Mijn nieuwe Puppy: Vlada de Leonberger . Het verhaal

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HansHans

honden foto van Hans

Sinds enkele weken heb ik een nieuwe puppy in huis gehaald.
Na het overlijden van mijn geliefde Berner Sennen hebben we besloten om een nieuwe puppy in huis te halen. Achteraf bleek dat ik enorm veel geluk heb gehad omdat hij van een pure broodfokker is gekomen (iets wat ik op dat moment niet wist). Hierbij dus mijn verhaal:

Na het overlijden van mijn Berner Sennen was ik op het internet gaan zoeken naar informatie over de Leonberger en waar ik ze eventueel kon kopen.
Ik wou met opzet niet opnieuw voor een Berner Sennen gaan omdat ik bang was dat ik mijn toekomstige puppy dan teveel zou vergelijken met de overleden Berner Sennen.
Na wat op het internet te zoeken was ik terecht gekomen op de website van Dogy in Merksplas. Dus ik contact opgenomen en een afspraak gemaakt om te gaan kijken (hierbij dus mijn eerste grote fout)
Ipv eerst even google te gebruiken om deze zaak te controlen ben ik meteen samen met mijn moeder richting Merksplas gereden (een oude familietraditie al van kleins af aan ga ik altijd samen met mijn moeder een pup kopen)
Daar aangekomen bel ik aan bij een grote poort en een dame opende die voor ons. Eens binnen zagen we een redelijk groot gazon met daarop enkele puppy's inc. de Leonberger. Dit pupje kwam haast onmiddelijk naar mij toe en gaf likjes en ik was verkocht.
Dus even betalen, papierwerk in orde maken en de auto in voor de lange rit terug naar Leuven.
Thuis aangekomen liet in onze andere honden eerst kennis maken met de nieuwe puppy en heeft ze het huis en tuin wat verkend en wat gegeten.
Toen ze in slaap viel viel mijn oog op het kaartje van Dogy dat ik had meegekregen en dacht ik om dit eens op de zoeken nu (had dit beter ervoor gedaan).
Van wat ik toen te lezen kreeg werd ik lijkbleek al bij eerste link was het goed raak: Klachten, klachten en nog eens klachten.

-Zieke puppy's
-Gesjoemel met vaccinaties
-Veroordeling

En zo ging de lijst nog wel even verder. Vele gedupeerden hun verhalen waren echte horrorverhalen. Vele pupjes overleefde de eerste nacht zelfs niet (net dat weekend was mijn dierenarts in het buitenland).
Dus ik de eerste nacht beneden gaan slapen en waken over nieuwe puppy ik was echt bezorgd dat Vlada hetzelfde lot beschoren was. Die nacht is ze zonder problemen doorgekomen en de zondag die volgde voelde ze zich al meer thuis. Ze at, dronk en speelde in mijn ogen normaal en ze was sociaal met alles en iedereen.
Maandagmorgend ik meteen naar mijn dierenarts gebeld en gevraagd of ik mocht komen met nieuwe pup na men werk. Geen probleem natuurlijk.
Eens daar aangekomen vertelde de dierenarts mij hetzelfde dan hetgene ik op internet gelezen had. (horrorverhalen en dat vele pupjes die van daar kwamen geen lang leven in het vooruitzicht hadden)
Bij de controle bleek alles normaal: geen navelbreukje, longen in orde en haar hartje klopte ook perfect. Dit was voor mij al een hele opluchting maar ze was nog niet uit de gevarenzone voor al die enge ziektes waar ik over las. In onderling overleg een nieuwe afspraak gemaakt de week erop maar ik moest hem wel meteen bellen als er zich een probleem moest voordoen.
De week die volgde was alles normaal zoals het zou moeten zijn bij een gezonde puppy. Eten drinken spelen en puppystreken en toch was ik er niet helemaal gerust in. De week erna terug voor nog enkele vaccinaties en na onderzoek bleek ook alles normaal te zijn en zat ze perfect op gewicht. Nu moest ik 2 weken wachten voor de nodige vaccinaties voor de hondenschool in die 2 weken is mijn meisje nu helemaal ingewerkt thuis zullen we het maar noemen en hebben we er veel plezier aan , mijn bezorgdheid ging langzaam minderen.
Toen ik na die 2 weken weer bij de dierenarts kwam kreeg ik ook de resultaten van het bloedonderzoek en dit wees uit dat alles perfect was en ze werd offcieel gezond verklaard.
Ondertussen ben ik er al mee naar de hondenschool (puppyklas) geweest en alles gaat heel goed.
Ik moet toegeven dat ik mijn Berner Sennen nog elke dag heel hard mis, maar ik zal dit niet tonen of uitwerken op Vlada want het is tenslotte haar fout niet wat er is gebeurd.
We gaan ook elke dag wandelen en ze kan al flink wat afstand doen :-)
Ook het contact met andere honden en mensen is super en ze is heel sociaal ingesteld (dit is wel eigen aan het ras heb ik horen zeggen)
Ik voel me wel schuldig dat ik (ongewild) heb meegewerkt aan broodfok. Maar aan de andere kant heb ik Vlada misschien wel gered van een miserabel leven.
Het is een dubbel gevoel, aan iedereen die al slachtoffer is geworden van broodfok en aan alle tegenstanders zou ik een welgemeende sorry willen zeggen.
Mijn verhaal heeft een happy end gekregen maar vele andere verhalen hebben dit niet.
Om af te sluiten hierbij nog enkele foto's en een filmpje van mijn flinke meid die ons hopelijk nog vele mooie jaren mag bezorgen :


