Hond met Addison

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Hoi iedereen 

Ik heb pas te horen gekregen dat mijn hond Dot Addison heeft. 

Ze is bijna goed ingesteld. Ze is nooit een goede eter geweest.Maar nu eet ze nog steeds niet echt goed. Kan dat komen doordat ze bijna kantje boord heeft gelegen.Ze is wel energiek ook begint de vacht bij de huid wat te verkleuren en drinken doet ze ook eet eigenlijk alleen wat ze lekker vind maar ook met lange tanden.Hoe lang duurt het voordat ze de oude is.

Gr nadine 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Nadine,

Heel naar dat je hond Addison heeft.

Ik heb gelukkig zelf geen ervaring met een hond met Addison.

Misschien heb je iets aan dit topic over deze ziekte.

http://www.hondenpage.com/hondenforum/179506/ziekte-van-addisson.php

Ik neem aan dat je de fokker geïnformeerd hebt. Had de fokker de ouderhonden getest op Addison? De ouderhond, die Addison heeft doorgegeven dient uitgesloten te worden uit de fokkerij; omdat Addison erfelijk kan zijn. Zijn er nog meer honden uit het nest van Dot die Addison hebben?

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Inwerken medicatie kan even duren bij hormonale ziektes.

Geduld hebben.(minstens een maand, soms zelfs meer)

 

Eetlust zou ook moeten terugkomen.

 

hoop dat ze nog lang bij jullie mag blijven in goede doen!

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Hoi bedankt voor de reactie.Heb id de fokker gebeld en die waren niet bekend met de ziekte van addison.Ze zouden het bespreken met de dierenarts en vinden het fijn dat ik hun had ingelicht. Oké geduld afwachten dan maar.Vind het erg vervelend dat ze nog niet lekker in der vel zit.wachten duurt lang want je wil zo graag zien dat ze op de medicatie reageert.

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Heb ook anderhalve week dag en nacht bij haar gezeten voordat ze erachter kwamen. In die tijd bloedonderzoeken gedaan foto gemaakt echo morfine gekregen daarnaast pijnstillers allemaal in injectie.want je kreeg oraal niks binnen moest met spuit proberen haar te laten eten en drinken.Ook 4 x infuus gehad daar knapte ze even van op.Ik dacht echt ze gaat dood als jullie niks doen.uiteindelijk toen ze wisten wat het was en de medicatie kreeg ging het goed inmiddels zijn we dus 3 weken verder en hoop echt dat ze weer echt echt de oude gaat worden

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Nadine, het wachten duurt idd wel lang, maar dat is nu eenmaal zo.

(ik zit hier met cushing bij een paard, dat duurde twee maanden....omgekeerde medicatie van Addison)

 

welke medicatie heb je gekregen?

 

Is er voeding die je hond graag eet?

Gaat het drinken goed?

Hoe ziet de vacht eruit?

 

 

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Hoi Oja daar heb ik ook veel van gelezen. Onze Dot kreeg bij de 1 bloedoz 2 x daags 2 fludrocortison v 6.25 ofzo Daarnaast cortisonacetaat 2 x daags 3 tabl v 5 mg En 1 gram natrium chloride Nu na 2 bloed oz was natrium goed en kalium te laag. Dus werd de fludro aangepast naar 2 x daags 1.1/2 Na derde oz was het iets verbetert maar nog te laag. Nu is het 1 daags 1 en 1.1/2

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

dank voor je schema.

 

ok

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Vacht begint weer terug te komen alleen wat verkleuring bij de aanzet van nieuwe haren. Drinken doet ze nu goed meer als daarvoor. Ook wil ze graag rennen en spelen. Boterhammen met pate eet ze heel graag Brokken nog niet echt heb echt alles uit de kast getrokken zelfs kibbeling vond ze heerlijk

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Nadine,

Lees even de reactie van 11 maart 2013 13:59 uur van forumlid Maartje http://www.hondenpage.com/baasjes/20085/maartje.php

fokker van Labradoodles, die een hond heeft met de ziekte van Addison; in dit topic

http://www.hondenpage.com/hondenforum/146238/de-ziekte-van-addison.php

Als je met haar van gedachten wil wisselen, kan je Maartje een PB sturen of een email via de website die in haar profiel staat.

