Irritaties liepen hoog op..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

De jaarwisseling was echt een ramp gister, niet om het vuurwerk, maar om het volgende. Mijn moeder nodigt ieder jaar een klein groepje visite uit. ( 2 a 3 man ) Natuurlijk vind ik dat geen probleem, gezellig juist. Maar ik wil wel graag dat ze rekening houden met de dieren hier thuis. Tegen iedere persoon die er aanwezig was heb ik gezegd dat ze maar moeten doen alsof Saar er niet is, en dat ik me wel met de hond bemoei als dat nodig zou zijn.  Iedereen hield zich netjes aan mijn ‘regeltjes’ op één vrouw na.  Saar is ongelofelijk gestrest en heeft op een dag als gisteren totaal geen behoefte  aan lichamelijk contact, en ZEKER niet van vreemde mensen. 
Hier is de situatie: Vrouw zit Saar continu te aaien, duwen en aan haar vacht te plukken omdat ze haar wilde aaien. Saar wordt ook van boven benadert, recht in haar ogen aangekeken en  begint te grommen. Ik  probeer nog beleefd te blijven : “Stop er maar mee, ze vindt het niet leuk, laat haar maar met rust”. Daarop krijg ik het volgende antwoord: “Nee Saar en ik zijn vriendjes”  terwijl ze Saar nogal ruig over haar kop aait. En precies op dat moment hapt Saar naar haar hand. Vervolgens krijgt de hond de schuld en nee, de visite had natuurlijk niks gedaan.
 Ik word hier een beetje ongemakkelijk van.  Had ik dit anders moeten aanpakken?  Ik stond echt te koken van woede toen Saar de schuld kreeg terwijl ze duidelijk aangaf dat ze er genoeg van had.
Ze heeft gedurende de avond nog 3 keer ‘gehapt’ naar dezelfde persoon terwijl dit gewoon verkomen had kunnen worden als de hond met rust gelaten werd.  Telkens omdat de vrouw zo nodig vriendjes moest worden met Saar terwijl ze er allang genoeg van had.
 
Nu wil mijn moeder volgend jaar Saar naar een pension brengen omdat ze in mijn moeders ogen zo vervelend was.  Saar wordt de dupe van andermans fout. Ik snap best dat het vervelend is, maar dan moet mijn moeder maar ergens anders heen gaan met nieuwjaar, dan blijf ik wel thuis bij de hond .
 

Hoe denken jullie hier over? Is het raar dat ik zo over de situatie denk? En wat vinden jullie van honden naar een pension brengen tijdens nieuwjaar?

Iedereen trouwens een leuk, gezond en mooi 2014 toegewenst! ;-) 

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Nee, ik begrijp heel goed dat je er pissig van werd...

Misschien had je iets kunnen doen om de afstand tussen Saar en die vrouw te vergroten...
Ik weet niet hoe oud je bent, maar probeer op een goede manier er nog even met je moeder over te praten (ik bedoel, als die vrouw de gehele avond aan je moeder had zitten plukken en haar stevig over haar bol had geaaid, had je moeder dat ook niet fijn gevonden.... Toch?)

Maar ik zou in jouw plaats ook pissig zijn... Gelukkig heb ik hier in huis genoeg te zeggen, dus laat iedereen Pooh met rust als ik het zeg...

Anyway... Heel vervelend voor je... En voor Saartje...

honden page profiel Snowie & Bella Snowie & Bella 3 doggies

honden foto van Snowie & Bella

ik vind persoonlijk dat jij goed hebt gehandeld en Saar er niks aan kan doen, ze heeft immers gewaarschuwd! 
ook zou ik mijn honden niet naar een pension brengen met nieuwjaar, vooral niet als ze bang zijn voor de knallen ed. maar zou ik ze juist bij me houden zodat ze zich wat meer op hun gemak voelen. Ik heb dit jaar bewust niks met oud en nieuw gedaan en ben gewoon met mijn ouders en broertje thuis gebleven voor de honden en als je niet wil horen moet je maar voelen.. vind ik , als die vrouw zo eigenwijs is kunnen jij en Saar er niks aan doen.
Nog een gelukkig nieuwjaar trouwens xx high five van snowie en kaya

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Oh...aanvulling: mijn hond gaat nergens heen met oud en nieuw, al helemaal niet naar een pension!
Wij gaan hier zelfs gescheiden op vakantie vanwege Pooh.... Laat staan dat ik Pooh op zo'n onrustig moment als oud en nieuw naar een vreemde omgeving zou sturen!
Nog los van het feit dat het feest zonder Pooh voor ons niet compleet is!

