verdrietig...mijn hond is zo,zo,druk......

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

ik ben radeloos,ga vaak naar de bossen,maar is bijna geen doen,vooral als er kinderen zijn. Het probleem is n.l. dat mn labradoodle veel springt en te enthousiast is met een speer rent ie op honden en mensen af..springt ze letterlijk om,zo lomp...ook met wandelen,trekt me over het gras om bij een hond te komen,of een voorbijganger.Dus je begrijpt wel dat ik in het centrum nooit meer kom,teveel prikkels....hij is nu 11maanden en lijkt veel op een labrador/ bruin....dan heb ik nog een beige labradoodle,die echt veel moet incaseren..hij lijkt veel op een poedel lang haar 14 maanden..de bruine hangt inzn staart,bijt in zn poten etc.heb de bruine al laten casteren,maar helpt nix...heeft iemand een tip voor me..heb al een traningsband.(wat me niet in dank afgenomen word)...maar ook dat intereseerd hem niet...mensen lopen voor mw om,en durven niet meer door de poort....

honden page profiel VerwijderVerwijder

honden foto van Verwijder

voor een trianigsband ALTIJD een gedragstherapeut inschaklen!!!

en verder heb ik geen ervaring met drukke honden maar afleiding kan helpen en trainen aan de lange lijn

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Misschien is het slim om voordat je de honden gaat uitlaten even een denkspel te doen? Want labradoodles zijn volgens mij net als poedels slimme honden die hersenwerk nodig hebben. (Ik weet niet of je dat wel al eens doet?) En loop je vaak alleen met hem? Mijn hond, Ziva die is ook altijd heel erg happy als ze andere honden ziet. Meestal als ik de andere hond eerder zie dan haar dan vraag ik haar aandacht door met een balletje of frisbee te gaan spelen. Misschien dat dit helpt? Voor de rest is het nog een jonge hond die gewoon enthousiast is ;-)

honden page profiel TerryTerry

honden foto van Terry

11 maanden - te jong om te laten helpen en helemaal voor een (middel) grote hond, maar buiten dat.

Net als mensen kan je de 1 niet met de ander vergelijken en daar heeft kleur niks mee te maken.

Als je weet dat je hond zo doet, koop een 20 meter lijn en ga proberen op een positieve manier de aandacht te krijgen. Roep hem terug geeft em een koekje en blijf dat doen, tot je zeker bent dat hij luistert en ga dan is proberen hem los te laten in een veilige omgeving en roep hem dan ook terug beloon hem en t komt vast goed. :-)

Wat doe je met je hond? ( Buiten naar het bos gaan) Dus wat is je dag schema? Kan helpen voor tips etc

Succes met je hondjes

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Paar tips die ik heb.

Eerst moe maken voor het wandelen.
Vaak naast de fiets.
Als eerste door de deur en pas uitgaan
als de hond rustig is en rustig zit
als je aanlijnt.

Trekt hij en loopt voor je...stilstaan en
goed positioneren. Wachten tot hij rustig is
dan weer lopen. Hij gaat dan op gegeven moment
zien dat hij met beetje rustig gedrag pas krijgt
wat hij wil en dat is doorlopen en er naar toe.

In het begin ben je dan lang onderweg en bezig.
Consequent volhouden.

Wil hij als gek naar hond trekken of mensen laten zitten.Succes.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Misschien zou het een idee kunnen zijn om eens naar een homeopaat te gaan. Een homeopaat kan een middel zoeken wat bij jouw hond past...wat misschien helpt om hem wat rustiger te krijgen. Sinds kort ben ik voor Ozzie ook bij een homepatische dierenarts wat me enorm bevalt. Wanneer de hond een klacht heeft, word er naar de hond als geheel gekeken en niet alleen naar de klacht...MIsschien kun je zo de hond weer wat in evenwicht krijgen.

honden page profiel TerryTerry

honden foto van Terry

Een homeopaat?! Voor een hond die druk is tegen kinderen en honden... haha ja sorry Ik ga liever een week extra in t jaar op vakantie MET mijn hond

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Dat je hond zo ongelooflijk hyper is en ongecontroleerd kan meerder oorzaken hebben en je hebt nu waarschijnlijk nog geen idee hoe het komt. Voor dat je allerlei advies gaat toepassen is het volgens mij een beter idee om eerst achter de reden voor dit hyperdepiep gedrag te komen. Voor je hond is het namelijk ook alles behalve leuk dat hij zo doorslaat.

Jammer dat je gegerepen hebt naar een trainingsband. Dat is een dieronvriendelijke symptoombestrijder (als het al werkt), maar doet helemaal niets aan de onderliggende oorzaak en grote kans dat je hond er nog een bult stress bij krijgt door de band. Kom achter de oorzaak en pak die aan, niet het symptoom 'druk' en bijbehorend gedrag.

