Verwaarloost asielhond geadopteerd met bijt/huilgedrag.. HELP!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Met Bibou raadden ze ons aan om geen van beide te doen: niet wegtrekken want dan gaat huid mee, ook niet verder duwen (dat deed een vriendin van mij en toen werd ze wilder en beet langer). De gt zei van gewoon afgewend met je zijkant naar de hond en erg rustig te blijven staan.

Dat deed ik de laatste keer, het stopt inderdaad snel, maar ze beet nog relatief hard, dus door mijn jas heen. Ik heb nu beschadigde zenuw, maar wel beperkte blauwe plekken.

 

Het is niet gemakkelijk.

 

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Dat happen doet hij wel behoorlijk stevig als ik het zo van je hoor. Toch blijf ik het niet vertrouwen Elena ook niet naar je kleine hondje.

Mijn advies blijft probeer deze te plaatsen bij iemand alleen of echtpaar zonder kinderen want hij is te snel overbelast met alle narigheid wat hier uit voortvloeit

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"   Hij springt op en neem je arm in zen bek, dus niet met voortandjes. Hij heeft nog niet doorgebeten. als hij hapt duw ik gwn men arm dieper in zen bek. Heb al gelezen bij vele hier dat dat niet mag maar alsje je arm wegtrekt rukt ie een stuk huid mee dus sorry maar dat is dus geen optie meer om rustig weg te trekken want ie bijt dan harder. Als ik rustig mn arm in zen bek duw laat ie gelijk los. "

 Leer hem in ieder geval: los. Als hij je vast heeft hou je een voertje voor hem en zeg: los. Oefen dit tot hij op los gewoon loslaat. 

 

Als hij je vastpakt, zeg je los, voetje en braaf. Geef hem gelijk iets waar hij wel in mag bijten. 

 

Ik zou een time out plek maken. Hier de gang met een plak voor de trap. Als hij iets doet wat niet de bedoeling is, heel even op de gang, waar hij je niet ziet. 

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

" Dat happen doet hij wel behoorlijk stevig als ik het zo van je hoor. Toch blijf ik het niet vertrouwen Elena ook niet naar je kleine hondje.



Mijn advies blijft probeer deze te plaatsen bij iemand alleen of echtpaar zonder kinderen want hij is te snel overbelast met alle narigheid wat hier uit voortvloeit "

 

Mss is dat nu wel een goede oplossing. Maar toch ik ben van het principe als je een hond neemt, neem je die dan ook voor altijd. Alsje van plan bent er niet 100% ervoor te gaan neem dan gene vind ik. Want zo'n grote st bernard die niet helemaal opgevoed is, denk niet dat er veel mensen te springen staan om hem te adopteren.. En terug naar het asiel ga ik ZEKER niet doen.

Ik wil ook niet dat je denkt dat het een rothond is ofzo nee is hij ook helemaal niet. Zoals daarnet was hij lekker relaxed aan het knuffelen achter een uurtje wandelen en legt dan ook z'n koppie mooi op je borst om te knuffelen. Nu merk ik ook door z'n pubertijd dat hij zn lichaam tegen me schuurt en zen kop zoals een kat dat doet en als ik kalm wrijf legtie zich neer op z'n rug. Het is gewoon bij momenten dat hij toppezot is en geen weg met zichzelf kan. Daarbij heb ik dus hulp nodig, zoals ik al zei het kan zo'n lieve hond zijn maar hij heeft nooit geleerd wat wel en niet oke is.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Of mss dat castreren help ofzo? Sowieso ga ik elke donderdag nu naar de hondenschool en doetie goed z'n werk. Is wel wat traag maar dat is dan typisch een st bernard denk ik dan ;-) :-D

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Is er niet een GT op je hondenschool die een keertje bij je thuis kan kijken en je tips kan geven? 

 

Waar woon je?

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

" Met Bibou raadden ze ons aan om geen van beide te doen: niet wegtrekken want dan gaat huid mee, ook niet verder duwen (dat deed een vriendin van mij en toen werd ze wilder en beet langer). De gt zei van gewoon afgewend met je zijkant naar de hond en erg rustig te blijven staan.

Dat deed ik de laatste keer, het stopt inderdaad snel, maar ze beet nog relatief hard, dus door mijn jas heen. Ik heb nu beschadigde zenuw, maar wel beperkte blauwe plekken.

 

Het is niet gemakkelijk.

  "

 



Het is idd niet makkelijk :/ ik heb dit ook nog nooit eerder meegemaakt met men vorige honden. Ik heb zelfs bij geen enkele hun pubertijd opgemerkt.. Is hij het nu afgeleerd de jouwe?

