Eisen van fokkers helpen mee aan bijv: broodfok??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bennie & Diva / SultanBennie & Diva / Sultan 3 doggies

honden foto van Bennie & Diva / Sultan

http://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-jack-russells-en-terriers/m888139053-engelse-stafford-bullterrier-met-stamboom.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr  Voorbeeldje exclusief broodfok teef schijnt worden ingezet voor pups met stamboom en zonder. fotos zeggen genoeg in welke conditie de teef verkeerd.  De reu draagt nog lekker de Demodex gen mee. 

Maar als koper kun je het al opsporen via internet als je forums leest en googled.

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  

hahah pittige tante!! geeft niks hoor! "

 ??

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

ooow sorrie, ik bedoelde dat echt niet negatief.

Soms lees je dingen die pittig gezegt kunnen worden maar niet zo bedoeld waren.
Ik dacht dat je een beetje boos was, niet dus...

heh, dat heb je nou met internet heh, ik zie je gezicht er niet bij.
vergeef je me?? :'( :'( :'(

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" ooow sorrie, ik bedoelde dat echt niet negatief.

Soms lees je dingen die pittig gezegt kunnen worden maar niet zo bedoeld waren.
Ik dacht dat je een beetje boos was, niet dus...

heh, dat heb je nou met internet heh, ik zie je gezicht er niet bij.
vergeef je me?? :'(:'(:'( "

 Ik boos ? Voor welke reden?  Zo snel zit ik niet op mijn paard hoor 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

gelukkig maar, zo zie je snel iets uit de hand kan lopen, ik lees het met de verkeerde intonatie en denk wow, Terwijl jij het rustig vraagt. :-)

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

" Om even op de basisvraag van dit topic terug te komen,

er schuilt ook een gedeelte waarheid in.

waarschijnlijk heb ik nu ook drie mensen richting broodfok gezonden.

 

Door privé omstandigheden is één van de pups geannuleerd.

Gezamelijk tot het besluit gekomen dat het niet het goede moment was. Fijne toffe mensen.

 

Ben dus begonnen aan mijn lijstje reserve kandidaten.

Druk weekend, drie mogelijke kandidaten op bezoek gehad.

Eerste dachten dat een weekend voldoende was om pup te wennen en gingen maandag al gewoon volledige dagen werken.

Tweede had een dochtertje van zes die de pups als speelgoed bezag en moeder vond dit normaal.

Derde kandidaat was allergisch voor honden en wou het eens proberen met een Havanezer. Havanezer prima voor mensen met allergie maar niet indien allergisch voor speeksel en ze wist niet waar ze juist allergisch voor was.

 

Heb dus alledrie gewijgerd.

Zullen dus wel een hond ergens anders halen. "

 



Hulde Xtine ;-)

Voor het weigeren dan he, om misverstanden te voorkomen.

Dat zulke mensen naar de broodfok zullen gaan, weet je niet en is niet jou verantwoording. Hopelijk heb je ze verteld waarom je ze hebt geweigerd, dan zijn ze nu in ieder geval voorzien van extra informatie waar ze vast wel iets mee doen.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Eigenlijk denk ik al jaren dat de broodfok in de hand gewerkt wordt door de dure pupprijzen ,en dat terwijl ik zelf fokker ben .
Uiteraard zijn er kosten van aanschaf werpkist maar die kist kan je jaren gebruiken ,showen hoef maar 2 x dat kost dan rond de 100 euro ,show je vaker dan doe je dat uit hobby en dat hoeft de pupkoper niet te betalen ,
echo doe je voor jezelf ,daar maak je geen hond blij mee en progesterontesten heb ik in die 30 jaar dat ik fok ook nog nooit gedaan .ik kijk naar uitvloeiing en het gedrag van het teefje,en dat werkt prima ,ook als ik naar het buitenland ga voor dekking ,
Stamboomaanvraag ,chippen en dna testen enten ontwormen ja dat hoort er nu eenmaal bij ,
Bij de jack russell is jaarlijks oogonderzoek vereist 37 euro per hond ,patella onderzoek eenmalig 35 euro ,en in de loop der jaren heb ik eigen reuen maar de dekprijs is rond de 700 euro ,de prijs van een jack via de club is tussen de 750 en 900 euro maar er zijn al fokkers die 1250 vragen ,wij waren de enige fokkers die tegen stemde op de vergadering om de prijzen niet te verhogen,dus dat kwam er niet door .
Bij de gos zijn alleen hd foto's verplicht plm 145 euro ,In nederland vragen de meeste gossefokkers 1000 of iets meer per pup .
De tijd die je in een nest steekt reken ik nooit het is hobby en dat kost nu eenmaal veel tijd .
Ik ben van mening dat je het ook goed kan doen zonder die absurde hoge pupprijzen ,een goede gezonde hond moet voor iedereen betaalbaar zijn ,en met die hoge bedragen gaat men sneller naar mp of broodfok ,zodat dat nooit uit te bannen is .
Ook hier staan we de mensen ten alle tijden bij met raad en daad ,en komen de door ons gefokte honden altijd hier terug als het niet meer gaat bij de eigenaar ,dus van mij komen de asiels niet vol .
Gelukkig hebben we weinig terugplaatsingen ,want je selecteert vooraf ter dege.
Staan de mensen mij niet aan dan gaat het over maar met het merendeel van de pupkopers is leuk contact en heel vaak is het zo dat ze na 14 of 15 jaar genoten te hebben van hun hond weer terugkomen of hun kinderen die dan op zich zelf staan komen voor een eigen hond . "

 Ik hoop ooit een pup te kopen bij een fokker zoals jij. 

