En toen sloeg het noodlot toe...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Ik vind het een heel zielig verhaal, vooral voor de hond van de TS en het zoontje van de TS...jammer dat het alweer een staff was maar het is niet anders .. Had ook kunnen gebeuren met een willekeurig ander groot sterk ras.... Wel wordt ik door dit verhaal gesterkt in mijn mening dat jonge kinderen (ik heb er zelf 2... Eentje van 14 en eentje van 12... Allebei helemaal honden-savvy) niet zonder volwassenen honden horen uit te laten... Niet omdat ze het niet kunnen... Maar omdat als ze toevallig een verkeerde hond tegenkomen ze nog niet de leeftijd hebben om juist te handelen en daarna juist te verwerken als het verkeerd gaat.

 

aan alle kanten een heel verdrietig verhaal, en ik wens de TS, haar hond en haar zoon heel veel sterkte om dit een goed plaasje te geven.

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Helemaal mee eens Soraya.
Had hij beter opgepast had zijn hond niet ingeslapen hoeven te worden.
Ook was de hond niet zo gebeten en had de jongen nu niet een trauma.
Dat was zijn verantwoordelijkheid, niet van de zoon van 11 jaar.
Maar hij neemt nu zijn verantwoordelijkheid en dat siert hem.
Gelukkig heb je een goede buurman.

Je kan niet zeggen of een kind van 11 wel of niet met een hond kan lopen want dat ligt helemaal aan het kind.
De ene kan met 16 nog niet alleen wandelen met een hond en een ander kind kan het met 10 jaar al uitstekend.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Ik vind het een heel zielig verhaal, vooral voor de hond van de TS en het zoontje van de TS...jammer dat het alweer een staff was maar het is niet anders .. Had ook kunnen gebeuren met een willekeurig ander groot sterk ras.... Wel wordt ik door dit verhaal gesterkt in mijn mening dat jonge kinderen (ik heb er zelf 2... Eentje van 14 en eentje van 12... Allebei helemaal honden-savvy) niet zonder volwassenen honden horen uit te laten... Niet omdat ze het niet kunnen... Maar omdat als ze toevallig een verkeerde hond tegenkomen ze nog niet de leeftijd hebben om juist te handelen en daarna juist te verwerken als het verkeerd gaat.
 
aan alle kanten een heel verdrietig verhaal, en ik wens de TS, haar hond en haar zoon heel veel sterkte om dit een goed plaasje te geven. "

 Absoluut! Heel verdrietig.

En bizar dat je kind de hond niet meer zou kunnen uitlaten, vanwege de veiligheid! Volwassenen zouden de randvoorwaarden toch moeten waarborgen? 

 

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Hoe is het nu met Hero? Gaat het al beter? Nog steeds sociaal en niet bang voor andere honden? :-)

Ik hoop echt dat zijn oogje het nog gaat doen.. ik duim voor je dat alles goed komt! ;-)

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Mij gaat het erom dat je gewoon niet weet wat je kind zal tegenkomen tijdens de wandeling.. 99.9 % van de tijd zal het goedkomen... 0,1% van de tijd zullen ze een volwassen baas tegenkomen die, laten we zeggen! zijn/haar hond niet goed inschat... En dan houdt je kind er een trauma aan over... 

 

Maar goed, dat is de moeder in mij.... Als het even kan dan wil ik er in ieder geval qua de honden erbij zijn als mijn kind iets overkomt zodat ik de regie op me kan nemen en mijn kinderen zich nooit schuldig hoeven te voelen.... Want ik was erbij... Ben nou eenmaal een moederkloek :-) 

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

" Mij gaat het erom dat je gewoon niet weet wat je kind zal tegenkomen tijdens de wandeling.. 99.9 % van de tijd zal het goedkomen... 0,1% van de tijd zullen ze een volwassen baas tegenkomen die, laten we zeggen! zijn/haar hond niet goed inschat... En dan houdt je kind er een trauma aan over... 
 
Maar goed, dat is de moeder in mij.... Als het even kan dan wil ik er in ieder geval qua de honden erbij zijn als mijn kind iets overkomt zodat ik de regie op me kan nemen en mijn kinderen zich nooit schuldig hoeven te voelen.... Want ik was erbij... Ben nou eenmaal een moederkloek :-)  "

 Snap ik, maar je kinderen moet je loslaten (heb er drie, en het blijft spannend)....  Het zou toch wat zijn, wanneer ze getraumatiseerd raken door een wandeling met de hond.... Dat vind ik intriest!

