Full-time job - hond kan buiten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Hoi Cindy,

Verschil met jouw is dat je tussen de middag naar huis ging en nog ging lopen.
Dan vind ik het een ander verhaal.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Full-time job - hond kan buiten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Maar dan nóg vond ik het niet fijn. Vond het echt triest om haar 's morgens in de bench te zetten en 's middags weer, ondanks dat ze er vrolijk in liep en mooi ging zitten voor haar snoepje. Terwijl ik nog brood ging eten en ze er dus nog niet eens in hoefde ;-)  

Nee, ik ben nog elke dag blij dat ik voor deze oplossing (minder werken) heb gekozen, maar ik snap ook dat dat niet voor iedereen mogelijk is (niet dat ik zo'n schathemelrijke vriend heb hoor haha!)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

"

en jouw honden die ziekelijk geboren worden en veel te vroeg sterven zijn de gelukkigste op aard? "

Dit topic heeft als titel full-time job - hond kan buiten;
 
Aangezien jij totaal off topic gaat en een reactie hierop wat mij betreft niet uit kan blijven, reageer ik dan ook off topic.
 
Je opmerking is totaal OFF TOPIC en slaat als een tang op een varken, want dit topic heeft niets maar dan ook niets met het hondje (zij heeft er één) van Roos te maken. Totaal misplaatst en een belediging voor een zorgzaam baasje als Roos (zie haar reactie hier boven) met een jonge Cavalier, die ziek is.
 
Om de slechte gezondheid van de Cavalier uit het niets onder de neus te smeren van Roos, die al jaren haar uiterste best doet om door de juiste verzorging en medicatie haar hondje een waardig en prettig bestaan te geven, vind ik onbeschaafd. Je opmerking getuigt niet van enig empathisch vermogen en is vreselijk bot.
 
Het is schandalig om je met een dergelijke opmerking bot te vieren over het hoofdje van een zieke Cavalier en haar baasje heen.
 
Jouw opmerking dient gemaakt te worden tegenover Cavalier fokkers, die zorgen immers dat deze hondjes met ernstige erfelijke aandoeningen in hoge percentages nog steeds geboren worden en deze Cavalier fokkers laten aspirant pupkopers er instinken door te vermelden dat de fokhonden AAxAA uitslagen hebben en vermelden niet, dat alle Cavaliers Chiari-achtige Malformatie gradatie 2 hebben, hetgeen op elke leeftijd klachten en neuropathische pijnen kan veroorzaken en zeker als de CM ook nog eens uitmondt in Syringomyelie. Ook wordt door Cavalier fokkers niet vermeld dat 50% van de Cavaliers voor 5-jarige leeftijd een lekkende hartklep heeft, oplopend tot 100% op 10-jarige leeftijd. Echter de gemiddelde levensverwachting is slechts 7,9 jaar.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Ik ben het met je eens dat de opmerking van Maart grof is...

Maar om te zeggen dat alleen de fokkers verantwoordelijk zijn voor de zieke hondjes, nou nee. Kopers die geen moeite doen om verder te kijken dan een schattig hondje zijn bijna net zo erg. Iets over vraag en aanbod.

In het geval van Roos staat er op haar profiel dat haar vorige Cavalier op 2-jarige leeftijd is overleden aan hartfalen, dus een bekend defect binnen het ras. Toch besluit ze daarna WEER een Cavalier te kopen, die nu dus ook ziek is. 

1 keer kan nog een ongeluk zijn, maar na het verlies van een 2 jarige hond doodleuk weer voor zo'n vreselijk ziek ras kiezen vind ik in dit geval de fout van de koper.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Pas NA het krijgen van mijn tweede Cavalier zag ik het programma Zembla waar uitleg werd gegeven over de ziekte Syringyomelie. Voor mij vielen de puzzelstukjes op zijn plek, dit had ons eerste hondje gehad. De toenmalige DA had alles op een allergie geschoven.

Het overlijden was volgens haar dan ook gewoon "pech" hebben. Volgens die DA had hij ook geen hartprobleem. Terwijl ik  een paar weken voor zijn overlijden nog bij haar ben geweest om zijn hart te laten controleren omdat ik het niet vertrouwde.