(No offense richting mensen die hun hond ooit wel naar een pension sturen hoor! Het is iets tussen MIJN oren dat ik dat niet kan...)

honden page profiel --

honden foto van -

" Nee, ik begrijp heel goed dat je er pissig van werd...

Misschien had je iets kunnen doen om de afstand tussen Saar en die vrouw te vergroten...
Ik weet niet hoe oud je bent, maar probeer op een goede manier er nog even met je moeder over te praten (ik bedoel, als die vrouw de gehele avond aan je moeder had zitten plukken en haar stevig over haar bol had geaaid, had je moeder dat ook niet fijn gevonden.... Toch?)

Maar ik zou in jouw plaats ook pissig zijn... Gelukkig heb ik hier in huis genoeg te zeggen, dus laat iedereen Pooh met rust als ik het zeg...

Anyway... Heel vervelend voor je... En voor Saartje... "


ik ben 18 :-) , ik had vanochtend met mijn moeder gepraat, ze is het inderdaad eens dat die vrouw Saar met rust had moeten laten, maar ze blijft bij het pension idee...  
Wat ik nog vergeten was erbij te zetten was dat ik van Saars bench een soort holletje had gemaakt met dekens. Tijdens de 12-uurs klappen ging ze daar in liggen, maar wel hard blaffen. Gaat die vrouw op de bench slaan om haar stil te krijgen! Toen ben ik wel even uit mijn slof geschoten, arm beest :(

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Jemig wat irritant zo iemand!
Ik snap niet dat je moeder haar bezoek er niet op aan spreekt... Zou ik wel doen...

Gelukkig heb je nog een jaar om je moeder van haar idee af te brengen, of iets anders te bedenken... Tegen die tijd ben jij 19, misschien kan je moeder nu al vast een Centerparcs huisje voor jou en Saar reserveren... 

Niet dat ik dat dé oplossing vind, maar je moeder uit haar eigen huis sturen, lijkt me lastig worden...

Voor alle duidelijkheid: hier zou dat bezoek niet meer welkom zijn, in ieder geval niet met oud en nieuw...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik denk er hetzelfde over als jij, heel onverstandig van die vrouw om zo te handelen en jouw opmerking gewoon af te doen als onzin. En dan als klap op de vuurpijl (toepasselijk wel) nog zeggen dat Saar schuld heeft.

Volgend jaar zou ik Saar ver weg van die vrouw houden, misschien kan je haar ook eens wat boeken en artikelen laten lezen over honden zodat ze wat meer inzicht krijgt. Of zelf nog een brief maken met uitleg dat het niet eerlijk was tegenover Saar.

honden page profiel DianaDiana 3 doggies

honden foto van Diana

Ik snap je frustraties.. Jammer dat die vrouw en je moeder het niet begrijpt.. wij hadden ook vrienden op bezoek hen hond was ook bang voor vuurwerk.. Diesel niet.. Wij hebben. De honden met rust gelaten.. en het ging super.. hij was wel bang.. Maar ging goed..

honden page profiel --

honden foto van -

Waar ik ook over na dacht, is het iets om volgens jaar naar mijn vader te gaan met Saar? 

Mijn ouders zijn dus gescheiden, en mijn andere hond, Shiva, woont dus bij pap. Shiva is een stabiele hond, ze vind vuurwerk zelfs mooi.  Het klikt wel tussen die 2, maar Shiva laat heel snel merken dat ze er genoeg van heeft als Saar te druk wordt. Maar door de knallen is ze juist heel druk.  