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

" Mij gaat het erom dat je gewoon niet weet wat je kind zal tegenkomen 
"

 

 

dat weet je nooit in het leven....

al zou je willen..,je kunt ze niet tegen alle nare dingen beschermen....

en dat is ook helemaal niet goed Claire....

ik ben van mening dat je zelfs de taak hebt als ouder om je kind om te leren gaan met lastige /moeilijke situaties...ook als het je honden aangaat.....

en zolang je ze daar goed in begeleid, verantwoordelijkheden geeft, worden ze daar alleen maar volwassen en sterk van... op de leeftijd van 14 en 12 moet dat naar mijn mening allang kunnen....!

 

het verhaal van TS is natuurlijk heel erg triest, dat gun je niemand..., maar het maakt haar geen minder oplettende moederkloek hoor......

 

 

honden page profiel F&FF&F 3 doggies

honden foto van F&F

Ik ben erg benieuwd hoe het nu met Hero gaat, ik hoop dat het herstel goed verloopt!

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Mij gaat het erom dat je gewoon niet weet wat je kind zal tegenkomen tijdens de wandeling.. 99.9 % van de tijd zal het goedkomen... 0,1% van de tijd zullen ze een volwassen baas tegenkomen die, laten we zeggen! zijn/haar hond niet goed inschat... En dan houdt je kind er een trauma aan over... 
 
Maar goed, dat is de moeder in mij.... Als het even kan dan wil ik er in ieder geval qua de honden erbij zijn als mijn kind iets overkomt zodat ik de regie op me kan nemen en mijn kinderen zich nooit schuldig hoeven te voelen.... Want ik was erbij... Ben nou eenmaal een moederkloek :-)  "

 Ben het wel met je eens. Ik liet mijn dochter wel met mijn hond als pup wandelen, alleen ging ik altijd mee.

Als ik zo op dit forum lees, gebeurt het toch regelmatig dat er een hond gebeten wordt. Als volwassenen weet men vaak niet wat te doen, een vraag hoe te handelen komt toch regelmatig voorbij. Ik ben er ook liever bij mocht er iets gebeuren.

Je kan je kind niet voor alles beschermen, maar aangezien wij volwassenen soms zelfs niet kunnen voorkomen dat een hond wordt aangevallen vind ik dit toch wel iets om over na te denken.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Jeetje wat erg ! :'(
Sterkte en hoop dat het allemaal goed komt.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

"  Snap ik, maar je kinderen moet je loslaten (heb er drie, en het blijft spannend)....  Het zou toch wat zijn, wanneer ze getraumatiseerd raken door een wandeling met de hond.... Dat vind ik intriest! "

 

 

Weet je.. Veel ouders zullen moeite steken om hun kind verantwoord de hond te mogen uit te laten, echter zijn er helaas ook geregeld mensen die wel het gemak willen van "de kids wandelen wel", maar ze totaal niks leren.

 

Geregeld gehad dat er kinderen van een jaar of 8 met de kleinere rassen liepen met een flexlijn, hond ziet andere hond, vliegt erop af, hup die kids er maar achteraan rennen, want ze snappen niet hoe de flex werkt.

Of de kids vinden het wel grappig en laten de hond los en weg issie richting hond.

 

Dan is de ander, als dat een volwassene is nog altijd degene die op zo'n situatie juist moet ingrijpen, maar het gebeurt helaas ook geregeld dat ouders er makkelijk over denken en niks leren aan de kids, maar wel lekker op de bank blijven hangen terwijl de kids maar "aan moeten rommelen" met het wandelen van de hond.

 

 

Overigens die eerdere reactie van iemand, waar Esmee direct op reageerde vond ik absoluut niet door de beugel kunnen.

Als zoiets gebeurt met veel bombarie en hectiek door de situatie, zal je altijd iemand hebben van buitenaf die wel de politie belt, dus niet meteen mensen aanwijzen, vind ik ongepast.

 

Daarnaast is de eigenaar van die staff gewoon fout, klaar. Hij wist van verleden, hij had aanlijnplicht en hij neemt nog deze risico's. Ook al heeft ie zijn hond ingeslapen nu, ik heb echt helaas geen goed woord over voor die eigenaar.

Als ie gewoon gehandeld had met wat ie had geweten en op tijd zijn verantwoordelijkheid had genomen had dit verschrikkelijke voorval niet hoeven te gebeuren.

