Verbod hondenshows

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

Shows hebben de rashondenwereld meer kwaad gedaan dan goed, dit gaat nog steeds door. Hondenshows zouden verboden moeten worden.

Geef ook jouw stelling van de dag door !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Denk niet dat de hondenshows dit hebben gedaan maar alleen de mensheid.
Deze doen alles voor geld en roem!!
En dit ten kosten van alles.

Dit is in de show wereld maar ook in de sportwereld.
Behendigheid worden honden vol gestopt met pijnstillers om toch hun ronde te lopen.
Nee niet allemaal.
Maar juist de fanatiekelingen gaan door......

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan 3 doggies

honden foto van Ben en Bryan

T is ook zo dat veel honden "niet goed genoeg" bevonden worden en daarom dus ook niet mogen meedoen.. dat ze niet winnen tot daaraantoe.. maar gelijk niet mogen meedoen..

En ik heb n show gezien voor bulldogs. Old english en american. Daar was t goed georganiseerd. Honden die niet bij andere honden konden zaten vast of waren aan de lijn en gemuilkorfd.. honden kregen wel eens wat lekkers.. en tussendoor was t showen

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Ik vind niet dat shows verboden moeten worden, wel dat er nog eens goed gekeken gaat worden naar de rasstandaarden van de honden en hun oorspronkelijke functie. Vanuit daar zullen nieuwe en misschien wel strengere regels worden opgesteld, ook voor de keurmeesters. En daar dient dan ook (steekproefsgewijs?) controle op te komen.

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

De clubs hechten meer waarde aan het uiterlijk vertoon dan aan de gezondheid van een ras. Enkel de clubs worden er beter door sinds ze er een hoop geld aan verdienen. De mensen die deze shows bezoeken dragen dus bij aan het in stand houden van ongezonde rassen.

Gelukkig is er bij ons ras nog een werkring waarin de honden worden beoordeeld op capaciteit om in het veld te kunnen functioneren. Dat moet de insteek zijn op een show en niet de kleur, gewicht of schofthoogte van een hond!

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ik ben tegen shows, het is voor honden een niet natuurlijk iets!

Dat er liefhebbers en geen artsen een hond keuren is een slechte zaak, zo zijn de schuin aflopende ruggen van de DH gefokt, omdat keurmeesters dat mooi vonden, ik vindt het ras verprutsend.

Ook zijn shows vaak ras vereniging afhankelijk, bij veel rasverenigingen mogen bv alleen de bij hun ingeschreven reuen gebruikt worden en dan wordt er niet breed gefokt!

Bovendien is er twee of drie jaar geleden een catastrofe geweest in Leeuwarden, meerdere honden door in de te warme auto's, terwijl de bazen binnen waren.

Stoppen met die door mensen bedachte dingen, het is niet honds!

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Nee, vind ik niet.er moet alleen meer toezicht komen.deextremedingen die men doet om de hond te laten winnen. kijk naar hoe poedels worden opgedirkt. hoe honden uren op een tafel staan om maar zo mooi mogelijk te zijn. al die spuitbussen etc Laat een hond Hond zijn. dit geld overigens voor alle rassen die op een onnatuurlijke manier mooi moeten zijn..Mijn teckel zal ik niet uit brengen op een show voor mij is ze de kampioen, ik zou het vreselijk vinden als een keurmeester zou zeggen dat het geen mooi hondje is. keurmeester moeten meer op karakter letten dan hoe een hond in een karikatuur is getrimd. en als iemand niet fokt heeft zo,n show geen waarde alleen het ego van het baasje of bazin word gestreeld. shows oke maar doe het alleen om de goede punten van jouw hond te laten zien, en mocht je hond niet voldoen meerdere malen stop dan en laat de hond hond wezen. het gaat toch om het welzijn van zowel de hond als het ras. ik fok niet en showen nee dat hoeft niet voor mij ze is voor mij de wereldkampioen .Hein.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

