Eisen van fokkers helpen mee aan bijv: broodfok??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SammySammy 3 doggies

honden foto van Sammy

Over de pup die tot 15 weken moet blijven in het buitenland: ja daar mag in mijn ogen meer voor gevraagd worden. Ik denk dat diegene die in het buitenland een specifieke pup zoekt daar ook geen probleem mee zou hebben. Tenslotte vind je ze niet hier en het hondje daar kost idd dubbel zoveel aan voer, dierenarts,... De kosten die je trouwens zelf zou hebben als je de pup al op 8 weken zou hebben.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik had ook een hobby, misschien wel een mooie vergelijking, ik was zangeres in een band.
je hobby is natuurlijk het optreden.
Voordat je gaat optreden ga je oefenen met de band, oefenruimte huren, soms versterkers, je hebt een busje nodig, microfoon, en dan betaal je voor het repeteren.
dan ga je optreden, busje huren, PA (dat is om de zaal geluid te geven) en microfoons die je meestal zelf heb aangeschaft, een microfoon standaard, kleding, make up, eten, drinken krijg je wel een paar bonnetjes.
Dan ga je voor het optreden al om een uur of 15.00 uur weg, en met een beetje geluk ben je om 3 uur weer terug.
met een beetje geluk heb je dan 50 euro verdiend maar je moet er wel belasting over betalen natuurlijk.
je mist hel veel verjaardagen, niet dat ik daar mee zat, maat het kost bergen tijd om in een band te zitten.
dan ga je een CD maken, opname kosten, producer, cd hoesje, en de cd zelf natuurlijk.

Zo heb ik in verschillende bands gezet, 1 band voor het geld, dan ging ik per avond soms met 400 euro naar huis, maar het was geen hobby, liedjes niet zo leuk, maar de centen wel.
de hobbyband maar 50 euro, en als we in het buitenland moesten spelen dan moesten we ook nog de overnachtingen zelf betalen, dan hielden we niks over.

Terwijl ik zit te typen denk ik, tja een hobby kan veel geld kosten, en hoe vergelijk ik dit met een fokker die het ook een hobby noemt?

Zoals ik het vergelijk met mijn hobby, is het niet eerlijk met een fokkerhobby, pff ik raak er van in de war.
Het is ook niet te vergelijken want als ik het niet goed doe krijg ik geen applaus, misschien wel een ei voor mijn kop, maar een fokker heeft met levende wezens te maken.
Ik kan hooguit iemands avond verziekt hebben, bij een fokker is dat net iets anders.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

al zeg ik het zelf, wat een lulverhaal hahaha ik denk dat alleen ik begrijp wat ik bedoel.

Ik bedoel het in ieder geval niet negatief naar fokkers.

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Ik snap wat je wilt zeggen hoor Yoop ;). Tenminste ik haal er uit dat hobby's nu eenmaal geld kosten, daarom is het een hobby. De een gaat tennissen, de ander start een band, een ander speelt een instrument, een ander doet op topniveau behendigheid en de ander fokt hondjes. En waarom het dan wel normaal is voor de ene hobby zoveel mogelijk kosten proberen terug te winnen en een andere hobby niet? Zoiets? Misschien dat we fokken dan meer moeten vergelijken met op top niveau tennissen misschien, want dan verdienen ze er natuurlijk ook geld mee? Al is dat bij andere hobby's dan ook weer niet het geval aangezien je niet alle hobby's op topniveau kan doen (of er überhaupt geld in de te verdienen is). Zelf speel ik viool en piano, kosten ruim 1200 euro per jaar aan onderhoudt instrumenten en les(aanschaf rekenen we maar even niet mee Hehe want dan moet ik huilen :p), het is nooit in mij opgekomen een manier te zoeken om dit terug te verdienen door middel van deze hobby.

 

Ik denk dat we het er ergens tussen in moeten zoeken, er is niets mis met proberen je kosten van je hobby terug te verdienen, maar het moet niet van andere zaken ten koste gaan?