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

" @ Saartje ik ben het met jou wel eens maar goed dan weigert een fokker aan iemand een pup omdat die niet goed zou kunnen zorgen voor een pup en dat is het goed recht van de fokker maar waar gaan deze mensen dan heen?
 
Ik ben ook zwaar tegen dat gedoe van de br..dfokkers maar daar komen die mensen wel. Ik hoorde van de week bij toeval iemand die aan een Bulgaarse vrouw vroeg .......kan jij voor mij een mopsje meenemen uit Bulgarije want daar kosten ze maar 150 euro met alle entingen en papieren nou geloof me de rillingen liepen over mijn lijf.
 
 
 
Ik heb gepraat als brugman en uiteindelijk zei het persoon ....misschien heb je wel gelijk en doe ik het niet maar ik weet 100% zeker dat ze het wel doet.
 
En straks toch een miskoop maar dan niet zeggen dat het uit Bulgarije kwam maar gewoon hier van een fokker "

 

Gevallen die ik ken waarvan de fokker weigerde om een pup te verkopen aan die personen zijn zo geëindigd:

In de meeste gevallen heeft de fokker vriendelijk gezegd dat ze geen plaats meer hadden op de wachtlijst (wat niet waar was) en heeft zij de mensen doorverwezen naar andere rasfokkers met minder eisen en vaak ook iets lagere prijzen.
Ze komen bij haar terecht omdat ze een prijsbeestje willen hebben maar vergeten de prijs daarvan en alle eisen. Als zij laten voelen dat ze er niet akkoord mee gaan zegt ze gewoon dat de wachtlijst in feite al vol is voor haar komende nesten en stuurt zij ze door naar mensen die ze kent en minder veeleisend zijn. Niet alle fokkers zijn namelijk veeleisend, dat hangt heel erg af van de filosofie achter de kennel. De ene wil zijn eigen nieuwe lijn opzetten met een bepaald uniek kenmerk, zulke fokkers willen natuurlijk niet dat er later met een 'minder goede pup' gefokt wordt: dat maakt namelijk al je harde werk voor niets.
De andere wil graag show en fok toppers kweken en deze willen natuurlijk graag dat hun honden zo veel mogelijk geshowd worden; zij zullen dus eisen stellen ivm het socialiseren en trainen van de honden en ook ivm geen fok zonder hun toestemming. Logisch ook als je een bepaalde kennel geen dek of pup van jou gunt (wegens niet stroken met jouw filosofie over fokken) dan kan die kennel via een pupkoper van jou proberen een dek of pup te versieren. Wat natuurlijk niet leuk is...
Andere fokkers willen enkel goede en leuke huishonden fokken en fokken 'op maat' van deze behoefte: goed gesocialiseerd met kinderen, stabiel ivm verlatingsangst ed, ...
Die laatste categorie zit niet zo in met de fok of trainingseisen en zijn blij als ze een gezinnetje gelukkig kunnen maken. Zij hebben minder eisen.
Je hebt ook altijd verschillen in lijnen ook, de ene lijn heeft al meer nood aan bepaalde zaken dan andere: een werklijn gaat niet gelukkig zijn bij een gewoon gezinnetje en hier zijn dus meer eisen aan verbonden dan aan een showlijn.


Ik ben van mening dat mensen blind willen blijven: het is namelijk makkelijker even om de hoek te gaan in de dierenwinkel een pupje halen dan actief op zoek gaan naar een goede fokker en waarschijnlijk lang moeten wachten en dan niet eens kunnen kiezen van kleurtje en/of wanneer de pup naar huis komt (ivm vrijaf vragen op het werk).
Het zit namelijk zo (vanuit mijn vakgebied te verklaren):
wanneer mensen geen motivatie hebben om informatie te verwerken en geen energie hebben om informatie te verwerken dan verwerken we die gewoonweg niet of half. We passen simpelweg aan wat we horen/lezen aan wat we al denken. Want het 'schema' over 'hoe koop ik een hond' heel laten en gewoon informatie filteren is makkelijker dan actief de informatie verwerken en schema's veranderen.
Hoe meer informatie je geeft, hoe meer je die persoon zijn cognitief systeem overbelast en hoe meer er dus een filter gaat gezet worden en hoe vaster de overtuiging.
Je kan dus zoveel informatie geven als je wil, als je weinig werkgeheugencapaciteit hebt (erfelijk)/weinig motivatie (situationeel) dan ga je gewoon negeren wat niet strookt met je mening/schema/algemeen beeld.

