het 6de zintuig van dieren echt of gewoon bijgeloof ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jolienjolien

honden foto van jolien

even een griezelige topic ,

het 6 de zintuig van dieren ... is die er of is dit gewoon iets dat de mens zich zelf wijsmaakt

ja ik geloof in geesten maar ben er ook enorm bang van  , en ja ik weet dat sommige mij gek zullen verklaren
dat is hun recht ....

soms heb ik zelf het gevoel dat er een ontastbaar persoon om mij heen zit , en dat ondervind ik precies ook aan mijn dieren

de honden bv . beginnen te grommen , blaffen of janken soms naar iets die ik niet zie en meestal is dit achter mij of iets naast mij die hen precies bang maakt (heb flinke honden die dit normaal niet doen)

de katten bv . liggen vredig te slapen en schrikken plots wakker en beginnen te blazen naar iets dat ik wederom niet zie en meestal is dit naar de deur ( heb heel lieve katten )

de kanarie bv . maakt een krijsent geluid als die zich kwaad maakt , hij is tam dus normaal nie bang van mensen maar soms maakt die zich helemaal kwaad naar het donkere gedeelte van de kamer

en JAWEL dan springt mijn haar recht en vooral als ik alleen thuis ben ... dan zoek ik meestal iets om mijn gedachten te verzetten  of nodig ik een hoop vrienden uit :o

klink ik nu gek en heb ik hulp nodig haha ;-)of is er wel degelijk iets

wie zal het zeggen !!

zijn er nog mensen die gekke spooky verhalen of ervaringen hebben ? geen video's of ik slaap weer niet O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het 6de zintuig van dieren echt of gewoon bijgeloof ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

dat is een beetje creepy inderdaad O-)

ik heb geen idee hoe het met dieren zit, en of die dat allemaal op kunnen vangen...maar als wij het kunnen, of sommigen, zullen dieren het vast ook kunnen.
ik geloof ook best dat die een "geest" of vreemd energie kunnen waarnemen...misschein zelfs wel beter dan wij mensen

jouw verhaal herken ik niet, maar ik heb hier dan ook geen spoken..althans, dat hoop ik maar :-)

heb trouwens wel eens lola naar het plafond zien staren en grommen, iets wat ze niet vertrouwde..wat het was? geen idee...maar dat was een eenmalig iets..

honden page profiel T&dogsT&dogs 3 doggies

honden foto van T&dogs

(bijna) Elk dier heeft een zesde zintuig, hun voelen of zien meer dingen dan wij mensen.
Wij mensen kunnen natuurlijk ook het zesde zintuig hebben, ik herken veel wat je verteld van de dieren.
Ik heb ook wel wat meegemaakt met betrekking tot het 'bovennatuurlijke' , ik geloof er dan ook sterk in.
Alleen ik houd er niet zo van om dat 1..2..3 online te gooien.

honden page profiel Odin Odin 3 doggies

honden foto van Odin

klinkt misschien ongeloofwaardig voor sommige maar wij hebben ook al het nodige meegemaakt...

het meest wat mij bijgebleven is het volgende.. ik was 15 jaar.. en thuis hadden wij een engelse stafford... smokey... was mijn maatje.. ik deed alles met hem en ging overal met me mee naar toe...

thuis lag ie altijd op zijn plekje in de gang in zijn mand... onze woonkamer was op de eerste verdieping en mijn slaapkamer was op de begaande grond...

ik zat op een middag na schooltijd mijn huiswerk te maken en een beetje muziek te luisterne... mijn slaapkamer was meer een klein huiskamertje.. met twee banken... waarvan een slaapbank.. maar goed, ik zat dus op mijn slaapbank... en smokey kwam als een gek van de trap gestiert... ineens.. vanuit het niets..
springt bij mij op mijn schoot en begint te blaffen richting het plafon/lamp zoals ie nooit blafte.. met zijn tanden ook bloot, vanaf dat punt verplaatste het naar mijn andere bank, ik was zelf verstijft van angst... en riep zo hard ik kon mijn ouders... die ook meteen kwamen... smokey bleef als een gek blaffen, en van die bank verplaatste het weer naar mijn deur... zo de gang in en de trap op...

hij blafte echt tegen iets.. maar wat... mijn ouders waren erbij anders hadden ze me voor gek verklaard...

we weten niet wat het is geweest maar er zijn zo meer dingen geweest die daar gebeurde.. we waren ook altijd bang daar.. maar smokey voelde iets aan, die nacht is ie ook bij me blijven slapen... ik durfde niet alleen te slapen...

ik geloof dus zeker weten in een 6e zintuig!

heb t zelf meegemaakt en niet dat er iets anders moest zijn, maar dit was gericht blaffen tegen iets dat er niet was en zich verplaatste....

honden page profiel jolienjolien

honden foto van jolien

en mijn haar komt weer recht , vrij beangstigent toch ?

