Eisen van fokkers helpen mee aan bijv: broodfok??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Overigens las ik laatst ergens hier op het forum dat ze bij de Tamaskans met hun verkoopprijs expres onder de prijs van de br*odfokker gaan zitten. Ik denk wel degelijk dat dit een deel van de mensen bij goede fok houdt.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

"  Maar zou je zelf een hond meegeven aan mensen die 12 hoog op een flat wonen en van plan zijn, na twee weekjes vakantie om het beest "op te voeden",  hun pup 8 uur in een bench te gaan stoppen? "

 

Dat hangt er van af, wat ze buiten die 8 uur met hun pup gaan doen.

Nu,doorgaans wonen de mensen van 'mijn ras' niet op een 12hoge flat.

 

Maar ik vraag niet echt naar hun woonsituatie.  Wat ze met hun honden van plan zijn, interesseert me meer.

Tenslotte kunnen ze ook in een kast van een villa wonen, maar hun hond achter in de tuin opsluiten in een ren van 2 x 2 en er nooit mee gaan wandelen.

 

Ik ben zelf tegen een bench, maar ik ga niemand verbieden een bench te gaan gebruiken.

 

 

Anoniem (Gast)

Zo zwart wit is het niet. Ook onder de stamboomfokkers zitten natuurlijk zwarte schapen. Mensen die vooral op uiterlijk fokken en karakter een bijzaak vinden. Fokkers die de pups nauwelijks socialiseren of een oogje toeknijpen als er erfelijke ziektes in de lijn zitten. Als pupkoper moet je altijd critsch blijven maar het is best lastig. Je moet erg goed in een ras zitten om de juiste keuzes te maken. Zelf vind ik de puppyprijzen op dit moment erg hoog. Vooral van de kleine populaire rassen. En toevallig (of niet) zijn dat ook de rassen waar de boordfok zich ook vooral op richt.

 

Ik vind het overigens wel bizar hoe onwetend mensen zijn. Hier in de buurt zijn van die enorme puppyfarms met een super slechte reputatie. Heel google staat er vol mee en toch blijven mensen daar kopen. En dan wel diep verontwaardigt als er iets met je hondje is. je koopt toch ook geen auto bij een dubieuze garage voor 200 euro denk ik dan. Maar goed...andere discussie...

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Zo zwart wit is het niet. Ook onder de stamboomfokkers zitten natuurlijk zwarte schapen. Mensen die vooral op uiterlijk fokken en karakter een bijzaak vinden. Fokkers die de pups nauwelijks socialiseren of een oogje toeknijpen als er erfelijke ziektes in de lijn zitten. Als pupkoper moet je altijd critsch blijven maar het is best lastig. Je moet erg goed in een ras zitten om de juiste keuzes te maken. Zelf vind ik de puppyprijzen op dit moment erg hoog. Vooral van de kleine populaire rassen. En toevallig (of niet) zijn dat ook de rassen waar de boordfok zich ook vooral op richt.
 
Ik vind het overigens wel bizar hoe onwetend mensen zijn. Hier in de buurt zijn van die enorme puppyfarms met een super slechte reputatie. Heel google staat er vol mee en toch blijven mensen daar kopen. En dan wel diep verontwaardigt als er iets met je hondje is. je koopt toch ook geen auto bij een dubieuze garage voor 200 euro denk ik dan. Maar goed...andere discussie... "

 Zat mensen die dat ook bij een auto doen hoor, of een koopje van marktplaats aftrekken die vervolgens total-loss blijkt te zijn. Het is maar net waar je kennis ligt, de kans dat ik een pup bij een slechte fokker koop is heeeeeeeeeel veel male kleiner dan dat ik een slechte auto koop, terwijl dat bij mijn buurman juist andersom zal zijn.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

"  Broodfok prijzen stijgen ook ... Mensen die ik ken betaalde 850€ voor een brood. Fok keeshondje.  "

 

Omg dat betaalde ik voor mijn stamboom hond

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  
Omg dat betaalde ik voor mijn stamboom hond "

 En het hondje hebben ze moeten laten opereren aan patella 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Zou het dan zo worden dat alleen rijke mensen straks een rashond
kunnen kopen?
Iedereen hier weet wel wat een hond in je leven voor je kan doen, veel mensen raken uit hun isolement, maken buiten een praatje met andere hondenmensen, komen de deur uit terwijl ze dat anders niet snel zouden doen.

