Eisen van fokkers helpen mee aan bijv: broodfok??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

O.wacht.

Eerst sigaret.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

" O.wacht.
Eerst sigaret. "

 

Wahaha

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

"  Uit onderzoek is gebleken dat vooral de "lagere klassen" roken dus ik denk niet dat het alleen met de prijs te maken heeft "

 

 

Heb je dat zelf onderzocht dan ?

 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

"  Uit onderzoek is gebleken dat vooral de "lagere klassen" roken dus ik denk niet dat het alleen met de prijs te maken heeft "

 

 

 

Ohhhhh daarom zijn onze puppy's "te duur"........(kwartje valt uhhh 20 euro cent)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Maargoed, ik maak mezelf er ook schuldig aan.

Excuus.

 

Gaarne weer ontopic.

 

 

ps.

In de koffiehoek hebben we evt een aparte rookruimte.

 

 

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  
 
Zo en wat betekent deze zin nou weer? "

Deze zin betekend dat er minder rijke mensen roken. Zie het probleem niet met deze zin? "Lagere klasse" typte maar gewoon over wat dat onderzoek concludeerde. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  
 
Heb je dat zelf onderzocht dan ?
  "

 Euhm nee ?! 

www.tegenkanker.be/cijfers

 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"  Ann lemens heeft er commentaar op gegeven ... Heb de Discusie gevolgd. Snap je toch niet .... Pups komen van particulieren hahaha Oostblok jaa pfff "

 in het filmpje zegt de medewerkster dat de pups van particulieren komen.

eerst effe het filmpje bekijken voor je antwoord.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  in het filmpje zegt de medewerkster dat de pups van particulieren komen.
eerst effe het filmpje bekijken voor je antwoord. "

 ik zeg toch : pups komen van particulieren ( zegt ze ) volgens mij komen ze van  Oostblok. Heb de video uitgekeken. Elke broodfokk er zegt dat zujn pups van particulieren komen maar het paspoort spreekt dat vaak tegen. 

 

Edit mijn reactie was dus sarcastisch

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Een paspoort zegt niks
Heb ik zelf ondervonden ;-)

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"  ik zeg toch : pups komen van particulieren ( zegt ze ) volgens mij komen ze van  Oostblok. Heb de video uitgekeken. Elke broodfokk er zegt dat zujn pups van particulieren komen maar het paspoort spreekt dat vaak tegen. 
 
Edit mijn reactie was dus sarcastisch "

 het zou je verbazen hoeveel broodfokkerijen er in België en Nederland zijn. vergis je niet... het is legaal en kost een hoop minder dan pups importeren.

 

welk verhaaltje ze ook vertellen en of het de waarheid is of niet maakt eigenlijk niets uit... het is zo wie zo 1 en al foute boel.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  het zou je verbazen hoeveel broodfokkerijen er in België en Nederland zijn. vergis je niet... het is legaal en kost een hoop minder dan pups importeren.
 
welk verhaaltje ze ook vertellen en of het de waarheid is of niet maakt eigenlijk niets uit... het is zo wie zo 1 en al foute boel. "

 Maar je verwijt mij dat ik de video niet uitkijk .. Ik zei gewoon dat ik mijn bedenkingen had over het feit dat ze van particulieren komen.. ( zo was mijn reactie allesinds toch bedoeld) dus wijs niet direct met de vinger ... Maar vraag eerst verduidelijking. 

 

Je zegt het zelf ... Hoeveel broodfokk.. er zijn ... Sinds wanneer is een broodfokk..  particulier ? Mijn zus haar hondje ( gekocht bij handelaar) kwam zogezegd van een particulier. Het paspoort was van Oostblok  en toevallig stond er een stempel met de kweker er op .. Was een broodfokk.. Vanuit Oostblok. Dus geloof niet alles wat ze zeggen. 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"  Maar je verwijt mij dat ik de video niet uitkijk .. Ik zei gewoon dat ik mijn bedenkingen had over het feit dat ze van particulieren komen.. ( zo was mijn reactie allesinds toch bedoeld) dus wijs niet direct met de vinger ... Maar vraag eerst verduidelijking. 
 