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

haha ja zoiets bedoelde ik dus, zonder maar iemand aan te vallen. ;-)


ik ben zoveel beter in gewoon praten...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Ik denk dat wij schuldig zijn aan br00dfok want we praten er teveel over waardoor mensen toch gaan kijken en toch gaan twijfelen. Net als met alles is negatieve aandacht ook aandacht. En waarschuwen pffff geloof niet dat het helpt we weten dat roken, drugs en alcohol ook slecht is en zeggen dat ook door maar of het helpt ik heb mijn twijfels "

 Hmm dus als ik je goed begrijp moeten we stoppen met waarschuwen en er over praten? 

 

Broodfok bestaat al heeeel lang. Ik merk toch dat steeds meer mensen de term broodfok beginnen te kennen dankzij mensen die andere waarschuwen 

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

"  Hmm dus als ik je goed begrijp moeten we stoppen met waarschuwen en er over praten? 
 
Broodfok bestaat al heeeel lang. Ik merk toch dat steeds meer mensen de term broodfok beginnen te kennen dankzij mensen die andere waarschuwen  "

 Nee niet direct stoppen maar wel zorgen dat er geen nieuwsgierigheid naar is. Br..dfokkers laten ook alleen de mooie dingen zien en wanneer mensen dan gaan kijken wordt er te snel gedacht owwww deze valt reuze mee en alles ziet er keurig uit en ze gaan als nog overstag

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Dus allemaal de kop in het zang steken alsof het niet bestaat, dan gaat het vanzelf weg?

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Sorry Tineke maar ik ben het écht niet met je eens.
Ik zal waar ik kan overal waarschuwen voor deze handel.
Zoveel mogelijk.
Als mensen een plaat voor hun kop hebben toch een br..dfokpup kopen dan spijt me dat , maar heb ik in ieder geval gewaarschuwd.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

" Sorry Tineke maar ik ben het écht niet met je eens.
Ik zal waar ik kan overal waarschuwen voor deze handel.
Zoveel mogelijk.
Als mensen een plaat voor hun kop hebben toch een br..dfokpup kopen dan spijt me dat , maar heb ik in ieder geval gewaarschuwd. "

 eens :)

 

En als ze dan een doodzieke pup kopen die met een aantal dagen dood is, dan kunnen ze niet zeggen we wisten het niet

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  Nee niet direct stoppen maar wel zorgen dat er geen nieuwsgierigheid naar is. Br..dfokkers laten ook alleen de mooie dingen zien en wanneer mensen dan gaan kijken wordt er te snel gedacht owwww deze valt reuze mee en alles ziet er keurig uit en ze gaan als nog overstag "

 Hmmm ik snap je redenatie niet zo goed. Dus hoe meer we waarschuwen hoe meer mensen naar brood f..ok gaan? Ik merk buist het tegenovergestelde eigenlijk. Mensen die gewaarschuwd worden maar toch een broodfok hond kopen weten dat het fout is maar ja die broodfokker kon hen zo snel een pup geven en achteraf gezien zullen ze het nooit meer doen. Ik denk dus echt niet dat mensen naar een broodf.. kker gaan omdat er zoveel mensen die hem er tegen waarschuwt. Als mensen dan toch naar een brood..kker gaat ( ondanks de waarschuwen ) is dat eerder omdat de drang om op die moment een pup te kopen te groot is. Men wil zo graag die pup maar men weet in jet achterhoofd dat het fout is

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Maakt ook verder niet uit of jullie het snappen maar wees eerlijk hoe meer aandacht bepaalde zaken krijgen hoe vaker het ook gebeurt zo komen er ook weer mensen bij die denken br..dfok is slecht en ze gaan voor zogenaamde gelegenheidsnestjes wat toch wel leuk verdiend en al snel slaat dat om en neigt de kant van br..dfok op te gaan en zekers wanneer fokkers en niet allemaal van die onwijze prijzen blijven vragen

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

dit werkt mee aan broodfok https://www.youtube.com/watch?v=7zelP7CdtsM een bekende vlaming die mee werkt aan een info/reclame filmpje voor een wat nettere broodfokker.

 

ziet er goed uit, pups worden gekweekt bij particulieren dus dan is het vast goed

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

@Tineke

Niet mee eens, als mensen dan toch besluiten naar broodfok te gaan is het puur egoïsme. Waarschuwen zorgt wel degelijk dat mensen gaan nadenken over het onderwerp, of ze er wat mee doen is een tweede.

