Showverbod voor ongezonde hondenrassen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

http://m.youtube.com/watch?v=SV7elIy_Aoo

 

Ben inmiddels uitgehuild bij het zien van dit filmpje

 

 

Honden gefokt, door fokkers, gekocht door mensen, goedgekeurd voor keurmeesters! 

 

Ik ga nog even over mijn nek

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Jessica & bulletje GwenJessica & bulletje Gwen

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

"  
Vraag aan een verkoper van sigaretten of drank of het goed voor je is en iedere verkoper zal vertellen dat het niet goed is. Zonder uitzondering. Vraag aan een verkoper(fokker) van franse bullen(of andere rassen) of het gezonde honden zijn en allemaal zullen ze aangeven dat ze gezond zijn. Dat het inderdaad bij het ras hoort dat ze snurken. Hoe moet je als pupkoper nou weten dat het niet gezond is. Je mag er toch vanuit gaan als koper dat de verkoper de partij is met de kennis. En nee natuurlijk kun je je niet overal achter verschuilen, maar wat kun je als onwetende pupkoper meer doen dan alle "regels" van een rasvereniging volgen? Als die al onzin verkopen, wie moet je dan wel geloven? Waar moet je als pupkoper dan je informatie vandaan halen? "

  Off-topic ; mijn Franse bulldog snurkt niet, heeft geen ademhalingsproblem en is hartstikke fit.... Sorry, ik kon het niet laten...

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"   Off-topic ; mijn Franse bulldog snurkt niet, heeft geen ademhalingsproblem en is hartstikke fit.... Sorry, ik kon het niet laten... "

http://www.rvc.ac.uk/News/PressReleases/pr1205_BreathingProblemsInDogs.cfm

 

honden page profiel Jessica & bulletje GwenJessica & bulletje Gwen

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

" http://www.rvc.ac.uk/News/PressReleases/pr1205_BreathingProblemsInDogs.cfm
  "

Bedankt voor dit artikel maar ik twijfel er geen seconde aan of mijn hond ademhalingsproblemen heeft. Ze heeft een ongelovige uithalingsvermogen en is van ver de snelste van de wijk (in haar formaat dan, haha). Nee hoor, niet alle Franse Bulldog zijn ongezond, gelukkig niet, maar er zijn er wel veel inderdaad.

Als je naar mijn hond kijkt, zou je zien dat ze geen platte neus heeft, en daar hebben wij voor gekozen. Een sportief bulletje

honden page profiel bassiebassie

" Bedankt voor dit artikel maar ik twijfel er geen seconde aan of mijn hond ademhalingsproblemen heeft. Ze heeft een ongelovige uithalingsvermogen en is van ver de snelste van de wijk (in haar formaat dan, haha). Nee hoor, niet alle Franse Bulldog zijn ongezond, gelukkig niet, maar er zijn er wel veel inderdaad.

Als je naar mijn hond kijkt, zou je zien dat ze geen platte neus heeft, en daar hebben wij voor gekozen. Een sportief bulletje "

 



"58% of surveyed owners state that their dogs do not have breathing problems, despite over two thirds showing difficulties during exercise"
I rest my case!

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

"  
Voor een deel ga ik wel met je mee. Echter bij honden is het probleem toch iets lastiger. Van deze dingen WEET iedereen dat het slecht voor je is. Bij honden is dat toch wel een stuk lastiger. Als ik zie dat de meeste fokker het al niet eens weten en degene die het wel weten ook gewoon onzin verkopen....hoe kun je dan verwachten dat de pupkopers volledig op de hoogte zijn? "

 

Weer eens worden alle fokkers vlotjes over de zelfde kam geschoren.

honden page profiel bassiebassie

"  

Weer eens worden alle fokkers vlotjes over de zelfde kam geschoren. "

 


Je gaat me toch niet vertellen dat je dit serieus meent he?
"Ik herhaal dat de rasstandaard hier niets mee te maken heeft."

Jij vindt dus echt dat de rasstandaarden volledig duidelijk zijn en niets aan de gedachtekronkels van fokkers en keurmeesters overlaat? Zo ja dan hoor jij in ieder geval ook bij de onzin verkopende fokkers!