Je zegt het zelf ... Hoeveel broodfokk.. er zijn ... Sinds wanneer is een broodfokk..  particulier ? Mijn zus haar hondje ( gekocht bij handelaar) kwam zogezegd van een particulier. Het paspoort was van Oostblok  en toevallig stond er een stempel met de kweker er op .. Was een broodfokk.. Vanuit Oostblok. Dus geloof niet alles wat ze zeggen.  "

 zelfs een particulier kan een broodfokker zijn. een broodfokker is iemand die enkel fokt voor het geld en verder alle fok-regels aan zijn laars lapt. bij broodfokkers denken we vooral aan vuile, kleine hokken en veel honden van verschillende rassen. iemand met bv 2 teven die ze vanaf de 2de loopsheid bij elke loopsheid laat dekken, nooit testen doet en de pups verkoopt is eveneens een broodfokker.

 

zo heb je er 1 in de buurt van Halle... rashondenkennel van duitse herders, hij heeft niet zo gek veel fokhonden maar wel altijd pups omdat hij geen loopsheid overslaat. met de reu's worden wedstrijden gedaan en die hebben een stamboom en daarmee verkopen zijn pups als zoete broodjes aan een behoorlijk bedrag.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Nou ik ken ook broodfokkers die 4 teven hebben in een heel schoon huis maar er flink op los fokken, zo zwart-wit is het jammer genoeg niet.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  zelfs een particulier kan een broodfokker zijn. een broodfokker is iemand die enkel fokt voor het geld en verder alle fok-regels aan zijn laars lapt. bij broodfokkers denken we vooral aan vuile, kleine hokken en veel honden van verschillende rassen. iemand met bv 2 teven die ze vanaf de 2de loopsheid bij elke loopsheid laat dekken, nooit testen doet en de pups verkoopt is eveneens een broodfokker.
 
zo heb je er 1 in de buurt van Halle... rashondenkennel van duitse herders, hij heeft niet zo gek veel fokhonden maar wel altijd pups omdat hij geen loopsheid overslaat. met de reu's worden wedstrijden gedaan en die hebben een stamboom en daarmee verkopen zijn pups als zoete broodjes aan een behoorlijk bedrag. "

 Uiteindelijk is het natuurlijk wat je verstaat onder particulier... Iemand die elke loopsheid zijn 2 teven dekt is in mijn ogen geen particulier en volgens de wet spreekt men dan ook van een hobby kweker

 

edit ik heb mijn twijfels over de afkomst van de pups... Volgend de vrouw in de video komen ze van een particulier... Ik heb daar mijn twijfels bij en ik denk dat die van een broodfo.. Komt hoeveel teven die broodfokk.. Heeft zitten maakt toch niet uit? Je zegt het zelf dat iemand als brood.. Kan zijn met 2 teven.. Dus dan snap ik eigenlijk nog steeds niet waarover we discussiëren?   En wat er mis was met mijn zin  dat ik denk dat de pups van een broodfokk.. Komen. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Nou ik ken ook broodfokkers die 4 teven hebben in een heel schoon huis maar er flink op los fokken, zo zwart-wit is het jammer genoeg niet. "

 Waar zeg ik dat dat het niet zo is? 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  Uiteindelijk is het natuurlijk wat je verstaat onder particulier... Iemand die elke loopsheid zijn 2 teven dekt is in mijn ogen geen particulier en volgens de wet spreekt men dan ook van een hobby kweker
 
edit ik heb mijn twijfels over de afkomst van de pups... Volgend de vrouw in de video komen ze van een particulier... Ik heb daar mijn twijfels bij en ik denk dat die van een broodfo.. Komt hoeveel teven die broodfokk.. Heeft zitten maakt toch niet uit? Je zegt het zelf dat iemand als brood.. Kan zijn met 2 teven.. Dus dan snap ik eigenlijk nog steeds niet waarover we discussiëren?   En wat er mis was met mijn zin  dat ik denk dat de pups van een broodfokk.. Komen.  "

 Aanvulling de reden waarop ik "denk" dat ze van Oostblok komen is 1 mijn zus haar hondje kwam zogezegd van particulieren maar op haar hond zijn paspoort stond van niet ( stempel "kweker" Oostblok) en op www.koop hier nooit een puppy staat het ook " Hoeve Hoogland Marc De Rijcke Hoek 53, 2460 Kasterlee. 0032474976681 +32474976681 0474976681 Biedt verschillende pups en kittens aan. Pups komen ook uit de Oostbloklanden. Is onderdeel van dierenwinkel Flodder Sint Bernardsesteenweg, Hoboken Antwerpen 032968839" 

 

uiteindelijk maakt het niet uit of ze van BE komen of niet van een goede kweker komen ze alleszins niet. En dat is wat ik gewoon bedoelde met mijn eerste reactie 

 

maar goed nu terug ON TOPIC  

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

Om even op de basisvraag van dit topic terug te komen,

er schuilt ook een gedeelte waarheid in.

waarschijnlijk heb ik nu ook drie mensen richting broodfok gezonden.