Zoals je zegt, broodfokkers hebben mooie praatjes, als mensen totaal onbekend zijn met het onderwerp trappen ze er zeker in. Als gevaren immers niet bekend zijn, waarom er dan bij stil staan? Door te waarschuwen weten ze in ieder geval waar ze op kunnen letten en voornamelijk.....dat het uberhaupt bestaat, want een hoop mensen geloven dat dit soort dingen voornamelijk ver van ons bed zaken zijn die niet in Nederland voorkomen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" dit werkt mee aan broodfok https://www.youtube.com/watch?v=7zelP7CdtsM een bekende vlaming die mee werkt aan een info/reclame filmpje voor een wat nettere broodfokker.
 
ziet er goed uit, pups worden gekweekt bij particulieren dus dan is het vast goed "

 Ann lemens heeft er commentaar op gegeven ... Heb de Discusie gevolgd. Snap je toch niet .... Pups komen van particulieren hahaha Oostblok jaa pfff

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" @Tineke
Niet mee eens, als mensen dan toch besluiten naar broodfok te gaan is het puur egoïsme. Waarschuwen zorgt wel degelijk dat mensen gaan nadenken over het onderwerp, of ze er wat mee doen is een tweede.
Zoals je zegt, broodfokkers hebben mooie praatjes, als mensen totaal onbekend zijn met het onderwerp trappen ze er zeker in. Als gevaren immers niet bekend zijn, waarom er dan bij stil staan? Door te waarschuwen weten ze in ieder geval waar ze op kunnen letten en voornamelijk.....dat het uberhaupt bestaat, want een hoop mensen geloven dat dit soort dingen voornamelijk ver van ons bed zaken zijn die niet in Nederland voorkomen. "

 Hoe wordt er niet gewaarschuwd voor drugs en alcohol en de gevaren er van vooral bij jongeren. En wees eerlijk het helpt voor geen meter nee sterker nog het wordt erger. Zou toch geweldig zijn als het wel zou helpen. Kijk hier op HP minimaal 1 tot 2 x per week meld iemand zich aan met een probleem met pup of fokker. Waarna dan vaak het excuus komt .....het zag er zo netjes uit bla bla bla. De mensen die gewaarschuwd worden zijn de mensen die overwegen en praten en ook zelf echt info zoeken de rest zijn de impulsieve mensen die vanochtend bij de koffie op het idee komen dat een hond ook wel leuk is en dan wel graag dezelfde dag een pup ophalen.

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Ik heb nog niet het hele topic doorlezen maar wil als aspirant fokker wel even mijn mening geven.

De prijzen van sommige rasfokkers slaan inderdaad door. Dit hangt natuurlijk deels af van hoeveel gezondheidstesten er gedaan worden en de grootte van de nesten.
Bij mijn ras: de chihuahua, vind ik de prijzen heel erg doorslaan voor heel weinig 'soeps'. De meeste fokkers laten hun gewone DA de PL test doen (in België) wat de kost hiervan heel erg drukt. Maar ze blijven een (bijna) minimum prijs hanteren van 1000 euro. Hierin zit dan maar 1 test. Ok toegegeven dat de nesten wel erg klein zijn maar in veel gevallen vind ik 1000 euro voor een gewone huishond-pupje met minimale testen echt te veel.

Ik begrijp dus dat veel mensen hierdoor richting broodfokkers gaan die rond de 600 euro vragen per pup.
Hier spreek ik dus niet over pups met show en fok kwaliteit, hierin liggen de prijzen tussen de 1500 euro en de 2000 euro (2000= in het buitenland een geteste pup)

Maar ik zie ook in de broodfok een verhoging van de prijzen hoor.

Ik heb ook het gevoel dat veel fokkers in mijn ras niet lager willen gaan omwille van verschillende zaken:

*ze willen niet in de prijsklasse vallen van broodfokkers, deze gaan dan weer hun prijzen verlagen en zo kan je oneindig doorgaan tot je verlies lijdt

*wil je wel een ''gierige'' eigenaar voor jouw zorgvuldig gefokte pups?

 

Daarnaast merk ik dat een dekking in mijn ras ook best prijzig kan uitvallen, ook niet zo 'bekende' reuen kunnen je al makkelijk 800 euro gaan kosten, als je daarnaast 1 test doet en meerdere dierenartsbezoekjes (echo, ev. keizersnede) zit je makkelijk aan 1000 euro kosten, met 1 pupje aan minder dan 1000 euro verkopen heb je verlies...