Ik kom veel afgekeurde mensen tegen, of chronisch zieken, opvallend is dat die een asielhond hebben, ik sta er nu pas bij stil, maar het zou ook zo kunnnen dat ze een dure hond niet konden betalen, ik zou ze het eens vragen.

Ik zelf ben ook chronisch ziek maar heb bewust gekozen voor een asielhond, ik heb niet aan geld gedacht.
Ik zou ooit wel een dobermann willen, maar zou dat dan wel betaalbaar zijn?

Misschien is een poll wel handig hier om wat wijzer te worden.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Bij mijn ras gaat het even anders. Ik zeg niet perse beter maar de bedragen liggen bijna allemaal gelijk. Wel of geen testen, wel of geen broodfok... Verschilt elkaar bijna niet.

 

Maar als ik dat bij andere rassen zie denk ik wel ja... Er zijn veel ongezonde rassen. Je kunt testen wat je wilt maar er zijn er gewoon bij waarvan je alsnog weet wat er dan kan gaan gebeuren en dat die kans best groot is dat het gebeurt.

 

Om dan maar de Cavalier te nemen als extreem voorbeeld. Bijna allemaal ziek, die stamboomfokkers fokken bewust met zieke honden. En dan nog een beetje elitair gaan lopen doen, hoge bedragen vragen en eisen stellen. Ja want je krijgt alleen een hond van mij als... Volgens mij mogen die mensen al blij zijn dat ze er een paar kwijtraken want al zou je me 10 ruggen geven ik zou bedanken.

 

Dit is wel het uiterste zowat maar het is wel wat er gebeurt. Eigenlijk zijn die mensen gewoon allemaal keiharde oplichters. Waarom niet naar een broodfokker? Verschilt elkaar amper wat. Je krijgt niks en dan betaal je ook minder. 

 

Er is een AB fokker waar ik graag een pup van zou willen en daar krijg je niet zomaar een hond van. Zijn de oldskool werk AB's en het is gewoon niet zo slim die aan jan en alleman te verkopen. De eisen vind ik dan helemaal logisch. Maar zoals ik hier boven lees verplichte frisbee wedstrijden enzo... Hoe halen ze het in hun hoofd.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

" Bij mijn ras gaat het even anders. Ik zeg niet perse beter maar de bedragen liggen bijna allemaal gelijk. Wel of geen testen, wel of geen boodfok... Verschilt elkaar bijna niet.
 
Maar als ik dat bij andere rassen zie denk ik wel ja... Er zijn veel ongezonde rassen. Je kunt testen wat je wilt maar er zijn er gewoon bij waarvan je alsnog weet wat er dan kan gaan gebeuren en dat die kans best groot is dat het gebeurt.
 
Om dan maar de Cavalier te nemen als extreem voorbeeld. Bijna allemaal ziek, die stamboomfokkers fokken bewust met zieke honden. En dan nog een beetje elitair gaan lopen doen, hoge bedragen vragen en eisen stellen. Ja want je krijgt alleen een hond van mij als... Volgens mij mogen die mensen al blij zijn dat ze er een paar kwijtraken want al zou je me 10 ruggen geven ik zou bedanken.
 
Dit is wel het uiterste zowat maar het is wel wat er gebeurt. Eigenlijk zijn die mensen gewoon allemaal keiharde oplichters. Waarom niet naar een boodfokker? Verschilt elkaar amper wat. Je krijgt niks en dan betaal je ook minder. 
 
Er is een AB fokker waar ik graag een pup van zou willen en daar krijg je niet zomaar een hond van. Zijn de oldskool werk AB's en het is gewoon niet zo slim die aan jan en alleman te verkopen. De eisen vind ik dan helemaal logisch. Maar zoals ik hier boven lees verplichte frisbee wedstrijden enzo... Hoe halen ze het in hun hoofd. "

 Ik vind dat je de spijker op zn kop slaat!

