Wijziging van voeding?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ines (Gast)

Na een tijdje niet hier geweest te zijn toch weer een vraagje (sorry wist mijn inlog ff zo snel niet, nieuwe computer, dus even als gast)   Onze goldendoodle is inmiddels een jaar geweest. Een zeer actieve lompe lieverd zonder rem.   Nu de vraag... Vanaf het begin zit Ravi op vers voer (eerst als test lotgering, maar dat beviel niet) van Kivo soms afgewisseld met smuldier. Als brok krijgt hij Smolke (vanuit het nest) soms Royal Canin (nog van proefpakket). Beide brokken eet hij zelden nog, hij vind vers lekkerder.   Nu wil ik toch wijzigen. 1) Financieel 2) Omdat hij steeds meer gaat krabben en zijn ontlasting minder mooi wordt (schijnt ook te kunnen van vers)   Waar stap ik nu op over? Vroeger (LAAAANGGGG geleden toen ik kind was)  kreeg onze hond diner (je weet weel die je met water of bouillon aanmaakt). Geeft iemand dat nog? Wat zijn de ervaringen daarmee? Heeft iemand nog andere suggesties?   Wellicht dat ik 2/3 keer per week nog vers ga geven als "extratje" maar wat doe ik de rest van de tijd?    

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

upje ;-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Als je het idee hebt dat je hond jeuk krijgt van voeding is het wel van belang om uit te vinden waar dat dan van komt.

 

Vaak schijnen honden (jeuk/ontlasting)reacties te krijgen van granen, kip en/of rund.

Ik ken Kivo niet, maar als dat er in zit lijkt het mij het verstandigst om iets te zoeken waar deze stoffen niet in zitten.

 

Of dat dan brok of vers is maakt niet zoveel uit..., hoewel vers makkelijker is met elimineren..., maar zomaar overstappen op een brok zonder dat je de oorzaak weet zal hoogst waarschijnlijk geen verandering gaan brengen in de klachten.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow had op vers wisselende ontlasting (licht/donker, stevig/slap, dik/dun), een soms doffe vacht, een soms spontaan geleegde anaalklier (op de bank natuurlijk...) en altijd oogfriemeltjes. Ik gaf verschillende merken kvv.

 

Sinds ik ben overgestapt op brok (Wolfsblut) heeft ze nagenoeg geen klachten meer.

In het weekend krijgt ze wel eens Lukullus blik, Renske vers of Smuldier.

 

Op brok eet ze ook minder, ik ben dus ook goedkoper uit (al ligt dat er wel aan met welke kvv je het vergelijkt en welke brok ik op dat moment geef).

 

Hier heeft het in ieder geval tot een positief resultaat geleid om toch weer terug te gaan naar brok. Maar zij vindt eigenlijk alles wel lekker, dus misschien maakt dat het wel wat makkelijker.

 

Onze eerste hond vroeger (inderdaad heel vroeger ) kreeg ook diner. 's Morgens 2 boterhammen met smeerworst en 's avonds brok, blik of diner.

Hij had nooit de klachten die Mellow op vers wél had.

Volgende forumvraag: konijn kvv Tinlo/Barfmenu vet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^