UPDATE: probleemgedrag pup (mbt angst etc.)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Hallo iedereen,

 

ik heb een pup van 5 maand ondertussen en zijn onzekerheid begint problematisch te worden, weg willen lopen van al het onbekende, zichzelf in gevaar brengen door naar huis te willen lopen, geen contact willen zoeken met andere honden (oke da's geen probleem maar het is alsof hij bang is).

Schrik op straat en ik heb hem nu al anderhalve maand en neem hem OVERAL mee, en ik woon in het centrum, hij komt elke dag in contact met druk verkeerd, vreemde mensen etc.

Het verschilt van dag tot dag, er zijn dagen dat het allemaal geen probleem is, er zijn dagen dat hij tegen de muur opduikt uit schrik dat een vreemde aan hem zou komen.

Nu moeten jullie weten, het is een terriër en die horen stoer, stevig, moedig, etc. te zijn maar dat is hij enkel in huis of in de huizen waar hij al geweest is.

Hij geeft ook verschillende signalen dat hij onzeker is plast waar we het kunnen zien voor onze neus, hij geeuwt enorm veel, hij likt z'n neus zéér veel, etc.

Ik zie mijn hond doodgraag en ik ben voor een terriër gegaan omdat dit stoere honden zijn die levendig zijn en van niks schrik hebben, maar dit is meer een nerveus schoothondje dan een stoere terriër.

Ik wil er veel werk in steken maar ik wil ook resultaat, als ik straks met hem op sportevenementen participeer en hij heeft schrik van alles dan is dit gewoonweg onmogelijk.

Ik twijfel niet aan onze band, hij zoekt me altijd op, wijkt geen seconde van mijn zijde, maar het is alsof de schrik groter is dan zijn drang om bij mij te zijn.

De laatste tijd wandelt hij ook niet eens meer goed aan de lijn, en was het maar 'trekken' dat ik daar mee bedoelde, neen hoor, ik mag meneer voorttrekken want zolang hij de omgeving kent en weet hoe hij naar huis moet dan blokkeert hij en wil terug lopen, als hij de omgeving niet kent dan is het  geen probleem.

Zijn asociaal gedrag naar andere honden toe snap ik niet want hij heeft gans z'n leven tussen verschillende andere honden gezeten, etc. 

 

Ik doe echt mijn uiterste best om hem alles te laten onderzoeken, om hem overal mee te nemen, op de bus is het bv heerlijk, hij laat zich niet horen, kruipt bij me op de schoot en ligt te slapen, geen interesse in andere dingen, maar als het op wandelen aankomt.....

Dit is gewoon niet oké en zo hoort een terriër niet te zijn, hij is nu al anderhalve maand bij me, hij gaat al anderhalve maand overal mee, en dit is niet goed.

Verder merk ik dat hij een verlatingsangst aan het ontwikkelen is, piepen als ik 1 second de kamer uitga, als ik 'm in z'n bench doe is alles goed, maar als ik hem in de living laat knapt hij als ik de deur voor z'n neus toe doet, en het is puur uit schrik omdat hij denkt dat ik 'm ga verlaten.

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Misschien doe je juist wel veel teveel met hem. En verwacht je teveel van je hond omdat het een terrier is.

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Het kan zijn omdat hij in zijn 2e socialisatie fase zit alles opnieuw moet ontdekken dat mensen niet eng zijn de eerste socialisatie gaat met moed en nieuwsgierigheid de 2e fase gaat gepaard met angst. Ik zou zeggen leg niet teveel druk op hem en laat hem de wereld opnieuw ontdekken (:

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Ik hoop dat dit het geval is want ik heb'm zo goed als nooit gekend zonder zijn angst voor de buitenwereld.

Hij is bij de fokster volgens mij ook te weinig gesocialiseerd vermits die in the middle of nowhere woont en vermits de pups enkel meegingen op jacht-uitjes bij mijn weten

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Zou je eens op een rijtje kunnen zetten wat je allemaal doet met de pup? En dan bedoel ik even elke wandeling, socialisatie momenten en trainingen.

