Meningen graag; loslopen buiten losloopgebieden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Lezen is erg lastig geloof ik. 
Het gaat hier niet om losloopgebieden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Meningen graag; loslopen buiten losloopgebieden." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia

Ik heb de topictitel maar even aangepast misschien dat het dat voor mensen duidelijker maakt aangezien lezen van een startpost schijnbaar niet duidelijk genoeg maakt waar het om gaat....

honden page profiel JolandamarietteJolandamariette 1 doggies

honden foto van Jolandamariette

Hihi, blijkbaar wel. En wat fijn dat je dat zo vriendelijk vertelt..... Ik ben door al de antwoorden het bos kwijtgeraakt....
Sorry hoor, foutje.

honden page profiel JolandamarietteJolandamariette 1 doggies

honden foto van Jolandamariette

De reactie was op Sanne, dat het zo dik gedrukt en onderstreept stond. Maar ik had idd begin blijkbaar niet goed gelezen. Tja. Shit happens..... O-)

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Ik dacht dat het dan misschien duidelijker was, leest niemand er over heen. ;-)
Ik lees ook wel eens niet goed hoor. Maar er zijn er wel heel veel in dit topic die niet goed lezen, beetje irritant vond ik. 

Nou ja, topic titel is aangepast dus nu is het helemaal duidelijk, lijkt me. Weer terug on topic dus. ':-)

honden page profiel JolandamarietteJolandamariette 1 doggies

honden foto van Jolandamariette

:-D

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

om daarop terug te komen:
onze honden lopen en liepen altijd vast binnen de woonwijk
daarbuiten alleen als het zeer overzichtgelijk is, gaan ze wel degelijk los
anders kunnen ze bijna nergens los in Nederland, en dat vind ik dan wel weer erg overdreven

maar het appèl moet dan wel goed zijn, het afstormen op andere honden is al ongewenst, maar ik vind het nog kwalijker als honden fietsers of trimmers aanspringen of erger, kan en mag gewoon niet gebeuren, dan krijgt de hond dus een vrijheid die hij/zij neit aan kan.

de losloopgebiedjes in onze omegving mijden wij, niet omdat onze hond niet los kan, en een vechter is hij al helemaal niet, maar omdat een behoorlijk groep mensen daar vindt dat hun niet sociale hond los mag lopen: want het is een losloop gebied, na ooit 2 dogo argentino's van ee mechelse herder (aangelijnd) het hebben moeten halen en de eigenaren van de dogo's maar niet wilde begrijpen dat loslopen MAG en niet MOET, kom ik daaar nooit meer

dus nee, als loslopen niet mag, mag het niet, ook niet onder het hoofdstukje "hij luistert zo goed"
want daar geloof ik per definitie bij geen enkele hond in, bij de juiste triggers gaat dat bij vrijwel iedere hond uiteindelijk fout.

maar als ik op het grote recreatie/natuurgebied ben, zeker in de wintermaanden, waar loslopen officieel ook niet mag....... gaat tie gewoon los, en de beheerder zegt daar ook niks van.
maar ik begrijp ook dat als mensen daar lopen met een niet sociale hond die wel aangelijnd is, dat ze mogen verwachten dat de honden die daar loslopen, geen gevechten zullen uitlokken
(maar helaas is dat dan weer niet altijd het geval)

een beetje dubbel dus, bij mij is het criteria: overzichtelijk, respect voor wel aangelijnde honden, en een hond die zelf geen ruzie's uitlokt en in alle redelijkheid wel gehoorzaam is, kan wel los op ruimtelijke gebieden.

maar binnen woonwijken of parkjes ...... no way, heb je prachtige lijnen voor, kort en lang
en dat voorkomt mega veel problemen.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Om even terug te komen op aanlijnen in woonwijken en andere gebieden waar een hond aangelijnd hoort te zijn.

Wat mij betreft is daar geen discussie over mogelijk. Je hoort de hond gewoon aan te lijnen, zelfs al kan het prima zonder het lijn. Het zijn de afspraken waarmee we de samenleving leefbaat houden. Door de kleine moeite te nemen om aan te lijnen kan je heel veel voorkomen. lijkt mij dus volstrekt normaal.

Sterker nog, ik ben persoonlijk van mening dat je de hond gewoon kort bij je hoort te hebben. Ik ben bijvoorbeeld wat wantrouwig over flexilijnen. Ook dat korthouden zie ik als een stukje respect. Niet iedereen is gedient van een hond die naar je toekomt, sommigen schrikken er zelfs van. Ik hou mijn honden dus kort bij.

