En toen sloeg het noodlot toe...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marion (Gast)

Wat een verhaal. Mocht Hero zijn oogje niet mogen behouden (wat ik natuurlijk wel hoop) dan slaat hij zich hier best doorheen. Hij heeft bewezen een echte Hero te zijn. Hero verdient een lintje voor dapperheid. Jullie trouwens ook. Heel veel sterkte

Anoniem (Gast)

Wat een ellende allemaal...   soms, heel misschien soms, ik ben hierin heel erg voorzichtig met het opschrijven van bepaalde dingen, zou het niet beter zijn om vrijlopen met een korfje om de lippen voor te stellen???   Charlton is nou niet echt een kleine hond en wil nog wel eens  door stress "hoog"gaan nou dan is de wereld ook vaak vervult van zijn luide blaffen, dan zijn er mensen die blij zijn dat hij  nog maar een halti draagt, naar hun commentaar te oordelen.   Kleine grote Hero, ik hoop dat alles snel voor elkaar komt. En de baas van de ingeslapen stafford hoop ik voor dat hij een hond zal krijgen waar hij wel mee om kan gaan.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

En hoe is dat voor de andere hond als er een gemuilkorfde hond op klapt? Want het gedrag veranderd niet van een muilkorf.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Gelukkig dat Hero weer opknapt en jullie ook! fijn om te lezen! Misschien komen veel oordelen los omdat mensen boos worden vanwege deze situatie. 

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Wat fijn om te lezen dat Hero het zo goed doet!

 

Als de buurman nog eens langs wilt komen vraag hem dan om wat lekkers mee te nemen.

Hij kan op de grond gaan zitten met zijn zij naar Hero gericht.

Dan kijkt hij hem niet gelijk aan en zit hij op zijn hoogte. Dan vormt hij niet zo'n bedreiging.

Hij is het duidelijk niet vergeten.

De buurman kan het lekkers dan aanbieden door zijn arm te strekken.

 

Misschien (met een beetje geduld) pakt hij het dan aan.

 

Misschien ook overbodig maar oefen met Hero genoeg met vreemde mannen.

Heb vaker gelezen dat honden een angst kunnen ontwikkelen voor het geslacht wat bij een nare ervaring is geweest. Ze kunnen het koppelen, maar dat hoeft niet.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Wat fijn om te lezen dat Hero het zo goed doet!
 
Als de buurman nog eens langs wilt komen vraag hem dan om wat lekkers mee te nemen.
Hij kan op de grond gaan zitten met zijn zij naar Hero gericht.
Dan kijkt hij hem niet gelijk aan en zit hij op zijn hoogte. Dan vormt hij niet zo'n bedreiging.
Hij is het duidelijk niet vergeten.
De buurman kan het lekkers dan aanbieden door zijn arm te strekken.
 
Misschien (met een beetje geduld) pakt hij het dan aan.
 
Misschien ook overbodig maar oefen met Hero genoeg met vreemde mannen.
Heb vaker gelezen dat honden een angst kunnen ontwikkelen voor het geslacht wat bij een nare ervaring is geweest. Ze kunnen het koppelen, maar dat hoeft niet. "

 Dit vind ik een hele goede tip! 

Janna (Gast)

Wat een verhaal! Ik voel toch weer; hondenrassen gefokt als vechthond zouden niet langer gefokt mogen worden. Ik begrijp best dat ook deze honden erg lief kunnen zijn, maar bij een (soms kleine tricker) reageren ze zoals ze gefokt zijn; agressief. Helaas vaak genoeg met verstrekkende gevolgen voor hun slachtoffers. Alle positieve eigenschappen van vechthonden vind je ook terug in andere rassen. In dit geval zit het hem niet in de opvoeding maar in de, door ons gefokte, aard van het beestje. Ik wens jullie veel sterkte toe en veel beterschap voor Hero!

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

wat een verhaal.en wat een lief en moedig hondje met recht een Hero. ;-)

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

mijn jazzy is toen ook gegrepen door een pit,staf.jazz had een gat van 8 centimeter en als de hond hem iets hoger gegrepen had,was jazz er niet meer geweest.in dit geval had de hond ook al andere honden gegrepen.ik heb er nu nog nachtmerries van.terwijl het al een tijdje geleden is.jazz had ook een gat in zijn koppie en tot op de dag van vandaag vind hij het niet erg fijn als je het daar aait.gelukkig twee dagen later gingen we naar het park en kwamen we eerst de honden tegen met hij altijd speelt.ik dacht,ik moet naar het park want ik heb poppy ook nog.maar mijn hart zat in mijn keel.maar gelukkig ging alles goed.en in dit geval lag het aan de baas.nu loopt de hond met een muilkoft en heeft met een andere pit puppies gehad. :'(
tja

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Pfoe he! Wat een verhaal... erg naar om mee te maken!