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Ik denk zelf dat dat geen zesde zintuig is. Dieren hebben net als wij 5 zintuigen. Maar hun gehoor en hun neus is zo scherp, dat zij wel degelijk dingen waarnemen die wij niet kunnen zien. Ik denk dat ze dan daar op reageren!

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Noem het zesde zintuig, noem het instinct. Ik heb liever de term instinct. Ik geloof niet zo (of gewoon helemaal niet eigenlijk) in het bovennatuurlijke, of in geesten. Ik ben meer zo iemand die overal een wetenschappelijke verklaring voor wil zien, een: "eerst zien dan geloven" mentaliteit als het om dit soort dingen gaat.

Ik ben daardoor ook niet zo snel bang, en als ik iets niet vertrouw ga ik juist zonder nadenken altijd even kijken. Doe ik trouwens niet als ik net een enge film heb gekeken hihi. En ik voel me veiliger als ik een hondje bij heb omdat zij beter horen zien en ruiken dan wij, en eventueel gevaar eerder zouden opmerken. Maar dit heeft in mijn ogen niets met zesde zintuig te maken.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Bijgeloof ;-)

Honden horen veeel beter dan ons. Dus wanneer er een brug dreigt in te storten zal jouw hond er niet onder door willen lopen omdat het kraken van de brug voor de hond al hoorbaar is. Dus nee, geen voorspellende gaven, gewoon een veel groter bereik.

Misschien zit er een muisje in/tussen de muren? Insecten, kraken van materiaal? Er kan van alles zijn wat wij niet horen maar honden en/of andere dieren wel.

Ook ruiken honden 7x beter dan wij. Dus mocht er een vreemde geur binnen waaien of zijn blijven hangen van iets, dan kan een hond hier op reageren terwijl het voor ons lijkt alsof de hond reageert uit het niets.

En ja - mensen hè ;-) - iets wat WIJ niet kunnen zien, horen, ruiken of voelen is er blijkbaar niet en moet het wel bovennatuurlijk zijn.

Gr. Alexandra

honden page profiel RobbieRobbie 3 doggies

honden foto van Robbie

Het valtg mij op dat spirituele mensen vaker honden hebben die ook dit soort dingen vertonen.honden hebben de zelfde zintuigen als mensen maar veel scherper en 1 daar van is het lezen van andere dieren en mensen. Als je bang bent en je lichaamstaal verraad dat je het idee hebt dat er iets achter je is dan zal jouw hond daar sowieso op reageren. angst is een heel sterk gevoel en dat merkt een hond eerder aan jou dan dat je dat zelf merkt.

Mijn oud-tante had ooit een hond die soms ineens omhoog keek en naar dingen ging blaffen en ogenschijnlijk dingen volgden die er niet waren en die bleek later iets geweest te zijn in zijn hoofd. niet kwaadaardig maar het zorgde er voor dat zijn hoofd wat valse signalen aanmaakte en hij dus dacht dat er iets was.

Ik zelf geloof niet zo in geesten. ik geloof wel dat het menselijk brein sterk genoeg is om fantasie zo sterk te maken dat het nagenoeg realiteit wordt. En dat 1 van de redenen dat een mens in zijn essentie de mogelijkheden heeft om samen te werken met dieren die ons normaal gesproken als lekker hapje zouden zien. ;-)