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia

" Om even terug te komen op aanlijnen in woonwijken en andere gebieden waar een hond aangelijnd hoort te zijn.

Wat mij betreft is daar geen discussie over mogelijk. Je hoort de hond gewoon aan te lijnen, zelfs al kan het prima zonder het lijn. Het zijn de afspraken waarmee we de samenleving leefbaat houden. Door de kleine moeite te nemen om aan te lijnen kan je heel veel voorkomen. lijkt mij dus volstrekt normaal.

Sterker nog, ik ben persoonlijk van mening dat je de hond gewoon kort bij je hoort te hebben. Ik ben bijvoorbeeld wat wantrouwig over flexilijnen. Ook dat korthouden zie ik als een stukje respect. Niet iedereen is gedient van een hond die naar je toekomt, sommigen schrikken er zelfs van. Ik hou mijn honden dus kort bij. "


Ik ben blij met deze reactie Frank, ook omdat ik zelf huiverig ben voor flexilijnen. Ik heb het idee soms dat veel mensen ook denken dat wanneer loslopen niet mag, dan mag de flexilijn volledig uitgerolt wel.

Laatst zat ik op de fiets met mijn hond, en ik moest halverwege de weg gaan fietsen omdat ik iemand net de bocht om zag gaan met een hond, aan een flexilijn. Ik belde nog met mijn fietsbel (dat doe ik altijd, dan kijken ze om en zien dat er iemand met een hond op de fiets aan komt) maar mevrouw had ook haar kind bij zich, dus lette niet op haar hond maar op haar kind.

Gevolg, hond vloog half de straat op, ik had mijn hond in de lijn hangen, terwijl ik zover mogelijk van de hond afwijkte, en ondertussen werd ik bijna overreden door een tegemoetkomende auto.

Hoera, flexilijnen ;-)

Nu begrijp ik natuurlijk dat dit een opzichzelf staande situatie was. Maar zo zijn er 100en situaties dat ik denk tjohhhhhh denk nou ff na zeg!

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Bovendien zijn die flexilijnen erg kwetsbaar, zeker de wat goedkopere varianten. Een flinke ruk en ze zijn kapot, hond los en dan is het maar hopen dat er geen brokken van komen.

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia

" Bovendien zijn die flexilijnen erg kwetsbaar, zeker de wat goedkopere varianten. Een flinke ruk en ze zijn kapot, hond los en dan is het maar hopen dat er geen brokken van komen. "


Daarom ook geen haar op me hoofd die erover peinst om een flexlijn te gebruiken. Ik gebruik altijd verstelbare politielijnen. Stukken veiliger en kunnen zwaargewichten hebben.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Ik heb zelf leren hondenriemen voor beide honden.

Stevig, degelijk en oersterk.

honden page profiel Desiree & SennaDesiree & Senna 3 doggies

honden foto van Desiree & Senna

Ach ja,

ik kan me er niet zo druk over maken als mensen hun hond buiten een losloopgebied los laten lopen.
Misschien ben ik wat dat betreft een beetje naïef want ik ga er vanuit dat als ze dat doen, de hond mij en mijn hond niet lastig valt (aanvalt), Rustig komen snuffelen en beetje spelen vind ik prima.

Maar kan me wel voorstellen dat als jij met jouw hond aan de lijn loopt waarvan jij weet dat die niet altijd aardig is tegen anderen honden, dat je dan liever hebt dat ze hun hond aanlijnen. Dat zou ik dan ook hebben hoor.

Zelf houd ik senna buiten een losloopgebied altijd aan de lijn. Waarom? Omdat het zo hoort.
Maar ook omdat ik weet dat als senna dan een hond ziet, ze of plat gaat liggen of er dan juist op af stormt waardoor mensen schrikken
(en zelfs als ze aan de riem zit en ze plat gaat liggen zijn er nog mensen die denken dat ze gaat aanvallen.... wat niet zo is...maar da t weet ik ... die mensen niet ;-))

Kortom:
de regels zijn aan de lijn houden.
Zelf heb ik iets van..... als men de hond dan los wilt laten lopen..... dan alleen als die hond mij niet lastig valt..... gebeurd er wat..... dan is het hun eigen risico.

