Full-time job - hond kan buiten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Waarom.vraag je trouwens onze mening? Alles staat blijkbaar al vast ?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Full-time job - hond kan buiten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Het is helemaal geen onzin. Het is echt waar. Mijn ouders wilden een hond uit het asiel. Ze werken beiden ongeveer 4 dagen per week, maar nemen al jaren de honden mee die dan los liggen en tussendoor uitgelaten worden zo veel ze willen.
Ook zij kregen geen hond omdat ze beiden zo veel werkten.. "

Het is onzin dat het onaanvaardbaar is, bedoel ik. Dat asiels dat als norm hanteren moeten ze zelf weten. Maar dat wil niet zeggen dat in elke situatie waarin iemand fulltime werkt het onmogelijk is om een hond te hebben. Het vraagt alleen wat creativiteit.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ow ok, dan begreep ik je verkeerd ;-) In de situatie van mijn ouders vond ik het idd ook onzin. Ze hebben al jaren honden mee naar het werk en die honden hebben het prima naar hun zin. Het personeel kriebelt ze en er zijn zelfs mensen die speciaal de winkel in lopen voor de honden ipv spullen te kopen ;-)

honden page profiel Anja, Lizzie†  en LunaAnja, Lizzie† en Luna

honden foto van Anja, Lizzie†  en Luna

Ik ben van mening, als mensen 8/9 uur per dag van huis zijn, en ze hebben kinderen, die laten ze ook niet de hele dag alleen.
Of hij/zij gaat naar de creche, of er is oppas thuis.

Veel vinden dat niet ter vergelijken, maar ik vind dus van wel....

honden page profiel LewiLewi

honden foto van Lewi

" Wat ik niet begrijp is dat doodleuk gezegd word: Hij kan de plas de hele dag ophouden.......

Van binnen kook ik gewoon......de hond zal uit respect voor zijn baas niet eens binnen durven te plassen terwijl hij hoognodig moet, maar petje af..... je pup van 6 maanden kan z'n plas de hele dag ophouden.
Laten we de rollen eens omdraaien...... Je mag de hele dag niet naar het toilet hoe nodig je ook moet, we zullen zien hoe lang je dit volhoud.....Ik vind dit totaal dieronterend het spijt me zeer dat ik dit zo benoemen moet.

Normaliter reageer ik nooit op iemand z'n handelswijze naar zijn/haar hond toe maar dit gaat mij persoonlijk een streep te ver. En laten we voorop stellen dat je pup die zolang alleen zit gewoon een bak water heeft staan om zijn vochtbehoefte te kunnen voldoen?! Het water dat erin gaat moet er ook uit, maar blijkbaar vind men dat een hond zijn blaas dit maar aan moet kunnen. "

Ik begrijp het niet, je doet alsof ik hem verplicht om dit heel de dag op te houden?  We hebben weken aan een stuk zonder probleem elke avond de keuken opgekuisd, is het niet normaal dat een hond dit uit zichzelf leert? Hoe doen alle andere honden dit dan dan die snachts zoveel uren in de bench moeten zitten? Jij staat om de zoveel uurtjes op om hem uit te laten?

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

9 uur is heel lang, voor de baasjes lijkt het misschien niet zo lang omdat ze bezig zijn met werk maar een hond heeft niets te doen en dan is 9 uur heel lang.
En zou je echt na een lange dag werk nog willen wandelen met de hond?
Ik zou het niet doen enkel als je bv met je ouders of schoonouders iets kan afspreken dat ze hem vanaf de middag ofzo komen halen en mee naar huis nemen tot je klaar bent met werken.
En anders kan je bv in het weekend in een asiel gaan wandelen, doe ik ook en vind ik meestal leuker dan met mijn eigen hond wandelen. O-)

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

TS

Ik zou zeggen alleen doen als je iedere dag een uitlaatservice of oppas kan regelen of iets met het werk kan regelen dat je minder lang werkt of tussen door naar de hond kan. Anders doe het een hond niet aan. Kan het zo lang alleen? vast wel. Maar doe je een hond er een plezier mee, NEE.
Misschien als je papiertjes door de buurt in de brievenbus doet dat iemand wel wil oppassen of de hond mee wil nemen als 'ie toch eigen hond uitlaat.

honden page profiel SpownSpown

als een hond slaapt is dat een ander verhaal Joke. Snachts slapen of overdag actief zijn is anders qua plas inhouden.

