Verwaarloost asielhond geadopteerd met bijt/huilgedrag.. HELP!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Vorige week heb ik een sint bernard van 10 maanden geadopteerd uit het dierenasiel. 

De eerste dag was hij super lief en waren er niets van problemen, een droomhond zei ik nog. 

Ik had beter gezwegen want de volgende dag begon hij uit het niets te happen naar m'n 9 jarige broer die op de laptop aan tafel zat. Toen ik ertussen kwam ( ik nam hem aan z'n halsband om hem te doen zitten en kalmeren ) maar toen hapte hij naar m'n arm waardoor zijn tanden nu in m'n arm staan in blauwe plekken. Die dag heeft hij ook nog naar m'n moeder gehapt terwijl ze de was aan het uithalen was waardoor ze nu ook blauwe plekken heeft. Hij bijt wel nooit door maar toch doet zijn 'spelend bijten' nochal pijn, hij heeft geen besef van zijn kracht. De volgende dag was hij dan weer een hele dag door flink, waar ik hem ook voor beloon uiteraard. Op de 3de dag begon zijn bijtgedrag weer, ik was buiten aan het spelen met hem, en toen hij terug kwam met z'n tennisbal en hem voor m'n neus liet vallen ( zoals hij de vorige dagen ook al deed ) en ik de bal wou oprapen om opnieuw te gooien, begon hij plots in m'n arm te happen, ik heb hem toen met m'n knie weggeduwd terwijl hij sprong en heb hem laten neerliggen waardoor hij weer rustiger werd. diezelfde dag ben ik gaan wandelen ermee ( dagelijks wandel ik 2x 1 uur, smorgens en savonds ) en begon hij savonds ook in zijn lis te bijten en dan sprong hij weer naar m'n arm om te happen, heb hem dan terug weggeduwd met m'n knie en laten liggen, en toen deed hij terug 'normaal'. Nu is het bijten in de handen en armen gestopt maar begint hij nu in de zetels, kussens & dekens te bijten. en serieus bijten waar hij dan ook bij gromt, en naast het bijten in alles wat zacht is begin hij nu ook nog eens elke avond te janken en blaffen, ik kom er gek van. 

De schuifdeur staat de hele dag en avond open tot ik naar bed ga, hij heeft de hele dag door eten en drinken staan, hij heeft meer dan genoeg speeltjes & beentjes om op te kauwen. 

 

Ik ga sinds dinsdag ook naar de hondenschool waar hij een engeltje is, dus ik weet dat hij een lieve knuffelbeer kan zijn als hij wilt, als hij gedaan heeft met huilen komt hij voor me zitten in de zetel waarbij ik hem dan moet knuffelen en aaien tot ik naar bed ga. 

 

Ik weet niet wat hij heeft meegemaakt de eerste maanden van z'n leven maar toen ik hem adopteerde zat hij volledig onder geklit haar wat waarschijnlijk zeer pijnlijk was, zijn duimnagels krulde over in z'n pootkussens en was hij ook helemaal ondergeplast. Ik heb hem de dag na zijn komst naar een trimsalon gedaan, hij vond het heeeeeerlijk.

Ik borstel hem dan ook dagelijks nu, wat hij ook zo heerlijk vind, hij komt dan zelf de borstel brengen en legt het op men schoot neer.  Ik heb ook net vernomen dat hij de laatste 4 maanden buiten zat bij zijn eerste baasjes en dat ze er niet meer achter keken buiten eten en drinken geven. De DA heeft ook vlooien gevonden bij hem, arm ding. Buiten zijn jank & bijt gedrag is hij eigenlijk perfect :-)

 

Hopelijk weten jullie hoe ik dit kan corrigeren!

 

 

 

groetjes Elena & Louie 

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

hoi elena, 

 

super dat je een asielhond een kans gaf! 

 

je hond is 10 maanden, midden in zijn pubertijd dus,

het gedrag dat jij beschrijft, lijkt voor mij alsof hij gewoon zijn grenzen aan het verkennen is, 

 

pubertijd + al die veranderingen in korte tijd, leidt tot dit gedrag..

ik zou heel duidelijk laten zien waar jou grenzen liggen. 

 

bijten tijdens spelen => bal weg, negeren, gedaan met spelen 

hem echt opvoeden alsof je met een pup bezig bent.. 

 

Welke info hebben ze over hem in het asiel meegegeven? 

 

 

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Hoi Charlie, 

 

bedankt voor de reactie :-) 

In het asiel zeiden ze dat we hem nog als een pupje moeten behandelen en zeker de eerste paar dagen streng en kordaat moesten zijn omdat hij ons waarschijnlijk ging testen. Dit doen we nu ook, belonen als hij iets goed doet en negeren als hij slecht gedrag vertoond, maar over het bijt en huil gedrag werd er niets gezegd. Volgens mijn vader heeft hij verlatingsangst daarom dat hij zo huilt, maar ik zou graag weten hoe ik het kan oplossen. mss weet jij iets meer :-) 

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

dat bijt en huil gedrag is ook uittesten ; hij bijt om te testen hoever hij kan gaan, daar moet je direct een harde grens stellen, dat bijten echt niet mag.. 

 

het huilen ; als hij s avonds huilt of jankt, => pas als hij stil is binnen komen, en negeren tot hij kalm is, dan pas zeggen dat hij flink is, dat ga je,  net zoals bij een pup, moeten opbouwen 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik zou advieseren om de hond terug te brengen. Het is nu een onveilige situatie, hij heeft bijna iedereen bij jullie al gebeten. Hij kan beter herplaats worden op een plek waar hij geen kwaad kan. 