 

Door privé omstandigheden is één van de pups geannuleerd.

Gezamelijk tot het besluit gekomen dat het niet het goede moment was. Fijne toffe mensen.

 

Ben dus begonnen aan mijn lijstje reserve kandidaten.

Druk weekend, drie mogelijke kandidaten op bezoek gehad.

Eerste dachten dat een weekend voldoende was om pup te wennen en gingen maandag al gewoon volledige dagen werken.

Tweede had een dochtertje van zes die de pups als speelgoed bezag en moeder vond dit normaal.

Derde kandidaat was allergisch voor honden en wou het eens proberen met een Havanezer. Havanezer prima voor mensen met allergie maar niet indien allergisch voor speeksel en ze wist niet waar ze juist allergisch voor was.

 

Heb dus alledrie gewijgerd.

Zullen dus wel een hond ergens anders halen.

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Om even op de basisvraag van dit topic terug te komen,
er schuilt ook een gedeelte waarheid in.
waarschijnlijk heb ik nu ook drie mensen richting broodfok gezonden.
 
Door privé omstandigheden is één van de pups geannuleerd.
Gezamelijk tot het besluit gekomen dat het niet het goede moment was. Fijne toffe mensen.
 
Ben dus begonnen aan mijn lijstje reserve kandidaten.
Druk weekend, drie mogelijke kandidaten op bezoek gehad.
Eerste dachten dat een weekend voldoende was om pup te wennen en gingen maandag al gewoon volledige dagen werken.
Tweede had een dochtertje van zes die de pups als speelgoed bezag en moeder vond dit normaal.
Derde kandidaat was allergisch voor honden en wou het eens proberen met een Havanezer. Havanezer prima voor mensen met allergie maar niet indien allergisch voor speeksel en ze wist niet waar ze juist allergisch voor was.
 
Heb dus alledrie gewijgerd.
Zullen dus wel een hond ergens anders halen. "

 

Zoals ik zei, sommige mensen...... helaas zul je nooit iedereen op het "juiste" pad kunnen houden. Overigens was dit ook wat ik ongeveer deels bedoelde, mensen zullen altijd wel ergens een hond vandaan toveren als ze er een willen. Lijkt me als fokker niet meer normaal dat je in zulke situaties geen van je eigen hondjes wil plaatsen. Het enige wat we gezamenlijk kunnen doen is deze mensen behoeden door voorlichting, ondanks de teleurstelling, niet naar broodfok te stappen.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Oke stel ik heb drie honden twee teefjes en een reu. Laat de honden testen ook al zijn er geen papieren maar laat beide teefjes 1 x per twee jaar een nestje krijgen en ik verkoop ze a 600 p stuk zonder papieren en dan heb ik het over Newfoundlanders bv. Wat ben ik dan?

 

Een rokende pretfokker uit een lager niveau?

 

Prinses Beatrix rookt ook overigens

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Oke stel ik heb drie honden twee teefjes en een reu. Laat de honden testen ook al zijn er geen papieren maar laat beide teefjes 1 x per twee jaar een nestje krijgen en ik verkoop ze a 600 p stuk zonder papieren en dan heb ik het over Newfoundlanders bv. Wat ben ik dan?
 
Een rokende pretfokker uit een lager niveau?
 
Prinses Beatrix rookt ook overigens "

 Dubbel

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Oke stel ik heb drie honden twee teefjes en een reu. Laat de honden testen ook al zijn er geen papieren maar laat beide teefjes 1 x per twee jaar een nestje krijgen en ik verkoop ze a 600 p stuk zonder papieren en dan heb ik het over Newfoundlanders bv. Wat ben ik dan?
 
Een rokende pretfokker uit een lager niveau?
 
Prinses Beatrix rookt ook overigens "

 Als men uit een onderzoek concludeert dat de meerderheid van de mensen zich niet doucht , douchen dan alle mensen zich niet? ( uiteraard is dit geen echt onderzoek maar je zal vast wel snappen wat ik bedoel )

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Oke stel ik heb drie honden twee teefjes en een reu. Laat de honden testen ook al zijn er geen papieren maar laat beide teefjes 1 x per twee jaar een nestje krijgen en ik verkoop ze a 600 p stuk zonder papieren en dan heb ik het over Newfoundlanders bv. Wat ben ik dan?
 
Een rokende pretfokker uit een lager niveau?
 
