Meningen graag; loslopen buiten losloopgebieden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SallySally

honden foto van Sally

Ten eerste denk ik niet dat dit een probleem is van nu maar dat het probleem er zolang is, als wij op deze "moderne" manier onze honden houden (allemaal op een noepeke). Je hebt gewoon mensen die overal lak aan hebben en honden die soms wat eigenwijs zijn en even niet willen luisteren.

Mijn jack-russel luistert prima als hij los loopt en negeert andere honden maar heel soms ziet hij in zijn ogen toch een heel interessant exemplaar en MOET hij even gaan kijken. Ik roep hem altijd terug en dat lukt praktisch altijd goed. Maar ik zal niet zeggen dat hij nooit eens naar een andere hond gaat.... meestal is het hem trouwens niet eens om de hond te doen (hij negeert ze liever) maar om het baasje/kindjes van die hond, die hij even gedrag wilt zeggen. en komt het vaker voor dat een andere hond naar mijn jack-russel komt gerend.

Honden die aan de lijn lopen in het losloop gebied mag hij echt niet heen. dan pak ik hem ook aan de lijn als we "moeten" passeren tot we ze uit het zicht hebben.

Ik ken het probleem zeker. Onze teckels en onze hond daarvoor, waren ook niet altijd makkelijk met andere honden en waren dan ook nog altijd samen. Het grootste probleem met de teckels was vooral dat ze niet luisterde als je ze terug riep (gingen lekker samen ervan door als ze te veel ruimte kregen)... daar was het eerder zelden als ze wel kwamen :-)
Zij gingen dus bijna nooit los (op oudere leeftijd wel, toen luisterde ze over algemeen goed).... maarja genoeg honden die dan toch even kwamen kijken bij ze. Heel vervelend. Gelukkig zijn het dan teckels en geen echte bijters/meer blaffers...en klein en niet zo sterk..... maar toch. Het hoort gewoon eigenlijk niet dat andere honden zomaar aan gestormd komen. Met onze teckels kwamen wij dus zelden in een losloop gebied toen ze nog jong waren.

Onze andere hond daarvoor ging nooit los, die was niet te vertrouwen met andere honden en de dierenarts... die kon hij wel echt aanvallen. Verder was het een super hond en kon verder met alle diersoorten omgaan. Van konijnen, kippen, paarden, geiten (onze eigen andere honden) en katten. Gelukkig woonde wij toen zo dat wij ruimte genoeg hadden (ook paardenstallen aan huis ed, dat hij de hele dag thuis op ons eigen grond altijd los kon lopen maar met uitlaten moest hij altijd vast.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Meningen graag; loslopen buiten losloopgebieden." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Maar zo'n kind van 5 kunnen al die prima hondeneigenaren ook niets aan doen. heel vervelend voor zo'n kind hoor maar om nu te zeggen dat ik me daar iets van aan kan trekken... nee. Niet omdat ik daar de empathie voor mis, maar simpelweg omdat ik me niet verantwoordelijk kan of wil voelen voor dat soort dingen. Ik snap dan ook niet helemaal waarom je dit voorbeeld steeds aanhaalt.

Wel vervelend natuurlijk, iets voor de ouders om aan te gaan werken, mogelijk met begeleiding, want honden kom je nu eenmaal veel tegen in Nederland. Ik hoop ook oprecht dat die mensen er iets mee en aan gaan doen. "

Ja, ze zijn daar ook mee aan de slag met hun kind. Maar het gaat ook niet zo zeer over de verantwoorde hondeneigenaren, want zijn ze aangelijnd dan kunnen zij en haar ouders natuurlijk een andere kant oplopen.. Maar speelt ze bij haar voor op straat (woonwijk)..en komt er een loslopende hond op haar afgerend... dan kan ik daar wel heel boos om worden. 

Zelf ben ik vroeger een keer bestormd door een grote herder bij mijn ouderlijk huis in de straat.. ik was een jaar of 7. Ik was altijd al bang van die hond en moest om mijn fiets in de schuur te zetten via dat gangetje waar zij naast woonden achterom. Die hond lag dan voor het huis aan een ketting en als ik langs liep met mijn fiets ging hij altijd springen en blaffen en liep ik helemaal aan de andere kant van het gangetje..zodat die hond niet bij me kon. Op een dag was ik met een vriendinnetje aan het stoepkrijten in dat gangetje..want die hond lag eens een keer niet aan de ketting. Opeens hoorden we hard geblaf en kwam die herder vol op ons afgestormd en sprong tegen mij op waardoor ik achterover viel met mn hoofd tegen de schutting.. Ik helemaal in paniek natuurlijk en die hond stond naast mn hoofd te blaffen.. Baasje kwam naar buiten, gilde tegen die hond dat ie naar binnen moest..maar ze kwam daarna niet eens kijken hoe het met ons ging.. Ik ben daarna nog jaren bang geweest van herders.. Ook al was er niet eens echt iets gebeurd..