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Ik vind shows ook een controle moment. Fokkers zien onder elkaar hoe een nieuwe generatie honden eruit zien. Deze mensen komen zelden bij elkaar over de vloer. Ik denk dus dat je juist de gevoelige (is dit politiek correct genoeg?) rassen moet blijven showen maar de keurmeesters moeten op 1 lijn gaan komen dus (jaarlijkse?) bijscholing moet verplicht gesteld worden en de lesstof moet komen vanuit de kennelclub/FCI en dierenartsen. Daarnaast zou er naast elke keurmeester een mede-keurmeester of aspirant keurmeester moeten zitten zodat beslissingen samen genomen worden.

honden page profiel bassiebassie

" Ik vind shows ook een controle moment. Fokkers zien onder elkaar hoe een nieuwe generatie honden eruit zien. Deze mensen komen zelden bij elkaar over de vloer. Ik denk dus dat je juist de gevoelige (is dit politiek correct genoeg?) rassen moet blijven showen maar de keurmeesters moeten op 1 lijn gaan komen dus (jaarlijkse?) bijscholing moet verplicht gesteld worden en de lesstof moet komen vanuit de kennelclub/FCI en dierenartsen. Daarnaast zou er naast elke keurmeester een mede-keurmeester of aspirant keurmeester moeten zitten zodat beslissingen samen genomen worden. "

 


Maar Gerard, ben je dan niet nog steeds volledig met het uiterlijk bezig. Dat is toch precies waar de rassen aan kapot gaan. Daarmee ga je voorbij aan de gezondheid en geschiktheid voor het oorspronkelijke doel en daarmee ook de bouw van de honden. Ik denk dat we moeten beginnen met de vaagheden verwijderen uit de rasstandaarden. Daarnaast moeten er op een show niet alleen keurmeesters zijn, maar zeker ook dierenartsen. Niet zoals nu, maar een dierenarts in de ring die samen met de keurmeester keurt. Daarnaast moet er veel meer gekeken worden naar het oorspronkelijke fokdoel. Dus een werkras moet fysiek in staat zijn om te werken. Kijk bijvoorbeeld naar de labradors. Die zijn vrijwel allemaal te dik om een hele dag te kunnen werken.

Hoe vreemd is het dat er werklijnen en showlijnen van 1 en het zelfde ras zijn? Met 1 rasstandaard. Bij sommige van die rassen is er zo'n enorm verschil tussen deze lijnen dat ze nog maar nauwelijks op elkaar lijken.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

"  
Je gaat me toch niet vertellen dat je dit serieus meent he?
"Ik herhaal dat de rasstandaard hier niets mee te maken heeft."

Jij vindt dus echt dat de rasstandaarden volledig duidelijk zijn en niets aan de gedachtekronkels van fokkers en keurmeesters overlaat? Zo ja dan hoor jij in ieder geval ook bij de onzin verkopende fokkers! "

 

Denkelijk lees jij enkel wat je wil lezen en interpreteer je alles naar jouw persoonlijke mening.

Wanneer je echt denkt te kunnen oordelen over mij,
zonder dat je me kent, zonder dat je weet waar ik voor sta, wat mijn idealen zijn,

waar ik voor vecht, wat ik probeer te bereiken,
dan doe je maar.

Verder wou ik gewoon algemeen even melden dat het zeer gemakkelijk is alles af te breken, alles slecht te vinden.
Vind je iets slecht ? Doe dan een voorstel tot verbetering.
Afbreken en schuldigen zoeken kan iedereen.

honden page profiel bassiebassie

"  

Denkelijk lees jij enkel wat je wil lezen en interpreteer je alles naar jouw persoonlijke mening.Wanneer je echt denkt te kunnen oordelen over mij, zonder dat je me kent, zonder dat je weet waar ik voor sta, wat mijn idealen zijn,

waar ik voor vecht, wat ik probeer te bereiken, dan doe je maar.Verder wou ik gewoon algemeen even melden dat het zeer gemakkelijk is alles af te breken, alles slecht te vinden.Vind je iets slecht ? Doe dan een voorstel tot verbetering.Afbreken en schuldigen zoeken kan iedereen. "

 


