Wat als een hond JOU beet heeft?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Poe, wat ben ik stijf vandaag zeg. Ik dacht dat ik gisteren zacht viel in de aarde, bladeren en klimop, maar dat viel blijkbaar vies tegen. Een arm voelt aan of ik hem verrekt heb, rug stijf, en ik ging daarnet zowat door mijn knie omdat die ineens besloot te gaan trillen terwijl ik een trapje afliep. Doet die knie ook niet voor niets, zeg maar.
 
Trouwens nog een geluk dat we niet 3 meter verder stonden, dan had ik in de brandnetels gelegen. "

 Sterkte hoop dat je lichaam snel weer wat meewerkt.

Ik pleit nog steeds zoals in mijn eerdere bericht beter voorkomen als genezen.

 

Op een moment dat het fout gaat kunnen er verschillende dingen gebeuren:

je kan verlammen van angst

in paniek raken en niet meer weten wat je moet doen

het kan ook zijn dat je in een modus met oogkleppen op raakt en op de een of andere manier exact weet wat je moet doen (de adrenaline en angst komt dan pas als het voor bij is)

 

Ik denk inderdaad dat je op zo'n moment niet kan voorbereiden qua je moet dit of dat doen. Je weet niet uiteindelijk hoe je reageert en welke invloed je emoties op dat moment op je hebben. 

Normaliter ontstaat er een overlevingsmechanisme (als t jezelf betreft) en een red drift als t je hond betreft. Maar het is niet te voorspellen hoe dat voor jou werkt en of je op zo'n moment in staat bent een in je hoofd gestampt lijstje met mogelijkheden af te werken. Om jezelf of je hond los te maken.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Poe, wat ben ik stijf vandaag zeg. Ik dacht dat ik gisteren zacht viel in de aarde, bladeren en klimop, maar dat viel blijkbaar vies tegen. Een arm voelt aan of ik hem verrekt heb, rug stijf, en ik ging daarnet zowat door mijn knie omdat die ineens besloot te gaan trillen terwijl ik een trapje afliep. Doet die knie ook niet voor niets, zeg maar.
 
Trouwens nog een geluk dat we niet 3 meter verder stonden, dan had ik in de brandnetels gelegen. "

 Beterschap!

Misschien echt even een melding maken, dit is niet zo als het zou moeten gaan

 

Ps bij een menselijke aanval, werkt een bus spuitdeo in de ogen. Hierdoor heb jij genoeg tijd weg te komen. Misschien werkt dit ook bij honden? Je beschadigd niets, het doet zeer, maar je kan het uitwassen of uittranen.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

"  
Daar heb je gelijk in Frank. Ik heb helaas teveel beelden gezien waar eigenlijk niets werkt dus kan op die vraag moeilijk of eigenlijk geen antwoord geven. "

 

Is ook wel zo. Heb eens met z'n pak aan een aanval van een Mechelaar gevoeld. Dan doe je niet zo heel veel meer.

 

Daarom zeg ik ook: probeer de schade te beperken. Al die andere dingen doen er niet zo toe op z'n moment.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik heb dat een keer bij de hand gehad dat een hond mij beet en niet los liet, het was een hond van een client (ik werkte toen in de woonbegeleiding) die ik voor de eerste keer zag, een hond uit slechte omstandigheden overgenomen uit een asiel. Een flinke bordercollie achtige hond was het.

Wij gingen naar buiten en ik bukte me om zijn riem om te doen, daar schrok hij van en toen zette hij met flinke grom, gewoon zijn tanden diep in mijn arm en hield dat zo vast, het leek ook of hij niet zomaar los kon laten, voor mijn gevoel. Het deed ontzettend pijn en mijn automatische reaktie was doodstil blijven staan omdat ik mijn arm niet verder kapot wilde laten maken door nog een beweging, en meteen heel voorzichtig die tanden uit mijn arm halen, ondertussen proberen de hond te sussen die ook geschrokken was natuurlijk, en dat lukte ook.

 

Heel andere situatie dus eigenlijk dan jij natuurlijk. Maar ik denk dat je zo rustig mogelijk moet blijven en niet proberen je los te rukken maar zo voorzichtig mogelijk de tanden uit je vlees te halen. Ik denk dat als jijzelf rustig blijft de hond ook sneller kalmeert.

