En toen sloeg het noodlot toe...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

noodlot dat is het zeker, het lijkt wel alsof er iedere dag een stafford verhaal langs komt, de angst slaat me om het hart.

naief dat ik ben zie ik altijd het goede erin, nu dit.

voor jullie zoveel beterschap voor de kleine en vooral voor je zoontje, dat moet toch een ervaring zijn geweest die die niet snel zal vergeten.

honden page profiel lutlut 2 doggies

honden foto van lut

Wat een aangrijpend verhaal zeg... heb met jullie allemaal te doen maar in de eerste plaats met je zoon, wat een paniek moet er door zijn jonge lijf geraasd hebben zeg :'( Ik duim voor een spoedig herstel van je pupsel, een echte 'hero'! Groetjes

honden page profiel ChloeChloe 2 doggies

honden foto van Chloe

Wat heb jij een bijzondere hond!

ongelofelijk dat hij zo vrolijk was na een nachtje bij de dierenarts en de aanval.

ik hoop dat hij het redt en zo vrolijk mag blijven. Toen ik begon te lezen verwachtte ik niet eens meer dat hij het zou redden.

Hij heeft een lief koppie. Dikke knuffel voor hem en heel veel beterschap.

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

Ik heb voor mijn zoon idd slachtofferhulp aangevraagd.... 

 

Ik kan heel veel wrok hebben tegen de eigenaar, maar het is gebeurd en daar verander ik niks aan.... Het blijft ook mijn buurman en ik ga hem hoe dan ook nog vaak genoeg tegenkomen.... Ik schiet met ruzie niks op.... Hij betaald alle kosten en heeft de juiste beslissing nu genomen.... Ik ga hem niet verder kapot maken dan nodig is.... Ook hij heeft het hier emotioneel heel zwaar mee en belt dagelijks om te vragen hoe het gaat met ons en de hond.... 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

" Ik heb voor mijn zoon idd slachtofferhulp aangevraagd.... 
 
Ik kan heel veel wrok hebben tegen de eigenaar, maar het is gebeurd en daar verander ik niks aan.... Het blijft ook mijn buurman en ik ga hem hoe dan ook nog vaak genoeg tegenkomen.... Ik schiet met ruzie niks op.... Hij betaald alle kosten en heeft de juiste beslissing nu genomen.... Ik ga hem niet verder kapot maken dan nodig is.... Ook hij heeft het hier emotioneel heel zwaar mee en belt dagelijks om te vragen hoe het gaat met ons en de hond....  "

 Moet je even complimenten geven dat je het op deze manier kan bekijken.

Ik vind het serieus knap van je, vooral zo kort naar het voorval 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Och jeetje wat een nachtmerrie.... Heel veel sterkte met Hero..... :-(

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Fijn dat die buurman zo reageren gaat, hij zal dit ook niet gewild hebben... Mooi dat je schrijft dat ruzie niets oplossen kan...je buurman zal dat zeker kunnen waarderen.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Ik heb voor mijn zoon idd slachtofferhulp aangevraagd.... 
 
Ik kan heel veel wrok hebben tegen de eigenaar, maar het is gebeurd en daar verander ik niks aan.... Het blijft ook mijn buurman en ik ga hem hoe dan ook nog vaak genoeg tegenkomen.... Ik schiet met ruzie niks op.... Hij betaald alle kosten en heeft de juiste beslissing nu genomen.... Ik ga hem niet verder kapot maken dan nodig is.... Ook hij heeft het hier emotioneel heel zwaar mee en belt dagelijks om te vragen hoe het gaat met ons en de hond....  "

 

Ik denk dat je aan zijn reactie ook al kunt merken dat hij erg geschrokken is en dit nooit heeft gewild. Hij heeft zelfstandig ook direct de keuze gemaakt om het dier een spuitje te geven, heeft alles toegegeven en betaald netjes de rekening. Daarnaast is het ook nog eens je buurman, dan schiet je met ruzie inderdaad niks op. Ik zou de verstandhouding met je buurman ook belangrijker vinden, het is nu toch al gebeurd en je verandert daar verder niks meer mee. De buurman heeft (helaas te laat, maar toch) gedaan wat hij moest doen. Hij heeft z'n verantwoording genomen, meer kan je nu ook niet meer van hem vragen.