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

Yup! ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Het schijnt dat 's nachts de nieren in 'sluimerstand' gaan en om een bepaalt tijdstip weer actief worden.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

toen ik de engelse les deed op de ochtend bleven Mc en tuur van half 9 tot 13.00 thuis toen Luna kwam ben ik naar de avond les gegaan maar dat is persoonlijke keuze.
Maar is het wetenschappelijk bewezen dat het voor alle honden slecht is? Kan het niet zo zijn door ze te trainen dat ze dan een ander ritme hebben dan wat men ' normaal ' noemt of vindt? Dat het gewoon ook hier per hond / baas verschillend is en dat je niet alles over 1 kamp kunt scheren? 

Ken ook genoeg mensen die hele dagen thuis zijn, de hond de tuin in doen voor de plas en poep en verder niks met de hond doen is dat dan wel goed? 

Nogmaals ... ik vind het niet verstandig ik zou kijken hoe of wat maar daarbij heeft TS 5 weken om de hond te trainen. Menig pupje zit al eerder een aantal uren alleen. 

Het is voor mij nu eenmaal niet zo zwart / wit als dat er vaak gereageerd word. 

en nu ga ik eten koken ;-)

honden page profiel LewiLewi

honden foto van Lewi

" als een hond slaapt is dat een ander verhaal Joke. Snachts slapen of overdag actief zijn is anders qua plas inhouden. "

Puppy's slapen meer dan ze wakker zijn, dus ook overdag... In de ochtend zijn we 2u met hem bezig, in de avonduurtjes zijn we met hem bezig tot hij slaapt, en dit duurt heus niet tot wij zelf gaan slapen, vaak ligt hij al terug te ronken om 21u of vroeger en is hij niet meer wakker tot we hem smorgens terug wakker maken.

Ik vind het ook jammer dat veel mensen het zo zwart/wit zien en ik denk echt niet dat iedereen hier zo over denkt, de meeste mensen durven waarschijnlijk niet reageren, wetende wat voor een reacties er volgen OF ze zitten niet op dit forum! Ik ben er ook van overtuigd dat veel mensen een hond hebben lopen die hele dagen alleen in de tuin zit en waar verder amper nog naar word omgekeken! En die mensen komen heus niet op zulke fora, om wat fotootjes te posten, of eens te kijken hoe het met soortgenootjes gaat of advies te geven...

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Tuurlijk zijn er zat meer mensen die het doen. Maar maakt het dat dan eerlijk tegenover de hond en goed.
Een hond is een gezelschaps en roedeldier dat met trekken dus wandelen. Roken doen ook veel mensen maar we weten dat we het beter niet kunnen doen ;-) Flauw grapje weet het maar kon het niet laten.

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

;-) Als ik mijn hond zo zou verwaarlozen als de door jou opgenoemde figuren (verwaarlozen, lange dagen alleen laten, de hele dag hun plas laten inhouden etc), dan zou ik inderdaad niet op een dierenliefhebbers forum komen. Dan zou ik eerder naar een diernbeul forum gaan als ik hun was, want daar zouden ze met open armen worden ontvangen van mensen die net zo weinig medeleven hebben als zij.
Het is dan net alsof een dierenliefhebber als ik op een pro-stiergevechten forum zou komen en dan verwachtte dat de respectloze mensen die daar rondslingeren mijn medeleven zouden respecteren.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Denken jullie dat het haalbaar is om een puppy van 11 weken oud 9u aan een stuk alleen te laten? Mijn ouders kunnen desnoods eenmaal in de week wel eens komen over de middag, maar verder zal hij het alleen moeten redden....
Zou dit lukken? Of moeten we dit idee opzij zetten en eerder voor een jongvolwassen hond gaan die er al aan gewoon is om alleen te zijn overdag? "

Ik denk van niet, maar vind het vooral niet leuk voor het hondje.
Ook niet voor een volwassen hond.
Het is gewoon niet mijn manier van een hond hebben.