Dat het heel ernstig gesteld is met de Cavalier drong tot me door toen ik dat bewuste programma zag.
Maar ik had mijn tweede cavalier AL.  Een aantal maanden later kreeg ook zij ziekte verschijnselen.
Uiteraard ben ik naar een andere DA op zoek gegaan en die bekende mij eerlijk dat het bij haar ook nog niet lang bekend was dat het Cavalier ras er zo slecht aan toe was.
Maar nu wisten we wat me moesten doen en in welke hoek we moesten zoeken.

Als zelfs een DA niet op de hoogte is, is het dan gek dat een leek die een eerste hondje krijgt het ook niet is?
Daarbij als je de website's van fokkers bekijkt doen ze net of er niks aan de hand is en ze zo gezond en verantwoord bezig zijn. Dit is pure misleiding!!

Je zal mij echt geen Cavalierpup meer zien kopen. Puur omdat ik het niet verantwoord vind om met een ziek ras te fokken.
Maar als het op mijn pad komt zal ik wel open staan voor een afgedankte herplaats Cavalier. Het gaat mij erg aan het hart hoeveel van deze dieren met een smoes worden aangeboden op MP. Omdat ze problemen hebben en medicatie nodig hebben wil men er van af.. En medicatie is duur, en dat heeft niet iedereen voor zijn/haar hond (over).
IK vind het dan ook onbegrijpelijk om deze verwijten naar mijn hoofd te krijgen. Ik denk dat er weinig mensen zijn die zoveel tijd en geld voor hun Cavalier over hebben als wij.

Zolang fokkers nog met sprookjes komen zullen er nog steeds argeloze mensen intrappen, terwijl er nu veel meer over bekend is als 5 jaar geleden.

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ben het met je eens.

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

Eindelijk zegt iemand het

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik zou er zelf ook niet aan beginnen...

Zeer zeker niet met een pup. Mijn ouders willen momenteel ook weer een pup maar ik heb ze daarvan weerhouden omdat ik vind dat WIJ het als gezin niet bol kunnen werken om dat beestje een goede start te geven. Ik ga binnenkort uit huis terwijl ik eigenlijk altijd voor onze honden zorg, uitlaat etc.  En ik wil dingen 100% doen en niet 90 of maar half. (Hoewel ik dan vaak weer denk dat menig hond beter hier af zou zijn als in een asiel of iets dergelijks). Want ik wil altijd zo veel mogelijk ondernemen met de hond.

Onze huidige hond is 15. Kan amper nog een rondje van 15min lopen. Heeft een handicap aan der heup. Slaapt echt heel erg veel en ze is nu meestal 1 dag in de week ca. 7 uur alleen.
En dan denk ik al de hele tijd.. ohhh ligt ze daar maar wat. Ja ze kan uren en uren slapen maar je zou dat kopje eens moeten zien als je der wakker maakt. Die vrolijkheid is niet te beschrijven!

honden page profiel Anita, Bobby en EvaAnita, Bobby en Eva

honden foto van Anita, Bobby en Eva

Het is heel eenvoudig als je allebei fulltime werkt kan je geen hond nemen. Ik heb altijd fulltime gewerkt en had toen 3 katten....een grote tuin en een kattenluikje...dat kan wel. Ze hadden gezelschap aan elkaar en alle vrijheid om zich te vermaken in een grote afgerasterde tuin.
Ik wilde wel graag een hond maar vond en vind het nog steeds niet kunnen voor de hond.
Mijn neef heeft een rotweiler en nu werkt hij fulltime maar mijn broer en zijn vrouw laten haar in de middag uit en vaak gaat ze mee naar hun huis en brengen ze haar na een paar uur weer terug. Dat kan wel....maar s'ochtends een kwartiertje uitlaten en verder de hele dag alleen laten? Nee niet doen.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

ON TOPIC
Serieus, waarom willen jullie in godsnaam een hond, terwijl je er eigenlijk geen tijd voor hebt?? Jullie hebben deze hond echt niets te bieden, in totaal maar een uur per dag wandelen... Weekend zal je ook wel regelmatig weg zijn aangezien het jullie enige vrije dagen zijn.