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

"   Mss is dat nu wel een goede oplossing. Maar toch ik ben van het principe als je een hond neemt, neem je die dan ook voor altijd. Alsje van plan bent er niet 100% ervoor te gaan neem dan gene vind ik. Want zo'n grote st bernard die niet helemaal opgevoed is, denk niet dat er veel mensen te springen staan om hem te adopteren.. En terug naar het asiel ga ik ZEKER niet doen.



Ik wil ook niet dat je denkt dat het een rothond is ofzo nee is hij ook helemaal niet. Zoals daarnet was hij lekker relaxed aan het knuffelen achter een uurtje wandelen en legt dan ook z'n koppie mooi op je borst om te knuffelen. Nu merk ik ook door z'n pubertijd dat hij zn lichaam tegen me schuurt en zen kop zoals een kat dat doet en als ik kalm wrijf legtie zich neer op z'n rug. Het is gewoon bij momenten dat hij toppezot is en geen weg met zichzelf kan. Daarbij heb ik dus hulp nodig, zoals ik al zei het kan zo'n lieve hond zijn maar hij heeft nooit geleerd wat wel en niet oke is. "

 





Nee lieve Elena dat bedoel ik ook zeker niet dat het een rot hond is hoor :-) En dat je er helemaal voor wil gaan vind ik geweldig en dat siert je ook maar het punt hier is dat een gezin met kinderen toch iets meer triggers oproept uitdagingen liggen snel onbewust op de loer en juist wat je zelf zegt zo'n grote hond blijf ik eng vinden en hij is nu pas twee weken bij jullie wie zegt dat hij niet verder de grens op gaat zoeken? Misschien toch eens een gedragstherapeut vragen dan?

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

" Is er niet een GT op je hondenschool die een keertje bij je thuis kan kijken en je tips kan geven? 

 

Waar woon je? "

 



Ik woon in oostende, belgie
Ja zal ik deze donderdag eens vragen op de hondeschool of er een GT is die kan langskomen

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

"  







Nee lieve Elena dat bedoel ik ook zeker niet dat het een rot hond is hoor <img class="/> En dat je er helemaal voor wil gaan vind ik geweldig en dat siert je ook maar het punt hier is dat een gezin met kinderen toch iets meer triggers oproept uitdagingen liggen snel onbewust op de loer en juist wat je zelf zegt zo'n grote hond blijf ik eng vinden en hij is nu pas twee weken bij jullie wie zegt dat hij niet verder de grens op gaat zoeken? Misschien toch eens een gedragstherapeut vragen dan? "

 



Ja maak ik me soms ook wel zorgen over m'n klein broertje, ook al ga ik binnen enkele maanden alleen wonen en neem ik hem mee. In die maanden kan er toch al iets gebeurd zijn he.. Maar goed ga deze donderdag vragen naar een GT op de hondenschool.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

En ik hou mn zorgen

Niet omdat ik Elena (ts) niet een geweldig meid vindt met heel veel hart en inzet voor haar dieren maar omdat ik de situatie instabiel vind.

Wij zien deze grote sterke jonge dog reu niet. En ik ben niet overtuigd dat deze hond zo onzeker is over zichzelf.
Integendeel zelfs.

Is ook niet erg, zelfverzekerde honden kunnen mits goed gesetteld juist super honden zijn maar hen overtuigen van taak plaats etc kan een hele kluif zijn.

Lieve TS : il denk dat het goed is als een GT bij jullie thuis mee kijkt en ook op een wandeling. Ik weet niet of er zoiets is als een sint bernhard honden club of forum maar benader díe anders eens. Misschien dat daar een goede gt te vinden is díe het ras kent

Ik zie dit bijten smorgens , niet accepteren even buiten te moeten blijven, perse voorop moeten als signalen van een hond díe denkt te veel zelf te moeten en mogen regelen en dat is gewoon onwenselijk

Super ts,.hoe je volop bezig bent met deze beer. Echt respect voor. Maar zoek hulp erbij !!

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja ik denk dat je daar heel verstandig aan doet want je schrijft ook dat hij zich tegen je aan wrijft en dat zie ik toch een beetje als claimen en ook dat is geen goed te keuren gedrag al lijkt het super lief hoor :-) Ik hoop op het beste en heb respect voor waar je voor staat en dat is in dit geval de hond

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

"  

Ik woon in oostende, belgie
Ja zal ik deze donderdag eens vragen op de hondeschool of er een GT is die kan langskomen "

 

In Brugge zit Geert de Bolster. das een hele goede gedragstrainer, die komt ook aan huis! 

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

"  

In Brugge zit Geert de Bolster. das een hele goede gedragstrainer, die komt ook aan huis!  "

 






Misschien is dit een optie voor je Elena

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik vind Geert de Bolster een redelijk goede GT, zeker omdat hij toch nieuwe inzichten toe past.