Joop (Gast)

het probleem is inderdaad, dat mensen geen rekening meer met elkaar houden
 
maar goed, die "verhuftering" is overal in de maatschappij waarneembaar
 
als je een aangelijnde hond tegenkomt, lijn die van jezelf dan ook even aan
 
dat is toch een kleine moeite?
 
vaak heb ik het idee, dat mensen bang zijn om "af te gaan", ze weten dat hun hond niet luistert, en ze voelen zichzelf voor l*l staan als ze 15 x roepen "kom hier! kom hier!" dus dan roepen ze maar helemaal niet meer... en laten alles maar begaan
 
dus dan sta je daar met je hond-hond agressieve Stafford, of je Chihuahua van 1.5 kilo
 
"ja, maar hij doet niets hoor!"
 
en helemaal mooi: het probleem wordt dan bij de tegenoverliggende partij gelegd:
 
"JOUW hond is agressief" (terwijl die aan een lijn loopt)
"je moet je Chihuahua niet optillen" (nee, ik moet 'm laten vertrappelen zeker)
 
misschien een oplossing:
 
ik blokkeer zelf altijd zo'n tegenmoetkomende niet-luisterende stuiterbal
ik laat mijn eigen honden zitten, ga ervoor staan, en roep met een lage stem "NEE" of "TERUG NAAR DE BAAS"
bijna alle honden snappen dat direct
en de baasjes ook, merk ik ;-) 
al zijn die niet altijd even amused... maar goed, dan hadden ze hun hond maar moeten opvoeden

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" Inderdaad, dat zeg je heel goed. Dat bedoel ik dus ook te zeggen, met de omgekeerde wereld en het respect wat helemaal zoek is.

Ik dacht, misschien ligt het aan mij en ben ik wel een asociale staffordeigenaar maar nee dus. "


Nee, dat ben je niet...
Zondag liep ik met mijn mannen in het losloopbos hier in het dorp.
Mijn mannen zijn nogal onbesuisd, net als de meeste honden die daar lopen..
Ik kwam een baas met een loslopende ( ik meen) pitt bull tegen, die liep gewoon naast zijn baas...
En ik weet niet of het de lente is...maar mijn oudste reu dook er op af, niets kwaads in de zin hoor, maar wel erg opdringerig....luisterde ook even niet meer... Godzijdank negeerde de andere hond hem volkomen, ook na herhaling van Bamse.... hij bleef onverstoord naast zijn baas lopen....

Dat was voor mij wel een wauw moment... voor zowel de hond als voor zijn baas...
Ik besef me heel erg goed dat dit heel fout had kunnen aflopen....
Andere hond was ook een reu trouwens.., ik heb even sorry gezegd tegen de baas.
Als dit mis was gegaan was het zeer zeker mijn fout geweest hoor...!

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

hier ook is het wederzijds respect weg.
Ik loop hier wel eens door het parkje, maar probeer op momenten te gaan dat er eigenlijk niemand is. Maar soms lopen er wel mensen met honden, hond los etc. Ja ik loop er met 4 honden, en 2 ervan moeten er niets van hebben van vreemde honden. 1 is erg waaks om mij en zijn roedel te beschermen. En die ander houd gewoon niet van andere honden die ze niet kent.

Mijn honden lopen niet los in het parkje, alleen op het omheinde losloop veld. Verder als mensen hun hond niet bij zich kunnen houden, tja, dan hapt mijn hond maar. Ik kan ze echt niet tegen houden. Is dan ook de schuld van de eigenaar die zijn hond bij zich moet houden.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

" Als jou hond dat word gepakt door een niet sociale hond en hij overleeft het niet wie zijn schuld is het dan?
Denk je ook wel eens aan de gevolgen van jou handelen en wat voor gevolgen het kan hebben voor de andere eigenaar? Vast niet.... "


Net alsof ik geen rekening met een ander houd. ;-) Als je al mijn posts hebt gelezen, kun je zien dat het niet zo zwart-wit ligt.