Nu het andere luik van je vraag: de eisen die fokkers stellen.
In mijn ogen is het nu eenmaal zo dat niet alle mensen recht zouden mogen hebben op een hond. Sommige mensen kunnen er nu eenmaal niet voldoende voor zorgen. Anderzijds voor de mensen die wel een hond kunnen verzorgen is de vraag welk ras ze het beste nemen ook cruciaal, veel mensen oriënteren niet voldoende en nemen zodoende makkelijk 'het verkeerde' ras.
Als fokker is het jouw plaats om zeker te zijn dat deze mensen goed kunnen/zullen zorgen voor jouw pups.

Daarnaast versta ik heel goed dat je als fokker ook in de gaten wil houden of jouw pups al dan niet voor fok gebruikt worden.
Jij als fokker probeert bijvoorbeeld een bepaalde lijn op te zetten en wenst natuurlijk niet dat die pogingen 'verkloot' worden doordat er eentje begint met jouw pup te kweken op een manier die jij niet graag hebt (niet naar gezondheid kijken bvb of de opstart van een broodfokkennel die stambomen aflevert)
Of je vindt het wel OK dat er mee gefokt zou worden maar aangezien jij de lijn het beste kent weet jij ook het beste waar op te letten bij de keuze van een partner.
Dus er moet wel ergens in het contract staan dat ze jou moeten inlichten wanneer ze willen fokken. Zodat je hen kan bijstaan en uitleg verschaffen, helpen, ...

Dus eisen ed lijken mij alleen maar voor het beste van de 'eigenaar-pup-fokker'-match

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

@ Saartje ik ben het met jou wel eens maar goed dan weigert een fokker aan iemand een pup omdat die niet goed zou kunnen zorgen voor een pup en dat is het goed recht van de fokker maar waar gaan deze mensen dan heen?

 

Ik ben ook zwaar tegen dat gedoe van de br..dfokkers maar daar komen die mensen wel. Ik hoorde van de week bij toeval iemand die aan een Bulgaarse vrouw vroeg .......kan jij voor mij een mopsje meenemen uit Bulgarije want daar kosten ze maar 150 euro met alle entingen en papieren nou geloof me de rillingen liepen over mijn lijf.

 

 

 

Ik heb gepraat als brugman en uiteindelijk zei het persoon ....misschien heb je wel gelijk en doe ik het niet maar ik weet 100% zeker dat ze het wel doet.

 

En straks toch een miskoop maar dan niet zeggen dat het uit Bulgarije kwam maar gewoon hier van een fokker

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

"  Hoe wordt er niet gewaarschuwd voor drugs en alcohol en de gevaren er van vooral bij jongeren. En wees eerlijk het helpt voor geen meter nee sterker nog het wordt erger. Zou toch geweldig zijn als het wel zou helpen. Kijk hier op HP minimaal 1 tot 2 x per week meld iemand zich aan met een probleem met pup of fokker. Waarna dan vaak het excuus komt .....het zag er zo netjes uit bla bla bla. De mensen die gewaarschuwd worden zijn de mensen die overwegen en praten en ook zelf echt info zoeken de rest zijn de impulsieve mensen die vanochtend bij de koffie op het idee komen dat een hond ook wel leuk is en dan wel graag dezelfde dag een pup ophalen. "

 

Het wordt niet erger doordat het veelbesproken is maar door het gemak waarop er aan te komen is. Al zou je er niks over horen of zien id media en je gaat op stap kom je er vroeger of later wel mee in aanraking en zal het (meestal) van je karakter en verstand afhangen hoe beïnvloedbaar je blijkt te zijn. Je hoeft er niet eens voor op stap te gaan, naar school of werk gaan volstaat al....zelfs thuisblijven.