 

In je verhaal lees ik heel veel teleurstelling en verwacht je dat de pup veel meer initiatief zou moeten nemen. Ik denk dat je even goed moet bedenken dat je hond dit prima aanvoelt en daardoor juist nog onzekerder kan worden.

honden page profiel TerryTerry

honden foto van Terry


Jule

In andere topics van jou denk je al verder dan hoe oud je hond is

En nu zit je met de gebakken peren

Ik heb een jack van 1 . 5

Jij hebt een pup en dat is niet ras gebonden
Ga minder doen en laat hem pup zijn

Succes

honden page profiel TerryTerry

honden foto van Terry

Sorry juleS

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Tjonge zoals ik het lees zit hij niet echt lekker in zijn velletje hé?

Ik heb eigenlijk ook wel het idee dat het al bij de fokker mis is gegaan dat die weinig aan de socialisatie heeft gedaan, wat zo belangrijk is. Onze vorige Parson had ook minder socialisatie gehad dan onze huidige. Maylo is absoluut nergens bang voor, die voldoet echt aan het beeld 'Terriër'. Overmoedig, dapper en staat zijn mannetje wel (ook niet altijd fijn hoor)

Doe je of heb je puppycursus gedaan en hoe reageerde hij daar? Heb je dit niet gedaan raad ik het je wel aan. Voor de rest niet te veel druk uitoefenen en beloon hem voor het gene wat hij wel goed doet. Een pup kan ook al de stress bij jouw voelen, doe gewoon wat leuke dingetjes samen en wil nog niet te veel van hem.


Als je naar buiten gaat kan je iets leuks voor hem mee nemen? Zoals een balletje of iets anders wat hij leuk vind. Zo kan je hem afleiden mocht hij willen gaan blokkeren. Wandelen moet leuk zijn! Doe simpele oefeningetjes terwijl jullie wandelen.

Misschien is het ook wel handig om iemand te zoeken met een Terriër of een andere stabiele maar moedige hond om daar mee te gaan wandelen?

Voor de verlatingsangst misschien even opbouwen? Want je zegt dat hij in de Bench er geen last van hebt? Doe hem gewoon telkens dan voor nu in zijn bench en ga het opbouwen met als stap het deurtje open en de link gaan liggen als jij weg gaat moet jij op je plaats. Beloon hem dan ook als je terugkomt en hij heeft niet gepiept of iets.

Voor de rest veel succes en misschien weten andere nog wel wat tips?


honden page profiel TerryTerry

honden foto van Terry

Nog wat een terrier is een schoothondje Kijk naar de staff en ook een jack russel

Stoer ja als je je verkeerd in leest

Lief . Baas gericht ja dat is een terrier alleen als je je pup pup laat zijn
En anders heb je een bang blaf hondjd

Nogmaals sorry voor mijn gsm

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Zou je eens op een rijtje kunnen zetten wat je allemaal doet met de pup? En dan bedoel ik even elke wandeling, socialisatie momenten en trainingen.
 
In je verhaal lees ik heel veel teleurstelling en verwacht je dat de pup veel meer initiatief zou moeten nemen. Ik denk dat je even goed moet bedenken dat je hond dit prima aanvoelt en daardoor juist nog onzekerder kan worden. "

 En dat is dus ook precies de reden waarom je RUSTIG AAN moet doen met je pup, stop hem niet vol met supplementen, begin niet nu al met een 'topsporter' te maken van hem, laat hem lekker rustig pup zijn en pas jouw handelingen op zijn niveau aan ;)

Ik denk dat inderdaad het probleem is dat JIJ veel te snel wilt dan de pup aan kan, zeker omdat je zegt dat de pup weinig gesocialiseerd is (terwijl je in een ander topic de fokker de hemel in aan het prijzen was?? ;) ). Dit 'lek' moet jij dus zelf opvangen en opbouwen.

 Heb vertrouwen in elkaar dat het allemaal GOED komt, op zijn tempo en niet op het jouwe :)

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

dit is een schema per 14 dagen: eerste 9 dagen ben ik bij m'n moeder, andere 5 dagen bij m'n vader:

 

maandag: ik sta op om 6 uur, Lewis krijgt z'n eerste wandelingetje, ik gok zo'n 10 min. max., hij krijgt z'n eten en dan zit ik nog even bij hem beneden voor ik me ga klaarmaken, nog wat lekker knuffelen met beide honden en ik vertrek naar school.

Om 1 uur ben ik terug en ben ik 20 minuutjes bij hem om'm uit te laten en wat te knuffelen tussendoor, om 20 na 1 vertrek ik terug naar school en om half 4 ben ik terug om hem terug uit te laten, deze keer een half uur. (alle wandelingen zijn in een stedelijke omgeving)

Dan gaat hij mee op de bus naar m'n grootmoeder en krijgt hij een wandeling in de velden samen met m'n andere hond.