Het maakt mij helemaal niet uit hoe jij het doet en wat jouw idealen zijn. Daar heb ik helemaal niets over gezegd. Om jouw eigen woorden nog maar eens te gebruiken, blijkbaar lees jij enkel wat je wil lezen en interpreteer je alles naar jouw persoonlijke mening. Ik had het namelijk over jouw opmerking "Ik herhaal dat de rasstandaard hier niets mee te maken heeft." Maar ik ga er vanuit dat je zelf ook wel snapt dat dat echt onzin is.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" Mooi voorbeeld deze rasstandaard:

-zeer krachtig
-bijna symmetrische
-terugwijkende massieve neuspartij
-Breed
-bijna plat
-zeer bol
-bijzonder ontwikkelde
-weinig ontwikkeld
-sterk geaccentueerd

En dat was alleen nog maar de eerste alinea. Er staan zo veel vaagheden in dat iedere keurmeester dit naar eigen "inzicht" kan invullen. Niemand weet namelijk wat "zeer" krachtig is. Of "bijna" symmetrisch. Zolang er gebruik gemaakt wordt van dit soort vaagheden kun je het als keurmeester en fokker niet fout doen volgens de rasstandaard. "

 

Maar zegt tevens:

goed geopende en symmetrisch geplaatste neusgaten, schuin naar achter liggend. De schuine stand van de neusgaten evenals de wipneus moet echter altijd de normale neusademhaling mogelijk maken.

 

En wanneer er dan honden rondlopen met te kleine neusgaten, honden die niet meer normaal kunnen ademen,
en spijtig genoeg zijn er inderdaad veel van.
Dan ligt dit voor mij niet aan de rasstandaard, maar aan slechte fokkers, slechte keurmeesters en de vraag naar dit type hond.

honden page profiel bassiebassie

"  

Maar zegt tevens:

goed geopende en symmetrisch geplaatste neusgaten, schuin naar achter liggend. De schuine stand van de neusgaten evenals de wipneus moet echter altijd de normale neusademhaling mogelijk maken. "

 


Zucht......

Maar hoe goed is "goed geopende" en hoe schuin is "schuin naar achter liggend" en nog veel erger waarom moet dit "moet echter altijd de normale neusademhaling mogelijk maken" in een rasstandaard vermeld worden. Dat is toch te triest voor woorden dat je moet vermelden dat een hond normaal moet kunnen ademhalen. Zou dat niet überhaupt het uitgangspunt moeten zijn voor IEDERE fokker?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Bedankt voor dit artikel maar ik twijfel er geen seconde aan of mijn hond ademhalingsproblemen heeft. Ze heeft een ongelovige uithalingsvermogen en is van ver de snelste van de wijk (in haar formaat dan, haha). Nee hoor, niet alle Franse Bulldog zijn ongezond, gelukkig niet, maar er zijn er wel veel inderdaad.
Als je naar mijn hond kijkt, zou je zien dat ze geen platte neus heeft, en daar hebben wij voor gekozen. Een sportief bulletje "

 

Het is niet voor niets dat de overheid onderzoek gedaan heeft naar de schadelijke raskenmerken en erfelijke gebreken bij de Franse bulldog en chihuahua

http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2012/07/12/onderzoek-misstanden-fokkerij-hondenrassen.html

 

De resultaten zouden rond eind 2013 bekend zijn, maar zijn nog niet door de overheid gepubliceerd. Het volgende hondenras dat onderzocht gaat worden is de Labrador.

http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/03/21/onderzoek-erfelijkheid-labrador-retriever-en-perzische-kat.html

honden page profiel Jessica & bulletje GwenJessica & bulletje Gwen

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

@ Loesje en Bassie : er bestaan vast talloze onderzoeken die je op internet kunt vinden. Ik weet heus wel dat veel Franse Bulldogen een ongezond leven leiden mede door een te platte neus en dat vind ik zeer spijtig. Vandaar dat ik het eens ben met de stelling. Voor mij zou de gezondheid op het eerste plaats moeten komen in de rasstandard, en niet het uiterlijk.

Maar ik vind het ook heel jammer dat alle honden uit een ras onder een kam worden geschoven ( zeg ik dat goed ? Ik heb soms moeite met uitdrukkingen )

Ik reageerde daarom om te vertellen dat mijn hond gezond is en alsnog wordt er geïnsinueerd dat mijn hond waarschijnlijk niet goed kan ademen zonder dat ik het weet... Hummmmm... Nee sorry... Maar als je me niet geloof, dat mijn Gwen niks mankeert, kom gerust een keertje langs. Ik zou graag met je een strandwandeling maken. Je zou niet de eerste zijn die verbaasd naar haar zit te kijken .

