Meningen graag; loslopen buiten losloopgebieden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Precies, dat hoort in een losloopgebied. Ik erger me ook kapot aan mensen die hun hond ook buiten het losloopgebied los laten lopen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Meningen graag; loslopen buiten losloopgebieden." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 2 doggies

honden foto van Eurasier jongen

" Mijn uitganspunt voor dit topic is ook niet om uiteindelijk op 1 mening uit te komen, maar juist andere meningen te horen van andere hondeneigenaren.

Geloof me, ik hoor weinig commentaar als ik op straat loop, omdat mensen zich meteen omdraaien als ze mij zien aan komen lopen. Zelfs al iemand gehad die op haar hakken haar hondje uitliet en toen ze mij zag wegrende.
Terwijl ik mijn hond NOOIT los heb en hij 9 van de 10 x ontspannen naast me loopt, niet blaft en hooguit een andere hond bekijkt/nakijkt. "




@ Sylvia ik ga er vanuit dat je oprecht naar de meningen van anderen vraagt,maar tergelijkertijd vraag ik mij dan altijd af,wat men met deze meningen kan en wil en wat er met de discussie wordt beoogt.
Zeker gezien deze reactie van je.

Wat mij betreft gaat het niet om wij en zij,maar om hoe met elkaar.

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

honden foto van Jessica

Ik vind dit een leuke vraag en kan hem door mijn eigen ervaring van beide kanten bekijken.
Onze oude hond Galo was een Bullterrier x Dogo Argentino. Hij kon niet met de meeste reuen. Dus hij was altijd aangelijnd. Ik liep alleen op rustige tijden om zo de meeste honden te ontlopen. Het gekke was dat ik hier in de woonwijk de meeste loslopende honden tegen kwam welke niet onder appel staan. Dit heeft wel eens voor spannende momenten gezorgd.  Want het gekke was dat de meeste loslopende honden namelijk ook niet zo sociaal waren. 

Nu heb ik een Old English Bulldog x Cane Corso en deze kan werkelijk met alle honden. Dus ik ga elke dag wel na het park (losloop gebied) Zij staat nog niet 100 % onder appel. Toch kom ik hier regelmatig een man tegen met een Stafford, welke altijd aangelijnd is omdat hij een keer een hond bijna heeft verscheurd. Ik vraag me werkelijk af waarom hij in een losloop gebied gaat lopen. Maar ook hij heeft natuurlijk het recht. Door mijn oude hond heb ik ogen in mijn rug gekregen en als ik nu ergens honden tegen kom welke aangelijnd zijn probeer ik mijn hond aan te lijnen of af te leiden door snel weg te lopen. Ook bij honden welke ik niet helemaal vertrouw. zorg ik er voor dat mijn hond er niet in de buurt bij komt. Ik heb er niks aan als het fout gaat. En ik kan me ook werkelijk erg boos maken om mensen die zo makkelijk er over doen.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Tja ik ga me er niet meer druk om maken, ik zeg gewoon, dat doet die anders nooit! Dan mag je hond gewoon alles, daarbij 9 jaar heb ik altijd rekening met iedereen gehouden met gevolg dat ik met een knokkende hond aan de riem zat door dat loslopende gepeupel, nu loopt de mijne ook los en het gekke is, nu roepen mensen hun hond wel terug.

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia

"



@ Sylvia ik ga er vanuit dat je oprecht naar de meningen van anderen vraagt,maar tergelijkertijd vraag ik mij dan altijd af,wat men met deze meningen kan en wil en wat er met de discussie wordt beoogt.
Zeker gezien deze reactie van je.

Wat mij betreft gaat het niet om wij en zij,maar om hoe met elkaar. "



Wat is er mis met mijn reactie als ik vragen mag dan? Ik probeer met de schuingedrukte zin aan te geven dat ik nooit de meningen van andere mensen hoor op straat in bepaalde situaties. Dus ik ben er oprecht benieuwd naar wat nu maakt dat andere mensen vinden dat hun hond buiten losloopgebieden om los laten lopen terwijl deze niet onder apel staan en waar er niet ingegrepen wordt door de eigenaar indien nodig.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Ik weet niet waar alle mensen hierboven wandelen.. Maar mag ik weten waar? Want ik wil dolgraag eens mensen als jullie tegenkomen. 
Ik heb namelijk juist altijd mijn kleine hond vast als er grote honden aankomen en juist die eigenaren laten hun hond op mijn hond afstormen.. Met al de nodige angst en problemen van mij en Merry..