Naast die 45 uur, moeten jullie misschien sporten, op visite, boodschappen doen, andere verplichtingen buitenshuis, 's avonds en in de weekends.
Wat lijkt je precies leuk aan een hond hebben op deze manier?

Een kwartier wandelen voordat je 9 uur alleen wordt gelaten, vind ik veel te weinig, sta dan een uur eerder op.
Dan kom je 's avonds thuis, moe van je werk, moet je eerst gaan wandelen.
Dan koken, eten, opruimen. En voor je het weet het laatste rondje omdat je weer naar bed gaat.

Sorry, ik kan het positieve er echt niet van zien. Je zult het goed bedoelen, maar ga dan wat minder werken, een van jullie beiden.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Dit is veel te lang, punt. Een hond neem je niet omdat jij dat zo gezellig en leuk vindt maar omdat je er tijd en aandacht wilt aan besteden. Een jonge hond negen uur alleen laten is te veel, niet eens toevallig maar bewust elke werkdag, zou je het ten stelligste afraden. In het weekend een extra rondje maakt het niet beter voor je hond, het is een levend wezen dat elke dag de nodige aandacht en zorg nodig heeft. Misschien later, als je meer tijd hebt of het beter regelen kunt...dus niet doen.

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

als je in het weekend per se met een hond wil wandelen; kijk dan eens of je vrijwilliger kunt worden bij het plaatselijke asiel..

honden page profiel MunjaMunja

honden foto van Munja

Honden kunnen rustig als de temperatuur het toe laat vanaf 8 weken in de kennel. Beter laat je ze dan helemaal in de kennel zitten, want de temperatuurverschillen tussen buiten en binnen zijn niet goed voor de vacht van een buitenhond.

Honden in kennels is niet meer dan normaal, alleen tegenwoordig slaan de mensen allemaal enorm door en zijn ze de honden aan het vermenselijken. Dit komt de hond niet ten goede.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Wat een onzin dat iedereen die zijn hond in huis heeft de hond vermenselijkt. Een hond is een hond mens een mens.
Maar je mist heel wat aan lol gezelligheid en extra contact als je hem in de kennel hebt geloof me.
Even in een kennel als je kort even weg bent maar de hele dag
en er verder weinig mee doen. Ga dan naar de dierentuin in het weekend. Kun je dieren in kooien zien.

honden page profiel MunjaMunja

honden foto van Munja

Inderdaad een hond is een hond en je kunt super honden in kennels houden, zeker als je er meerdere hebt. Oudere honden (8 jaar en plus) kan je dan in huis halen want die hebben het uiteindelijk verdiend. Verder, weinig doen, gebeurd met de kennelhonden die ik ken niet. Dat zijn honden die worden europees kampioen op de renbaan, dat zijn honden waarmee gejaagd wordt, waarmee gewerkt wordt. Honden die dus getraind worden, beter in elkaar steken en in conditie zijn dan menige hond die lekker warm veel te dik voor de kachel ligt. Honden die intensief belast en benut worden. Deze honden hebben het een menig geval beter dan de meeste huishonden kwa beweging, gezondheid en dergelijke en krijgen meer en betere quality time dan veel huishonden. Maar ja dat is net met wat voor insteek je bezig bent uiteraard. Goede ruime kennels met geisoleerde buitenverblijven kan ik iedereen alleen maar aanraden ipv de betutteling waar menigeen mee bezig is.

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

denk dat het er vooral aan ligt met welke reden je een hond hebt.
als je je hond voor de sport hebt (jagen of iets dergelijks) dan vind ik dat anders als dat je een huis hond hebt.

En een hond die actief gebruikt wordt voor de jacht krijgt natuurlijk veel meer beweging en mentale uitdaging als een "gewone" huishond.
Lijkt me dat als je de huishond dan 9 uur per dag alleen opsluit hij neurotisch gedrag gaat vertonen..

