De doodles. Gesloten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Niet meer van toepassing!! ben verliefd geworden op het ras.

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje

honden foto van Noah & Wolfje

Ik weet niet echt veel over de labradoodles en goldendoodles. Er zijn wel eigenaren van dit ras op het forum, dus ik geef je een upje :-D

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik heb zelf ook geen doodles, ik weet wel dat ik ze leuk vind om te zien áls ze een kortgehouden vacht hebben. Te veel haar vind ik persoonlijk niet mooi...

De doodles die ik ben tegengekomen waren allemaal hartstikke vrolijk en vriendelijk, sommigen wel té enthousiast ;-) Ik vind het een groot voordeel dat sommige doodles bij mensen met een allergie kunnen. Maar het nadeel vind ik dat veel fokkers de pups op veel te jonge leeftijd laten castreren om zo broodfok te voorkomen.

honden page profiel *patchy**patchy*

honden foto van *patchy*

Blijft voor mij de vraag waarom een *designerkruising* ??  ;-)ipv een echte poedel ... klein/ middenslag of een grote?? Een gezond geteste / gefokte poedel is naar mijn idee altijd beter dan een populair gefokte kruising ..

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Sheila & Noah: Bedankt voor de upje!


Iris & Kelly: Grootse nadeel vind ik dat dus ook.. Waardoor ik het bijna niet zou doen, omdat ik vind dat dit niet kan eigenlijk. Zou zoiezo me hond laten helpen hoor.. maar niet zo vroeg. Wordt waarschijnlijk een teef:P

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Blijft voor mij de vraag waarom een *designerkruising* ??  ;-)ipv een echte poedel ... klein/ middenslag of een grote?? Een gezond geteste / gefokte poedel is naar mijn idee altijd beter dan een populair gefokte kruising .. "


Helaas heb ik niks met poedels eigenlijk. Van de doodles wel wat komt door de Retriever die er dan inzit.. Als je het zo bekijkt ben ik het ook helemaal met je eens hoor! Het liefst neem ik een pup uit binnen of buitenland asiel.. maar hierom ben ik nieuwschierig naar jullie meningen.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ik snap niet wat er zo bijzonder is aan een labradoodle of goldendoodle, en waarom mensen die overweging zouden maken. 

Poedels zijn namelijk ook erg leuke honden. Bij de golden- en labradoodle wordt gepoogt om een hond te krijgen met een poedelvacht (die niet verhaard). Tja... neem dan gewoon een poedel. Ik zie de meerwaarde niet van deze designerrassen. 

Poedels zijn vriendelijk, vrolijk en intelligent. De grote poedel is net zo groot als een labrador of golden. En als het je niet om de vacht gaat, maar om het retrieveruiterlijk... neem dan een labrador of golden? En als het om de krulletjes gaat... een curly coated retriever? En wat te denken van de Portugese waterhond? (niet in model geknipt, haha) Dat is net een doodle. 

Nee, ik heb niks met doodles.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

"

Helaas heb ik niks met poedels eigenlijk. Van de doodles wel wat komt door de Retriever die er dan inzit.. Als je het zo bekijkt ben ik het ook helemaal met je eens hoor! Het liefst neem ik een pup uit binnen of buitenland asiel.. maar hierom ben ik nieuwschierig naar jullie meningen. "



Waarom heb je niets met een poedel en wel met een doodle?? Om hoe ze eruit zien niet alle poedels zijn met bollen getrimd.

Een poedel is een vrolijke, actieve hele slimme hond. In de poedelwereld word af en toe behoorlijk debiel gedaan over poedels alsof ze hoog verheven zijn maar het is gewoon een hond en nog een leuke ook. En ook een poedel kan je lekker laten zwemmen die krullen drogen gewoon weer.

Ik snap het gewoon niet dat mensen niets met een poedel hebben maar dan wel met een doodle terwijl ze dus heel veel op elkaar lijken. Ik vraag me dan af of je wel voor een doodle moet gaan want daar zitten heel veel poedelgenen in.

Maakt mij niets uit dat je een poedel niet leuk vind maar ik ben wel erg benieuwd wat er dan zoveel leuker is aan een doodle.

Misschien wordt mijn volgende dan ook wel een doodle. ;-)

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje

honden foto van Noah & Wolfje

" Dit baasje heeft trouwens 2 doodles.



https://www.hondenpage.com/baasjes/12768/Angel,%20Google%20&%20Gadget.php "


En dit baasje ook :-D
Klik

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

@ Roxy Music, Mike & Charlie Parker †: het is niet het uiterlijk, want uiterlijk van de poedel vind ik heel mooi! Prachtige honden de poedel. Het is denk ik de retriever die er in zit, bij de doodles. En ze zien er heel beertjes achtig uit maar ik houd juist zelf van lekkere groffe honden (passie is Herders) maar ik ben blij met je reactie en mening!