 

Hetzelfde met de broodfok in al zijn gradaties. Buurvrouw heeft een leuk gezond hondje, collega ook, vriendin vd nicht vd......en ga zo maar door. Allemaal uit die legale 'leg fabriek' van 2 gemeentes verderop. Veel keus per direct met garantie en nog redelijk geprijsd ook. Niet alle broodfok pups gaan  binnen 2 dagen dood er zijn er zowaar een behoorlijk aantal die probleemloos een hoge leeftijd behalen.....je zou bijna zeggen 'helaas' want alleen de kopers vd schrijnende gevallen weten vervolgens wel beter en hebben dat helaas ten koste vd fokdieren en pups ondervonden.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

"  Hoe wordt er niet gewaarschuwd voor drugs en alcohol en de gevaren er van vooral bij jongeren. En wees eerlijk het helpt voor geen meter nee sterker nog het wordt erger. Zou toch geweldig zijn als het wel zou helpen. Kijk hier op HP minimaal 1 tot 2 x per week meld iemand zich aan met een probleem met pup of fokker. Waarna dan vaak het excuus komt .....het zag er zo netjes uit bla bla bla. De mensen die gewaarschuwd worden zijn de mensen die overwegen en praten en ook zelf echt info zoeken de rest zijn de impulsieve mensen die vanochtend bij de koffie op het idee komen dat een hond ook wel leuk is en dan wel graag dezelfde dag een pup ophalen. "

 Klopt en die jongeren kiezen vervolgens of ze het willen doen of niet maar weten wel wat ze kunnen verwachten. Zo heb ik er destijds voor gekozen niet te gaan roken en ieder weekend te drinken. Ook heb ik nooit met vuurwerk lopen stunten omdat wij zeer aangrijpende voorlichting hebben gehad op school van iemand zonder zijn hand. Overigens is volgens mij het aantal jonge rokers de afgelopen jaren sterk gedaald.

 

Tuurlijk, er zullen altijd mensen zijn die ondanks de gevaren er alsnog voor zullen kiezen het toch te doen, maar dat heeft mijn inziens niets te maken met de voorlichting, maar met de roekeloosheid?nieuwsgierigheid? van mensen.

 

Ik denk niet dat je je ogen moet sluiten voor dingen die er nu eenmaal zijn. Stel dat ik nooit informatie zou hebben gehad over drugs, wat dit is, wat het doet en ik zou het gewoon eens aangeboden krijgen op een feest. Waarom zou ik het dan niet pakken, ik ken immers de gevaren niet? Voor wat ik weet is het gewoon een lekker smartie.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  Hoe wordt er niet gewaarschuwd voor drugs en alcohol en de gevaren er van vooral bij jongeren. En wees eerlijk het helpt voor geen meter nee sterker nog het wordt erger. Zou toch geweldig zijn als het wel zou helpen. Kijk hier op HP minimaal 1 tot 2 x per week meld iemand zich aan met een probleem met pup of fokker. Waarna dan vaak het excuus komt .....het zag er zo netjes uit bla bla bla. De mensen die gewaarschuwd worden zijn de mensen die overwegen en praten en ook zelf echt info zoeken de rest zijn de impulsieve mensen die vanochtend bij de koffie op het idee komen dat een hond ook wel leuk is en dan wel graag dezelfde dag een pup ophalen. "

 Moest er helemaal niet gewaarschuwd worden voor bv roken... Hoeveel mensen zouden er dan roken? Vroeger toen men de schade van roken nog niet kende, rookte er toch duidelijk meer mensen hoor ... Iedereen liep met sigaret rond. Het aantal rokers daalt toch hoor. Sinds dat men waarschuwd voor roken en de gezondheids risico's is er toch een daling te merken. 

 

Volgens de cijfers van de gezondheidsenquête is het aantal rokers in Vlaanderen (zoals ook geldt voor heel België) van 1997 tot 2008 lineair gedaald. In 1997 rookten nog 29% van de Vlamingen, in 2001 28%, in 2004 27%. Met nog 23% rokers in 2008 zijn we dus op de goede weg om de gezondheidsdoelstelling te halen.

