Diaree

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PaulaPaula

Wij hebben een labradoodle pup van nu 5 maand, die met tussenpozen steeds in de diaree is, soms met bloed erbij. Ze heeft al eens een antibiotica kuur gehad. Dat is net sinds een twee week afgerond. Maar nu begint ze weer. De dierenarts heeft niets kunnen vinden in de ontlasting.

Voeding was goed. Caro Crock krijgt ze.

Ze wordt keurig ontwormt.

 

Wie heeft dit ook wel eens meegemaakt?

 

Gr Paula

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik heb een Franse bull die dit ook heeft, maar dan al een jaar lang.

Door biopten van de darm weten we dat hij een chronische dikke darmontsteking heeft en er nooit meer vanaf komt..

 

Maar dat wil niet zeggen dat dit ook voor jouw hondje geld natuurlijk...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de brok kan niet goed bevallen , of de wormpil veroorzaakt diaree.

 

als je hond zonder iets aan de diaree is dan zou ik toch even verder onderzoekingen laten doen bij je arts.

 

een antibiotica kuur gehad ? voor wat dan ? voor dat tie aan de diaree is ? een virusje daar helpt geen antibiotica tegen. dus waar heeft tie dat dan voor gehad ?

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

ik heb ook lang gesukkeld met mijn pup ,waarschijnlijk toch een met gevoelige darmen en bij geringe tegensslag (bv stress /virusje  etc ) kan dit weer opspelen  Wat hier eg goed hielp was buscopan 10 mg (zo te betsellen of te kopen )

Je kunt dit ook halen bij je da (kunje meteen de dosis vragen )

 

meen dat ik 1tot 3 tabletjes per dag gaf afhankelijk van resulaat ,maar vraag dit maar even na aan je da

als het goed is zie je na 2 dagen al resultaat

 

en bij terugslag gewoon weer ff geven zolang het nodig mocht zijn (meestal is dit niet zo lang )

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik zou toch voor de zekerheid willen uitsluiten dat er geen sprake is van een bacterie of parasiet, zelfstandig dingen gaan proberen loop je risico dat je een oorzaak over het hoofd ziet.

 

Eerst poarasiet of bacterie uitsluiten eventuele andere opties die de dierenarts geeft uitsluiten blijft het zich voordoen ja dan kun je gaan denken aangepaste voeding om uit te zoeken of de voeding de oorzaak is. En zoals je al leest in bovenstaande reacties kunnen er nogal wat oorzaken zijn. Ik zou echt voor safe gaan en alles uitsluiten de vermelde buscopan is leuk maar alleen een symptoon bestrijding is geen oplossing van de oorzaak. Ik zou geen stappen buiten de dierenarts om nemen en mocht deze dierenarts voor je gevoel de boel niet serieus nemen dan een andere dierenarts raadplegen.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

" Ik zou toch voor de zekerheid willen uitsluiten dat er geen sprake is van een bacterie of parasiet, zelfstandig dingen gaan proberen loop je risico dat je een oorzaak over het hoofd ziet.
 
Eerst poarasiet of bacterie uitsluiten eventuele andere opties die de dierenarts geeft uitsluiten blijft het zich voordoen ja dan kun je gaan denken aangepaste voeding om uit te zoeken of de voeding de oorzaak is. En zoals je al leest in bovenstaande reacties kunnen er nogal wat oorzaken zijn. Ik zou echt voor safe gaan en alles uitsluiten de vermelde buscopan is leuk maar alleen een symptoon bestrijding is geen oplossing van de oorzaak. Ik zou geen stappen buiten de dierenarts om nemen en mocht deze dierenarts voor je gevoel de boel niet serieus nemen dan een andere dierenarts raadplegen. "

 

ze heeft al een worm en anti biotica kuur gehad dus  parasiet en bacterie zijn ook (voor zover )uitgesloten

vaak zijn die standaardkuren ook maar symptoombestrijding en komt het erna nog 2x zo hard terug

ja ik heb ervaring  Wormkuren en anti bioticakuren hielpen niet ontlasting niets te zien en o wat was ik blij dat ik buscopan had gegeven na maanden sukkelen met puur bloed poepen en slijm .  Hier heb hier wel  tig verschillende brokken gehad als pup zijnde voor maag en darmen niets hielp zelfs carnibest  niet lamb&rice uiteindelijk deed ze het op carnibest active nog het beste .

