Wat als een hond JOU beet heeft?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Even een noot van te voren, ik vermoed dat dit veel reacties gaat teweegbrengen, maar het lijkt me toch handig als we de emotie even weglaten en gewoon tips kunnen lezen. Daar heeft iedereen wat aan, al hoop ik oprecht dat niemand ze ooit nodig heeft.

 

Op eerste Paasdag liet ik Dobby uit, en de Stafford reu uit de flat waarmee het al eerder bijna knokken was kwam 110 meter langs de flat rennen en klapte zonder aarzeling bovenop Dobby. Ik deed wat ik altijd doe: halsbanden pakken en scheiden.

 

Nu net kom ik uit de flat en die Stafford komt uit het donker aanrennen (weer los, zuuuucht) en klapt er weer bovenop. Ik pak gewoon weer die halsband, maar grijp de eerste keer mis. En toen voelde ik tanden langs mijn vingers gaan, en zo via de binnenkant van de wang en langs de snorharen wegglippen. Die hond had mij dus bijna gebeten. Dat scheelde letterlijk een haar. Op dat moment waren die hond en Dobby zo'n halve meter uit elkaar, dus het was ook niet zo dat ik tussen hond en Dobby in was en in de vuurlinie kwam ofzor. Ik vermoed zelf een "bemoei je met je eigen zaken" grauw omdat de hond weet wat ik probeer te doen, maar dat zou toch niet mogen? Überhaupt niet, en toch ook rastypisch niet?

 

Ik registreerde deze bijna rake hap, maar pakte de hond toch vast, want ik moet Dobby beschermen. Die is ouder, zwakker en heeft ook nog eens een slecht oog. Toen de baas eindelijk zijn hond overnam was ik zo uit evenwicht dat ik ook nog eens pardoes omviel, zo op mijn rug de bosjes in, wat natuurlijk helemaal fout had kunnen aflopen als je een foute bijtert in de buurt hebt.

 

Nou is mijn gevoel "als een hond mij bijt en niet loslaat maak ik hem persoonlijk met mijn blote handen af", maar ik heb zo het vermoeden dat dát niet gaat lukken. Dus... wat moet je wél doen als je zelf gebeten wordt en de hond in kwestie laat niet los? Een breakstick ga je niet uit je tas halen als je vast zit, lijkt me zo... als je die al bij je hebt. En sommige baasjes weten ook niet wat ze moeten doen. Dus heeft iemand suggesties? Misschien ook uit het pakwerken of iets dergelijks?

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

In geval van een bare knuckle fight of ben je bewapend?

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

EUhm...ik heb een probleem..

 

 

Als modteam hebben we geen tag voor gepast geweld richting een hond in "bepaalde" gevallen.

 

Dus willen we in dit topic uitkijken met de adviezen a.u.b..

 

 

 

 

 

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Oh :-)
Je moet hem proberen af te leiden met een brokje, Wilma :-)

Zoef effe op youtube daar is het één en ander te vinden.

Je zou als je vaker met deze hond te maken hebt een extra riem bij je kunnen steken die je door hem door de sluiting te doen in een lus houdt

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

Het simpelste en meest "diervriendelijke" (denk ik) is in geval van nood om de hond bij de halsband met de voorpoten van de grond te tillen. Doordat de hond geen lucht meer krijgt zal hij moeten loslaten.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik ben niet bewapend, nee. En ook niet van plan me te bewapenen.

 

Ik snap ook wel dat het heel erg ligt aan wáár je gebeten wordt, maar iets van een idee zou behulpzaam zijn. Als het zou kunnen zou ik bijvoorbeeld in een sloot springen, maar er is ook niet altijd een sloot.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Geen tips uiteraard. Zou het mij ooit gebeuren zal het wel zo'n 'buiten-lichamelijke' ervaring worden, gevalletje ik ben het maar ik ben het eigenlijk niet. Dus Joost mag weten wat er gebeurt. Ik zal heel blij zijn als ik daar ook nooit achter hoef te komen. 