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

"  Moet je even complimenten geven dat je het op deze manier kan bekijken.
Ik vind het serieus knap van je, vooral zo kort naar het voorval  "

 

ja vind het ook knap ,normaal kan ik veel verdragen behalve als het om mijn honden gaat die zijn alles voor mij  Ik zou in eerste instantie flink pissed off zijn buurman vriend of wie dan ook !(en zeker in dit geval dat hij weet dat hij een verknipte hond heeft )

Zijn medeleven en beslissing achteraf zouden mijn woede wel doen slinken en we mogen hopen dat hij zijn lesje dan  geleerd heeft

honden page profiel Toller MickeyToller Mickey 3 doggies

honden foto van Toller Mickey

Wat erg voor jullie pup!
Hopelijk krijgt hij niet later toch problemen met andere honden.
Mijn vorige hond was een keertje "aangevallen" (toevallig ook door een voor mij bekende pitbull) maar die stond verder erg goed onder appèl, dus was nog terug te roepen. Die hond was toen nog maar 1 jaar. Inmiddels kan ze niet meer los lopen omdat ze nu wel echt honden aanvalt. In ons geval was het toen dus geen echt gerichte aanval anders was het wel anders gelopen want mijn hond had geen verwonding. Maar helaas na dit incident was hij als de dood voor die hond (eerder speelde ze nog wel eens) en later kwam pas de angst voor andere honden er bij. Maar wil natuurlijk niet zeggen dat dat bij jullie ook zo zal zijn. Onze had was toen 8 maanden ongeveer. Dat kan ook nog verschil maken misschien. 
Jullie krijgen al genoeg tips maar blijf gewoon door gaan zoals jullie eerst ook deden. Hij lijkt immers tot nog toe ook weinig veranderd te zijn in karakter.

Erg voor je zoontje ook dat het net bij hem gebeurt. 

Ik vind eigenlijk wel dat de eigenaar van de aanvallende hond goed heeft gehandeld. Meestal als zulke mensen zo onverantwoordelijk zijn dat ze een probleem hond los laten lopen peren ze hem snel als er een incident plaats vind. Hij heeft naar mijn mening wat ik lees goed jullie zoontje proberen te helpen. Hij wil (terecht natuurlijk) alle kosten betalen. Oke, in eerste instantie had hij NOOIT die hond met zo'n verleden los moeten laten lopen maar dat is toch gebeurt. Daarna heeft hij wel zijn verantwoordelijkheid genomen. 

Veel sterkte en hopelijk gaat het herstel van Hero voorspoedig.

honden page profiel F&FF&F 3 doggies

honden foto van F&F

Jeetje.. Wat vreselijk zeg, echt een nachtmerrie.

Ik heb zelf ook een pup van 18 weken en de tranen lopen over m'n wangen bij het lezen van je verhaal. Echt verschrikkelijk.

 

Ik wil jullie heel veel sterkte toewensen en hoop echt mee dat jullie kleine Hero goed hersteld!! Echt heftig..!

honden page profiel Golden Girls Golden Girls 3 doggies

honden foto van Golden Girls

Heel veel sterkte gewenst met Hero... hoop dat het allemaal goed komt!

Ik ken een Golden die ook is aangevallen door een hond met 8 weken... zij heeft haar oog kunnen behouden, maar is daar blind mee. Ze heeft vorig jaar een nestje gehad... en leeft een fantastisch leven! Ook zij word Hero genoemd door haar eigenaren, dan wel haar bijnaam... maar past wel goed.

 

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Wat triest!

 

Hopelijk komt alles nog goed voor jullie hondje.

En super dat jullie gelijk hulp hebben gezocht voor jullie zoontje.

Kan me voorstellen dat hij een trauma heeft.

 

Heel veel sterkte!

 

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

Jeetje ik ben er stil van...

Dit klinkt voor mij echt als mijn ergste nachtmerrie.. Ik ben er echt van geschrokken! Jemig! Wat vreselijk voor jullie!

Ik schrok me dood toen ik las dat die stafford niet los liet en zijn oog eruit schoot!

Gelukkig dat de stafford je hond losliet, het had ook anders kunnen aflopen, maar daar gaan we het maar niet over hebben..

Pff... wat zal jij geschrokken zijn! :'(

Fijn dat de dierarts meteen kon helpen! Ik hoop echt voor jullie dat het oogje van Hero het nog gaat doen..

Wat een geluk dat je hondje niet angstig is geworden en nog steeds de oude is.

De naam Hero is echt wel terecht! Hij is écht een held, als ik dit verhaal zo hoor!

Dat de man zo begripvol was, maar dom dat hij zijn hond ondanks dat er al een paar incidenten zijn gebeurd toch losliet.. Dat hij hem in liep slapen begrijp ik.. Maar eerlijk gezegd vind ik het wel wat overdreven. De man kan zijn stafford ook gewoon aan de lijn houden, of een muilkorf om en geen balletjes meer gooien als hij weet dat zijn hond dan zo agressief kan reageren....
Aan de andere kant.. Als de hond al vier keer eerder iemand heeft gebeten snap ik het wel.. Jullie hopen die hond natuurlijk ook niet meer tegen te komen en de hele buurt is nu waarschijnlijk bang voor hem.
Maar dat is de man zijn eigen keus.