 

het is natuurlijk ook rasafhankelijk hoe kritisch een fokker zou "moeten" kijken, wat betreft de gezondheid maar ook zeker of de mensen geschikte pupkopers zouden zijn

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

" Iedereen berekent de onkosten en winst van een nestje.

Maar de teef is pas een jaar of drie vooraleer ze een nestje zal hebben.

Aankoopprijs van hond plus drie jaar verzorging en eten zijn ook onkosten. 

Zijn kosten die je moet doen vooraleer je pups kan hebben.

En wat doe je met je hond nadat ze een nest heeft gehad ? Moet ook nog eten hoor.

 

 

Je moet het volledige plaatje bekijken.

Kosten en onkosten is datgene wat een fokker het ganse jaar uitgeeft om te kunnen fokken.

Dit is geen momentopname.

 

  "

 



Ik heb jarenlang paarden gefokt, stel ik rekende de stallingskosten, eten, dierenartsbegeleiding, enzovoort door, joh, dan zou elk veulen wel meer dan 10.000 euro moeten opbrengen. En weet je wat de veulens toen opbrachten? (nu door de crisis nog veel minder), zo'n 2000-3000 euro als je geluk had. het was toen mijn hobby en een merrieveulen werd aangehouden voor mijzelf, een hengst werd verkocht.

Wat zitten die fokkers in hemelsnaam te zeuren over het doorberekenen van de kosten?

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

ja vind ik ook hoor, het is bijna dan dat ze de dieren anders niet zouden hebben, voeding meerekenen is net zoiets als reiskosten of zo, of benzine.

honden page profiel monicamonica 3 doggies

honden foto van monica

Helaas mis ik steeds een heel belangrijk stukje in de bedragen die ik zie en dat is de belasting , van elke 100 euro die er binnen komt gaat er 21% naar de belasting namelijk BTW , dan gaan alle kosten eraf en wat je dan overhoud heet inkomsten en daarvan wil de belasting dienst 42% hebben betreffende inkomsten belasting en 4.9% bijdrage ziektekosten dus bij elkaar bijna 50% wat er naar de belasting gaat.
Ik neem aan dat iedereen het ook wit doet en dus netjes alles opgeeft aan de belasting dienst en dan zie je dat het stukje vergoeding ook een heel stuk lager is wat je netto overhoud.
Je kan niet meer zeggen 6x 2000 euro dus 12.000 i de pocket nee daarvan is voor dat je wat doet al 21 % btw = 2520 euro en van de 9480 gaan al je kosten af die je hebt gehad als dierenarts / chippen/ enten/ voer/ testen/ etc zeg dat dit 2480 is ( denk meer m,aar het telt makkelijk) hou je over 7000 euro . daarvan gaat dan de helft weg naar de belastingdienst en heb je dus 3500 euro over van 2 maanden werk / mail slapeloze nachten/ bezoek die een paar keer over de vloer komt minimaal 4 keer in de hele tijd x zes gezinnen . en ik laat in die periode mijn nest niet alleen dus 2 maanden onbetaald verlof , geen verjaardagen / dagjes weg/ concert of andere dingen . Als je bij de jumbo gaat werken heb je meer vrije tijd en net zoveel geld als full timer.
En dan moet er niets onverwachts gebeuren zoals een keizersnee ( had ik op een zondag dus pling 2000.-).
Een Br**dfokker zal meer overhouden omdat hij minder test en een moeder dood laat gaan als er iets aan de hand is.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

" Zo geweldig is mijn post ook weer niet hoor dat het er 3 keer moet staan :-P ;-) "

 

 

Hi, hi,
ik wou antwoorden.
Was niet thuis en wou dit dus doen via GSM.
Nou dus duidelijk iets mis gelopen met die kleine toetsjes.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wij staan te wachten voor een Sheltie pup. +-1000€ voor een pup. Gemiddeld worden er 4 pups geboren. 4000 krijgt de fokker in zijn handen. Er gaat dan geld naar de erfelijke testen, eten , DA kosten , dekreu, oog testen pup, socialisatie, ... 