honden page profiel IkkesIkkes

honden foto van Ikkes

Scotty is redelijk sociaal voor een puber. Maar naar achteren toe (naar het losloopgedeelte en Scott aan de lijn) komen we lang 2 huizen met beveiliging herders. Zolang ik afstand houd reageert Scotty niet. Prima dus.
Maar als ik die honden (2 huizen en dus 2 eigenaars) buiten tegenkomt lopen ze los. Geen losloopgebiet. En meestal hebben ze ook geen riem bij zich. Ik probeer zoveel mogelijk uit de buurt te blijven. En ze zeggen dat hun honden niets doet. Oke maar waarom borstel je hond dan als hij niets doet? Waarom blaf hij?, waarom vertrouw ik zijn houding niet?
Dat waar ik ik tik denken dus veel meer mensen zo over.
Scotty gaat inderdaad alleen op het losloopstuk los. En hij heeft er geen problemen mee om aan de riem te lopen. Zolang hij kan snuffelen is het goed.
Ik denk niet dat mijn hond een uitzondering is. Dus de zin van ja maar mijn hond moet los lopen want??? snap ik nog steeds niet

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje.

honden foto van HollandsMecheltje.

Ik vind honden die niet onder appel staan gewoon vast moeten
Makkelijk zat er kan van alles gebeuren
en als ze zo graag los laten lopen doen ze dat maar in een omheind stuk


Want als ik ergens een hekel aan is dat honden op mijn hond afkomen lopen als ze vast zit
en dan het gewoon maar laten gaan en doen of mijn hond de moordmachine is
terwijl die hondjes tekeer gaan en lopen happen naar Hope maar goed dat mag blijkbaar allemaal ;-)

honden page profiel ..

honden foto van .

dit zal ongetwijfeld mensen tegen het zere been gaan schoppen O-)

tja sorry hier nog zo'n irritant mens dan O-)
nu lopen mijn honden dan wel los op plekken waar ze los mogen, meerendeels omdat het park waar ze officieel niet losmogen te veel katten lopen en ik geen zin heb om me jongste hond van de weg te schrapen omdat ze onder een auto loopt. dus levensgevaarlijk, maar in het park ernaast mogen ze los en gaan ze dus ook los. Mijn honden kennen de leefregels, kennen de commando's maar helaas heb ik geen robots. en er zijn ook wel eens keren dat ze me commando's negeren en gewoon doodleuk even gaan kijken wat er aan de hand is. Overigens zijn mijn honden gewoon netjes en beleefd, zullen niet er op af stormen, zullen niet happen of aanvallen maar willen wel even komen kijken of ze kennis kunnen maken...  Heeft absoluut niks te maken met geen wederzijds respect voor een ander. Maar zou ik daarom mijn honden niet meer los mogen laten lopen? Dat vind ik wel erg ver gaan! Het losloop gebied was toch voor iedereen? Hebben jullie dan allemaal perfecte honden? ;-) Wederzijds respect zou ook fijn zijn vanaf de andere kant dat soms mensen ook hun best doen maar het wel eens "fout" kan gaan. Het moet toch wel echt van beide kanten komen. 

Ik doe mijn best om m'n honden in het gareel te houden, maar ja ik heb ze niet voorgeprogrammeerd en ze zijn nog steeds levende wezens met een eigen wil van tijd tot tijd, En ook die kunnen fouten maken, of zelfs even schijt hebben aan mij. Ik vind het heel vervelend als ze problemen veroorzaken voor een ander en zal altijd mijn excuus aanbieden, Maar dan hoef ik niet mee te maken dat iemand mij zou gaan afblaffen omdat mijn honden voor eens niet geluisterd hebben. Gaat het dan fout is dat vreselijk maar je zult mij niet horen schreeuwen dat het alleen de fout van de ander is. (ook dat komt namelijk van 2 kanten).

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Eens hoor, kan me hier helemaal in vinden ;-)

Maar wat ik eerder al aangaf, men gaat zo makkelijk uit van het negatieve of geeft het negatieve zo'n prominente plek. Shit happens, schouders ophalen en doorgaan met ademhalen. Respect is ook accepteren dat iets wel eens mis gaat en dan toch normaal met elkaar om kunnen gaan. :-D

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Wat een verademing, wij irritante mensen begrijpen elkaar. ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

tsja..persoonlijk zou ik er als honden-eigenaar een stuk minder problemen hebben als een hond in een losloopgebied niet 100% luistert.. Honden zijn inderdaad geen robots en niet 100% betrouwbaar.. en je moet soms ook oefenen met je hond op loslopen.. En dan is een losloopgebied/parkje een 1000x beter idee dan een woonwijk vol auto's, andere honden die niet zo vriendelijk zijn, andere dieren en mensen die niet van loslopende honden gediend zijn..