Ik zou weleens mensen willen tegenkomen met een grote hond die hun hond ook gewoon bij zich houden als die van mij aan de riem zit..
Misschien dat ik dan ook eens over mijn angst voor grote honden heen kom..

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

kom maar gezellig naar Barneveld :-)
mijn hond is dan wel niet heel groot, maar lijkt me gezellig om samen te wandelen :-D

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Het kent twee kanten.

Ik begrijp heel goed wanneer er weinig voorzieningen zijn en je hebt gewoon een sociale hond dat je denkt nou het kan wel even.

Maar het risico is dan dat er wat kan gebeuren. Weegt dat op tegen vrijheid? Valt over te discussieren.

Nu met een asociale hond is er voor mij ook de andere kant. Ik ga uiteraard niet naar losloopgebieden of plekken waarvan je kunt verwachten dat ze losgelaten worden.

Maar als er eentje op me af komt denk ik niet 'oh een hond'. Dan denk ik tralala hoe gaan we ons hier uit redden.

Met mijn hond valt direct niet meer te wandelen, die kan ik direct mee naar huis nemen. Afgezien van dat is het erg handen en voeten werk want die gaat compleet over de rooie en in grijpstand.

Ik verwacht geen begrip maar respect krijg je ook niet. Want geef de andere hond gericht een schop of weer af met je benen (ja dat is vele male vriendelijker dan mijn prinses d'r kaken) en nou.. Je moet het horen.

Want dat vraag ik me dan wel af. Zouden de mensen die hun hond loslaten op de gok dat accepteren?

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

" kom maar gezellig naar Barneveld :-)
mijn hond is dan wel niet heel groot, maar lijkt me gezellig om samen te wandelen :-D "

Barneveld is prachtig om te wandelen inderdaad!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ben je er wel eens geweest? ik wandel altijd in het schaffelaarse bos :-D niet heel groot, maar wel heerlijk om te wandelen.. en lekker veel water voor mijn waterliefhebber :-D
maar ik zal even proberen ontopic te blijven :-D

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik laat de hondjes zowel in losloopgebieden als in gebieden waar dit niet is toegestaan los. Maar alleen op plekken waar ik met een ruimte bocht om mensen heen kan lopen. Ik zorg dat ik niemand tot last ben. En nee, dit gaat nooit mis. Want als ik ook maar een beetje aanvoel dat dit mis kan gaan pak ik ze vast. Beide honden komen direct naar me toe als ik ze roep.

Als iemand zijn hond op mijne af laat lopen terwijl mijne vast zijn en de andere hond los, roep ik: wil je m bij je houden? Mijne bijt. Dan weten ze niet hoe snel ze de hond moeten vastpakken. Opgelost.

T blijft altijd leven en laten leven. Het is een druk en vol land. Zoek er een tussenweg in waar je niemand tot last bent. Natuurlijk zul je altijd mensen tegenkomen die er helaas niet zo over denken.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Er is niets mis met je reactie,want als die gewoon oprecht is prima.
Maar je kunt mij niet wijsmaken dat jij niet weet waarom mensen zich ineens omdraaien en weg lopen met hun hond als jullie eraan komen.
En of dit terrecht is of niet.Ik doe dat namelijk nooit,maar ik passeer nooit een hond met mijn hond op korte afstand van elkaar, zonder aanziens der persoon en hond.

Maar mijn reactie op de stelling wel of niet een hond loslaten buiten een losloopgebied is simpel ik zou het niet doen.
Verder hoop ik dat de meningen die je krijgt er zijn waar je wat mee kunt.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ik zou de vraag ook eens andersom willen benaderen.

In mijn omgeving zijn echt heel weinig losloopgebieden en de gene die er zijn, zijn ook nog eens erg klein een rondje van een uurtje zou je net kunnen maken.
Heel veel mooie gebieden mag je wel komen met je hond maar aangelijnd.