Wat zegt het asiel hierover? 

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" Ik zou advieseren om de hond terug tnieytengen. Het is nu een onveilige situatie, hij heeft bijna iedereen bij jullie al gebeten. Hij kan beter herplaats worden op een plek waar hij geen kwaad kan. 
Wat zegt het asiel hierover?  "

  

 

Na 2 dagen zonder de hond een kans te geven? Hopelijk denkt TS hier zelfs niet over na.. 

 

Een pup doe je na 2 dagen toch ook niet weg als hij in je handen hapt? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Super dat jullie deze hond opgevangen hebben, uit het verhaal lees ik dat hij flink verwaarloosd was. Arme hond.

 

Vorige week is hij bij jullie gekomen, dat is nog maar erg kort. Een herplaatsing heeft grote invloed op een hond en wat hij nodig heeft is weer het gevoel leren krijgen dat hij veilig is, dat hij voor altijd bij jullie mag blijven. Het happen geeft aan dat het nog teveel is voor hem allemaal. Hij was ook niets gewend begrijp is uit je verhaal.

 

Ik denk dat jullie in je enthousiastme om hem alles te geven wat hij vroeger niet had, te snel gaan, persoonlijk had ik nog niet op een hondenschool gegaan, maar dat gaat dus eigenlijk goed.

 

Er zijn een paar algemene regeltjes voor een herplaatser, als je je daar aan houdt zal dat de hond wat houvast geven en gaat hij vertrouwen krijgen in zichzelf en in jullie.

 

  • houding en stem altijd kalm en rustig
  • niet naar de hond toelopen maar de hond naar jullie toe laten komen (als hij wil/aankan, anders laat hem maar)
  • een rustig eigen plekje waar hij met rust gelaten wordt
  • een rustig plekje om te eten, wat hij ongestoord moet kunnen doen, ga ook niet in zijn bak graaien.
  • geen wilde spelletjes of oefeningen onder druk, wel leuke zoek- en denkspelletjes (als hij daar al aan toe is) en kleine leuke oefeningetjes
  • de wandelingen nog kort en saai houden, de hond nog aan de lijn houden
  • geen druk bezoek ontvangen of op bezoek gaan of andere drukke bezigheden met de hond gaan doen
  • laat de hond nog niet alleen, dit moet zorgvuldig aangeleerd worden

Veel herplaatsers vragen nog om veel aandacht in het begin, lopen je veel achterna, ik ben van mening dat je dan gewoon even aandacht moet geven, stel de hond even gerust of een klein kriebeltje of spelletje, wat maar van pas komt, het aandacht vragen wordt dan vanzelf steeds mínder naar mate de hond zich veiliger en geruster voelt.

 

 

 begon hij uit het niets te happen naar m'n 9 jarige broer die op de laptop aan tafel zat. Toen ik ertussen kwam ( ik nam hem aan z'n halsband om hem te doen zitten en kalmeren ) maar toen hapte hij naar m'n arm waardoor zijn tanden nu in m'n arm staan in blauwe plekken.

 

misschien gaf de hond toch al wat signalen af? Zo niet of als je ze gemist hebt, zou ik in deze situatie de hond liever rustig bij me roepen ipv hem bij de halsband te pakken en hem tot iets te dwingen. Als een hond al opgewonden is zal hij zich onder druk gezet voelen en gaan happen.

 

Op de 3de dag begon zijn bijtgedrag weer, ik was buiten aan het spelen met hem, en toen hij terug kwam met z'n tennisbal en hem voor m'n neus liet vallen ( zoals hij de vorige dagen ook al deed ) en ik de bal wou oprapen om opnieuw te gooien, begon hij plots in m'n arm te happen

 

ik denk dat het nog teveel voor hem was en zou nog even wachten met wildere spelletjes totdat de hond wat meer gewend is. En liever een denk- of zoekspelletje met hem gaan doen. Later zou ik de wilde spelletjes voorzichtig gaan proberen en goed doseren, niet teveel en niet te lang.

 

dagelijks wandel ik 2x 1 uur, smorgens en savonds

 

misschien is dat voor nu nog iets te lang? Zelf zou ik drie of vier kortere wandelingen maken nu, maar vooral belangrijk is dat hij nu ergens wandelt waar het rustig is zonder al teveel afleidingen. Lekker rustig snuffelen in de natuur kan dan uiteraard weer wel iets langer. Druk verkeer en veel andere honden en of stug doorwandelen is dan weer veel stressvoller.

 

maar begint hij nu in de zetels, kussens & dekens te bijten. en serieus bijten waar hij dan ook bij gromt, en naast het bijten in alles wat zacht is begin hij nu ook nog eens elke avond te janken en blaffen,

 

doet hij dit als jullie erbij zijn? Ik denk daan overprikkeling en onzekerheid.

Voorkom het bijten in de spullen door hem rustig naar zijn plekje te brengen waar hij dan een lekker botje krijgt en tot rust kan komen(speelgoed en botjes zou ik ook niet over de vloer laten slingeren maar ergens opberen)

 

Heb je enig idee waarom hij begint te janken en blaffen? Doet hij dit als hij alleen is en iedereen naar bed? In dat geval lijkt het voor mij op angst/onzekerheid en zou ik hem de eerste tijd meenemen naar de slaapkamer totdat hij wat meer gewend is.

