Full-time job - hond kan buiten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Wendy (Gast)

Hoihoi

Mijn vriend en ik zijn van plan om in juli een golden retriefer pup aan te schaffen. We willen allebei dolgraag een hond. We werken echter allebei full-time en vragen ons af of we ons hondje dan niet verwaarlozen.

In de zomer heb ik bouwverlof en ben ik de eerste drie weken dus thuis om de puppy z'n zindelijkheidstraining te geven en hem beetje bij beetje langer alleen leren te zijn. Mijn vriend kan de twee weken erop vrij nemen. Maar na die 5 weken zal hij van maandag tot vrijdag wel zo'n 9 uur alleen moeten zijn.
We zouden hem dan in de veranda laten waar hij via een hondenluik naar buiten kan wanneer hij maar wil. Hij kan in de tuin van (+-100m²).

Ik kan 's morgens een kwartiertje met hem gaan wandelen en 's avonds een goeie 3 kwartier. In het weekend is hij steeds bij ons kan dan met ons naar het bos om daar wat te ravotten.

Denken jullie dat het haalbaar is om een puppy van 11 weken oud 9u aan een stuk alleen te laten? Mijn ouders kunnen desnoods eenmaal in de week wel eens komen over de middag, maar verder zal hij het alleen moeten redden....
Zou dit lukken? Of moeten we dit idee opzij zetten en eerder voor een jongvolwassen hond gaan die er al aan gewoon is om alleen te zijn overdag?

Vriendelijke groeten

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Full-time job - hond kan buiten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Ik zou persoonlijk echt niet mijn 11 weken oude pup 9uur lang alleen laten in de tuin! Straks schrikt hij ergens van, pest iemand hem of doet hij zichzelf pijn of leert hij zichzelf foute dingen aan! Nee echt niet doen zou ik zeggen ;-) Ik zou zeggen ga voor een jongvolwassen hond die alleen zijn gewend is, ook al vind ik 9uur voor een volwassen hond nog enorm lang...

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

Daar ben ik het mee eens, Inge. Ik wou zelf ook al jarenlang een hond, maar hoe leuk ik het ook vond, ik ben er toen niet aan begonnen omdat ik destijds fulltime school had. Persoonlijk vind ik fulltime werken en een hond 9 uur thuislaten verwaarlozing. Ik ben bang dat het dan maar een kwestie van tijd zal zijn voordat het arme dier bij een asiel wordt gedumpt, om weer alleen te blijven in een kennel zonder baasje.
Ik denk dat je gewoon moet denken aan de gevoelens van de hond en (net als ik) moet wachten tot je zeker weet dat je de tijd hebt voor zo'n dier (denk er daarbij ook aan dat je dit ook vrijwel zeker weet voor de toekomst!). De golden zal er niet zo vrolijk meer uitzien als hij zo lang alleen blijft, wat ook voor probleemgedrag kan zorgen zoals dat hij niet goed zindelijk is, verlatingsangst heeft etc.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Euhm, misschien helemaal geen hond? 

Een pup van 11 weken kan niet dag in dag uit 9 uur lang alleen zijn. Ook niet als er maar een keer per week iemand tussendoor kan komen. Ook voor een volwassen hond is dit geen doen. Hij redt het misschien wel, maar of je hem er een plezier mee doet is een ander verhaal... Honden zijn graag in de buurt van hun baasjes en verdienen het niet om 5 dagen per week de hele dag alleen te zijn.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Wil je een eerlijk antwoord...?

Nee...niet aan beginnen,
ik vind 9 uur per dag, 5 dagen per week alleen, echt veel te lang voor een hond...
Voor een golden pup helemaal, maar als ik eerlijk ben ook voor een oudere hond.

Ik zou het niet doen.... :-)

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

" Ik kan 's morgens een kwartiertje met hem gaan wandelen en 's avonds een goeie 3 kwartier. In het weekend is hij steeds bij ons kan dan met ons naar het bos om daar wat te ravotten.
"


En voor de rest 9 uur per dag alleen? O-) Een hond is een roedeldier. Die tuin is fijn om zich te ontlasten maar geen vervanging voor een sociaal/actief/enigzins stimulerend leven..
Met een 'oudje' zou het misschien kunnen, maar het verschil tussen 'misschien kunnen' en een hond daadwerkelijk een leuk leven kunnen bieden vind ik nog steeds levensgroot.
Had je er vooraf een uurtje mee kunnen wandelen, wat speuren/apporteren kunnen doen, tussen de middag ook nog even uitlaten en misschien iets van denkwerk dan vind ik het al een ander verhaal.
Maar in dit geval, 'met voorbedachte rade' een hond nemen vind ik zeer egoïstisch.
Zoals gezegd een roedeldier; net als mensen.. en die krijgt dan een soort van gevangenis-schema en mag in het weekend met 'verlof'. Tsja..