* en met ons 6e zintuig ga ik uit van de mogelijkheid om intentie en emotie op te pikken bij andere mensen en dieren door miniem lichaamstaal en logica. En dat kunnen honden net zo goed als mensen al is het jammergenoeg bij de mens erg verwaarloost en ondergewaardeerd.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

tja, ik had ook een hond die naar dingen zat te kijken en grommen die wij niet zagen
heel raar, dus maar ff naar de da

bleek hij iets met zijn ogen/netvliezen te hebben waardoor er zwarte "wolkjes" door zijn beeld heen moesten zweven

niks geen 6e zintuig dus en ik geloof er ook niet in

waar ik wel in geloof is dat omdat honden honden zijn, zij veel en veel beter observeren (en dus heel vaak op jou reageren zonder dat je zelf in de gaten heb dat je signalen hebt afgegeven, een korte blik richting je horloge kan al voor de hond zijn :he..... etenstijd, of die en die moet thuis komen)
hun gehoor is veel scherper, en hun reukvermogen gaat ons voorstellingsvermogen zeer ver te boven

en omdat een hond niet de ratio heeft van een mens, zal hij heel puur en instinctief reageren
eigenlijk leeft een hond veel intenser met alle signalen om hem heen

maar een 6e zintuig..... ik zelf geloof er helemaaal niks van

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Ik weet het toch niet allemaaal...

Mijn schoonvader heeft me wijsgemaakt dat honden huilen als wolven als ze voelen wanneer er iemand sterft. Dat vond ik wel straf.

Tot de nacht dat Lupi ons de stuipen op het lijf heeft gejaagd hoor. Hij was nog een puppy en sliep naast ons bed. Uit het niets begon hij te huilen als een wolf, echt geklaag. Ik heb een puppy dat nog nooit horen doen! We zijn als een gek wakker geschrokken en er hing een rare sfeer...

Een tijd daarna begint hij tijdens een wandeling weer zo te huilen. We passeerden net een appartementsblok met ziekenwagen en MUG voor de deur (het zag er ernstig uit allemaal)...

Nu doet hij dat niet meer. Mijn vriend zegt dat Lupi het nog wel zal voelen, maar niet meer zal reageren omdat hij weet dat hij ons er erg mee van streek brengt!

Spooky allemaal!

honden page profiel RobbieRobbie 3 doggies

honden foto van Robbie

Wij wonen in een gebied waar heel erg veel mensen honden hebben en als er een ziekenwagen voorbij loeit dan hoor je honden tot in de verste verte janken. heel erg mooi om te horen maar voor zover ik weet komt dat door de sirene en niet door een sterfgeval.

honden page profiel RobbieRobbie 3 doggies

honden foto van Robbie

En dit is totaal niet lullig bedoeld, maar dit soort angst kan je leven flink vermoeiend maken en soms zelf vrij onaangenaam. Ik heb zo'n periode gehad toen ik een jaar of 12 was en ben blij dat ik daar door een beetje hulp van mensen vanaf ben geraakt want het is niet fijn en ook helemaal niet goed voor je gezondheid.Ik zou het je bij deze ook de nodige "hulp" willen aanraden om te zorgen dat je er van af raakt.

honden page profiel WerkhondWerkhond 3 doggies

honden foto van Werkhond

bij mij juist hetzelfde, ben opgevoed met het idee dat zulke dingen niet bestaan, maar door de media en films en noem maar op en 'dit is op waargebeurde feiten gebasseerd' begin je je eigen bang te maken en schrik aan te jagen, en ik spreek ook uit ervaring, een angststoornis, is echt geen lachertje, ik heb geen hulp gezocht en ik spreek van een angststoornis, maar dan van een lichte vorm, maar toch, het maakt je gek en gaat z'n eigen leven leiden!je moet dan gewoon maar denken dat er overal een wetenschappelijke verklaring voor is en dat zulke dingen nooit onder normale gecontroleerde omstandigheden plaatsvinden !

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

een tijdje geleden had iemand ook zoiets en toen bleek er iets met de bedrading niet in orde als ik het me goed herinner.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

Honden zijn gevoeliger, zo ook mensen hoog sensitief kunnen zijn, honden kunnen i.i.d entiteiten ( zoals ook mensen ) voelen en waarnemen...niets geen onzin, en niets spooky aan...

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

moet je wel in entiteiten geloven, en dat doe ik dus niet
en er is ook geen mens die het me bewijzen kan

wij hebben binnen de familie/vrienden al heel wat verlies geleden
de hond(en) reageren pas als wij reageren en verder helemaal niks

misschien is het ook zien wat je wilt zien??
zonder het lullig te bedoelen, maar die indruk krijg ik weleens.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

dat is prima goja...ieder zijn gedachten, bijzonderheden, mening...
Mijn man was zo nuchter als een lantaarnpaal...die deelt mijn gevoel hier nu in na een gebeurtenis ..
Het ene mens is voorbestemd om boer te worden, de ander chirurg...