@ Mirjam & Curly Koda: ook voor jou, poedels zijn echt prachtige honden, het is de retriever die in de doolde zit die me aanspreekt denk ik. En niet de vachten maar hun karakter. Dus ja, waarom dan niet gewoon een Labrador eigenlijk he haha.

honden page profiel *patchy**patchy*

honden foto van *patchy*

Idee !!! neem een curly coated retriever !!! probleem opgelost.. ;-)  zit geen poedel in ..wel een retriever en die heeft toch krullen ;-)

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Idee !!! neem een curly coated retriever !!! probleem opgelost.. ;-)  zit geen poedel in ..wel een retriever en die heeft toch krullen ;-) "


Zoals ik zij het gaat niet om de vacht ofzo. Ben de doodles tegen gekomen en benieuwd naar de meningen, niet welk ras ik moet nemen.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Ik heb een labradoodle eerste kruizing. Ik wilde geen vermogen betalen voor een niet rashond en allergieën hadden we hier ook niet. Nu heeft mijn andere hond wel allergieën maar niet voor haar ( hoop ik). Hij heeft voedsel en huisstofmijt allergie).
In de eerste kruizing kunnen alle vachten zitten in 1 nest. Zusje van Luna heeft echt een labrador vacht een ander zusje wit lang krullend vacht en een ander korte vacht met een pluimstaart. Luna is de enige met een plukvacht. Haar broers zijn ook wat gekruld maar die ken ik niet in het echt.
Ik heb altijd herders gehad en wilde nu wat anders omdat ik nog een herder heb van een niet makkelijk ras en kwam zodoende op een labradoodle uit mede door mijn omgeving. Ze verklaarden me allemaal voor gek om voor een poedel te gaan waardoor we gezwicht zijn. Onze volgende hond wordt weer een doodle of een echt poedel (tenzij we een prijs winnen en kunnen verhuizen met een stuk grond met schaapjes dan wordt het zeker weer een A-H-H hond).

Helemaal vergeten bij te zetten hoe onze doodle is. Ze is heel enthousiast naar alles en iedereen. Gaat gauw op haar rug liggen bij dominante honden bij onzekere honden maakt ze zich klein en went haar kop af. Honden die ze ken rent ze als een gek op af en is ze heel druk.

honden page profiel --

honden foto van -

Ik ken een Labradoodle. Deze is alleen erg nerveus... Kan niet goed tegen veranderingen, ik heb soms het idee dat hij een beetje autistisch is zoals wij het bij mensen kennen....
Veranderingen kan hij slecht mee omgaan, nieuwe, vreemde situaties kan hij zich slecht in "mengen".... Wel een lief ding, maar je moet op heel veel dingen letten met dit popje....

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

@ Yvonne: bedankt voor je uitleg over je doodle. Klinkt zeker als een leukerd hoe ik het ras heb ontmoet :-) geen last gehad van wat negatievere reacties? Ik lees veel meningen namelijk over de doodle, hoe denk jij daar over dan?

@Rebecca & Max: zonden van dat popje dan :( in principe horen ze zo niet te zijn, zover ik van dit ras weet haha

honden page profiel --

honden foto van -

" @Rebecca & Max: zonden van dat popje dan :( in principe horen ze zo niet te zijn, zover ik van dit ras weet haha "


Nee. Inderdaad. Maar ze hebben hem altijd positief opgevoed. Geen lichamelijke correcties o.i.d.
Goed gesocialiseerd.... Maar, toch.... Wel jammer van het beestje... Als ie je eenmaal kent is het een drop..

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"

Nee. Inderdaad. Maar ze hebben hem altijd positief opgevoed. Geen lichamelijke correcties o.i.d.
Goed gesocialiseerd.... Maar, toch.... Wel jammer van het beestje... Als ie je eenmaal kent is het een drop.. "


Goh zonden. Zeker niet hun schuld dan als ik dat zo lees. Jammer van het beestje inderdaad :(

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Psst even een geheimpje voor jou. Poedels worden ook wel franse waterhonden(retrievers genoemd) ze zijn nl van oorsprong jachthond(waterretrievers). Niet verder vertellen he ;-)

http://www.redhuntingpoodles.com/

Over een poedel krijg je trouwens ook vaak negatieve reacties. Als ik met mijn hond loop hoor ik vaak oh wat leuk een doodle als ik dan zeg het is een gewone poedel wordt er vaak een "oeh jakkie" gezicht getrokken vandaar mijn reactie dat ik niet snap dat mensen zo pro doodle en anti poedel zijn. Dus sorry als mijn post geirriteerd over kwam.