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Jamie, onze golden, heeft ook zwakke maag/ darmen. Met name het eerste jaar heeft hij ons regelmatig verrast met een vol gepoepte/ gekotste keuken (of nog erger, de bench). Na een jaar werden de tussenpozen groter. Nu is Jamie 3 en komt het amper meer voor. Sommige honden zijn hier nou eenmaal gevoeliger voor.

Als je een parasiet of infectie hebt uitgesloten hoef je je weinig zorgen te maken. Ik zou zeker niet bezig blijven met antibiotica kuren, deze hebben bijwerkingen en maken het in de toekomst moeilijker om infecties te behandelen (resisitentie en/of allergische reactie). 

Eet je pup veel van de straat? 

 

Hopelijk groeit jouw hond er ook overheen..

honden page profiel PaulaPaula

Allemaal goed bedoelde reacties, bedankt! Ja ze eet wel alles wat los en vast zit. Mits wij even niet kijken dan hè, we zijn hier uiteraard wel allert op. Maar ze was al in de diaree toen ik de wormpil gaf. Dat moest ook eigenlijk wel weer een keer. En misschien is dat het wel.

We gaan zeker niet zelf dokteren, we zien het morgen nog even aan, ze is nu aan de rijst met gekookte kip. Vind ze heeeerlijk trouwens Mocht er geen verbetering in zitten toch maar weer naar de dierenarts......De vorige keer dacht ze aan Giardia, maar dat is uit onderzoek niet gebleken, en tja die antibiotica was om de darmen tot rust te brengen. Toen was ze al een paar dagen in de dunne met bloed.  Dit heeft wel geholpen trouwens ze was er na een dag compleet vanaf.

 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

" Allemaal goed bedoelde reacties, bedankt! Ja ze eet wel alles wat los en vast zit. Mits wij even niet kijken dan hè, we zijn hier uiteraard wel allert op. Maar ze was al in de diaree toen ik de wormpil gaf. Dat moest ook eigenlijk wel weer een keer. En misschien is dat het wel.
We gaan zeker niet zelf dokteren, we zien het morgen nog even aan, ze is nu aan de rijst met gekookte kip. Vind ze heeeerlijk trouwens Mocht er geen verbetering in zitten toch maar weer naar de dierenarts......De vorige keer dacht ze aan Giardia, maar dat is uit onderzoek niet gebleken, en tja die antibiotica was om de darmen tot rust te brengen. Toen was ze al een paar dagen in de dunne met bloed.  Dit heeft wel geholpen trouwens ze was er na een dag compleet vanaf.
  "

 

Hoor veel dat mensen bij diarree ineens rijst en kip(is zeker allergie vormend ) gaan geven ,gewoon doorgeven wat een hond gewend(evt kleinere porties ) is dan herstellen de darmen het snelste ! Maar als je hond gevoelige darmen al heeft gaat het hier echt niet van over (hoop het natuurlijk wel voor je )sterkte ermee

honden page profiel PaulaPaula

Tja dogmaster, daar zit wel wat in natuurlijk!............

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Als Sadi aan de diaree is krijgt ze vers dan is ze binnen een halve dag hersteld. We blijven dan 3 volle dagen vers voeren en schakelen dan terug naar haar normale voeding (dit is in het afgelopen half jaar 1x aan de orde geweest). Sadi reageert er in elk geval goed op. (echter blijkt je hond allergie gevoelig te zijn en daar met de darmen zo extreem op te reageren is het weer de vraag waar reageert ze op. Ook op verschillende soorten vlees kan dan gereageert worden maar bijvoorbeeld granen e.d.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" Wij hebben een labradoodle pup van nu 5 maand, die met tussenpozen steeds in de diaree is, soms met bloed erbij. Ze heeft al eens een antibiotica kuur gehad. Dat is net sinds een twee week afgerond. Maar nu begint ze weer. De dierenarts heeft niets kunnen vinden in de ontlasting.
Voeding was goed. Caro Crock krijgt ze.
Ze wordt keurig ontwormt.
 