De ene rasvereniging is de andere niet. De ene rasstandaard is de andere niet. Je hebt gelukkig nog steeds rasverenigingen die wél bij de aard en oorsprong van de hond blijven, en waar het bij de standaard nog steeds om de hond in z'n oorspronkelijke pracht draait. En dat zie je dan gespiegeld in de shows.
Niet alles over 1 kam scheren dus.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" T is ook zo dat veel honden "niet goed genoeg" bevonden worden en daarom dus ook niet mogen meedoen.. dat ze niet winnen tot daaraantoe.. maar gelijk niet mogen meedoen..

En ik heb n show gezien voor bulldogs. Old english en american. Daar was t goed georganiseerd. Honden die niet bij andere honden konden zaten vast of waren aan de lijn en gemuilkorfd.. honden kregen wel eens wat lekkers.. en tussendoor was t showen "


Ik weet niet precies wat je bedoeld, maar ik heb nog nooit een show meegemaakt, waar honden niet aan de lijn zaten. En meestal als er op het moment niet geshowd wordt, lopen ze buiten een rondje of ze zitten in benches, of, en dat stoort me ook aan showen, worden ze geschminkt. 
Al met al vind ik het bepaald geen leuk wereldje, er is veel haat en nijd. Ik kan niet praten over andere rassen, maar kan me indenken, dat het bij andere rassen niet minder is.
En wordt door de shows veel te veel gefokt op uiterlijk, wat bij de bull terrier resulteert, in een zo extreem mogelijke downface, met als gevolg vaak slechte gebitten. Heel jammer. Dus ja, ik ben het wel met de stelling eens als men op deze voet verder gaat.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Trouwens zijn de shows goeie ontmoetingsplaatsen voor de fokkers, waar ze elkaars honden kunnen zien, elkaar persoonlijker kunnen leren kennen, kunnen uitkijken naar een goeie combi, enz.

honden page profiel APBTAPBT 3 doggies

honden foto van APBT

Onderstaande link zegt genoeg lijkt me!

https://www.youtube.com/watch?v=j9jROjFPAis

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Eens, hondenshows zouden verboden moeten worden. 

Net als topsport. Mensen die willen winnen gaan over grenzen. De kans op lijnteelt/ inteelt wordt groter. Wat uiteindelijk leidt tot extremisme en een toename van klachten.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Onderstaande link zegt genoeg lijkt me!

https://www.youtube.com/watch?v=j9jROjFPAis "


ooo :'(..., ik ken het filmpje en word er zo verdrietig van.
Ik wil me absoluut niet mengen in een discussie over wel of geen shows en wel of geen positief effect op het ras (welk ras dan ook), want ik heb er geen ervaring mee en geen verstand van.
Maar als leek zie ik toch soms dingen gebeuren waarbij ik me afvraag waarom er zo met dieren moet worden omgegaan.

Gelukkig ken ik een aantal zeer bewuste fokkers, die zelfs buiten de verenigingen om fokken..., juist omdat ze naar worden van de standaards die niet meer kloppen of het ogen sluiten voor ' ingeslopen gezondheidsproblemen'  die makkelijk te herkennen en testen zijn, maar waar de vereniging niet aan wil omdat dan de ' top honden'  niet meer mee mogen fokken.

Het blijft een moeilijke kwestie..., gelukkig zijn er ook hele goede verenigingen die absoluut staan voor de gezondheid van de hond..., helaas tonen de beelden ook het tegenovergestelde.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

" Onderstaande link zegt genoeg lijkt me!

https://www.youtube.com/watch?v=j9jROjFPAis "


.Ik zie net je filmpje, wat vreselijk!!! Zegt genoeg...

"Verbetering" is verslechtering. 

Wel goed Moderatorteam, dat jullie stellingen ingevoerd hebben! Zo wordt er minder gereageerd op een persoon ;-)en meer inhoudelijk..... plus meer activiteit op het forum ;-)!

