Meningen graag; loslopen buiten losloopgebieden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

inlogproblemen... (Gast)

Irritant.
Hier liep een meneer met een herder en een drankneus die vond dat hij boven de wet stond en die zijn hond overal los heeft lopen terwijl de hond andere honden opdringerig/druk benaderd om er vervolgens boven op te duiken.
Nou ben ik geen fan van fysiek geweld tegen dieren maar de 2de keer dat zijn losse herder op mijn aangelijnde hond dook heb ik hem gewoon een flinke trap verkocht  zo zat was ik er van.
Als ik hem weer tegen kom weet meneer niet hoe snel hij zijn hond bij zich moet roepen (ahum brullen)
Aanlijnplicht heb je je aan te houden want er kunnen flinke ongelukken gebeuren als hij een keer niet luistert, zo kan hij op een hond aflopen die graag een hapje uit hem wil nemen, de weg op voor een auto rennen, een kat pakken, een kind omver springen en zn nek breken enz enz enz.
Mijn hond luistert 10 van de 10 keer, zelfs in een losloop gebied zal hij nooit een andere hond benaderen en toch lijn ik hem aan als ik een aangelijnde hond zie (losloopgebied of niet) alleen al omdat ik het gevoel ken wat je krijgt als je met een aangelijnde hond loopt en je een losloper ziet waarvan je denkt dat hij op jouw hond af gaat stormen.. niet chill...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Meningen graag; loslopen buiten losloopgebieden." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

volgens mij ging het Sylvia ook om de plekken waar honden officieel niet los mogen lopen?! dat lijkt me tenminste.
En ik snap die waarderingen die gegeven worden wel

honden page profiel Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu 3 doggies

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Het is zo dat sommige mensen echt een bord voor hun kop hebben, daar hoeft het loslopen niet eens iets mee te maken te hebben.

Ik liep laatst ergens, geen losloopgebied, mijn hond was aangelijnd.
Aan de andere kant van het pad komt er een man met een aangelijnde zwarte Labrador mijn kant opgelopen.
De houding van de naderende hond gezien te hebben (kop omhoog en erg gefocust) wist ik dat de mijne uit zou vallen, hield ik de lijn al kort en ging in het gras lopen zodat ik er in een redelijke boog omheen zou kunnen. Passeer ik hem bijna, komt deze man doodleuk zijn hond achterna, die werd door het gras gesleurd door zijn hond omdat deze even bij die van mij wilde kijken. ´Meneer, dat gaat niet hoor!´ en dan geen reactie krijgen.. Nee, mijn hond moet eerst uitvallen en ik mn hond haast ophangen zodat ie niet bij de Labrador kan komen.. Dan denk je ook waar gaat dit heen.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

toch maar weer de gekleurde lintjes gaan invoeren ...

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

"
Met alle respect hoor, maar ik heb dus geen hond-agressieve hond dus waarom zou die zijn leven lang aan de lijn moeten omdat ze niet altijd direct terug komen als ik ze roep? Ik heb voor het ras van mijn honden gekozen omdat ik dat eigenwijze, zelfstandige gedeelte ook heel erg waardeer. maar helaas heeft dat soms ook de keerzijde dat je me jongste hond ergens tegen kan komen terwijl ik een paar 100 meter verderop staat. omdat ze nou juist een lekker luchtje rook. 
Ze komt terug als ik fluit, misschien niet na 1x of na 2x maar ze komt wel terug dus waarom zou ze dan niet mogen genieten van een stukje vrijheid? 

Het schiet mij het verkeerde keelgat in dat een hond die gewoon netjes sociaal is, maar zo nu en dan alle 4 de middelvingers op steekt maar aan de riem moet omdat het 1 op de 10-20x fout gaat dat we een hond tegen komen en ze niet direct komen, ze de hond negeren of ik ze kan afleiden? 
Nee sorry dat krijg je er bij mij niet in, noem mij dan maar onverantwoordelijk, onsociaal naar mijn mede mens, En hoe in vredesnaam moet ik oefenen met terug komen op bevel als mijn honden die nog niet altijd luisteren niet los mogen lopen omdat ik anders andere in hun vaarwater zit? 