 

Soms er maar 1-2 pups dan doet men verlies als het volgende nestje dan wat groter is compenseert dat. 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  

 

Hi, hi,ik wou antwoorden.Was niet thuis en wou dit dus doen via GSM.Nou dus duidelijk iets mis gelopen met die kleine toetsjes. "

 


Dat begreep ik hahaha. ;-)

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

" ja vind ik ook hoor, het is bijna dan dat ze de dieren anders niet zouden hebben, voeding meerekenen is net zoiets als reiskosten of zo, of benzine. "

 



Precies Yoop, waarom heeft een fokker een hond, alleen maar om te fokken?

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Ik denk eerlijk gezegd dat de mensen die wel het beste met een hond voorhebben maar een stamboomhond te duur vinden meestal naar een pretnestje oid gaan zoeken. Mensen die naar de br00dfok gaan zijn over het algemeen de mensen die niet willen wachten op een hond, en geen verantwoording willen moeten afleggen over hun leven. Maar voornamelijk dat eerste denk ik. Die willen een hond, en wel nu meteen. Want als je naar de prijzen van de br00dfok tegenwoordig gaat kijken, zijn pretnestjes/oepsnestjes toch echt een stuk goedkoper. Ik denk dus dat, zelfs als de stamboomfokkers lager zouden gaan zitten in prijs, het grootste deel van de br00dfokkopers toch nog steeds daar een hond zou halen...

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

"  


Precies Yoop, waarom heeft een fokker een hond, alleen maar om te fokken? "

 



Dat hoop ik toch niet, maar mijn vriendin doet het echt voor het geld, want het is veel werk, ze heeft diploma's en weet ik niet allemaal wat, en staat goed bekend.
maar zonder dat kon ze niet verbouwen op vakantie, en natuurlijk vind ze pups ook leuk, maar ze heeft wat medische klachten en zou het liever niet meer doen, maar ja, verbouwing, vakantie.

Nu doen ze het echt goed hoor, geen zieke honden, maar soms vraag ik wel eens af waarom toch nog een laatste nestje bij de oudste teef, terwijl het voor de teef eigenlijk beter is van niet.

Zo ken ik ook iemand met een old englisch Mastiff en die hond haalt prijs na prijs, daar gaat hij mee fokken, alleen hij verteld dat er enorm risco's aan verbonden zijn voor de teef, waarom zou je het dan doen? Hij is gek op zijn hond echt waar, maar die centjes heh.

Nu geloof ik natuurlijk ook dat er fokkers zijn die het echt wel voor de fun doen, puppies in huis, en mammateefje, hartstikke leuk lijkt me dat.
Dus ik scheer ze niet over 1 kam en val niemand aan, want misschien fokken er wel mensen die het echt niet voor het geld doen.
Vrij van werk nemen, 2 maanden niet weg kunnen, dat doet mijn vriendin gewoon wel hoor, alleen de laatste 2 weken dan blijft ze thuis.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ik denk eerlijk gezegd dat de mensen die wel het beste met een hond voorhebben maar een stamboomhond te duur vinden meestal naar een pretnestje oid gaan zoeken. Mensen die naar de br00dfok gaan zijn over het algemeen de mensen die niet willen wachten op een hond, en geen verantwoording willen moeten afleggen over hun leven. Maar voornamelijk dat eerste denk ik. Die willen een hond, en wel nu meteen. Want als je naar de prijzen van de br00dfok tegenwoordig gaat kijken, zijn pretnestjes/oepsnestjes toch echt een stuk goedkoper. Ik denk dus dat, zelfs als de stamboomfokkers lager zouden gaan zitten in prijs, het grootste deel van de br00dfokkopers toch nog steeds daar een hond zou halen... "

 


honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

"  

Precies Yoop, waarom heeft een fokker een hond, alleen maar om te fokken? "

 

 

Uiteraard niet, maar wanneer je rekent moetje correct rekenen.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

"  

 

Uiteraard niet, maar wanneer je rekent moetje correct rekenen. "

 



Dan wordt er verschillend gerekend zeker. Zelfs de aanschaf van een fokhond, voer, en inkomsten derving doorrekenen?

