het 6de zintuig van dieren echt of gewoon bijgeloof ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

Instinct...6e zintuig, voor mij is dat hetzelfde. We hebben de neiging om het allemaal mysterieus te maken, maar het is gewoon wat ieder levend wezen heeft, al dan niet vergeten.O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het 6de zintuig van dieren echt of gewoon bijgeloof ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

"

Daar durf ik niet mee beginnen, heb al meerdere keren gehoord dat dat het erger kan maken.
En nu Taiko er is is het toch een heel pak geminderd
Ik ben ook niet meer zo heel erg bang met hem aan mijn zijde
Voel me echt veilig bij hem :-) "

nee hoor melissa, het wordt echt niet erger, dat is een stukje angst wat gecreeerd worden door andere mensen, en extra angst voor het 'onbekende'is nu echt niet wat je nodig hebt, als jij ( d.m.v iemand die kan zuiveren) hier voor open staat, dan zal dat een last minder zijn voor je,maar dat moet je zelf willen, gedeeltelijk aansluitend wat robbie zegt, ook angst moet je zien te overwinnen...het is een optelsom..

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik heb een tijdje terug een topic geopend omdar Rambo uit het niets begon te grommen naar wat....?Maar iedereen had toen wel iets waar het door kon komen een ramen zemende buurvrouw een trap of wat dan ook maar weet zeker dat dat niet het geval was aangezien wij 1 hoog woonde en hij niet eens naar buiten kon kijken. Later wel politie voor buurtonderzoek aan de deur geweest want er was iemand overvallen in de straat rond dat tijdstip.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

Alles is energie, dus er is veel meer om ons heen dan we ons bewust zijn. Dieren ervaren dat wel, gewoon omdat ze niet "denken".

Ik wist niet goed hoe ik wat ik "weet" uit moest leggen, ik ben geen mens van de theorie dus ben ik gaan googelen en heb ik het volgende gevonden om er ietsje van duidelijk te maken.



Het Veld...

Dat veld, waarin alles met elkaar is verbonden, heeft vele namen: de goddelijke matrix, kwantumveld, nulpuntveld, het veld, akasha-veld, kwantumhologram, de Bron etc. Hoe het ook wordt genoemd, het is een kwantumenergieveld dat overal, dus ook in lege ruimten, aanwezig is. De ruimte zit altijd vol met energie en informatie.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Mary; ik deel ook deze visie....wet van behoud van energie....maar ik ben ook geen natuurkundige om de formules die dit staven te formuleren.
Stephen Hawking?

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" Geen spookverhaal hier maar wellicht een 6e zintuig of instinct.
Toen ik lang geleden nog bij mijn ouders woonde en een vriendje had, waren mijn opa en oma en hun hond een zeer lieve labrador bij ons aan het logeren.
Ik kwam binnen met mijn vriendje om hem ook voor te stellen aan opa en oma.
Toen we binnenkwamen sprong de labrador van mijn opa en oma heel agressief op en begon te blaffen als een gek naast grommen, ze weerd helemaal wild en dit was compleet op mijn toenmalige vriend gericht.
We kregen haar niet stil de eerste minuten, zel bleef maar uithalen naar de jongen.
Toen ze na een poos weer tot zichzelf kwam, was iederee beduusd en we zeiden tegen mekaar dat de labrador dit nooit had gedaan en we het totaal niet begrepen waar dit gedrag vandaan kwam?
Deze hond is haar hele leven een trouwe lobbige schat geweest, een allermansvriend en altijd blij en zeer goed en zachtaardig.
Later bleek dat, dat vriendje een engerd was, hij heeft mij zwaar mishandeld, aangerand en ik heb moeten vluchten voor hem omdat hij ook vuurwapengevaarlijk was.
Er kwam ook nog een rechtzaak nadat ik hem had aangegeven.
Ik ben dit natuurlijk nooit vergeten, maar het gedrag van mijn opa en oma's hond dat was voor mij een bewijs dat honden meer weten dan wij denken. "
Maar daar is natuurlijk niks bovennatuurlijks aan; die hond ziet gewoon heel goed wat hij voor zich heeft. Daar hoeft hij geen gedachten voor te lezen lijkt mij; blijkbaar was de lichaamstaal van je toenmalige vriend duidelijk genoeg.