Prinses Beatrix rookt ook overigens "

 Een niet bij een rasvereniging aangesloten fokker

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

"
Heb dus alledrie gewijgerd.
Zullen dus wel een hond ergens anders halen. "

 Het is inderdaad erg modern om de oorzaak bij alles en iedereen te zoeken.

Maar gelukkig zijn mensen zelf verantwoordelijk voor hun gedrag.

En als een baasje het idee heeft dat hij echt niet langer dan een week kan leven zonder hond..

En dus maar op 1 of andere vreemd adresje een pup gaat halen.?

Dan is diegene daar zelf verantwoordelijk voor.

 

Nogmaals, ik kan geen enkele reden verzinnen waarom een fokker ook maar iets met pupfabrieken te maken heeft.

 

Dat is het zelfde als een koffieshop de schuld geven dat er mensen verdovende middelen gebruiken.

Een autodealer de schuld geven van al de autodiefstallen, want zijn auto's zijn te duur.

Als volwassen mensen een keuze maken om ergens een pup vandaan te halen zonder enige kennis of achtergrond van ouderdieren, of fokker.??

Dan zijn zij daar verantwoordelijk voor.

 

Maar ik zeg het.

Het is gewoon erg modern om een foute keuze van jezelf ergens anders op af te schuiven.

 

De fokker wilde mij geen pup geven.

Die fokker was gewoon te duur.

Ik had nog nooit van broodfok, of problemen uit die hoek gehoord.

De overheid waarschuwt mij niet genoeg.

Ik kan er toch ook niets aan doen dat deze ''lieve hobbyfokkers'' tegen mij gelogen hadden over hun schuur vol pups.?

Ze lagen gewoon in de winkel, dan ga je er toch vanuit dat het wel in orde is.?

De internetsite zag er echt heel netjes uit,en er stonden 2 !!! goede referentie's, dus dan zal het wel kloppen toch.?

 

De mensen de willens en wetens een pup uit het Oostblok halen, die hoor je over het algemeen ook niet klagen.

Hoe verschrikkelijk ik het ook vind, die zal je altijd hebben.

 

Maar ik kan er nog steeds niet bij dat mensen een excuus zoeken voor het gedrag wat ze vaak laten zien.

Of een overheid nog meer controlerende taken wil geven omdat er mensen zijn die het geen bal interesseert waar hun pup vandaan komt.

(en ook anders tegen het wezen.."hond'' aankijken dan dat ik dat doe)

Nog meer regels, nog meer wetten.

Alsof we hier met zijn alle een kleuterklas zijn die als een stel hersenloze apen schreeuwen om bescherming voor de boze commerciële buitenwereld.

En dat je als koper van een pup op marktplaats voor €250 , het maar afschuift op dat de regering dan maar dit soort broodfokkers tegen moet houden.

Want, tja..

Want..

Want , ja,ja. nu heb ik dus deze pup kunnen kopen, kan ik dus ook niets aan doen.

Dan hadden ze het maar moeten verbieden, dan hadden ze me maar meer voorlichting moeten geven, ik.....kan er echt nietssss aan doen.

 

???

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

"  Waar zeg ik dat dat het niet zo is?  "

 



nergens? ik deed gewoon mee aan het gesprek...

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

"  Het is inderdaad erg modern om de oorzaak bij alles en iedereen te zoeken.
Maar gelukkig zijn mensen zelf verantwoordelijk voor hun gedrag.
En als een baasje het idee heeft dat hij echt niet langer dan een week kan leven zonder hond..
En dus maar op 1 of andere vreemd adresje een pup gaat halen.?
Dan is diegene daar zelf verantwoordelijk voor.
 
Nogmaals, ik kan geen enkele reden verzinnen waarom een fokker ook maar iets met pupfabrieken te maken heeft.
 
Dat is het zelfde als een koffieshop de schuld geven dat er mensen verdovende middelen gebruiken.
Een autodealer de schuld geven van al de autodiefstallen, want zijn auto's zijn te duur.
Als volwassen mensen een keuze maken om ergens een pup vandaan te halen zonder enige kennis of achtergrond van ouderdieren, of fokker.??
Dan zijn zij daar verantwoordelijk voor.
 
Maar ik zeg het.
Het is gewoon erg modern om een foute keuze van jezelf ergens anders op af te schuiven.
 
De fokker wilde mij geen pup geven.
Die fokker was gewoon te duur.
Ik had nog nooit van broodfok, of problemen uit die hoek gehoord.
De overheid waarschuwt mij niet genoeg.
Ik kan er toch ook niets aan doen dat deze ''lieve hobbyfokkers'' tegen mij gelogen hadden over hun schuur vol pups.?
Ze lagen gewoon in de winkel, dan ga je er toch vanuit dat het wel in orde is.?
De internetsite zag er echt heel netjes uit,en er stonden 2 !!! goede referentie's, dus dan zal het wel kloppen toch.?
 