Gelukkig las ik dat het al beter ging met jullie kleine maatje. Hoe is het nu met m?
Hopelijk hersteld hij snel! 

Veel sterkte gewenst voor jullie hondje Hero en natuurlijk ook voor jou, je vriend en je zoontje!

honden page profiel Linda en LolaLinda en Lola

honden foto van Linda en Lola

" Wat een verhaal! Ik voel toch weer; hondenrassen gefokt als vechthond zouden niet langer gefokt mogen worden. Ik begrijp best dat ook deze honden erg lief kunnen zijn, maar bij een (soms kleine tricker) reageren ze zoals ze gefokt zijn; agressief. Helaas vaak genoeg met verstrekkende gevolgen voor hun slachtoffers. Alle positieve eigenschappen van vechthonden vind je ook terug in andere rassen. In dit geval zit het hem niet in de opvoeding maar in de, door ons gefokte, aard van het beestje. Ik wens jullie veel sterkte toe en veel beterschap voor Hero! "


Hier ga ik niet mee akkoord! Ik vind Staffords hele leuke honden, en niet te vergelijken met een ander ras. En er zijn er heel wat die nooit iemand kwaad zouden doen. Men moet gewoon selectief fokken om het agressieve eruit te halen, enkel fokken met de goede exemplaren. Helaas kan iedereen die maar wilt honden fokken... Maar dat jij wilt dat het ras uitsterft? Serieus??

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hier ga ik niet mee akkoord! Ik vind Staffords hele leuke honden, en niet te vergelijken met een ander ras. En er zijn er heel wat die nooit iemand kwaad zouden doen. Men moet gewoon selectief fokken om het agressieve eruit te halen, enkel fokken met de goede exemplaren. Helaas kan iedereen die maar wilt honden fokken... Maar dat jij wilt dat het ras uitsterft? Serieus?? "

 Eens!. Het heeft ook geen zin. Ze hebben het helaas geprobeerd en het aantal bijt incidenten nam niet af.

Alle honden kunnen bijten, ongeacht het ras. Ik las laatst dat zelfs een jack russel hier in NL een mens heeft doodgebeten! 

Bovendien stel dat dit ras uitsterft, komt er weer een ander voor in de plaats.

In Nl was het na de oorlog de Duitse herder die bekend stond als gevaarlijk vecht ras, daarna de mastif en dobberman, nu de beurt aan de pitbull en staff. Welk ras volgt.....

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

"  Egingns!. Het heeft ook geen zin. Ze hebben het helaas geprobeerd en het aantal bijt incidenten nam niet af.
Alle honden kunnen bijten, ongeacht het ras. Ik las laatst dat zelfs een jack russel hier in NL een mens heeft doodgebeten! 
Bovendien stel dat dit ras uitsterft, komt er weer een ander voor in de plaats.
In Nl was het na de oorlog de Duitse herder die bekend stond als gevaarlijk vecht ras, daarna de mastif en dobberman, nu de beurt aan de pitbull en staff. Welk ras volgt..... "

 Ik gok op de chihuahua :D

honden page profiel SYGSYG

honden foto van SYG

Ik snap echt niet waarom de politie erbij moest komen hoor! Jullie zorgen echtwel zelf voor sensatie over de staffords! Moest het nu een ander ras geweest zijn was er waarschijnlijk geen politie aan tepas gekomen. Echt een stel dierenvrienden lijkt me...
Mss best je zoon wat hondenkennis bijbrengen voor je hem alleen de straat oplaat met een pup. Mijn zoon is 8jaar en kreeg oa de nodige lessen dat hij nooit met een pup in de buurt van grote honden mag komen.Onverantwoord als ouder om zoiets toe te laten,maar alle schuld gaat natuurlijk naar de stafford... Als ouder tref je evenveel schuld in dit verhaal dan de baas van die arme schat die ze hebben afgemaakt.

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

Nav laatste reactie toch maar a la minute weer eens reageren:

 

Ten eerste: LEES EENS VOORDAT JE REAGEERT.... En zorg dat je feiten hebt als je zo'n reactie plaatst....