Wie heeft dit ook wel eens meegemaakt?
 
Gr Paula "

Euhm... Ik zal verder geen oplossingen kunnen geven..

Het enigste wat ik wil melden is dat eerst een lading antibiotica, en daarna nog 1.?,2 ?, keer een wormenkuur de perfecte middelen zijn om een darmstelsel even flink in de war te schoppen.

Niet dat je het dan helemaal niet moet doen, of geven.

Maar de combi kan bij sommige honden een echte aanslag zijn op het darmstelsel..

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Komt er niets uit ? dierenarts weet het ook niet waardoor er diaree wordt veroorzaakt, wormenkuur nimmer geven als je hond al aan de diaree is, wormenkuur veroorzaakt dat vaak ook nog eens.

 

zorg voor een gezonde weerstand van de darmflora, al die wormkuurtjes chemie en antibiotica middelen zijn een aanslag op de darmflora, zorg er voor dat deze weerstand verbeterd wordt.

 

probiotica, sanofor, dat zijn natuurlijke middelen die meehelpen om de darmflora gezond te houden.

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

Rijst werkt vochtafdrijvend....

 

Je kan beter zn gewone voer geven desnoods met warm water ff wellen en opsplitsen in kleine porties.

 

Of over gaan op KVV.

 

Met een pup aan de diaree en dan nog s ontwormen...?? dat komt dubbel aan...

 

Welk ontworming is er gegeven?

 

Ik heb ( jammer genoeg)  ervaring gehad met Giardia met mijn pup.

 

Deze parasiet is zeer hardnekkig, zo kan je 3x ontlasting checken en niets te zien....maar toch drager zijn.....

 

Ontwormen met Panacure.

 

Als er bloed of veel slijm mee komt dan is dit niet goed, als dit niet door medicatie ( Zitac en Ulcogant) herstelt dit niet goed, dan krijg je darm/maagwand ná elke voeding een opdonder met diaree als gevolg.

 

Daar het nog een pup is die zijn weerstand wéér opnieuw op moet bouwen is de medicatie van groot belang.

 

Laat kluifjes en andere beloningen een poos in de kast staan.

 

Beterschap

honden page profiel PaulaPaula

Gelukkig poept ze weer normaal sinds gisteren, misschien heeft ze gewoon wel iets van de straat gegeten. De antibiotica is een week of 4 geleden. De wormkuur heeft ze net gehad, speciaal bij de dierenarts gekocht. We gaan niet alles tegerlijkertijd geven, dat is nooit goed en werd ons ook afgeraden door de dierenarts. We wachten nu gewoon even af, en zijn blij dat ze weer normaal poept.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik blijf nog even meeduimen dat het stabiel blijft nu, wel blij te lezen dat het vandaag normaal is.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

zelfs vanuit het zuiden duimen we voor je mee

honden page profiel PaulaPaula

Vanuit het Noorden, bedankt allemaal.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

i.v.m. de neiging nog veel op te willen pakken Sadi heeft dat nu vooral nog als ze overprikkeld is hebben we de nee oefning die binnen is aangeleerd mee naar buiten genomen, en dat begint nu wel duidelijk zijn vruchten af te werpen ;) Je hoeft er niks mee hoor maar misschien dat het voor jou hond ook werkt en duidelijker wordt dat het niet de bedoeling is dingen op te pakken van de grond laat staan op te eten.

 

verder krijgt Sadi nu als ze iets mag pakken (beloning uit de hand - voer uit de voerbak - iets wat wij hebben laten vallen) het commando "pak maar" en anders is het dus "gewoon" niet voor haar. (t kwartje begint te vallen bij d'r)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^