Een goede gedragstherapeut kan met jou bekijken wat er anders/beter kan in jouw begeleiding en wat voor oorzaak onder dit gedrag zit en kan je helpen om er naar toe te werken dat je hond weer goed in z'n vel komt te zitten en niet zo hyper door het leven hoeft te gaan.

Als je daar voor open staat kun je wellicht je regio laten weten waar je woont zodat we mee kunnen uitkijken naar een goed gedragstherapeut of hondentrainer/school die ook privelessen geeft.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Wat doe je dagelijks met de hond?

honden page profiel jabadabadoejabadabadoe

honden foto van jabadabadoe

Die is even lekker in de bloei van zijn leven;-)
Helaas is er, vooral in het begin, niet consequent omgegaan met de hond, maar dat is nu niet terug te draaien.
Wat ik zou doen met hem/haar, lekker (veel) gaan hersenwerken, en zorgen dat die weer met zijn 4 poten op de aarde komt te staan.
En het bos enz. even te laten voor wat het is, of alleen aangelijnd daar gaan lopen.

honden page profiel AliceAlice

honden foto van Alice

Ben je al met een cursus begonnen? Daar kunnen ze je beter begeleiden met de omgang van dit gedrag.
Op onze hondenschool hebben we ook een labradoodle met het zelfde karakter. Nu, door consequente omgaan, zien we groot verschil met voorheen. En daarnaast is hij natuurlijk ook nog lekker jong. Heb geduld en ga eerst beginnen om een band op te bouwen met je hond.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

(Ik begrijp je probleem maar) ik ben juist gek op dat soort beesten.


Zoek een maatje of vriendinnetje voor hem die hem afremt.

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

Bedankt voor al jullie tips...vele ervan heb ik al zeker gedaan.....het luisteren is geen probleem...aan de voet,zitten,liggen,hij luistert als de beste....maar zodra hij een hond ziet of mensen,is hij veel te enthousiast...als hij daarmee klaar is roep ik hem en komt hij....ik laat hem altijd samen uit met mn andere hond....ik kan hem met trainingsband goed los uitlaten .loopt goed langs me..maar o wee als ik iemand tegenkom..dan slaan zn stoppen door......ook het trekken aan de riem gaat goed totdat hij iets ziet,al is het maar een vogel......balletjes spelen en spelletjes vind hij nix....ik ben de hele dag thuis dus corrigeer hem meteen met alles......hij was ook pas zindelijk met 10 halve maand....dus ik weet voordat ik met hem naar buiten ga,ik hem wat rustiger moet krijgen...maar meneer plast dan lekker op de grond...laat hem om de 2uur uit.....en de trainingsband vind ie geen probleem want dan mag hij los,en dat doet ie liever als aan de riem...maar ik zie gewoon dat het voor hem te moeilijk word als hij iets ziet,dus ik gebruik dan 1malig de band..want ik vind het anders zielig....en wat ik de hele dag met hem doe is knuffelen,knuffelen...daar is hij dol op..een gedragstherapeut lijkt me wel wat...en ook de Bach druppels.......

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

" Bedankt voor al jullie tips...vele ervan heb ik al zeker gedaan.....het luisteren is geen probleem...aan de voet,zitten,liggen,hij luistert als de beste....maar zodra hij een hond ziet of mensen,is hij veel te enthousiast...als hij daarmee klaar is roep ik hem en komt hij....ik laat hem altijd samen uit met mn andere hond....ik kan hem met trainingsband goed los uitlaten .loopt goed langs me..maar o wee als ik iemand tegenkom..dan slaan zn stoppen door......ook het trekken aan de riem gaat goed totdat hij iets ziet,al is het maar een vogel......balletjes spelen en spelletjes vind hij nix....ik ben de hele dag thuis dus corrigeer hem meteen met alles......hij was ook pas zindelijk met 10 halve maand....dus ik weet voordat ik met hem naar buiten ga,ik hem wat rustiger moet krijgen...maar meneer plast dan lekker op de grond...laat hem om de 2uur uit.....en de trainingsband vind ie geen probleem want dan mag hij los,en dat doet ie liever als aan de riem...maar ik zie gewoon dat het voor hem te moeilijk word als hij iets ziet,dus ik gebruik dan 1malig de band..want ik vind het anders zielig....en wat ik de hele dag met hem doe is knuffelen,knuffelen...daar is hij dol op..een gedragstherapeut lijkt me wel wat...en ook de Bach druppels....... "


Persoonlijk denk ik dat als je zelf geen echt verschil merkt met de trainingsband dan zou ik die persoonlijk achterwege laten ook. Als je ergens niet volledig 100% achter een methode staat, krijg je denk ik niet de resultaten die je wilt (zelf ben ik trouwens ook tegen een trainingsband, niet dat iemand anders wilt gaan beweren dat ik er voor ben.)