Dan ligt hij gewoon te slapen bij me in de zetel, als hij wakker wordt doe ik wat apporteer spelletjes met hem.

Dan terug in de auto naar huis.

Dan om 6 uur of half 7 etenstijd, eten krijgt hij in z'n bench. Daarna nog eens gaan wandelen en gewoon veel knuffelen en samen slapen in de zetel.

Rond 11 uur nog eens naar buiten voor een plas en dan in de bench. Lewis zit in de bench en mijn andere hond loopt rond en houdt hem wat gezelschap.

 

dinsdag: Hetzelfde schema (zonder dat ik naar m'n grootmoeder ga)

 

woensdag: zelfde schema maar hij gaat om 8 uur 's ochtends mee naar m'n grootmoeder en ik kom daar dan om kwart na 12 toe.

Ik ga dan met beide honden wandelen in de velden, Lewis vast, Juul loopt los.

Dan nog wat spelen tussendoor en weer vooral zeer veel slapen.
Dan gaat hij mee in de auto naar m'n vader, daar slaapt hij me bij me op de kamer.

Hij zit overdag nooit alleen dan want m'n vader is thuis. Voor de rest geldt hetzelfde schema behalve dat ik niet over de middag naar huis kom  

donderdag: hetzelfde schema als dinsdag maar, hij zit overdag nooit alleen dan want m'n vader is thuis. Voor de rest geldt hetzelfde schema behalve dat ik niet over de middag naar huis kom  
vrijdag: hetzelfde schema als donderdag

 

zaterdag: ik slaap iets langer, dus bijgevolg slaapt Lewis tot 8 uur, dan krijgt hij z'n wandeling, eten terug, etc.

Dan gaat hij om 10 uur mee op de bus, naar de dierenarts en dan zitten we 5 uren tussen de andere dieren gemiddeld bij de dierenarts, daarna terug op de bus naar huis, terug op het gemak eten, kleine uitlaatrondjes, etc. 

 

zondag: gewoon alles op het gemak, terug om 8 uur opstaan en een hele dag afwisselend uitlaten, slapen, etc.

 

maandag: zelfde schema als donderdag, maar hij gaat 's avonds wel terug mee naar m'n grootmoeder, terug een wandeling in het veld, en dan in de auto terug naar m'n moeder.

 

dinsdag: hetzelfde schema als dinsdag (eerste week)

 

woensdag: zelfde schema als vorige woensdag, behalve dat hij nu gewoon 's avonds terug meegaat naar m'n moeder

donderdag: zelfde schema als dinsdag (tweede week)

vrijdag: zelfde schema als dinsdag ( tweede week)

zaterdag: zelfde schema als zaterdag

zondag: zelfde schema als donderdag

 

 

dit is zijn schema in grote lijnen

 

 

 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Lees allemaal eens mijn schema voor je denkt dat mijn pup zo overtraint wordt want voorlopig wordt er nog niet getraind, dat gaat ook niet hij is veel te bang en onzeker om hem iets aan te leren.

Eerst stabiel krijgen en dan hondenschool is mijn visie.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Is hij ook bang bij je andere hond? 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

"  En dat is dus ook precies de reden waarom je RUSTIG AAN moet doen met je pup, stop hem niet vol met supplementen, begin niet nu al met een 'topsporter' te maken van hem, laat hem lekker rustig pup zijn en pas jouw handelingen op zijn niveau aan ;-)
Ik denk dat inderdaad het probleem is dat JIJ veel te snel wilt dan de pup aan kan, zeker omdat je zegt dat de pup weinig gesocialiseerd is (terwijl je in een ander topic de fokker de hemel in aan het prijzen was?? ;-) ). Dit 'lek' moet jij dus zelf opvangen en opbouwen.
 Heb vertrouwen in elkaar dat het allemaal GOED komt, op zijn tempo en niet op het jouwe :-) "

 

Mireille, get your facts straight aub,

ik heb zelf gezegd dat ik niet tevreden was van mijn fokster, en gemakkelijk he, oordelen als je niks weet, lees maar eens heel goed hoeveel 'training' Lewis krijgt, hoeveel 'druk' op zijn schouders terecht komt.