Zou Saar er iets aan hebben als Shiva er bij is? Dat ze de rust overneemt zeg maar? Of zou Shiva alleen maar geïrriteerd raken door die druktemaker?  Mijn vaders huis is natuurlijk wel haar territorium.. lastig dit ;-)

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Begrijp heel goed dat je pissig werd en dat Saar hapt zelfs. Jullie beide geven aan dat het wel genoeg is en toch gaat ze door. Ik vind dat je goed gehandeld hebt. Je hebt het aangegeven maar ze luisterde zelf niet. Echt ongeloofelijk dat de hond dan weer de schuld krijgt zeg.. Ik zou je hond zeker niet met oud en nieuw in een pension stoppen. Ze is al bang, ze heeft jou nodig om op te steunen. Om op te vertrouwen en ik haar eigen vertrouwde omgeving. Nee laat je moeder maar ergens anders oud en nieuw vieren dan..

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Wat een minder plezierige dame! Om me maar even niet te grof uitdrukken. Goh wat zijn ze vriendjes als ze gromt (betekend toch echt dat Saar het niet fijn vind, een duidelijke waarschuwing) en dan maar naar dat mens bijt. Weer zo iemand die erg veel ahum van honden weet, ahum ahum! En de duidelijke ik vind het niet fijn signaal (grommen) negeert van Saar. Erg respectloos ook als je haar vraagt iets te doen en ze dat toch doet! Wat ik zou doen, zeker niet naar een pension, maar aan de riem bij je houden. Mijn hond houd niet van bezoek en of ik hou haar bij me aan de riem en zorg dat niemand aan haar kan komen of soms doe ik een muilkorf om, maar dan moet mijn bezoek haar geen aandacht geven en dat ook echt doen! Je kan haar als ze bij je is een gevulde kong geven, of voertjes geven zodat Saar een beetje afleiding heeft. Ook voor jou een fijn 2014!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

" Waar ik ook over na dacht, is het iets om volgens jaar naar mijn vader te gaan met Saar? 

Mijn ouders zijn dus gescheiden, en mijn andere hond, Shiva, woont dus bij pap. Shiva is een stabiele hond, ze vind vuurwerk zelfs mooi.  Het klikt wel tussen die 2, maar Shiva laat heel snel merken dat ze er genoeg van heeft als Saar te druk wordt. Maar door de knallen is ze 0 "


Als Saar en Shiva vaker in je vaders huis samen zijn geweest is het wel een optie. Als Shiva dan boven Saar staat, kan je het zeker proberen want dan kan Saar zeker de rust van Shiva overnemen. Neem dan wat spulletjes en speeltjes van Saar mee en haar mandje of kleedje, dan is het prima. Ze hebben toch nooit eerder 'problemen' van hun samen gehad? In 1 huis?

honden page profiel denisedenise 3 doggies

honden foto van denise

kan je de volgende keer als er weer zo iemand is niet met saar op je slaapkamer gaan zitten. misschien wel saai maar wel rustig voor haar.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Ik zou mijn hond nooit naar het pension brengen met oud en nieuw, juist omdat ik het gevoel heb dat ze
me op dat moment het hardste nodig hebben.

Die vrouw is gewoon vreselijk irritant, niet jullie hond, dat ze haar lekker naar het pension brengen -_-.
Mijn hond is overigens ook een happer maar ziet er klein en schattig uit. Helaas zijn er een hoop
wannebe Cesar Milans die denken dat alle honden hun leuk vinden ofzo. Wij zeggen tegenwoordig gewoon
meteen dat ze bijt en als ze haar aaien ze niet moeten gaan lopen huilen als ze gaatjes hebben en
dat werkt blijkbaar prima.