Rebecca mijn poedel is ook erg nerveus vind nieuwe dingen en vind nieuwe dingen eng zit echt in zijn karakter is gedeeltelijk te trainen maar sommige dingen moet je gewoon echt rekening mee houden. En hoe eng hij veel dingen ook vind hij heeft een zwak voor kwetsbare mensen daar is hij dan weer extreem lief tegen. Ik denk dat je bij ieder ras een hond met zo'n karakter kan treffen.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Het karakter van de doodle en dd poedel verschilt eigenlijk niks!
De poedel is van oorsprong ook een waterhond.
Onverschrokken en altijd vrolijk.
Een echte doodle kost je al snel 2000 euro.
Een poedel 700/800 euro.
De doodles worden op hele jonge leeftijd geneutraliseerd.
Met ernstige gevolgen van dien op latere leegtijd.
Dus zoek in vodsnaam en gokker die dit iig niet doet.
Als de vacht je niks uitmaakt maar het gaat je om de retriever die er in zit. Neem dan een golden....

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Doodles lijken me heel erg leuke honden maar helaas is het ook een enorme hype zodat er ook snel br**dfok ontstaat.
Bovendien betaal je dan een godsvermogen voor een kruising.
In tegenstelling tot Mirjam krijg ik alleen maar positieve aanspraak als ik met mijn grote poedel loop.
Echt élke dag is er wel iemand die me aanspreekt van oohhh wat een mooie hond, is dat nou een grote poedel?
Gave hond zeg enz enz.
Qua karakter is het ook een gouden hond, mijn vriendin sprong nog nét niet in de gordijnen toen ze hem voor de eerste keer zag haha maar nu is ze dól op hem.
Hij heeft haar compleet om zijn grote poot gewonden omdat hij een enorme charmeur is en zelfs mijn moeder die geen dierenliefhebber is (ja bij een ander en op afstand) vindt hem leuk en mag hem altijd meenemen naar haar toe.
Het scheelt natuurlijk ook dat ik hem niet trim met zo'n "poofy" kapsel.
Natuurlijk moet je het helemaal zelf weten, als jij graag een doodle wilt moet je er gewoon voor gaan maar zorg er alsjeblieft voor dat je je zo goed mogelijk inleest en een ordentelijke fokker vindt.
Geloof me, slechte fokkers kunnen zich heel goed voordoen als legitiem, ik lees best vaak berichten van mensen die toch best ervaring hebben, zich goed hebben voor laten lichten en zich hebben ingelezen en er toch nog ingetrapt zijn met alle gevolgen van dien (doodzieke pup en zo)
Heel veel succes met je zoektocht (en luister ook naar je innerlijke stemmetje, als iets niet goed voelt, ook al is het pupje nóg zo schattig, NIET doen)

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

@Suzziie  Het mooie van luna is ze vragen allemaal is het een jonge bouvier omdat ze een baard heeft. Als ik uitleg dat haar moeder een poedel is en haar vader een labrador oftewel ze is een labradoodle f1 dan staan ze raar te kijken. Er wordt ook wel eens gezegd dat ze een duitse staande draadhaar is als je der kop zie ( ook toen ik eens meedeed met een rasloze honden show werd dat gezegd ze hadden er kijk op ik zei wacht maar tot ze draaft dan kan je zien dat ik gelijk heb).
De meeste geloven ook niet dat ze een f1 is dus rare blikken heb ik niet vaak gezien wel verbaasde blikken en dat er wordt gezegd maar ze hebben toch krullen?
Luna heb ik gekocht zonder dat ze geholpen is en ook geen contract over gehad wel zei de man mocht ik ooit een nest van haar nemen wil hij ook een keuze hebben. We wilden nooit een nest zonder alle testen de kans dat er een nest zou komen zou heel klein zijn. Nu kan het ook niet meer omdat ze nu wel geholpen is omdat ze bij elke loopsheid schijnzwanger was.

honden page profiel monicamonica

honden foto van monica

Als je voor een Labradoodle gaat kijk dan goed bij wie je gaat want er zitten jammer genoeg inmiddels al zoveel Broodfokkers en mensen die voor de lol wat aanklungelen bij dat je daar een hond uit kan krijgen met niet de typische karaktereigenschappen en gezondheid van een doodle.
Gelukkig worden ze niet meer allemaal met 7 weken gecastreerd dus die obstakel kan je laten vallen.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Psst even een geheimpje voor jou. Poedels worden ook wel franse waterhonden(retrievers genoemd) ze zijn nl van oorsprong jachthond(waterretrievers). Niet verder vertellen he ;-)