Waarom dan met een hond die het niet aan kan in een losloopgebied gaan wandelen aan de lijn?
Is het dan ook niet een beetje opzoeken van problemen?

Mijn honden rennen door de struiken denderen door het hoge gras en uitkomend op andere paden, luisteren 9 van de 10x prima maar hoeven niet netjes naast me te lopen zijn 2 jonge honden die lekker uitrazen om hun energie kwijt te raken, ik kan dus niet altijd (hoe goed ik op oplet) een andere hond eventueel aan de lijn aanzien komen en daarop reageren.

Er wordt respect gevraagd voor honden aan de lijn, lijkt mij niet meer dan logisch maar waar is het respect voor de loslopende hond in het kleine losloopgebiedje?

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia

" Er is niets mis met je reactie,want als die gewoon oprecht is prima.
Maar je kunt mij niet wijsmaken dat jij niet weet waarom mensen zich ineens omdraaien en weg lopen met hun hond als jullie eraan komen.
En of dit terrecht is of niet.Ik doe dat namelijk nooit,maar ik passeer nooit een hond met mijn hond op korte afstand van elkaar, zonder aanziens der persoon en hond.

Maar mijn reactie op de stelling wel of niet een hond loslaten buiten een losloopgebied is simpel ik zou het niet doen.
Verder hoop ik dat de meningen die je krijgt er zijn waar je wat mee kunt. "


Ik heb geen hulp nodig om te beslissen of ik wel of niet met mijn hond in een losloopgebied loop.
Ook wil ik niet weten waarom mensen wegrennen van mij, ik begrijp dat dit de angst is voor het onbekende, e/o ze zijn een keer aangevallen of hebben een nare ervaring gehad met een hond als ik heb.

Ik wil gewoon meningen horen, thats all.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Maar mijn reactie op de stelling wel of niet een hond loslaten buiten een losloopgebied is simpel ik zou het niet doen.

Sorry dit was mijn reactie,ik laat mijn hond buiten een losloopgebied nooit loslopen.
Dus mijn hond komt niet op de jouwe af als we daar aan het wandelen zijn.
En ik had ook niet begrepen dat je een hulpvraag had.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Ik weet niet waar alle mensen hierboven wandelen.. Maar mag ik weten waar? "


Waar niet eigenlijk. Ik woon in de buurt van Eindhoven, maar wandel ook veel bij Noordwijk, Arnhem en eigenlijk overal waar ik kom. Onze honden gaan gaan vrijwel overal mee naar toe met ons, en vrijwel overal maak ik wel even tijd om te wandelen met de dames.

Natuurlijk maak ik ook wel eens minder plezierige dingen mee, maar de leuke momenten zijn zo veel talrijker dan de minder leuke momenten en ik weiger me vast te bijten in het slechte.

Verreweg de meeste mensen en meeste honden zijn rpima lui, die het beste voor hebben met hun hond en andermans honden. Dat er een enkeling tussenzit die denkt "na mij de zondvloed"  dat is, maar dat zal bij mij nooit de overhand gaan hebben, dan doe ik alle prettige mensen die wel prima bezig zijn enorm tekort mee.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

"

Waar niet eigenlijk. Ik woon in de buurt van Eindhoven, maar wandel ook veel bij Noordwijk, Arnhem en eigenlijk overal waar ik kom. Onze honden gaan gaan vrijwel overal mee naar toe met ons, en vrijwel overal maak ik wel even tijd om te wandelen met de dames.

Natuurlijk maak ik ook wel eens minder plezierige dingen mee, maar de leuke momenten zijn zo veel talrijker dan de minder leuke momenten en ik weiger me vast te bijten in het slechte.

Verreweg de meeste mensen en meeste honden zijn rpima lui, die het beste voor hebben met hun hond en andermans honden. Dat er een enkeling tussenzit die denkt "na mij de zondvloed"  dat is, maar dat zal bij mij nooit de overhand gaan hebben, dan doe ik alle prettige mensen die wel prima bezig zijn enorm tekort mee. "

Waar niet?
Waar ik woon dus. 
Ik had een tijd terug zelfs ruzie met iemand en werd met alle ziektes uitgescholden..
Waarom?