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Kyra zit overal aan de lijn, behalve in het bos, of in het plaatselijke park of op een groot grasveld.
Ook als is dat geen losloopgebied dan mag ze los, ze komt terug wanneer wij dat willen,
en als ik of mijn man in gebieden waar Kyra los loopt, maar waar dat niet mag,
lijn ik haar altijd aan als ik mensen met of zonder honden aan zie komen.
In woonwijken gaat ze niet los, omdat ze daarvoor nog niet genoeg onder appel staat.
En bovendien vind ik het onverantwoord dat er een hond in een woonwijk los loopt, elke hond met baas die dat wel doet, ga ik niet meer waarschuwen, bij de honden die wel naar Kyra toe komen als zij aan de lijn zit, daar zorg ik zelf wel voor dat ze weg gaan, ik blijf niet bezig met waarschuwen. Kyra is nu loops, dus ik vermijd bos enz. Helaas zijn er nog altijd van die sukkels die hun hond langs de weg laten lopen, ik zeg 1 keer dat ze loops is, en als er dan een loslopende reu op springt, dan is dat niet leuk voor de huidige eigenaar, daar verhaal ik alle kosten op. Die moeten gemaakt worden om de zwangerschap ongedaan te maken, aangezien Kyra nog maar 11 maanden oud is, en mocht de huidige eigenaar dat niet willen, dan stap ik naar de politie of los dat zelf wel op. Mensen die denken dat hun hond goed onder appel staat op straat hebben dat vaak mis. Ze zijn gewoon te dom om te denken dat hun hond ergens anders naar toe wil, het bekende smoesje dat de hond dat normaal niet doet, daar heb ik geen boodschap aan, de eigenaar van de  hond die mijn hond lastig valt aan de lijn in woonwijken heeft een groot probleem!!!

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

oef, dat ken ik!
Fennah is een regeltrutje. Nu ze volwassen wordt is ze een heel stabiele, maar nog steeds dominante hond. Zo'n onbeleefde hond die op haar af stormt, in haar gezicht of haar kont zit te snuffelen en élk signaal van haar negeerd krijgt een zeer flinke grauwel. Ze bijt niet, maar goh, het ziet er wel eng uit! Heeft ze gelijk? JAH! Wat doe jij als iemand die je niet kent op je af stormt, je knuffelt en betast terwijl jij het uitroept dat hij moet stoppen? Juist jah, even een mep ofzo. Maar ik krijg dan altijd de reacties dat hun hond alleen maar lief wou zijn en dat de mijne agressief is. Daarom vermijd ik ook hondenweien, want daar lopen die onopgevoede projectielen rond.

Achja, konden de honden het zelf maar eens uitleggen he :-D

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Ik probeer mijn honden altijd bij mij te houden. Faith is niet sociaal en als ik haar aan de kant zet en haar met mijn eigen lichaam blok van een naderende hond dan krijg ik altijd de uiterst teleurgestelde reactie, mijn hond doet niets. Want mensen kunnen niet bedenken dat het paar kilo hond aan mijn lijntje wel ongewenst gedrag kan vertonen. Ik vind het wel fijn als iemand dan wel zijn hond bij zich houdt, en ik wil een ander zijn ruimte dus ook respecteren.

beetje rekening houden met elkaar is zo simpel. "
maar het is echt héééél simpel he, alleen zijn sommige mensen precies te dom ofzo? Of moeten ze altijd maar commentaar hebben...

Ik zie het een beetje zoals de kooktrend de laatste jaren. Iedereen waant zich door de programma's op tv als een echte chefkok. Alles moet perfect zijn qua cuisine en weet ik veel. De sjiekste termen slagen ze uit hun nek en wat kunnen ze er van seg! Die andere daar bakken er niets van want er is overal wel een opmerking op te maken.

Dit is nu ook met honden. Er zijn verschillende programma's op tv over (her)opvoeden van honden met cesar millan die ver boven de populariteitsdrempel komt. Mensen kijken het en denken dat ze alle honden in de buurt kunnen heropvoeden. Met alle commentaar vandien...

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

Sorry, ik was nochtans van plan om het in mijn eerste post letterlijk te vermelden, maar ben het dus vergeten: hier bij ons mag je nergens je hond loslaten; niet in bebouwde kom, niet erbuiten (jachtgebied), niet in het park, niet op de wandelpaden, niet in het bos.
De meerderheid van de mensen doet dat toch, waaronder ook ik. Tenminste: toch op plekken waar geen verkeer is, langs de straat laat bijna niemand zijn hond los lopen (ik ook niet).
In de praktijk verloopt dit meestal prima, een kleine minderheid niet te na gelaten.

Zoals eerder beschreven gaat dit vooral hier in het park het best, waarschijnlijk vooral omdat iedereen elkaar kent en er een soort van sociale controle is. Het is wel al een paar keer gebeurd dat er iemand was die zijn (niet al te sociale) hond maar naar alles en iedereen liet toelopen, maar die werden er uiteindelijk op aangesproken (in één geval door de wijkagent na een aangifte) en hebben hun gedrag aangepast.