...hoop niet dat ik je hiermee op de tenen trap; ik weet dat het gevoelig ligt bij de meesten. Maar het enige vóór-argument wat ik vaak lees is dat andere mensen ook full-time werken en een hond hebben ;-) ...maar als je op die fiets gaat kun je een hoop andere normen en waarden ook in de prullenbak gooien. Het hebben van een hond is wat mij betreft een voorrecht en geen standaardrecht.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

eh ja nee ... ga met mijn voorgangers mee. Ik zou het niet kunnen en ook niet doen. 
Wellicht beter om dit idee even opzij te zetten en er dan nog eens naar gaan kijken als er op zijn minst 1 part - time gaat werken. 

Een hond op deze manier in huis halen doe je jezelf mss een plezier mee maar niet de hond .. sorry

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" Of moeten we dit idee opzij zetten en eerder voor een jongvolwassen hond gaan die er al aan gewoon is om alleen te zijn overdag.. "

Stel je de vraag...wat heb ik die kleine te bieden..??
Dat er tegenwoordig weinig baasjes de hele dag thuis zijn, ben ik het mee eens.
Maar zoals je eerlijk verteld, is het bij jullie het andere uiterste.
Een hond is een gezelschapsdier, vind het meestal heerlijk om mensen om zich heen te hebben.
Niet dat je een hele dag moet gaan wandelen, of spelen..
Maar gewoon mensen om hem heen is toch meestal wel het minste wat je de hond kan bieden.

Ik zou er dus nog maar eens over na denken of een hond zo wie zo iets is voor jullie op dit moment.
(wel prima dat je de info aan het vergaren bent ;-).)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Nee dat is wel heel sneu voor een gezelschapsdier.Die verveeld zich dood en wordt eenzaam. 
Ik zag gister in de Intertoys folder,dat de Furby zijn 'comeback' maakt.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zou zeggen dat het niet gaat lukken.

Je zegt 's ochtends 1 kwartier en 's avonds 3 kwartier. Een Golden Retriever, zeker een jonge, zal dan helemaal dol worden door gebrek aan beweging/ uitdaging. Anderhalf uur per dag is een betere richtlijn.

Ook is 9 uur achter elkaar ook wel heel erg lang om alleen te zijn. Voor een pup, maar ook voor een oudere hond. Het word dan ook lastiger voor de hond om zindelijk te worden, tenslotte is er 9 uur per dag niemand die hem leert hoe het wél moet. En dan 's nachts ook niet. Ook eventueel sloopgedrag, of graafgedrag kan de hond dan ongestoord uitvoeren. En zie dat er dan maar weer eens uit te krijgen.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

tuurlijk kan dat ;-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Uhm sarcastisch bedoeld?

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Of het wel of niet kan.. 
Ik zou mijn hond zo'n leven niet aan willen doen. Zou me constant schuldig voelen.
Nee, ik zou in jullie situatie geen hond nemen, ook geen volwassen hond.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Mijn zus en haar vriend hebben ook een Golden retriever, als pupje in huis gehaald.Mijn zus heeft ander werk gezocht dichter bij huis zodat ze over de middag naar huis kan.Ze werken alletwee fulltime, maar sowieso tussen de middag iemand thuis, en 's avonds en in het weekend lange wandelingen en uitstapjes.Maar 9 u per dag...is wel erg lang...je pup zal op die manier nooit zindelijk worden en ook vereenzamen...

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Ik werk ook fulltime en mijn honden zitten 2x een 4-tal uurtjes alleen per dag  (soms minder, te zien wanneer mijn vriend thuis is). Moest het anders kunnen, zou ik dit zeker doen. Want tuurlijk is het leuker voor de honden dat je de hele dag bij hen bent, maar ik vraag mij toch af wie dat kan?? Misschien rijk getrouwd ofzo, maar ik weet dat als wij niet met 2 fulltime gaan gaan werken, wij ons huis niet kunnen afbetalen en ook ons honden niet het voer, het speelgoed, manden ,... kunnen geven zoals ze nu krijgen. Het is zelfs nu soms krap...
Maar 9uren aan een stuk alleen zijn vind ik zelfs veel. Ik zou er in ieder geval alles aan doen om te zorgen dat er overdag iemand eens kan gaan kijken naar mijn hond, al is het maar om te zien of hij nog water heeft enzo en even bezig te zijn ermee. Heb je geen goede buur of vrienden die het zien zitten om een even langs te gaan?
Wij hebben dit weekend naar een familiefeest moeten gaan en ik voelde mij al schuldig omdat ze +/- 6uurtjes alleen hebben moeten zitten...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