 

De enige manier waarop je dit soort zaken kunt gaan veranderen is het makkelijker maken om een 'reguliere' pup te kopen (en dus dit schema als dominant maken en makkelijk toegankelijk maken) en moeilijker om een 'niet reguliere' pup te kopen (dit schema moeilijker bereikbaar maken).
Daarbij moet je ervoor zorgen dat alle voorbeelden van het schema 'hoe koop ik een pup' strookt met wat je wil bereiken (nml een reguliere pup promoten tov een niet reguliere): dus in series moeten honden als duidelijk rasecht gezet worden, het proces van eentje te kopen moet duidelijk zijn dat het via een goede fokker is, het beeld van de rashond moet 'meer normaal' en minder 'chique en dikkke nek' zijn.
Dit kan je makkelijk doen via media (films, series, ...)

Maar helaas komen rashonden (voor zover ze in die contexten echt rashonden zijn en geen look a likes) vaker negatief in de media dan positief of neutraal (lees 'alle rashonden zijn ziek' als kop in de krant, weinig motivatie want in se interesseert je dat niet echt en het is vroeg op de ochtend je bent met andere zaken bezig. De dag dat je denkt over een hond kopen is 'alle rashonden zijn ziek' een bestendiging van het schema 'ga voor eentje zonder stamboom' en denk je niet verder na: je gaat om de hoek eentje kopen.)

 

Ik hoop dat ik het cognitieve systeem achter dit soort zaken ietwat duidelijk heb uitgelegd. Om dit tegen te gaan dus moet je vooral de toegankelijkheid van het in ons geval ongewenste schema verhinderen en de toegankelijkheid van het gewenste schema verhogen.

 

 

Even off topic:
Ivm roken ed: dit zijn vaak voor een groot deel lichamelijke verslavingen maar ook copingmechanismen en ook in copingmechanismen heb je dus dominante en minder dominante schema's (roken versus erover praten): bij weinig energie (tja je zit in de put of hebt een minder goede dag + je bent alleen) ga je sneller grijpen naar de meest voor de hand liggende copingstrategie: roken.
Deels ligt hier ook een geconditioneerde respons aan de basis: je bent begonnen met roken omdat... dat werd geassocieerd met iets leuks --> bestendiging van dit schema. Er gebeurde iets negatiefs en je natuurlijke drang is om je stemming te verbeteren --> hoe? Welja doe iets wat je leuk vindt (en ondertussen is de lichamelijke nood aan het middel er ook + je bent alleen) --> gebruik van middel als copingstrategie.

Dit soort zaken (middelen gebruik) verminderen/voorkomen ligt vooral in

1 gepaste copingstrategieën aanleren aan iedereen (ligt ook aan de basis van suïcide, depressie, ... --> vaak gepaard met middelengebruik)

2 de toegankelijkheid en bespreekbaarheid van het middel

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Eigenlijk denk ik al jaren dat de broodfok in de hand gewerkt wordt door de dure pupprijzen ,en dat terwijl ik zelf fokker ben .
Uiteraard zijn er kosten van aanschaf werpkist maar die kist kan je jaren gebruiken ,showen hoef maar 2 x dat kost dan rond de 100 euro ,show je vaker dan doe je dat uit hobby en dat hoeft de pupkoper niet te betalen ,
echo doe je voor jezelf ,daar maak je geen hond blij mee en progesterontesten heb ik in die 30 jaar dat ik fok ook nog nooit gedaan .ik kijk naar uitvloeiing en het gedrag van het teefje,en dat werkt prima ,ook als ik naar het buitenland ga voor dekking ,
Stamboomaanvraag ,chippen en dna testen enten ontwormen ja dat hoort er nu eenmaal bij ,
Bij de jack russell is jaarlijks oogonderzoek vereist 37 euro per hond ,patella onderzoek eenmalig 35 euro ,en in de loop der jaren heb ik eigen reuen maar de dekprijs is rond de 700 euro ,de prijs van een jack via de club is tussen de 750 en 900 euro maar er zijn al fokkers die 1250 vragen ,wij waren de enige fokkers die tegen stemde op de vergadering om de prijzen niet te verhogen,dus dat kwam er niet door .
Bij de gos zijn alleen hd foto's verplicht plm 145 euro ,In nederland vragen de meeste gossefokkers 1000 of iets meer per pup .
De tijd die je in een nest steekt reken ik nooit het is hobby en dat kost nu eenmaal veel tijd .
Ik ben van mening dat je het ook goed kan doen zonder die absurde hoge pupprijzen ,een goede gezonde hond moet voor iedereen betaalbaar zijn ,en met die hoge bedragen gaat men sneller naar mp of broodfok ,zodat dat nooit uit te bannen is .
Ook hier staan we de mensen ten alle tijden bij met raad en daad ,en komen de door ons gefokte honden altijd hier terug als het niet meer gaat bij de eigenaar ,dus van mij komen de asiels niet vol .
Gelukkig hebben we weinig terugplaatsingen ,want je selecteert vooraf ter dege.
Staan de mensen mij niet aan dan gaat het over maar met het merendeel van de pupkopers is leuk contact en heel vaak is het zo dat ze na 14 of 15 jaar genoten te hebben van hun hond weer terugkomen of hun kinderen die dan op zich zelf staan komen voor een eigen hond . "
 