Over een poedel krijg je trouwens ook vaak negatieve reacties. Als ik met mijn hond loop hoor ik vaak oh wat leuk een doodle als ik dan zeg het is een gewone poedel wordt er vaak een "oeh jakkie" gezicht getrokken vandaar mijn reactie dat ik niet snap dat mensen zo pro doodle en anti poedel zijn. Dus sorry als mijn post geirriteerd over kwam.


Rebecca mijn poedel is ook erg nerveus vind nieuwe dingen en vind nieuwe dingen eng zit echt in zijn karakter is gedeeltelijk te trainen maar sommige dingen moet je gewoon echt rekening mee houden. En hoe eng hij veel dingen ook vind hij heeft een zwak voor kwetsbare mensen daar is hij dan weer extreem lief tegen. Ik denk dat je bij ieder ras een hond met zo'n karakter kan treffen. "


Haha zal niet verder vertellen. :p

Ik heb echt niks tegen Poedels! Vind het ontzettend leuke honden om te zien, en ben iets te snel geweest met zeggen dat ik een Poedel niks vind. Zal er alleen niet snel voor kiezen maar ik houd dan ook eigenlijk van Herders en Sennenhonden haha.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Doodles lijken me heel erg leuke honden maar helaas is het ook een enorme hype zodat er ook snel br**dfok ontstaat.
Bovendien betaal je dan een godsvermogen voor een kruising.
In tegenstelling tot Mirjam krijg ik alleen maar positieve aanspraak als ik met mijn grote poedel loop.
Echt élke dag is er wel iemand die me aanspreekt van oohhh wat een mooie hond, is dat nou een grote poedel?
Gave hond zeg enz enz.
Qua karakter is het ook een gouden hond, mijn vriendin sprong nog nét niet in de gordijnen toen ze hem voor de eerste keer zag haha maar nu is ze dól op hem.
Hij heeft haar compleet om zijn grote poot gewonden omdat hij een enorme charmeur is en zelfs mijn moeder die geen dierenliefhebber is (ja bij een ander en op afstand) vindt hem leuk en mag hem altijd meenemen naar haar toe.
Het scheelt natuurlijk ook dat ik hem niet trim met zo'n "poofy" kapsel.
Natuurlijk moet je het helemaal zelf weten, als jij graag een doodle wilt moet je er gewoon voor gaan maar zorg er alsjeblieft voor dat je je zo goed mogelijk inleest en een ordentelijke fokker vindt.
Geloof me, slechte fokkers kunnen zich heel goed voordoen als legitiem, ik lees best vaak berichten van mensen die toch best ervaring hebben, zich goed hebben voor laten lichten en zich hebben ingelezen en er toch nog ingetrapt zijn met alle gevolgen van dien (doodzieke pup en zo)
Heel veel succes met je zoektocht (en luister ook naar je innerlijke stemmetje, als iets niet goed voelt, ook al is het pupje nóg zo schattig, NIET doen) "


Bedankt voor je reactie. Juist omdat ik goed wil nadenken of we wel voor een doodle moeten gaan, als er een pup komt, heb ik hier de meningen gevraagd om mijn idee ervan te versterken of juist onderuit te halen haha. Bij mij is het erg tegen strijdig. Ben iig blij met jullie meningen en adviezen.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Qua karakter zijn ze heel anders als een herder. De herders die hier in de buurt lopen zijn heel baasgericht. Een poedel en een doodle waarschijnlijk ook zijn toch ook een beetje clowns. Ze kunnen heel goed luisteren maar een beetje maf doen is eigenlijk toch ook wel erg leuk. :-D

Dus als het karakter van een herder je aanspreekt en dat jouw ding is zou ik niet zo snel voor een doodle gaan.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Qua karakter zijn ze heel anders als een herder. De herders die hier in de buurt lopen zijn heel baasgericht. Een poedel en een doodle waarschijnlijk ook zijn toch ook een beetje clowns. Ze kunnen heel goed luisteren maar een beetje maf doen is eigenlijk toch ook wel erg leuk. :-D

Dus als het karakter van een herder je aanspreekt en dat jouw ding is zou ik niet zo snel voor een doodle gaan.