Mijn hond (destijds 3 maanden jong) aan riem, kwamen twee grote honden op haar afrennen. Hondje bang, onder de rode krassen en ik heb een angst voor grote honden hierdoor gekregen.
En de eigenaar? Die stond dom te lachen toen ik boos werd erom..

En dat vind ik jammer. Want voorheen vond ik grote honden echt geweldig..

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Maar ook bij jou in de buurt zal het om een enkeling gaan. Je laat de ene halve zool die je zo nu en dan altijd wel een keer tegen komt (ook zonder hond, halve zolen heb je overal) toch niet de overhand hebben?

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik kom eigenlijk nooit op plekken met Rambo waar honden los mogen ook omdat hij niet de vriendelijkste is en nog lopen af en toe andere honden zijn bek in bijna. Maar niet alleen honden ook kleine kinderen die niet luisteren. Gelukkig is Rambo vriendelijk voor kinderen veel vriendelijker dan volwassenen want daar heeft hij argwaan voor en zeker als het donker is dan wantrouwt hij helaas iedereen. Maar laten we eerlijk zijn het is vervelend als je je hond aan de lijn hebt dat mensen hun honden niet terug roepen maar zeggen ........de mijne doet niks hoor. Nee hardstikke fijn maar de mijne wel

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"
Waar niet?
Waar ik woon dus. 
Ik had een tijd terug zelfs ruzie met iemand en werd met alle ziektes uitgescholden..
Waarom?

Mijn hond (destijds 3 maanden jong) aan riem, kwamen twee grote honden op haar afrennen. Hondje bang, onder de rode krassen en ik heb een angst voor grote honden hierdoor gekregen.
En de eigenaar? Die stond dom te lachen toen ik boos werd erom..

En dat vind ik jammer. Want voorheen vond ik grote honden echt geweldig.. "

Hier precies hetzelfde..mensen gaan maar hun gang zonder rekening te houden met de ander in onze buurt. Er lopen echt een paar van die figuren rond die denken dat ze alleen op de wereld zijn..

En dan krijg je inderdaad van die rot-situaties die jij hebt meegemaakt.. dankzij zo'n egocentrische flapdrol ben jij nu bang van grote honden..

Mijn oppaskindje van 5 is doodsbang voor honden, maakt niet uit hoe groot of hoe klein.. Of ze nou druk zijn of niet.. het arme kind durf niet uit de auto te stappen zonder dat haar moeder heeft bevestigd dat er geen honden in de buurt lopen. Ook wil ze niet naar kinderfeestjes van kinderen die een hond in huis hebben.. Je kan je wel voorstellen dat als er dan zo'n niet luisterende hond op haar af zou komen lopen ze volledig in paniek raakt en gewoon de weg zou oprennen. 
Dat vind ik dus levensgevaarlijk.. en ik snap niet dat mensen daar niet over nadenken als ze hun hond los laten lopen terwijl ze weten dat ie regelmatig niet luistert..

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Je zegt het zelf al: "een paar figuren". Die laat je toch niet zo je doen en laten beinvloeden? Dat is precies waar ik op doelde in mijn post. Niet richten op het negatieve, en gebeurt meer dan voldoende prettigs.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Tsja, een paar figuren elke dag word je soms wel simpel van.. elke dag (terwijl ik op rustige tijden wandel) kom ik zeker 4 personen tegen die hun hond los hebben lopen (in de zomer op warme dagen verdubbelt dit aantal zeker)..en helaas met de hond die ik aan de lijn heb moet ik daar wel mijn doen en laten voor aanpassen en mijn wandelroute regelmatig aanpassen. Doe ik het niet dan heb ik 90% van de tijd een hond die over dr toeren raakt en de lijn..en is het zonde van al het werk qua training waar ik mee bezig ben.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

En vertel verder maar eens een kind van 5 dat doodsbang is voor elke hond dat ze haar doen en laten niet moet laten beinvloeden door honden die op haar af komen. Ik ben volwassen en kan het na een zucht en chagrijnige blik richting die mensen meestal wel los laten.. Maar bij een kind van 5 werkt zoiets heel anders..