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

De eigenaar van de staf is ook strafbaar. Artikel 425 lid 2 wetboek van strafrecht.

 

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

Ja in dit specifieke geval is de eigenaar van de stafford inderdaad strafbaar.

Niet omdat hij een stafford heeft, maar omdat het in dit specifieke geval nu eenmaal zo is.

Ook al had hij een Chihuahua....

Ras is daarin absoluut niet relevant.

Hij erkent dit ook en doet er ook alles aan om dit op te pakken (helaas niet een dag eerder, maar ok... Gedane zaken nemen geen keer...)

 

Dat omstanders de politie bellen als zoiets gebeurd is denk ik een logische reactie....

Mensen merken paniek, zien bloed en trauma en handelen naar hun eerste gevoel.... 

Vandaar ook mijn reactie die gelijk volgde op de verwijtende reactie....

Er gelijk maar vanuit gaan dat WIJ dan maar degene zouden zijn die de politie gebeld hadden...

En er ook maar vanuit gaan dat dat alleen maar zou komen omdat het een stafford is...

Denk je nou echt dat wij met het ras bezig waren op dat moment???

 

Ik ben 100% van mening dat mensen hun kinderen moeten begeleiden in bijvoorbeeld het uitlaten van honden.

Omdat wij deze hond als pup hebben aangeschaft vonden wij het erg belangrijk dat onze zoon net zoveel overwicht op de hond zou hebben als wij.

Dit trainen wij dus uitgebreid met zowel zoon als hond als samen.

Bij dingen die hij moeilijk vinden ondersteunen wij hem, en we leren hem elke dag weer dingen bij.

Mijn zoon laat dan ook de hond niet uit omdat wij te "lui" zijn om dit zelf te doen, maar mijn zoon laat de hond uit, omdat hij misschien wel 2 x zo gek op ons hondje is als wij zijn (en geloof me... Wij zijn al echt helemaal compleet gek op hem) en hij vindt het leuk om met hem te spelen.

Hij neemt dus heel bewust het hondje altijd mee naar het losloopveldje, omdat hij hem alleen daar los mag laten om te spelen.

Daar kan hij veilig spelen.... Althans... Dat lijkt me de intentie van zo'n veldje.

Overigens kijken we vanaf ons huis op dit veldje en kunnen we hem altijd zien lopen als hij met de hond buiten is, dus op die manier kunnen we ook zien hoe hij situaties aanpakt en hoe hij reageert als de hond hem uitprobeert. 

 

Geloof me... Ik denk dat onze hond mogelijk nog beter naar mijn zoon luistert dan naar mij hoor! Ook al zullen de meningen hierover allemaal verdeelt zijn....

Ik vind dat wij het goed aanpakken....

Mijn stiefdochters van 4 en 8 mogen bijvoorbeeld niet met de hond wandelen zonder ons. En ook mag mijn zoon niet met de hond lopen samen met zijn vriendjes of mijn stiefdochters.

Want ik wil dat als hij met de hond wandelt dat hij 100% aandacht heeft bij de hond.

Ook gaat hij vaak vissen in de sloot voor ons huis, en dan neemt hij ons hondje ook mee. De hond gaat ook met mijn vriend mee vissen, en aangezien wij een vrij makkelijk hondje hebben (gelukkig) nemen ze dan flesje water en een speeltje of kauwbot mee en de hond vermaakt zich dan prima.

Ligt gewoon vrolijk naast mijn zoon of vriend, en reageert verder niet op de invloeden om hem heen.

Dit uiteraard wel alleen als wij het in de gaten houden, maar dit gaat echt prima....

 

Voor de oprecht geïnteresseerden onder jullie:

Met Hero gaat het gelukkig nog steeds prima.

Antibiotica kuur zit erop en alleen de pijnstilling krijgt hij nog eenmaal per dag. 

Hij is nog steeds even lief en enthousiast als in het  begin. 

Hij wil heel graag spelen met andere honden, maar dit mag nog even niet.

Aankomende maandag mogen de hechtingen eruit en zullen we weten of hij zijn oog kan houden.

Omdat het oog wel wat bol lijkt te staan moeten we naar een oogspecialist. 

Deze gaat de oogdruk meten en kijken wat hij eventueel kan doen als het oog er wel uit moet. 

Hij begint langzaam de pubertijd in te gaan.... 

Die 5 maanden begint er echt aan te komen... 

