Voedsel weigeren..........hoe trainen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Voor het examen Sociale huishond van de FHN moeten honden voedsel weigeren.
Er staan 3 bakken op het veld met uitermate lekkere snaai en daar moet je voorbij lopen en mag de hond enkel de aandacht op jou hebben.
En daar komt mij probleem, Diesel kan super volgen alle aandacht bij mij maar zodra die bakken op de grond staan is er 100% aandacht voor die snaai.
Heb al een bij een bak gestaan en steeds als hij naar mij kijkt click voertje maar dat is ook het probleem niet kan hem gerust 5 minuten naast een bak voer zetten zonder dat hij er van eet. Met voorbij lopen ook gedaan aandacht belonen maar hij blijft naar die bakken wijken een duidelijke NEE wil wel helpen maar ik wil graag voor het examen dat hij netjes mee loopt en niet naar die bakken kijkt.
Wie heeft de gouden tip!!

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha 3 doggies

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik volg mee!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Lastig.

Ik denk dat als je door traint met nee, ze de bakken uiteindelijk met rust laat?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voor je gaat trainen, oeps.... ja ik wilde zeggen, geef je hond behoorlijk wat te eten, maar dat is het nou net, na het eten is het goed rusten. :-D

de avond ervoor barfen, eten geven wat niet snel verteerd, zoals barf. dan heeft tie voldoende aan dat tie de volgende dag rustig kan vasten, en kan jij volgen langs de bakken ,

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nou hoop ik wel dat je vlees geeft en geen brok, anders heb je nog niets aan dit advies, want brok kan niet samen gaan met barfen, ;-)

honden page profiel De DamesDe Dames 3 doggies

honden foto van De Dames

Volgens mij is dit wel een goed filmpje:

filmpje van KIKOPUP

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Zo, dat is wel een pittige hoor. Ik ben heel benieuwd hoe alle honden dat onderdeel zullen doen.

Al krijgt Mellow een kilo brokken te eten, als ik 5 minuten later langs een bakje loop waar iets heel, héééél lekkers inzit zal ze dat toch wel willen hebben vermoed ik.

En ook zij kan gewoon bij haar voerbak zitten zonder dat ze het pakt (pas als ik "voor Mellow" zeg gaat ze eten), maar dit... ik denk niet dat ze dat zou kunnen weerstaan ;-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Geen nee roepen maar klikken voor niet meer naar de bak wijken.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Volgens mij is dit wel een goed filmpje:

filmpje van KIKOPUP "


Super goed filmpje ;-)


Hij kan prima van zijn voerbak afblijven als ik die 's avonds neerzet geen probleem kan naar het toilet, naar boven zelfs 5 minuten op de bank zitten en hij blijft braaf wachten tot het commando "toe maar" komt.

Bij de bakken op het veld gaat het prima ook op deze manier gedaan en hij pakt echt niet.
Het probleem is echt als we er langs lopen.
Met veel ruimte erlangs gaat prima ruimte verkleinen prima gewoon aandacht bij mij, maar zodra hij weet dat hij erbij kan dan gaat het mis en wil hij toch wijken om er naar toe te gaan.
Gelukkig nog geen 1x succes gehad want anders is het hek van de dam.
Clicken doe ik op het moment dat ik net voorbij de 1e bak ben wacht tot hij de beloning op heeft vraag aandacht en ga weer verder maar vanaf dat moment merk ik toch dat de aandacht meer bij die bakken ligt dan bij mij.

pfff best lastig!

Willemijn hij krijgt vlees maar al geef je hem een hele koe als er snaai ligt of te verdienen valt staat hij vooraan ;-)

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza 3 doggies

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

ik heb die oefening ook gedaan en ik had gewoon nog iets veeeeeeeeel lekkerder bij me. voor de oefening begon liet ik zien dat ik haar lievelings eten bij me had en dan hop keek nergens meer naar behalve naar mij..

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" ik heb die oefening ook gedaan en ik had gewoon nog iets veeeeeeeeel lekkerder bij me. voor de oefening begon liet ik zien dat ik haar lievelings eten bij me had en dan hop keek nergens meer naar behalve naar mij.. "


Heb alle voer al geprobeerd van stukje rauw vlees aan toe maar dat maakt hem echt niet uit, voer is voer of het nu lekker is of niet......

Doe ik deze oefening met m'n collie gaat het prima die reageert toch niet op voer ;-)

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Zo, dat is wel een pittige hoor. Ik ben heel benieuwd hoe alle honden dat onderdeel zullen doen.

Al krijgt Mellow een kilo brokken te eten, als ik 5 minuten later langs een bakje loop waar iets heel, héééél lekkers inzit zal ze dat toch wel willen hebben vermoed ik.

En ook zij kan gewoon bij haar voerbak zitten zonder dat ze het pakt (pas als ik "voor Mellow" zeg gaat ze eten), maar dit... ik denk niet dat ze dat zou kunnen weerstaan ;-) "


Honden die niet voer gericht zijn huppelen rustig langs de bakken maar er zitten ook 2 labradors nou die zijn ook niet te houden bij die bakken, nog vele malen erger als Diesel.

