niet met zn hond nr een hondenpark sturen, zelf ip straat wandelen vin ik dat niet kan want die honden ebben enorm veel kracht en trekken dat kind zo omver als ze dat willen ..

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

Ik denk dat ze iedereen omver trekken als ze écht willen.  En tja... Je kind op straat sturen met een hond. Ik vind dat dat met geen enkele hond kan, niet zonder dat je erbij bent in elk geval. Maar misschien komt dat omdat mijn ouders dat nooit hebben toegestaan toen ik die leeftijd had.  En helemaal met een hond die een dusdanig gewicht en kracht heeft, dat hij een volwassene nog om kan trekken als hij zou willen... (dat is even los van het ras, want kan dan nog wel wat rassen opnoemen)

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

" Ik denk dat ze iedereen omver trekken als ze écht willen.  En tja... Je kind op straat sturen met een hond. Ik vind dat dat met geen enkele hond kan, niet zonder dat je erbij bent in elk geval. Maar misschien komt dat omdat mijn ouders dat nooit hebben toegestaan toen ik die leeftijd had.  En helemaal met een hond die een dusdanig gewicht en kracht heeft, dat hij een volwassene nog om kan trekken als hij zou willen... (dat is even los van het ras, want kan dan nog wel wat rassen opnoemen) "

 Dit ligt denk ik heel erg aan het kind hoor. Er zijn ook mensen van 14 die prima in staat zijn een hond op een verantwoordelijke manier uit te laten en zelfs op te voeden. 

 

Ik weet zeker dat toen ik 14 was ik makkelijk een hond kon uitlaten zonder problemen.

Ik zou dan ook zeker niet naar losloopveldjes gaan.

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

"  Dit ligt denk ik heel erg aan het kind hoor. Er zijn ook mensen van 14 die prima in staat zijn een hond op een verantwoordelijke manier uit te laten en zelfs op te voeden. 
 
Ik weet zeker dat toen ik 14 was ik makkelijk een hond kon uitlaten zonder problemen.
Ik zou dan ook zeker niet naar losloopveldjes gaan. "

 Ik denk dat dat ook aan mijn opvoeding ligt. Mijn ouders hebben dat nooit toegestaan, tenzij hun erbij waren. En dat lag aan het feit dat hun het toch 'spannend' vonden dat hun kind van 14 met een grote hond liepen. Maar weliswaar moet ik dan ook wel toegeven dat mijn ouders nooit tijd hebben geïnvesteerd in een training... Dus dat was ook altijd wel trekwerk omdat het woord 'naast' of 'aan voet' nergens stond geschreven haha. Ik denk dat als je hond goed luistert en dus getraind is, en je je kind er dus bij betrekt, dat het zeker wel mogelijk is... Maar denk toch dat ik het te spannend zou vinden om het toe te staan. Weliswaar zeg ik het nu, heb zelf (nog) geen kinderen, dus misschien is het ook wat te vroeg om te oordelen. Maar moet wel toegeven dat ik hier wel eens kinderen zie lopen met een hond, groot en klein, waarvan ik me afvraag waar de ouders zijn.... vormt ook een beeld bij je.

Ben nu overigens ouder dan toen hoor. Dus mijn hond krijgt de opvoeding en training/commando's die ik wil. Mijn ouders staan daar gelukkig los van.

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

"  Ik denk dat dat ook aan mijn opvoeding ligt. Mijn ouders hebben dat nooit toegestaan, tenzij hun erbij waren. En dat lag aan het feit dat hun het toch 'spannend' vonden dat hun kind van 14 met een grote hond liepen. Maar weliswaar moet ik dan ook wel toegeven dat mijn ouders nooit tijd hebben geïnvesteerd in een training... Dus dat was ook altijd wel trekwerk omdat het woord 'naast' of 'aan voet' nergens stond geschreven haha. Ik denk dat als je hond goed luistert en dus getraind is, en je je kind er dus bij betrekt, dat het zeker wel mogelijk is... Maar denk toch dat ik het te spannend zou vinden om het toe te staan. Weliswaar zeg ik het nu, heb zelf (nog) geen kinderen, dus misschien is het ook wat te vroeg om te oordelen. Maar moet wel toegeven dat ik hier wel eens kinderen zie lopen met een hond, groot en klein, waarvan ik me afvraag waar de ouders zijn.... vormt ook een beeld bij je. "

 Ja en ook zeker niet elk kind van 14 is daar verantwoordelijk genoeg voor. Er zit zoveel verschil in volwassenheid op zo'n leeftijd bij de ene is het wow jij lijkt en gedraagt je als 20 en bij anderen is het van huh? Ben jij niet 11 haha

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

"  Ja en ook zeker niet elk kind van 14 is daar verantwoordelijk genoeg voor. Er zit zoveel verschil in volwassenheid op zo'n leeftijd bij de ene is het wow jij lijkt en gedraagt je als 20 en bij anderen is het van huh? Ben jij niet 11 haha "

 Dat is zeker waar. Ik had wel verantwoording genoeg zowel richting de hond als in de volwassenheid die ik zelf had. Maar ik ben altijd een beetje iel geweest en ik denk dat een grote hond dan wel gaat, als hij echt wil.  