Ik zie in dit topic mensen die zeggen van de fokkerij wat geld over te houden, en fokkers die met lijsten met kostenposten schermen. Waar zit het verschil?, angst om toe te geven dat er wat wordt verdient?

Zo dit topic meelezend mag je blij zijn dat er nog pret, oeps, en gelegenheidsnesten geboren worden. Zou dit niet zo zijn, dan kunnen fokkers nog hogere prijzen en eisen stellen.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

"  

Dan wordt er verschillend gerekend zeker. Zelfs de aanschaf van een fokhond, voer, en inkomsten derving doorrekenen?

Ik zie in dit topic mensen die zeggen van de fokkerij wat geld over te houden, en fokkers die met lijsten met kostenposten schermen. Waar zit het verschil?, angst om toe te geven dat er wat wordt verdient?

Zo dit topic meelezend mag je blij zijn dat er nog pret, oeps, en gelegenheidsnesten geboren worden. Zou dit niet zo zijn, dan kunnen fokkers nog hogere prijzen en eisen stellen. "

 

Ik reken niet,

jullie rekenen allemaal om te zien wat een fokker er zou kunnen aan overhouden.


Ik daag iedereen uit om het zelf te doen en te zien wat je er aan over houd.

 

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

" Iedereen berekent de onkosten en winst van een nestje.

Maar de teef is pas een jaar of drie vooraleer ze een nestje zal hebben.

Aankoopprijs van hond plus drie jaar verzorging en eten zijn ook onkosten. 

Zijn kosten die je moet doen vooraleer je pups kan hebben.

En wat doe je met je hond nadat ze een nest heeft gehad ? Moet ook nog eten hoor.

 

 

Je moet het volledige plaatje bekijken.

Kosten en onkosten is datgene wat een fokker het ganse jaar uitgeeft om te kunnen fokken.

Dit is geen momentopname.

 

  "

 



Quote ik jou nog een keer Xtine, jij rekent wel degelijk, niet met een lijstje misschien, jij vind dat het lijstje niet lang genoeg is.

honden page profiel JonasJonas 3 doggies

honden foto van Jonas

" Ik kan het niet begrijpen....Ik begrijp écht niet dat mensen naar een 'goedkopere' fokker gaan omdat die van een erkende fokker duurder is... Kan er werkelijkwaar niet met mijn hoofd bij....Tuurlijk, een ras hond is duur. En sommige rashonden erg duur... Maar ik zie niet in dat dat een struikelblok zou moeten zijn voor mensen... Echt niet...  "

 

Niet echt eens hiermee. IK begrijp helemaal dat het belangrijk is dat zowel de pup als moeder goede zorgen krijgen en alle nodige testen en dat je daardoor, ook al kost het meer, zonder twijfel naar een erkende fokker gaat. Maar nu om gewoon te zeggen dat het normaal is dat een rashond duur is ben ik niet akkoord mee. Als iedereen zo denkt dan hebben die erkende fokkers gewoon geen rekening meer te houden met een limiet. Ik denk dat het juister zou zijn mochten erkende fokkers ook degelijk open kaart spelen en aantonen waar de prijs juist vandaan komt. (ze mogen natuurlijk ook wat winst halen, maar buit de mensen niet uit). Een hond van 350 euro tegenover een hond van 1500 euro is wel een enorm verschil, geld waar veel mensen andere dingen voor het dier zouden kunnen doen. 

 

Kort samengevat, erkende fokker kopen is beter, maar durf ze zeker ook in de vraag stellen wat hun prijzen betreft. 

 

 

edit: zie nu pas dat dit al een topic is van 5 pagina's (niet echt verder gelezen). Wss dus al reeds veel meer duidelijkheid omtrent alles. Ga mijn mening laten staten, maar mocht het niet meer relevant zijn excuses. 