"  Ik hoop ooit een pup te kopen bij een fokker zoals jij.  "

 

Ik ben naast mijn andere meningen ook van mening dat je als fokker inderdaad je prijs moet rechtvaardigen: fokkers die 2000 euro vragen maar zelf bij wijze van spreken geen poot hebben uitgestoken en geen enkele grond hebben om die prijs op te baseren behalve het feit dat dit 'de normale prijs' is... Tja daar kan ik niet akkoord mee gaan.
Als je 2000 euro betaalt moet je zeker kunnen zijn dat je 'waar voor je geld' krijgt.
Dus gezondheidstesten, materialen, dierenartsen kosten, puppypakketten, ... het maakt me niet uit wat: als het maar heeft bijgedragen tot wat ik mee neem naar huis (natuurlijk geen absurde dingen zoals het dagelijkse eten van al je honden)

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Ik ga voor een groot deel met je mee Saartje. Maar die hoge prijzen zijn vaak (voor mijn gevoel) niet gerechtvaardigd. Het is puur omdat het dan bijvoorbeeld een zeldzaam ras is (in Nederland) of juist een erg gewild ras. Of gewoon omdat het kan, omdat mensen het toch wel betalen. 

 

Ikzelf vind dat je een goed gefokte en geteste raspup moet kunnen krijgen voor maximaal 1000,-. Dat is echt een hele hoop geld voor een gemiddeld persoon. Ik kom zelf ook niet uit rijke sferen, maar ik zou graag een bedrag tot max wat hierboven staat willen sparen voor een goed gefokte pup.

 

Maar als het meer is dan dat, ga ik echt mijn vraagtekens zetten bij de fokker en me afvragen waar die hoge prijs vandaan komt. En daarna wellicht op zoek gaan naar een fokker die redelijkere prijzen hanteerd en toch aan mijn eisen voldoet. 

 

Er zijn mensen die me begrijpen als ik vertel dat ik 1000 euro zou willen neertellen voor een goed gefokte pup. Maar voor ieder persoon die het begrijpt, ken ik er 20 die me voor gek verklaren. Die vinden dat veel teveel. 

 

Om dan uiteindelijk terug te komen bij de originele vraag, of ik denk dat de hoge pupprijzen en eisen van fokkers bijdragen aan bijvoorbeeld broodfok? Absoluut. Niet dat het een direct tot het ander leidt, maar bijdragen, ja hoor. 

 

Ten eerste omdat de meeste mensen er niet met hun hoofd bij kunnen dat zulke hoge prijzen gehanteerd worden, waarom die gehanteerd worden en überhaupt niet bereid zijn zoveel te betalen, omdat ze het niet willen of niet kunnen.

 

Ten tweede omdat mensen in de meeste gevallen tot niets willen worden verplicht; een hond nemen ze voor zichzelf, om er zelf van te genieten, zonder poespas van regeltjes je moet dit en dat en zus en zo. Het zal wel, wordt er dan gedacht, teveel gedoe. Dat kan elders veel makkelijker. 

 

En dan is het goedkope aanbod op bijvoorbeeld marktplaats wel heel aantrekkelijk. Daar vind je mensen die gewoon puppy's verkopen zonder al teveel eisen voor de koper en voor een voor velen redelijke prijs. Geen gedoe. Ik kan me er wel wat bij voorstellen. 

 

Ik weet nog dat ik ooit geïnteresseerd was in Shiloh shepherds, voordat ik me had verdiept in genetica en daar een duidelijke mening over had, en dacht dat ik ooit een Shiloh zou nemen. Maar toen ik die verstikkende contracten las, en bovendien de pupprijzen! Holy shit. Die startten meende ik me te herinneren vanaf 1500,- en liepen op tot tegen de 5000,-. Vriendelijk bedankt, maar nee dankje. Al is de pup nog zo goed gesocialiseerd, nog zo gezond, nog zo perfect, vind ik de fokker nog zo aardig en betrokken en gepassioneerd. Nee dankje. 

 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

" natuurlijk is een pup kopen uit de broodfok (wat we daar dan tegenwoordig onder verstaan) echt verkeerd. het leed is onbeschrijflijk. Echter de eisen die sommige fokkers durven stellen grenst aan het onbetamelijke. ook zijn de prijzen vaak buiten proportie (ik heb vroeger toen ik nog in de africhting zat ook wel eens een nestje gefokt) en dat zou best wat minder kunnen. ware het niet dat de meeste fokkers ook graag wat geld terugzien voor hun tijd, inzet en het gezondsheidsrisico voor de teef. en op die manier is het kopen van een rashondje alleen nog weggelegd voor mensen met een grote portemonnee (bij sommige rassen is ivm de gezondheidsproblemen een grote portemonnee toch al aanbevelenswaardig)
Nu is het volgens mij zo dat de fokker in een verkoopcontact kunt zetten wat hij wil (de gekste dingen staan er soms in, over huisvesting, welk voedsel, welke dierenarts, mag niet mee gefokt worden, elke week in bad). is het eigendom van de pup (of kitten) eenmaal overgedragen aan de nieuwe eigenaar dan heeft de fokker niets meer te vertellen. "

 Ik vind je stuk onzin want daar ben je zelf bij. Er zijn juist aardig wat mensen die voor een stamboom kiezen en echt niet alleen mensen met een grote portemonnee maar mensen die bewust kiezen voor een ras.