Wat een leuk leven gaat die hond tegemoet, een asielhond heeft het niet veel beter. Die kan overdag nog op een binnenplaats spelen met soortgenoten, dus al meer beweging dan jullie hond gaat krijgen.

Ik zou zeggen neem een aquarium, vissen hebben niet zo'n behoefte aan menselijke aandacht. Een hond is een sociaal wezen, hem vanaf zo'n jonge leeftijd elke dag zo isoleren vind ik persoonlijk hond-onwaardig.

honden page profiel ingeborgingeborg

honden foto van ingeborg

Ik heb ook een golden. Ze is nu 9 maanden oud. Als ik bij het kennismakingsgesprek met de fokster zou vertellen dat de pup 5 dagen  9 uur alleen zou zitten dan had ik helemaal geen pup gekregen. Een golden is geen ras om zo lang alleen te zitten. Die moeten mensen/dieren om zich heen hebben.Dus in jullie situatie zou ik er niet aan beginnen!!!!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Tja... en wat voor band krijg je dan met je hond?

Over dat ELKE dag een hondenopvang regelen. M'n schoonzus en haar man hebben ook een hond, een grote labrador. Die gaat élke dag naar de opvang van s'ochtends vroeg tot s'avonds laat, ze wandelen nooit met dat beest. Ook niet in het weekend.... Ja naar het eerste stukje gras wat ze tegenkomen en daarna weer meteen naar huis. Zij kan hem niet aan omdat hij niet heeft leren lopen aan een riem. Dus laat hij de hond uit... maar hij wilde nooit een hond dus steekt er geen moeite in. Zolang er geen poep in het huis ligt is het goed genoeg.

Alleen op de opvang heeft dat beest een leven. Nu is hij écht veel en veel te dik. En hij luistert zeer slecht naar z'n eigen baasjes, terwijl hij prima luistert naar de mensen van de opvang. Die mensen hebben een band met die hond maar zij zelf écht niet. De hond respecteert hun ook niet.. trekt regelmatig z'n lip op naar ze. En hun maar niet snappen waarom dat beest echt hyper is bij hun in huis. "Nee hij heeft ADHD!" zeggen ze dan.

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka

honden foto van Claudia & Layka

2 woorden: NIET DOEN!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Jammer dat TS na de 1e pagina niet meer is gesignaleerd.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Tja, weet niet wat ze nog meer zou willen weten..
Aan de andere kant..wil ik wel weten wat ze gaat doen.??
Ze heeft redelijk wat advies gekregen...
Duseuhmm...topic kan weer dicht.?! O-)

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Ja, was er net ook aan het denken, lekkere discussie gestart...en hup weg... Gaat er hier hoe langer hoe groffer weer aan toe, worden alweer forumleden bijgehaald die totaal OFF TOPIC worden aangevallen en ja ik heb het over Roos, waarom wordt ze hier nu met de vinger gewezen over het ras dat ze heeft ? Jonge jonge toch, soms gaat het hier echt kinderachtig aan toe... Je mag en moet een mening geven maar als je iemand wilt kwetsen zijn er nog andere manieren dan in het openbaar !

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Tja.. er is hier een heel leger toetsenbord-helden gesetteld...
Zouden ze ook echt zo zijn onder elkaar als er geen scherm en toetsenbord tussen zat?

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka

honden foto van Claudia & Layka

Die zal denken OEPS en waarschijnlijk komt die hond er gewoon.. arm beestje. :(

honden page profiel ..

honden foto van .

" Jammer dat TS na de 1e pagina niet meer is gesignaleerd. "

zoals gewoonlijk O-) of ben ik nou heel pessimistisch ;-)

honden page profiel Bert, Brigitte & DangerBert, Brigitte & Danger

honden foto van Bert, Brigitte & Danger

" Jammer dat TS na de 1e pagina niet meer is gesignaleerd. "


Soms krijg ik het gevoel dat dat er een topic gestart wordt en dan ook zoals nu weer felle discussies ontstaan en de topic starter niet meer in beeld komt.
Het lijkt wel of het er om gedaan wordt.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

"

Soms krijg ik het gevoel dat dat er een topic gestart wordt en dan ook zoals nu weer felle discussies ontstaan en de topic starter niet meer in beeld komt.
Het lijkt wel of het er om gedaan wordt. "


Dat iemand niets meer post wil nog niet zeggen dat die niets meer leest.

