Cursus Mantrailing

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Weet iemand waar je een cursus mantrailing kan volgen in de buurt van Ede/Veenendaal/Wageningen? Of gewoon waar deze cursus te volgen is?

Ik heb afgelopen paar weken een speur cursus gedaan met Frodo en hij vond het erg leuk. Vooral het speuren van een vermist persoon kan Frodo heel erg goed.

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank 3 doggies

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Als je googelt op praktijkspeuren vind je er een hoop. Ik doe het in noordwijkerhout

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik doe af en toe mantrailing met Evy in dat semi losloopgebied bij Veenendaal. Ik doe dat zelfstandig, dus zonder begeleiding. Als je het leuk vind en ik ben daar weer eens een keer dan kunnen we dat samen doen? :-) Ik kom er niet zo heel vaak omdat mijn vriend daar woont en ik op dit moment door mijn slechte knie niet kan reizen.

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

Inderdaad googlen op praktijkspeuren. De beste sport die er is ;-)

honden page profiel De DamesDe Dames 3 doggies

honden foto van De Dames

Bij "ik wil een brave hond" heb ik met Shira 3 lessen gehad op de Ginkelse Heide.

Was heel erg leuk, maar ja ook best kostbaar steeds privéles. Daarna hebben we het boek gekocht "iedere hond kan speuren" + walky-talkys en nu doen we het zelf. Maar ik zou het super leuk vinden om met een andere liefhebber samen te trainen. Dus als er meer in de omgeving Arnhem-Ede zijn die dit leuk lijkt... heel graag!

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Als iemand er best wat verstand van heeft en weet waar hij/zij het over heeft wil ik dit ook best samen doen.

Ik ben ook vooral een beetje aan het inventariseren voor in de toekomst wanneer ik met mijn eigen hond (wat nog wel jaren duurt) op hoog niveau wil gaan speuren en eventueel ook wedstrijden enzo dus vandaar..

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

Ik ben nu toch al een paar jaar aan het speuren maar heb nog steeds eens in de maand les bij de speurhondeninstructieschool. Dat doen we met een groepje van drie, met wie ik ook wekelijks aan het speuren ben. We zien zelf al behoorlijk wat, en kunnen elkaar ook goed bijsturen waar nodig. Zijn ook meestal elkaars spoorlopers, voor niet speurders wordt spoorlopen na een aantal keer toch saai. 
Toch leer ik iedere les weer een hoop bij. Net een andere interpretatie van de getoonde lichaamstaal, een omgevingsfactor die ik toch anders geïnterpreteerd had. Boeken zijn goed, ik heb heel veel aan het echte praktijkspeuren van Cor Oldenburg. Toch zou ik het niet uit een boek kunnen leren.

honden page profiel De DamesDe Dames 3 doggies

honden foto van De Dames

Zoals Randje het omschrijft lijkt mij ook ideaal. Inderdaad leer je het niet alleen uit een boek en is het het beste om regelmatig een les te volgen. Echter zonder groepje medespeurders is dat financieel niet echt leuk. Tenminste niet bij de scholen in onze omgeving...

Met een groepje, van en met elkaar leren zowel training als les, dat lijkt me wel wat. Het is natuurlijk ook fijn dat als iemand voor jouw een spoor loopt dat je ditzelfde ook weer terug kan doen, voel me anders zo opgelaten dat iemand speciaal voor ons in het bos moet gaan liggen ;-). Ik betaal liever met een gelijke munt terug....maarja waar vind je mede-speurders met hetzelfde idee?

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

" Zoals Randje het omschrijft lijkt mij ook ideaal. Inderdaad leer je het niet alleen uit een boek en is het het beste om regelmatig een les te volgen. Echter zonder groepje medespeurders is dat financieel niet echt leuk. Tenminste niet bij de scholen in onze omgeving...

Met een groepje, van en met elkaar leren zowel training als les, dat lijkt me wel wat. Het is natuurlijk ook fijn dat als iemand voor jouw een spoor loopt dat je ditzelfde ook weer terug kan doen, voel me anders zo opgelaten dat iemand speciaal voor ons in het bos moet gaan liggen ;-). Ik betaal liever met een gelijke munt terug....maarja waar vind je mede-speurders met hetzelfde idee? "


Misschien via een oproepje hier ;-)

Maar het is inderdaad best lastig om mensen te vinden. Wij zijn ooit met z'n drieën aan een basistraining begonnen, en het klikte tussen zowel honden als bazen. Want laten we eerlijk zijn, als je wekelijks met elkaar een paar uur het bos in gaat moet er ook wel iets van gezelligheid bij zitten.

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

@ De dames, ik heb je een PM gestuurd.

Volgende forumvraag: Halsband of tuigje bij agility
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^