Ze lopen hier niet los op plekken waar het niet mag, dat ik het soms nog wel kan snappen dat men dit doet als er werkelijk in heinde en verte geen loslooplocaties zijn voor honden ja kan dan ik snappen dat men soms die boete wel riskeert. 

Woonwijken loopt geen hond van mij los mij te gevaarlijk. Maar om het even anders te stellen, zou je mijn oudste hond nog beter los tegen kunnen komen dan aan de riem, Want los kan hij 9 van de 10x namelijk wel negeren. Dus ik weet ook heel goed hoe het is om met een minder sociaalvaardig hond te wandelen. Alleen gaat het los van de riem super en aan de riem met vlagen niet.  

Als je mijn reactie goed had gelezen had je onderaan gezien dat ik vermelde dat als er toch een incident zou gebeuren het niet alleen de fout van de andere hond zou zijn, maar net zo goed van mij als de andere honden. "


Het gaat er denk ik ook niet om dat jou honden in een losloopgebied niet altijd even goed luisteren, maar juist over de honden die in een woonwijk loslopen en niet onder appel staan. Maar jij zegt zelf je hond niet los te laten op plekken waar het niet mag dus dan is er toch geen probleem?

honden page profiel ..

honden foto van .

"

Het gaat er denk ik ook niet om dat jou honden in een losloopgebied niet altijd even goed luisteren, maar juist over de honden die in een woonwijk loslopen en niet onder appel staan. Maar jij zegt zelf je hond niet los te laten op plekken waar het niet mag dus dan is er toch geen probleem? "

is er ook niet ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

volgens mij doelt Sylvia ook op buiten losloopgebieden..

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Hier in de gemeente geldt een aanlijnplicht voor in en rond een woonwijk.  Echter,  niet iedereen houdt zich daaraan en blijven er eigenaren zijn die het ( blijkbaar )  nodig vinden om hun hond kennis te laten maken met mijn aangelijnde hond.
Ik ontwijk ze,  maar gisteravond met het laatste rondje, stonden er in eens drie kleine hondjes voor onze neus al blaffend. Ik schrok me rot.
Ik kijk naar Nero, Nero naar mij en gaat zitten ( heeft trainen toch zin ;-) )  geef hem , met een trots hart, gauw een voertje.
Ze hebben geen opvoeding gehad, mompelde de eigenaar.
Ja ook, maar ze hadden aan de lijn moeten zitten, potdorie.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Hier in de gemeente geldt een aanlijnplicht voor in en rond een woonwijk.  Echter,  niet iedereen houdt zich daaraan en blijven er eigenaren zijn die het ( blijkbaar )  nodig vinden om hun hond kennis te laten maken met mijn aangelijnde hond.
Ik ontwijk ze,  maar gisteravond met het laatste rondje, stonden er in eens drie kleine hondjes voor onze neus al blaffend. Ik schrok me rot.
Ik kijk naar Nero, Nero naar mij en gaat zitten ( heeft trainen toch zin ;-) )  geef hem , met een trots hart, gauw een voertje.
Ze hebben geen opvoeding gehad, mompelde de eigenaar.
Ja ook, maar ze hadden aan de lijn moeten zitten, potdorie. "


Wauww wat knap van Nero!! Complimenten hoor! niet alleen voor Nero, maar ook zeker voor jouw als baasje!! ;-)

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Grinnik.. ik moet eerlijk bekennen dat ik Nero de hemel in heb geprezen en  zelf zo'n dag of drie naast mijn schoenen heb gelopen van trots  :-D