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" Eens hoor, kan me hier helemaal in vinden ;-)

Maar wat ik eerder al aangaf, men gaat zo makkelijk uit van het negatieve of geeft het negatieve zo'n prominente plek. Shit happens, schouders ophalen en doorgaan met ademhalen. Respect is ook accepteren dat iets wel eens mis gaat en dan toch normaal met elkaar om kunnen gaan. :-D "

;-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Tuurlijk mag het wel eens fout gaan in een losloopgebied. er is geen 1 hond die 100% luistert. maar het mag niet fout gaan op een plek waar de hond niet eens los mag.
je moet gewoon kunnen wandelen zonder dat er een hond bij je komt op plekken waar een aanlijnplicht is, waarom denk je anders dat er een aanlijnplicht is?!
Dat is het hele idee van een aanlijnplicht, dat mensen daar kunnen wandelen zonder dat ze een andere hond tegen zich aan krijgen

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ben het dus ook helemaal eens met Dusty & Gaya en hun baasje , want jij hebt het over een losloopgebied!!!
Het gaat ook om de wil om aan een ander te denken. dat je hond dan een keer niet luistert , dat heeft iedereen wel eens.
ik ben ook wel eens bestormt door een labrador puber die even bananen in z'n oren had.. was vooral heel vervelend voor het baasje zelf omdat die zich dood schaamde.. we hebben daarna nog even zitten kletsen. even wat hoop aan het baasje gegeven dat het snel beter gaat... en toen weer lekker door gewandeld.. helemaal geen punt. maar dat is een losloopgebied, en dat vind ik dus anders dan op een plek waar honden niet los mogen lopen.

Ik heb jayla als puber ook lang aan de lijn moeten houden omdat ze te graag naar kinderen en andere honden wilde gaan.. heel vervelend maar het is dan even niet anders, na veel oefenen negeert ze nu alle kinderen en komt ze terug als er een aangelijnde hond loopt zodat ik haar kan aanlijnen. ook bij mij gaat het echt wel eens ff niet goed..

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

Ja ik heb ook een puber die over enthousiast is laat haar in het losloop gebied  niet constant los let erg op de omgeving.  ze is lief maar springt erg tegen mensen op helaas krijg ik dat er maar niet uit omdat er altijd wel iemand is die het beloond dus proberen maar te voorkomen. En een tip laat nooit je pup door iedereen aaien Ze reageert enthousiaste op de baasjes als op de hondjes alleen vinden niet alle honden het leuk als hun baasje besprongen wordt en ik moet er niet aan denken dat ze een kind omver springt.  Toch kan ik het niet altijd voorkomen in het losloop gebied en doe ik er alles aan om haar onder apel te krijgen cursussen trainen ga op rustige tijden maar kan het niet altijd voorkomen... Hopelijk wordt het snel beter. Ga nu vaak heel vroeg op pad iedere ochtend 8 uur  ben ik in  een bos waar bijna niks komt is wel geen losloop..maar kan daar goed trainen en met de bal spelen. 1 of 2 keer per week naar het losloop gebied op rustige tijden als ik haar daar aan de riem heb merk ik dat veel baasjes hun hond ook aan de riem doen wat natuurlijk niet hoeft. Vaak leg ik uit waarom en vaak mag ze dan los ben ik erbij kan ik haar corrigeren als ze springt en kan ze even lekker met de hond spelen. Er zijn ook keren dat ze goed luistert iedere hond heeft zijn eigen karakter en ze is nog jong.  Mijn vorige hond luisterde perfect maar Tara doet al veel heel goed is heel slim maar heeft soms bananen in haar oren en ziet nergens gevaar in. Ik schaam me soms mensen zullen wel denken voed dat beest op .. als ze een paar handschoenen gejat heeft
Maar ik kan op de leeftijd van 15 maanden ook niet verwachten dat ze perfect luistert.
Ik ga er van uit dat mensen in het losloop gebied daar ook wat rekening mee houden. Ze gaat steeds beter aporteren en zoekt de dummy ze heeft er zoveel plezier in.
Ik heb ook een kleine hond gehad uit het asiel die dacht dat hij groot was  en met alle reuen wou vechten, ik kom met hem ook nooit ver lopen of naar het park  dus ik begrijp dat probleem heel goed. Ook voor hem had ik een bos gevonden waar hij aan de riem mee kon maar ontspannen lopen is anders gelukkig is Tara alleen speels denk ik dan maar
Mijn vorige hond  Lizzy luisterde perfect was heel onderdanig  en was erg bal gericht die kon overal los.
Maar onze Tara is heel anders van karakter een echte uitdaging... maar we geven niet op

honden page profiel Jessie en Eli Jessie en Eli

honden foto van Jessie en Eli

Mij valt het juist op dat mensen WEL hun hond aanlijnen als ze een grote aangelijnde hond tegenkomen en NIET als ze mij tegenkomen met een chihuahua die asngelijnd is. Alsof het niet erg is dat mijn hond naar hun hond uitvalt als die op mijn hond afrennen. En jah een grote hond maakt meer indruk.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Mij valt het juist op dat mensen WEL hun hond aanlijnen als ze een grote aangelijnde hond tegenkomen en NIET als ze mij tegenkomen met een chihuahua die asngelijnd is. Alsof het niet erg is dat mijn hond naar hun hond uitvalt als die op mijn hond afrennen. En jah een grote hond maakt meer indruk. "