 

Ik vind het al knap hoe je het iedere keer weer zo rustig op weet te lossen. Ik zou inmiddels een flinke niet te genieten hekel aan die in mijn ogen dan inmiddels rot hond hebben gehad om over mijn gedachten van de eigenaar(s) maar helemaal te zwijgen.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Wordt het niet tijd de wijkagent te bellen? Je bent geen zeur ofzo, dit is wachten tot het fout gaat. Zn bazen leren niet duidelijk.

 

Maar als je beide handen vrij hebt dan zn halsband omdraaien met de ene en je andere over zn neus. Gaat ie ko, meest effectief. Anders hem creatief laten stikken. Klinkt cru maar dan loopt het niet uit de hand. Zolang die neus maar bedekt is gaat het snel.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Persoonlijk zou ik de voorkeur hebben stappen te ondernemen voor het verder uit de hand loopt. Eigenaar vriendelijk de hond aan te lijnen en eventueel muilkorven. Bij geen gehoor kan de volgende stap een wijk agent zijn. Indien dit beiden geen resultaat heeft elk tot nu toe voorgevallen incident verklaren bij de politie zij zouden wanneer er aangifte nodig is welke ik bij herhaling sowieso dan zou doen ook omgezet kunnen worden in aangifte. Deze hond is een gevaar voor jou hond. Echter het aan de halsband grijpen van een andere hond dan de jouwe en die vol adrealine zit kan ook naar jou toe fout aflopen. Ik heb gelezen dat diverse stafford baasjes in geval van grijp incident hun hond de achterpoten vastpakken optillen en naar achter lopen.
Des al niet te min zou ik de voorkeur hebben al het mogelijke in werking te stellen om herhaling te voorkomen. Mijn inziens is dat in belang van twee baasjes maar gezien dit vaker is gebeurt lijkt de andere eigenaar er lak aan te hebben dat zijn hond zo op de jouwe reageert gezien hij zijn hond maar gewoon komt ophalen. Ik denk letterlijk van elk voorval aangifte doen. En bij de wijkagent te kijken naar mogelijkheden aanlijnplicht muilkorf plicht. Niemand is gebaat bij een gewonde of dode hond of gewond baasje dat haar hond bescherme tegen de andere. Het is een gecompliceerde situatie waar absoluut iets in moet veranderen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

@Sammy, ik ga eerst eens met de flat beheerder praten. Dan kan ik op zijn minst een huisnummer vragen, wat misschien weer handig is voor eventuele vervolg stappen. In het beste geval spreekt hij met die mensen en luisteren ze, juist omdat het allemaal voor en naast de flat gebeurt. In het slechtste geval luisteren ze niet en gaat er bij een volgend geval wel een melding naar de politie. Dan heb ik ook de flat beheerder die mijn verhaal kan bevestigen, en kan melden dat zijn bemiddeling niet hielp. En dan weet de politie vast ook wel wat voor een vlees ze in de kuip hebben.

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ik ben ook tegen geweld naar dieren toe, maar als een hond één van mijn honden of mezelf pakt, tja, wat moet je dan... Dan kies je op dat moment toch voor jezelf! In de eerste plaats is hier de eigenaar fout, die weet inmiddels ook wel dat de hond niet luistert dus hou zo een hond gewoon aangelijnd... Maar sommige mensen zijn nogal hard leers... Maar dan zou ik me dus nu op die eigenaar gaan richten zodat deze eens normaal gedrag en respect gaat leren en dus verplicht gaat worden de hond aangelijnd en desnoods gemuilkorfd uit te laten... Nu ben jij het... Elke keer was jouw hond het... En volgende keer...