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Ja het is een eeuwige discussie ;-)

Ik geloof er zelf wel in. Maar ik geloof meer in goede entiteiten die ons positief benaderen ;-) En ik ga er gezond mee om vind ik zelf. Ik slaap er niet minder om en het geeft me alleen maar een veilig gevoel.

Ik heb wel eens een voorspelling voor Lupi laten doen, met zijn leibandje! Gewoon omdat ik erg nieuwsgierig was! De vrouw zei me dat het hondje eigenlijk alleen maar bezig was om zo goed mogelijk te doen voor zijn baasjes, alles om ze tevreden te krijgen. Dat was een grappige uitspraak, omdat dat nu echt wel typisch Border collie-gedrag is (ik had geen ras vermeld, noch een foto gegeven...). Daarnaast zei ze dat hij erg competitief ingesteld was, maar niet vanuit eigen drang maar om ons te plezieren. Ze waarschuwde ook dat hij ooit erg veel last van zijn rechteroor zou krijgen. Daar ben ik nu dus alert voor ;-)

Voor wat het waard was natuurlijk :-D

honden page profiel sonjasonja 3 doggies

Geen spookverhaal hier maar wellicht een 6e zintuig of instinct.
Toen ik lang geleden nog bij mijn ouders woonde en een vriendje had, waren mijn opa en oma en hun hond een zeer lieve labrador bij ons aan het logeren.
Ik kwam binnen met mijn vriendje om hem ook voor te stellen aan opa en oma.
Toen we binnenkwamen sprong de labrador van mijn opa en oma heel agressief op en begon te blaffen als een gek naast grommen, ze weerd helemaal wild en dit was compleet op mijn toenmalige vriend gericht.
We kregen haar niet stil de eerste minuten, zel bleef maar uithalen naar de jongen.
Toen ze na een poos weer tot zichzelf kwam, was iederee beduusd en we zeiden tegen mekaar dat de labrador dit nooit had gedaan en we het totaal niet begrepen waar dit gedrag vandaan kwam?
Deze hond is haar hele leven een trouwe lobbige schat geweest, een allermansvriend en altijd blij en zeer goed en zachtaardig.
Later bleek dat, dat vriendje een engerd was, hij heeft mij zwaar mishandeld, aangerand en ik heb moeten vluchten voor hem omdat hij ook vuurwapengevaarlijk was.
Er kwam ook nog een rechtzaak nadat ik hem had aangegeven.
Ik ben dit natuurlijk nooit vergeten, maar het gedrag van mijn opa en oma's hond dat was voor mij een bewijs dat honden meer weten dan wij denken.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

" En dit is totaal niet lullig bedoeld, maar dit soort angst kan je leven flink vermoeiend maken en soms zelf vrij onaangenaam. Ik heb zo'n periode gehad toen ik een jaar of 12 was en ben blij dat ik daar door een beetje hulp van mensen vanaf ben geraakt want het is niet fijn en ook helemaal niet goed voor je gezondheid.Ik zou het je bij deze ook de nodige "hulp" willen aanraden om te zorgen dat je er van af raakt. "

als je open minded bent, en er niet bang voor bent, is het niet nodig om hier hulp bij te zoeken, wel als zoals heel veel ( vooral ) kinderen, die hier mee te maken hebben, en 'vervelende' entiteiten blijven dwalen in huis/omgeving, kan het handig zijn om je omgeving te zuiveren, en vooral kinderen bij te staan om hier mee om te gaan en de desbetreffende kinderen te leren dit gedeelte ( juist om dat kinderen heel puur zijn in energie ) hiervoor af te sluiten.

honden page profiel jolienjolien

honden foto van jolien

morgen komt hier een medium aan huis , ik ben heel beniewt hoe het in zijn werk zal gaan ...
ik ben dus wel degelijk angstig soms en vrienden hebben mij aangeraden haar eens te laten komen , omdat hun dochter ook heel rare dingen heeft meegemaakt wel veel intenser dan ik ervaar maar kan maar eens kijken wat zij aanvoelt want de laatste tijd doen mijn dieren heeel raar ...
en ik heb dit topic aangemaakt om te horen of er ng mensen zijn die deze dingen meemaken