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Overal waar "te" voor staat is gewoon fout.
Of dat nu "te" is inzake het uiterlijk
Of dat nu "te" inzake sportprestaties.......

Mij is het om het even, want het beschadigd allemaal de hond en is vooral te meerdere glorie
van de eigenaren, sport prestaties net zo goed als show resultaten.
De hond zelf maalt om geen van beiden.

Een hond zou uit zichzelf niet in een showring opgepoetst gaan staan met overdreven uiterlijke kenmerken
Een hond zou uit zichzelf niet als een idioot aan een gewicht gaan hangen, als een gek rondjes rennen en bizar hoge sprongen maken of boven op een mens springen om hem een flink te bijten.


Showen kan leuk zijn, en ook best nuttig, zeker als je een bepaald ras toch een beetje gelijk in uiterlijk wilt houden en fokkers elkaar kunnen ontmoeten en elkaars honden kunnen bekijken.

Sporten kan leuk zijn, mens en hond zijn actief en genieten daarvan.

Alles met het "te" wekt mijn afkeer op, en helaas gebeurd dat nogal veel over de rug van onze honden heen.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

1 x op een Golden Retriever show geweest, gewoon zielig voor de honden, het moest verboden worden.
Je moet 1 x naar zo'n show geweest zijn om te kunnen oordelen.
Maar dat is mijn mening.

honden page profiel FezFez 3 doggies

honden foto van Fez

Ja, ik vind het ziekelijk om de hond enkel en alleen te "keuren" op het uiterlijk.
Datzelfde geld trouwens voor mensen met die miss-verkiezingen; blegh.

Daarbij, als je aan veel mensen vraagt waarom ze een hond hebben antwoorden ze vaak dat het de hond niets uitmaakt hoe je er uit ziet, hij is toch wel trouw. En dan wij diezelfde honden onderwerpen aan een keuring? Alsjeblieft zeg, koekoek.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Ik sluit me aan bij Cabasja en Nathalie & Clooney.

Voor mij is showen om je hond aan andere fokkers te laten zien, om te kijken wat de sterke en zwakkere kanten van je hond zijn, om hier rekening mee te kunnen houden als je eventueel met de hond gaat fokken. En om contacten op te doen, te netwerken. Als Dan niet wint kan ik daar echt niet wakker van liggen, want voor mij is hij toch het allermooist en vooral ook het allerliefst! Ik vind het jammer dat er mensen zo fanatiek zijn. Gelukkig is er bij de schotse herdershond ook geen minimale showscore vereist voor je met ze mag fokken, zodat showen vooral voor erbij is, en niet alles er vanaf hangt. Als je niet wilt, hoef je zelfs helemaal niet met je hond te showen. Veel fokkers die ik ken doen het gewoon af en toe, omdat het leuk is om te kijken hoe de hond het doet en wat het keurrapport is. Ik heb dus gelukkig de slechte kant van het showen nog niet gezien. En ik hoop dat ik dat zo kan houden.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Hondenshows op zich vind ik niet erg, dat hoeft niet verboden te worden.
Ik vind ze juist nuttig voor het fokken; als er maar wat raak gefokt wordt, dan hou je ook geen ras meer over!

Wel mag er eens gekeken worden naar hoe de keurmeesters kijken en keuren, want daar gaat het fout. Als het kortste en kleinste neusje alsmaar wint, tja, dan gaan mensen fokken voor het kortste en kleinste neusje, want dat willen 'ze' blijkbaar zien!
Als de keurmeester daar echter een andere standaard stelt (want in de rasstandaard staat echt niet 'hoe korter hoe beter', maar 'kort' in vergelijking met andere rassen bijvoorbeeld), dan wordt het al heel anders.

