Allergie achterhalen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Hallo allemaal!

Gister met luna naar de dierenarts geweest. Ha entingen nodig maar meteen laten kijken naar haar oren. Daar liep ze wat mee te flapperen en krabben de laatste 3 weken. Nou vermoeden de dierenarts dat het de eerste signalen van een allergie waren. Dit omdat ze meer symptomen vertoont, zoals poten likken, anaalklieren die laatst opeens vol zaten ect.

Luna krijgt al haar hele leven energique vlees voeding. Dit kreeg ze tot 3 maanden terug gecombineerd met technocal brokken. Nu net overgestapt op Josera, met extra zalmolie. Dit omdat ze slecht in haar vacht zat. Inmiddels zit ze weer een stuk mooier in de vacht! Dus ik dachtdat het goed ging op de nieuwe brokken. Ook ben ik sinds toen begonnen met visolie/knoflook capsules.

Nu moet ik dus van de dierenarts dingen gaan uitsluiten. Ik ga beginnen met haar 8 weken op energique te zetten. En dan kijken wat dit doet. Energique is op kip/rund basis.

Mijn voornaamste vraag is hoe ik dit kan doen qua training. Ze krijgt normaal de heledag door brokjes qua training/beloning. Nu mag ze alleen nog maar energique en niks anders. Dit kan ik niet meenemen tijdens het werken omdat het vlees is... Dus heb dan geen beloning. Nundacht ik zelf eraan om hypoallergenen beloningskoekjes te halen, gedroogde kip dan ofzo. Puur op kip/rund basis wat dus ook in energique zit. Zou dit mogelijk zijn?

Verder nog tips/ervaringen? Alle adviezen zijn welkom:-)

maud (Gast)

oh en als aanvulling:

Ik zelf twijfel heel erg of ik het wel in de allergie hoek moet zoeken. Ze heeft voor het eerst klachten, die inderdaad passen bij een allergie. Het enigste waar ze last van heeft zijn haar oren, vooral rechts. ze begon met af en toe schudden. En gister was het dan ook echt rood (de oorschelp). maar dit kan natuurlijk ook komen door het krabben en schudden de hele tijd. Ga nu het oor een week lang dagelijks schoonmaken met druppels van de dierenarts. Wie weet is het gewoon vuil wat dwars zit en is het niet allergie gerelateerd? Heb de fokker al gesproken en die heeft nog nooit een hond gehad of gefokt met allergie.... en luna was haar vijfde generatie vanuit haar lijn.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Of je kookt een stukkie kipfilet en gebruikt daar kleine stukjes van. 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

up... O-)

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" Of je kookt een stukkie kipfilet en gebruikt daar kleine stukjes van.  "

 



Dat is ook een goed idee.. dat is al een stuk makkelijker om mee te belonen dan met vlees zelf O-)

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Het lijkt mij geheel onlogisch om een hypoallergeen dieet (eliminatiedieet) in te zetten op basis van kip&rund en dan ook nog eens het voer wat je altijd hebt gevoerd. Dit gaat geheel aan het principe voorbij....

 

Wanneer je voeding wilt gaan uitsluiten kan dit met nagenoeg alle diersoorten, behalve kip & rund aangezien hier de meeste allergieën voor voorkomen.

 

Lees anders eens dit artikel (en evt de rest van de site): http://www.allergie-bij-honden.nl/voedselallergie/

 

Ook op www.allergiepolivoorhonden.nl vind je veel info.

 

Ik raad je echt ten sterkste aan om direct een juist dieet in te zetten, anders heeft je hond mogelijk 6-8 weken voor niks klachten wanneer voedselallergie de oorzaak blijft.

 

Vaak spelen er namelijk meer allergenen mee en veel dierenartsen weten helaas te weinig mbt het onderwerp allergie en de bijbehorende klachten...

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

" Hallo allemaal!

Gister met luna naar de dierenarts geweest. Ha entingen nodig maar meteen laten kijken naar haar oren. Daar liep ze wat mee te flapperen en krabben de laatste 3 weken. Nou vermoeden de dierenarts dat het de eerste signalen van een allergie waren. Dit omdat ze meer symptomen vertoont, zoals poten likken, anaalklieren die laatst opeens vol zaten ect. Maud

 

En een tip:

 

NOOIT laten enten wanneer je dier niet 100% gezond is, zoals het lijkt in het geval van jouw hond. Vaccineren kan de mogelijke allergie dan juist triggeren, los van het feit dat je niet volledig gezonde honden gewoonweg niet mag enten...