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Bedankt voor al jullie tips...vele ervan heb ik al zeker gedaan.....het luisteren is geen probleem...aan de voet,zitten,liggen,hij luistert als de beste....maar zodra hij een hond ziet of mensen,is hij veel te enthousiast...als hij daarmee klaar is roep ik hem en komt hij....ik laat hem altijd samen uit met mn andere hond....ik kan hem met trainingsband goed los uitlaten .loopt goed langs me..maar o wee als ik iemand tegenkom..dan slaan zn stoppen door......ook het trekken aan de riem gaat goed totdat hij iets ziet,al is het maar een vogel......balletjes spelen en spelletjes vind hij nix....ik ben de hele dag thuis dus corrigeer hem meteen met alles......hij was ook pas zindelijk met 10 halve maand....dus ik weet voordat ik met hem naar buiten ga,ik hem wat rustiger moet krijgen...maar meneer plast dan lekker op de grond...laat hem om de 2uur uit.....en de trainingsband vind ie geen probleem want dan mag hij los,en dat doet ie liever als aan de riem...maar ik zie gewoon dat het voor hem te moeilijk word als hij iets ziet,dus ik gebruik dan 1malig de band..want ik vind het anders zielig....en wat ik de hele dag met hem doe is knuffelen,knuffelen...daar is hij dol op..een gedragstherapeut lijkt me wel wat...en ook de Bach druppels....... "


.Bach is ook heel goed...Wat bijvoorbeeld een homepaat kan met ADHD kinderen kan hij of zij ook met hele drukke honden dacht ik zo...Misschien fytotherapie...een stevige dosis valeriaan (natuurlijk wel overleggen met een therapeut):-)

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

Hij is wel iets rustiger als mn andere hond er niet bij is.....want die heeft er een handje van om het vuurtje aan te stoken,door te blaffen en de hele tijd rijgedrag uit te voeren....dus die speelt niet echt met andere honden maar die wil constant dekken,tot ergernis van de andere honden en baasjes....zou het een dominantie trekje zijn? Dat drukke gedoe van mn bruine hond.....dat hij er als eerste bij wil zijn...misschien moet ik eens wat vaker alleen oppad met hem???

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Zelfbeheersing, frustratietolerantie en goede manieren zijn allemaal dingen die je hond moet leren. Van jou, door hem te trainen in hoe hij zich wel moet gedragen. 
Er zijn trainers en gedragstherapeuten die je daar bij kunnen helpen. En degene die daarbij gebruik willen maken van aversieve middelen, die moet je mijden als de pest. 
Ik kan je het boekje "Plenty in life is free" van Kathy Sdao aanraden. Die geeft je handvatten over hoe je je hond kan helpen zich beter te gedragen.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Hij is wel iets rustiger als mn andere hond er niet bij is.....want die heeft er een handje van om het vuurtje aan te stoken,door te blaffen en de hele tijd rijgedrag uit te voeren....dus die speelt niet echt met andere honden maar die wil constant dekken,tot ergernis van de andere honden en baasjes....zou het een dominantie trekje zijn? Dat drukke gedoe van mn bruine hond.....dat hij er als eerste bij wil zijn...misschien moet ik eens wat vaker alleen oppad met hem??? "


Ja gewoon proberen toch? Goed dat je aan het zoeken bent naar de reden van het gedrag!

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

Ze zeggen wel eens ooit de hond is net het baasje en ik heb ook ADHD...dus daar zit ook wat in...ik ben op puppycurcus geweest.....maar niet mee verder gegaan.....was hier hele dag bezig om mn honden te corrigeren en te trainen vandaar...heb ook ooit gehoord dat veel bruine labradors hetzelfde probleem hebben....ik hoop nog steeds als hij wat ouder is het beter zal gaan.....de trainingsband helpt zeker wel als ik hem om doe..want hij is slim genoeg om te weten als hij hem niet om heeft...dit heeft me al veel meer rust gegeven...eerst was het nog graatje erger...dus ik gebruik nu veel het waarschuwingspiepje......

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Hij is wel iets rustiger als mn andere hond er niet bij is.....want die heeft er een handje van om het vuurtje aan te stoken,door te blaffen en de hele tijd rijgedrag uit te voeren....dus die speelt niet echt met andere honden maar die wil constant dekken,tot ergernis van de andere honden en baasjes....zou het een dominantie trekje zijn? Dat drukke gedoe van mn bruine hond.....dat hij er als eerste bij wil zijn...misschien moet ik eens wat vaker alleen oppad met hem??? "


Ik denk dat je ze onbewust/ongewild te veel hun gang hebt laten gaan. Zelf zou ik dus voorkomen dat mijn hond een andere hond bestijgt en dat mijn andere hond overal op af stormt/probeert af te stormen. Ze zijn beide druk met uitdagen en dan is het wel net zo makkelijk voor jou en de hond in kwestie om met elk apart op pad te gaan en ze te (her)opvoeden. Makkelijk is het natuurlijk niet daar zal best wat tijd (en soms ook frustratie) in gaan zitten evt. met hulp.