 

Je tweede gedeelte over een contract is ook niet helemaal juist want je gaat dit samen aan. Mondeling en schriftelijk dus een overeenkomst.

Ook hier ligt de keus bij jezelf of je hierin mee gaat. Anders kies jij als pup koper toch een andere fokker?

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

"  Ik hoop ooit een pup te kopen bij een fokker zoals jij.  "

 

Dank je wel ,

Misschien zijn er fokkers van jou ras die het ook op die manier doen .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

"  
Ik ben naast mijn andere meningen ook van mening dat je als fokker inderdaad je prijs moet rechtvaardigen: fokkers die 2000 euro vragen maar zelf bij wijze van spreken geen poot hebben uitgestoken en geen enkele grond hebben om die prijs op te baseren behalve het feit dat dit 'de normale prijs' is... Tja daar kan ik niet akkoord mee gaan.Als je 2000 euro betaalt moet je zeker kunnen zijn dat je 'waar voor je geld' krijgt.Dus gezondheidstesten, materialen, dierenartsen kosten, puppypakketten, ... het maakt me niet uit wat: als het maar heeft bijgedragen tot wat ik mee neem naar huis (natuurlijk geen absurde dingen zoals het dagelijkse eten van al je honden)
  "

 

Of je nu 2000 euro vraagt of 600 euro ,ik vind dat een fokker altijd waar voor het geld moet verkopen dwz een gezonde vrolijke pup, ouders gezondheidstesten ,,ontwormd ,geent gechipt nu ook dna afgenomen puppypakket speeltjes enz kortom wat je er voor betaald maakt dan niet uit ,iemand die 2000 wil betalen moet dat vooral doen ,maar je kan nooit verwachten dat een pup uit kampioensouders ook kampioen gaat worden .Belangrijker is dat je ten alle tijde klaar staat voor je pupkopers .

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

"
Om dan uiteindelijk terug te komen bij de originele vraag, of ik denk dat de hoge pupprijzen en eisen van fokkers bijdragen aan bijvoorbeeld broodfok? Absoluut. Niet dat het een direct tot het ander leid, maar bijdragen, ja hoor. 

  "

 



Ik denk niet dat de hoge pupprijzen bijdragen aan de broodfok, zij zorgen er wel voor dat de marges van de broodfokpups groter worden, de prijs van de broodfok stijgt in het zelfde tempo als die van de rashonden. Het aantal importpups zal niet groter worden naarmate de rashonden duurder worden. Ik denk eerder andersom, wanneer er meer rashondenpups, zouden worden geboren, dit de importbehoefte kleiner maakt. Stel dat de oeps, pret, en gelegenheidsnestjes zouden worten uigebannen. Dit gat zou worden opgevuld door de broodfok.
Gezien de wachtlijsten, is er een tekort aan pups, en dit word aangevuld met buitenlandse import.

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen 3 doggies

honden foto van John Reijnen

"  



Of je nu 2000 euro vraagt of 600 euro ,ik vind dat een fokker altijd waar voor het geld moet verkopen dwz een gezonde vrolijke pup, ouders gezondheidstesten ,,ontwormd ,geent gechipt nu ook dna afgenomen puppypakket speeltjes enz kortom wat je er voor betaald maakt dan niet uit ,iemand die 2000 wil betalen moet dat vooral doen ,maar je kan nooit verwachten dat een pup uit kampioensouders ook kampioen gaat worden .Belangrijker is dat je ten alle tijde klaar staat voor je pupkopers . "

 



Dit is volgens mij de enigste juiste benadering.
Laat iedereen zijn eigen prijs bepalen, het is sowieso wat "de gek" over heeft voor een puppy.
En inderdaad, trek je niet teveel aan van de titels en scores van de ouderdieren.
Er geldt nog altijd het gezegde: "resultaten uit het verleden, is geen garantie voor de toekomst".
En tenslotte nooit vergeten, als je iets wilt bereiken met je hond, op show, dan wel wedstrijdniveau, dan moet je er zelf voor trainen met je hond.