Dat is ook vreemd ja! ik moet eerlijk zijn dat ik juist bij die kleintjes extra voorzichtig ben. vind het ook vervelender als het bij een kleintje fout gaat dan bij een grote hond.. klinkt misschien een beetje raar en het zou waarschijnlijk even erg moeten zijn, maar zo'n kleintje heeft sneller last van mijn hond, dan een grote dat zou hebben heb ik dan het idee van.

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia

" dit zal ongetwijfeld mensen tegen het zere been gaan schoppen O-)

tja sorry hier nog zo'n irritant mens dan O-)
nu lopen mijn honden dan wel los op plekken waar ze los mogen, meerendeels omdat het park waar ze officieel niet losmogen te veel katten lopen en ik geen zin heb om me jongste hond van de weg te schrapen omdat ze onder een auto loopt. dus levensgevaarlijk, maar in het park ernaast mogen ze los en gaan ze dus ook los. Mijn honden kennen de leefregels, kennen de commando's maar helaas heb ik geen robots. en er zijn ook wel eens keren dat ze me commando's negeren en gewoon doodleuk even gaan kijken wat er aan de hand is. Overigens zijn mijn honden gewoon netjes en beleefd, zullen niet er op af stormen, zullen niet happen of aanvallen maar willen wel even komen kijken of ze kennis kunnen maken...  Heeft absoluut niks te maken met geen wederzijds respect voor een ander. Maar zou ik daarom mijn honden niet meer los mogen laten lopen? Dat vind ik wel erg ver gaan! Het losloop gebied was toch voor iedereen? Hebben jullie dan allemaal perfecte honden? ;-) Wederzijds respect zou ook fijn zijn vanaf de andere kant dat soms mensen ook hun best doen maar het wel eens "fout" kan gaan. Het moet toch wel echt van beide kanten komen. 

Ik doe mijn best om m'n honden in het gareel te houden, maar ja ik heb ze niet voorgeprogrammeerd en ze zijn nog steeds levende wezens met een eigen wil van tijd tot tijd, En ook die kunnen fouten maken, of zelfs even schijt hebben aan mij. Ik vind het heel vervelend als ze problemen veroorzaken voor een ander en zal altijd mijn excuus aanbieden, Maar dan hoef ik niet mee te maken dat iemand mij zou gaan afblaffen omdat mijn honden voor eens niet geluisterd hebben. Gaat het dan fout is dat vreselijk maar je zult mij niet horen schreeuwen dat het alleen de fout van de ander is. (ook dat komt namelijk van 2 kanten). "



Hier gaat het niet alleen om losloopgebieden.

Het valt me op dat de mensen die hun hond "overal" laten los lopen, voornamelijk reageren met woorden over het losloopgebied.

Maar ik heb ook al aan Josè gevraagd (die mij overigens niet beantwoord helaas) wat gebeurt er als jullie hond, buiten losloopgebied om, op mijn hond af komt (stormen hoeft heus niet) en gebeten wordt door mijn hond? Of zal ik dan zeggen; tja jij laat hem/haar los lopen..

En buiten dat, vind ik dat mensen buiten het losloopgebied om geen last hoeven te hebben van andermans honden. Jij hebt een hond, en ik heb een hond. Ik val niemand lastig met mijn hond, waarom wordt ik dan wel lastig gevallen in zulke situaties?

En wat is dat, die reactie continue met, JA HIJ LUISTERT 9 VAN DE 10 KEER! Maarja, het is geen robot, dus hij kan mij ook wel eens negeren!

Potverdikkeme denk ik dan, ik laat mijn hondagressieve hond toch ook niet los op straat lopen, en als hij dan eens niet luistert aangeven: JA KAN GEBEUREN HÈ, TIS GEEN ROBOT!

En dan nog even Frank, die reactie over jaaaaaa, maarja het negatieve wordt zo onderstreept en je kunt je beter richten op de positieve ervaringen...