Keurmeesters hebben wat dat betreft echt een hele grote invloed op hoe de honden gefokt worden, en daar mogen ze best wel eens bij stilstaan en wellicht verandering in brengen.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

Nee ben het er niet mee eens dat ze verboden moeten worden, hiermee ontneem je heel veel mensen hun hobby (dit zijn lang niet allemaal fokkers). Echter zou men geen waarde moeten hechten aan een titel....

Hetgeen ik wel zou willen zien veranderen is dat rasverenigingen ophouden met eisen dat een hond een x aantal show resultaten moet hebben voordat deze erkent word voor de fok. In plaats daarvan zou ik liever werkproeven zien als eis voor fokwaardigheid.

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy 3 doggies

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Niet mee eens, maar de regels wat strenger maken zou ik geen probleem vinden! O.a. de medische keuring weer terug, chipcontrole etc.

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

De hondenshows zijn misschien interessant voor de fokkers maar allerminst voor de honden.
Ergens is het niet normaal dat een hond driekwart van de dag in een bench of rondjes moet lopen in een hels lawaai, in een omgeving waar allerlei vreemde mensen voor de bench of in drummen langs de kant staan te praten, roepen. Allerlei vreemde geuren want er wordt ook eten verkocht en allerlei standen met vanalles en nog wat. Misschien hee erg leuk voor de bezoekers maar ik heb mijn sterke twijfels of het zo leuk is voor de honden !
Maar zoals bij alles in geld en roem steeds de boosdoener !
IK ben twee keer naar een hondenshow geweest en heb gezegd geen derde keer meer, het is té triest als ik al deze honden zie in benches, opgetut worden enz...
Voor mij mag het gerust gestopt worden

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Het zal waarschijnlijk diep...diep...heel diep in ons menselijk DNA zitten om van alles het beste te willen hebben.
En om dat te kunnen bepalen, maken we er dus een wedstrijdje van.
Gelukkig zijn het dynamische waarde's, dus over 10 jaar zullen de uiterlijke kenmerken weer anders zijn.
Mij maakt het verder niet uit, net als met sport zal de hond gewoon volgen in de hobby van het baasje.
Hoewel.....
Het verbieden van hondenshows zou voor mij echt de wereld op z'n kop zijn.
Dan zijn er nog wel wat andere oorzaken die eerst aangepakt mogen worden qua dieren/hondenleed.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Ik heb niets tegen shows. Met shows is niets mis. Het is een vleeskeuring natuurlijk, wie is de mooiste maar uiteindelijk maakt dat niet zo heel veel uit.

Waar het mis gaat is dat wij mensen de genetische fundering van rassen inperken door op basis van die vleeskeuring (of liever wat daar als meest wenselijk wordt weggezet) maar relatief selecte hoeveelheden aan honden als fokmateriaal gebruiken. En daar accepteren we dat bepaalde mankementen in de rassen sluipen. De wens voor uiterlijk vertoon lijkt zo nu en dan groter dan de wens voor gezondheid.

Maar dat zijn de shows niet de oorzaak van. De oorzaak zijn mensen die hun persoonlijke trots voor de belang van de hond en het ras plaatsen.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Denk niet dat ik er over mee kan praten want wij hebben de honden als maatjes.
De honden op shows tja voor mij idee alleen voor de fokkers leuk want bij mooie prijzen 
kan je denk ik net de prijs van je pup iets opkrikken want uiteindelijk komt hij of zij
dan wel ff van een kampioen. Daarbij denk ik ook dat dat de honden het niet grappig
leuk of iets dergelijks vinden want er wordt alleen gekeken en gevoeld en dan weer terug de bench in
tot we weer naar huis gaan