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Ik verbaas me over het feit dat mensen lijken te denken dat ze 'recht' hebben op een hond. Vaak genoeg komt de opmerking voorbij 'dus als je fulltime werkt kun je geen hond nemen?' Nou nee, niet als je die heel de dag alleen laat zitten. Kun je het zelf wel leuk vinden, maar je moet ook realistisch blijven. Ik wil ook wel eens wat, maar ik kan nu eenmaal niet alles doen wat ik leuk vind.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" je kunt super honden in kennels houden, zeker als je er meerdere hebt. Oudere honden (8 jaar en plus) kan je dan in huis halen want die hebben het uiteindelijk verdiend "

Dus 8 jaar laten wachten en dan VERDIENT een hond het UITEINDELIJK om bij z'n mens in huis te leven?
Lijkt me dan dat jij heel veel meer waarde toekent aan het binnenleven dan aan het kennelleven, als je het zelf zo stelt...

honden page profiel CynthiaCynthia

honden foto van Cynthia

Ik ga mee met Christel's mening.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

"
Dus 8 jaar laten wachten en dan VERDIENT een hond het UITEINDELIJK om bij z'n mens in huis te leven?
Lijkt me dan dat jij heel veel meer waarde toekent aan het binnenleven dan aan het kennelleven, als je het zelf zo stelt... "

ik sluit me bij deze reactie aan:
@cheeeco
nou dit schoot bij mij ook toch ff verkeerd
en het hebben van honden in huis is een zeer oude gewoonte
bij de eskimo's werden de honden volgens mij al bij de kleine kids in bed gestopt voor verwarming
en ik geloof toch niet dat die hun honden "betuttelden"

en dan is de ulitieme beloning (hoe vermenslijk je daarmee een hond door te denken dat de hond daar enig verband tussen kan leggen: 8 jaar braaf in een kennel en dan in huis mogen) is in huis wonen....... bizarre reactie is dit en totaal offtopic

het gaat TS om de serieuze vraag of ze met een fulltime baan toch kan voldoen aan de behoeftes van een hond.....

als ik alles zo lees is mijn 1e reactie: nee, je werkt te veel
en vooral dat kwartiertje smorgens zit me dwars, ipv dat je zegt:
ik zet mn wekker een uur eerder en ga rustig op pad met mn jonge hondje, laat het eten, laat het nog even uit voor zijn behoefte doen....... nee, smorgens een kwartiertje......

daarna zou ik zeggen: let als je het al doet op het ras wat je kiest, jonge goldens bruisen van de energie, het zijn slimme honden die dolgraag dingen doen voor hun baas en daar intens bij betrokken worden, en wat mij betreft totaal ongeschikt zijn als leven als kennelhond

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Spijtig, maar ik denk dat je toch andere oplossingen moet zoeken. Ik begrijp dat je graag een hondje wil... Maar ga er niet te licht over...

“Mijn vriend en ik zijn van plan om in juli een golden retriefer pup aan te schaffen.
In de zomer heb ik bouwverlof en ben ik de eerste drie weken dus thuis om de puppy z'n zindelijkheidstraining te geven en hem beetje bij beetje langer alleen leren te zijn. Mijn vriend kan de twee weken erop vrij nemen. Maar na die 5 weken zal hij van maandag tot vrijdag wel zo'n 9 uur alleen moeten zijn.”


Hebben jullie al een hondje besproken dat net voor die tijd geboren gaat worden ? Want je vraagt even verder of een pup van 11 weken... 9 u alleen kan blijven... Dus zou de pup net aan het begin van het bouwverlof 6 weken oud zijn (dat is ook al te jong om mee te mogen nemen... maar stel nog dat je aan een pup van 8 weken denkt... )

9 u alleen zijn en daarbij droog binnen kunnen en wanneer hij wil buiten kunnen is niet ideaal maar kan voor een meer volwassen hond die z'n wereld een beetje kent. Volgens mij niet voor een pup die kan schrikken van onweder.. lawaai op straat, lawaai (vb werken) bij de buren, geklop of gebel aan de deur... Hondje gaat zitten bibberen in een hoekje of blaffen...

