Gezonde snacks

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoiraMoira

honden foto van Moira

Is het verstandig je hond naast brokken (wat ze bij ons krijgt) ook groenten en fruit te geven? Zoals bijvoorbeeld komkommer etc. En kun je dit bij elke leeftijd doen. Senna is zes maanden. We hebben gedroogd fruit gekocht (speciaal voor honden) maar op de verpakking staat dat je dit pas met negen maanden mag geven. 

Kruyfie (Gast)

Ja..waspeen en winterpeen zijn gezonde snack voor honden en puppies. Gekookte brocollie ook goed. 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/96069-voeding-van-de-hond-wat-mogen-honden-eten-en-wat-niet.html

 

http://www.barfplaats.nl/handleiding-tot-barf/groente-en-fruit/

 

Op deze sites staat een hele lijst met wat een hond wel en niet mag eten. Op zich is er niks op tegen dat je je hond extra groentes en fruit geeft. Kijk wel goed wat er in de brokken zit, het kan maar zo zijn dat er weinig vlees in zit en wel veel groentes/ fruit, dan kun je beter vlees bij gaan voeren. Dan heeft je hond het minst een eenzijdig dieet.

 

Hopelijk heb je hier wat aan.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zou bij brokken niet standaard extra groente voeren. Een hond is een carnivoor, dus een vlees eter. Hun spijsverteringskanaal is te kort om onbewerkte groente te verteren, wat al aangeeft dat groente nooit de hoofd mood van hun menu moet vormen.

Voor een hond is 100% vlees dus een veel gezondere snack. Let wel op dat sommige merken zonder te vermelden allerlei chemie erin stoppen. Dat is de rede waarom ik zelf snacks maak, ook voor anderen. Het valt mij op dat veel honden veel beter reageren op mijn verse snacks dan op een winkel snack.

Dit alles uiteraard beknopt ;-)

honden page profiel MoiraMoira

honden foto van Moira

Bedankt voor jullie reacties! Roosje, we geven haar sowieso gedroogde long en gedroogde vis. Fijn om te lezen dat het geen kwaad kan dat we haar geen groenten naast haar broken hebben gegeven. Nu ben ik wel nieuwsgierig geworden wat voor snacks je zelf maakt :)? Kan de vacht verkleuren van onze witte herder als we haar peen geven? Linda bedankt voor de links, ik ga er naar kijken!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Bedankt voor jullie reacties! Roosje, we geven haar sowieso gedroogde long en gedroogde vis. Fijn om te lezen dat het geen kwaad kan dat we haar geen groenten naast haar broken hebben gegeven. Nu ben ik wel nieuwsgierig geworden wat voor snacks je zelf maakt <img class=" />? Kan de vacht verkleuren van onze witte herder als we haar peen geven? Linda bedankt voor de links, ik ga er naar kijken! "

 



Mijn herder had een witte buik en borst. Hij ver kleurde niet van wortels en dat at hij dagelijks. Met zijn goede voeding (kvv met groente) ging hij wel veel meer glimmen en werden zijn kleuren mooier.

Ik zelf droog van alles, net waar ik aan kan komen. Voorbeelden zijn:
Lam long
Hert long
Hert hart
Eend hart
Kalkoen hart
Lam pens
Magere vis filet
Lama vlees
Hert vlees
Kalkoen filet
Konijn filet
Lam oren met vacht
Konijnen oren met vacht
Herten oren met vacht
Etc.

Volgende forumvraag: Platinum
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^