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Maar zo'n kind van 5 kunnen al die prima hondeneigenaren ook niets aan doen. Heel vervelend voor zo'n kind hoor maar om nu te zeggen dat ik me daar iets van aan kan trekken... nee. Niet omdat ik daar de empathie voor mis, maar simpelweg omdat ik me niet verantwoordelijk kan of wil voelen voor dat soort dingen. Ik snap dan ook niet helemaal waarom je dit voorbeeld steeds aanhaalt.

Wel vervelend natuurlijk, iets voor de ouders om aan te gaan werken, mogelijk met begeleiding, want honden kom je nu eenmaal veel tegen in Nederland. Ik hoop ook oprecht dat die mensen er iets mee en aan gaan doen.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Dat ik met die ene net ruzie had betekent niet dat de rest niks doet.Ik loop op een losloopgebied dus ja, honden mogen gaan en staan waar ze willen. 
Toch vind ik het respectvol voor diegene met bijv  een loops hondje dat mensen hun hond bij zich houden dan, al is het maar tot degene met riem voorbij is...

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Heb het toevallig net meegemaakt..

Ik roep Jara ALTIJD bij me als er een hond aan komt die aangelijnd is, dat ze heeeeeeel af en toe niet komt, ja, ze heeft een eigen wil, maar 9/10 lukt het gewoon en anders loop ik naar haar toe om haar aan te lijnen want ze gaat altijd liggen wachten..

Net kwam ik echter op de heen weg twee vastzittende staffords tegen, heb niets!! tegen staffords, harstikke leuk ras, liepen aan de overkant in de nieuwbouw.

Op de terugweg besloot ik heen en terug dezelfde route te lopen, kan ze langer loslopen, inplaats van een rondje..
Nu zag ik de stafford eigenaar lopen met 2 loslopende staffords, ik vond dit al wat vreemd want daarnet moesten ze nog vast..
Maar het zal wel, Jara kijkt me aan en loopt er rustig op af, meneer heeft het dan pas door en roept zijn honden en loopt rechtdoor (terwijl ik weet dat hij heel die kant niet op moet O-))..
Wat hij niet weet is dat ik ook die kant op moet...
Ik riep Jara bij me en ze had wat banaantjes en liep naar de brug, het is een rechte weg waar ik loop dan de brug over en dan heb je links en rechts en ik moest de rechterkant op waar de man ook heen ging, riep haar nogmaals en ze stopte met lopen en op dat moment komt een van de stafford luid grommend met ontblote tanden op haar af en Jara loopt naar mij, ik heb haar maar aangelijnd en hij liet zijn valse honden gewoon loslopen O-)

Heb even gewacht en haar nadat hun 5 meter wegwaren haar losgegooid ze gaat er toch niet achteraan..

Ik snap het ook niet dat wederzijds respect er zowat niet meer is, maar je moet wel respect van 2 kanten tonen, en wat deze man doet vind ik geen stijl, gooi niet je valse honden los en onderneem zelf niks om eht op te lossen maar laat de eigenaar van de sociale hond het maar oplossen O:-)

honden page profiel zij + ik = wijzij + ik = wij

Wij komen niet met die agressieve hond in losloopgebieden, waar een hond los mag daar hoor je mij niet over.Het gaat mij om de mensen die overal hun hond los laten, terwijl hun hond niet luistert.
Je weet nooit wat een aangelijnde hond doet, en je weet niet om welke reden de hond vast zit.
Ze denken elke keer maar mijn hond is vriendelijk en doet niks, maar niet iedere hond is vriendelijk naar de jouwe.
En daarnaast al is de hond wel vriendelijk, er zijn altijd mensen (en daar ben ik er 1 van) die een reden hebben om hun hond niet met andere honden te laten.
Wil ik mijn honden met andere honden laten spelen, zoek ik wel een losloop gebied in maar hier word gewoon niet aan de riem gespeeld.

honden page profiel Marian-IvyMarian-Ivy

honden foto van Marian-Ivy

Hier kleine losloopgebieden vlakbij waar ook bijna iedereen vast loopt met de hond..... Baal dan vaak wel, want ivy luisterd nu wel beter, maar vertrouw het dan toch niet helemaal. Ze kan dan dus vaak niet los en dat is wel balen.

