Full-time job - hond kan buiten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Ik zou het zelf niet doen, omdat 9 uur erg lang is en ik een uur wandelen per dag voor een Golden Retriever aan de kleine kant vind. Die 9 uur kunnen erg saai zijn, hierdoor kan je hond verlatingsangst ontwikkelen of spullen kapot gaan maken.

Je zou contact op kunnen nemen met een uitlaatservices, dagopvang of een bevriende buurman en/of -vrouw zodat jullie mogelijk, toekomstige hond ook overdag aandacht en beweging krijgt. Ook zou een van jullie parttime kunnen gaan werken, maar ik denk dat weinig mensen zich dat kunnen permitteren deze tijd. 

Is het misschien niet een goed plan om met een kat te beginnen? Katten kunnen over het algemeen langer alleen thuis zijn en zijn ook een stuk minder afhankelijk vergeleken met honden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Full-time job - hond kan buiten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

Niet aan beginnen! Jullie hebben de hond practisch niets te bieden dus die wordt dood ongelukkig.
Ik vraag me altijd af waarom mensen onder deze omstandigheden een hond willen....
Je bent zelf de hele dag weg en je hond leeft een eenzaam bestaan...

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Wat bedoel je met veranda?
Onder een veranda versta ik een overkapping met open voorkant.
"


Dat is de Nederlandse bewoording ja.
In Belgie is het een aanbouw aan een huis. volledig dicht.
vermits er een hondenluik in komt, zit de hond er niet opgesloten.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Klopt. Er is op het forum eens iemand afgebrand omdat ze de hond in de veranda liet 's nachts. Bleek te zijn wat wij in Nederland een serre noemen. Hoezo spraakverwarring.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

"
Ik denk dat het ook ras afhankelijk is en de leeftijd. Goldens zijn erg roedel gericht en hebben daardoor al sneller moeite met alleen zijn. Hoe zelfstandiger het ras, hoe makkelijker het alleen zijn gaat (over het algemeen). 

Ik vind het niet aan te raden, voor geen enkel ras en zeker een pup niet. Als je het toch wil doorzetten kun je het beste kijken naar een uitlaat service/pension/oppas waar de hond naartoe kan, zodat die niet alleen zit.

Succes met de beslissing! "
Ik heb een amerikaanse stafford en dat zijn ook enorme mensen honden dus denk eerder dat het per hond verschilt.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Niet aan beginnen! Jullie hebben de hond practisch niets te bieden dus die wordt dood ongelukkig.
Ik vraag me altijd af waarom mensen onder deze omstandigheden een hond willen....
Je bent zelf de hele dag weg en je hond leeft een eenzaam bestaan... "


en jouw honden die ziekelijk geboren worden en veel te vroeg sterven zijn de gelukkigste op aard?

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Nou ik ben t enig ins met deze reactie eens. Ts doet tenminste vooronderzoek...

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Waar slaat deze reactie op?

honden page profiel Arjen (Webmaster HondenPage)Arjen (Webmaster HondenPage)goedgekeurde fokker

honden foto van Arjen (Webmaster HondenPage)

Dat vroeg ik me ook al af, ik zal het even voor je informeren.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Hi Wendy,
Iedere hond is natuurlijk anders, dus iedere hond zal ook anders reageren op alleen zijn. Mocht je toch besluiten een pup te kopen en deze alleen te laten, houd dan wel rekening met het volgende; er zijn pups (ik denk eigenlijk allemaal) die alles eten! Ik heb mijn pup nu 3 maanden, en ben altijd thuis, want ik heb geen baan momenteel. Als ik kijk wat zo'n beestje allemaal aan het ontdekken is, nog steeds met 5 maanden!!, dan geef ik allereerst de tip om je tuin erop aan te passen. Staan er geen giftige planten, liggen er geen steentjes etc. Je wilt echt niet na een hele dag werken thuiskomen om je hond doodziek te vinden, omdat hij de verkeerde dingen heeft gegeten. Want ook dat is een punt; wanneer geef je hem dan eten? Een pup van die leeftijd moet echt 3-4 x per dag eten omdat zijn maagje zo groot is als een mandarijn. Die kun je niet 's ochtends of 's avonds extra voeren, want dat trekt hij niet. 