"


De oud Duitse Herder is mijn passie en wil zelf ooit zo'n hond. Nu woon ik nog thuis en zijn we druk in overleg of er wel een pup kan komen wegens de oudste kat. Me ouders vielen heel erg voor de Goldendoodle. Een herder vinden me ouders leuk maar ze hebben er niks mee als ze ouder zijn haha die zal over me vader heen lopen dus zolang ik thuis woon wordt dat niks ben ik bang. Toen kwam de Entlebucker Sennenhond en de Berner Sennenhond op me pad die ik beide erg leuk vind en beide beter bij onze thuis situatie zal passen eigenlijk, als er een pup komt. Maar me ouders vooral me vader is erg op de Goldendoodle en Labradoodle waardoor ik dus toch info ben gaan zoeken enz en veeel verschillende meningen tegen kwam haha. Me vader heeft zelf ooit een kleinere poedel gehad :-) maar door onze verschillen in welke hond wij willen ben ik aan het kijken wat voor beide prima is. Het zal als de pup komt uit eindelijk mijn hond worden. Ik ben dan de verantwoordelijke maar aangezien ik toch wel tijdje thuis blijf wonen omdat ik nog zoveel wil leren in de honden, wil ik wel dat me ouders ook met de hond overweg kunnen. Ook zit ik nog steeds te denken aan een pup uit buiten of binnen lans asiel.. ook daar verschillen de meningen over haha.


Dus heb ik verder niks tegen Poedels, kijk juist 3X om omdat ik ze zo gaaf vind om te zien. Loop er ook graag heen om ze even te begroeten. Ben inmiddels wel van mening dat een doodle beter van niet te nemen. Ook al is me gevoel erg tegenstrijdig.. Maar zoveel betalen voor een designerkruising terwijl andere honden goedkoper zijn of pups in een asiel juist om een mandje wachten staat me echt tegen.. ook wil ik niet mee werken aan zo vroeg geholpen worden.

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Een vriendin van mij heeft vorig jaar een zeer uitgebreide zoektocht naar de labradoodle gedaan. Daarbij is ze er achter gekomen dat veel doodles op latere leeftijd last krijgen van de ziekte addisson.
Hierdoor kunnen de honden niet meer tegen stress en temperatuurverschillen. Ook is het niet te genezen. Heel veel lijnen zijn hier mee besmet. De fokker die hier uit eindelijk eerlijk over was gaf aan dat in nederland bijna geen lijn was die er geen last van had. Dus laat je goed voor lichten. Zij heeft uiteindelijk gekozen voor de barbet ook een erg leuke hond en geen poedel. Hoewel ik dat geweldige honden vind. Geef de hond een sportieve knip en ze zien er ook nog eens geweldig uit verder zijn ze ook nog eens super slim. Nadeel is wel dat ze vaak getrimd moeten worden maar als je handig bent kun je dat ook zelf leren.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Een vriendin van mij heeft vorig jaar een zeer uitgebreide zoektocht naar de labradoodle gedaan. Daarbij is ze er achter gekomen dat veel doodles op latere leeftijd last krijgen van de ziekte addisson.
Hierdoor kunnen de honden niet meer tegen stress en temperatuurverschillen. Ook is het niet te genezen. Heel veel lijnen zijn hier mee besmet. De fokker die hier uit eindelijk eerlijk over was gaf aan dat in nederland bijna geen lijn was die er geen last van had. Dus laat je goed voor lichten. Zij heeft uiteindelijk gekozen voor de barbet ook een erg leuke hond en geen poedel. Hoewel ik dat geweldige honden vind. Geef de hond een sportieve knip en ze zien er ook nog eens geweldig uit verder zijn ze ook nog eens super slim. Nadeel is wel dat ze vaak getrimd moeten worden maar als je handig bent kun je dat ook zelf leren. "


Haha die Barbet is ook een erg leuke hond om te zien, met goeie trimbeurt hihi :-)

Maar wat jammer van deze ziekte, wist hier nog niks van af :(, Nee dat risico moet en wil je eigenlijk niet aangaan.. Dankje voor je info.

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget

honden foto van Angel, Google & Gadget

Poeh poeh, wat een spookverhalen weer... erg jammer.
Ik heb 2 australian labradoodles. Als je vragen hebt of ze wilt ontmoeten, dan graag even contact via pb. Want ik voel hier openbaar weer een welles-nietes spelletje aankomen ;-)

Helaas zijn en blijven er veel misvattingen bestaan over een australian labradoodle en daar ga ik me niet meer boos over maken. Maar als je meer wilt weten, leg ik het je heel graag uit hoor :-)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: joehoe, Ziggy is drachtig!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^