 

En dan de vraag wat te doen als een hond mij vast heeft... Moeilijk, we kunnen 101 adviezen geven, maar of je die ook gaat opvolgen in het heetst van de strijd... Ik denk het niet... Op zo een moment ga je instinctief of op emotie handelen... Denk ik tenminste.. Op de hond gaan schoppen of slaan werkt denk ik averechts dus dat zou ik niet meteen doen... Als je de hond ziet aankomen jezelf groot maken en een zware luide stem opzetten "Nee, denk er om, blijf"  zoiets! Dat heb ik al enkele keren moeten doen bij een hond (die mensen zijn gelukkig nu verhuisd) die ook uit het niest honden aanviel en bijna altijd los was.. *zucht*  en ik had mazzel dat de hond daar toch geregeld van onder de indruk was en op afstand bleef...

 

Jezelf bewapenen, tjah, dat is ook zowat... Wel zou je kunnen kijken voor een soepele grijper... Die de dierenambulance ook wel gebruikt om minder vrolijke honden te vangen.. Als je dan de hond aan ziet komen de lus snel om de kop en aantrekken dan kun je hem bij je weg houden... De hond zal ook zien dat je iets in de hand hebt en dan wellicht uit zichzelf al even afgeleid zijn... Maar dan ben je dus weer verplicht om als je gaat wandelen zo een ding mee te nemen en dus ook weer aan te schaffen... Terwijl dit niet eens jouw probleem zou moeten zijn...

 

Als je wel gepakt wordt dan is het inderdaad een kwestie van snel handelen en dan zou ik ook proberen zoals Sammy beschreef de keel en neus af te sluiten... Niet grappig, maar wel effectief en minst schadelijk... Want een hond gaan schoppen en slaan is niet leuker en jut je een hond alleen maar meer mee op... Maar dan moet je inderdaad wel twee handen vrij hebben want als hij je in de arm vast heeft gaat het weer lastig worden...

 

Moeilijk...

 

Voorkomen is genezen en om te voorkomen moet de eigenaar weer aangepakt worden... Meldingen maken dus inderdaad....

honden page profiel TheoTheo 3 doggies

" EUhm...ik heb een probleem..

Als modteam hebben we geen tag voor gepast geweld richting een hond in "bepaalde" gevallen.

Dus willen we in dit topic uitkijken met de adviezen   "

 



Wat is in deze gepast geweld? Wat mij betrefd is dan alles toegestaan om die hond los te maken, of dat strookt met wat jullie op dit forum nastreven is dan absoluut niet van toepassing. Direct na dat incident aangifte doen en die hond laten inslapen. Als de hond jou vast heeft en niet loslaat kun je proberen om met je hand om zijn onderkaak te komen en zijn lip tussen de tanden te duwen. Maar weinig kans dat dit gaat lukken. Op dat moment voel jij geen pijn, dus kan je als je koel genoeg bent veel doen. Maar die hond zit ook in een drift waarbij hij waarschijnlijk andere prikkels bijna niet doorkrijgt. Je zal dus behoorlijk hard moeten optreden om hem los te krijgen. Ik ben toen ik voor het asiel werkte helaas meerdere keren gebeten door honden en allemaal om niks, of omdat de honden al een naam hadden. Deze honden zijn allemaal na dat incident ingeslapen omdat ze te gevaarlijk waren om te bemiddelen naar een nieuwe baas. Ook daar was het toegestaan om met alle geweld die honden los te maken. ben je met 2 man dan kan de ander idd de achterpoten pakken en de hond optillen hieraan, veelal schrikt de hond daarvan en laat los, of een stafford dit doet is afwachten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet op wachten dat je fysiek geweld moet gaan gebruiken, stap op de instanties af, en ga daar praten dat het niet de eerste keer is, en dat de eigenaar van deze hond niets doet om het te voorkomen.

in het gevecht met een hond zit je boordevol stres, je kan vaak geen kant op als een hond je echt gaat bijten, je delft altijd het onderspit, zeker als je ook nog je hond moet beschermen tegen bijtgedrag, de aanval is meestal niet op jou maar op je hond.