Er is één bos in de buurt waar loslopen officieel niet mag, maar waar de boswachter nieuwelingen inlicht dat het van hem wel mag, mits ze niemand storen. Die boswachter werkt ook mee met het snoeiwerk en op orde houden van de paden enzo, dus die kom je regelmatig eens tegen.
En ondanks dat dit een redelijk druk bos is waar veel hondenwandelaars (zowel los als aan de lijn) en lopers komen, lukt dit dus prima.

Vandaar zou ik het beter vinden, mocht dit systeem overal ingevoerd worden: honden die overal los mogen lopen op plaatsen waar geen auto's zijn, maar wel met regelmatige controle op het naleven van enkele regels.
Een loslooprecht dus, maar onder voorwaarden. En met de mogelijkheid om bepaalde personen (na verschillende klachten) hier op aan te spreken en eventueel te verbieden hun hond nog langer los te laten lopen.
Samengevat: meer vrijheid, maar ook plichten. Zodat hondeneigenaars met sociale honden, maar ook angstige mensen, lopers, fietsers, mensen met aangelijnde honden en mensen met niet zo sociale honden (aangelijnd of loslopend) op hun gemak kunnen wandelen, en de goeden (die honden en eigenaars die zich verantwoordelijk en begripvol gedragen) niet gestraft worden voor de slechten.



honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Sorry, ik was nochtans van plan om het in mijn eerste post letterlijk te vermelden, maar ben het dus vergeten: hier bij ons mag je nergens je hond loslaten; niet in bebouwde kom, niet erbuiten (jachtgebied), niet in het park, niet op de wandelpaden, niet in het bos.
De meerderheid van de mensen doet dat toch, waaronder ook ik. Tenminste: toch op plekken waar geen verkeer is, langs de straat laat bijna niemand zijn hond los lopen (ik ook niet).
In de praktijk verloopt dit meestal prima, een kleine minderheid niet te na gelaten.

Zoals eerder beschreven gaat dit vooral hier in het park het best, waarschijnlijk vooral omdat iedereen elkaar kent en er een soort van sociale controle is. Het is wel al een paar keer gebeurd dat er iemand was die zijn (niet al te sociale) hond maar naar alles en iedereen liet toelopen, maar die werden er uiteindelijk op aangesproken (in één geval door de wijkagent na een aangifte) en hebben hun gedrag aangepast.

Er is één bos in de buurt waar loslopen officieel niet mag, maar waar de boswachter nieuwelingen inlicht dat het van hem wel mag, mits ze niemand storen. Die boswachter werkt ook mee met het snoeiwerk en op orde houden van de paden enzo, dus die kom je regelmatig eens tegen.
En ondanks dat dit een redelijk druk bos is waar veel hondenwandelaars (zowel los als aan de lijn) en lopers komen, lukt dit dus prima.

Vandaar zou ik het beter vinden, mocht dit systeem overal ingevoerd worden: honden die overal los mogen lopen op plaatsen waar geen auto's zijn, maar wel met regelmatige controle op het naleven van enkele regels.
Een loslooprecht dus, maar onder voorwaarden. En met de mogelijkheid om bepaalde personen (na verschillende klachten) hier op aan te spreken en eventueel te verbieden hun hond nog langer los te laten lopen.
Samengevat: meer vrijheid, maar ook plichten. Zodat angstige mensen, lopers, fietsers, mensen met aangelijnde en eventueel niet zo sociale honden op hun gemak kunnen wandelen, en de goeden (die honden en eigenaars die zich verantwoordelijk en begripvol gedragen) niet gestraft worden voor de slechten.



"

Dat zorgt er dan dus wel voor dat mensen met een niet sociale hond gelijk hlemaal geen rechten meer hebben.
ik vind het juist goed dat er parken/ bossen zijn wat losloopgebied is, voor de sociale honden. en een niet losloopplek voor de niet sociale honden. ik vind dat zij evenveel recht hebben om lekker in de natuur te kunnen snuffelen inplaats van enkel op asfalt lopen

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

@ Judith: hier is sprake van een misverstand: bij ons in het park kunnen niet sociale honden wel probleemloos los lopen, net omdat de honden binnen onze hondengemeenschap geleerd zijn om niet zonder toestemming op andere honden af te lopen.
Ik vind dat niet sociale honden ook los mogen lopen, ook op losloopgebied, mits ze goed luisteren. Dat dit mogelijk is, zie ik hier dagelijks.