Hoewel ik echt goed begrijp dat je een hondje wil, zou ik je dan toch aanraden om het nog even uit te stellen, om te zorgen dat hij niet zo lang alleen is (uitlaatservice, opvang etc.) of om een jong volwassen hond te nemen (die 2 keer per dag eten hoeft), al vind ik daar wel het nadeel mee dat die uit een andere omgeving zijn gekomen. Je moet zo'n hond dus veel tijd geven om helemaal te wennen. Hetzelfde geldt voor een pup. Ik ben nu met 5 maanden op het punt dat mijn pup prima 4 uur alleen kan zijn, vrijdag heeft hij door overmacht zelfs 5 uur zijn plas op moeten houden. Daar staat wel tegenover dat ik ervoor en erna veel tijd aan hem besteedt. 

Je moet doen waar jij je goed bij voelt, veel sterkte met de keuze!!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

" We willen allebei dolgraag een hond.  "


En wat is de reden als ik mag vragen, wat denken jullie dat een hond toevoegt aan jullie leven op dit moment?
Jullie willen een hond voor dat ene uurtje dat jullie aan hem kunnen/willen besteden per dag?
Het klinkt misschien een beetje hard, maar ik vind het echt sneu voor een hond om helemaal alleen te zitten 9 uur lang, elke dag weer, 10-15 jaar lang. Tuurlijk, je kan een hond makkelijk 9 uur lang de tuin in gooien, maar de vraag is of je dit ook wilt voor de hond? Nee toch?
Dat 'goedmaken' in het weekend snapt een hond trouwens niet, dat moet je je ook bedenken.

Wist je trouwens dat er in Zweden een wet is waar mensen die meer dan 6 uur werken per dag geen hond mogen hebben? Die wet is er niet voor niks en geeft ook wel iets aan toch?

Ik zou het aanschaffen van een hond in jullie geval op dit moment echt afraden. Je hebt op dit moment te weinig te bieden aan de hond en je kan echt een hond met flinke problemen gaan krijgen hierdoor (maakt dan niet eens uit of het nu een pup is of een hond die al wat ouder is).

honden page profiel SjalotSjalot

honden foto van Sjalot

Twee volwassen honden zou nog kunnen, maar een pup...een baby laat je ook niet heel de dag zonder toezicht. Je buren zullen niet blij zijn met een krijsende, angstige pup.

Mijn hond moet ook veel alleen zijn, is dan samen met onze katten.
Als ik vrij ben staat alles in teken van de dieren. Op vakantie gaan we nooit.
Maar een pup, nee daar kunnen wij voorlopig niet aan beginnen.

Op de Duitse tv heb ik een keer gezien dat iemand zijn hond elke dag bij een oudere dame bracht en 's avonds weer ophaalde.
Misschien is dat een optie? Er zijn altijd mensen die graag een dier willen hebben maar de kosten niet kunnen dragen.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ga dit topic maar volgen http://www.hondenpage.com/hondenforum/144952/.php
Dit is wel een ander ras maar je ziet dat het voor een eerste hond (dus mensen zonder ervaring) erg lastig om een pup buiten alleen te laten.

honden page profiel marieke en Sennemarieke en Senne

honden foto van marieke en Senne

Ja, lastig. Zeker om uit zoveel reacties het juiste advies te plukken. Maar wel heel goed dat je eerst informeert, laat zien dat het je wel interesseert!
Ik zou het afraden. Op deze manier geef je de pup niet veel kans om goed aan jullie te hechten, en juist dat is belangrijk voor een goede band tussen baas(jes) en hond. Als je veel plezier van je hond wilt hebben, moet je hier genoeg tijd in steken en veel met hem ondernemen, zeker de eerste 2 jaar.
Wij zaten vorig jaar zomer toen onze pup (Duitse herder, houd dus van gezelligheid en veel beweging) bij ons kwam, ook met dit probleem. Ik ben toen 1 dag minder gaan werken en heb meer onregelmatige diensten kunnen regelen, maar dit is waarschijnlijk bij jullie niet mogelijk?
Bedenk dat het kwartiertje 's ochtends waarschijnlijk geen fijn kwartiertje zal zijn, want hoe leer je hem in zo'n korte tijd bijv. trekken aan de riem af. Vaak heb je 's ochtends een beetje haast en dus geen geduld om bijv. stil te staan als hij trekt. Zo zal hij leren dat trekken loont. En 's avonds zul je hem waarschijnlijk in een losloopgebied laten lopen om zijn energie kwijt te kunnen. Dus het hele hondenleven zal hij blijven trekken aan de riem, omdat je hem niet hebt kunnen leren om netjes naast te lopen, daar is simpelweg geen tijd voor, en alleen op zaterdag of zondag oefenen werkt niet, dit moet elke dag opnieuw.
Een hond is echt veel meer werk dan je denkt en het verandert echt je leven. En als je eenmaal zo'n schat in huis hebt, kun je het bijna niet over je hart verkrijgen om hem alleen te laten.
Veel succes met jullie keuze! En als je een hond neemt, meld je dan zeker aan bij hondenpage, ik heb hier ook al enorm veel geleerd! Groeten marieke

honden page profiel Joke PlompJoke Plompbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Joke Plomp