Heel erg veel sterkte! En beterschap voor jullie kleine Hero! Wat is het een held!
;-)

Wow.. Ik ben echt geschrokken van dit verhaal!

honden page profiel IDGIDG 3 doggies

honden foto van IDG

Ik heb het verhaal gelezen met een brok in me keel.

wat verschrikkelijk een nachtmerrie voor elke hondenbaas.

misschien dat ik erover heen heb gelezen maar hoe oud is je zoon?

 

ik hoop dat jullie snel deze verschrikkelijke gebeurtenis kunnen verwerken & mijn complimenten hoe je tegen je buurman kan doen ik had het denk ik niet gekunt.

 

beterschap met Hero

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik heb voor mijn zoon idd slachtofferhulp aangevraagd.... 
 
Ik kan heel veel wrok hebben tegen de eigenaar, maar het is gebeurd en daar verander ik niks aan.... Het blijft ook mijn buurman en ik ga hem hoe dan ook nog vaak genoeg tegenkomen.... Ik schiet met ruzie niks op.... Hij betaald alle kosten en heeft de juiste beslissing nu genomen.... Ik ga hem niet verder kapot maken dan nodig is.... Ook hij heeft het hier emotioneel heel zwaar mee en belt dagelijks om te vragen hoe het gaat met ons en de hond....  "

 Ruzie maken schiet ook niet op. Ik weet zeker dat hij het ook niet gewild heeft. Ik denk dat hij een ernstige inschattingsfout heeft gemaakt, niet expres. 

Mensen die een herplaatser met een bijt verleden in huis halen, moeten gewoon veel beter begeleid worden. Ze hadden hem goed moeten uitleggen dat het aangelijnd houden bij zijn hond heel erg belangrijk is.

Hij was zo lief een hond een nieuwe kans te geven, goed mens toch! 

 

Het lijkt me voor je zoon en je vriend belangrijk met hem in contact te blijven. Hij is zijn hond kwijt en je zoon en hem hebben samen het gevecht meegemaakt. 

Misschien hebben jullie wel steun aan elkaar? 

honden page profiel Annemieke & ScottieAnnemieke & Scottie 3 doggies

honden foto van Annemieke & Scottie

Heel erg geschrokken van je verhaal..

 

Heel veel sterkte met je zoontje!! Een rot iets om te moeten zien voor hem!

Veel Beterschap voor jullie pup, zal voor jullie duimen komende tijd!

 

Vindt het knap en heel realistisch hoe je met je buurman omgaat.

Heel veel sterkte voor jullie allemaal en beterschap met Hero

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Verschrikkelijk. Ik heb het niet gauw maar nu staan de tranen in mijn ogen.

Wat een verschrikkelijke nachtmerrie is bij jullie werkelijkheid geworden. 

Dit had niet mogen gebeuren.. ik snap dat je geen ruzie wilt met de buurman hoor, maar dit had niet hoeven te gebeuren.. Niet dat je daar nu nog iets aan hebt.

Hoop dat jullie pup gauw herstelt en dat jullie zelf het een plekje kunnen geven.

 

Heel veel sterkte. 

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

 

Iedereen kan fouten maken  ,maar een verknipte stafford los laten met een andere hond in het zicht is gewoon dom ! (zal bij deze hond  vast niet de eerste keer zijn dat hij bijt ,heeft niet voor niets al zes andere eigenaren gehad )

sorry voor offtopic  Maar die buurman had nooit deze hond mogen krijgen !

Je hoeft echt niet veel verstand (van honden ) te hebben om te weten dat je deze hond niet los  moet laten !

 

kan me er nog over ergeren  ondanks de beste  bedoelingen van deze man !

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Wat een naar verhaal. Ik hoop echt dat kleine Hero er weer boven op komt.

 

De eigenaar van de stafford was natuurlijk schuldig, maar ik vind jullie ook.

Jullie laten een kind van 11 jaar een kleine vatbaar pupje uitlaten. De pup heeft de kans gekregen om de bal van de stafford te pakken, dat had nooit mogen gebeuren, er zijn meer honden die dan naar doen en zo'n pupje is extra vatbaar. Verder had jullie kind niet in de buurt van de buurman mogen komen met de pup als hij die stafford bij had.
Het is nu eenmaal gebeurt, maar ik hoop dat jullie en de buurman van dit incident hebben geleerd. 