 

In jullie situatie zou ik als het mogelijk is op andere tijden gaan lopen als die mensen met hun hond. En idd de wijkagent inschakelen.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

" Als er niemand is die je op dat moment kan helpen en de hond laat niet meer los dan moet je letterlijk vechten voor je leven! Alles is op dat moment geoorloofd vind ik.

 

Zal maar geen filmpjes plaatsen hier van dergelijke situaties, maar als een hond (de wat sterkere rassen) eenmaal heeft besloten er vol in te gaan dan kun je maar beter gaan bidden dat alles goed gaat komen. Kan het niet mooier maken dan het is jammer genoeg. "

 



Ze zien me daarboven aankomen als ik in gebed ga. :-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Wat zou ik doen als Obi aangevallen wordt of dreigt te worden. Ik zou die hond eerst met geluid/houding weg proberen te jagen en als dat niet werkt dan ga ik voor z'n nek/halsband als ik die eenmaal vast heb kan ik in ieder geval z'n luchttoevoer dichtknijpen om zo tijd te winnen voor Obi om weg te komen. Denk dat je sowieso wel een zeer gestoorde hond moet hebben die zo'n onderdanig type als Obi zou aanvallen. Dus in dat geval heb ik daar minder moeite mee. Hoe ik het nu schrijf en als ik het teruglees klinkt het heel cru en hard. Maar ik zou alles doen voor Obi.... en ik laat mijn hond niet zomaar toetakelen door een andere. Zeker Obi niet omdat ik weet hoe die is en hij zal nooit ten nimmer zo'n gevecht beginnen. 

 

Al is Obi écht een reusachtige hond... en zullen ze hem niet zomaar zo erg kunnen toetakelen dat hij doodgebeten wordt of wat dan ook. Dan nog.... Lady zou zoiets absoluut niet overleven en ik ben wel eens honden tegengekomen met haar dat ik dacht: "Als het nu fout gaat en die hond breekt los, wat doe ik dan om haar te beschermen?". Eén keer lag er sneeuw en brak er een hond los.. omdat die enorm aan de lijn trok en snauwde naar Lady, terwijl Lady het niet eens doorhad omdat ze hartstikke doof is.  De vrouw kon nog nét op de lijn gaan staan. Wat had ik anders moeten doen? Die hond was hartstikke bezeten en had haar zo doodgebeten als ie was losgekomen... pff enge gedachte!

 

 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

probleem met dit soort "wat als..." vragen is, dat je op het moment supreme toch iets heel anders doet dan is aangeraden

 

en, wat bij de ene hond werkt, zal bij de andere hond juist averechts werken. dat hangt namelijk af van het type hond, en de motivatie die hij had om jou te grijpen (angstagressie, dominantie-agressie, protectieve agressie, enzovoorts)

 

daarbij hangt het er ook nog eens vanaf waar de hond je grijpt. de meeste tips zijn lastig uit te voeren met bv. maar 1 arm 

 

gelukkig is de kans dat er zoiets gebeurd in Nederland ontzettend laag. er zijn mbt bijtincidenten circa 230 ernstige incidenten en 0-3 dodelijke ongevallen per jaar, waarbij de meeste zich voordoen door de eigen hond in het eigen huishouden

 

ter vergelijking: het verkeer maakt in Nederland ca 650 dodelijke slachtoffers per jaar. de vraag "wat als... ik word overreden terwijl ik mijn hond uitlaat" is wellicht wat reëler  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

230 ernstige incidenten , tot 3 dodelijke gevallen !!

is toch niet van toepassing van als, ik word overreden terwijl ik mijn hond uitlaat ?

deze 230 ernstige gevallen hadden graag willen weten wat te doen als ze aangevallen werden door een agressieve hond.

dr zijn apparaatjes te koop die al van te voren een hond die aanvallend reageerd verjaagt, voorkomen is dan toch altijd beter dan dat de hond boven op je zit.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dat meen je niet zijn daar apparaatjes voor? weet je ook hoe die heten?

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Onweer me hond doet raar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^