Nee niet aan beginnen. Een hond neem je om een goed leven te geven en om er zelf veel van te genieten.Een Golden retriever (en alle andere honden) hebben gezelschap nodig. Je kan pas aan een hond beginnen als je hem alle liefde en tijd kan geven. 
Sorry je zal waarschijnlijk iets anders willen horen maar echt begin er niet aan.

honden page profiel RoosRoos

honden foto van Roos

"

en jouw honden die ziekelijk geboren worden en veel te vroeg sterven zijn de gelukkigste op aard? "


Dit is geen vergelijking. Toen ik mijn Cavaliers kreeg wist ik niet dat het zo'n ongezond ras was/is.
Zelfs mijn toenmalige DA wist hier amper wat van.

 Ik heb wel de gevolgen aanvaard. Hoge dierenarts en medicatie kosten. Heel veel heb ik opgegeven om bij mijn Cavalier te kunnnen zijn. Met liefde ontzeg ik me dingen voor haar, ook met verjaardagen een feestjes ben ik  degene die bij haar thuis blijft zodat ze niet een avond alleen hoeft te zijn.
Over andere zieke cavaliers kan ik niet spreken, het gaat mij heel erg aan het hart dat deze dieren zo veel lijden.

Ook  vind ik het wel heel erg dat er met zieke rassen wordt doorgefokt.
Ondanks de kwalen die mijn hondje heeft weet ik toch dat ze door alle liefde en zorg die zij van mij krijgt gelukkig is.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

misschien een meer buiten hond nemen? En dan de eerste paar maanden de pup naar een oppas brengen?

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

hoi ik begrijp niet dat je dit in overweging neemt ,als je full time werk moet je geen hond nemen.Of je moet een hele lieve vaste oppas regelen ,maar anders niet doen .Is gewoon stikzielig.En voor het geval mensen nu over mij heen vallen met dat hun hond het toch goed heeft.Denk je nou echt dat een hond het naar zijn zin heeft als jij de hele dag weg bent ??Beetje zielig he als hij net van zijn moeder af komt en zijn broertjes en zusjes moet missen en dat alleen moet blijven .pff ik begrijp dit soort dingen echt niet .
Neem dan een goudvis .sorry hoor maar ik vind dat echt dood zielig voor zo,n beestje
groetjess judith

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Ik zou niet voor een pup gaan maar voor een jong volwassenen. Of je moet voor iedere dag en oppas voor tussendoor kunnen regelen en dan nog is het hopen dat die die tijden alleen kan zijn.
Ik vind het onzin om geen hond te nemen omdat je fulltime werkt. Zolang je hem daarbuiten genoeg aandacht geeft mist hij niets. Wat ik zeker wel zou doen is een uitlaat service voor iedere dag dat jullie werken! Z'n hond heeft veel beweging nodig en vaak als je meer keren per week neemt is het goedkoper ;-)
Je wilt een hond dan moet je er ook geld voor hebben zeg ik maar ;-)
Heb je dus geen geld over voor de uitlaat service regel dan iemand die het gratis doet of neem geen hond. Beweging is erg belangrijk. Niet los in de tuin als je er niet bent.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

iedereen reageerd behalve TS....

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

och och och.

Toen ik een pup wou en ik werkte 3 !!! dagen in de week vond ik het al veel! Dus ik zoeken, zoeken en nog is zoeken of ik ergens een uitlaatservice of pension of iets kon vinden enzo en alle 3 die dagen heb ik hem toen weg gebracht, 2 dagen pension en 1 dag bij mn ouders.

En nu werk ik 2 hele dagen en af en toe wat uurtjes.

1 dag naar pension, 1 dag naar mn ouders.

Hij is maximaal 5 uur alleen! Mocht het langer zijn dan is er echt iets waar ik niks aan kan doen want meestal kan hij dan wel bij mn familie terecht.

DUs ik vind ook 5 dagen beide fulltime werken veel te veel! Ik zou dan geen hond genomen hebben.


Ik vond 3 dagen al zo veel!


Nja..