Zo heeft meneer nog weleens de neiging om stiekem op de bank te gaan liggen als wij even naar de keuken zijn ofzo....

Terwijl hij weet dat dit niet mag....

Hij mag momenteel niet veel brokken door de gebroken jukbogen, dus hij krijgt momenteel speciale brokken gemengd met vleesvoer. 

Daardoor stinkt hij als een bunzing als hij s'avonds ligt te slapen!!! (en nee, ik heb niks tegen bunzings....).

Verder is het een lekker enthousiast vrolijk mannetje wat ons leven nog elke dag enorm verrijkt. 

Gisteren had ik hem even op een afgesloten veldje los laten lopen zodat hij zijn energie kwijt kon. 

Vond hij heerlijk! 

Mannetje trok weer helemaal bij! 

 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Jullie Hero is wel een echte Hero zeg, wat heeft hij allemaal al meegemaakt in zijn jonge leventje. Hij lijkt een echt vechtertje en ik hoop dat hij zich helemaal hersteld.

 

Wat een verhaal, ik heb medelijden met iedereen maar ik ben ook boos op jullie buurman, hoe kon hij een hond waar zo mee gesold is nou onaangelijnd met een bal op het loslaatveld laten spelen. Ik denk dat veel honden die hoog in hun stress zitten en geen basisveiligheidsgevoel hebben zo zouden hebben kunnen reageren. Ik krijg de indruk dat het iemand is die het goed bedoeld maar geen idee had wat hij met een getraumatiseerde herplaatser in huis gehaald heeft. De hond had bij hem al 4x een bijtincident, hoe ter wereld krijgt hij dat voor elkaar, dat mag nooit gebeuren, hoe onverantwoordelijk kan men zijn en nu heeft de hond dit met zijn leven moeten bekopen, na een leven vol onbegrip en stress. Hoe treurig is dat. 

 

 

Verder sluit ik me aan bij Esther en Soraya

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

Esmee, mijn reactie was ook niet als negatief naar jou bedoeld, even ter goede orde , maar op de persoon waarop jij reageerde die meteen beschuldigingen begon te slingeren.

 

Verder vindt ik dat je een kind van 11 echt wel kan leren verantwoordelijk met een hond om te gaan en als ik het zo lees van jou, zijn jullie daar heel gericht mee bezig, dus dat is in mijn ogen juist super goed.

 

Wat betreft de staff eigenaar.. Dat ie maar mooi een houd verbod krijgt, want hij heeft in mijn ogen fout op fout gemaakt ook al probeert ie dat nu "goed te maken".

 

Ik ben opgelucht te horen dat het zover nog naar alle omstandigheden goed gaat met Hero en hoop echt van ganser harte dat ie er helemaal bovenop komt en zijn oog kan blijven houden.

 

Heb in elk geval respect voor jullie met de hoe jullie hier heel rationeel mee om gaan.

Bij mij zou de emotionele kant veel te hard opspelen.

 

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Ik heb in stilte mee gelezen....

 

Als ik zo alles lees, Esmee, hoe verstandig en bewonderenswaardig jullie omgaan met alles (zowel in het hele verhaal, als hoe je hier op bepaalde reacties reageert), dan denk ik dat jullie prima kunnen inschatten wat zoonlief zelf kan (wandelen met Hero) en wat niet...

 

Mijn zoon van bijna 14, is een tenger, ietwat timide manneke (wordt vaak paar jaar jonger geschat, gelukkig begint hij nu te groeien haha) , die wandelt echt niet alleen met Pooh. Terwijl een jongen hier in de straat, die een jaar ouder is, vorige jaar een paar keer Pooh voor ons heeft uitgelaten (toen was die jongen dus ook zowat 14), want die jongen is een boom van een kerel en is gewend om met hun Golden te lopen (en vreemd ogen dwingen, tenminste, bij Pooh wel)

 

Anyway, blablabla, goed bezig wijffie!

En heel, héél veel beterschap met Hero!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Mij gaat het erom dat je gewoon niet weet wat je kind zal tegenkomen tijdens de wandeling.. 99.9 % van de tijd zal het goedkomen... 0,1% van de tijd zullen ze een volwassen baas tegenkomen die, laten we zeggen! zijn/haar hond niet goed inschat... En dan houdt je kind er een trauma aan over... 