En dan is het ook nog de vraag hoe de buren ermee omgaan als je hond voortdurend gaat huilen of blaffen... Als ze er last van hebben zal de een niets zeggen... de andere boos worden en dreigen met een aangifte en nog een andere de dierenbescherming kunnen bellen wegens “alleen laten en mishandeling dus)...

Ik vind dus dat je vooral eerst moet nadenken waarom je de pup wil... Even uitlaten 's ochtends voor je gaat werken, kun je moeilijk als een van de dingen waar je naar uitkijkt noemen denk ik... Na het werk moeten er ook vaak boodschappen gedaan worden, gekookt... Een werkdag is zo om.

Als je echt zeker bent dat je er buiten de werkuren helemaal wil voor gaan... : 's Avonds, tijdens het weekend, tijdens vakantiedagen... en dat dus voor de eerstvolgende zeg maar hopelijk 15 jaar of meer... dan zou ik toch in de eerste tijd (en wie weet voor veel langer) voor opvang- of uitlaatservice zorgen.

Verder blijft het gevaarlijk een hondje zo lang alleen te laten... want natuurlijk ga je dan speeltjes en voer enzo bij hem willen laten ... Maar er is zoveel waar ze zich aan kunnen kwetsen, in stikken, ... wat giftig is of opzwelt in de maag.. Water daarentegen is zeker nodig bij warm weer (hoe warm wordt het trouwens in je veranda ? Ik weet niet hoe het met hondenluikjes zit, maar heb wel ooit een kat geweten die met haar poot vast zat in een kattenluikje doordat hij zich bedacht had en terug achteruit was gegaan... Die werd bijna gek van paniek tot hij “verlost” werd. En dan weet ik nog niet of buren of mensen op straat iets naar je hondje kunnen gooien : Wij hadden ooit zo'n vriendelijke buurvrouw die na een BBQ met alle goede bedoelingen de resten en kippenbotjes voor onze hond over de omheining zwierde. Maar goed dat ik toen thuis was.

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Even beginnen met, ik vind het voor een pup van 11 weken lang alleen en zou het zelf niet willen.

Nog wel even een kleine opmerking over buiten vs binnen; wij hebben een kennel buiten met een nachthok. Juist toen de puppen nog klein waren, liet ik ze liefst daarin achter als we een paar uurtjes weg waren. Daar konden ze zich nl nergens aan verwonden en er kan niks kapot. Onze tuin is helemaal afgesloten (husky proof) en onze buurvrouw hield - en houdt - een oogje in het zeil. Nu ze groter zijn hebben ze de hele tuin tot hun beschikking als wij de hele dag weg zijn, en er is nog nooit iets vervelends gebeurt - niet voor de honden dan, wel voor de planten...

Wat je ook doet, realiseer je dat het tegen kan vallen. En heb een plan B voor als het niet lukt (oppas, uitkatservice, logeeradres). Een vriendin van mij werkt bij een dierenarts. Zij heeft regelmatig een puppy 'gekangaroed' omdat het beestje van eenzaamheid wegkwijnde. Afgelopen zomer zat de praktijk vol met honden die oververhit waren geraakt.

Onze honden zijn twee dagen per week, soms drie, alleen, dan meestal een uur of negen, soms tien als het tegenzit op mijn werk. Ze zijn alleen niet helemaal alleen, altijd met z'n tweeen. Dat scheelt denk ik toch wel. De eerste keer dat we echt een hele dag gingen werken waren ze een maand of zes. Daarvoor had ik een oppas of ging ik tussendoor naar huis. Bij onze eerste twee honden (volwassen herplaatser en pup) hebben we om de beurt vakantie genomen en was de jongste dus 15 weken, maar goed, daar zat nog wel een stabiele volwassen hond bij, in een kennel,en ook in een tuin waar niet makkelijk iemand bij kon en buren die ik kon vertrouwen..