Grtz.

honden page profiel SabineSabine

honden foto van Sabine

Als ik fulltime zou werken was hier nooit een hond gekomen.
Ook al zou een hond die uren makkelijk alleen kunnen zijn, ik zou me er constant schuldig
door voelen hem zolang alleen te moeten laten.
Toen ik voor mezelf begon heb ik pas een hond genomen, ik was blij dat ik hem toen pas in huis nam want zo heb je alle tijd om hem fatsoenlijk op te voeden. Mocht ik nu weer moeten gaan werken dan zou ik mijn hele werkschema erop aanpassen zodat ze niet langer dan maximaal 4 uur per dag alleen hoeven te zijn. Maar ik ken genoeg mensen die het wel combineren, een fulltime baan en een hond.
Ik vind een kwartier wandelen in de ochtend dan wel zeer onvoldoende en onacceptabel. (als het gaat om een volwassen hond tenminste, een pup mag uiteraard nog niet zolang lopen).

honden page profiel Eva & YoolsEva & Yools

honden foto van Eva & Yools

Ik snap sowieso al niet waarom je in zo'n situatie aan een hond wil beginnen.. allebei fulltime werken. Nee dat kan echt niet.
En al helemaal niet met een pup. Een pup kan je ook niet onbewaakt in de tuin laten. Die gaat van alles uithalen, graven.. dingen opvreten...blaffen, janken.... Heel logisch uit verveling natuurlijk.
Een volwassen hond vind ik ook super zielig elke dag 9 uur alleen.... Inderdaad wat heb je zo'n hond dan te bieden?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik ken mensen die beiden 40 uur per week werken en vaak nog meer. In het weekend gaan ze gezellig met z'n 2 uit. De honden zijn hele dagen alleen thuis en blaffen de boel bij elkaar, vreten de voorraadkast leeg en trekken de vuilnisbak overhoop. De buren klagen bij de woningbouwvereniging en ze hebben in ieder geval al 1 waarschuwing te pakken..
Als de honden mazzel hebben krijgen ze 1x per week een uitlaatronde van een uur en worden ze door de weeks 1 of 2 keer uitgelaten door en minderjarig kind.

Ik zou zeggen: niet aan beginnen.. Er komt een tijd dat jullie kinderen willen. Ik neem aan dat jullie dan meer thuis zullen zijn en dan zou er mss wel tijd/plaats voor een hond zijn (of als jullie met pensioen zijn), maar nu niet.

honden page profiel LewiLewi

honden foto van Lewi

Aiai, ik vrees al voor de reacties, maar toch, hier gaan we!

Ik en mijn vriend hebben ook een pup in huis, een newfoundlander van bijna 6 maand ondertussen. We werken beide fulltime, 5(!) dagen in de week en kunnen overdag niet over huis gaan om hem uit te laten. Momenteel zit hij overdag in de keuken (met speelgoed, kong, eten, ..) en snachts gaat hij de bench in, maar we gaan het stilletjesaan opbouwen zodat hij overdag buiten kan en de nachten dat zullen we dan bekijken. Als hij graag buiten blijft dan mag hij dat, wil hij liever binnen, dan blijft hij snachts binnen. Hij kan zen plasje een hele dag ophouden sinds enkele weken, de grote boodschap doet hij al vanaf het begin buiten.

Toen we hem net hadden, zijn we er welgeteld 2 weken mee bezig geweest om hem te laten wennen aan alleen zijn, dit is zonder problemen verlopen en tot op vandaag (hout vasthouden) loopt dit nog altijd goed. Hij heeft geen verlatingsangst, doet geen dingen kapot en zit meestal braaf te wachten als we thuiskomen. Wij waren van mening dat we er best geen 4-5 weken mee thuis zaten, omdat hij dit dan misschien gewoon zal worden.

Elke avond gaan we er 2x mee wandelen (nu nog kort, hij is nog een pup)  en we spelen er ook nog mee + 2x in de week hondenschool. In de weekends nemen we hem bijna overal mee naartoe (winkel, park, familie,... ) en volgend weekend gaat hij voor de eerste keer mee naar zee voor 4 dagen!

Hopelijk ben je met mijn reactie iets, en laat je niet afschrikken door sommige andere reacties! Het lijkt bijna onaanvaardbaar dat je met een fulltime job een hond hebt....

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Dat vind ik ook onaanvaardbaar.

Bij de asiels hier in de omgeving zou je geen hond mee krijgen. Dat is niet voor niets..

Neem dan een Vlaamse reus gecastreerde ram en een Vlaamse reus voedster. Die vermaken elkaar prima de hele dag en hoeven niet uitgelaten worden. Toch lopen ze als je het goed doet, als een hondje achter je aan..