 

Belangrijk is ook dat je de hond goed leert kennen daarom is het kijken naar zijn lichaamstaal heel belangrijk, een hond heeft nl heel wat te vertellen aan ons.

 

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

 

 

en dan is hij natuurlijk ook nog gewoon een jonge hond

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Hoi wendy, 

 

De hond terug brengen naar het asiel is voor ons geen optie.

Op de hondenschool zeiden ze ook dat hij aan het puberen is en zeker omdat we nieuw zijn voor hem ons aan het testen zijn. Maar zoals ik al zei is het bijten naar ons gestopt juist nog in de zetels, kussens, dekens bijt hij. Zeker als we net buiten gespeeld of gewandelt hebben. Het is echt een schatje dat haat om alleen gelaten te worden, hij bedoeld het goed maar word bij iedereen misbegrepen, daarom doe ik hem zeker niet terug want ik weet dat hij zich kan gedragen :-) 

 

Tips om verlatingsangst en het bijtgedrag in alles dat zacht is, zijn altijd zeer welkom 

 

groetjes 

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik ga met Wendy mee ook al is het heel triest. Het mag niet zo zijn ook al is hij zijn grenzen aan het aftasten dat hij al drie mensen in het gezin heeft gebeten. Ik vind het een risico en zeker bij zo;n grote hond, je heb het niet over een dwergkees die je even er tussen uitpakt indien nodig.
Deze hond moet lekker geplaatst worden bij een persoon of ouderloos gezin. Slecht uberhaupt dat het asiel deze hond in een gezin met kinderen heeft geplaatst zo wordt er vrees ik meer kapot gemaakt dan geplakt. Lees nu weer het een en ander er bij en zie echt super tips van Dobrey en denk dat je daar heel veel mee kan en vind jou ook super dat je het door wil zetten want natuurlijk verdiend deze lobbes ook een fijne baas en zoals ik jou hoor ga je dat ook zijn. Nou heel veel sterkte en plezier met je kanjer

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

streng en kordaat moesten zijn omdat hij ons waarschijnlijk ging testen.

 

niet streng zijn hoor, de hond gaat je niet uittesten, hij geeft aan dat het wel erg veel is voor hem allemaal en hij gewoon nog geen basisveiligheidsgevoel heeft.

Wees liefdevol en duidelijk en geduldig.

 

Dat betekend niet dat de hond niet begeleid moet worden natuurlijk. Hapsituaties moeten gewoon voorkomen worden door meer rust in de hond te brengen door goed en consequent de herplaatsregels toe te passen.

 

Je broertje is nog vrij jong, ik zou samen met hem en je ouders ook even onderstaande site doornemen voor de veiligheid van zowel je broertje als de hond.

 

https://hondenbescherming.nl/ik-heb-een-hond/ik-heb-een-hond-en-kinderen/

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Bedankt Dobry voor alle info, ik zal ze zeker toepassen en zien hoe hij hierop reageerd. 

Hij slaapt eet en drinkt in de berging/garage en hij houd ervan dat de garagepoort een klein beetje open is zodat hij eronder kan kijken wat er buiten allemaal gebeurd :-) Ik zou hem graag meenemen naar mijn slaapkamer maar hij durft de trappen niet op. 

En hij bijt inderdaad als we erbij zitten, hij zit dan kwispelend en spelend erin te trekken en wilt niet lossen. De volgende keer zet ik hem dan rustig naar z'n plekje. 

Ik ben blij dat er oplossingen zijn zonder hem te hard aan te pakken, ben ik sowieso niet aan. 

 

nog eens bedankt allemaal voor de reacties! 

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Bedankt Dobry voor alle info, ik zal ze zeker toepassen en zien hoe hij hierop reageerd. 

Hij slaapt eet en drinkt in de berging/garage en hij houd ervan dat de garagepoort een klein beetje open is zodat hij eronder kan kijken wat er buiten allemaal gebeurd <img class="/> Ik zou hem graag meenemen naar mijn slaapkamer maar hij durft de trappen niet op. 

En hij bijt inderdaad als we erbij zitten, hij zit dan kwispelend en spelend erin te trekken en wilt niet lossen. De volgende keer zet ik hem dan rustig naar z'n plekje. 

Ik ben blij dat er oplossingen zijn zonder hem te hard aan te pakken, ben ik sowieso niet aan. 

 

nog eens bedankt allemaal voor de reacties!  "

 





;-) Elena je bent een topper ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Bedankt Dobry voor alle info, ik zal ze zeker toepassen en zien hoe hij hierop reageerd. 
Hij slaapt eet en drinkt in de berging/garage en hij houd ervan dat de garagepoort een klein beetje open is zodat hij eronder kan kijken wat er buiten allemaal gebeurd :-) Ik zou hem graag meenemen naar mijn slaapkamer maar hij durft de trappen niet op. 
En hij bijt inderdaad als we erbij zitten, hij zit dan kwispelend en spelend erin te trekken en wilt niet lossen. De volgende keer zet ik hem dan rustig naar z'n plekje. 
Ik ben blij dat er oplossingen zijn zonder hem te hard aan te pakken, ben ik sowieso niet aan. 
 
nog eens bedankt allemaal voor de reacties!  "

 

nee beter ook niet hard aanpakken hoor, daar maak je veel me kapot en de hond zal je niet vertrouwen en gevaarlijk worden.