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

" Geen spookverhaal hier maar wellicht een 6e zintuig of instinct.
Toen ik lang geleden nog bij mijn ouders woonde en een vriendje had, waren mijn opa en oma en hun hond een zeer lieve labrador bij ons aan het logeren.
Ik kwam binnen met mijn vriendje om hem ook voor te stellen aan opa en oma.
Toen we binnenkwamen sprong de labrador van mijn opa en oma heel agressief op en begon te blaffen als een gek naast grommen, ze weerd helemaal wild en dit was compleet op mijn toenmalige vriend gericht.
We kregen haar niet stil de eerste minuten, zel bleef maar uithalen naar de jongen.
Toen ze na een poos weer tot zichzelf kwam, was iederee beduusd en we zeiden tegen mekaar dat de labrador dit nooit had gedaan en we het totaal niet begrepen waar dit gedrag vandaan kwam?
Deze hond is haar hele leven een trouwe lobbige schat geweest, een allermansvriend en altijd blij en zeer goed en zachtaardig.
Later bleek dat, dat vriendje een engerd was, hij heeft mij zwaar mishandeld, aangerand en ik heb moeten vluchten voor hem omdat hij ook vuurwapengevaarlijk was.
Er kwam ook nog een rechtzaak nadat ik hem had aangegeven.
Ik ben dit natuurlijk nooit vergeten, maar het gedrag van mijn opa en oma's hond dat was voor mij een bewijs dat honden meer weten dan wij denken. "

en ik denk dat die hond dit vriendje zo goed geobserveerd en veel signalen van onrust, angst, agressie heeft waargenomen, en dan heb ik het nog niet over de geur die iemand verspreidt die niet zo lekker in zijn vel zit

daar is niks 6e zintuigs aan voor mij, maar juist het mooie wat een hond is, die veel instinctiever leeft, veel beter kijkt, hoort en ruikt

mijn vorige hond kon iemand echt gaan zitten "bekijken" en pas daaran besloot hij of hij die persoon accepteerde......

maar tuurlijk: ieder is volkomen vrij wat te geloven, maar enige nuchterheid en vooral ook oog hebben voor de mogelijkheden van een hond om waar te nemen en zijn totaal andere manier van leven, vind ik wel op zn plaats eerlijk gezegd.

pas liep mijn hond, geheel tegen zijn gewoonte in, hij is nogal rustig, opeens te grommen in de hal bij de voordeur, das echt heel abnormaal
en wat bleek (en we hebben camara bewaking, dus het was te 'bewijzen) er waren 2 zeer ongewenste gasten in ons appartementengebouw geweest, precies op die tijd, en niet eens op onze verdieping.... kan je nagaan hoe een hond leeft......

en omdat wij al een aantal jaren speurwerk met de hond doen, weet ik dat het zo is, dat hij dat waar kan nemen.

honden page profiel Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina* 3 doggies

honden foto van Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*

Hier nog een creepy verhaal ;-)

Voor we verhuisde naar dit appartement woonde we in een huis.
Daar was een kelder en ik vertrouwde die totaal niet !!!
Ik hoorde er dikwijls geluiden vandaan komen.
Ik dacht dat ik gek werd !!!
Toen kwam mijn eerste kater bij mij, maar omdat hij altijd zo aan het jammeren was dacht ik dat hij eenzaam was dus kwam Garfield (mijn 2e kater) erbij.

Sinds Garfield bij mij was zijn ze samen beginnen blazen richting de kelderdeur.
Nu weet ik dat Friskie, die helaas nu niet meer bij mij is, bang was en daarom zo jammerde.
Door Garfield werd hij een pak zekerder.

Toen we verhuisde naar het appartement dacht ik gedaan met al die geesten.
Maar ja verkeerd gedacht :-(

Als ik in men bed lig voel ik precies af en toe een hand door mijn haren gaan.
En meestal als ik dat voel reageren Dempsey en Taiko
Ze kijken dan op en Taiko gromt dan lichtjes
Als ik de hand, of wat het ook is, niet meer voel gaan ook de hondjes terug verder slapen

Maar het meeste maken we dingen mee in de badkamer

Voor ik Taiko adopteerde was het erger.
Als ik in de douche stond kreeg ik heel vaak een brandend gevoel en as ik dan keek dan zag ik een paar krassen of tandafdrukken
Ook mijn zus heeft dit meermaals meegemaakt

Op de spiegel in de badkamer verscheen ook eens uit het niets een hand.
Tot op vandaag weet ik nog altijd niet hoe die daar kwam.
Het was een hele drote handafdruk.
Een stukje groter dan die van mijn broer en vader, dus van hen kan het ook niet zijn.