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

Helemaal mee eens!

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

Laat je die arme hond zijn plas de hele dag inhouden? 0_o Sorry hoor, maar weet je hoe slecht dat voor zo'n dier zijn lichaam is? Ik ga mee met de mening van Roosje hieronder. Waarom neem je dan een hond? Neem een kat zou ik zeggen!

honden page profiel ..

honden foto van .

ik heb het gedaan, uit pure nood maar als ik toen geweten had dat mijn leven zo'n wending zou nemen was ik never nooit aan een hond begonnen. Wat heb ik me schuldig gevoeld in die tijd dat ik fulltime moest werken en Dusty hier alleen was. 8 uur per dag 5 dagen per week. Ook al had ik heel veel lieve hulptroepen die me bijstonden zodat hij niks te kort kwam was het voor mij toch een enorm schuldgevoel. Maar goed ik had hem net in huis, en met zijn geschiedenis kon ik het niet over me hart verkrijgen hem weg te doen. 

Ik en mijn ex gingen uit elkaar toen hij net 4 weken bij me was. Mijn planning als hij met school klaar was en aan het werk ging minder te werken ging dus niet door. ook was hij er niet meer om voor Dusty te zorgen. Dus elke ochtend stond ik nog een uur extra eerder op om met hem te wandelen, daarna ik naar het werk. tussen de middag kwam een vriendin van me die hem 1,5 uur mee nam naar het park met haar hondje, als ik om 5/6 uur thuis kwam weer een uur weg naar het park. 
in die tijd was elke vrije minuut voor hem. kon hij niet mee op visite ging ik niet, weekenden waren ook compleet voor hem. ik ging niet meer uit, niet meer zoveel weg, hoogstens een verjaardag. 

Elke dag na het werk racede in letterlijk naar huis, want ik wilde zo snel mogelijk naar hem toe. het was heel zwaar voor mij en voor hem want hij zat bordevol energie en ik was natuurlijk moe na een dag werken (kinderopvang). Al heel lang wilde ik er een tweede hondje bij, voor hem en voor mij. maar dat vergde wat aanpassingen. Ik kon ook niet langer zoveel werken en hem zo veel alleen laten, zeker niet als er een pup bij zou komen. Dus op mijn werk ben ik gaan praten. En ben ik halve dagen gaan werken. Het was voor mij een stuk luxe in leveren en wat krapper leven maar dat had ik er graag voor over. dus van 5 dagen 8-9 uur alleen ging ik terug naar 5 dagen 5 uurtjes alleen. ik werkte toen alleen nog de ochtenden. 

Maart vorig jaar kwam in eens thuis te zitten. Ontslag door bezuinigingen. ik ben daarna dus doelbewust opzoek gegaan naar een baan waarin ik niet meer dan 5 hooguit 6 uur per dag werk. Dat is echt mijn max. 

Echt ik weet dat je veel leest van mensen dat het best kan, maar persoonlijk ik zou het niet doen.
want je bent niet alleen weg naar je werk. ook je weekenden als jij een sociaal leven wilt leiden. waar is je hond dan? Als je nog een sport buitenshuis hebt waar is je hond dan? 
Denk aan cursussen, wanneer heb je echt tijd om te trainen? In het weekend eens een x naar het bos. Een hond heeft die beweging elke dag nodig. Kan je hem die bieden? Als jij savonds moe bent ga je dan ook echt nog 1,5 uur met je hond lopen zonder te mopperen? Ook al is het weer nog zo slecht. 

9 uur alleen 5 dagen per week is heel erg veel voor een roedeldier wat gezeldschap, liefde, prikkels, aandacht en uitdaging nodig heeft.
MP staat vol met honden die onhandelbaar zijn geworden en waarom de baas is er niet genoeg voor ze om hen  te geven wat ze nodig hebben. Denk goed na voor dat je er aan begint want een hond is een dier wat 16 jaar of meer bij je zal blijven en waar jij de volle verantwoording over draagt. dus ook de verantwoording dat hij een goed leven heeft bij jullie.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik heb idd ook een periode gehad dat ik uit nood 5 dagen per week moest werken. Toen ik mijn herder weg zag kwijnen (kwam ook niet meer naar ons toe ed) ben ik gestopt met die baan en heb een baan vanuit huis gevonden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Full-time job - hond kan buiten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 8 123 4 5 6 7 8
Volgende forumvraag: Fietsen.... En nu?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^