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik zou beginnen met alle granen en rijst uit de voeding te gooien

en kijken of je dan verbetering ziet

 

Dat is veel voorkomende allergie die vaak problemen geeft met oren en anaalklieren

Helaas kan je dan ook geen energique meer geven want daar zitten ook granen in.

Ik zag dat ze een hypoallergene variant hebben maar daar zit nog steeds rijst in en ook paarden en geiten melk(veel honden reageren niet goed op melk produkten)

 

 

 

Geeft dat nog niet genoeg verbetering zou ik ook specifiek op dieren gaan elimineren

probeer enkelvoudige voeding te geven ivm sommige honden ook reageren op toevoegingen

 

Kip en rund allergie komt ook veel voor

 mijn alllergische Jeff kan bv wel rund verdragen maar geen lam

en let op!vogels bevatten vaak graan ,ivm de magen zijn mee gemalen!

 

Als je konijn kan krijgen is dat een heel geschikt dier om te geven aan een allergische hond

 

Maar ik zou eerst beginnen dus met granen en rijst weglaten

meestal ben je dan al een heel eind op weg

 

graanvrije merken zijn bv tinlo haafsbarf naturis (laatste bevat wel toevoeging van vitamines)

 

er zijn heel veel snoepjes van gedroogd vlees op de markt

ook piepkleine trainertjes

natuurlijke snacks op diersoort

 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Qua training gebruiken wij gedroogde producten. Er is via zooplus ook wel wat te koop. Maar let op granen, kip en rund en andere goederen die je veel geeft. Maar dit zijn de meest voorkomende.

 

Onze hond had ook altijd geïrriteerde oren door een voedingsallergie.

 

http://www.zooplus.nl/shop/honden/kauwsnack/drops_snoepjes/snoepjes/405354

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Er is al veel gezegd. Ik heb een kleine toevoeging:

Haaksbarf bevat 1 diersoort per rol. Alleen de kip en eend bevatten mee gemalen maag inhoud. De rest bevat gespoelde magen en is dus 99% zeker graanvrij. Inderdaad prima om hiermee te elimineren (dus niet met hun kip of eend versie). Hun paard versie zou ik niet nemen ivm mee gemalen nier en lever vs medicijnen.

Naturis gooit er van alles in wat ze verkrijgen kunnen.

Tinlo zegt dat hun deluxe pakket graanvrij is, maar is erg wisselvallig in deze uitspraak (het antwoord is bij elke persoon weer anders).

Carnivoer wild bevat wel meerdere diersoorten, maar is graan, rund en kip vrij. Carnivoer eend is 100% eend en graanvrij.

Ik zelf zou dus uitsluiten met Haaksbarf (konijn, vis, lam of geit) of Carnivoer eend.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Ik zie door de bomen het bos niet meer... Ga de linkjes even doorlezen. Heb gekozen om met energique te beginnen omdat dit het vlees is waar ze het altijd goed op deed, en de klachten pas zijn begonnen na het veranderen van brok.. Leek mij het logischt die brok even weg te laten dis. Plus heb net een nieuwe door vlees gehaald dus puur praktisch gezien was dit ook handiger...

Zelf geloof ik ernnog niet zo in. Ze schudden de afgelopen 3 weken wat met haar oren. Leek woensdag ochtend echt last te hebben, goen waren de oren ook echt rood. Naar de dierenarts geweest en druppels gekregen, verder niks aan gedaan nog wornsdag. Donderdag ochtend waren de oren weer normaal gekleurd. Terwijl ik niet et het 'dieet' of druppels ben begionnen. Nu inniddes wel hoor. Is dat niet gek?

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

We zijn met Mayro gaan kijken naar allergieën, omdat hij herhaaldelijk oorontsteking had en jeuk. Als dat bij jou niet van toepassing is, dan begrijp ik waarom je er niet in geloofd. Hou het wel goed in de gaten.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik zie door de bomen het bos niet meer... Ga de linkjes even doorlezen. Heb gekozen om met energique te beginnen omdat dit het vlees is waar ze het altijd goed op deed, en de klachten pas zijn begonnen na het veranderen van brok.. Leek mij het logischt die brok even weg te laten dis. Plus heb net een nieuwe door vlees gehaald dus puur praktisch gezien was dit ook handiger...