http://img193.imageshack.us/i/snc00341.jpg/
http://img196.imageshack.us/i/snc00376r.jpg/
En het filmpje:
http://www.youtube.com/watch?v=QD4fA6kqoLU

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels 3 doggies

honden foto van caro en de teckels

gelukkig heb je geluk gehad.
wens je heel veel plezier met de pup :-D

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Ik ben allang blij dat het met jouw hondje wel goed gegaan is!!
Verschrikkelijk dat dit soort praktijken zo onopgemerkt blijven. :(

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey 3 doggies

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

gelukkig gaat alles nog goed

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Wat fijn dat je een gezonde pup hebt.Veel plezier met je hondje.

honden page profiel HansHans

honden foto van Hans

Inderdaad Zwart Monster. Achteraf gezien snap ik ook niet waarom ik niet even een minuutje de tijd heb genomen om dat even op te zoeken en zo een broodfokker rijker heb gemaakt. IK heb gewoon heel veel geluk gehad en in raad iedereen aan om altijd eerst het internet te raadplegen en die raad ga ik zelf ook opvolgen :-)
De wet in Belgie op deze praktijken ik ook gewoon veel te laks. Ik weet niet hoe de situatie in Nederland is maar hier kan iedereen van de ene dag op de andere een erkenningsnummer aanvragen en beginnen :(

honden page profiel Gonnie&StormGonnie&Storm 3 doggies

honden foto van Gonnie&Storm

Gefeliciteerd met je nieuwe pup.
Gelukkig gaat alles goed met Vlada,
heel veel plezier ermee.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

Gelukkig gaat het goed met je pup en kun je nu lekker van de pup genieten!!

Wel weer een leerzaam verhaal voor anderen, des te meer het bekend wordt des te beter....

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

gelukkig is Vlada gezond,heel veel plezier met haar :-D

honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas 3 doggies

honden foto van Caroline & Atlas

Hans, even tussendoor, ik woon ook in Leuven :-D

honden page profiel HansHans

honden foto van Hans

Hoi Caroline & Nala

honden page profiel HansHans

honden foto van Hans

Ik woon in wijgmaal om precies te zijn. Dat is vlakbij Leuven :-)

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Ja een beetje research is natuurlijk nooit mis, maar dat mensen na zoveel klachten gewoon door kunnen gaan met mensen bedriegen vind ik ook verschrikkelijk!

honden page profiel HansHans

honden foto van Hans

Voor zulke mensen is het leven van een dier 0.0 waard en zijn ze gewoon een wegwerpproduct.
Vreselijk als er een hel bestaat zullen deze personen en zeker in terecht komen!

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Zeker, meer verdienen ze absoluut niet.