Sinds Taiko bij ons woont gaat hij telkens als ik of mijn zus een douche gaat nemen mee naar de badkamer
Hij ligt dan voor het bad en dan hoor je hem af en toe grommen
Ik ben er echt zeker van dat hij mee komt naar de badkamer om ons te beschermen
Want sindsdien hebben we ook geen beet of krab gekregen.

Zonder Taiko ga ik ook nooit de badkamer in !

honden page profiel sonjasonja 3 doggies

"
en ik denk dat die hond dit vriendje zo goed geobserveerd en veel signalen van onrust, angst, agressie heeft waargenomen, en dan heb ik het nog niet over de geur die iemand verspreidt die niet zo lekker in zijn vel zit

daar is niks 6e zintuigs aan voor mij, maar juist het mooie wat een hond is, die veel instinctiever leeft, veel beter kijkt, hoort en ruikt

mijn vorige hond kon iemand echt gaan zitten "bekijken" en pas daaran besloot hij of hij die persoon accepteerde......

maar tuurlijk: ieder is volkomen vrij wat te geloven, maar enige nuchterheid en vooral ook oog hebben voor de mogelijkheden van een hond om waar te nemen en zijn totaal andere manier van leven, vind ik wel op zn plaats eerlijk gezegd.

pas liep mijn hond, geheel tegen zijn gewoonte in, hij is nogal rustig, opeens te grommen in de hal bij de voordeur, das echt heel abnormaal
en wat bleek (en we hebben camara bewaking, dus het was te 'bewijzen) er waren 2 zeer ongewenste gasten in ons appartementengebouw geweest, precies op die tijd, en niet eens op onze verdieping.... kan je nagaan hoe een hond leeft......

en omdat wij al een aantal jaren speurwerk met de hond doen, weet ik dat het zo is, dat hij dat waar kan nemen. "

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

Mellisa, zoals ik uit je verhaal kan herleiden is het verstandig dat je hier iemand bij haalt om je huis te zuiveren, je hebt last van deze entiteiten, probeer kalm te blijven en je angst onder controle te krijgen.

honden page profiel sonjasonja 3 doggies

@Goja Het maakt niet uit wat het geweest is, staat ook boven aan, wellicht instinct oa.
Het gaat mij erom dat de hond meer wist, daar gaat het om.
En hoe hij dit wist, dmv geur, onrust, allemaal best.
Voor mij blijft het speciaal.

honden page profiel RobbieRobbie 3 doggies

honden foto van Robbie

" als je open minded bent, en er niet bang voor bent, is het niet nodig om hier hulp bij te zoeken, wel als zoals heel veel ( vooral ) kinderen, die hier mee te maken hebben, en 'vervelende' entiteiten blijven dwalen in huis/omgeving, kan het handig zijn om je omgeving te zuiveren, en vooral kinderen bij te staan om hier mee om te gaan en de desbetreffende kinderen te leren dit gedeelte ( juist om dat kinderen heel puur zijn in energie ) hiervoor af te sluiten. "

Maar in dit geval is het allemaal gebaseerd op angst volgens mij. Angst voor het donker, angst bij het alleen thuis zijn, angst dat er iemand achter je loopt. Dat had ik ook enorm maar door te trainen om mijzelf rustig te houden en te relativeren was dat heel snel weg. Maar als je jezelf er echt van overtuigd hebt dat het spoken zijn dan zit de angst misschien wel wat dieper inderdaad.

honden page profiel Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina* 3 doggies

honden foto van Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*

" Mellisa, zoals ik uit je verhaal kan herleiden is het verstandig dat je hier iemand bij haalt om je huis te zuiveren, je hebt last van deze entiteiten, probeer kalm te blijven en je angst onder controle te krijgen. "


Daar durf ik niet mee beginnen, heb al meerdere keren gehoord dat dat het erger kan maken.
En nu Taiko er is is het toch een heel pak geminderd
Ik ben ook niet meer zo heel erg bang met hem aan mijn zijde
Voel me echt veilig bij hem :-)

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

de meeste kinderen die dit ervaren kennen juist geen angst voor donker, enz enz....juist omdat ze heel toegangelijk zijn robbie....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het 6de zintuig van dieren echt of gewoon bijgeloof ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Gillende pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^