 

Dat rustig naar zijn plekje brengen, liever ook zonder hem aan te raken he, voorkomen als je ziet dat hij ergens aan wil gaan bijten, dus niet hem eerst de fout in laten gaan en dan pas ingrijpen. Als je ziet dat hij ergens in wil gaan bijten, roep hem dan rustig vrolijk , bij je, leidt hem naar een rustig plekje en geef hem eventueel iets om op te kluiven.

 

Misschien is het mogelijk dat er iemand een tijdje bij hem in de buurt slaapt zodat je hem af en toe gerust kan stellen?

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Dobry, als we gaan slapen heb ik hem nog niet horen huilen of moeilijk doen, maar Ik kan bij hem slapen in de living dan wel, maar maak ik hier dan geen gewoonte van? als ik dan bv een paar dagen later terug in m'n bed ga slapen gaat hij dan niet een hele tijd janken tot ik bij hem beneden ben? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Dobry, als we gaan slapen heb ik hem nog niet horen huilen of moeilijk doen, maar Ik kan bij hem slapen in de living dan wel, maar maak ik hier dan geen gewoonte van? als ik dan bv een paar dagen later terug in m'n bed ga slapen gaat hij dan niet een hele tijd janken tot ik bij hem beneden ben?  "

 

o dat had ik verkeerd begrepen dan, nee als hij s nachts gewoon rustig ligt te slapen lijkt het me niet nodig om bij hem te gaan liggen.

Wanneer huilt hij dan precies, in welke situatie?

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

zoals nu bijvoorbeeld, ik was aan het opruimen en kuisen en hij zat buiten te spelen met z'n speeltjes. en iedere keer komt ie binnen kijken en moet ik hem eens aaien want hij blaft/huilt tot je hem aait. en toen ik verder deed nam ie de kussen en ging hij naar buiten ermee. Toen ik erachter ging en hem wou afleiden met een andere speeltje liep ie naar me met de kussen en wou dat ik eraaan ging trekken. hij was me aan het uitdagen met de kussen, hij weet dat het niet mag denk ik dan. Nu heb ik hem kunnen afleiden door gewoon weg te gaan langs de deur van m'n tuin en hij was toen aan het janken omdat ik weg was. toen ik terug kwam en de kussen wou nemen liep hij er vlug weer mee weg, ik heb dit 3 keer herhaald ( langs de tuin weggaan en dan een minuut later terug komen ) en toen is het me gelukt om de kussen eerder dan hij te pakken en nu heb ik hem in de garage gestoken. Vind het zielig voor het beest dat ik hem zoveel in de garage moet steken als hij iets slecht heeft uitgestoken. Ik blijf nu wel iedere keer kalm en rustig, de vorige dagen kon ik me er in opjagen maar probeer nu je raad op te volgen :-) 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.hondenwijzer.com/dominantie.html

 

Je weet niet wat deze hond heeft meegemaakt. Hij zal het niet fijn gehad hebben.

 

Een paar dingen belangrijk te weten.

Deze hond zal niet heel veel vertrouwen hebben in mensen, gezien zijn bijt gedrag. Als je een hond op zijn rug legt om te straffen, doe jij iets wat heel eng is en niet prettig. Voor je hond is het juist nu heel belangrijk dat je laat zien dat jij als baas fijn en te vertrouwen bent.

 

Het op de rug leggen (zie bovenstaand artikel) komt uit een achter haalde theorie. 

 

Ook belangrijk is om te weten, dat een hond voordat hij bijt, waarschijnlijk kalmerende signalen laat zien. Een hond die zich niet prettig voelt, zal door deze signalen dit aangeven. Als dit niet gezien wordt of de hond wordt niet geholpen, zal de hond kunnen gaan bijten.

Honden willen eigenlijk liever niet bijten. In de natuur, kan bijten een gevecht uitlokken en door een gevecht kan je gewond raken. Als je gewond bent, ben je in de natuur vaak ten dode opgeschreven,vandaar  dat veel dieren liever een gevecht voorkomen.

 

Kalmerende signalen zijn o.a. Liplikken, tongelen, wegkijken, weg willen, pootje heffen, krabben, gapen enzo. Je kan er via google veel over vinden.

 

Als je ziet dat je hond deze signalen laat zien in een situatie, kun je hem voertjes geven. Door het geven van voertjes zal hij zich prettig gaan voelen en kan zijn ongemakkelijke gevoel omgezet worden.

 

Het pakken van zijn halsband waarna bij ging bijten: hij hapte naar je broer, hij voelde zich niet fijn en gespannen. Toen je hem bij zijn halsband pakte hapte hij naar jou, uit frustratie, angst of stress. Niet perse naar jou gericht, maar meer uit de staat waarin hij verkeerde. Wie weet heeft zijn eigenaar hem voor straf bij zijn nek gegrepen? Voor hem een nare handeling geworden.

Als hij weer zo hapt, kun je hem uit de situatie halen door naast hem voertjes te gooien. Je lijd hem af en maakt van een vervelende situatie voor hem een positief iets.

 

Met je moeder en de was, misschien vond hij bepaalde bewegingen die ze maakte beangstigend? Misschien heeft hij klappen gehad of is met een doek geslagen of zo iets? 

Voortaan uit de buurt laten bij oa het doen van de was, bedden op maken of met andere dingen zwaaien.