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Er zijn ook veel mensen die de hond buiten losloopgebieden de hond los hebben, of aan een hele lange lijn, omdat hij anders zo trekt. Ik zie soms een zucht van verlichting wanneer ze eindelijk op de plek van bestemming gekomen zijn zodat ze eindelijk die trekkende "Irri" hond los kunnen laten. Tenminste dat is hoe ik er tegenaan kijk, en daarom die conclusie trek, ik denk wanneer mensen gewoon eerlijk zijn over het waarom ze bepaalde dingen doen we veel meer kunnen gaan doen voor elkaar en met elkaar. Ik persoonlijk hoor liever van mensen dat het hun gewoon niet lukt om de hond goed te laten luisteren, dan goed makende praatjes. Wanneer iemand gewoon eerlijk is kunnen we daar samen toch iets mee te doen(twee weten altijd meer dan één), en veel mensen worden dan minder kwaad op elkaar wanneer dit soort dingen dan toch gebeuren. Ik irriteer me eigenlijk nooit aan hoe andere mensen met honden omgaan, ik ben van mening dat iedereen een hele goede reden heeft voor zichzelf en zijn gedrag, of deze reden de juiste is is een heel ander verhaal, maar daar komen we door communiceren wel weer uit als het zover komt.

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

Ik heb 3 zeer sociale honden ( al zeg ik t zelf), maar probeer ook losloopgebieden te vermijden, gewoon omdat ik zelf wil bepalen met welke honden de mijne in contact mogen komen, dit doe ik omdat ik ze sociaal wil houden!Echter is het voor mij moeilijk om deze velden te mijden, aan het einde en aan het begin van onze straat is een losloopveld.
Gister ging ik met 2 van mijn honden lopen, en liep aan de overkant van de straat (dus niet vlak langs t losloopveld), komt er plots een pitbul de weg over gerend recht op mijn honden af, (gelukkig deed hij niks), zegt de vrouw, de mijne doet niks hoor.....grrr... nee die van mij ook niet, maar ze hadden haar hond wel kunnen doodrijden, of stel dat de mijne wel hadden gereageerd??
Als je hond niet luistert, (en dat deed deze dus niet),, HOU HEM DAN AAN DE LIJN !!!

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik vind dat er over dit onderwerp niet te discuseren valt. 

Je houd je hond netjes aan de lijn in gebieden waar loslopen niet toegestaan is (bv in woonwijken), hoe perfect hij ook luistert en hoe sociaal hij ook is. 

En ik vind dat mensen die geen hond sociale hond heeft, plekken zoals losloopgebieden moet vermijden. Dan vind ik dat je onverantwoordelijk en erg risicovol bezig bent.

honden page profiel L VL V

honden foto van L V

Het valt me tegen hoeveel mensen vervelende ervaringen hebben met loslopende honden in woonwijken/aanlijn gebieden. Ik woon nu 2 jaar in Rotterdam maar ben slechts 2/3 mensen tegen gekomen die hun hond niet aanlijnen in de wijk. Jammer, dat voor velen hun dagelijkse wandeling verstoord wordt door illegale loslopers. Om het even zachtjes uit te drukken: dat lijkt me ontzettend vervelend.

In losloop gebieden vind ik dat vooral de communicatie tussen eigenaren onderling tekort schiet. Mensen nemen niet meer de tijd om elkaar dingen vriendelijk uit te leggen. "Joh ik sta ff lekker een balletje te gooien met mijn hond, kun je die van jou even meenemen?" klinkt toch al leuker dan "haal als de sodemieter je hond weg! Kijk nou, nu is mijn bello boos en dat is jou schuld!". Als er geen ruimte wordt gegeven voor fouten denk ik algauw dikke *** 3 bier, succes ermee! Als er een probleem is dan hoor ik dat maar al te graag, zolang dat op normale toon gebeurt. Ik wil echt niemand tot last zijn maar ik zie ook niet alles aankomen/schat niet elke situatie goed in. 

Daarnaast vind ik het onzin om te wachten tot mijn hond 100% onder appèl staat voordat ik een losloopgebied betreed. Agressie van andere honden wordt nooit met agressie beantwoord, ze past haar spel graag aan aan de andere hond en áls ze te lomp is dan kap ik het spel af. Dus waarom haar het los lopen ontnemen?

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

"
En dan nog even Frank, die reactie over jaaaaaa, maarja het negatieve wordt zo onderstreept en je kunt je beter richten op de positieve ervaringen...

Ik snap je reactie, maar dan is het misschien beter dat je alleen de leuke hondenverhalen leest. "
Ik denk niet dat je dan snapt wat ik bedoel. Ik vind dit ook een hele flauwe reactie trouwens.