 

Ten tweede: Wij hebben geen politie gebeld... Dat hebben omstanders gedaan... Komt bij dat deze hond dus een paar weken voor dit incident al in contact kwam met de politie ivm het feit dat deze hond een kind beet die naar het ziekenhuis moest.... (zoals je ook had kunnen lezen in mijn blog als je niet alleen gefocused was op zoeken naar sensatie over een rassendiscussie).

 

Ten derde: ik heb NIKS tegen staffords of pitts.... Sterker nog, wij hebben zelf parttime een Amerikaanse Stafford in huis, en meerdere vrienden van ons hebben Stafford en Pitts en dat zijn schatten van beesten.... Ik vrees eerder voor een teckel (bij wijze van spreke dan he, voordat ik heel teckelliefhebbend NL over me heen krijg... Ik heb NIKS tegen teckels, maar moest even een ras verzinnen), dan voor een pitt of staff......

 

Ten vierde: Mijn kind groeit al zijn hele leven op met beesten. Mijn zoon is 11 jaar en enorm verantwoordelijk voor zijn leeftijd... Op een losloopveldje zou het geen probleem moeten zijn om zo rond te lopen... Overigens was dit ook gebeurd als onze hond vast had gezeten en mijn vriend of ik erbij waren geweest..... 

 

Ten vijfde: Ook in mijn blog geef ik duidelijk aan dat ik de stafford hier niet specifiek de schuld van geef... Dat dit is gebeurd komt omdat deze stafford nou eenmaal zo gemaakt is door de gebeurtenissen en mensen om hem heen..... Dus claim niet dat ik het ras veroordeel of wat dan ook, want heb meerdere keren (ook in reacties) aangegeven dat wat mij betreft de staff niet de specifieke schuldige is... Anders had ik ook het contact met de eigenaar van de staff niet zo gehad zoals het nu is....

 

Ik vind het jammer dat er een discussie moet komen over rassen.... Ik heb in dit geval het ras erbij gezet om het verhaal compleet te houden en aan te geven wat grootte en kracht van de aanval geweest is.... Jammer voor de kortzichtigheid van bepaalde mensen... Je kent me niet, oordeel dan ook niet over mij en mijn keuzes..... 

 

En serieus.... Ga niet beginnen over dierenliefhebbers en of ik dat wel of niet zou zijn.... Zorg dat je zelf perfect bent voor je anderen veroordeelt.....

 

 

honden page profiel SYGSYG

honden foto van SYG

Ik heb alles goed gelezen,moest je twijfels hebben ;-)

Toch zie ik weinig rede waarom er telkens politie bij moet komen.
Kinderen laat je niet alleen op straat met een hond,simpel toch?!
Onze zoon gaat al zijn hele leven mee naar een hondenschool,traint met 1 van onze honden. En toch laat ik hem nooit alleen buitens huis met een hond of pup. Zelfs op wedstrijd mag hij niet alleen gaan wandelen met de honden.
Ik leer hem al enkele jaren om hondentaal te herkennen en dat lukt best aardig voor zo'n jongen van 8!
Dus een losloopweide is safe? Blijkbaar niet echt he.
Als 1 van mijn cockers straks een Chi gaat grijpen bij de kop is het oogje ook eruit hoor,heeft niet zo zeer iets te maken met bijtkracht maar eerder met de bouw van het hoofdje.
Als ervaren geleider/instructeur en gedragsdeskundige in opleiding met tochwel 15jaar ervaring in het heropvoeden van zulke rassen lijkt het wel dat ik genoeg ervaring heb om over zulke dingen te oordelen. Het zijn en blijven kinderen,als ouder ben je verantwoordelijk voor hun daden. En dan kan je alles mooi verbloemen en er een mooi verhaaltje aanplakken,als ouder tref je evenveel fout. De baas van de staff had ook beter moeten weten,die zou echt een schop tegen zijn ... moeten krijgen. Hoop echt dat je hondje er geen trauma aan zal overhouden,je kan hem desnoods ondersteunen met BB of andere homeopathie. Gezien de kritische periode van 16weken kan zo'n aanvaring tekenend zijn voor zijn verdere leven en sociale omgang met andere honden.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Ik snap echt niet waarom de politie erbij moest komen hoor! Jullie zorgen echtwel zelf voor sensatie over de staffords! Moest het nu een ander ras geweest zijn was er waarschijnlijk geen politie aan tepas gekomen. Echt een stel dierenvrienden lijkt me...
Mss best je zoon wat hondenkennis bijbrengen voor je hem alleen de straat oplaat met een pup. Mijn zoon is 8jaar en kreeg oa de nodige lessen dat hij nooit met een pup in de buurt van grote honden mag komen.Onverantwoord als ouder om zoiets toe te laten,maar alle schuld gaat natuurlijk naar de stafford... Als ouder tref je evenveel schuld in dit verhaal dan de baas van die arme schat die ze hebben afgemaakt. "

 Ik vind dit dan weer nergens op slaan. In ieder geval niet in dit topic. Ik zie hier juist helemaal geen haat voor dit soort rassen bij topicstarter. Dit soort reacties lokken gewoon tegen-reacties uit. Hoewel het helemaal niet ging om het ras bij de topicstarter, zorg jij met jouw reactie dat het daar juist wel omgaat en ga je daarbij ook nog eens met je vinger wijzen, jammer..