Sorry dat ik niet zoals veel te veel andere baasjes, veel te laat aan mijn voorbereidingen begin en dan niet weet wat te doen als het zover is hoor, zeggen dat Lewis zijn onzekerheid komt omdat ik toekomstplannen heb?

Ik heb helemaal niks aan 'op zijn tempo en niet het jouwe', ik ziet hier met een hond die serieus onzeker is en er moet iets aan gedaan worden, dit moet opgelost worden en het gaat helemaal NIET beter gaan door nog langzamer te gaan en hem nog minder bloot te stellen aan de buitenwereld.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Is hij ook bang bij je andere hond?  "

 

Neen, dan gaat hij zonder problemen over straat, dan heeft hij zo'n verschrikkelijk grote mond, dan durft hij alles aan.

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Hoi Jules,

Ik ben met 9 weken begonnen met de puppycursus, op de hondenschool. Ik vond dit persoonlijk erg belangrijk om tijdens de eerste socialisatie al te doen.

Daarnaast wat doe je tijdens een wandeling, is het gewoon wandelen, of doe je ook dingetjes tijdens de wandeling. Ik deed altijd een klein dingetje samen tijdens de wandeling, aan de enge clicko ruiken en aaien samen, even kijken wat de postbode nou eigenlijk doet de hele dag, vragen of je hem even naar de post in de fiets tas mag laten kijken, aaitje van de postbode, ow de week daarna postbode in regenpak :|. Een andere dag een vuilnisman en dan weer kijken bij de clicko.

Alles wat voor ons heel normaal is tuinhekjes die open en dicht gaan, fietsen, mieren, schaduwen vogels, mensen en honden zijn voor een pupje allemaal nieuw. Ik ben de eerste 3 maanden allemaal normale dingen wezen aaien en samen wezen besnuffelen. Wil je pupje niet mee lopen, kijk dan ergens waar het rustig is en laat de lijn vallen en loop naar het enge object, aai de buurman.

Wij hebben het allemaal ander half jaar vanuit een buggy in een poepluier kunnen bekijken hondjes moeten dat allemaal leren in 3 maanden.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

"  
Neen, dan gaat hij zonder problemen over straat, dan heeft hij zo'n verschrikkelijk grote mond, dan durft hij alles aan. "

 

Kan je niet vaker samen wandelen met juul en lewis samen door het centrum en dergelijke misschien als hij ziet dat juul ook niet bang is dat hij ook wat zekerder wordt. 

 

Ik weet niet of het helpt maar ik denk het proberen waard (:

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Jules: De instelling dat je hond zekerder MOET worden en dan wel zo snel mogelijk klopt niet.

Je moet je hond de kans geven om rustig te wennen. Jij wilt veel te veel en alles veel te snel. De kunst is om juist niet zoveel met je hond te doen. Je stelt je hond teveel bloot aan van alles wat hij eng vind, en als hij laat zien dat hij het eng vind ga jij als tegenprestatie je hond aan nog veel meer dingen blootstellen.

Dit werkt niet. Doe het wat rustiger aan en dan komt het vanzelf goed, anders maak je het alleen maar erger

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

@Floor, wat je nu zegt wijst dubbel en dik op mijn probleem volgens mij.

Lewis is bij mij gekomen als hij 3,5 maand was, dat zijn dus 6 weken aan socialisatie die gewoon verspilt zijn..

Toen was hij veel kneedbaarder.

Wandelen is voorlopig echt wandelen, spel en spelen dat is voor in de tuin, thuis, etc.

Hij mag bv wel soms loslopen en z'n neus even goed gebruiken maar hij huppelt dan achter me aan (dit is in de velden)

 

@Angelique, ja daar kan ik in volgen, maar het kan ook zijn dat hij enorm begint te hangen aan mijn andere hond en dat hij helemaal niet meer buiten wilt zonder hem..

 

@Judith, ik zeg dat er iets moet aan gebeuren en snel. Dit is een probleem waar ik geen last mee wil hebben als hij ouder en sterker wordt want onzekerheid en angst + een energieke krachtige hond met veel prooidrift = ongelukken.

De blootstelling die hij nu krijgt is echt miniem volgens mij.

Hij komt nu al vrij weinig buiten, ik kan hem toch niet continu gewoon in de tuin uitlaten?