Het is een mentaliteit iets. Niets ja maar, niet alleen maar het leuke willen zien. Het is gewoon een kwestie van wat vertrouwen en respect hebben voor andere mensen en durven geloven dat het echt niet allemaal is om een ander een hak te zetten.

Een stukje positiviteit.

Minder leuke dingen gebeuren nu eenmaal, het verschil is hoe je er als persoon mee omgaat.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ik vind dat er over dit onderwerp niet te discuseren valt. 

Je houd je hond netjes aan de lijn in gebieden waar loslopen niet toegestaan is (bv in woonwijken), hoe perfect hij ook luistert en hoe sociaal hij ook is. 

En ik vind dat mensen die geen hond sociale hond heeft, plekken zoals losloopgebieden moet vermijden. Dan vind ik dat je onverantwoordelijk en erg risicovol bezig bent. "
Ik denk dat je nu iets omdraait...een aangelijnde hond betekend dat je er geen hond op af moet laten gaan.
Doe je dat wel,dan ben je zelf onverantwoord bezig.Begrijp me niet verkeerd,een hond kan een keer niet luisteren en dan staat die ineens voor je neus,vaak lost zoiets zichzelf wel op...máár het gros wat ik tref kijkt niet eens om naar de hond,laat staan dat ze moeite gaan doen om een hond ook maar proberen terug te roepen.
Iedereen gezellig voor zich(helemaal alleen op de wereld),maar de honden moeten wel sociaal 'gezellig'met elkaar spelen...weleens gehoord van honden die baasjes spiegelen.

Ja iemand met een onzekere hond kan idd beter niet door een losloop gebied lopen,maar de enige reden hiervoor is,omdat er áltijd wel een paar tussen zitten die denken dat het leuk is voor een aangelijnde hond om aan de lijn even kennis te maken,of dat het allemaal wel mee valt.En niks snappen van onbeleefd/ongepaste hondentaal.(in 1 rechte lijn aan komen rennen of lopen)

honden page profiel L VL V

honden foto van L V

" Het is gewoon een kwestie van wat vertrouwen en respect hebben voor andere mensen en durven geloven dat het echt niet allemaal is om een ander een hak te zetten.

Een stukje positiviteit.

Minder leuke dingen gebeuren nu eenmaal, het verschil is hoe je er als persoon mee omgaat. "

Hier sluit ik me bij aan. Frank, ik vind dat je een prettige instelling hebt. 

Negatieve ervaringen komen altijd en op elk vlak voor. Ik weiger echter te geloven dat een groot deel veroorzaakt wordt door 'slechte mensen' die maling hebben aan alles en iedereen. Ook denk ik dat je met een vriendelijk gesprek een heel eind kan komen. Waar mensen ter plekke erg onredelijk kunnen zijn kun je buiten de situatie om soms veel meer met ze bereiken.

Ik besef me dat je niet alle situaties zomaar van je af kunt schudden. Soms lees ik op HP verhalen waar m'n broek van afzakt. Dat mensen echt schade toegebracht wordt op een gewetenloze manier. Dit zijn gelukkig wel uitzonderingen. Doorgaans neem ik toch aan dat mensen plezier beleven aan hun wandelingen en dat slechts een enkeling dat bederft. Dus nee, ik denk niet dat het wederzijds respect tegenwoordig zoek is.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Dank je wel :-)

honden page profiel Floortje FaunFloortje Faun

honden foto van Floortje Faun

Misschien ligt het ook een beetje aan de uren en de plekken waarop je wandelt.
Hier in het park wandelen de dagelijkse hondenmensen allemaal zo'n beetje rond dezelfde uren (uren waarop je nooit mensen tegenkomt die maar een paar keer per week of nog minder wandelen, vooral voor 9u30), en volgt iedereen zo'n beetje dezelfde regels. En die zijn: geen honden los laten lopen die niet luisteren (tenzij het om pups en asielertjes gaat die het nog moeten leren) en je hond niet naar mensen of andere honden toe laten lopen vooraleer dat eerst even te overleggen.
Verder kent iedereen elkaar, en zorgen mensen met honden die elkaar niet kunnen uitstaan, dat ze elkaar mijden. Hier zijn verschillende honden die weinig andere honden kunnen verdragen, maar toch kunnen die los lopen (omdat ze goed luisteren, hun eigenaars ze meteen aan de lijn doen als er andere honden naderen, en de anderen op de hoogte zijn).