Maar ik moet zeggen dat er dan meer mensen in die categorie vallen, helaas is een dierenleven voor veel mensen 0,0 waard. :( Hoe sommige het idee blijven houden dat ze geen pijn en emoties kunnen hebben is toch onbegrijpelijk.

honden page profiel HansHans

honden foto van Hans

Gelukkig zijn er ook vele mensen die het heel goed met dieren voor hebben. Voor deze mensen heb ik veel respect. Ik (en waarschijnlijk iedereen op dit forum hier) ben al bezorgd als ze wat verkeerd kijkt :-)

honden page profiel Nita Nita 3 doggies

honden foto van Nita

Poeh wat heftig zeg.

Gelukkig heb je het getroffen met je pup en is hij goed gezond. Wat een prachtig beestje zeg :-D
Geniet ervan!

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Ik hoop voor jouw dat je puppie inderdaad gezond is en blijft!! Veel kun je er nog niet van zeggen want HD, ED en PRA waar normaal bij fokdieren op getest wordt moet zich nog bewijzen. Wens je hond en jullie het beste!

honden page profiel HansHans

honden foto van Hans

Inderdaad HD heb ik niet onder controle dat is een feit, ED ben ik eerlijk gezegd niet bekend mee en met PRA bedoel je die oogziekte neem ik aan ?
Dat zijn inderdaag dingen die de tijd zullen moeten uitwijzen maar de verhalen die ik las gingen echt over hondenziekten te jonge honden, darminfecties, honden geimporteerd uit Hongarije.
En de meeste pupjes haalden de eerste nacht of eerste week niet :( .
Feit is wel dat er wel een addertje onder het gras zal zitten, want er zat maar 1 Leonberger en mamma en pappa waren in geen mijlen te bespeuren en ze heeft een Nederlands paspoort.
Mijn theorie is dat er ergens een kweekfout inzit (kleuren niet goed of iets dergelijks) dat hij ze goedkoop gekocht heeft van die persoon en dat ze zo bij mij is terecht gekomen. IK ben sowieso niet van plan om shows te lopen en ik ben al blij als ze mijn beste vriendin kan en wil worden :-)

honden page profiel els 2els 2 2 doggies

honden foto van els 2

Ik hoop dat je heel veel plezier aan haar mag beleven!
Ze ziet er in ieder geval schattig uit hoor. :-D

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

fijn dat je hond gezond is,geniet ervan :-D

honden page profiel Hanne baasje van  Bonny Hanne baasje van Bonny 3 doggies

honden foto van Hanne baasje van  Bonny

Heel veel geluk met Vlada :-D

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Gefeliciteerd met de nieuwe pup,gelukkig is alles goed met haar,ik wens jullie heel veel plezier toe. :-D

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Met Kyra, mijn allereerste hond, ben ik er ook ingestonken, samen met mijn vader nb! Hij had op alles antwoord :'( Gelukkig is je pup gezond, net als de mijne. Veel geluk samen! :-D

honden page profiel viv  viv 3 doggies

honden foto van viv

zulke mensen zouden moeten gestraft worden, waar het meest pijn doet in hun geldbeugel, nu kan je te minste je pup een gelukkig leven geven en dat is op zich al een troost veel geluk met je schatje

honden page profiel      Evelien & Midas Evelien & Midas 3 doggies

honden foto van      Evelien & Midas

Wat een geluk heb je gehad zeg! heel veel plezier met je puppy en gelukkig is hij gezond!

honden page profiel Suus en BinkSuus en Bink 3 doggies

honden foto van Suus en Bink

heel veel geluk met je meisje, gelukkig heeft ze er niets aan overgehouden!!

honden page profiel Samantha & AikoSamantha & Aiko 3 doggies

honden foto van Samantha & Aiko

Heftig verhaal zeg, gelukkig lijkt alles goed met je pup, net je foto's bekeken, wat een mooie hond!!

honden page profiel dianadiana 2 doggies

honden foto van diana

ten eerste heb je wel een hele mooie pup vindt ik.en verder ben ik blij dat die gezond is.en ik hoop ook dat die nog heel lang gezond mag blijven.

groetjes diana

honden page profiel Toos (en boxer Kiara)Toos (en boxer Kiara) 3 doggies

honden foto van Toos (en boxer Kiara)

dat is schrikken zeg.....
Maar gelukkig heb je een gezonde pup !
Geniet ervan .. :-D

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: wit wolkje..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^