Een andere optie  is denk ik deze hondenschool http://www.dogs-dream.com 

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Super al deze reakties al nu maar hopen dat ze niet te druk bezet zijn allemaal omdat ze goed zijn :-D

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" Ik vind Geert de Bolster een redelijk goede GT, zeker omdat hij toch nieuwe inzichten toe past.
Een andere optie  is denk ik deze hondenschool http://www.dogs-dream.com  "

 

ik heb er ook al veel goed over vertellen qua probleemhonden opvoeden 

 

ik volg momenteel bij zijn dochter de puppylessen met onze poedel 

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Elena, ik had ook voordien honden en sluit me aan dat ik daar ook nauwelijks de pubertijd van opmerkte. 

 

Geert De Bolster lijkt me zeker OK. We lazen zijn boek en hij raadde een GT in onze buurt aan toen we belden. We konden ook naar Brugge gaan, maar is wat ver voor ons.

kijk eens op zijn site, daar staat ook iets van een gratis advies binnen de maand na een herplaatsing uit asiel.

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" We zijn weer wat dagen verder en soms hervalt hij met het happen zeker smorgens als we opstaan is hij helemaal hyperactief. Rend dan in de tuin enkele keren en loopt dan op ons af en hapt in onze arm. Zonder aanleiding dus we zitten dan aan tafel wakker te worden dus veel leven zit er nog niet in ons haha. Weet iemand dan hoe ik dit kan afleren ? Schuifdeur naar de tuin dichtdoen hebben we al geprobeert maar dan krabt hij aan de ruit en als ik opendoe hapt ie dan toch. Begint echt irritant te worden..

Nog even een vraagje, zoals jullie wss al gemerkt hebben heb ik nog een klein hondje en een naaktkat die weliswaar niet verder dan mijn tuin loopt. Naar de kat doet hij niets, maar naar m'n kleine hond wilt ie dan spelen maar dat gaat niet, ze heeft al een klop van z'n poot gehad en was er even niet goed van. De eerste dagen dat ik hem had was hij enorm kalm en ging het wandelen met beide zeer goed. Nu als ik ga wandelen ( ik ga eerst met hem een halfuurtje joggen zodat hij wat kalmer is ) en ik neem m'n klein hondje dan mee ( ze loopt altijd los, loopt perfect naast en achter me en gaat nooit naar andere honden of mensen ) en de eerste 10 minuten gaat het samen wandelen perfect, maar vanaf ze voor hem wil lopen flipt hij volledig. Wilt haar gelijk aanvallen, aan z'n lichaamstaal heb ik wel gemerkt dat het om te spelen is maar toch. Ik laat hem dan zitten maar hij blijft geobsedeert kijken naar mn klein hondje, alsof ie haar wilt opeten. Het is dan ook een ramp om nog verder te wandelen met die twee. De kleine reageert hier niet op en negeert hem gewoon dood. Dus nogmaals geen aanleiding tot dit gedrag.

Als er iemand weet hoe je dit kan afleren aub let me know! "

 

 

wat ik zou doen is, als hij wakker wordt even proberen of je met hem een rustig denkspel kan doen.

Dan daarna meteen uitlaten ergens waar het niet stressvol is en bij terugkomst weer een denkspelletje of wat rustige leuke oefeningetjes en daarna iets om te knagen geven. Op een vast plekje. Zodat dit een soort vast ritueel wordt en hij geen kansen krijgt om druk te gaan doen en te gaan happen.

 

Wb je andere hondje, zou ik beiden eerst apart uitlaten of maar een heel kort rondje van een paar minuten. En hem meteen rustig vriendelijk bij je roepen als hij maar naar het hondje wil gaan. Hij moet leren dat het in huis rustig is en er niet gespeeld wordt.

 

Hebben jullie al gesproken over een gt?

Isabella (Gast)

Hi ik lees dit en hoop dat jullie mijn advies ter Harte nemen jullie hond is in een waarschijnlijk vreselijke verwaarlozing geweest. Nu bij jullie is het zeker en liefdevol en weet je hond Daar niet mee om te gaan. Houd vooral je liefdevolle activiteiten vol en doet hij iets wat je niet wilt lijd hem dan Af . Straffen werkt niet want hij heeft al waarschijnlijk veel vreselijkere dingen mee gemaakt dan jullie doen en Daar Ben ik en jullie Alleen maar blij om dat dat over is!! Dus positief stimuleren en even duidelijk afleiden indien negatief echt waar de door zetter wint en je hond is het zooo waard xxxx succes

Lotus Rooijakkers (Gast)