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

" Ik snap echt niet waarom de politie erbij moest komen hoor! Jullie zorgen echtwel zelf voor sensatie over de staffords! Moest het nu een ander ras geweest zijn was er waarschijnlijk geen politie aan tepas gekomen. Echt een stel dierenvrienden lijkt me...
Mss best je zoon wat hondenkennis bijbrengen voor je hem alleen de straat oplaat met een pup. Mijn zoon is 8jaar en kreeg oa de nodige lessen dat hij nooit met een pup in de buurt van grote honden mag komen.Onverantwoord als ouder om zoiets toe te laten,maar alle schuld gaat natuurlijk naar de stafford... Als ouder tref je evenveel schuld in dit verhaal dan de baas van die arme schat die ze hebben afgemaakt. "

 

Getuigt van weinig empathie ,de grootste schreeuwers staan aan wal

honden page profiel Baasjes van HarrieBaasjes van Harrie 3 doggies

honden foto van Baasjes van Harrie

Hey meid, wat een boel oproer weer hiero, waar het nu echt ff omgaat is dat Hero weer opknapt en zo te lezen gaat dit zeker lukken.

Ik heb niet gelezen wat andere mensen schreven, alleen wat jij schreef!

Ik heb ook een hondje gehad en deze was ook ongelukkig gebeten en het oogje lag eruit.

Wij hebben het oogje ook terug laten plaatsen maar dit ging toch mis en het oogje moest er alsnog uit.

Waarschijnlijk moet je het oogje gaan zalven, dit deed ik met een lekkernij voor zijn snuffer zodat ze het zalven niet als erg zou ervaren, dus als je moet zalven, gewoon zeggen dat er wat lekkers komt en dan gaat het heel makkelijk.

Ik duim voor je dat Hero het oogje mag houden!

 

Volgens mij hebben jullie allemaal heel goed gehandeld, laat je niks aanpraten door mensen die alles gaan analyseren, hoe het ook allemaal is gebeurt, er is nu een hondje die zich niet kiplekker voelt en misschien opnieuw moet kennis maken met lieve honden en een schuldige buurman die het ook niet makkelijk zal hebben met deze situatie en daarbij ook zijn eigen verdriet heeft! Het is weer eens duidelijk dat iedere hondenbezitter altijd moet blijven opletten en in moet grijpen voor het kwaad geschied en soms zijn we te laat!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ik gok op de chihuahua :-D "

 Iemand zei laatst dat de border collie moment de meeste bijt incidenten op zn naam heeft staan!

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

"  Iemand zei laatst dat de border collie moment de meeste bijt incidenten op zn naam heeft staan! "

 

kan geen idee..  maar aangezien de meeste chiratta's hier in de buurt agresieve monstertjes zijn die naar je enkels pitsen als je gewoon al passeert.. zou t mij niet verbazen 

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

"  Iemand zei laatst dat de border collie moment de meeste bijt incidenten op zn naam heeft staan! "

 Hm die had ik zo niet ingeschat! Zo zie je maar! 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

en ik ben blijven hangen bij de labrador....(komt ook door het grote aantal weliswaar)

 

maar de schade achteraf; dat is soort afhankelijk.....

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Als ervaren geleider/instructeur en gedragsdeskundige in opleiding met tochwel 15jaar ervaring in het heropvoeden van zulke rassen lijkt het wel dat ik genoeg ervaring heb om over zulke dingen te oordelen.