Vreselijk voor Saar dat ze zo'n verschrikkelijk mens om zich heen had dat niet naar jou advies wou luisteren.
Tegenwoordig woon ik gelukkig op mijzelf en zou ik dergelijke personen gewoon de deur wijzen, maar
ik vind het wel jammer dat je moeder deze persoon niet aangesproken heeft.

honden page profiel --

honden foto van -

"

Als Saar en Shiva vaker in je vaders huis samen zijn geweest is het wel een optie. Als Shiva dan boven Saar staat, kan je het zeker proberen want dan kan Saar zeker de rust van Shiva overnemen. Neem dan wat spulletjes en speeltjes van Saar mee en haar mandje of kleedje, dan is het prima. Ze hebben toch nooit eerder 'problemen' van hun samen gehad? In 1 huis? "


.Zo nu en dan neem ik Saar wel eens mee om te spelen. Nooit problemen gehad, maar Shiva snauwt wel naar Saar als ze genoeg heeft van de kleine. Kan voor Saar best een impact hebben omdat Shiva natuurlijk geen kleintje is en een enorm zware blaf heeft. Misschien volgend jaar de weken ( misschien maanden ) voor oudjaar Saar steeds vaker meenemen, zodat ze langzamerhand sterkere band krijgen? Misschien leert Shiva dan wel te negeren als Saar te druk wordt ;-)

honden page profiel --

honden foto van -

" kan je de volgende keer als er weer zo iemand is niet met saar op je slaapkamer gaan zitten. misschien wel saai maar wel rustig voor haar. "


.Daar heb ik inderdaad aan gedacht. Echter is onze bovenverdieping slecht geïsoleerd wat geluid betreft en de klappen komen daar veel harder binnen. Op de begane grond hoor je alleen de hardste klappen, boven hoor je ieder rotje dat afgestoken wordt

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik zou mijn hond nooit naar het pension brengen met oud en nieuw, juist omdat ik het gevoel heb dat ze
me op dat moment het hardste nodig hebben.

Die vrouw is gewoon vreselijk irritant, niet jullie hond, dat ze haar lekker naar het pension brengen -_-.
Mijn hond is overigens ook een happer maar ziet er klein en schattig uit. Helaas zijn er een hoop
wannebe Cesar Milans die denken dat alle honden hun leuk vinden ofzo.  "


.Haha, klopt, ze zou gewoon zelf in een pension moeten gaan zitten :-) Precies wat je zegt, ze riep ook de hele tijd "Ik ben de hondenfluisteraar!"  Wel als grapje bedoeld natuurlijk, maar toch

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Huur gewoon lekker een huisje in de middel of no-where.
En breng daar in alle heerlijkheid de dgn door.

honden page profiel elianne elianne 3 doggies

honden foto van elianne

Wat een domme dame!!

Volgende keer deze dame in de bench ...en buiten zetten.

Jij handelde goed hoor, maar heeel jammer dat er niet naar je geluisterd werd :'(

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Oh ja, ze denk dat ze vriendjes zijn, maar voor Saar zijn alleen jou, je familie en je eigen dieren heel belangrijk. Daaronder komen bekende en vrienden die veel bij jullie over de vloer komen en dieren van bvb de uitlaatservice Saar zal deze vriendelijk begroeten. De rest van de mensen en dieren zijn totaal onbelangrijk voor Saar, die mensen en dieren kunnen bij wijze van spreken gewoon dood vallen! Saar kan wel met vreemde honden spelen, dat is op dat moment leuk, maar belangrijk zijn die honden niet voor Saar.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

"

.Zo nu en dan neem ik Saar wel eens mee om te spelen. Nooit problemen gehad, maar Shiva snauwt wel naar Saar als ze genoeg heeft van de kleine. Kan voor Saar best een impact hebben omdat Shiva natuurlijk geen kleintje is en een enorm zware blaf heeft. Misschien volgend jaar de weken ( misschien maanden ) voor oudjaar Saar steeds vaker meenemen, zodat ze langzamerhand sterkere band krijgen? Misschien leert Shiva dan wel te negeren als Saar te druk wordt ;-) "


Ja het is verstandig om van te voren haar wat vaker mee te nemen. Ze ook lekker laten spelen en uitlaten. Als de band dan wat beter wordt kan het volgend jaar zeker een optie zijn. Maar dan moet de band wel wat beter zijn, want als Saar daar is met angst voor die knallen en Shiva snauwt steeds heeft Saar daar niet veel aan natuurlijk, maar dat kan je beste zelf volgend jaar inschatten. Dus dit jaar lekker mee nemen naar vaders en Shiva en veel spelen en uitlaten samen :-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Jeetje wat een vervelend mens zeg.....
Ik had mevrouw allang de deur gewezen zonder pardon, maar dat ben ik...