Maar als anderen lis lopen, dan ivy ook. Ookal luisterd zeniet altijd..... Maarja zal getzo toch moetwn leren....

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Nee je bent helaas niet gek,mensen hebben of echt geen idee en denken dat alles maar kan of ze weten het wel maar hebben er schijt aan.
Mij gebeurd het ook zeer regelmatig,als ik 20 mensen tegenkom ,zijn er misschien 2 die wel mee denken met ONZE (die van zichzelf en die van mij)honden.

Vind het ook erg irritant en vervelend/ergerlijk,maar probeer mezelf maar kalm te houden ,zodat ik de aandacht van mijn hond kan vragen en zo kan doorlopen(en soms die andere hond even weg blér).

Zou ook dolgraag willen dat mensen hun honden bij zich houden!! Los trouwens ook,want dat een hond los loopt,wil niet zeggen dat de ander het fijn vindt om bestormd te worden door een duwer of stuiteraar.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Heb het toevallig net meegemaakt..

Ik roep Jara ALTIJD bij me als er een hond aan komt die aangelijnd is, dat ze heeeeeeel af en toe niet komt, ja, ze heeft een eigen wil, maar 9/10 lukt het gewoon en anders loop ik naar haar toe om haar aan te lijnen want ze gaat altijd liggen wachten..

Net kwam ik echter op de heen weg twee vastzittende staffords tegen, heb niets!! tegen staffords, harstikke leuk ras, liepen aan de overkant in de nieuwbouw.

Op de terugweg besloot ik heen en terug dezelfde route te lopen, kan ze langer loslopen, inplaats van een rondje..
Nu zag ik de stafford eigenaar lopen met 2 loslopende staffords, ik vond dit al wat vreemd want daarnet moesten ze nog vast..
Maar het zal wel, Jara kijkt me aan en loopt er rustig op af, meneer heeft het dan pas door en roept zijn honden en loopt rechtdoor (terwijl ik weet dat hij heel die kant niet op moet O-))..
Wat hij niet weet is dat ik ook die kant op moet...
Ik riep Jara bij me en ze had wat banaantjes en liep naar de brug, het is een rechte weg waar ik loop dan de brug over en dan heb je links en rechts en ik moest de rechterkant op waar de man ook heen ging, riep haar nogmaals en ze stopte met lopen en op dat moment komt een van de stafford luid grommend met ontblote tanden op haar af en Jara loopt naar mij, ik heb haar maar aangelijnd en hij liet zijn valse honden gewoon loslopen O-)

Heb even gewacht en haar nadat hun 5 meter wegwaren haar losgegooid ze gaat er toch niet achteraan..

Ik snap het ook niet dat wederzijds respect er zowat niet meer is, maar je moet wel respect van 2 kanten tonen, en wat deze man doet vind ik geen stijl, gooi niet je valse honden los en onderneem zelf niks om eht op te lossen maar laat de eigenaar van de sociale hond het maar oplossen O:-)
"

wat vervelend zeg! een tijdje terug liep ik ook in het bos.. waren wat jongens met een stafford aan het rondhangen. verder niets aan de hand, hond was los dus ik liet mijn honden ook los. want ik verwacht dat honden die in het bos los lopen sociaal zijn.. kom ik dichterbij, rent er opeens 1 naar me toe of ik mijn honden wil aanlijnen, want zijn hond was agressief!
ik heb mijn honden aangelijnd, maar wat is dat een omgekeerde wereld... want zij lieten hun hond dus gewoon loslopen. ik met een grote boog om ze heen gegaan. in mijn ooghoek die hond in de gaten houdend, terwijl die steeds dichterbij kwam..
dat loopt niet fijn kan ik je zeggen :-D

Gelukkig gaat het meestal prima en wordt er gewoon rekening met elkaar gehouden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Meningen graag; loslopen buiten losloopgebieden." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 6 12 34 5 6
Volgende forumvraag: Verkouden?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^