Eisen van fokkers helpen mee aan bijv: broodfok??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

"  
Natuurlijk kost een hond geld, maar wat doe je dan met (oudere) mensen die enkel nog gezelschap hebben van een hondje en enkel nog voor hun hondje de deur uit gaan? Dikwijls moeten ze rondkomen van een mager pensioentje, moeten zij dan maar wegkwijnen zonder een trouwe metgezel? Met een kanarie kan je maar moeilijk gaan wandelen. Iemand met weinig geld te besteden, heeft dus geen recht op vriendschap en trouw van een hondje? "

 

Wat is er mis met herplaats of asielhondjes ?

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen

honden foto van John Reijnen

"  

Wat is er mis met herplaats of asielhondjes ? "

 



Een asielhondje kost dus volgens niks?

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

"  

Een asielhondje kost dus volgens niks? "

 

Ging over dure "aankoopprijs".
Uiteraard kost een asielhondje evenveel aan verzorging als een andere hond.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Volgens mij ging het om de onverwachte hoge dierenarts/onderhoudskosten en niet om de aanschafprijs.

RAF gaf een reactie op het dik gedrukte stuk uit de quote vd TS.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ben ik met je eens Raf........maar goed we willen en het zou ook moeten kunnen allemaal een hond. Maar we hebben er ook inderdaad veel mee verknoeid en daardoor is wel het doorfokken gekomen en daarbij zijn dus ook broodf0kkers gekomen want zoals met alles wil iedereen z'n graantje meepikken en dat ten koste van ........jawel de gezondheid van de gezelschapdieren.

 

Hoorde toevallig vanmiddag weer zo'n schandalig verhaal. Dat iemand met Duitse herders fokt met stamboom alles zogenaamd volgens de regels maar tussentijds krijgt de teef ook nog minimaal twee nesten en die gaan zonder stamboom weg dus ja op die manier verlies ik ook vertrouwen in de erkende fokkers. Nu zal ik zeker niet zeggen dat alle erkende fokkers dat doen maar je krijgt er wel een rot gevoel bij. Ben nu ook bezig om de gegevens van deze fokker te achterhalen

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" Volgens mij ging het om de onverwachte hoge dierenarts/onderhoudskosten en niet om de aanschafprijs.
RAF gaf een reactie op het dik gedrukte stuk uit de quote vd TS. "

 

Mijn excuses, verkeerd begrepen.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"  
Mijn excuses, verkeerd begrepen. "

 

Ach ja het gaat wel eens tollen na zoveel pagina's toch? 

Anoniem (Gast)

Er zijn al zoveel commentaren geleverd over dit onderwerp. Daarom zal ik kort zijn. Het fokken van een goed nestje kost veel werk aan voorbereiding. Medische selectie van de teef m.b.v. de ziekten die voor dat ras bekend zijn. Onderzoek naar de juiste "match". De kosten voor de dekking en soms een tweede of derde maal. Soms in het buitenland met de daarbij komende reis- en verblijfskosten. De medische kosten voor begeleiding van de zwangere teef en later het geworpen nest. De moeite van de fokker voor de directe zorg, voor-, tijdens en na de bevalling. De ontvangst en de entertainment van de nieuwe kopers en in mijn geval de eeuwige ondersteuning, adviezen, opvang tijdens vakanties en gelukkig niet in mijn geval, de teruggave i.g.v. problemen in het gezin van de koper. Als mijn Newfoundlander, evenals mijn vorige 13 jaar oud wordt, dan heeft mij dat aan aankoopkosten nog een € 10 in de maand gekost tegenover een onbetaalbare hoeveelheid plezier. Mijn advies: "KOOP ALTIJD EEN HOND VAN EEN GOED BEKEND STAAN DE RAS FOKKER of neem een hond uit een Nederlands asiel.


Gelukkig nog iemand die weet waarover hij spreekt.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Daar voel ik dus helemaal niks voor om de aanschafprijs AH eind vd rit om te gaan rekenen naar prijs per maand....brrrr nee hoor! Net alsof je het over een auto hebt. Dat ze door de wet vooralsnog zo gezien worden....maar door de honden mensen?

 

En dan heb je de zware pech dat je supergezonde hond uit de beste lijnen van die o zo bekend staande rashonden fokker (die dat bij zijn eerste nesten beslist nog niet was. Je moet tenslotte ooit ergens beginnen) een dodelijk ongeluk heeft op 3-jarige leeftijd. En dan? Ga je dan ook berekenen wat hij per maand heeft gekost? Valt hij dan wel onder duur? Het geld niet waard?

 

Nee sorry ik kan er helemaal niks mee met dat omrekenen of de uiteindelijke (levens)kosten post van de hond naast de aanschafprijs van de hond zetten.

 

Wil ik het bedrag betalen? Kan ik het bedrag betalen? Gun ik de desbetreffende zelf uitgekozen fokker mijn door hard werken verdiende centen? Gunt diezelfde fokker mij de pup waar hij zijn ziel, zaligheid en centen in heeft geinvesteerd?....dat! Niks meer en niks minder voor mij.

pagina 17 van 17 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^