niet wachten, ga naar instanties en kaart het aan dat er iets moet gebeuren voor deze hond en eigenaar.

honden page profiel delubodelubo 3 doggies

honden foto van delubo

Je zou als dit vaker gebeurt een busje pet corrector kunnen kopen. Dit is een klein busje geperste lucht. Als je de hond ziet nadereren druk je erop alsof het peperspray is. Van het geluid zijn de meestr honden wel onder de indruk. Hopelijk schrikt het hem af. De busjes zijn in dr meeste dierenwinkels wel te koop bij de traininsartikelen. Rr zijn kleine handformaatjes te koop.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik zou als ik jou was in ieder geval de wijkagent aanspreken om te vragen met eigenaar een gesprek aan te gaan, zijn hond aan te lijnen. Nu ging het 2 x net goed.

Voorkomen is beter dan genezen! 

 

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Ik denk dat "tips" hoe te handelen als je wordt gegrepen moeilijk zijn. Op dat moment komt er zo veel emotie, adrenaline en dergelijke vrij dat je meestal niet een bewuste keuze maakt. Je kan daar wel op trainen maar dan moet je ala militairen echt gaan drillen op de gewenste reactie.

 

Dus wat men ook zegt, ik denk dat het heel persoonlijk is hoe men reageert. De een raakt in paniek, de ander ziet het koel en bijna afstandelijk gebeuren. Dat verschilt van persoon tot persoon. Het onderstaande zijn wat overpeinzingen mijnerzijds, zou het geen tips willen noemen.

 

  • Als je echt wordt gegrepen denk ik dat het slimst is om eerst ervoor te zorgen dat de schade aan jezelf tot een minimum beperkt. Duw de arm bijvoorbeeld juist verder in de bek van de hond, probeer die niet terug te trekken.
  • Probeer de hond de vrijheid te ontnemen om met de kop te gaan schudden.
  • Zelf geweld gebruiken is waarschijnlijk niet handig, mogelijk dat je de hond alleen maar verder opzweept. Ga in ieder geval niet aan de hond trekken (achterpoten!) want je zorgt alleen voor schade aan jezelf.
  • Roep de hulp in van omstanders om los te komen. Wederom: niet slaan en schoppen maar hond vasthouden en puur de kaken los krijgen
  • Bel onmiddelijk 112 en vraag om politie en ambulance.

Verder ben ik het eens met de mensen die zeggen dat je het moet proberen te voorkomen. Een loslopende hond zonder toezicht die bovendien een gevaar is voor honden en mensen is een zaak voor de politie.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Eerlijk gezegd denk ik dat de meeste honden toehappen en direct weer loslaten. In een situatie die jij nu beschrijft. Waarom zou een hond, die het eigenlijk voorzien heeft op jouw hond, jouw willen aanvallen en vasthouden? 

Hij kan geërgerd zijn, en zou ff een hap kunnen geven, omdat jij hem vastpakt, of omdat hij er van schrikt, maar ik denk niet dat hij met blinde woede jou wil verscheuren. Dat soort honden tref je niet zo heel vaak aan, denk ik. 

 

honden page profiel LoetjeLoetje 3 doggies

honden foto van Loetje

Bruce Boxer, in het geval van redirectie agressie, omgerichte agressie kan het best zo zijn dat de hond TS grijpt als hij haar hond niet kan grijpen. En dan zou het ook best kunnen dat hij niet zomaar meer los laat.

 

Wat betreft tips ga ik met Frank mee.  En gauw die flatbeheerder bellen en de wijkagent!

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

ik ga mee met voorgaande reacties, neem contact op met de eigenaar van de hond, en de wijkagent

het is te gek voor woorden dat de baas zo onverantwoordelijk is... 

 

je zou bijna denken om iets van pepper spray bij je te hebben.... 