 

Happen als jij de bal wilt pakken, grote kans dat hij het niet prettig vind als iets van hem wordt afgepakt. Heel simpel op te  lossen: pak nooit een speeltje voor zijn neus weg. Als hij een bal,in zijn mond heeft, zeg je los, geef hem een voertje. Hij zal loslaten, pakt het voertje, je pakt de bal en gooit op nieuw. Nooit iets zomaar afpakken. Hij heeft nog niet genoeg vertrouwen om te weten dat hij het ook nog terug krijgt. Altijd ruilen voor iets.

 

Bij een hond zoals jullie, met weinig vertrouwen, nooit straffen of corrigeren. Probeer gedrag om te buigen, sommige dingen gewoon vermeiden (was doen) en afleiden. 

 

Als hij bijt, nooit straffen en waarom niet, als je je hond straft, zal hij nog minder vertrouwen krijgen in jou. Probeer deze situatie de volgende keer voor te zijn, het is toch al gebeurd. Probeer te zorgen dat hij niet meer in een situatie komt waarin hij moet bijten en heel goed naar zijn signalen te kijken.

Je zou hem kun opnemen op een video in verschillende situaties en heel goed kijken wat hij doet en hoe zijn lichaams taal is. Zo zie je hoe hij zich voelt. 

 

 

Als hij 's avonds jankt, geef hem een goed gevulde kong of kauwbot. Hierdoor is hij lekker bezig. Kauwen ontspant ook. 

Wees positief. Over positief opvoeden is heel veel te lezen! 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hoi wendy, 
 
De hond terug brengen naar het asiel is voor ons geen optie.
Op de hondenschool zeiden ze ook dat hij aan het puberen is en zeker omdat we nieuw zijn voor hem ons aan het testen zijn. Maar zoals ik al zei is het bijten naar ons gestopt juist nog in de zetels, kussens, dekens bijt hij. Zeker als we net buiten gespeeld of gewandelt hebben. Het is echt een schatje dat haat om alleen gelaten te worden, hij bedoeld het goed maar word bij iedereen misbegrepen, daarom doe ik hem zeker niet terug want ik weet dat hij zich kan gedragen :-) 
 
Tips om verlatingsangst en het bijtgedrag in alles dat zacht is, zijn altijd zeer welkom 
 
groetjes  "

Waarschijnlijk is het buiten spelen en wandelen net te veel voor hem. Hij zat heel lang in een tuin, daarna asiel en nu bij jullie en er gebeurd vreselijk veel in zijn koppie. Hij is ook nog vol op in ontwikkeling. Hij moet dit allemaal maar kunnen verwerken.

Ik zou minder druk met hem spelen en korter en korter wandelen. Meer rust geven.

Heb je thuis een rustige plek voor hem? Als mijn hond super druk is, doe ik haar even op de gang met een super lekkere kluif of kong. Even geen prikkels rond de hond

Na het spelen of uitlaten, geef hem verplicht rust met een kong. Zo kan hij even in zijn hoofd alles op een rijtje zetten.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Als ik heel eerlijk ben........maak ik me een beetje zorgen.

Jullie zijn een gezin, zo lees ik, en daar is nu een zeer grote jonge dog bij gekomen

die niet terugdeinst om nu al zijn kaken in te zetten om zijn punt te maken

Ik vind dat zorgelijk, en dat meen ik zeer oprecht en serieus.

 

Let wel: ik zeg niet dat hij wil domineren, wat ik denk dat hij wil, is duidelijkheid.

 

Je schrijft in je 1e post dat je denkt dat hij zn kracht niet kent, nou, die kent hij door en door, anders had je allang geen arm meer, een blauwe plek "bijten" is voor een hond een milde waarschuwing.

 

 

Ik waardeer enorm jullie intentie, echt waar, ik heb een enorme zwak voor herplaatsers en zeker voor "moeilijke' herplaatsers, of deze hond nare ervaringen heeft gehad, daar kan je over gaan speculeren, maar eigenlijk is het zinloos. Het enige wat dat vaak oplevert is een vorm van "medelijden' die heel erg tegen je kan werken, want honden doen niet aan medelijden, wat deze hond nodig heeft is liefdevolle, zeer consequente, rustige en kundige leiding. Niet veel input, maar wat hij aangeboden krijgt moet helder zijn in wat hij wel en niet mag.

 

Of er komt iemand bij jullie kijken en jullie helpen deze verwarde maar ook zeer sterke hond tot rust te krijgen en aan te leren wat wel gewenst en beslist ongewenst gedrag is, of je doet er beter aan hem terug te brengen zodat hij samen met de ervaringen die jullie nu hebben gehad, herplaats kan worden in een rustiger setting waarbij hij liefst 1 op 1 met een baas kan leren hoe ene hondenleven ook kan zijn.

 

Ik bedoel dit niet zo hard als het er nu staat (helaas geschreven woord toont soms zo)

Maar ik lees hier echt een hond die op zeer korte termijn al is overgaan zeer moedwillig zijn kaken te gebruiken. Een hond die dwingend bezig is (hij moet geaaid worden, hij wil geen bal afstaan) daar is veel kunde voor nodig het op een juiste wijze om te buigen, doggen zijn behalve fysiek extreem sterk ook vaak in hun hoofd heel sterk.

En het is goed soms om eerlijk te bezien of een hond wel op zijn plaats is gezien wat hij/zij nodig heeft.

 

Heel veel wijsheid, zoek in ieder geval zeer kundige hulp !!