Ik snap je reactie, maar dan is het misschien beter dat je alleen de leuke hondenverhalen leest.

Overigens vraag ik me iets af;

Bestaat er bij jullie niet zoals een aanlijnplicht binnen de woonwijken? Ik heb het idee dat het bij ons namelijk niet geldt, terwijl ik toch zeker weet dat het verplicht is.... Nogmaals jammer dat hier geen bekeuringen voor gegeven worden. Zou de politie een hoop opleveren.

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia

Sorry 2 x

honden page profiel Jessie en Eli Jessie en Eli

honden foto van Jessie en Eli

" Ik loop dan met een hondje van twee kilo waar dus laatst een enorme bull mastif op afgestormd kwam. Vraag me dan altijd af wat die mensen denken? Goh, kunnen ze even lekker samen spelen? Ja gezellig hoor. "


Herkenbaar..

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

"


Hier gaat het niet alleen om losloopgebieden.

Het valt me op dat de mensen die hun hond "overal" laten los lopen, voornamelijk reageren met woorden over het losloopgebied.

Maar ik heb ook al aan Josè gevraagd (die mij overigens niet beantwoord helaas) wat gebeurt er als jullie hond, buiten losloopgebied om, op mijn hond af komt (stormen hoeft heus niet) en gebeten wordt door mijn hond? Of zal ik dan zeggen; tja jij laat hem/haar los lopen..

En buiten dat, vind ik dat mensen buiten het losloopgebied om geen last hoeven te hebben van andermans honden. Jij hebt een hond, en ik heb een hond. Ik val niemand lastig met mijn hond, waarom wordt ik dan wel lastig gevallen in zulke situaties?

En wat is dat, die reactie continue met, JA HIJ LUISTERT 9 VAN DE 10 KEER! Maarja, het is geen robot, dus hij kan mij ook wel eens negeren!

Potverdikkeme denk ik dan, ik laat mijn hondagressieve hond toch ook niet los op straat lopen, en als hij dan eens niet luistert aangeven: JA KAN GEBEUREN HÈ, TIS GEEN ROBOT!

En dan nog even Frank, die reactie over jaaaaaa, maarja het negatieve wordt zo onderstreept en je kunt je beter richten op de positieve ervaringen...

Ik snap je reactie, maar dan is het misschien beter dat je alleen de leuke hondenverhalen leest. "


Nou excuus, lees ik nu pas hoor (heb o.a. de directe reacties uitgeschakeld). Dat is inderdaad mijn verantwoordelijkheid, lijkt me nogal duidelijk. Had net ook al gezegd: zo zwart/wit is het echter niet. Nogmaals: Sam luistert wel, het kan echter eens gebeuren dat het niet zo is. Daarom laat ik hem wel loslopen, ook in gebied waar het officieel niet mag (maar waar ik dat veilig acht, o.a. waar het overzichtelijk is om niet in deze situaties terecht te komen). Hier in de buurt is namelijk geen losloopgebied, ga niet met een hond die wagenziek is 30 min. rijden om wel in losloopgebied terecht te komen. Dus doe ik het op mijn manier, daar is dan bijna niemand het mee eens blijkt (ook aan de rode pijl), maar dat is dan maar zo. Ik ben gelukkig nog nooit iemand tegen gekomen die kwaad wordt omdat het tijdens het trainen wel eens mis is gegaan. Zelf word ik ook niet kwaad als er een hond op ons af komt. Ook nogmaals: leven en laten leven, niet overal zo aan storen...

Edit: misschien overbodig om te zeggen, maar om misverstanden te voorkomen: dat wil niet zeggen dat ik geen rekening met anderen houd, zoals al werd geschetst, ik doe er alles aan om anderen niet tot last te zijn. Misschien woon ik ook wel in een vredelievende omgeving, heb nooit last van anderen en ook niet van agressieve honden trouwens.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

"


Hier gaat het niet alleen om losloopgebieden.

Het valt me op dat de mensen die hun hond "overal" laten los lopen, voornamelijk reageren met woorden over het losloopgebied.

Maar ik heb ook al aan Josè gevraagd (die mij overigens niet beantwoord helaas) wat gebeurt er als jullie hond, buiten losloopgebied om, op mijn hond af komt (stormen hoeft heus niet) en gebeten wordt door mijn hond? Of zal ik dan zeggen; tja jij laat hem/haar los lopen..

En buiten dat, vind ik dat mensen buiten het losloopgebied om geen last hoeven te hebben van andermans honden. Jij hebt een hond, en ik heb een hond. Ik val niemand lastig met mijn hond, waarom wordt ik dan wel lastig gevallen in zulke situaties?

