blafffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

goedemorgen,

Met mango en mona gaat het prima samen.Maar mona is nu bijna 14 weken en begint haar karakter goed te vormen.Merk dat ze net als mango behoorlijk waaks is.Ik heb mona in het begin vaak apart uitgelaten omdat mango snel blaft naar een hond.Maar nu nadat ze 6 weken hier is ga ik merken dat mona dit gedrag ook gaat vertonen.Ze oogt als een lieve knuffelbeertje,maar wanneer er een hond aan komt lopen begint ze te blaffen.Ze kwispelt dan wel met haar staart,maar toch,komt het erg dreigend over.

Hoe reageren jullie op het gedrag van jullie hond,indien die blaft??

 Ik corrigeer ze door te zeggen foei mango,foei mona.Laat ze dan zitten en wacht tot de hond weg is,of ze dichtbij zijn en ze dan gaan snuffelen aan elkaar.

Ik hoopte altijd dat ik met 2 honden geruisloos kon wandelen,maar helaas.

Of zijn er manieren om dit gedrag echt te stoppen??

 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Mijn ervaring: De enige oplossing is in eerste instantie voorkomen dat het gebeurt. Zie je een hond naderen; ga aan de overkant van de straat lopen. Als dat een tijdje zonder geblaf lukt kun je langzaam (over een periode van maanden bedoel ik dan) de afstanden verkleinen. Als je merkt dat de honden onrustig worden vergroot je de afstand weer. Daarbij kun je ze afleiden van de andere hond met een snoepje.

 

Corrigeren raad ik af. Ze blaffen namelijk niet voor niks. Ze geven bijv. een grens aan of uiten spanning. De taak aan jou als baasje is om uit te vinden waarom er geblaft wordt en om dáár vervolgens aan te werken zodat ze niet meer de behoefte hebben om te blaffen. 

 

Maar eerst moet je de cirkel van 'Hé een hond --> BLAFFEN!!' doorbreken zodat het geen gewoonte wordt.

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Mango blaft uit onzekerheid.Dat deed ze al toen ze klein was.Ook met trainen lukte me dat amper om te verhelpen.het hielp al zeker niet toen ze met 3 en 6 maanden oud gebeten is door dezelfde hond!!

Sindsdien wanneer ik met haar liep en een hond zag lopen in de verte zei ik altijd bijvoorbeeld,he dat hondje ken je.beetje tegen dr praten alsof het allemaal goed was en dat hielp wel.

Maar met mona dr bij zijn het er opeens 2.Wij wonen aan de rand bij een park.Dat is wijd uitgestrekt en geen echte straatjes.Dus wanneer ik naar buiten ga is de kans al 50% dat er op dat moment al een hond aan het lopen is.Vroeger liepen de honden hier vaak los en dat ging eigenlijk ook wel beter.maar aangezien de gemeente weer besloten heeft op een ambtenaar hierheen te sturen en de baasjes te bekeuren met een dikke print is het meer stress voor de hondjes ook,Ik heb wel een lange lijn,dus ze hoeft niet perse die hond te begroeten.Ze blaft een keer,dan draait ze zich om en gaat snuffelen.soms zelfs spelen.Dus misschien toch die onzekerheid die zij heeft in dr aard?Mona heeft dit overgenomen.De dierenarts zei dat zij een heel open hondje is met blij karakter.Dat is ze nog steeds,maar met het minste geringste wat ze niet vertrouwd is het,waf,waf

Volgende forumvraag: Pup lijkt uitgehongerd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^