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Mag ik nog even zeggen dat niet alle honden de hele dag opgesloten zitten in benches? Onze Dan gaat hooguit 30 minuutjes in zijn bench op zo'n dag zodat ik ook eventjes mijn handen vrij heb om wat te eten en de meeste mensen die ik ken hebben hun hond het grootste deel van de dag gewoon buiten de bench. Dat ligt dus ook aan de hondeneigenaar. Ik wil op show gewoon een leuke dag hebben met mijn hond dus hij staat de hele dag in de spotlight en krijgt alle aandacht. En hij gaat lekker mee langs de winkeltjes en kletsen bij bekenden :-) hij vindt de autorit nog het ergste aan een showdag, dat weet ik zeker ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Mijn bezwaar tegen het fenomeen hondenshow: het middel (fokker bijeen brengen, overeenstemming bepalen over wat wenselijk is in een ras) te veel verworden is tot een doel op zich (het lopen van shows) met alle excessen van dien. 
Het is een beetje mensen eigen, denk ik dan, kleding is ook ooit ontworpen om je te beschermen tegen de elementen maar bij de modeshows in Parijs zie je ook weinig terug van functionaliteit. Kleding werd mode met een zeer kort halfwaardetijd, overproductie, milieuvervuiling ed. Verbieden van modeshows zal echter ook niet zorgen voor het verdwijnen van de naai-ateliers in Bangladesh. 
Excessen in de fokkerij van hondenrassen worden pas minder als klanten het niet meer kopen. Dat er her en der wat zou mogen veranderen aan de opzet van shows, eens. Maar verbieden? Da's toch een beetje kind met badwater weggooien. Overigens vindt een van de honden van onze fokker shows lopen leuk: lekker 1op1 weg met de baas, heel veel aandacht, heel veel zien en ruiken. Die gaat er ook echt voor in de ring, loopt te paraderen en charmeren. Zo komisch. Zij wast en borstelt maar verder geen poespas, maar ik kan mij best voorstellen dat je als fokker wil laten zien wat je in huis hebt.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Hondenshows verbieden ;-) Ben 1 keer gaan kijken en stond vol vlooiebeten ....

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Op hondenshows wordt alleen exterieur gekeurd. Honden die ziek zijn, hetgeen niet aan de buitenkant te zien is, kunnen zelfs kampioen worden. Zie onderstaand filmpje op 43:19 minuten. De eigenaar van de kampioen wordt aangesproken door iemand die weet dat de Champion Cavalier King Charles Spaniel Syringomyelie heeft. Dit zijn holtes met vocht in het ruggenmerg tengevolge van Chiari-achtige Malformatie (kleine hersenen passen niet in het achterhoofd en puilen uit door het achterhoofdsgat). De champion's eigenaar verklaart in het interview o.a. dat haar dog is absolutely fine.

Pedigree Dogs Exposed  http://www.youtube.com/watch?v=yZMegQH1SPg

Voor mij mogen de hondenshows worden afgeschaft.

De shows veroorzaken bovendien veel inteelt/lijnteelt omdat bijv. een kampioen reu veel te vaak wordt gebruikt voor dekking. Dit wordt ook in bovenstaand filmpje bevestigd; een kampioen reu zou duizenden nakomelingen kunnen verwekken

In dit filmpje zijn ook voorbeelden van andere rassen, die schrikbarend zijn kapot gefokt.

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Verboden? Nee. 

Aangepast? Ja!


De eisen moeten veranderen, naast uiterlijk moet er ook gekeken worden naar atletisch vermogen, kan de hond doen waar hij voor gefokt is? Zo vind ik de "Functioneel Exterieur Keuring en de Aanlegtest" bij border collies al heel wat beter dan de gewone shows. Er wordt gekeken naar hoe de hond gebouwd is voor het schapendrijven, en de aanleg wordt getest bij een aantal schapen. (Het is en blijft wel een momentopname maar je kan de test altijd over doen). Als er niet meer alleen naar uiterlijk gekeken wordt is dat al een vooruitgang. Daarnaast vind ik dat om deel te nemen een aantal gezondheids- (genetische) testen verplicht zouden moeten worden. Wat heb je aan een mooie maar ongezonde hond??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^