En wat is dat, die reactie continue met, JA HIJ LUISTERT 9 VAN DE 10 KEER! Maarja, het is geen robot, dus hij kan mij ook wel eens negeren!

Potverdikkeme denk ik dan, ik laat mijn hondagressieve hond toch ook niet los op straat lopen, en als hij dan eens niet luistert aangeven: JA KAN GEBEUREN HÈ, TIS GEEN ROBOT!

En dan nog even Frank, die reactie over jaaaaaa, maarja het negatieve wordt zo onderstreept en je kunt je beter richten op de positieve ervaringen...

Ik snap je reactie, maar dan is het misschien beter dat je alleen de leuke hondenverhalen leest.

Overigens vraag ik me iets af;

Bestaat er bij jullie niet zoals een aanlijnplicht binnen de woonwijken?  Ik heb het idee dat het bij ons namelijk niet geldt, terwijl ik toch zeker weet dat het verplicht is.... Nogmaals jammer dat hier geen bekeuringen voor gegeven worden. Zou de politie een hoop opleveren. "

Als jij je hond vast hebt, mijn hond stormt op jouwe af en wordt gebeten. Is absoluut niet jouw schuld.
Mijn hond is mijn alles maar soms moet ze ook voelen om te leren.
Ze is al vaker bijna gebeten door een hond nadat ze uitdaagde. En dan zeg ik zelf ook: eigen schuld!

natuurlijk moet ze niet ernstig verwond raken maar boos op een ander zal ik om die reden nooit worden.

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Ja je kan naar een losloopgebied gaan wanneer je toch geen controle hebt over je hond, als een goed excuus zeg maar.... ':-). Ik Ben het met de topic starter eens, er zijn nog maar weinig mensen die hun eigen hond(en) onder controle hebben. Ik krijg dan ook allerhande vreemde excuses te horen waarom de hond "zo graag" even kennis wil maken met die van mij..... Ik persoonlijk vind het juist in een losloopgebied heel erg belangrijk dat je de hond juist onder controle hebt, het hoort eigenlijk een soort van beloning te zijn dat de hond meer vrijheid krijgt, dus eerst controle en dan de beloning (laat dit ook nog meestal de juiste volgorde zijn in de moderne beloningsmethodes?). Als iedereen wat meer investeert in het opvoeden van zijn eigen hond(en), de honden werkelijk leren op de baas te letten onder alle omstandigheden, ook wanneer er dus veel prikkels zijn. En zolang dat nog niet gaat is het geen ramp om de hond gewoon kort aan de lijn te houden....':-) Btw.de meeste honden vinden het prettiger om dicht bij de baas te zijn dan 25 mtr. verderop zonder baas.....

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik zei net een stukje terug dat ik er minder probleem mee heb als een hond in een losloopgebied toevallig toch een keer op iemand anders afloopt.. Maar het moet inderdaad geen excuus zijn om je hond op niet op te voeden, dat het gebied een losloopgebied is.Je moet natuurlijk wel je best doen om je hond te laten luisteren en op te voeden :-)
Maar goed, als ik een sociale hond had waarmee ik in zo een losloopgebied zou wandelen..zou ik er geen drama van maken als er af en toe eens een keer een hond komt kijken..dat kan je eigenlijk gewoon verwachten in een losloopgebied..dat dat wel eens gaat gebeuren.
Buiten een losloopgebied denk ik er heel anders over; of je houd je hond bij je, of hij gaat aan de lijn..

honden page profiel Anna & Misha Anna & Misha

honden foto van Anna & Misha

hmm ik begrijp u wel en ik moet toegeven, ik laat mijn hond ook los in park waar niet mag en hij luisterd ook niet echt goed naar mij. Ik kijk wel rond en als ik een hond zie krijg ik die meestal te pakken ik kan die nie altijd aan de lijn houden hij heeft ruimte nodig om te rennen en tot mijn weten hebben we maar één losloopweide in mijn stad die ik nog nooit leeg heb gezien, die redelijk ver is om nog voor werk daar naartoe te gaan. Op straat kan ik het ook niet verdragen vooral als ze hun hond dan achter mijne laten lopen zonder te vragen of het geen agressieve is.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Nogmaals jammer dat hier geen bekeuringen voor gegeven worden. Zou de politie een hoop opleveren. "


Ik twijfel ook regelmatig of ik geen melding moet doen. Maar er lopen hier 2 honden los die niet aardig zijn (labje en chi) en 5 die wel aardig zijn en netjes onder appél staan. Tja, het hoort niet, maar om nou die mensen die wel een perfect opgevoede hond hebben last te bezorgen...

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Tja, zo baasje , zo hond..