Luna staat met haar 37,4 ook heel dicht bij mijn 53 KG hoor haha. Maar daar zit nog een stuur op en ze weet héél goed dat ze naast moet lopen op straat en dat enkel op het veld gesnuffeld en gespeeld mag worden. Vind het anders levensgevaarlijk met al dat verkeer. En dat is ook de reden waarom mijn ouders Luna niet gaan uitlaten als ik er een keer niet ben, maar mijn zusje die taak neemt. Want dan ben ik bang dat ik echt een ongeleid projectiel krijg. Hou van mijn ouders hoor, maar een hond opvoeden is niet voor ze weggelegd. 

honden page profiel fay maertenfay maerten

" Ik denk dat ze iedereen omver trekken als ze écht willen.  En tja... Je kind op straat sturen met een hond. Ik vind dat dat met geen enkele hond kan, niet zonder dat je erbij bent in elk geval. Maar misschien komt dat omdat mijn ouders dat nooit hebben toegestaan toen ik die leeftijd had.  En helemaal met een hond die een dusdanig gewicht en kracht heeft, dat hij een volwassene nog om kan trekken als hij zou willen... (dat is even los van het ras, want kan dan nog wel wat rassen opnoemen) "

 Das juist, als ik met alle 2 wandelen en ze zouden niet geleerd zijn van naast mij de blijven zou in ze ook niet kunnenhouden

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

"  Das juist, als ik met alle 2 wandelen en ze zouden niet geleerd zijn van naast mij de blijven zou in ze ook niet kunnenhouden "

 En dat is ook héél belangrijk. Dat je hond weet wanneer hij aan de lijn zit en wanneer niet. En twee is nog meer kracht dan al eentje haha. Ik denk dat ik het er maar op ééntje houd.  Zou Luna er ook helemaal geen plezier mee doen om samen te wandelen, omdat zij mij dan niet voor zichzelf heeft... Mijn moeder heeft nog een hond en mijn zusje ook, dus die lopen samen (zijn twee oudere teven) en ik ga een andere kant op.  Ook goed voor haar eigen zekerheid, want ze zoekt momenteel heel erg steun bij anderen (niet gek als je er pas bij bent gekomen en een keuken-tuin leven leidde!)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Ik lees mee, geef niet snel antwoorden, jullie hebben het over de stafford dat deze honden moeten negeren, zou fijn zijn.....iedereen is het er mee eens lees ik hier, maar nu mijn hond, ik doe precies hetzelfde , ik wil ook niet dat mijn jonge hond in aanraking komt met andere honden, ik heb een ras waar ik steeds naar mijn hoofd gegooid  krijg, wel met andere honden laten spelen ravotten, ze is nu tjen maanden , nee vandaag 11 ....als ze een hond is tegen gekomen waar ze even aan geroken heeft, ze liep los, is dat veel, bams heeft nimmer met anderen honden gespeeld , is ook niets te kort gekomen, ik wil de eerste zijn en niet de tweede in hun leven, groot zijn ze hier, als ik ze maar laat gaan ben ik ze kwijt en zijn ze niet te houden..ogin trekt nog naarandere honden, maar mooi niet...staffords is het dus gebruikelijk om beter te negeren andere honden, vind het niet zo gek dat alle honden dat zouden moeten doen, nimmer naar een speelveld met andere honden, zie ik er toch een dan ga ik direct weg, of lijn haar aan, blauwe stad is groots en weids er is daar genoeg om te ontwijken........ook ik heb al vaak wat naar mijn hoofd gekregen als ik met mijn hond aan de lijn loslopende honden ontwijkt, ze worden niet sociaal, onzin, mijn bams volwassen is sociaal naar een ieder...en zo wil ik dat ook bereiken met de jonge hond die er bij gekomen is....deden ze dat maar allemaal, dan had je geen gevechten meer van honden, de baas is dan belangrijker.