Ik denk dat ze genoeg stof tot nadenken heeft. Hopelijk dat ze er wat mee.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik denk inderdaad ook dat ze wat geschrokken is van de antwoorden die ze hier gekregen heeft. Misschien kent ze mensen in haar omgeving die het op die manier doen en wou ze kijken hoe mensen er hier over denken.

Het lijkt ook bijna alsof het een heeeel domme vraag is geweest natuurlijk, want ze heeft bijna 5 pagina's vol negatieve adviezen gekregen. Wat moet je daar nou op terugzeggen?

honden page profiel Bert, Brigitte & DangerBert, Brigitte & Danger

honden foto van Bert, Brigitte & Danger

"

Dat iemand niets meer post wil nog niet zeggen dat die niets meer leest.  

Ik denk dat ze genoeg stof tot nadenken heeft.  Hopelijk dat ze er wat mee. "
Dat kan, maar je ziet het bij zoveel topic's die geopend worden en de TP starter is nergens meer te bekennen maar de discussies lopen wel hoog op. (soms ook wel leuk) maar we zijn hier op HP toch voor de gezelligheid, iets om te leren en om iemand anders advies te geven of te ontvangen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"

Dat iemand niets meer post wil nog niet zeggen dat die niets meer leest.  

Ik denk dat ze genoeg stof tot nadenken heeft.  Hopelijk dat ze er wat mee.
"
Dat hoop ik ook.
Ik kan me ook voorstellen dat je als gast je de blubbers schrikt van 5 pagina's reacties.O-)
Hoop dat ze het juiste voor zichzelf en evt hond eruit pikt.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Dat kan, maar je ziet het bij zoveel topic's die geopend worden en de TP starter is nergens meer te bekennen maar de discussies lopen wel hoog op. (soms ook wel leuk) maar we zijn hier op HP toch voor de gezelligheid, iets om te leren en om iemand anders advies te geven of te ontvangen. "

Van mij hoeft er geen discussie te ontstaan, daar vroeg ze niet om. Nu is ze weg.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Dat kan, maar je ziet het bij zoveel topic's die geopend worden en de TP starter is nergens meer te bekennen maar de discussies lopen wel hoog op. (soms ook wel leuk) maar we zijn hier op HP toch voor de gezelligheid, iets om te leren en om iemand anders advies te geven of te ontvangen. "


Als het een echte vraag van Wendy was dan is het belangrijk dat ze antwoorden kreeg. Die belangrijkheid wordt niets minder als wij er niets meer over horen... Zij kan de antwoorden overdenken en spiegelen aan haar eigen situatie.


honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Het is weer eens zover hier hoor..Hele discussie tussen hondenpage members en worden er weer mensen uitgemaakt voor deurenbeul (niet met de woorden maar sommige reacties zeggen genoeg!)
Ik vind het de grootste onzin dat je geen hond kan nemen als je fulltime werkt. Er zijn genoeg mensen die een hond hebben en fulltime werken en hier niet op het forum zittend..
Ja ik vind dat er hier af mensen echt doorslaan in hun mening.

Misschien een idee om deze topic te sluiten modjes?

En ja mijn reactie is offtopic maar ik vind dit echt weer te ver gaan!!

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

Omdat er inderdaad 1 of 2 mensen zijn die minder fijn reageren of bot of hoe je het noemen wilt, en dat steeds blijft opnoemen en herhalen dan valt het steeds meer op dat er soms zo gereageerd wordt, terwijl de andere zoveel reacties echt wel meevallen!
Ik zou er niet te veel heisa van maken.

grtz.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Volgens mij gaat het voornamelijk er over dat je een pup/jonge hond niet de hele dag alleen kan laten zitten. In de tuin of niet. En zeker met zo weinig beweging.

Eerder een kwestie van een optelsom dan dat er een iets niet ideaal is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Full-time job - hond kan buiten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 8 12 3 4 56 7 8
Volgende forumvraag: Fietsen.... En nu?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^