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Die waarderingen schieten me wel verkeerd hoor, niet met me eens zijn oké, maar om nu werkelijk oneens uit te delen (staat me bij dat dat in het leven is geroepen voor schadelijke antwoorden?). Ben het met velen ook niet eens, maar om daarvoor nu oneens uit te delen... O-)

honden page profiel ..

honden foto van .

"


Hier gaat het niet alleen om losloopgebieden.

Het valt me op dat de mensen die hun hond "overal" laten los lopen, voornamelijk reageren met woorden over het losloopgebied.

Maar ik heb ook al aan Josè gevraagd (die mij overigens niet beantwoord helaas) wat gebeurt er als jullie hond, buiten losloopgebied om, op mijn hond af komt (stormen hoeft heus niet) en gebeten wordt door mijn hond? Of zal ik dan zeggen; tja jij laat hem/haar los lopen..

En buiten dat, vind ik dat mensen buiten het losloopgebied om geen last hoeven te hebben van andermans honden. Jij hebt een hond, en ik heb een hond. Ik val niemand lastig met mijn hond, waarom wordt ik dan wel lastig gevallen in zulke situaties?

En wat is dat, die reactie continue met, JA HIJ LUISTERT 9 VAN DE 10 KEER! Maarja, het is geen robot, dus hij kan mij ook wel eens negeren!

Potverdikkeme denk ik dan, ik laat mijn hondagressieve hond toch ook niet los op straat lopen, en als hij dan eens niet luistert aangeven: JA KAN GEBEUREN HÈ, TIS GEEN ROBOT!

En dan nog even Frank, die reactie over jaaaaaa, maarja het negatieve wordt zo onderstreept en je kunt je beter richten op de positieve ervaringen...

Ik snap je reactie, maar dan is het misschien beter dat je alleen de leuke hondenverhalen leest.

Overigens vraag ik me iets af;

Bestaat er bij jullie niet zoals een aanlijnplicht binnen de woonwijken?  Ik heb het idee dat het bij ons namelijk niet geldt, terwijl ik toch zeker weet dat het verplicht is.... Nogmaals jammer dat hier geen bekeuringen voor gegeven worden. Zou de politie een hoop opleveren. "

Met alle respect hoor, maar ik heb dus geen hond-agressieve hond dus waarom zou die zijn leven lang aan de lijn moeten omdat ze niet altijd direct terug komen als ik ze roep? Ik heb voor het ras van mijn honden gekozen omdat ik dat eigenwijze, zelfstandige gedeelte ook heel erg waardeer. maar helaas heeft dat soms ook de keerzijde dat je me jongste hond ergens tegen kan komen terwijl ik een paar 100 meter verderop staat. omdat ze nou juist een lekker luchtje rook. 
Ze komt terug als ik fluit, misschien niet na 1x of na 2x maar ze komt wel terug dus waarom zou ze dan niet mogen genieten van een stukje vrijheid? 

Het schiet mij het verkeerde keelgat in dat een hond die gewoon netjes sociaal is, maar zo nu en dan alle 4 de middelvingers op steekt maar aan de riem moet omdat het 1 op de 10-20x fout gaat dat we een hond tegen komen en ze niet direct komen, ze de hond negeren of ik ze kan afleiden? 
Nee sorry dat krijg je er bij mij niet in, noem mij dan maar onverantwoordelijk, onsociaal naar mijn mede mens, En hoe in vredesnaam moet ik oefenen met terug komen op bevel als mijn honden die nog niet altijd luisteren niet los mogen lopen omdat ik anders andere in hun vaarwater zit? 

Ze lopen hier niet los op plekken waar het niet mag, dat ik het soms nog wel kan snappen dat men dit doet als er werkelijk in heinde en verte geen loslooplocaties zijn voor honden ja kan dan ik snappen dat men soms die boete wel riskeert. 

Woonwijken loopt geen hond van mij los mij te gevaarlijk. Maar om het even anders te stellen, zou je mijn oudste hond nog beter los tegen kunnen komen dan aan de riem, Want los kan hij 9 van de 10x namelijk wel negeren. Dus ik weet ook heel goed hoe het is om met een minder sociaalvaardig hond te wandelen. Alleen gaat het los van de riem super en aan de riem met vlagen niet.  

Als je mijn reactie goed had gelezen had je onderaan gezien dat ik vermelde dat als er toch een incident zou gebeuren het niet alleen de fout van de andere hond zou zijn, maar net zo goed van mij als de andere honden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Meningen graag; loslopen buiten losloopgebieden." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 6 12 3 45 6
Volgende forumvraag: Verkouden?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^