In het bos heb ik er geen zicht op, waarschijnlijk omdat ik daarvoor teveel afwissel en tot voor kort altijd tegen de zonsondergang aan wandelde (wanneer het bos verlaten is).

Ik heb wel een sociaal allemansvriendje, maar ik vind het ook niet fijn als een onbekende hond zomaar op ons afstormt. Omdat ik dan bang ben dat het misschien niet zo'n vriendelijke hond is (wat ik meermaals tegegekomen ben).
Als het dan om een vriendelijke hond blijkt te gaan, vind ik het niet erg. Als die mensen zich dan excuseren zeg ik dan ook altijd dat dat niet nodig is. Maar als je geen sociale hond hebt, kan ik goed begrijpen dat ook die vriendelijke honden onaangename confrontaties en stress opleveren.

En sinds ik met mijn zwarte, grote, brede Doby wandel (nochtans een sociale labrador) ben ik maar al te goed op de hoogte van die kwade blikken en de stress dat dit met zich meebrengt.

Ik leef met je mee, en hoop dat je snel een fijne plek en een goed uur vindt waarop je wel ontspannen een mooie wandeling kunt maken!

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Wij hebben hier een paar losloopgebieden, ook stukken die afgesloten zijn met hekken....bij degene die ik ken loop ik ook zo het losloopgebied in, bij andere die ik niet ken, vraag ik of ik er ook in kan komen met mij honden...bij sommige honden weet ik dat ik dat stuk niet in kan omdat ze niet zo sociaal zijn, dan loop ik verder.
Nou valt Tosca uit aan de lijn, in de woonwijk zit zij natuurlijk aan de lijn, nou kwam ik vd week een hondje tegen die ontsnapt was, ik moest Tosca los laten, want dat hondje kwam al springerig spelend op haar af, dus Tosca los en toen ging ze mee spelen, die man schrok zich rot....omdat ik Tosca los had, ja, was op dat moment niet anders...ook uitgelegd waarom hoor...

Ik vind dat honden die niet sociaal zijn ook los moeten kunnen rennen, dus effe vragen of iets kan, kan het niet, loop ik door.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Als ik het profiel van Ts bekijk, ben ik bang dat ze weg is... :(

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Helemaal met je eens! Maar het kan ook in de omgekeerde richting , ik loop met mijn klein hondje aangelijnd en er komt een brute grote hond op hem afgestormd die niet al te vriendelijk lijkt :-D heb ik ook al meegemaakt maar dan neem ik snel max op mijn arm om accidenten te achter wegen te laten

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia

" Als ik het profiel van Ts bekijk, ben ik bang dat ze weg is... :( "


Nee hoor geen zorgen, ik ben er nog steeds haha.

Ik vind het jammer dat mensen niet goed lezen en dan pas reageren.

Meerdere keren is het aangegeven dat het gaat om de gebieden in woonwijken en BUITEN losloopgebieden.

Dat vind ik jammer, want dat maakt het verhaal in mijn ogen toch weer anders. Ik verwacht ook niet dat loslopers in een losloopgebied niet 100% luisteren, dat zoeken mensen zelf maar uit met hun hond, daar kom ik toch niet haha.

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia

"
Als jij je hond vast hebt, mijn hond stormt op jouwe af en wordt gebeten. Is absoluut niet jouw schuld.
Mijn hond is mijn alles maar soms moet ze ook voelen om te leren.
Ze is al vaker bijna gebeten door een hond nadat ze uitdaagde. En dan zeg ik zelf ook: eigen schuld!

natuurlijk moet ze niet ernstig verwond raken maar boos op een ander zal ik om die reden nooit worden. "



Maar dit is dus nog een probleem, dat ik meegemaakt heb.