De mensen de willens en wetens een pup uit het Oostblok halen, die hoor je over het algemeen ook niet klagen.
Hoe verschrikkelijk ik het ook vind, die zal je altijd hebben.
 
Maar ik kan er nog steeds niet bij dat mensen een excuus zoeken voor het gedrag wat ze vaak laten zien.
Of een overheid nog meer controlerende taken wil geven omdat er mensen zijn die het geen bal interesseert waar hun pup vandaan komt.
(en ook anders tegen het wezen.."hond'' aankijken dan dat ik dat doe)
Nog meer regels, nog meer wetten.
Alsof we hier met zijn alle een kleuterklas zijn die als een stel hersenloze apen schreeuwen om bescherming voor de boze commerciële buitenwereld.
En dat je als koper van een pup op marktplaats voor €250 , het maar afschuift op dat de regering dan maar dit soort broodfokkers tegen moet houden.
Want, tja..
Want..
Want , ja,ja. nu heb ik dus deze pup kunnen kopen, kan ik dus ook niets aan doen.
Dan hadden ze het maar moeten verbieden, dan hadden ze me maar meer voorlichting moeten geven, ik.....kan er echt nietssss aan doen.
 
???

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 20 januari om 11:54 -- "

 

Maar helaas, als ik naar de wereld kijk, zijn we een grote kleuterklas. En helaas hebben kleuters nu eenmaal vaak wat meer sturing en begeleiding nodig. Hoe graag ik ook zou willen zien, en willen geloven, dat de mensheid eens meer dan een halve hersencel zou gebruiken, bewijst een overgroot deel toch maar keer op keer dat dat heel lastig is.

Anoniem (Gast)

natuurlijk is een pup kopen uit de broodfok (wat we daar dan tegenwoordig onder verstaan) echt verkeerd. het leed is onbeschrijflijk. Echter de eisen die sommige fokkers durven stellen grenst aan het onbetamelijke. ook zijn de prijzen vaak buiten proportie (ik heb vroeger toen ik nog in de africhting zat ook wel eens een nestje gefokt) en dat zou best wat minder kunnen. ware het niet dat de meeste fokkers ook graag wat geld terugzien voor hun tijd, inzet en het gezondsheidsrisico voor de teef. en op die manier is het kopen van een rashondje alleen nog weggelegd voor mensen met een grote portemonnee (bij sommige rassen is ivm de gezondheidsproblemen een grote portemonnee toch al aanbevelenswaardig)

Nu is het volgens mij zo dat de fokker in een verkoopcontact kunt zetten wat hij wil (de gekste dingen staan er soms in, over huisvesting, welk voedsel, welke dierenarts, mag niet mee gefokt worden, elke week in bad). is het eigendom van de pup (of kitten) eenmaal overgedragen aan de nieuwe eigenaar dan heeft de fokker niets meer te vertellen.

Anoniem (Gast)

natuurlijk is een pup kopen uit de broodfok (wat we daar dan tegenwoordig onder verstaan) echt verkeerd. het leed is onbeschrijflijk. Echter de eisen die sommige fokkers durven stellen grenst aan het onbetamelijke. ook zijn de prijzen vaak buiten proportie (ik heb vroeger toen ik nog in de africhting zat ook wel eens een nestje gefokt) en dat zou best wat minder kunnen. ware het niet dat de meeste fokkers ook graag wat geld terugzien voor hun tijd, inzet en het gezondsheidsrisico voor de teef. en op die manier is het kopen van een rashondje alleen nog weggelegd voor mensen met een grote portemonnee (bij sommige rassen is ivm de gezondheidsproblemen een grote portemonnee toch al aanbevelenswaardig)

Nu is het volgens mij zo dat de fokker in een verkoopcontact kunt zetten wat hij wil (de gekste dingen staan er soms in, over huisvesting, welk voedsel, welke dierenarts, mag niet mee gefokt worden, elke week in bad). is het eigendom van de pup (of kitten) eenmaal overgedragen aan de nieuwe eigenaar dan heeft de fokker niets meer te vertellen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  

nergens? ik deed gewoon mee aan het gesprek... "

 Sorry dacht dat je op mij reageerde 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

"  Sorry dacht dat je op mij reageerde  "

 



hahah pittige tante!! geeft niks hoor!

pagina 15 van 17 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1516 17
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^