 

Maar goed, dat is de moeder in mij.... Als het even kan dan wil ik er in ieder geval qua de honden erbij zijn als mijn kind iets overkomt zodat ik de regie op me kan nemen en mijn kinderen zich nooit schuldig hoeven te voelen.... Want ik was erbij... Ben nou eenmaal een moederkloek <img class="/>  "

 




ik heb geen kinderen, top van je dat je er zo over denkt.
wat betreft loslaten, en ze moeten volwassen worden, dat kan altijd als ze een hogere leeftijd hebben. heb ik meegemaakt, een jongen van 13 jaar, zijn herder werd gepakt en ter plekke doodgebeten, hij zat huilend op de grond, de eigenaar van de hond was verdwenen, en ik zat daar met deze jongen, dit verdriet van deze jongen wil niemand toch mee maken, en zeker niet alleen als jonge puber. vond het in en in triest, had mijn hond bij me, en ik zal dit nimmer vergeten, vandaar deze leeftijd van 14 vind ik ook jong om alleen een hond uit te laten, niet dat dat niet kan, maar zeker als er wat gebeurd.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Esmee, wat een dapper hondje heb je dat hij het zo goed doet. Ik ga echt heel hard duimen voor zijn oogje, spannend nog. Hoe is het nu met je zoon en vriend en je zelf hier verder onder?

 

Ik hoop dat jullie allemaal genoeg vertrouwen in je zelf hebben dat je weer gewoon verder kan genieten van Hero en elkaar. Hou ons graag op de hoogte hoe het verder met Hero gaat. 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"  


ik heb geen kinderen, top van je dat je er zo over denkt.
wat betreft loslaten, en ze moeten volwassen worden, dat kan altijd als ze een hogere leeftijd hebben.

heb ik meegemaakt, een jongen van 13 jaar, zijn herder werd gepakt en ter plekke doodgebeten, hij zat huilend op de grond, de eigenaar van de hond was verdwenen, en ik zat daar met deze jongen, dit verdriet van deze jongen wil niemand toch mee maken, en zeker niet alleen als jonge puber. vond het in en in triest, had mijn hond bij me, en ik zal dit nimmer vergeten, vandaar deze leeftijd van 14 vind ik ook jong om alleen een hond uit te laten, niet dat dat niet kan, maar zeker als er wat gebeurd. "

 Loslaten begint al vanaf de geboorte. Dat heet opvoeden. Moeilijk soms, omdat je je kinderen wil behoeden voor vervelende dingen. 

Maar wanneer je kind naar de middelbare school kan fietsen, en onderweg van alles mee kan maken.... denk ik ook dat je kind de hond kan uitlaten. 

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Fijn dat Hero zo enthousiast is en de energie heeft! Is opzich ook een goed teken he.
Ben benieuwd naar maandag!

honden page profiel LucaLuca

honden foto van Luca

Fijn dat hero het zo goed doet.. En duim nog stteds voor goede afloop van zn oog.. Knuffel voor knappe hero

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Fijn dat het goed gaat met Hero! ;-)

Zijn jullie al een beetje bijgekomen van deze gebeurtenis? En je zoon?

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Esmee; je doet het prima na deze 'gebeurtenis'.

als moeder, als vrouw van de wereld.(ik deel Claire's visie ook -als moederkloek' zijnde-)

 

Je kunt kinderen niet voor alles behoeden; opvoeden is ook 'ontdekken'.

ja, dat is soms bitter, maar daar worden we/ze groot van!

 

Ook hoe je de rest bekijkt en hier nog je visie neerschrijft; klasse.