 

BTW

ik geloof totaal niets van "speels' bijten op deze wijze

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Hey Suzanna, 

 

hij is helemaal niet agressief hoor, hij hapt omdat hij te wild is tijdens het spelen of als hij wilt spelen want hij gaat z'n achterste in de lucht gooien en z'n voorpoten neerleggen en terwijl hard met z'n staart kwispelen. Ik heb hiervoor een agressieve hond gehad en zie duidelijk het verschil. Zo heeft ie ook gehapt naar mij en m'n kleine broer. En ik heb ondervonden datie gewoon graag bijt in losse kleding ( ik m'n moeder en m'n kleine broer hadden allemaal lange mouwtjes aan). Zodra hij opgewonden word janktie ook wiltie springen en happen. Ik denk toch dat het is omdat hij opgewonden raakt. Zelf blijf ik dan heel rustig en blijf ik staan tot hij gekalmeert is voor ik zijn lijband aandoe of terug met een speeltje gooi. Voor een sint bernard is hij ver van rustig ( heb eerder een sint bernard gehad en hij was soms TE rustig, echt een luie couch potato ) en het lijkt alsof hij zich enorm verveelt ook al ben ik een hele dag bezig met hem, maar de minuut dat ik iets anders doe ( bv kuisen, de afwas, eten maken, etc .. ) word hij weer enorm opgewonden en gaatie weer iets stout doen om m'n aandacht te trekken waarschijnlijk. Toch hoop ik dat dit gedrag stop, ik voel me precies in de Marley & Me film haha :D 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" zoals nu bijvoorbeeld, ik was aan het opruimen en kuisen en hij zat buiten te spelen met z'n speeltjes. en iedere keer komt ie binnen kijken en moet ik hem eens aaien want hij blaft/huilt tot je hem aait. en toen ik verder deed nam ie de kussen en ging hij naar buiten ermee. Toen ik erachter ging en hem wou afleiden met een andere speeltje liep ie naar me met de kussen en wou dat ik eraaan ging trekken. hij was me aan het uitdagen met de kussen, hij weet dat het niet mag denk ik dan. Nu heb ik hem kunnen afleiden door gewoon weg te gaan langs de deur van m'n tuin en hij was toen aan het janken omdat ik weg was. toen ik terug kwam en de kussen wou nemen liep hij er vlug weer mee weg, ik heb dit 3 keer herhaald ( langs de tuin weggaan en dan een minuut later terug komen ) en toen is het me gelukt om de kussen eerder dan hij te pakken en nu heb ik hem in de garage gestoken. Vind het zielig voor het beest dat ik hem zoveel in de garage moet steken als hij iets slecht heeft uitgestoken. Ik blijf nu wel iedere keer kalm en rustig, de vorige dagen kon ik me er in opjagen maar probeer nu je raad op te volgen :-)  "

 Hij komt elke keer een bevestiging halen, bang dat je hem in de steek laat, heel erg logisch! 

 

Hij pakt een kussen, je zegt hij weet dat hij dit niet mag. Helaas, hij weet dit echt niet. Een hond kan eigenlijk geen verschil zien in een speeltje voor hem of een kussen. Grote kans dat dat kussen naar jou ruikt en dat hij jou geur mee naar buiten wilt nemen, bij zich wilt hebben. Jij komt er achter aan, erg leuk spelletje voor hem. Als je iets terug wilt pakken, roep hem en geef hem  voertjes Pak voorzichtig zonder iets te zeggen het kussen en leg het even ergens hoog. 

Ik zou ook nooit zomaar weggaan. Hij heeft nog geen vertrouwen in het alleen zijn. Elke keer als je weggaat, geef hem iets heel lekkers. Zo zal hij langzaam leren dat als je weg bent er iets lekkers tegenover staat. 

 

Je deed hem in de garage, hij zal niet snappen waarom. Hij wilde je geur in het kussen bij zich hebben, je speelde met hem (in zijn ogen) en nu zit hij alleen.

 

Je zou met een kleedje kunnen slapen en dat kleedje aan hem geven. Zo heeft hij je geur bij zich. Kijken wat hij ermee doet. 

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Ohh dat wist ik niet, zo zielig.. Voel me direct slecht dat ik zo heb gehandelt met hem. 

Oke zal ik volgende keer proberen Suzanne, en eens kijken wat hij gaat doen met iets dat ik heb aangehad. Bedankt voor de tips :-) 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ohh dat wist ik niet, zo zielig.. Voel me direct slecht dat ik zo heb gehandelt met hem. 
Oke zal ik volgende keer proberen Suzanne, en eens kijken wat hij gaat doen met iets dat ik heb aangehad. Bedankt voor de tips :-)  "

 Niet schuldig voelen hoor. Je doet alles uit liefde om hem te helpen, dan lees ik zo. Met liefde moet het helemaal goed komen!

