Gescheurde kruisband?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Emily (Gast)

Ik weet eventjes niet meer wat te doen. Onze hond mankt al ongeveer 2 maand. En toevallig of niet, net na dat ze een spuit heeft gekregen in de bil van deze poot tegen hondsdolheid. Ondertussen zijn we naar twee verschillende dierenartspraktijken heen en weer gereden. De éne zet een spuit omdat, volgens hem, een spier verrokken/beschadigd is en het maanden kan duren voor ze niet meer mankt. (Wat goed mogelijk is, omdat ze op de vensterbanken, tafels etc. durft te springen wanneer we niet aanwezig zijn.) De andere zegt dat de gewrichtsband gescheurd is, en misschien volledig af is. En dit stoort me. Deze weet het precies niet zeker. 2 weken geleden is er een röntgenfoto genomen, bij deze arts, waarop niets abnormaals te zien is. Botten juist gepositioneerd en meniscus volledig intact. Het enige wat zeker moest gebeuren, was afvallen. Momenteel ben ik ten einde raad. Heeft het nog nut om de maanden af te wachten die de eerste arts voorstelt of moet er gewoon worden uitgekeken naar nog een andere arts? Momenteel heeft ze denk ik veel pijn. Ze springt niet meer vrolijk rond, en als ze zit is het met het pootje langs de zijkant. Er op liggen lijkt dan weer geen probleem te zijn.   Vriendelijke groetjes.  

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou nog een andere arts zoeken als je niet tevreden bent met de antwoorden die je tot nu toe hebt gekregen. Zoek een goede dierenarts die gespecialiseerd is in dit soort dingen. 

 

Succes!  Je hond zo zien is helemaal niet fijn :-(.

Emily (Gast)

Bedankt voor het antwoord.

Straks eens opzoek gaan naar een andere arts. Hopelijk kan deze één van de twee diagnoses bevestigen want het breekt mijn hart om haar zo te zien.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Op een rontgenfoto is niet te beoordelen of een mensicus intact is. 

"De meniscus is niet te zien op een rontgenfoto"

http://www.rpajanssen.nl/informatie/8/meniscus.html

Als je al zo lang bezig bent zonder dat er een oorzaak gevonden is, is het misschien tijd om je naar een specialist te laten verwijzen. 

Een afgescheurde kruisband is met eenvoudig onderzoek vast te stellen. 

Emily (Gast)

De meniscus zelf was inderdaad niet zichtbaar. De beoordeling van de staat van de meniscus was gebaseerd op de tussenruimte tussen de botten en eventuele onzuiverheden (die er niet waren). Ik hoop dat de volgende arts meer raad kan bieden. Alvast bedankt. 

Anne*Ike en Jacko* (Gast)

Wij hebben ook maanden op en af gelopen naar een dierenkliniek omdat ons teefje mank liep. Maanden lang (ongeveer 5) heen en weer rijden en de hond ontstekingsremmers te geven en verplichte rust (en dit voor een actieve sporthond van 2,5j!)waren wij het ook moe. Doorverwijzing gevraagd en naar de orthopeed die mijn DD ook behandeld heeft voor zijn heup. Foto's en scan genomen en wat bleek kruisband volledig afgescheurd! Kregen de opmerking waarom we nu pas kwamen...wel omdat ze ons in de andere gekende kliniek bleven voorhouden dat er niets was met de kruisbanden want en zat geen vocht rond. Binnen de 2 dagen was ze al geopereerd! Dus ga verder en vraag advies aan een specialist!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een goede orthopeed doet de ...schuiflade techniek... om te beoordelen of de kruisband gescheurd is, is gelijk voelbaar...

 

hier ook een gescheurde kruisband, terwijl mijn hond in het geheel niet mankte en pijn had... door onderzoek van iets anders werd de kruisband geconstateerd door de schuiflade techniek.... door de orthopeed, opengemaakt en voor 80 % gescheurd, hier een TPLO laten doen, met goed resultaat.

 

na zes weken kon mijn hond alweer van alles doen..... laat je hond er niet te lang mee rondlopen, anders komt er artrhose aan te pas, hoe langer je wacht hoe meer artrhose.

Emily (Gast)

Anne, ik kan me voorstellen dat dat frustrerend moet zijn als je dat te horen krijgt terwijl je er juist alles aan probeerde te doen om uw hond te helpen.

Willemijn, op den duur hoop je dat het de kruisband is omdat dat nog relatief gemakkelijk kan hersteld worden.

Ze krijgt het lastig om recht te komen zonder hulp maar we hebben binnenkort een afspraak op de Dierengeneeskunde van Ugent. Als ze daar geen raad weten, dan weten ze het nergens. 

Allemaal bedankt voor de berichtjes.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Is Utrecht geen optie voor je ? Faculteit diergeneeskunde voor gezelschapdieren ?     Voor mij was het ook drie uur rijden heen, en drie uur rijden terug.......misschien een optie ? Orthopeed dr.Mey.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Deze arts, grote kans dat tie daar ook consulteerd, Is in Europees verband een hele goede orthopeed.

Volgende forumvraag: Wanneer steriliseren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^