Hoop da je er wat aan hebt,

Mireille

honden page profiel MunjaMunja

honden foto van Munja

Nee, maar die honden worden niet meer intensief belast en dan kan er een jonge hond voor de kennel in. Op die manier kan je dus door met de kennel zonder dat oude honden met pensioen de plek in nemen

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb niet alles gelezen, dus misschien zeg ik dingen die al gezegd zijn. 
 
Nee, ik zou het absoluut niet doen als ik jullie was! Negen uur alleen, zonder ook maar een mens te zien (misschien een keer een van jullie ouders of een vervelend buurtkindje wat steentjes over de schutting gooit), dat wil je een hond toch niet aan doen?
Waarom dan een hond? Om 's morgens 'lekker te lopen'? Dan zou ik zeggen "ga lekker samen een kwartiertje lopen en zet die hondenwens nog even in de wacht".

Ik wilde ook al jaren een hond, ik werkte 32 uur, mijn vriend 40 uur. Hij zag het (om die reden) niet zitten om zo'n jong hondje in huis te halen (überhaupt geen hond trouwens), ondanks dat ik veel vakantie heb (zit in het onderwijs) vond hij dat wij er gewoon niet genoeg tijd voor hadden.

Aan het begin van de zomervakantie van 2011 gingen we toch naar het asiel en kwamen thuis met het hiernaast getoonde exemplaar. 
Mijn vriend was 3 weken vrij, ik bijna 6 weken. In die tijd veel met haar bezig geweest, socialiseren, benchtraining (we hadden ook een kat), oefenen met alleen blijven. In week 6 ging ik weer werken (maar laatste week van de vakantie, dus niet gelijk de hele dag).
Het ging op zich best goed, nooit klachten gehoord dat ze blafte. 
Ik had er zelf echter ontzettend veel moeite mee. 's Morgens werken, tussen de middag naar huis, half uurtje lopen, eten en weer naar mijn werk. Daarna weer lopen, eten koken en alles wat je op een avond doet.
Ik sportte toen ook nog, dus 2 dagen in de week zat ze ook 's avonds een tijd in de bench.
Het weekend was wel helemaal voor haar (alleen op zaterdag een uurtje boodschappen doen).

Mijn hart brak elke keer weer, ondanks dat zij gewoon sliep. Eind 2011 heb ik de sportschool opgezegd en sinds vorig jaar september werk ik nog maar halve dagen.
Inmiddels hoeft ze ook niet meer in de bench, dus ze ligt languit op de bank ;-)

Ondanks dat ik het dus zelf heb gedaan raad ik het af, helemaal in jullie geval (9 uur alleen voor een baby!)
Een pup heeft niet genoeg aan 's morgens een kwartiertje en 's avonds drie kwartier.

Oké, onze avondwandelingen zijn ook héél kort momenteel, maar 's middags gaan we drie kwartier lopen, eind middag nog een half uur. Vanmiddag zijn we naar het bos geweest: 2 uur gelopen. 
Als ik 's middags thuis ben ligt ze in haar mand of op de bank te slapen. Dus of ik er nou wel of niet ben maakt weinig verschil in haar slaaptijden. Maar ik ben thuis en dat is zó fijn! Daar heb je toch een huisdier voor? Om tijd mee door te brengen of gewoon samen lekker lui te zijn.

Ik heb, net als het baasje van Dusty en Gaya, moeten inleveren qua financiën, maar het heeft me rust gegeven en ik vind het gewoon heel fijn om lekker tijd met haar door te brengen. Dat ik dan minder geld heb, so be it.

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Ik wilde al langer een hond. Pas toen ik minder ging werken kwam er een hond. En voor de twee dagen dat ik de hele dag werkte maakten we gebruik van een uitlaatservice.
Een hond kan best een paar uurtjes alleen blijven. Mits goed uitgelaten en voldaan.
Maar iedere dag 9 uur?! Dat is echt veel te veel! Een uitlaatservice zoeken of niet doen.

Vraag me af of TS nog gaat reageren....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Full-time job - hond kan buiten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 8 12 3 45 6 7 8
Volgende forumvraag: Fietsen.... En nu?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^