 

Graag gedaan.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" zoals nu bijvoorbeeld, ik was aan het opruimen en kuisen en hij zat buiten te spelen met z'n speeltjes. en iedere keer komt ie binnen kijken en moet ik hem eens aaien want hij blaft/huilt tot je hem aait. en toen ik verder deed nam ie de kussen en ging hij naar buiten ermee. Toen ik erachter ging en hem wou afleiden met een andere speeltje liep ie naar me met de kussen en wou dat ik eraaan ging trekken. hij was me aan het uitdagen met de kussen, hij weet dat het niet mag denk ik dan. Nu heb ik hem kunnen afleiden door gewoon weg te gaan langs de deur van m'n tuin en hij was toen aan het janken omdat ik weg was. toen ik terug kwam en de kussen wou nemen liep hij er vlug weer mee weg, ik heb dit 3 keer herhaald ( langs de tuin weggaan en dan een minuut later terug komen ) en toen is het me gelukt om de kussen eerder dan hij te pakken en nu heb ik hem in de garage gestoken. Vind het zielig voor het beest dat ik hem zoveel in de garage moet steken als hij iets slecht heeft uitgestoken. Ik blijf nu wel iedere keer kalm en rustig, de vorige dagen kon ik me er in opjagen maar probeer nu je raad op te volgen :-)  "

 

hij klinkt heel onzeker, alsof hij nog veel aandacht en bevestiging nodig heeft. Als hij het nodig heeft dat hij geaaid wordt, (had mijn hond ook heel erg) zou ik dat gewoon even doen, even een kriebeltje onder zijn kin. En dan misschien een denkspelletje erachter aan voordat hij zich op het kussen kan störten. Dan heeft hij niets "slechts" gedaan en niemand heeft stress. Voorkomen is altijd het beste en het veiligst.

Bedenk dat hij het niet doet om iets slechts te doen hoor, hij zal gewoon nog bevestiging nodig hebben.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hey Suzanna, 
 
hij is helemaal niet agressief hoor, hij hapt omdat hij te wild is tijdens het spelen of als hij wilt spelen want hij gaat z'n achterste in de lucht gooien en z'n voorpoten neerleggen en terwijl hard met z'n staart kwispelen. Ik heb hiervoor een agressieve hond gehad en zie duidelijk het verschil. Zo heeft ie ook gehapt naar mij en m'n kleine broer. En ik heb ondervonden datie gewoon graag bijt in losse kleding ( ik m'n moeder en m'n kleine broer hadden allemaal lange mouwtjes aan). Zodra hij opgewonden word janktie ook wiltie springen en happen. Ik denk toch dat het is omdat hij opgewonden raakt. Zelf blijf ik dan heel rustig en blijf ik staan tot hij gekalmeert is voor ik zijn lijband aandoe of terug met een speeltje gooi. Voor een sint bernard is hij ver van rustig ( heb eerder een sint bernard gehad en hij was soms TE rustig, echt een luie couch potato ) en het lijkt alsof hij zich enorm verveelt ook al ben ik een hele dag bezig met hem, maar de minuut dat ik iets anders doe ( bv kuisen, de afwas, eten maken, etc .. ) word hij weer enorm opgewonden en gaatie weer iets stout doen om m'n aandacht te trekken waarschijnlijk. Toch hoop ik dat dit gedrag stop, ik voel me precies in de Marley & Me film haha :-D  "

Dan moet hij gewoon nog leren dat bijten in mensen of kleren niet de bedoeling is. Hele grote kans dat dit hem nog nooit geleerd is.

Let op of hij niet uit overprikkeling gaat happen. Dat betekend tijd voor rust eigenlijk moet je dit net voor zijn.

In de garage (of op de gang) met iets lekkers.

Probeer ook hem als je even tijd voor je zelf wilt, af te leiden met iets lekkers, een kong bvb

Op dit moment heeft hij steeds je bevestiging nodig. Hij moet het vertrouwen krijgen dat je hem niet in de steek laat en altijd weer terug komt. Dit gaat beter worden na mate hij meer vertrouwen krijgt. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik begrijp ook wel dat mensen zich zorgen maken hoor, de hond is groot en sterk,, ga dus vooral geen strijd aan omdat je denkt dat de hond je wil uittesten of manipuleren oid, de hond is onzeker en heeft nog veel stress, vandaar dat hij ook snel kan happen/bijten, blijf altijd kalm en rustig, en voorkom stressituaties. Veiligheid gaat boven alles.

 

Als je denkt dat het teveel is voor jullie (ik weet niet of je ouders en broertje zich ook willen inleven en de regeltjes toepassen) is het een heel goed idee om er iemand bij te halen die jullie thuis advies kan geven. Neem dan wel iemand die geen ouderwetse driller is (veel te hondonvriendelijk en dus gevaarlijk) maar iemand die werkt met kalmerende signalen die als doel heeft dat de hond zich veilig en geliefd voelt (en dus niet zal bijten)

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Persoonlijk durf ik niets te zeggen over het feit of deze hond onzeker of zelfverzekerd van aard is, dat is onmogelijk te bepalen dmv een paar berichtjes op een forum.

 

Dat hij op dit moment zeer onzeker is over zijn positie (wie en wat hij is, wat hij mag, en wat hij niet mag, of hij veilig is, etc etc) dat is wel een feit.

 

Wat je daarna kan zien is hoe hij met deze onzekerheid wat betreft zijn positie omgaat.

En dat baart mij zorgen, deze hond is niet conflictvermijdend maar is eigenlijk al heel snel over gegaan tot een actief "gesprek". In heel veel opzichten, hij betwist dingen, hij probeert dingen af te dwingen, hij toont claim gedrag, en tuurlijk dit komt in 1e instantie voort uit zijn asiel/herplaatsing, hij heeft nog geen benul waar hij precies terecht gekomen is en met wie hij te maken heeft en wat hij kan verwachten, maar hij is zeker NIET conflictvermijdend of afwachtend.