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

"  


Of je nu 2000 euro vraagt of 600 euro ,ik vind dat een fokker altijd waar voor het geld moet verkopen dwz een gezonde vrolijke pup, ouders gezondheidstesten ,,ontwormd ,geent gechipt nu ook dna afgenomen puppypakket speeltjes enz kortom wat je er voor betaald maakt dan niet uit ,iemand die 2000 wil betalen moet dat vooral doen ,maar je kan nooit verwachten dat een pup uit kampioensouders ook kampioen gaat worden .Belangrijker is dat je ten alle tijde klaar staat voor je pupkopers . "

 

Ja dat bedoel ik dus, wat je betaald voor je pup moeten in mijn ogen de kosten zijn gedeeld door het gemiddeld aantal pups.
Sommige fokkers nemen de pups al een aantal keer mee op een training of moeten er speciale testen voor afnemen voor ze het nest uitgaan.
Ik kan begrijpen dat je als je in je hele leven bvb 10 nesten gefokt hebt je graag wil terug kijken en zeggen, in totaal (over al die nesten heen) heb ik er niet een half been aan ingeschoten.
Ik wil best tot 2000 euro betalen, als de fokker mij kan uitleggen waar die prijs vandaan komt in woorden als 'ik heb de ouders daarop getest en dat heeft me zoveel gekost' enz.
Helaas zijn er vele die nergens op testen maar wel 2000 euro vragen en dat vind ik geen doen.
In mijn ras kan ik me echter amper voorstellen dat er een pup voor minder dan 500 verkocht zal worden: ik heb nog geen nest gekweekt maar ben een reu aan het voorbereiden op dekking en dat kost me al meer dan 530 euro (en ik ben nog niet klaar met die voorbereidingen, hij moet nog 2 screenings ondergaan). En dit is enkel een reu, nog geen teef en nog geen nest... Als er dan maar 2 pups geboren worden kan dit wel tegen de 1000 euro aan gaan lopen...
Het hangt vind ik echt af van meerdere factoren en welke rechtvaardiging er achter de prijs zit (ik ben nu wel bezig met een ras dat er op vlak van gezondheid en bouw niet zo goed voorstaat dus waar veel bloed zweet en tranen in kruipt om een goede hond/match/... te vinden)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Bij de dwergkees test men vaak alleen patella ... Dan vind ik de prijs die men vraagt toch een beetje veel( 2000-3000€) Ik betaal voor een Sheltie ( doorgaans even grote nesten als de dwergkees)  1000€ maar die worden getest op veel meer zoals ogen, MDR gen , HD ,... De pups worden ook gecontroleerd op ogen. 

Bij de dwergkees is het zelfs in belgie niet verplicht om ouderdieren te testen op patella of dergelijke. 

 

Dus als ik dan ga vergelijken is het wel een beetje gek. Je zou denken er zijn geen testen verplicht bij de dwergkees dus die is gezond ? Nee hoor de dwergkees heeft ook een lijstje erfelijke aandoeningen zoals PL, epilepsie, hart, open fontanel , ... Kwa gezondheid zijn ze dus ongeveer hetzelfde ( al zal de dwergkees iets ongezonder zijn door zijn kleine gestalte , de kleine Kees is doorgaans ook gezonder en zelfs goedkoper ) 

 

 

edit : er worden ook massaal keesjes zangeboden door broodfokk.. Of de hoge prijzen daar mee te maken hebben ? Dat weet ik niet in sommige gevallen misschien onrechtstreeks wel maar sommige gevallen ook niet want mensen zullen even moeten wachten op hun keesje ( door de hoge vraag en weinig aanbod) dus ik denk dat mensen vaak dat geduld ook niet hebben. Weinig geduld en dan die hoge prijs kunnen wel aanleiding geven om te zoeken naar goedkopere en snellere alternatieven ( pretnest of brood fok). Of de fokkers er schuld aan hebben dat mensen naar een broodfokk.. Gaan? Nee dat vind ik niet. Het blijft eigen verantwoordelijkheid vind ik als je naar een brood F..ker gaat. 

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen 3 doggies

honden foto van John Reijnen

Ik persoonlijk hanteer al jaren dezelfde prijs voor mijn puppy's, namelijk 850€, en ik heb daar ook een heel specifieke reden voor.
Als men 850€ moet betalen voor een puppy, dan zal men echt wel 2x nadenken eer men tot een aankoop overgaat, en zullen mijn puppy's (op één enkele uitzondering na)niet in een asiel belanden.
Mijn dek teven, zijn op alles getest, HD; LD; ED, ogen, algemene gezondheid, show en dek certificaat, wedstrijd brevet, maar ik durf niemand te garanderen dat alle puppy's even gezond zijn, wel bouw ik voor de eigenaars de garantie in van ondersteuning, herplaatsing, en bij (ernstige)ziekte, een nieuwe puppy van een volgend nest.
Ik zou eerlijk gezegd niet weten wat ik nog meer kan aanbieden, de eigenaars hebben verder alle vrijheid van doen en laten wat HUN puppy betreft.

honden page profiel Bennie & Diva / SultanBennie & Diva / Sultan 3 doggies

honden foto van Bennie & Diva / Sultan

" Ik persoonlijk hanteer al jaren dezelfde prijs voor mijn puppy's, namelijk 850€, en ik heb daar ook een heel specifieke reden voor.
Als men 850€ moet betalen voor een puppy, dan zal men echt wel 2x nadenken eer men tot een aankoop overgaat, en zullen mijn puppy's (op één enkele uitzondering na)niet in een asiel belanden.
Mijn dek teven, zijn op alles getest, HD; LD; ED, ogen, algemene gezondheid, show en dek certificaat, wedstrijd brevet, maar ik durf niemand te garanderen dat alle puppy's even gezond zijn, wel bouw ik voor de eigenaars de garantie in van ondersteuning, herplaatsing, en bij (ernstige)ziekte, een nieuwe puppy van een volgend nest.
Ik zou eerlijk gezegd niet weten wat ik nog meer kan aanbieden, de eigenaars hebben verder alle vrijheid van doen en laten wat HUN puppy betreft. "

 Nette prijs toch voor een verantwoord gefokt pup, geen 1 fokker is geboren met een witte baard en heeft een rode mijter/muts op. 