 

mooi...blijkbaar heb je dat allemaal onder de knie...,

dus alle tijd om je met spoed op je sociale vaardigheden te richten....

honden foto van Marion, Dick,Woola, en Brutus

"  

mooi...blijkbaar heb je dat allemaal onder de knie...,

dus alle tijd om je met spoed op je sociale vaardigheden te richten.... "

 



Inderdaad Esther, dat heb je goed gezegd.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Ik snap echt niet waarom de politie erbij moest komen hoor! Jullie zorgen echtwel zelf voor sensatie over de staffords! Moest het nu een ander ras geweest zijn was er waarschijnlijk geen politie aan tepas gekomen. Echt een stel dierenvrienden lijkt me...
Mss best je zoon wat hondenkennis bijbrengen voor je hem alleen de straat oplaat met een pup. Mijn zoon is 8jaar en kreeg oa de nodige lessen dat hij nooit met een pup in de buurt van grote honden mag komen.Onverantwoord als ouder om zoiets toe te laten,maar alle schuld gaat natuurlijk naar de stafford... Als ouder tref je evenveel schuld in dit verhaal dan de baas van die arme schat die ze hebben afgemaakt. "

 Doe is even kalm zeg!

 

Dat kind komt zijn BUURMAN tegen hoor,vaak is het dan normaal dat je die al gauw gedag gaat zeggen,dan is het aan die volwassen buurman de taak om verstandig te zijn om :

1 zijn hond aangelijnd te houden,want hij heeft al een paar gebeten

2 niet los te laten lopen..want hij heeft al een paar keer gebeten.

3 te zeggen blijf maar op afstand,lijn je pup aan,want mijn hond heeft al meerdere honden gebeten(maar dan kom je vanzelf weer uit bij punt 1  en 2)

4 de bal op te ruimen zodra je een andere hond ziet aankomen...omdat dat echt heel normaal is en hij ook zelfs nog de ervaring heeft met zijn hond dat hij bijt!

 

Vind het echt een flink stapje te ver gaan hoe jij hier uit je dak gaat tegen Esmee! Staffords en aanverwante mixjes komen in het nieuws door onverantwoordelijke baasjes! Deze hond stond op een veld waarvoor verschillende redenen waren waarbij het verstandig was geweest deze hond niet in dit soort situaties verzeild te laten raken!

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

"  Doe is even kalm zeg!
 
Dat kind komt zijn BUURMAN tegen hoor,vaak is het dan normaal dat je die al gauw gedag gaat zeggen,dan is het aan die volwassen buurman de taak om verstandig te zijn om :
1 zijn hond aangelijnd te houden,want hij heeft al een paar gebeten
2 niet los te laten lopen..want hij heeft al een paar keer gebeten.
3 te zeggen blijf maar op afstand,lijn je pup aan,want mijn hond heeft al meerdere honden gebeten(maar dan kom je vanzelf weer uit bij punt 1  en 2)
4 de bal op te ruimen zodra je een andere hond ziet aankomen...omdat dat echt heel normaal is en hij ook zelfs nog de ervaring heeft met zijn hond dat hij bijt!
 
Vind het echt een flink stapje te ver gaan hoe jij hier uit je dak gaat tegen Esmee! Staffords en aanverwante mixjes komen in het nieuws door onverantwoordelijke baasjes! Deze hond stond op een veld waarvoor verschillende redenen waren waarbij het verstandig was geweest deze hond niet in dit soort situaties verzeild te laten raken! "

 Eens!

 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

En daar ben ik het helemaal mee eens Soraya 

 

 

Esmee, heel veel beterschap voor de kleine stoere man..., gaat het nog goed met de hechtingen ?

honden foto van Marion, Dick,Woola, en Brutus

"  Doe is even kalm zeg!

 

Dat kind komt zijn BUURMAN tegen hoor,vaak is het dan normaal dat je die al gauw gedag gaat zeggen,dan is het aan die volwassen buurman de taak om verstandig te zijn om :

1 zijn hond aangelijnd te houden,want hij heeft al een paar gebeten

2 niet los te laten lopen..want hij heeft al een paar keer gebeten.

3 te zeggen blijf maar op afstand,lijn je pup aan,want mijn hond heeft al meerdere honden gebeten(maar dan kom je vanzelf weer uit bij punt 1  en 2)

4 de bal op te ruimen zodra je een andere hond ziet aankomen...omdat dat echt heel normaal is en hij ook zelfs nog de ervaring heeft met zijn hond dat hij bijt!

 


Ben ik het helemaal mee eens Soraya, maar blijkbaar vind Syg zich aangevallen omdat het over honden gaat die hij traint.
Vind het echt een flink stapje te ver gaan hoe jij hier uit je dak gaat tegen Esmee! Staffords en aanverwante mixjes komen in het nieuws door onverantwoordelijke baasjes! Deze hond stond op een veld waarvoor verschillende redenen waren waarbij het verstandig was geweest deze hond niet in dit soort situaties verzeild te laten raken! "

 

pagina 5 van 12 12 3 4 56 7 8 9 10 11 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^