 

Ik zeg daarmee niets over of hij geen heel goede hond van aard is, in tegendeel, het zou zomaar een geweldige hond kunnen zijn, die eenmaal gesetteld en zeker van zijn (veilige)positie en trouwe rustige huisgenoot is.

 

En dan komt bij mij de oprechte vraag: is zo'n hond, die duidelijk dus heel wat extra sturing, inzicht, tijd, geduld, etc nodig heeft, op zijn plaats bij Elena, hoe goed bedoeld ook.

 

Vaak leiden dit soort "bijt momenten" (die ik niet schaar onder speelsheid eerlijk gezegd, maar onder actief controleren van situaties -en nogmaals dat zegt niets over of hij van aard onzeker is of niet) tot een bepaalde angst en terughoudendheid bij het gezin, en niet onterecht, en dan is het inzetten van een goede GT, hondentraining met actieve begeleiding, van het hele gezin op zijn plaats.

 

Het allereerste advies is rust en regelmaat, geen gedoe, duidelijke regels met elkaar afspreken (bv ook waar hij slaapt, dat is het en daar hou je je aan, of dat nu op een slaapkamer is of in de garage, wees duidelijk !!)

 

Deze doggen kunnen heel hard zijn en zijn bovendien zeer krachtig in het algemeen.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

En dan komt bij mij de oprechte vraag: is zo'n hond, die duidelijk dus heel wat extra sturing, inzicht, tijd, geduld, etc nodig heeft, op zijn plaats bij Elena, hoe goed bedoeld ook.

 

Ik ben het met je eens hoor, het karakter van de hond zelf is nog niet te bepalen alleen van een tekst van mensen die de hond nog niet lang in huis hebben en waarvan we de indruk hebben dat hij vroeger flink verwaarloosd is, misschien ook weinig geleerd heeft. Wel is de sint bernard van wat ik er van weet een lieve maar wel wat eigenzinnige hond. Al kan deze hond ook nog eens uit slechte fok komen. Daar is dus zeker rekening mee te houden. Dwingen of onder druk zetten kan zeker gevaarlijk zijn.

 

Of Elena en haar familie zich voor de hond in willen zetten eventueel met behulp van een deskundige op het gebied van herplaaters, dat hoop ik. De liefde voor de hond en de goede wil om bij te leren is er in elk geval wel. Belangrijk lijkt me te beseffen dat het niet de hond is die de fouten maakt, maar heel goed op de eigen, vaak goed bedoelde, fouten te letten. Als je je heel goed aan de herplaatsregels houd, is er naar mijn mening voor de hond geen reden tot agressie.

 

Ik vind het trouwens ook jammer dat asiels mensen geen betere begeleiding geven om een herplaatsing zo succesvol mogelijk te laten plaatsvinden.

 

 

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" En dan komt bij mij de oprechte vraag: is zo'n hond, die duidelijk dus heel wat extra sturing, inzicht, tijd, geduld, etc nodig heeft, op zijn plaats bij Elena, hoe goed bedoeld ook.
 
Ik ben het met je eens hoor, het karakter van de hond zelf is nog niet te bepalen alleen van een tekst van mensen die de hond nog niet lang in huis hebben en waarvan we de indruk hebben dat hij vroeger flink verwaarloosd is, misschien ook weinig geleerd heeft. Wel is de sint bernard van wat ik er van weet een lieve maar wel wat eigenzinnige hond. Al kan deze hond ook nog eens uit slechte fok komen. Daar is dus zeker rekening mee te houden. Dwingen of onder druk zetten kan zeker gevaarlijk zijn.
 
Of Elena en haar familie zich voor de hond in willen zetten eventueel met behulp van een deskundige op het gebied van herplaaters, dat hoop ik. De liefde voor de hond en de goede wil om bij te leren is er in elk geval wel. Belangrijk lijkt me te beseffen dat het niet de hond is die de fouten maakt, maar heel goed op de eigen, vaak goed bedoelde, fouten te letten. Als je je heel goed aan de herplaatsregels houd, is er naar mijn mening voor de hond geen reden tot agressie.
 
Ik vind het trouwens ook jammer dat asiels mensen geen betere begeleiding geven om een herplaatsing zo succesvol mogelijk te laten plaatsvinden.
 
  "

 Ja inderdaad ik ben het met je eens dat de asiels en dat heb ik op de eerste pagina onverantwoord hebben gehandeld. Vaak zie je ook dat een asiel geen grote honden plaatst bij een gezin met kinderen en zeker niet als de achtergrond onduidelijk is. Ik ben enigzins bang dat deze hond ondanks dat Elena en haar familie heel goed hun best doen niet op de juiste plek is voor nu. Hoop ook dat ze echt gericht hulp gaan zoeken voor hun opvanger

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Wat mij ook nog wel zorgen baart; een st bernard is wel een hele grote hond. Zelfs al is hij alleen maar lomp en onbezonnen dan kan hij bij kinderen nog behoorlijke schade toebrengen. Hij hoeft ze maar ondersteboven te lopen.

En wat Gorja zegt, deze hond gaat wel vrij makkelijk al in 't offensief. Onzeker of niet, daar kan ik ook niet over oordelen.

Wel een zeer grote uitdaging, zeker in een gezin met kinderen waar ook waarschijnlijk nog vriendjes en vriendinnen over de vloer komen. Want hoe dan ook, deze hond zal een zeer consequente leiding nodig hebben, juist omdat hij al zoveel gemist heeft. Daar heeft hij meer aan dan aan medelijden.

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Vrienden of vijanden?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^