UPDATE: probleemgedrag pup (mbt angst etc.)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel himhim

Dit verhaalnherken ik zelf ook.

 

mijn chiuwawa van 5 maanden oud was bang van de voordeur zodra we naar de voordeu liepen rende ze gelijk weg. 

 

Hierdoor hebben we haar kattenbak zindelijk gemaakt en gingen we naar buiten stonden 20 min op dezelfde plek. Soms liep ze wel en dan op een onbekende plek. Als ze een weg naar ons huis herkende dan liep ze gelijk die kant op. 

 

Dit doet ze nog steeds. Maar we hebben nu iets nieuws geprobeerd. Wij hebben bij ons appartementencomplex een enorme afgezette tuin (ong 5.000m2). We laten haar hier los ze wordt helemaal gek ze rent en sprinkt in het rond. Ze begnt hier nu ook te poepen en te plassen en dan belonen we haar (dus ook veel minder in de kattenbak). Wanneer we naar de voordeur lopen is ze nog wel terughoudend maar loopt toch uiteindelijk naar buiten. Ze luisterd dan heel goed ze komt wanneer we roepen ze zit wanneer we dat zeggen en wanneer we een rondje lopen in de tuin dan loopt ze op max 1 meter afstand. MAAR DIT ALLEMAAL NIET AAN DE LIJN......

 

Wanneer we buiten rond lopen aan de lijn gaat het helemaal mis, ze loopt niet mee bij elke voetganger, fietser, scooter, auto en etc. Staat ze stil. Soms lopen we een rondje van 500 meter in 20/25 min.  Maar ze is helemaal niet bang van mensen, auto's, fietsers of iets dergelijks maar wanneer ze een andere hond, kat, duif ziet dan rent ze als een gek weg of gaat ze tussen mijn benen staan. 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Dag iedereen, 

 

ik wil even melden dat het vele en vele beter is met Lewis.

Ik pak hem nog maar 1 x per 2 weken mee naar de dierenarts, ik stel hem aan minder dingen bloot (in de zin van ik forceer hem niet meer), ik neem meer de tijd op wandelingen en hij gaat echt met sprongen vooruit.

Ook woon ik voorlopig vast bij mijn moeder en dit is een veel betere omgeving voor Lewis.

Ik heb er ook een gewoonte van gemaakt hem minimaal 1 x per dag met de oudere hond naar buiten te halen, dit zijn dan meestal de 'lange wandelingen' waarbij veel contacten met andere mensen en honden gelegd worden.

Hij is ook al socialer en heeft er een oudduitse herder puppenvriendje bijgekregen van 3 maand (de vriendin van mijn vriendin heeft er een aangeschaft) en er wordt verwacht dat hij vaak mee mag als we gaan puppy-sitten.

Naar kinderen met sprongen vooruit, vooral de kinderen die hij kent. Hij blaft wel fel naar kleinere kinderen, ik weet niet wat het is maar het wordt wel gecorrigeerd met een foei en ik laat de kinderen rustig op de knietjes kennismaken.

Hij loopt al veel beter door, bloeit open en plast ook al veel meer buiten (op straat), iets waar hij vroeger op straat niet genoeg voor op zijn gemak was.

 

Zoals jullie horen een blije pup en een blije baas, vooral zijn gedrag naar andere honden toe dat zo verbeterd is vind ik mooi.

Er zijn wel een paar dingetjes gebeurd ondertussen, maar niks speciaal.

 

groeten

Jules

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Fijn om te horen Jules.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

Blij om te horen jules ,ga zo door

 

ps: vast  bij je moeder wonen is niet alleen goed voor de hond

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Da's waar en ik merk ook dat ik veel en veel minder gestressed loop dan als ik zo over en weer hoef tussen beide ouders en als ik niet constant in ruzie of discussie met m'n pa zit. Veel gezondere situatie, ben meer op m'n gemak, hier kan Lewis een pup zijn.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Fijn dat het zo goed gaat met Jullie. Heel veel plezier nog samen (:

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

HOi Jules!

Hoe gaat het nu met Lewis en jou?

Miranda (Gast)

Hey,   Ik heb een hondje bij de zelfde fokker vandaan. Ze is nu net een jaar geweest en uitgegroeid tot een stabiele hond. Ze is bij de fokker mee geweest naar jachtdagen. Ze is hierdoor niet bang van harde geluiden ook evenementen doet haar niks. Heb haar veel mee naar agility wedstrijden. Hier loopt ze rond en vind dit allemaal prachtig. Ze is zo gek als een deur en heb nog nooit zo'n fijn hondje gehad als haar. Ze leeft hier samen in een roedel met nog 3 terriërs en een maffe bordercollie. Ik ga vaak met haar alleen op pad zodat ze niet aan 1 gaat hangen.   Train best veel met haar en ze vind dit een feestje als ik me clicker pak heeft ze YES wat gaan we doen.   En tuurlijk niet een hond is perfect Jules. Je krijgt de hond die je verdiend zeggen ze. Pink kon niet los in het bos omdat ze dan een outrun gaat maken en geurtjes volgt. Ook gaat ze in de jachtmodus als er iets snel beweegt kat of paard. Ik probeer dit in goede banen te lijden maar het is en blijft een jachthondje. Het gaat nu steeds beter en loopt nu stukjes los in het bos. Luisterd ze niet gaat ze weer vast en is het spel klaar.   Ik denk dat Lewis een beetje een onzeker typje is. Geeft natuurlijk niet. Zo is hij nu eenmaal. Wat hem kan helpen is ritme en regelmaat hier ben je al mee bezig HELEMAAL SUPER. Ik heb je via fb ook clickertraining aangeraden. Dit geluidje is altijd het zelfde. En kan Lewis heel erg helpen omdat er geen emotie in zit. Laat hem gewoon lekker pupje zijn geniet van hem. En ga later eens kijken wat ie leuk vind. En een dagje niks doen is ook niet verkeerd. Gewoon samen lekker bankhangen. Kleine wandeling. Maar geef hem vooral veel de tijd en geef hem veel rust en een plekje wat voor hem alleen is een benchje. Deze kan je overal mee heen nemen ook als jij aan t werk bent bij de dierenarts kun je m daar even in doen. Heeft ie altijd zijn eigen veilige plaats die je mee kan nemen.   Ik vind het een super mooi hondje als ik je foto's zie. Geniet vooral samen.   Greetzz Miranda :))

honden page profiel selinaselina

honden foto van selina

Hai Jules,

 

wat fijn om te lezen dat het zo veel beter gaat

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Dag iedereen,

 

 

gaat super met Lewis, het gaat al veel beter met zijn angstig gedrag, hij is ook al bijna zindelijk, er is allesinds een enorme vooruitgang met zijn plas gedrag, hij doet het uit zichzelf al buiten, juist bij lang alleen blijven (4 uur na elkaar) kan het zijn dat hij in huis plast maar vind ik niet zo erg.

Hij is ook al vriendelijker naar andere honden en toch in zekere zin socialer, vooral met andere pups.

 

@Miranda, ik denk dat ik maar eens zo'n clicker ga halen. Bench heb ik hem in ieder geval goed aangeleerd want als het te druk is trekt hij zich daar terug en hij vindt het ook helemaal niet erg om erin te gaan.

 

groetjes

Jules

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^