Ik zou je moeder maar eens heel duidelijkmaken wat ze Saar aandoet wanneer ze haar in een pension stopt.... Een kind stop je met nieuwjaar toch ook niet in een kennel?

Volgende keer misschien gewoon harder optreden als er weer zoiets gebeurt?

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

De dame in kwestie is gewoon een irritant betweterig type met boter op haar hoofd. Die zal het waarschijnlijk nooit gaan begrijpen. Wel jammer dat je moeder dat niet zo ziet.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Mss kan je volgend jaar naar een vuurwerk vrij park gaan met de hond?

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Wat ik jammer vind is dat de betreffende vrouw de kans heeft gekregen je hond zo lang te irriteren dat ze moest bijten. Zij had zich aan jouw regels moeten houden, maar jj moet je hond beschermen. 
Ik heb hond in huis gehad waarvan ik wist dat die beet, maar wij gaven mensen geen kans om haar aan te raken. Bodyblock werkt op mensen ook goed.

honden page profiel --

honden foto van -

" Mss kan je volgend jaar naar een vuurwerk vrij park gaan met de hond? "


.Dat is inderdaad ook nog een optie. Het mooiste zou zijn als mijn moeder naar het huis van die vriendin gaat, in plaats van zij naar ons. Zij heeft namelijk alleen een kat die niet bang is van vuurwerk. Dan kan ik lekker alleen thuisblijven met de diertjes, hoef ik ze ook niet noodzakelijk uit de vertrouwde omgeving te halen.

honden page profiel --

honden foto van -

" Wat ik jammer vind is dat de betreffende vrouw de kans heeft gekregen je hond zo lang te irriteren dat ze moest bijten. Zij had zich aan jouw regels moeten houden, maar jj moet je hond beschermen. 
Ik heb hond in huis gehad waarvan ik wist dat die beet, maar wij gaven mensen geen kans om haar aan te raken. Bodyblock werkt op mensen ook goed. "


Dat klopt, daar heb je inderdaad gelijk in. Ik had wat strenger mogen zijn, goede tip voor als het nog eens gebeurt, dankjewel :-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

" Dat klopt, daar heb je inderdaad gelijk in. Ik had wat strenger mogen zijn, goede tip voor als het nog eens gebeurt, dankjewel :-) "


Heb ik ook door schade en schande moeten leren.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ben het eens met Wendy: dit gedrag had je eigenlijk voor moeten zijn. Je kon Saar ook uit die situatie halen voordat deze escaleerde. Is voor alle partijen wel zo rustig :-)
Maar, gebeurd is gebeurd, en die vrouw is gewoon niet goed wijs. Jij geeft het notabene aan en vraagt op die manier aan haar om te stoppen, maar ze gaat door. Heel vervelend dat soort mensen! (Helemaal als ze niet snapt dat grommen betekent dat ze juist geen vriendjes zijn...).
Volgend jaar in een pension zou ik niet doen hoor. Praat er even goed over met je moeder en leg uit dat het toch echt het gedrag van haar visite was dat dit gedrag uitlokte en niet de schuld van Saar was. Stel voor dat je er volgend jaar wat beter op zal letten en belooft Saar weg te halen voordat het fout gaat (maar geef ook aan dat je dan ook graag wilt dat de visite naar jou luistert). Dat komt vast wel goed dan ;-)

honden page profiel --

honden foto van -

Kijk eens aan, dan heb ik gelijk een mooi nieuw voornemen voor het nieuwe jaar :-) Wat beter voor mezelf opkomen, en dus ook voor Saar. Ik vind het altijd verschrikkelijk als ze in de stress schiet door iets wat voorkomen had kunnen worden, en dan helemaal als ik het had kunnen voorkomen. Beestje is immers al zo onzeker. Ik ga er zeker aan werken voor ons beide :-)

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^