Anders sparen de toekomstige pupkoper maar een tijdje door.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

" Ik persoonlijk hanteer al jaren dezelfde prijs voor mijn puppy's, namelijk 850€, en ik heb daar ook een heel specifieke reden voor.
Als men 850€ moet betalen voor een puppy, dan zal men echt wel 2x nadenken eer men tot een aankoop overgaat, en zullen mijn puppy's (op één enkele uitzondering na)niet in een asiel belanden.
Mijn dek teven, zijn op alles getest, HD; LD; ED, ogen, algemene gezondheid, show en dek certificaat, wedstrijd brevet, maar ik durf niemand te garanderen dat alle puppy's even gezond zijn, wel bouw ik voor de eigenaars de garantie in van ondersteuning, herplaatsing, en bij (ernstige)ziekte, een nieuwe puppy van een volgend nest.
Ik zou eerlijk gezegd niet weten wat ik nog meer kan aanbieden, de eigenaars hebben verder alle vrijheid van doen en laten wat HUN puppy betreft. "

 

Prima toch ? meer kan je niet doen lijkt mij .

 

 

honden page profiel MaxMax 3 doggies

Er zijn al zoveel commentaren geleverd over dit onderwerp. Daarom zal ik kort zijn. Het fokken van een goed nestje kost veel werk aan voorbereiding. Medische selectie van de teef m.b.v. de ziekten die voor dat ras bekend zijn. Onderzoek naar de juiste "match". De kosten voor de dekking en soms een tweede of derde maal. Soms in het buitenland met de daarbij komende reis- en verblijfskosten. De medische kosten voor begeleiding van de zwangere teef en later het geworpen nest. De moeite van de fokker voor de directe zorg, voor-, tijdens en na de bevalling. De ontvangst en de entertainment van de nieuwe kopers en in mijn geval de eeuwige ondersteuning, adviezen, opvang tijdens vakanties en gelukkig niet in mijn geval, de teruggave i.g.v. problemen in het gezin van de koper. Als mijn Newfoundlander, evenals mijn vorige 13 jaar oud wordt, dan heeft mij dat aan aankoopkosten nog een € 10 in de maand gekost tegenover een onbetaalbare hoeveelheid plezier. Mijn advies: "KOOP ALTIJD EEN HOND VAN EEN GOED BEKEND STAAN DE RAS FOKKER of neem een hond uit een Nederlands asiel.

 

honden page profiel chaitanchaitan

honden foto van chaitan

Zo weer helemaal bijgelezen.

Allereerst vind ik het fijn dat iedereen zijn mening geeft en dat er respectvol naar elkaar gereageerd wordt.

Om even terug te komen op het stukje dat iemand schreef dat iedereen een betaalbare hond moet kunnen kopen ben ik het grotendeels eens.
Maar er zijn ook mensen die de onderhoud (dierenarts, voer) van een hond niet kunnen betalen.
Heel spijtig maar dan vind ik dat zulke mensen geen hond zouden moeten nemen.

Heb het zien gebeuren mensen die amper een cent te makken hebben maar wel een hond willen.
Door eventuele fokkers en stichtingen word het als een perfecte baas gezien want de nieuwe eigenaar is altijd thuis en kan zo alle tijd en aandacht aan de hond besteden.
En dan wordt de hond ziek of er is een vechtpartij geweest buiten en dan komen de problemen want geld voor de dierenarts is er niet.

Daarom vind ik het persoonlijk ook raar dat er bijvoorbeeld door (sommige) fokkers, stichtingen en asiels geeist wordt dat mensen bijv: niet meer als 4 uur van huis zijn.

Er is nou eenmaal ook geld nodig om de nieuwe hond de juiste zorg te geven mbt dierenarts of evt speciaal voer door allergie enz.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

och dat is zo handig op te lossen, verzeker je hond, dan sta je nooit voor verrassinegn, maar ik ben het zeker met je eens.
Ik betaal me ook scheel aan speciale voeding en suplementen en weet ik niet wat, faro is wel verzekerd maar je krijgt in mijn geval niet alles vergoed, het kan beter hoor, maar bij Faro niet meer omdat hij geen gezondheids verklaring krijgt.
maar heb er wel aan gedacht, kunnen wij het betalen, en ja, wij doen iets minder, dat wel, maar de hond krijgt alles wat hij nodig heeft.
kan je dat niet, geen huisdier.

net zoals het vrouwtje, die kan ook niet overstappen.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Wat het betalen betreft ben ik wel eens maar goed een hond mooie baan leuk ook nog een oppas voor tussendoor geweldig geregeld en dan ...slaat het noodlot toe en je contract wordt niet verlengd en op de arbeidsmarkt ben je al weer veel te duur dus vrij uitzichloos. Moet je dan je hond maar weg doen?