 

 

Het waarschuwen wen voor roken heeft dus wel degelijk geholpen 

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen 3 doggies

honden foto van John Reijnen

" Ik heb nog niet het hele topic doorlezen maar wil als aspirant fokker wel even mijn mening geven.De prijzen van sommige rasfokkers slaan inderdaad door. Dit hangt natuurlijk deels af van hoeveel gezondheidstesten er gedaan worden en de grootte van de nesten.Bij mijn ras: de chihuahua, vind ik de prijzen heel erg doorslaan voor heel weinig 'soeps'. De meeste fokkers laten hun gewone DA de PL test doen (in België) wat de kost hiervan heel erg drukt. Maar ze blijven een (bijna) minimum prijs hanteren van 1000 euro. Hierin zit dan maar 1 test. Ok toegegeven dat de nesten wel erg klein zijn maar in veel gevallen vind ik 1000 euro voor een gewone huishond-pupje met minimale testen echt te veel.

Ik begrijp dus dat veel mensen hierdoor richting broodfokkers gaan die rond de 600 euro vragen per pup.Hier spreek ik dus niet over pups met show en fok kwaliteit, hierin liggen de prijzen tussen de 1500 euro en de 2000 euro (2000= in het buitenland een geteste pup)Maar ik zie ook in de broodfok een verhoging van de prijzen hoor.Ik heb ook het gevoel dat veel fokkers in mijn ras niet lager willen gaan omwille van verschillende zaken:

*ze willen niet in de prijsklasse vallen van broodfokkers, deze gaan dan weer hun prijzen verlagen en zo kan je oneindig doorgaan tot je verlies lijdt

*wil je wel een ''gierige'' eigenaar voor jouw zorgvuldig gefokte pups?

 

Daarnaast merk ik dat een dekking in mijn ras ook best prijzig kan uitvallen, ook niet zo 'bekende' reuen kunnen je al makkelijk 800 euro gaan kosten, als je daarnaast 1 test doet en meerdere dierenartsbezoekjes (echo, ev. keizersnede) zit je makkelijk aan 1000 euro kosten, met 1 pupje aan minder dan 1000 euro verkopen heb je verlies...Nu het andere luik van je vraag: de eisen die fokkers stellen.In mijn ogen is het nu eenmaal zo dat niet alle mensen recht zouden mogen hebben op een hond. Sommige mensen kunnen er nu eenmaal niet voldoende voor zorgen. Anderzijds voor de mensen die wel een hond kunnen verzorgen is de vraag welk ras ze het beste nemen ook cruciaal, veel mensen oriënteren niet voldoende en nemen zodoende makkelijk 'het verkeerde' ras.Als fokker is het jouw plaats om zeker te zijn dat deze mensen goed kunnen/zullen zorgen voor jouw pups.Daarnaast versta ik heel goed dat je als fokker ook in de gaten wil houden of jouw pups al dan niet voor fok gebruikt worden.Jij als fokker probeert bijvoorbeeld een bepaalde lijn op te zetten en wenst natuurlijk niet dat die pogingen 'verkloot' worden doordat er eentje begint met jouw pup te kweken op een manier die jij niet graag hebt (niet naar gezondheid kijken bvb of de opstart van een broodfokkennel die stambomen aflevert)Of je vindt het wel OK dat er mee gefokt zou worden maar aangezien jij de lijn het beste kent weet jij ook het beste waar op te letten bij de keuze van een partner.Dus er moet wel ergens in het contract staan dat ze jou moeten inlichten wanneer ze willen fokken. Zodat je hen kan bijstaan en uitleg verschaffen, helpen, ...

Dus eisen ed lijken mij alleen maar voor het beste van de 'eigenaar-pup-fokker'-match "

 



Ik heb een heel andere mening, ik vind dat je niemand kunt of mag verbieden om met zijn/haar gekochte hond bij een erkende kennel te mogen fokken.
Een serieuze kennelhouder zal zonder twijfel bijstand verlenen als er plannen zijn om te fokken, maar hij/zij is zeker niet in de mogelijkheid om het te verbieden, als iets dergelijks in een contract is opgenomen, dan zal de eerste de beste kanton/vrede rechter dit contract nietig verklaren, wegens onwettigheden.
Een br**dfokker zal zeker geen stambomen afleveren, daar dit een enorme kostenpost is.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

"  Moest er helemaal niet gewaarschuwd worden voor bv roken... Hoeveel mensen zouden er dan roken? Vroeger toen men de schade van roken nog niet kende, rookte er toch duidelijk meer mensen hoor ... Iedereen liep met sigaret rond. Het aantal rokers daalt toch hoor. Sinds dat men waarschuwd voor roken en de gezondheids risico's is er toch een daling te merken. 
 