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Van mij mogen ze ook best winst hebben hoor, maar als ik de krampachtigheid zie hoe fokkers mensen willen overtuigen hoeveel het fokken wel niet kost. Het is toch een hobby?, en dan zelfs de aanschaf van een fokhond, voer, verzorging, inkomsten derving, shows, enz doorberekenen.

Dat had ik vroeger moeten doen als ik een veulen verkocht, dan was ik heel hard uitgelachen.

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Van mij mogen ze ook best winst hebben hoor, maar als ik de krampachtigheid zie hoe fokkers mensen willen overtuigen hoeveel het fokken wel niet kost. Het is toch een hobby?, en dan zelfs de aanschaf van een fokhond, voer, verzorging, inkomsten derving, shows, enz doorberekenen.

Dat had ik vroeger moeten doen als ik een veulen verkocht, dan was ik heel hard uitgelachen. "

 

Hier kan ik me alleen maar bij aansluiten. Niks mis met wat extra overhouden voor de moeite die je doet, maar sommige zaken die in sommige berekeningen gerekend worden vind ik nou niet echt horen bij de kosten die je mag rekenen bij het fokken van een nest (of in ieder geval niet geheel).

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

"  

Hier kan ik me alleen maar bij aansluiten. Niks mis met wat extra overhouden voor de moeite die je doet, maar sommige zaken die in sommige berekeningen gerekend worden vind ik nou niet echt horen bij de kosten die je mag rekenen bij het fokken van een nest (of in ieder geval niet geheel). "

 



Nee dat klinkt meer als een investering, of beleggen, of zelfs een bedrijf starten.
Wat is er dan nog van hobby over, of passie.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

"  Ik ben het met je eens  ,de prijzen zijn gewoon voor veel honden te hoog ,fokkers die zeggen er niet aan te verdienen zullen al hun uren rekenen?
Ik ben van mening dat je als het je hobby is je dat niet kan doen ,
En het smoesje van kampioenshonden gaat voor mij ook niet op ,er lopen hier vele nederlands en internationale kampioenen ,maar gezondheid en karakter staat gewoon voorop ,en ik maak ze zelf kampioen door in te schrijven .
Wij zitten al vele jaren onder de verenigingsprijzen ,soms vonden mensen dat vreemd maar als je uitlegt dat het voor iedereen betaalbaar moet zijn omdat men anders sneller een broodfokhondje koopt zijn ze alleen maar blij ,Als ze er op staan mogen ze meer betalen zeg ik dan haha ,
Meestal fok ik om zelf weer wat aan te houden ,hoe mooi is het om vele generaties te hebben van alle leeftijden .
  "

 Een fokker naar mijn hart!

 

Ik las hier een post van iemand, dat zijn ras hond honderden euro's in prijs was gestegen in de afgelopen drie jaar. Lijkt me niet dat de kosten evenredig gestegen zijn. Daar heb ik nog geen antwoord op gezien...

 

Ik hoef al die prijslijsten niet te zien, ik kan er ook  niet zoveel mee. Er staan dingen op die maar een keer aangeschaft of uitgevoerd hoeven te worden bijvoorbeeld.

 

In een eerder topic heb ik eens gezegd, dat ik het geen probleem zou vinden dat er geld op verdiend zou worden. Toen werd ik 'afgemaakt'.

 

Heleen, goede argumenten! Daar gaat toch immers om, een fijne gezonde hond, tegen een redelijke prijs, zodat je de kans dat mensen een br00dfokhondje koopt kleiner maakt?

 

 

 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

" Van mij mogen ze ook best winst hebben hoor, maar als ik de krampachtigheid zie hoe fokkers mensen willen overtuigen hoeveel het fokken wel niet kost. Het is toch een hobby?, en dan zelfs de aanschaf van een fokhond, voer, verzorging, inkomsten derving, shows, enz doorberekenen.

Dat had ik vroeger moeten doen als ik een veulen verkocht, dan was ik heel hard uitgelachen. "

 

 

Doen wij ook niet,

want dan is een pup niet meer te betalen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wat is volgens sommige dan wel een goede prijs? 

De gemiddelde rashond kost 1000€ op exclusievere/ duurdere rassen na. 

pagina 5 van 17 12 3 4 56 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^