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Mooi, ook de Perzische kat wordt dus onder de loep genomen. zie boven zoals de Pers er nu uit „moet" zien en onder, zoals een dieren en Perzen liefhebber ze willen zien. Mijn zelf gefokte, super gezonde Pers : Beertje.

Mijn motto: begin bij jezelf! 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  
Maar zegt tevens:
goed geopende en symmetrisch geplaatste neusgaten, schuin naar achter liggend. De schuine stand van de neusgaten evenals de wipneus moet echter altijd de normale neusademhaling mogelijk maken.
 
En wanneer er dan honden rondlopen met te kleine neusgaten, honden die niet meer normaal kunnen ademen,en spijtig genoeg zijn er inderdaad veel van.Dan ligt dit voor mij niet aan de rasstandaard, maar aan slechte fokkers, slechte keurmeesters en de vraag naar dit type hond. "

 En zegt ook: neus: zeer kort .. Waarom moet die zeer kort zijn? 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Mooi, ook de Perzische kat wordt dus onder de loep genomen. zie boven zoals de Pers er nu uit „moet" zien en onder, zoals een dieren en Perzen liefhebber ze willen zien. Mijn zelf gefokte, super gezonde Pers : Beertje.
Mijn motto: begin bij jezelf!  "

 En ik vind de pers door jou gefokt veel mooier als de pers die op shows verschijnt !!! Mag je trots op zijn

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  En ik vind de pers door jou gefokt veel mooier als de pers die op shows verschijnt !!! Mag je trots op zijn "

 Dank je ben ook trots, ze is zo leuk

 

Ook ik vind ze veel leuker om te zien, zonder neus zijn ze zo chagrijnig, snap niet dat men dat wel mooi vind??

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"  Dank je ben ook trots, ze is zo leuk
 
Ook ik vind ze veel leuker om te zien, zonder neus zijn ze zo chagrijnig, snap niet dat men dat wel mooi vind?? "

 Inderdaad veel mooier, gezonder en vrolijker  om te zien!

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

"  Dank je ben ook trots, ze is zo leuk
 
Ook ik vind ze veel leuker om te zien, zonder neus zijn ze zo chagrijnig, snap niet dat men dat wel mooi vind?? "

 

Wat is de reden dat Perzen mét neus het op show niet goed doen? 

 

Met andere woorden; waarom zijn de katten met een 'ingedeukte' kop en neus tussen de ogen blijkbaar gewilder op shows dan de katten met een neusje? Terwijl het (neem ik aan) algemeen bekend is bij Perzenfokkers dat de extreem korte, nagenoeg niet-bestaande neus voor gezondheidsproblemen zorgt. 

 

En ik ben het helemaal met je eens; een Pers met een neus is prachtig! Ik wist niet eens dat ze bestonden. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Wat is de reden dat Perzen mét neus het op show niet goed doen? 
 
Met andere woorden; waarom zijn de katten met een 'ingedeukte' kop en neus tussen de ogen blijkbaar gewilder op shows dan de katten met een neusje? Terwijl het (neem ik aan) algemeen bekend is bij Perzenfokkers dat de extreem korte, nagenoeg niet-bestaande neus voor gezondheidsproblemen zorgt. 
 
En ik ben het helemaal met je eens; een Pers met een neus is prachtig! Ik wist niet eens dat ze bestonden.  "

 In de rasstandaart staat dat ze een korte brede neus met een stop moeten hebben. Stop is de inkeping boven de neus. Met neus, heb je dus geen kans.

 

Bizar toch een rasstandaart die idd alleen maar voor gezondheids problemen zorgt en er nog lelijk uit ziet ook. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Inderdaad veel mooier, gezonder en vrolijker  om te zien!
  "

 Helemaal eens, veel leuker om te zien! 

honden page profiel ..

honden foto van .

Helemaal mee eens! Innerlijk en dus gezondheid gaat zeker voor uiterlijk. 