honden page profiel SYGSYG

honden foto van SYG

Ik voel me helemaal niet aangevallen omdat ik deze honden "train". Ik train zowat alle rassen wanneer ik die opdracht krijg. Eigenlijk ben ik meer een cockerliefhebber.
Heb gewoon niet echt iets met politie en zie echt geen rede waarom die erbij moesten komen. En moest het een ander groot ras geweest zijn had ik net dezelfde reactie geven,enkel wat aangepast.Ik blijf bij mijn standpunt,kinderen laat je niet alleen de straat op met een hondje. Je ziet wel wat er gebeurde. Dan kan ie nog zo volwassen overkomen,op zulke momenten staan ze daar... En zien ze geen kwaad in iets,terwijl het eigenlijk wel kwaad kan. Als jullie me willen bekijken als de boosdoener die het arme slachtoffer de les wil lezen,doe maar hoor maar dan zijn jullie helemaal mis. Mss ligt het aan de manier van aanbrengen ofzo? Ben anders niet zo'n krak in dingen subtiel aanbrengen zoals de TS deed door er een spannend verhaaltje van te maken.Zoontje wist de situatie niet in te schatten en zag er geen kwaad in en gaat lekker naar de buurman die een hond met een verleden heeft(waar is die volwassenheid van het kind?) en op zo'n moment gaat het fout. Die buurman mogen ze van mij een levenslang verbod geven,lijkt me een hele slimme kerel pfff. Zulke mensen horen echt geen honden te hebben. Spijtig genoeg kan dit zomaar zonder enige controle. Dat zal het kind altijd bijblijven,ook geen leuke gedachte lijkt me. Als ouder moet je idd je kinderen loslaten,dat is ook zo. Maar besef wel dat er grenzen zijn. Het is een ongelukkig voorval,maar het gebeurde wel op een moment zonder ouderlijk toezicht. Dan kan ik je wel met zekerheid zeggen dat zoiets bij ons nooit zal gebeuren,want op dat vlak heeft mijn zoontje van 8 meer hondenkennis om beter te weten. Die gaat andere honden uit de weg,gaat nooit aan een andere hond ofzo.Ietwat rare opvoeding ja dat weet ik,maar ben zelf gebeten geweest als kind door een onbekwame baas die zijn hond niet onder controle had. Die kennis breng ik hem ook al zijn hele leven bij,met zo'n grote roedel als de onze is dat zeker een noodzaak. Hij moet weten hoe hij moet omgaan met honden.Wij wonen voor een heel afgelegen gebied en toch mag hij niet alleen naar buiten met de honden. Er kan altijd wat gebeuren,dit hele verhaal is hier een "mooi" voorbeeld van. Dat risico neem ik niet,zou mezelf niet kunnen vergeven moest zoiets gebeuren. Liever voorkomen dan genezen.
Als jullie daar een andere mening over hebben,dat is prima. Ga me daar niet druk in maken.
Maar gezien dit een openbaar forum is heb ik evenveel recht op mijn mening als jullie.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Ik voel me helemaal niet aangevallen omdat ik deze honden "train". Ik train zowat alle rassen wanneer ik die opdracht krijg. Eigenlijk ben ik meer een cockerliefhebber.
Heb gewoon niet echt iets met politie en zie echt geen rede waarom die erbij moesten komen. En moest het een ander groot ras geweest zijn had ik net dezelfde reactie geven,enkel wat aangepast.Ik blijf bij mijn standpunt,kinderen laat je niet alleen de straat op met een hondje. Je ziet wel wat er gebeurde. Dan kan ie nog zo volwassen overkomen,op zulke momenten staan ze daar... En zien ze geen kwaad in iets,terwijl het eigenlijk wel kwaad kan. Als jullie me willen bekijken als de boosdoener die het arme slachtoffer de les wil lezen,doe maar hoor maar dan zijn jullie helemaal mis. Mss ligt het aan de manier van aanbrengen ofzo? Ben anders niet zo'n krak in dingen subtiel aanbrengen zoals de TS deed door er een spannend verhaaltje van te maken.Zoontje wist de situatie niet in te schatten en zag er geen kwaad in en gaat lekker naar de buurman die een hond met een verleden heeft(waar is die volwassenheid van het kind?) en op zo'n moment gaat het fout. Die buurman mogen ze van mij een levenslang verbod geven,lijkt me een hele slimme kerel pfff. Zulke mensen horen echt geen honden te hebben. Spijtig genoeg kan dit zomaar zonder enige controle. Dat zal het kind altijd bijblijven,ook geen leuke gedachte lijkt me. Als ouder moet je idd je kinderen loslaten,dat is ook zo. Maar besef wel dat er grenzen zijn. Het is een ongelukkig voorval,maar het gebeurde wel op een moment zonder ouderlijk toezicht. Dan kan ik je wel met zekerheid zeggen dat zoiets bij ons nooit zal gebeuren,want op dat vlak heeft mijn zoontje van 8 meer hondenkennis om beter te weten. Die gaat andere honden uit de weg,gaat nooit aan een andere hond ofzo.Ietwat rare opvoeding ja dat weet ik,maar ben zelf gebeten geweest als kind door een onbekwame baas die zijn hond niet onder controle had. Die kennis breng ik hem ook al zijn hele leven bij,met zo'n grote roedel als de onze is dat zeker een noodzaak. Hij moet weten hoe hij moet omgaan met honden.Wij wonen voor een heel afgelegen gebied en toch mag hij niet alleen naar buiten met de honden. Er kan altijd wat gebeuren,dit hele verhaal is hier een "mooi" voorbeeld van. Dat risico neem ik niet,zou mezelf niet kunnen vergeven moest zoiets gebeuren. Liever voorkomen dan genezen.
Als jullie daar een andere mening over hebben,dat is prima. Ga me daar niet druk in maken.
Maar gezien dit een openbaar forum is heb ik evenveel recht op mijn mening als jullie. "