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

ik vind dit heel erg o te lezen, maar vind de eigenaar van de staff fout,maar ook jullie zoon.die had niet zomaar op die hond af moeten lopen en de hond niet de bal laten pakken van die andere hond. je kan de klok erop gelijk zet dat er dan problemen komen. . hoop dat jullie pup snel zal gaan genezen. maar mijn hart gaat uit ook naar de staff die ingeslapen is. en weer door de fout van een mens..

honden page profiel SaartjeSaartje 3 doggies

honden foto van Saartje

hier zijn er ook baasje die hun hond los laten lopen en waarvan ik weet dat ze al eens een hond gepakt hebben. Dat zijn ook staffs, baasje loopt er achter met de telefoon aan zijn oor. Dat ik soms een hele omweg moet maken om thuis te komen maakt hem niet uit.

Want met mn poedel en chihuahua ontloop ik ze liever.

 

Sterkte en hopelijk komt alles goed met Hero

honden page profiel petra en jackpetra en jack 2 doggies

honden foto van petra en jack

Wat een vreselijk verhaal.

Ik wens voor Hero beterschap, goed herstel...en voor jullie heel veel sterkte!

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

" Ik heb voor mijn zoon idd slachtofferhulp aangevraagd.....  "

 Vergeet je zelf en je vriend niet, het is niet niks.

 

Misschien heeft Hero er het minst last van, op de verwondingen na  Goed teken dat ie zo vrij is nog. 

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

" ik vind dit heel erg o te lezen, maar vind de eigenaar van de staff fout,maar ook jullie zoon.die had niet zomaar op die hond af moeten lopen en de hond niet de bal laten pakken van die andere hond. je kan de klok erop gelijk zet dat er dan problemen komen. . hoop dat jullie pup snel zal gaan genezen. maar mijn hart gaat uit ook naar de staff die ingeslapen is. en weer door de fout van een mens.. "

 

 

ben ik niet met je eens  als ik de hond los heb en ik kom een andere eigenaar tegen die zijn hond ook los laat ga ik er vanuit dat het een sociale hond is .(en dan ben ik volwassen ) Kinderen van 11 denken nog niet zo erg in gevaar en gaan eerder van het vertrouwen van een volwassenen uit !

De buurman is de volwassenen en hoort ook zodanig te handelen ,zeker als je weet dat je een verknipte hond hebt moet je haar zoon waarschuwen en je hond aanlijnen !

 

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Heel veel sterkte voor jullie en beterschap en een dikke knuffel voor Hero.
Ook de buurman sterkte met zijn verlies van zijn hond.
Wat een goede beslissing van hem.

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

Heel veel sterkte voor Hero en jullie!

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Wat verschrikkelijk   Heel veel sterkte voor jullie, en beterschap voor Hero!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Ik heb voor mijn zoon idd slachtofferhulp aangevraagd.... 
 
Ik kan heel veel wrok hebben tegen de eigenaar, maar het is gebeurd en daar verander ik niks aan.... Het blijft ook mijn buurman en ik ga hem hoe dan ook nog vaak genoeg tegenkomen.... Ik schiet met ruzie niks op.... Hij betaald alle kosten en heeft de juiste beslissing nu genomen.... Ik ga hem niet verder kapot maken dan nodig is.... Ook hij heeft het hier emotioneel heel zwaar mee en belt dagelijks om te vragen hoe het gaat met ons en de hond....  "

 

Als eerste:

Wat een vreselijk gebeuren! Maar, wat is er op alle fronten goed opgetreden en wat doen de eigenaar, maar ook jullie enorm goed respectvol naar elkaar!

Echt mijn complimenten hiervoor, dat zie je niet vaak meer...

 

Verder wil ik jullie allemaal heel veel sterkte toe wensen. Hopelijk mag hij zijn oogje houden en heeft hij er echt geen psychische schade aan ondervonden.

 

Beterschap!

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

Het zal bij iedere 11 jarige anders zijn. Mijn zoon is zeker heel erg goed in staat om onze hond uit te laten. Ik vind (en dat is mijn mening, dus hoeft niet iedereen het mee eens te zijn) dat wij (en dan met name mijn zoon) hier echt geen fout in hebben gemaakt. Mijn zoon heeft ondanks zijn pas 11 jaar een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is al zijn hele leven goed bekend met welke dieren dan ook. 

 

Hier zullen alle meningen over verdeelt zijn, maar ik denk dat dat zowel hond als kindafhankelijk is..... Zoals ik al zei laat mijn zoon de hond alleen los op het losloopgebied waar dat ook veilig zou moeten kunnen..... 

pagina 2 van 12 123 4 5 6 7 8 9 10 11 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^