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

" Ik lees mee, geef niet snel antwoorden, jullie hebben het over de stafford dat deze honden moeten negeren, zou fijn zijn.....iedereen is het er mee eens lees ik hier, maar nu mijn hond, ik doe precies hetzelfde , ik wil ook niet dat mijn jonge hond in aanraking komt met andere honden, ik heb een ras waar ik steeds naar mijn hoofd gegooid  krijg, wel met andere honden laten spelen ravotten, ze is nu tjen maanden , nee vandaag 11 ....als ze een hond is tegen gekomen waar ze even aan geroken heeft, ze liep los, is dat veel, bams heeft nimmer met anderen honden gespeeld , is ook niets te kort gekomen, ik wil de eerste zijn en niet de tweede in hun leven, groot zijn ze hier, als ik ze maar laat gaan ben ik ze kwijt en zijn ze niet te houden..ogin trekt nog naarandere honden, maar mooi niet...staffords is het dus gebruikelijk om beter te negeren andere honden, vind het niet zo gek dat alle honden dat zouden moeten doen, nimmer naar een speelveld met andere honden, zie ik er toch een dan ga ik direct weg, of lijn haar aan, blauwe stad is groots en weids er is daar genoeg om te ontwijken........ook ik heb al vaak wat naar mijn hoofd gekregen als ik met mijn hond aan de lijn loslopende honden ontwijkt, ze worden niet sociaal, onzin, mijn bams volwassen is sociaal naar een ieder...en zo wil ik dat ook bereiken met de jonge hond die er bij gekomen is....deden ze dat maar allemaal, dan had je geen gevechten meer van honden, de baas is dan belangrijker. "

 Mensen met loslopende honden, die hun hond op een aangelijnde hond laten aflopen... Arme beest wat aangelijnd is kan geen kant op als hij het niet wil.  Ik zal het nooit snappen. 

honden page profiel fay maertenfay maerten

"  En dat is ook héél belangrijk. Dat je hond weet wanneer hij aan de lijn zit en wanneer niet. En twee is nog meer kracht dan al eentje haha. Ik denk dat ik het er maar op ééntje houd.  Zou Luna er ook helemaal geen plezier mee doen om samen te wandelen, omdat zij mij dan niet voor zichzelf heeft... Mijn moeder heeft nog een hond en mijn zusje ook, dus die lopen samen (zijn twee oudere teven) en ik ga een andere kant op.  Ook goed voor haar eigen zekerheid, want ze zoekt momenteel heel erg steun bij anderen (niet gek als je er pas bij bent gekomen en een keuken-tuin leven leidde!) "

 Diezel was 4 maand toen ik zena er bij heb gehaald omdat ik weet dat staffords het nie altijdzo goed doen met andere honden, daarom heb ik een reu en een tezf van puppy af samen cestoken en ze kunnen het echt goed met elkaar vinden. Moest er iets gebeuren met de 1ne de ander zou het niet overleven. Maar ze moeten het gewoon zijn van klein af 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

"  Mensen met loslopende honden, die hun hond op een aangelijnde hond laten aflopen... Arme beest wat aangelijnd is kan geen kant op als hij het niet wil.  Ik zal het nooit snappen.  "

 Klopt, van de week meegemaakt, twee zwarte labradors....baas werd zelfs boos op mij, moest me hond losgooien, loop ik daar aan de rijksweg, en anders moest ik maar een andere route nemen, de wereld op zijn kop, bams is niet wendbaar meer, bijna tien, was naar, baas loopt met zijn telefoon en ziet niets.

honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

"  Klopt, van de week meegemaakt, twee zwarte labradors....baas werd zelfs boos op mij, moest me hond losgooien, loop ik daar aan de rijksweg, en anders moest ik maar een andere route nemen, de wereld op zijn kop, bams is niet wendbaar meer, bijna tien, was naar, baas loopt met zijn telefoon en ziet niets. "

 Lekker onverantwoord dan. Officieel mag je hond niet eens los lopen, tenzij je je in een gebied bevind waar staat aan gegeven dat het mag. Die man is dus goed op zijn achterhoofd gevallen... Ik lijn Luna dus ook altijd aan, omdat ik ten eerste niet wil dat ze zomaar op honden af gaat en ze dan haar focus beter dan mij heeft, omdat ik dan ''contact'' heb. En ten tweede kunnen de andere hond en eigenaar het zeer onprettig vinden. 

 Diezel was 4 maand toen ik zena er bij heb gehaald omdat ik weet dat staffords het nie altijdzo goed doen met andere honden, daarom heb ik een reu en een tezf van puppy af samen cestoken en ze kunnen het echt goed met elkaar vinden. Moest er iets gebeuren met de 1ne de ander zou het niet overleven. Maar ze moeten het gewoon zijn van klein af  "

Als ze met elkaar opgroeien, is het vaak ook geen probleem. Ze weten elkaars rangorde en elkaars grenzen. Dat is iets heel anders dan een vreemde hond. Luna heeft hier de eerste drie nachten ook apart geslapen, voor we haar bij onze andere twee teven lieten in de nacht hoor. 

honden page profiel Henk LeusinkHenk Leusink

www.dbtrainingscentrum.nl

pagina 11 van 11 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Volgende forumvraag: Hoelang ruikt een reu loopse teef?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^