 Natuurlijk mag je best je mening hebben, maar de manier waarop gaan bij mij de haren recht overeind staan. Jij woont er heerlijk in je afgelegen dorpje zonder andere mensen om je heen met jouw zoon van 8 die meer van honden weet enz....Heel knap allemaal. Maar ik zou liever een pittige zoon hebben zoals het bazinnetje van Hero die niet voor zijn verantwoordelijkheden weggeloopt waardoor  Hero snel bij de dierenarts was en het gered heeft. 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Wil toch even reageren !
Ik (15) laat Sandy en Diva ook alleen uit.
Ik heb 3 jaar geholpen bij een hondenschool dus heb daar ook veel geleerd en heb op de hondenschool waar ik nu zit ook veel geleerd.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

SYG..

Je kunt er natuurlijk wel over door blijven zeuren maar het is gebeurd en daar kan niks meer aan veranderd worden.

 

Iemand nog meer schuldgevoel aanpraten is niet tof en ook onnodig.

Zij hebben de politie niet gebeld maar omstanders, wat een vrije logische reactie is.

 

Daarbij slaat het helemaal nergens op dat je zegt dat het hun eigen schuld is omdat een kind niet alleen met een hond mag lopen. 

Dat jochie heeft netjes alle regeltjes gevolgd en zijn hondje los gelaten op een daar voor bedoeld veldje. Als de ts of haar vriend dat had gedaan was er precies dezelfde uitkomst geweest. Dus nee, dit had niet voorkomen kunnen worden en is ook zeker niet de schuld van hun zoontje. De volle verantwoording lag bij de buurman, die had daar nooit mogen komen.

 

En als laatste vind ik het erg triest van je dat je zomaar durft te zeggen dat je eigen zoontje meer kennis heeft van honden. Laat eens een ieder in de waarde zou ik zeggen!

M. (Gast)

Ik begrijp NIET dat ouders een hond alleen door een kind laten uitlaten.  Ik begrijp niet dat baasjes niet weten dat een hond vooral met zijn eigen speeltje bezitterig reageert en uit voorzorg uit de buurt met een speeltje van andere honden blijft, vooral wetende hoe de hond al eerder reageerde. Ongelooflijk hoe hardleers mensen zijn. Hoe naar ook voor iedereen......de honden zijn de klos van het gemakzucht van de baasjes (niet vooruit denken).  Ik zie vaker kinderen met honden lopen, zonder volwassene erbij. Zou NIET mogen. Het blijven kinderen die niet kunnen anticiperen......worden volwassenen zoals de buurman die ook niet vooruit denkt , leerde ook dat alles kan (dingen nemen zoals het komt).  

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Hé, Gast M!

 

Nog niet gelukt om een profiel aan te maken???

honden page profiel F&FF&F 3 doggies

honden foto van F&F

Sorry maar voel me toch een beetje geroepen om dit te plaatsen.. Ik denk niet dat TS veel heeft aan de meningsverschillen o.i.d. die er vaak over zulke onderwerpen ontstaan.
Het is vreselijk wat er gebeurd is en had nooit mogen gebeuren.
Vreselijk voor Hero en zijn gezin en ook voor de buurman en zijn hond.

Ik denk dat alles al zwaar genoeg is en dat het toch niet meer ongedaan kan worden gemaakt..

Het belangrijkste is dat Hero goed hersteld.

Dit bedoel ik overigens  niet boos of negatief of wat dan ook maar wilde het toch even kwijt..

Iedereen hier houdt van honden en iedereen vind het erg, logisch, maar dat ook iedereen andere meningen heeft is ook normaal. Alleen om er nou helemaal bij iedereen op in te gaan heeft denk ik wat betreft dit onderwerp geen zin..

 

 

pagina 6 van 12 12 3 4 5 67 8 9 10 11 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^