 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

"  
Mireille, get your facts straight aub,
ik heb zelf gezegd dat ik niet tevreden was van mijn fokster, en gemakkelijk he, oordelen als je niks weet, lees maar eens heel goed hoeveel 'training' Lewis krijgt, hoeveel 'druk' op zijn schouders terecht komt.
Sorry dat ik niet zoals veel te veel andere baasjes, veel te laat aan mijn voorbereidingen begin en dan niet weet wat te doen als het zover is hoor, zeggen dat Lewis zijn onzekerheid komt omdat ik toekomstplannen heb?
Ik heb helemaal niks aan 'op zijn tempo en niet het jouwe', ik ziet hier met een hond die serieus onzeker is en er moet iets aan gedaan worden, dit moet opgelost worden en het gaat helemaal NIET beter gaan door nog langzamer te gaan en hem nog minder bloot te stellen aan de buitenwereld. "

 Ik zal eens HEEEEL HEEEEEEEEEEL erg goed lezen hoor.

ahum.. Jules get your facts straight..

1. ik heb niet gezegd dat je laat begint aan je voorbereiding?? Waarom haal je dat überhaupt boven tafel?

2. Toekomstplannen heeft iedereen met zijn hond, dat heb ik ook, alleen wellicht wil je ze iets te snel nastreven en heb je zo'n hoog beeld van Lewis dat hij nu 'tegen' valt??

3. Je hebt zeker wat aan zijn tempo, sterker nog, zijn tempo is het tempo wat je moet volgen, je kan niet verwachten van een hond dat hij mooi kan zitten, zonder dat hij kan zitten. Je kan niet verwachten dat hij plast op commando als hij het commando niet kent, snap je de clou? Zijn kunnen is jouw leidraad, jij kan niet boven zijn kunnen gaan zitten, want dan blokkeert je hond en weet hij niet wat hij moet doen en beschadigd het vertrouwen tussen jullie.

4. Ik heb niet gezegd dat je hem minder moet blootstellen aan de buitenwereld?? waar heb je dat dan weer vandaan? Maar misschien moet je gewoon wat dingetjes aanpassen om het voor hem gemakkelijker te maken? let goed op zijn lichaamstaal, zijn tempo, zijn gevoelens en kijk hoe je daarop in kan spelen..

 

Nu gauw je sloffen weer aan want daar ben je zonet uitgeschoten ;)

Relax is het halve werk al, niet zo stresserig en geïrriteerd reageren, daar help je jezelf en Lewis niet mee

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

"

"  En dat is dus ook precies de reden waarom je RUSTIG AAN moet doen met je pup, stop hem niet vol met supplementen, begin niet nu al met een 'topsporter' te maken van hem, laat hem lekker rustig pup zijn en pas jouw handelingen op zijn niveau aan <img class=" />
Ik denk dat inderdaad het probleem is dat JIJ veel te snel wilt dan de pup aan kan, zeker omdat je zegt dat de pup weinig gesocialiseerd is (terwijl je in een ander topic de fokker de hemel in aan het prijzen was?? <img class=" /> ). Dit 'lek' moet jij dus zelf opvangen en opbouwen.
 Heb vertrouwen in elkaar dat het allemaal GOED komt, op zijn tempo en niet op het jouwe <img class=" /> "



 


Mireille, get your facts straight aub,


ik heb zelf gezegd dat ik niet tevreden was van mijn fokster, en gemakkelijk he, oordelen als je niks weet, lees maar eens heel goed hoeveel 'training' Lewis krijgt, hoeveel 'druk' op zijn schouders terecht komt.


Sorry dat ik niet zoals veel te veel andere baasjes, veel te laat aan mijn voorbereidingen begin en dan niet weet wat te doen als het zover is hoor, zeggen dat Lewis zijn onzekerheid komt omdat ik toekomstplannen heb?


Ik heb helemaal niks aan 'op zijn tempo en niet het jouwe', ik ziet hier met een hond die serieus onzeker is en er moet iets aan gedaan worden, dit moet opgelost worden en het gaat helemaal NIET beter gaan door nog langzamer te gaan en hem nog minder bloot te stellen aan de buitenwereld.

"



je hebt in je vorige topic tlch echt wel de fokker de hemel in geprezen hoor ;-) en nu opeens ia ze slecht juist ja wat moeten we mog van je geloven?