 

ik heb ook in een aantal situaties gezeten dat ze mijn honden grepen, en dat ze ook geprobeerd hebben om mij te bijten. (omdat ik toen jack hoog hield) 

dat zelfs de elektrische halsband die een van de baasjes toen gebruikte niet werkte. 

ik ben absoluut tegen geweld, en zal ook de laatste zijn die het zal toepassen, maar kom mij niet aan mijn hondjes! zal overigens maar niet zeggen wat ik toen gedaan heb bij de ''aanvallers'', 

2 honden hier in het dorp, daar kan bo het bloed wel van drinken, eerst kon ik haar nog tegenhouden met mijn stem (als ze los was), nu hoeft ze de hond alleen nog maar te ruiken, en ik ga van een hele lieve goedaardige vriendelijke goedzak in 1 sec. naar een alerte onvoorspelbaar beschermende bo en moet ik haar binnen 10 sec. aangelijnd hebben, anders gaat ze er vandoor... waarom? omdat die 2 honden bo als pup zijnde flink hebben gegrepen, en de druppel was toen ze jack gegrepen hebben, en een mij geprobeerd heeft te bijten. jack is hierdoor ook heel angstig voor andere honden, met name als ze loslopen. 

 

dus niet afwachten, ga naar de eigenaar van die hond, schakel de wijkagent in, 

je kunt er alleen maar een hoop trammelant mee verwachten... 

dit is écht een serieus probleem, 

je zegt zelf al dat jou hond zich niet eens goed kan verdedigen... 

 

succes

 

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

Als er niemand is die je op dat moment kan helpen en de hond laat niet meer los dan moet je letterlijk vechten voor je leven! Alles is op dat moment geoorloofd vind ik.

 

Zal maar geen filmpjes plaatsen hier van dergelijke situaties, maar als een hond (de wat sterkere rassen) eenmaal heeft besloten er vol in te gaan dan kun je maar beter gaan bidden dat alles goed gaat komen. Kan het niet mooier maken dan het is jammer genoeg.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik denk dat je beste kans is riem hoog in de nek en wurgen tot ie los is. Maar niet makkelijk met bv maar 1 hand. 

honden page profiel MPCMPC 3 doggies

Op de hondenschool vertelde de eigenaresse, dat als er een hond aankomt en zij met haar roedel loopt dan zichzelf groot maakt en met een zware stem: "Soechou! (soesjoe)" roept en dat dat op één of andere manier de hond die naar haar roedel toe wil, tegenhoudt. 

Maarja of dat werkt tegen een agressieve hond? Zij doet dat altijd omdat haar roedel anders op de andere hond af wil en omdat de roedel elkaar beschermt en dat niet altijd zonder gevaren is voor de onbekende hond.

honden page profiel Seline & de bullenmannen!Seline & de bullenmannen! 3 doggies

honden foto van Seline & de bullenmannen!

Snelste en meest veilige manier om 2 honden uit elkaar te halen is voor mij persoonlijk: 

De "meest dominante/degene die het gevecht begon" bij de achterpoten pakken en omhoog houden (voor je idee als een kruiwagen optillen). Mijn ervaring is dat de hond uit schrik al loslaat en dan makkelijker uit het gevecht te halen is. 
Ik zou ze zelf nooit bij de halsband of in de nek pakken, de draai naar jou hand/arm is veel te snel gemaakt.. 

 

 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Zo had ik een keer een afgekeurde politiehond aan mijn arm hangen.. was toen ik in een asiel/pension werkte.. en moet zeggen dat ik daar flink van geschrokken ben.. Ik was natuurlijk op dat moment net alleen daar en niemand die me kon horen.. Gelukkig was ik in de buurt van de kenneldeur.. ik heb hem uiteindelijk in het hok kunnen sleuren door mijn arm die richting op te trekken (terwijl hij er dus nog tseeds aan hing) En uiteindelijk met de deur hem van me af kunnen trekken. (door de deur dicht te doen en zo de hond van mijn arm af te trekken. Dit ging niet voorzichtig, maar was op dat moment voor mij de enige mogelijkheid om die hond van me af te krijgen.