Zelf geloof ik ernnog niet zo in. Ze schudden de afgelopen 3 weken wat met haar oren. Leek woensdag ochtend echt last te hebben, goen waren de oren ook echt rood. Naar de dierenarts geweest en druppels gekregen, verder niks aan gedaan nog wornsdag. Donderdag ochtend waren de oren weer normaal gekleurd. Terwijl ik niet et het 'dieet' of druppels ben begionnen. Nu inniddes wel hoor. Is dat niet gek? "

 allergie kan zomaar opeens beginnen

en intoleranties kunnen zelfs wisselen

 

ik denk dat als je er iets van wil leren dat je bepaalde voedingsmiddelen moet gaan uitsluiten

dan is graan een handige optie

het forum kan je prima helpen met vinden van alternatieve voeding

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

je kan ook bloed laten prikken om zo haar allergieen te laten bepalen, zo weet je direct wat je wel en niet mag geven van voeding

 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Het is nu voor het eerst dat ze met haar oren klappert en wat krabt... En niet eens ontstoken alleen wat geiriteerd. En dus even rood geweest (inmiddels niet meer). Dus ik denk dan van er zijn 100 oorzaken voor een geiriteerd oor. Zat ook veel vuil in, misschien was dat g gewoon...

Ik wil nu wel dingen gaan uitsluiten hoor! Vind t alleen een gedoe met belonen en trainen.. Heb nu dus 3 dagen niet met haar gewerkt en ze is nu al chagerijnig;-)

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

" je kan ook bloed laten prikken om zo haar allergieen te laten bepalen, zo weet je direct wat je wel en niet mag geven van voeding

  "

 



Was ook mijn eerste vraag. Maar dat was veel geld geven voor iets waar missvhien ook niks uitkomt omdat ze niet precies alles kunnen testen

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Dit is de samenstelling van de brok die ik sinds kort voer:
Gevogeltemeel, maismeel, rijst, mais, bietenvezels, gevogeltevet zalmmeel (6%), aardappelzetmeel, gist, cichoreipoeder, gevogelteproteïne (gehydroliseerd), gevogeltelever (gedroogd), hemoglobinepoeder, natriumchloride, kaliumchloride, spiervlees.

Zou dit beter geschrikt zijn voor een eliminatie dieet?

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Laat de kip maar eens weg. Daar zit nog wel eens rommel in. Op een keer dacht ik dat Eefke vlooien had. Kon niets vinden. Geen kip meer gegeven en na enige weken was het over. Ik geef ook geen runderpens maar altijd schapenpens. Ook in runderpens wil nog wel eens rommel zitten. Brok geef ik ook niet vanwege de conserveermiddelen. Als ik niet uit de vriezer kan geven krijgt ze renske.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Dit is de samenstelling van de brok die ik sinds kort voer:
Gevogeltemeel, maismeel, rijst, mais, bietenvezels, gevogeltevet zalmmeel (6%), aardappelzetmeel, gist, cichoreipoeder, gevogelteproteïne (gehydroliseerd), gevogeltelever (gedroogd), hemoglobinepoeder, natriumchloride, kaliumchloride, spiervlees.

Zou dit beter geschrikt zijn voor een eliminatie dieet? "

Gevogelte meel is dus het hoofd ingredient )welke vogel(s)? 

mais en rijst zijn granen, en biet is vulmiddel

hemaglobine poeder is bloed van welk dier?

natriumchloride is  kanker verwekkend ,en daarvan zit er nog meer in dan spiervlees wat de rij sluit

 

 

met allergie ga je anders naar ingredientenlijstjes kijken

 

 

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Natriumchloride is gewoon keukenzout. Dat is niet kankerverwekkend. Het kost alleen je nieren.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik zou als je echt wilt elimineren een diersoort nemen en dan ook zonder toevoeging.
Daar is ook altijd wel een snack bij te vinden.
Neem anders even contact op met Meat and Bones in Malden.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik zou zelf in dit stadium nog niet bezig zijn met bloedtest.
Ik ben destijds bij Santa begonnen met alle kip, rund en graan weg te laten.
Helaas speelde hier meer, maar het zou een begin kunnen zijn.
Waar ik voorzichtig wel aan denk, het voorjaar begint en er zijn al enkele pollen flink actief geweest.
Bv de hazelaar.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Dit is de samenstelling van de brok die ik sinds kort voer:
Gevogeltemeel, maismeel, rijst, mais, bietenvezels, gevogeltevet zalmmeel (6%), aardappelzetmeel, gist, cichoreipoeder, gevogelteproteïne (gehydroliseerd), gevogeltelever (gedroogd), hemoglobinepoeder, natriumchloride, kaliumchloride, spiervlees.