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

Is het niet zo dat de "originele" honden vaak mooier zijn dan de gekweekte honden , juist omdát je voor dat bepaald ras kiest. O-)

De berner sennen en de ( Siberische ) husky zijn mijn favorieten.
Maar dan wel de échte ;-) Edit: dat wil niet zeggen dat ik niet van mijn hondjes hou. Die zijn alles voor me.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk eerder dat je het moet omdraaien: gezonde honden die op de rasstandaard lijken mogen ingekruisd worden. Dan is de rasstandaard leidend, maar wordt er ook aan de gezondheid van rassen gewerkt.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

er wordt nu wel heel erg gefocust op fokkers en rasstandaarden en keurmeesters, maar de meeste honden in Nederland hebben helemaal geen stamboom, en worden gewoon lukraak gefokt - zonder regels

 

dan zie ik toch liever een fokker die tenminste nog een poging doet erfelijke aandoeningen te voorkomen, dan het zoveelste "leuke" nest op marktplaats 

 

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" er wordt nu wel heel erg gefocust op fokkers en rasstandaarden en keurmeesters, maar de meeste honden in Nederland hebben helemaal geen stamboom, en worden gewoon lukraak gefokt - zonder regels
 
dan zie ik toch liever een fokker die tenminste nog een poging doet erfelijke aandoeningen te voorkomen, dan het zoveelste "leuke" nest op marktplaats 
 
 
 
  "

 Ook als is dat een fokker die een cavalier heeft getest en er mee fokt met te kleine schedels die zijn levenlang hoofdpijn heeft of een Duitser die volledig is goedgekeurd, maar loopt zoals op het bovenstaande filmpje, een goedgekeurde kortsnuit, die naar adem hapt? Goedgekeurde ouders geeft overigens geen garantie. Er zijn helaas genoeg honden die alsnog hd ontwikkelen. 

Hoe dan ook, het is een lastig iets! 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

"  Ook als is dat een fokker die een cavalier heeft getest en er mee fokt met te kleine schedels die zijn levenlang hoofdpijn heeft of een Duitser die volledig is goedgekeurd, maar loopt zoals op het bovenstaande filmpje, een goedgekeurde kortsnuit, die naar adem hapt?  "

 

ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat deze voorbeelden schrijnend zijn

 

het gaat mij erom dat we ons nu focussen op slechts een deel van de hondenpopulatie, als we de schuld neerleggen bij de erkende fokkers, keurmeesters en rasstandaarden

 

want vervolgens doet iedereen op marktplaats waar 'ie zin in heeft: importeren uit het Oostblok, een HD-Labrador kruisen met een PRA-Golden, pups die opgroeien zonder socialisatie, teacupjes fokken, enzovoorts

 

en aangezien het % honden zonder stamboom groter is dan met, is het dan niet zinniger maatregelen te nemen die misstanden in beide groepen aanpakken, ipv alleen te kijken naar alles wat mis is met stamboomhonden

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat deze voorbeelden schrijnend zijn
 
het gaat mij erom dat we ons nu focussen op slechts een deel van de hondenpopulatie, als we de schuld neerleggen bij de erkende fokkers, keurmeesters en rasstandaarden
 
want vervolgens doet iedereen op marktplaats waar 'ie zin in heeft: importeren uit het Oostblok, een HD-Labrador kruisen met een PRA-Golden, pups die opgroeien zonder socialisatie, teacupjes fokken, enzovoorts
 
en aangezien het % honden zonder stamboom groter is dan met, is het dan niet zinniger maatregelen te nemen die misstanden in beide groepen aanpakken, ipv alleen te kijken naar alles wat mis is met stamboomhonden
  "

 Daar ben ik het helemaal eens! Pak het breed aan. 

 

Import verbod van pups uit het oostblok enzo. Verbod verkoop levende dieren via openbaren verkoopsites als marktplaats, verbod of het fokken van meer dan x aantal nesten per fokker per jaar. Verplicht chippen is er al, maar dan ook gelijk verplicht registreren. 

Verbod op fokken van dieren die lichamelijk leiden ( te kleine schedel, te veel huidplooien, doorgezakte achterhand enzo.)

Goede voorlichting geven bij de aanschaf pup of herplaatser. 

 

Hier pleit in al lang voor. Ik zeg wel: begin bij je zelf

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 4 12 34
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^