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Jules, ik zou het gewoon nog doen, 5 maanden in nog jong, gewoon elke wandeling, zie je dat ze ergens bang voor is, loop je er heen doe je net of je er aan snuffelt aai je het een keer en lok je hem bij je "kom is kijken wat een mooie brievenbus ik gevonden heb." Neem 1 minuutje de tijd om samen naar 1 ding te kijken en dat 1 keer per wandeling en dat mag alles zijn. Vraag mensen op straat om te helpen gewoon onbekenden, vooral mensen met honden vinden dat meestal geen probleem.

Gewoon, Hoi, sorry mijn pupje is nog een beetje angstig en ik ben bezig met de socialisatie, zou hij even aan uw hondje mogen ruiken/langs elkaar lopen/verzin wat leuks.



honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

@Janine, ik heb gezegd, dat er verschrikkelijk veel fout is aan wat ze doet, etc. Dat ik dit allemaal maar achteraf te weten ben gekomen etc. Wel heb ik gezegd dat ze goede werkhonden fokt, dat dit één van de enige goeie punten was, dus het kan zijn dat ik dat in het begin deed maar ik heb dat rechtgezet in een later topic

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

ik snap je probleem min of meer

mijn ODH heeft een enorme angst voor mensen gehad maar je mag niet vergeten dat zo'n problemen niet snel snel op te lossen zijn ik heb met haar maanden gewerkt om haar te krijgen waar ze nu is echt intensief mee bezig geweest er waren dagen dat ik dacht nu is het goed en dan een week later stond ik bijna terug bij af dit is echt niet iets dat je op 1.2.3 oplost

ik zou wel naar de hondenschool gaan met je hond, hondenschool is structuur voor je hond 2x in de week gaan we naar daar en de eerste 3 lessen dacht ik ook waar ben ik aan begonnen maar daarna ging het super ze hebben mij daar ook zeer bruikbare tips gegeven.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Bedankt voor de tip, ik moet nu echt een afspraak maken bij de hondenschool, er lijkt gewoon geen enkele school te passen bij waar ik naartoe wil. Ik weet zelf nog niet 100% waar ik naartoe wil dus da's niet simpel.

Hij is ook van nature een beetje wantrouwend en mensen die voorbij de tuin passeren worden ook weggeblaft en serieus aangekondigd

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik ben naar de martin gaus hondenschool geweest echt super heb er ook heel veel geleerd. Ik ga nu kijken voor de vervolgcursus daar (: 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Lijkt me zeer interessant maar niet haalbaar qua vervoer etc.

Heb ook gehoord dat je hond in de auto moet blijven zitten etc. als training maar ik zou niet met de auto gaan, etc.

honden page profiel TerryTerry

honden foto van Terry

Zo nu op mijn computer:)

 

Maar Jules

Bij jou schema staat dit:

zaterdag: ik slaap iets langer, dus bijgevolg slaapt Lewis tot 8 uur, dan krijgt hij z'n wandeling, eten terug, etc.

Dan gaat hij om 10 uur mee op de bus, naar de dierenarts en dan zitten we 5 uren tussen de andere dieren gemiddeld bij de dierenarts, daarna terug op de bus naar huis, terug op het gemak eten, kleine uitlaatrondjes, etc. 

 

Wat doet een PUP van 5 maanden ( dus ongeveer 25 weken) 5 uur lang tussen de andere dieren? BIJ DE DIERENARTS????????

 

Een terriër is een hond , meestal in een klein lijfje met een grote mond.

 

Ga pup cursus doen en STOP met alles te perfect te willen doen, want hiermee maak je je hond ongelukkig.

Voor wie wil je het bewijzen?

 

Maar ik hoop dat je naar mij en naar andere luistert, want dit is niet goed

 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik ben met Evie ook paar keer zonder auto geweest en toen kon ze gewoon mee het lokaal in of bij de instructeur in de auto (: Maar er wordt niet met de auto getraind de hond gaat de auto in tijdens de theorie (:

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Die hond went aan wild, hij loopt daar rond, in de tuin, hij slaapt daar, etc.

Hij is daar omdat hij ook anders alleen thuis zit, of is dat beter 5 uren in zijn bench zitten?

Het hoeft verrevan perfect te zijn, maar is een zelfzekere hond die niet bij elk zuchtje in mekaar duikt te veel gevraagd?

Ik heb het bij alle honden die we al ooit gehad hebben NOOIT voorgehad.

 

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^