Prikje in de zij geven met het geluid tsst. Dat geluid is de correctie samen met het prikje en je moet prikken in het soort van vliesje tussen zijn bovendrijven en zijn buik en ook bij ons voelt dat als zo'n irritant prikje in de zij. Als je dat vaak genoeg doet als bij iets fout doet dan hoef je bij de volgende correctie alleen nog maar het tsst geluidje te maken.  Laat je niet aan de kant zetten, jij bent de baas en jij bepaald wat er gebeurt.    Mvg,    Lotus Rooijakkers 

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Prikje in de zij geven met het geluid tsst. Dat geluid is de correctie samen met het prikje en je moet prikken in het soort van vliesje tussen zijn bovendrijven en zijn buik en ook bij ons voelt dat als zo'n irritant prikje in de zij. Als je dat vaak genoeg doet als bij iets fout doet dan hoef je bij de volgende correctie alleen nog maar het tsst geluidje te maken. 

Laat je niet aan de kant zetten, jij bent de baas en jij bepaald wat er gebeurt. 

 

Mvg, 

 

Lotus Rooijakkers  "


Dit is een forum voor positieve hondentraining. Fysieke correctie, al is het maar een 'irritante prik' hoort hier niet bij. Dat ge-tssk en gepor maakt een hond vaak alleen nog maar meer gefrustreerd, angstig en onrustig. De hond is nog maar net bij de TS.. het vertrouwen moet nog gewonnen worden en respect verwerf je niet door te porren of corrigeren.. Maar door zelf ook respect te tonen.

Leiderschap is meer dan de baas spelen d.m.v imponeren en overheersen d.m.v fysieke en/of verbale correctie..

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Elena.. ik heb je een privebericht van een hele goede gedragstherapeut gestuurd, die op nog geen 30 minuten van je af zit!

Mina (Gast)

Gewoon geduld hebben en slechte gewoonten corrigeren 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Kunnen wij, HP leden, niet iets verzinnen om gasten met slechte adviezen te corrigeren? 

 

HP staat voor positief opvoeden, daarbij horen geen fysieke correcties, als prikje geven, nekvel pakken enzo.

 

Als het de bedoeling was een hond bij de nekvel te pakken, hadden ze daar wel een handvat. 

Tijdens de evolutie ontwikkelen zich dingen, die nuttig zijn om te gebruiken, alles van niet nodig is (een duim bij een paard) wordt weg geevolutioneerd. Dit handvat bij de hond, is er nooit gekomen, niet een hond bij zn nekvel pakken dus. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik denk altijd dat ze nu op een veganistenforum lekkere vleesrecepten aan het doorgeven zijn....

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik denk altijd dat ze nu op een veganistenforum lekkere vleesrecepten aan het doorgeven zijn.... "

 Ha ha

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Vreemd dat het groot deels gasten zijn he met deze onzinnige antwoorden. Heb zo'n gevoel dat het iemand is die wel degelijk de regels weet en misschien een ban heeft gekregen in het verleden. Weet niet eigenlijk of dat kan maar zie het te vaak de laatste tijd dat er negatieve dingen betreft opvoeding wordt gegeven.
En dan ook in meerdere topics

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Hoi iedereen, heb een afspraak gemaakt met de GT van m'n hondenschool, die komt donderdag even langs om het gedrag te bekijken. Ik weet zeker dat hij zich dan gaat gedragen ;-) haha! Naar mij bijt hij niet meer, maar naar mensen die hij als 'zwakker' ziet kan hij wel eens gaan bijten. bv een vriendin die bleef slapen eregisteren, vanaf ze alleen was met de hond begon hij haar gelijk aan te vallen, hetzelfde met m'n moeder. Als ik bij hun ben is hij een engeltje en vanaf ik wegga en hun alleen laat begint hij haar te happen tot ik terug kom dan stopt hij gelijk. Aan z'n lichaamstaal te zien denk ik wel dat hij onderdanig is naar mij toe, als ik kom gaat ie op z'n rug liggen. zelfde met m'n vader, hij luisterd ook zeer goed naar hem. ( mss is het omdat wij de enige 2 zijn die gaan wandelen met hem ofz ). nuja ben al blij dat een GT donderdag langskomt zodat we weten hoe we het moeten fixen ;-)

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Super Elena, dat lijkt me echt heel fijn voor jullie allemaal, inclusief de hond.

 

Het lijkt me inderdaad dat hij nog niet zo goed weet wat nu precies zijn taak is bij

jullie in huis, wat hij wel mag, en wat hij beslist niet hoeft (te regelen).

 

Echt zo super hoe je dit aanpakt, ik ben heel benieuwd naar de inzichten van de GT

En wat deze jullie voor "opdrachten" gaat geven om de hond wat tot rust te brengen.

 

Echt helemaal

pagina 3 van 5 12 34 5
Volgende forumvraag: Vrienden of vijanden?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^