alles kan, maar of het een leuk leven is voor een hond? Altijd  buiten dat kwartiertje en die drie kwartier, maar alleen zijn, altijd maar wachten, altijd maar in die tuin zo'n jaar of 12 lang en dat is dan zijn leven? Dat lijkt me niet eerlijk naar de hond toe.

Buiten dat het voor de hond erg is kan er ook overlast ontstaan, wat ga je doen als hij niet alleen kan zijn of bang is en de hele tijd blaft en jankt en de buren gaan klagen.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Nee dat is wel heel sneu voor een gezelschapsdier.Die verveeld zich dood en wordt eenzaam. 
Ik zag gister in de Intertoys folder,dat de Furby zijn 'comeback' maakt. "


eens

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Absoluut niet doen! Een Golden is dolgraag onder de mensen, die laat je niet dagelijks 9 uur moederziel alleen in de tuin na een wandeling van een kwartiertje... :'(

Persoonlijk zou ik dit ook een (jong)volwassen niet aandoen, vind het veel te lang.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

het zal misschien wel kunnen (hoewel je nog weleens voor een nare tijd zou kunnen komen te staan, na 5 weken (op 13 weekjes oud) de hond 5 dagen 9 uur alleen laten......

je zou het niet moeten willen denk ik
voor de hond zelf
ik zou het in ieder geval niet kunnen
die tuin zegt de hond niks, hij gaat echt niet liggen zonnen of gezellig een boek lezen
hij verveelt zich en met een beetje pech ontwikkeld hij een enorme verlatingsangst

voor een volwassenhond geldt precies hetzelfde, al zou die zo lang elke dag alleen kunnen zijn

buiten dat, een kwartiertje smorgens???
das wel heel erg karig
wij staan heel vroeg op om onze hond iedere ochtend minimaal 3 kwartier beweging te geven buiten, te laten snuffelen, wat  oefeningen of speuropdrachtjes te doen, zodat hij lekker voldaan zijn grote mand in kruipt om ca. 4,5uur alleen te zijn, daarna gaat hij er weer helemaal voor.

denk er nog eens over, of je het niet anders kan indelen met werk
en anders zou ik het echt niet doen, het lijkt me heel sneu voor het hondje

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Ik vraag me trouwens af voor wie dit leuk moet zijn? Een hond doe je er geen plezier mee, maar is voor jullie op zo'n manier leuk om een hond te hebben?

honden page profiel AnniekAnniek

honden foto van Anniek

Tuurlijk, kan prima maar wel in combi met dagopvang (particulier of pension/asiel) en/of een hondenuitlaatservice. maar dan zou ik wel voor een wat oudere hond gaan bv. uit het asiel die al een beetje aan een kennelleven gewend is. Of 2 honden in combi met uitlaatservice zodat ze nooit helemaal alleen zijn, maar ook die gaan zich vervelen bij te weinig stimulans.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Sorry ik zou wachten met een hond in dit stadium van jullie leven nu jullie beiden fulltime werken.

's Morgens voor je weggaat maar een kwartiertje en je kan er tussen de middag niet naar toe.
Of je zou misschien voor je naar het werk gaat langer moeten wandelen en eerder opstaan en een uitlaatdienst kunnen inschakelen voor de middag.
Maar dat lijkt me wel duur 5x per week.

Anders zou ik het niet doen. 9 uur is erg lang voor hond alleen. Daar doe je de hond geen plezier mee. Jong of oud.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" buiten dat, een kwartiertje smorgens???
das wel heel erg karig
wij staan heel vroeg op om onze hond iedere ochtend minimaal 3 kwartier beweging te geven buiten, te laten snuffelen, wat  oefeningen of speuropdrachtjes te doen, zodat hij lekker voldaan zijn grote mand in kruipt om ca. 4,5uur alleen te zijn, daarna gaat hij er weer helemaal voor. "


Precies, en ik merk hier dat 45 minuten ook echt het minimum is. Meestal loop ik 45 minuten, 30 minuten en nog eens 20 minuten -minimaal-.