Volgens de cijfers van de gezondheidsenquête is het aantal rokers in Vlaanderen (zoals ook geldt voor heel België-) van 1997 tot 2008 lineair gedaald. In 1997 rookten nog 29% van de Vlamingen, in 2001 28%, in 2004 27%. Met nog 23% rokers in 2008 zijn we dus op de goede weg om de gezondheidsdoelstelling te halen.
 
 
Het waarschuwen wen voor roken heeft dus wel degelijk geholpen  "

 Het waarschuwen heeft niet geholpen de prijzen opdrijven en de leeftijdsgrens hebben hier voor gezorgd.

 

Kijk en onderstaand bericht is ook gevaarlijk

 

@Manuela

Hetzelfde met de broodfok in al zijn gradaties. Buurvrouw heeft een leuk gezond hondje, collega ook, vriendin vd nicht vd......en ga zo maar door. Allemaal uit die legale 'leg fabriek' van 2 gemeentes verderop. Veel keus per direct met garantie en nog redelijk geprijsd ook. Niet alle broodfok pups gaan  binnen 2 dagen dood er zijn er zowaar een behoorlijk aantal die probleemloos een hoge leeftijd behalen.....je zou bijna zeggen 'helaas' want alleen de kopers vd schrijnende gevallen weten vervolgens wel beter en hebben dat helaas ten koste vd fokdieren en pups ondervonden.

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  Het waarschuwen heeft niet geholpen de prijzen opdrijven en de leeftijdsgrens hebben hier voor gezorgd.
 
Kijk en onderstaand bericht is ook gevaarlijk
 
@Manuela
Hetzelfde met de broodfok in al zijn gradaties. Buurvrouw heeft een leuk gezond hondje, collega ook, vriendin vd nicht vd......en ga zo maar door. Allemaal uit die legale 'leg fabriek' van 2 gemeentes verderop. Veel keus per direct met garantie en nog redelijk geprijsd ook. Niet alle broodfok pups gaan  binnen 2 dagen dood er zijn er zowaar een behoorlijk aantal die probleemloos een hoge leeftijd behalen.....je zou bijna zeggen 'helaas' want alleen de kopers vd schrijnende gevallen weten vervolgens wel beter en hebben dat helaas ten koste vd fokdieren en pups ondervonden.
  "

 Uit onderzoek is gebleken dat vooral de "lagere klassen" roken dus ik denk niet dat het alleen met de prijs te maken heeft

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

edit: reactie op Tineke voor de duidelijkheid.....zie nu pas dat Max er nog tussen staat.

 

Waarom? Omdat ik schrijf dat ze ook een lang probleemloos leven beschoren kan zijn? Dat is niet om ze aan te prijzen maar zeker ook realiteit of ken jij niemand die daar onder valt? Wil degenen alleen al hier op HP de kost niet geven hoor! In sommige gevallen onwetendheid en in andere gevallen egoïsme icm Struisvogelpolitiek (niet willen weten en denken aan wat er achter die schattige pup schuil gaat)..... dat laatste daar is moeilijk(er) verandering in te brengen dat eerste daar valt wat aan te doen.

 

Als je zo denkt dan kunnen we een forum als dit wel opdoeken en kun je in het merendeel vd topics 'gevaar' zien.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

"  Uit onderzoek is gebleken dat vooral de "lagere klassen" roken dus ik denk niet dat het alleen met de prijs te maken heeft "

 

 

Zo en wat betekent deze zin nou weer?

honden page profiel SammySammy 3 doggies

honden foto van Sammy

"  

 

Zo en wat betekent deze zin nou weer? "

 



Inderdaad :-)

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

ja klopt wel, ik ben van de lagere klasse en ben harstikke dom. zie je ik kan niet eens hartstikke typen.
hihi
Ik ga een peukie draaien

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen 3 doggies

honden foto van John Reijnen

Is dit forum nu ineens verandert in een wel of niet rook forum?

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Ik heb het niet snel..

 

Maar nu voel ik me

Ik voel me..

Ik.

Ik ....voel me nu wel heel erg ontzettend gediscrimineerd.?!!!..

 

*gaat opzoek naar HP discriminatiemeldpunt*

 

 

pagina 14 van 17 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1415 16 17
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^