Zou dit beter geschrikt zijn voor een eliminatie dieet? "

 

Een eliminatie dieet bestaat uit 1 eiwit bron en dus geen granen. Deze brokken zijn dus niet geschikt ;)

 

Mais en rijst zijn granen.

 

Verder is het idd de vraag welke diersoorten nu in dit brok zitten en waarom (zo veel) zout?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" je kan ook bloed laten prikken om zo haar allergieen te laten bepalen, zo weet je direct wat je wel en niet mag geven van voeding
  "

 

"Een eliminatiedieet is de enige manier om voedselallergie bij honden vast te stellen: bloedonderzoek is hiervoor bij de hond namelijk niet betrouwbaar!"

http://www.mcvoordieren.nl/voedselallergie-huid

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Natriumchloride is gewoon keukenzout. Dat is niet kankerverwekkend. Het kost alleen je nieren. "

 je hebt gelijk

foutje ik had het over natrium seleniet

toegevoegd zout hoort nog steeds niet boven de spiervlees te komen in ingredientenlijst

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Je zegt dat ze nu voor het eerst klachten heeft met betrekking tot haar oren en dat je dus twijfelt of het aan de voeding ligt. Het is echter niet alleen haar oren. Het zijn ook haar anaalklieren en veel likken noemde je ook ;)

Vooral de anaalklieren is 99% zeker een voedingsprobleem.

Wat de oren betreft, oren zijn gewoon huid. De huid loopt door tot diep naar binnen en daar in het oor is het lekker warm en vochtig. Ideaal voor de eerste symptomen. Tussen de poten net zo.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hier ook een hond met voedselallergie, ze gaf over en had wisselende ontlasting. Eerst gedacht aan darmontsteking, daar a een echo, alles ok en vervolgens voedselallergie. Hier kom je alleen achter door dieet.

 

Op elke leeftijd kan zich dit ontwikkelen, bij de ene huidklachten, de ander buik klachten. Luca kreeg trouwens ook uitslag in haar liezen.

 

Waar het meest op gereageerd wordt, is kip, rind, lam, granen. Dus ik vind het niet logisch dat je kip en rind moet voeren.

 

Ik begon met paard, nu hert, struisvogel, kangoeroe, haas. Dat gaat goed.

 

Ik droog zelf, zo heb ik snacks voor haar. Ook heb ik ziwipeak hert. Als beloning.

 

Ik had wolfsblut red rock, op basis van kangoeroe. Dat ging ook goed. Dat is voor een hond met een voedselallergie ook een goed alternatief.

 

Rund en kip, snap ik echt niet zo. Altijd een soort wat ze nog nooit hebben gegeten nemen.

 

Knoflook zou ik ook nooit geven, daarmee is het oppassen. Ik heb ook liever zonnebloem olie.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
"Een eliminatiedieet is de enige manier om voedselallergie bij honden vast te stellen: bloedonderzoek is hiervoor bij de hond namelijk niet betrouwbaar!"
http://www.mcvoordieren.nl/voedselallergie-huid
  "

 Klopt ook een haar test is niet betrouwbaar.

honden foto van snoopy, rikkie , lady en xana

bij lady is met een bloedtest uitgekomen dat ze allergies is voor alle granen, ook andere dingen maar ze kreeg toen nog gewoon brokken met granen dus nu krijg ze vers vlees en heeft ze daar geen last meer van

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Klopt ook een haar test is niet betrouwbaar. "

 daar ben ik het niet  mee eens..het is te kort door de bocht

Wat er wordt gemeten is wel degelijk wat je hond niet verdraagd

 

Heb er meerdere laten  doen bij Jeff en ze geven een goed beeld

Alleen heeft de mate van reageren ook met heleboel factoren te maken

De uitslagen kunnen dus veranderen

 

 

 

bv in de zomer scoort Jeff veel sterker op huismijt dan in de winter

en als hij geen kip of eend in het menu heeft (al lange tijd )test deze goed

Ga ik kip of eend voeren dan wordt hij er weer intolerant voor

 

Na 3 tests over een jaar tijd ,had ik een goed beeld van welke dingen Jeff nooit verdraagd ,welke soms, en welke altijd goed gaan

 

 

de test klopt dus wel ...maar je zal er meerdere moeten doen soms om het hele plaatje te zien

maar zo'n test kost maar 30 euro dus dat is te overzien

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Gezonde snacks
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^