 

To (Gast)

Het lijkt erop dat U een Labradoodle heeft?? (gezien de foto?) Daar komt de ziekte van Addison nogal eens voor, terwijl er niet gefokt mag worden met ouderdieren waarbij er Addison in de lijnen zit. Ook niet zoals er verenigingen zijn die dan hoog en laag risico honden kruisen. De fokkers weten echt niet wat ze de honden en hun baasjes aan doen. Maar goed, hier dus ook een Addison hond, ook net 1jaar bij de diagnose. Het heeft inderdaad een behoorlijke tijd geduurd voordat hij goed was ingesteld, gaat ook naar gewicht. Maar het onbezorgde genieten is wel voorbij, b.v. Op oudejaarsavind geef ik hem op advies (van Mcvoordieren) extra medicijnen vanwege het vuurwerk. De fludrocortison en Cortisonacetaat koop ik bij de human apotheek, dat scheelt een hoop geld en is precies het zelfde. Ik begrijp dat Uw hond nog heel erg jong is, en dat was in ons geval ook zo. Met als gevolg dat zijn immuun systeem niet op het niveau van een gewone “gezonde”hond gekomen is, (hij was veel te vaak ziek) Dat heeft nu nog steeds tot gevolg dat hij een erg slechte weerstand heeft en als er ergens iets heerst is hij de 1e die dat mee pikt, en ziek wordt. Onze hond heeft b.v. Heel lang het zelfde gewicht gehad, maar toen hij (eindelijk) weer een beetje beter werd is hij nog verder gaan groeien en verder gegaan met puberen...

cjm (Gast)

ik heb een hond van bijna 11 jaar die al 10 jaar addison heeft. Bij goed gebruik van medicijnen kunnen ze verder gezond oud worden. Volgens onze dierenarts is dit te danken aan een baas die zorgvuldig omgaat met de medicatie. niet vergeten dus en bij erge stress gewoon wat zoute chips geven. werkt prima.

honden page profiel toto

honden foto van to

Zo cjm die komt lekker binnen;

Volgens onze dierenarts is dit te danken aan een baas die zorgvuldig omgaat met de medicatie

 

Ik voel me verplicht om hier even op te reageren, die opmerking is wel heel kort door de bocht, die opmerking gaat alleen op als er alleen sprake is van een hond die "alleen maar" de ziekte van Addison heeft...

 

En als een hond heel jong de ziekte van Addison krijgt, is het immuum systeem vaak ook niet helemaal (of helemaal niet) in orde.. en dan kan een baasje nog zo precies zijn met de pillen, dat maakt dan echt niet uit.

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Al met al zijn we 2 mnd verder...

Dot was even goed ingesteld.Maar vond de kalium nog niet echt optimaal.Was wel binnen de waardes zei de dierenarts.Maar goed dot kreeg stress aanval en ja hoor kalium weer te laag natrium nog goed.

Uiteindelijk krijgt ze nu 2 x daags fludrocortison een1/2 tablet en 2 x daags 2 cortison acetaat en 1 g zout.

De dierenarts vind dat ze eigenlijk te weinig fludrocortison krijgt tav haar gewicht met 19 kilo.Maar als ze het daarop wel goed doet prima hoor.Niet iedere hond is hetzelfde met Addison.Dus het is een heel gepuzzeld. Doe dus ook alles aan.

Anoniem (Gast)

Hallo Nadine, ik heb ook een hond gehad en toen hij 5 jaar werd is ook de ziekte van addison bij hem geconstateerd. Hij was er toentertijd behoorlijk slecht aan toe en heeft ook nog een nacht in Utrecht doorgebracht, alwaar ze toen uiteindelijk de diagnose konden stellen, nadat er al weken was onderzocht wat hij mankeerde.

Nadat hij zijn medicijnen kreeg (dezelfde als jij nu geeft) is hij weer volledig opgeknapt. Hij werd weer dezelfde hond als vroeger, alleen moest hij altijd wel op vast tijden zijn medicijnen, want ik merkte het meteen als ik dit wat later deed.

Het enige wat ik echter wel moest ontwijken waren stressvolle dingen. Bij het minste of geringste merkte ik dit al bij hem en als oud en nieuw weer naderde (vuurwerk) dat was vreselijk voor hem. Helaas heb ik hem op een leeftijd van bijna 15 jaar moeten laten inslapen, maar ondanks zijn ziekte heb ik toch nog 10 jaar van hem kunnen genieten.

Hopelijk dat jouw hondje ook zo mag opknappen.

 

 

peggy (Gast)

hallo bij mijn hondje Tess (whippet) 6 jaar ook adisson vastgesteld.  We zijn nu een 3-tal maanden verder en het gaat super mits haar dagelijkse medicatie, maar merken wel zoals op de vakantie dat we zel wel meer moeten sparen maar verder is dit perfect leefbaar :-)

Anoniem (Gast)

Sorry Sorry

Maar onze lieve Dot heeft het niet gered,ze is er niet meer.

gr 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Sorry Sorry
Maar onze lieve Dot heeft het niet gered,ze is er niet meer.
gr  "

 

Nadine,

 

Triest dat Dot er niet meer is; veel te jong heb je afscheid moeten nemen. Wanneer is Dot ingeslapen? Dot was toch nog maar 2 jaar?

 

Heel veel sterkte met dit grote verlies.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Sterkte Nadine.

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Dot was net 3 Jr geworden.In Juni is ze van ons heen gegaan 

Gr 

Volgende forumvraag: Gescheurde kruisband?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^