Ik hoop iig dat je voor jou en je mannen snel een manier vindt die bij jullie past.':-)

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Ze zeggen wel eens ooit de hond is net het baasje en ik heb ook ADHD...dus daar zit ook wat in...ik ben op puppycurcus geweest.....maar niet mee verder gegaan.....was hier hele dag bezig om mn honden te corrigeren en te trainen vandaar...heb ook ooit gehoord dat veel bruine labradors hetzelfde probleem hebben....ik hoop nog steeds als hij wat ouder is het beter zal gaan.....de trainingsband helpt zeker wel als ik hem om doe..want hij is slim genoeg om te weten als hij hem niet om heeft...dit heeft me al veel meer rust gegeven...eerst was het nog graatje erger...dus ik gebruik nu veel het waarschuwingspiepje...... "


.Grappig ik ken een mevrouw met ADHD die een donkere labrador heeft en haar hond is ook heel druk en vliegt van hot naar her, luistert niet:-) Zij is er toch wel mee aan wat ik ervan begrijp. Vaak heeft het opvoeden van je hond met energie te maken....

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

Jullie reacties doen me goed....ik ga zeker het boekje lezen Wendy...enne ik zal misschien wat meer spelletjes moeten doen.want het meeste ben ik in de bossen te vinden en vermijdt veel drukte..dus ze wennen zo ook nooit aan de drukte natuurlijk......maar wat zijn denkspelletjes?

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

" Jullie reacties doen me goed....ik ga zeker het boekje lezen Wendy...enne ik zal misschien wat meer spelletjes moeten doen.want het meeste ben ik in de bossen te vinden en vermijdt veel drukte..dus ze wennen zo ook nooit aan de drukte natuurlijk......maar wat zijn denkspelletjes? "


.https://www.hondenpage.com/hondenforum/91272/denkspelletjes.php

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Ze zeggen wel eens ooit de hond is net het baasje en ik heb ook ADHD...dus daar zit ook wat in...ik ben op puppycurcus geweest.....maar niet mee verder gegaan.....was hier hele dag bezig om mn honden te corrigeren en te trainen vandaar...heb ook ooit gehoord dat veel bruine labradors hetzelfde probleem hebben....ik hoop nog steeds als hij wat ouder is het beter zal gaan.....de trainingsband helpt zeker wel als ik hem om doe..want hij is slim genoeg om te weten als hij hem niet om heeft...dit heeft me al veel meer rust gegeven...eerst was het nog graatje erger...dus ik gebruik nu veel het waarschuwingspiepje...... "


De manier waarop je je honden opvoed, corrigeert en begeleid in hun gedrag en gemoed werkt duidelijk niet...ook de trainingsband niet. Als deze werkelijk zou werken zou het gedrag helemaal stoppen na 1 a 2 correcties. Ik denk nog steeds dat je er goed aan doet een goede GT of prive trainer te zoeken die je hierin kan begeleiden op een positieve manier.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

op facebook is ook een pagina voor hersenwerk voor honden, met allemaal denkspelletjes om zelf te maken. Het schijnt ze ook meer geduld te leren :P 

https://www.facebook.com/groups/hersenwerk/

honden page profiel AliceAlice

honden foto van Alice

Daarom is de cursus na de puppyklas ook zo goed. In de puppyklas mogen ze vaak nog spelen met elkaar,  in de klas daarna moeten leren zichzelf te beheersen in het bijzijn van andere honden en mensen. Die prikkels kun je thuis alleen niet nabootsten.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

ik vond hier een artikel over omgang met een drukke hond. Veel is in bovenstaande ook al benoemd..

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

Fijn zeg...wat een tips..ga ik zeker wat mee doen.......ik moet wel zelfverzekerd blijven..maar voeld soms echt als falen.....je doet zo je best,neemt bijna alles in beslag....en toch krijg je het niet voor elkraar....mn eerste stap is weer positie oppad met 1hond tegelijk....en hulp gaan zoeken...vowld soms hetzelfde als...ben ik wel een goede mama...ha,ha....


honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

Dank je Sandra en ozzie..ik ga het ff bekijken...

honden page profiel angelien de rozarioangelien de rozario

honden foto van angelien de rozario

Ga ook ff spelletjes bekijken ziva.....bedankt allemaal.......

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Vervolg puppycursus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^