 

Ben daarna naar binnen gegaan om iemand te halen want het bloedde flink en uiteindelijk nog flauw gevallen ook door de spanning en pijn.. Heb er nu nog wat littekens aan over gehouden en door dit voorval wel stukken voorzichtiger geworden met bepaalde honden.

 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Op de hondenschool vertelde de eigenaresse, dat als er een hond aankomt en zij met haar roedel loopt dan zichzelf groot maakt en met een zware stem: "Soechou! (soesjoe)" roept en dat dat op één of andere manier de hond die naar haar roedel toe wil, tegenhoudt. Maarja of dat werkt tegen een agressieve hond? Zij doet dat altijd omdat haar roedel anders op de andere hond af wil en omdat de roedel elkaar beschermt en dat niet altijd zonder gevaren is voor de onbekende hond. "

 Klinkt heel leuk en zal werken bij een hond die uit angst zou kunnen uitvallen, maar bij een dominante/aggresieve hond werkt dit echt niet.

honden page profiel jabadabadoejabadabadoe 3 doggies

honden foto van jabadabadoe

" EUhm...ik heb een probleem..
 
Als modteam hebben we geen tag voor gepast geweld richting een hond in "bepaalde" gevallen.
 
Dus willen we in dit topic uitkijken met de adviezen a.u.b..
 
 
 
 
  "

 Dan laat ik mijn advies even in de koelkast

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb geen idee wat ik op zo'n moment zou doen. Volgens mij zou ik in blinde paniek zijn en alles doen wat níet werkt. Maar misschien dat ik op zo'n moment wel zo'n adrenalinestoot krijg dat ik veel meer kan dan ik denk.

 

Ik zou dan wel de uitdaging hebben om ook nog Mellow vast te moeten houden, want die vlucht geheid (probeert ze sowieso al als er 'enge' honden op ons af komen), dus dat is wel even een dingetje waar ik geen raad mee zou weten.

 

Toen Mellow werd aangevallen heeft mijn vriend 1 van de aanvallers bij de slipketting gepakt en deze gedraaid. Beest stikte zowat en liet gelukkig los.

 

Ik hoop in ieder geval dat ik nooit een antwoord kan geven op een vraag als deze. Als je hier ervaring mee hebt is dat al erg genoeg.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Poe, wat ben ik stijf vandaag zeg. Ik dacht dat ik gisteren zacht viel in de aarde, bladeren en klimop, maar dat viel blijkbaar vies tegen. Een arm voelt aan of ik hem verrekt heb, rug stijf, en ik ging daarnet zowat door mijn knie omdat die ineens besloot te gaan trillen terwijl ik een trapje afliep. Doet die knie ook niet voor niets, zeg maar.

 

Trouwens nog een geluk dat we niet 3 meter verder stonden, dan had ik in de brandnetels gelegen.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

Als een sterker ras je pakt en je niet wilt loslaten, vind ik de tips om de achterpoten op te tillen erg knap als je er in je uppie voor staat met een hond in je arm.

 

Als het je lukt (met de adrenaline door je lijf erbij) halsband pakken en kwart slag draaien en wachten tot ie begint met overpakken (op dat moment kan jij namelijk in die paar seconden hem net die goede afstand weg trekken).

 

Zeker ook liefst deze methode (ook bij hulp), want het achterpoten, kruiwagen idee is niet erg slim als je een "schudder" hebt, want de nek kan alle kanten op.

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

"  
Punt is dat je antwoord geeft op de verkeerde vraag in deze. Je moet je niet afvragen wat mag, je moet je afvragen wat werkt. "

 

Daar heb je gelijk in Frank. Ik heb helaas teveel beelden gezien waar eigenlijk niets werkt dus kan op die vraag moeilijk of eigenlijk geen antwoord geven.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Onweer me hond doet raar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^