Ik liep in (mijn fout, dat geef ik toe) een losloopgebied en mijn hond was aan het spelen met een andere hond. Toen kwam er een loslopende reu aan, en na zijn houding te zien, besloot ik mijn hond aan te lijnen en de situatie uit de weg te gaan. De vrouw riep nog naar mij, terwijl ik mijn hond aanlijnde: DAT KENNIE WEL HEBBE HOOR! HIJ MOET T MAAR LEREN DAN!

Ik kan je vertellen, dat mijn hond niet gediend is van een hond die hem gaat berijden, dat was dus ook het probleem. Gelukkig bijt mijn hond niet direct vast maar corrigeert eerst (nu nog). Ik wil niet weten wat er gebeurd was, had mijn hond wel meteen vastgebeten.

Ik heb nu eenmaal geen hond waarbij je kan zeggen; tja als de schade meevalt, dan moet ie maar voelen als ie niet luistert, eigen schuld.

Jammer dat mensen dat maar niet begrijpen :'( Ik heb niet voor niks een breakstick op zak, als ik een rondje loop. Dat is niet omdat ik een superlieve sociale hond heb die leuk met andere honden kan rondhuppelen en soms even corrigeert indien nodig. Het kan net zo snel fout lopen als dat het goed gaat...

Dat is dus mijn punt, daar gaat het om buiten de losloopgebieden om.

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia

"
Met alle respect hoor, maar ik heb dus geen hond-agressieve hond dus waarom zou die zijn leven lang aan de lijn moeten omdat ze niet altijd direct terug komen als ik ze roep? Ik heb voor het ras van mijn honden gekozen omdat ik dat eigenwijze, zelfstandige gedeelte ook heel erg waardeer. maar helaas heeft dat soms ook de keerzijde dat je me jongste hond ergens tegen kan komen terwijl ik een paar 100 meter verderop staat. omdat ze nou juist een lekker luchtje rook. 
Ze komt terug als ik fluit, misschien niet na 1x of na 2x maar ze komt wel terug dus waarom zou ze dan niet mogen genieten van een stukje vrijheid? 

Het schiet mij het verkeerde keelgat in dat een hond die gewoon netjes sociaal is, maar zo nu en dan alle 4 de middelvingers op steekt maar aan de riem moet omdat het 1 op de 10-20x fout gaat dat we een hond tegen komen en ze niet direct komen, ze de hond negeren of ik ze kan afleiden? 
Nee sorry dat krijg je er bij mij niet in, noem mij dan maar onverantwoordelijk, onsociaal naar mijn mede mens, En hoe in vredesnaam moet ik oefenen met terug komen op bevel als mijn honden die nog niet altijd luisteren niet los mogen lopen omdat ik anders andere in hun vaarwater zit? 

Ze lopen hier niet los op plekken waar het niet mag, dat ik het soms nog wel kan snappen dat men dit doet als er werkelijk in heinde en verte geen loslooplocaties zijn voor honden ja kan dan ik snappen dat men soms die boete wel riskeert. 

Woonwijken loopt geen hond van mij los mij te gevaarlijk. Maar om het even anders te stellen, zou je mijn oudste hond nog beter los tegen kunnen komen dan aan de riem, Want los kan hij 9 van de 10x namelijk wel negeren. Dus ik weet ook heel goed hoe het is om met een minder sociaalvaardig hond te wandelen. Alleen gaat het los van de riem super en aan de riem met vlagen niet.  

Als je mijn reactie goed had gelezen had je onderaan gezien dat ik vermelde dat als er toch een incident zou gebeuren het niet alleen de fout van de andere hond zou zijn, maar net zo goed van mij als de andere honden. "



Met alle respect terug, ik snap je reactie niet op mij. Ik geef toch aan dat het gaat om gebieden buiten losloopgebieden? Aangezien ik losloopgebieden meer dan anderhalf jaar al vermijd.