Het is voor veel honden echt een hele moeilijke oefening.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Lang, lang geleden werd het voedsel uit de hand aangeboden. Niet echt een fijne oefening, vooral gezien de P+ trainingsmethoden die algemeen gebruikt werden. 

Denk je dat je hond het begrijpt als je beloont uit de bakken? Dus het combineren van een push (dichter aansluiten aan je been) met een klik en dan de voerbeloning uit zo'n bak? 
Lijkt me iets dat niet elke combinatie kan gebruiken.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Lang, lang geleden werd het voedsel uit de hand aangeboden. Niet echt een fijne oefening, vooral gezien de P+ trainingsmethoden die algemeen gebruikt werden. 

Denk je dat je hond het begrijpt als je beloont uit de bakken? Dus het combineren van een push (dichter aansluiten aan je been) met een klik en dan de voerbeloning uit zo'n bak? 
Lijkt me iets dat niet elke combinatie kan gebruiken. "


Dit durfde ik eigenlijk niet te doen te bang dat hij zijn "beloning" dan uit zich zelf te snel zou pakken en denk dat ik de oefening zo juist moeilijker maak voor hem.

Ga toch maar weer helemaal bij nu beginnen en steeds heel snel belonen voor contact met mij en dan zien we wel hoe ver we komen, we hebben nog 2 maanden.

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

"

Honden die niet voer gericht zijn huppelen rustig langs de bakken maar er zitten ook 2 labradors nou die zijn ook niet te houden bij die bakken, nog vele malen erger als Diesel.

Het is voor veel honden echt een hele moeilijke oefening. "


.exact....':-) VRESELIJKE oefening was het....bloed zweet en tranen getraind, en wonder boven wonder ben ik na tig lege bakken toch geslaagd , het geluk was met mij op de examendag......':-)
maar echt er iets van geleerd hebben ze niet.....;-)

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

De gemakkelijke oplossing zou natuurlijk zijn door tijdens de training iets NOG lekkerders in handen te hebben als omkoperijtje. Maar jouw probleem laat wel direct zien waarom ik zo tegen voerbeloningen ben. Je krijgt onvermijdelijk een verschuiving in de motivatie van de hond om luisteren. Hij luistert om de beloning en niet omdat het baasje iets vraagt. Maar goed, mijn mening in deze was al wel duidelijk denk ik haha ;-) . In elk geval succes met training en examen!

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" De gemakkelijke oplossing zou natuurlijk zijn door tijdens de training iets NOG lekkerders in handen te hebben als omkoperijtje. Maar jouw probleem laat wel direct zien waarom ik zo tegen voerbeloningen ben. Je krijgt onvermijdelijk een verschuiving in de motivatie van de hond om luisteren. Hij luistert om de beloning en niet omdat het baasje iets vraagt. Maar goed, mijn mening in deze was al wel duidelijk denk ik haha ;-) . In elk geval succes met training en examen! "


Verschil van mening moet er zijn, hond luistert prima en is uitermate gemotiveerd om met en voor mij te werken en is dat nu een beloning in de vorm van een voertje voor het aanleren van een oefening dan is dat prima verder bestaan de meeste beloningen eerder uit een stembeloning een simpele "Super maatje" doet hem meer groeien dan een voer beloning.
Maar zo'n voer oefening blijkt voor hem juist heel moeilijk te zijn.

Maar waar ik dan eerder nieuwsgierig naar ben is, wat is jou aanpak en tip in deze oefening?
Wellicht blijkt dat de gouden tip ;-)

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik zou verder trainen zoals je bezig bent. volgens mij heb je goede methode. alleen de nee zou ik achterwege laten. Zorg dat de afstand groot genoeg is zodat je hond alleen aandacht voor jou heeft ipv voor de bak. Doe je heelwork of ga desnoods wat spelen. beloon overvloedig. Ga steeds dichterbij de bak. als hij naar de bak kijkt dan ben je te ver gegaan en moet je een stap terug... verder rustig opbouwen. en desnoods sneller clicken, meer belonen, want je hond heeft het er nog moeilijk mee. begin met een bak ipv 3, kan je ook cirkels lopen. varieer met de prikkels. kan je hond de positie houden als je snoep op de grond gooit? best pittige oefening, maar fantastisch als het lukt. Wifi kan intussen haar positie behouden terwijl ik snoep rondgooi (worst, kaas, gedroogde kip...) oefen hier ook op. als je ver genoeg gooit en je hond aan de lijn hebt kan je zeer gericht belonen. snoepjes die op de grond liggen daartussen kan je ook heelwork gaan doen.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ben vanmiddag even bezig geweest weer even terug naar het begin.
Eerst 1 bak en toen dat goed ging een 2e bak erbij en het ging zo goed dat ik kon slalommen om de bakken heen zonder dat er aandacht voor was ;-)

Ga het echt ff goed oppakken en ook tijdens de training zo oppikken en hopen dat het dan ook zo goed gaat.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

En ff lekker overdrijven als ie het bij de bak netjes doet.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" En ff lekker overdrijven als ie het bij de bak netjes doet. "


Heb hem de lucht in geprezen en overdreven vrolijk gedaan.......haha de buren zullen wel gedacht hebben ;-)

Volgende forumvraag: Cursus Mantrailing
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^