Ik stoor me niet aan mensen bij wie het toch eens een keertje niet lukt om hun hond bij zich te houden, maar wel aan mensen die hier helemaal geen moeite voor doen (of het opgegeven hebben, dat kan ook).

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

oke, dan snap ik het beter.. maar ik bedoel met niet sociaal honden die aanvallen.
en die kom ik liever niet tegen terwijl ze loslopen.. sterker nog... ik haat het als ik ze tegenkom ;-)

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

" oke, dan snap ik het beter.. maar ik bedoel met niet sociaal honden die aanvallen.
en die kom ik liever niet tegen terwijl ze loslopen.. sterker nog... ik haat het als ik ze tegenkom ;-) "


Je bedoelt die honden die vanuit de verte afgestormd komen om je hond aan te vallen? Die vallen bij mij dus onder "honden die niet luisteren" en onder "baasjes die het niets kan schelen". Want altijd zijn die honden vergezeld van baasjes die een heel eind achterop komen en niet de minste moeite doen om hun hond terug te roepen of tussen te komen (ook niet wanneer ze zien dat jij alle moeite van de wereld moet doen om hun hond van de jouwe weg te houden of te plukken). Excuses hoef je niet te verwachten, en spreek je hen aan, krijg je alleen: "ja, dat doet ze altijd" of "ach, dat is maar spelen" of "Mijn hond is helemaal niet agressief, en al die mensen die zeggen dat ze hun of hun hond al gebeten heeft, liegen!"
Het soort mensen dus die in mijn ideale wereld een verbod op loslopen zouden krijgen.

Maar voor mensen die hun niet-sociale hond los laten lopen, ervoor zorgende dat die binnen een straal van pakweg 30m bij hen blijft en ten allen tijde in hun zicht, die hun hond aanlijnen als een andere hond dicht komt of een ander weggetje inslaan, en waarvan de hond goed luistert en geleerd is om niet naar andere honden toe te lopen, ja, voor die mensen heb ik dus begrip.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

"
Ik vermijd losloopgebieden, dit omdat er teveel honden lopen die niet luisteren naar hun baas/eigenaar.

Ik vermijd parken (geen losloopgebieden), dit omdat er teveel honden lopen die niet luisteren naar hun baas/eigenaar.

Ik loop op straat en verder als dat kom ik niet, hooguit op een gebied waar geen honden mogen komen omdat ik daar veilig met mijn hond kan lopen.

Nu mijn vraag aan jullie;


Ben ik nu gek geworden, of is het wederzijds respect helemaal een eind zoek? "


Tja, het respect is zoek.

Wederzijds zou ik hier weglaten, want ik denk dat jij genoeg respect toont door losloopgebieden te mijden.

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Bij mij in het dorp is er geen enkele plek waar je hond los mag lopen. Er is een terrein van een voormalig ziekenhuis, een heel groot park, waar iedereen zijn hond los laat lopen. Ook de burgemeester, het wordt als ware gedoogd. Hier lopen Mira en Spencer dus ook los. Beiden zijn goed onder appel. Alleen is Mira niet gediend van vreemde, opdringerige honden. Als wij een andere hond zien gaat Mira dus ook aan de lijn. Lijkt mij een duidelijk signaal. Gelukkig begrijpen de meeste mensen dat en houden zij hun hond bij zich. Op een enkeling na ;-)Bij mijn man vorige week nog; er nadert een meneer met een kleine hond. Mijn man vraagt tot 4 keer toe of hij zijn hond bij zich wilt houden. Maar nee hoor! En toen had Mira de hoofd van de andere hond te pakken. Meneer boos op mijn man. Tja, luister dan!!! Het hondje had gelukkig niets. Maar het zijn wel vervelende situaties. Te meer omdat wij al zoveel mogelijk rekening houden met andere honden, door bijvoorbeeld voor andere honden aan de kant te gaan, haar aan te lijnen, niet gaan wandelen wanneer het erg druk is etc.

Spencer loopt ook soms los langs de drukke weg of door het dorp. Hij luistert heel erg goed naar mij en hij valt geen mensen of andere honden lastig. Ik doe dit om te oefenen met hem, om zijn aandacht op mij te focussen. De riem is altijd in de aanslag trouwens.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" http://www.lifecoachcompany.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=66&Itemid=75

Deze kwam ik tegen, heel handig om te lezen voor iedereen die hier heeft gereageerd! "


Een heel duidelijk artikel!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Meningen graag; loslopen buiten losloopgebieden." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 6 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Verkouden?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^