Dan is het toch prima? Je houdt alles aan de lijn in de woonwijken, dan prima toch.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

" Ik denk dat je nu iets omdraait...een aangelijnde hond betekend dat je er geen hond op af moet laten gaan. "

Wil even de opmerking maken,dat deze stelling ook niet altijd opgaat.
In het dagelijks leven kom ik zat honden aangelijnt tegen,die volgens de baas niet los kunnen omdat ze niet luisteren.
Komen niet als ze worden geroepen en denderen op iedereen af.Ook dit wordt me vaak van een eindje toegeroepen,als ik mijn hond aan lijn.Haha
"Mijn hond doet niets hoor,maar hij loopt weg"hoor ik dan van een afstand.
"Laat maar los hoor,de mijne is gewoon te wild en dat vind niet iedereen leuk"
"De mijne zit aan de lijn,anders dan springt ie in iedere sloot"

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

ik vind het altijd wel bijzonder
als ik de hondjes van een vriendin uit laat, heb ik met regelmaat vervelende situaties
van mensen met grote (vaak onvriendelijke) honden, die dan met een superieur gezicht
verder wandelen.

heb ik Gorby bij me............. heb ik nooit incidenten........
dat is echt heel erg wonderlijk
mensen weten niet hoe hard ze hun hond moeten aanlijnen, terugroepen of achterna komen
is niet echt nodig, Gorby is zo rustig en sterk, geen hond die hem te na komt, maar het effect is soms ronduit lachwekkend, als mensen roepen "hij doet niets hoor" , zit ik er ook niet mee om direct te vertellen dat die van mij "wel iets doet", dat is niet zo, maar het gaat om het idee O-)
wat mensen denken laat me altijd volstrekt koud.

nog mooier wordt, als we gezamelijk wandelen, Gorby blijft meestal wat op de achtergrond, hij herdert graag en doet dat heel rustig, komen er honden aangedenderd op de kleintjes (waarvan 1 een behoorlijk kennelsyndroom heeft en best heel fel is en heel onzeker) doen de eigenaren niks, totdat........... desbetreffende hond de pas afgesneden wordt door die van mij (en die laat ik dan ook los)

echt das zo wonderlijk, en het maakt niet uit wat ik tegenkom
de meest stoere boerboel eigenaar weet niet hoe hard hij weg moet komen als Gorby er aan komt
maar owww, wat is tie stoer als ik met de kleintjes loop

kijk, dat zegt iets over mensen
en of iemand appel heeft over een loslopende hond........ daar geloof ik bij helemaal NIEMAND in
ik heb zelfs gecertificeerde knpv honden over hekken zien komen om hun agressie bot te vieren op een langslopende hond, verwacht je toch appèl......... nou, helemaal niks.

nu moet ik eerlijk zeggen dat bij ons in de wijk er veel bekeurd is, en ook niet geschroomd wordt bij incidenten de vrij actieve wijkagent te benaderen, er wordt behoorlijk op elkaar gelet, en bijt incidenten en vechtpartijen komen de laatste 1-2 jaar vrijwel niet meer voor (na een paar zeer zware incidenten met dodelijke afloop)

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Als we nou gewoon daar waar moet de hond vasthouden en diegene die de hond niet los kan laten ver weg blijft van de plekken waar het wel mag dan zou het probleem opgelost zijn. Geen ergenis niets

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia

" Als we nou gewoon daar waar moet de hond vasthouden en diegene die de hond niet los kan laten ver weg blijft van de plekken waar het wel mag dan zou het probleem opgelost zijn. Geen ergenis niets "


Dat zou perfect zijn, maar zo werkt het dus niet.

honden page profiel JolandamarietteJolandamariette

honden foto van Jolandamariette

Tja, als ik met Thaike met auto naar losloopgebied ga, want daar zijn er hier maar een paar van, dan mag ze dus loslopen. Als ik haar aan de lijn wil houden of moet houden ga ik daar niet heen. Ze is zeer vriendelijk naar andere honden toe maar dus wel groot. Dus sommigen (eigenaren en hondjes) verbleken daar van. Tja, als je bang bent voor honden moet je dus niet naar een losloopgebied gaan. Er zijn hier bv veel gebieden , parken en bossen, waar je hond niet los mag. Dus daar naar toe gaan als je met je hond vast wil of moet lopen. En de honden die lekker los mogen en kunnen, naar losloopgebied. Zo zie ik het. Als de dame bv loops wordt ga ik niet naar losloopgebied. Simpel zat.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Meningen graag; loslopen buiten losloopgebieden." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 6 12 3 4 56
Volgende forumvraag: Verkouden?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^