Een hond die lekker voldaan is en lekker gaat slapen kan makkelijker een lange tijd alleen zijn. Een hond die bij wijze van spreken net even wakker is gemaakt met even plassen/ poepen en dat je dan vertrekt, dan heb je dikke kans dat die gaat blaffen of klieren in huis of tuin.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Ik vraag me trouwens af voor wie dit leuk moet zijn? Een hond doe je er geen plezier mee, maar is voor jullie op zo'n manier leuk om een hond te hebben? "


ik vond het alleszinds leuk.

de honden heb ik ook nog niet horen klagen.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Ik zal wel weer een enorme dieren beul zijn maar ik heb toen ook voor een jong volwassen hond gekozen die ook 4 dagen in de week 9 uur alleen zit. Beestje is dr echt niet ongelukkig onder hoor.
Wel zou ik dan de hond in een kennel doen want als ze uit de tuin uitbreken als je dr niet bent word je niet vrolijk van.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Ik zal wel weer een enorme dieren beul zijn maar ik heb toen ook voor een jong volwassen hond gekozen die ook 4 dagen in de week 9 uur alleen zit. Beestje is dr echt niet ongelukkig onder hoor.
Wel zou ik dan de hond in een kennel doen want als ze uit de tuin uitbreken als je dr niet bent word je niet vrolijk van. "

Ik denk dat het ook ras afhankelijk is en de leeftijd. Goldens zijn erg roedel gericht en hebben daardoor al sneller moeite met alleen zijn. Hoe zelfstandiger het ras, hoe makkelijker het alleen zijn gaat (over het algemeen). 

Ik vind het niet aan te raden, voor geen enkel ras en zeker een pup niet. Als je het toch wil doorzetten kun je het beste kijken naar een uitlaat service/pension/oppas waar de hond naartoe kan, zodat die niet alleen zit.

Succes met de beslissing!

honden page profiel stipstip

honden foto van stip

tja dat is een gevoelig onderwerp zo je leest,
Ik woon op het platteland en hier in de omgeving staan dus veel boerderijen en op de meesten lopen honden rond en 9 van die 10 honden komen niet tot weinig in huis en wordt ook weinig tot niet mee gewandeld...en ook hier in het dorp zijn veel honden aan wezig die niet tot weinig in huis komen en waar weinig mee gewandeld wordt...zijn dit vervelende honden ..nee hoor
Onze oude honden hebben ook tijden gehad dat ze 8 tot 9 uur alleen (in de tuin met toegang naar de schuur met hun mand en voer en water) zijn geweest omdat we beiden moesten werken..
Nu ben ik dagelijks thuis (thuisblijfmoeder) of dit in de toekomst haalbaar blijft ik weet het niet....

Dus ik durf het bijna niet te zeggen maar ik ben van mening dat het kan als je het zou willen...

honden page profiel Bert, Brigitte & DangerBert, Brigitte & Danger

honden foto van Bert, Brigitte & Danger

Wat bedoel je met veranda?
Onder een veranda versta ik een overkapping met open voorkant.
Als je een serre bedoelt en je wilt de hond daar van de zomer in laten dan wil ik niet eens aan de gevolgen denken.
De temperatuur kan behoorlijk hoog oplopen bij 25 graden buiten en dan helpt een bakje water al helemaal niet.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

" Wat bedoel je met veranda?
Onder een veranda versta ik een overkapping met open voorkant.
"

Normaal gezien is dat ook doch wij hadden er ooit 1 die je ook kon sluiten dus hopen dat dit er ook zo'n 1 is

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Alles kan als je er tijd aan wil besteden. Je leest nu reacties van het kan wel. Maar vergis je niet dat de huidige honden niet zo stabiel zijn als vroeger en dat ze daardoor ook een andere aanpak nodig hebben en 9 uren alleen te veel is.

Mocht je het echt willen dan moet je op zoek naar een nest waar stabiele ouders in zitten en dan na een puppytest kun je pas beslissen of er een pup voor je bij zit in dat nest.

Je hebt nu voor ogen dat je in de bouwvak je pup dan wilt hebben maar misschien is dat niet mogelijk daardoor. Of je moet gaan zeggen ik ga voor een oudere stabiele hond.

Zelf wil ik het niet omdat ik van mening ben dat een hond een roedeldier is en dat ze ons nodig hebben in hun leven. Ik woon ook op het platteland en ik merk dat er ook veel honden alleen maar op het erf zijn en waarbij geen extra dingen worden gedaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Full-time job - hond kan buiten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 8 12 3 4 5 6 7 8
Volgende forumvraag: Fietsen.... En nu?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^