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Dit zijn eindeloze discussie's naar mijn idee.

Hoeveel geld moet je dan kunnen missen.?,Hoeveel aandacht moet je kunnen geven.?,Hoe ziek mag je hond kunnen zijn.?,Om de hond een goede toekomst te kunnen geven.

 

Het is niet dat ik met de dag leef, en verder geen toekomstvisie heb voor ons leven.

Maar wij Nederlanders zijn niet voor niets nummer 1 in de wereld als het om verzekeringen gaat.

We zijn als de dood dat er iets fout gaat.

En om dan maar je bankrekening te laten zien aan een fokker, zodat hij weet of je alles kan betalen lijkt mij echt een heel erg doemscenario.

 

Vanuit ervaring met een aantal baasjes die minder dan €30 leefgeld krijgen, en een hond hebben..

Menig hond in een villa zou er direct mee willen ruilen.

En nee, ze zullen nooit een zware operatie van €5000 kunnen betalen.

En ja, die baasjes in bv die villa, kunnen dat wel, maar .........zouden die dat ook laten doen.?

 

 

 

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Nou hier geen fila en niet rijk.
Maar aan aandacht , liefde en.verzorging geen gebrek O-)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja ik vind het ook een discussie van niks dat is net als met kinderen die naar de voor en naschoolse opvang moeten want papa en mama moeten hard werken om hun kind een dure broek te kopen bv.

Hier ook niet rijk maar wel aandacht voor de dieren en kwa verzorging komen ze niets te kort

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Dit zijn eindeloze discussie's naar mijn idee.
Hoeveel geld moet je dan kunnen missen.?,Hoeveel aandacht moet je kunnen geven.?,Hoe ziek mag je hond kunnen zijn.?,Om de hond een goede toekomst te kunnen geven.
 
Het is niet dat ik met de dag leef, en verder geen toekomstvisie heb voor ons leven.
Maar wij Nederlanders zijn niet voor niets nummer 1 in de wereld als het om verzekeringen gaat.
We zijn als de dood dat er iets fout gaat.
En om dan maar je bankrekening te laten zien aan een fokker, zodat hij weet of je alles kan betalen lijkt mij echt een heel erg doemscenario.
 
Vanuit ervaring met een aantal baasjes die minder dan €30 leefgeld krijgen, en een hond hebben..
Menig hond in een villa zou er direct mee willen ruilen.
En nee, ze zullen nooit een zware operatie van €5000 kunnen betalen.
En ja, die baasjes in bv die villa, kunnen dat wel, maar .........zouden die dat ook laten doen.?
 
 
 
  "

 Mooi! Daar draait het waarschijnlijk allemaal om.

 

Willen laten zien dat je een bepaald ras kan kopen.

 

Dat je daarom garanties wilt.

 

Omdat dit past bij je levensstijl...

 

Garanties eisen en vinden dat je er recht op hebt...

 

Garanties bestaan niet, ondanks de beste papieren en genen .

 

Het meest belangrijke; ga je er voor, wanneer er dan toch een foutje is ontstaan?

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

 

 

Eindeloze discussie hier.

 

Iedereen verschilt gelukkig in hoe hij leeft en waar deze tevreden mee is...

honden page profiel RafRaf

" Zo weer helemaal bijgelezen.

Allereerst vind ik het fijn dat iedereen zijn mening geeft en dat er respectvol naar elkaar gereageerd wordt.

Om even terug te komen op het stukje dat iemand schreef dat iedereen een betaalbare hond moet kunnen kopen ben ik het grotendeels eens.
Maar er zijn ook mensen die de onderhoud (dierenarts, voer) van een hond niet kunnen betalen.
Heel spijtig maar dan vind ik dat zulke mensen geen hond zouden moeten nemen.

Heb het zien gebeuren mensen die amper een cent te makken hebben maar wel een hond willen.
Door eventuele fokkers en stichtingen word het als een perfecte baas gezien want de nieuwe eigenaar is altijd thuis en kan zo alle tijd en aandacht aan de hond besteden.
En dan wordt de hond ziek of er is een vechtpartij geweest buiten en dan komen de problemen want geld voor de dierenarts is er niet.

Daarom vind ik het persoonlijk ook raar dat er bijvoorbeeld door (sommige) fokkers, stichtingen en asiels geeist wordt dat mensen bijv: niet meer als 4 uur van huis zijn.

Er is nou eenmaal ook geld nodig om de nieuwe hond de juiste zorg te geven mbt dierenarts of evt speciaal voer door allergie enz. "

 

Natuurlijk kost een hond geld, maar wat doe je dan met (oudere) mensen die enkel nog gezelschap hebben van een hondje en enkel nog voor hun hondje de deur uit gaan? Dikwijls moeten ze rondkomen van een mager pensioentje, moeten zij dan maar wegkwijnen zonder een trouwe metgezel? Met een kanarie kan je maar moeilijk gaan wandelen. Iemand met weinig geld te besteden, heeft dus geen recht op vriendschap en trouw van een hondje?

pagina 16 van 17 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 1617
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^