honden page profiel sonjasonja 3 doggies

Idd ging mij erom dat de hond dit al wist vanaf de eerste secconde bij binnekomst van die jongen.
Zoals ik ook schreef"geen spookverhaal, 'wellicht 6e zintuig of gewoon instinct '.

honden page profiel Eric & Deborah + de hondenbendeEric & Deborah + de hondenbende 3 doggies

honden foto van Eric & Deborah + de hondenbende

Ik geloof wel degelijk dat honden "geesten" kunnen zien.
Wij hebben regelmatig dat honden naar één punt staren, en meestal gewoon richting de muur.
En zo uit het niets gaan hun haren overeind en beginnen ze te grommen of te blaffen.
Af en toe janken...

Ik geloof ook echt in het bestaan van geesten.
Ik heb altijd iets spiritueels gehad, en ben er voor 100% van overtuigd dat honden een 6de zintuig hebben!

Ik ben er overigens niet bang voor.
Ik geloof er in, maar voel en zie zelden iets.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

Mijn vorige collie "wist" een half uur van tevoren precies dat mijn dochter eraan kwam, ze ging dan al bij het raam zitten wachten.
Dit waren nooit dezelfde tijden en niet/nooit op dezelfde dagen.
Ze kon haar ook niet horen want ze kwam van 3 km verder van ons huis, dus..............O-)

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Onze vorige hond kon ook aan de motor horen of mijn vader thuis kwam :-) . Daarvoor stond hij ook te draaien aan het raam

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wat mij wel opvalt is dat de geesten altijd in een donkere hoek of op de zolder of in de kelder zitten. Waarom zitten ze nooit es gewoon buiten op 't terras of op de WC?

Ik geloof wel in het aanvoelen van sfeer (in bepaalde ruimtes krijg je meteen een happy gevoel, in andere dan weer een deprimerend) of van energie, zoals bijvoorbeeld onweer in de lucht, dan voel je zelf die onrust en geladenheid ook, maar in geesten geloof ik niet.

honden page profiel Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina* 3 doggies

honden foto van Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*

" Wat mij wel opvalt is dat de geesten altijd in een donkere hoek of op de zolder of in de kelder zitten. Waarom zitten ze nooit es gewoon buiten op 't terras of op de WC?

Ik geloof wel in het aanvoelen van sfeer (in bepaalde ruimtes krijg je meteen een happy gevoel, in andere dan weer een deprimerend) of van energie, zoals bijvoorbeeld onweer in de lucht, dan voel je zelf die onrust en geladenheid ook, maar in geesten geloof ik niet. "


In ons huis was het idd de kelder, maar hier in het appartement gebeuren de meeste dingen als we in de badkamer zijn, met het licht aan dus

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

"
 maar hier in het appartement gebeuren de meeste dingen als we in de badkamer zijn, met het licht aan dus "

Bedoel je dan die krassen en zo?
Maar dat heeft toch iedereen met een gevoelige huid? Als ik in bad zit, verschijnen er ook krassen die dan prikken, maar dat zijn gewoon dingen die je tijdens de dag hebt opgelopen en niet voelt (spel met de hond, of werken in de tuin, enz) en door de warmte van het water zwelt die kras dan op, wordt rood en prikt.

Pas op, vat dit niet verkeerd op, ik bedoel dit niet bagateliserend of zo, hoor Melissa (moest je dit denken), echt niet, maar ik denk dat in zulke zaken net het verschil zit in een mens z'n eigen aard en karakter.
Als ik in jouw badkamer zou staan douchen en m'n armen beginnen te branden en ik zie krassen verschijnen, zou ik gewoon denken: "Och, wanneer heb ik dat nu weer gedaan" en that's it. Ik zou nooit de link leggen naar 'het spookt hier'. Zelfde voor die handafdruk. Ik zou gewoon denken: "Wie heeft er hier op de spiegel zitten potelen!" Hahaha, zal wel echt m'n nuchtere aard zijn! ;-)

honden page profiel FezFez 3 doggies

honden foto van Fez

Ik denk dat dieren nog veel meer bij hun oorsprong staan dan mensen, en daardoor beter in contact met hun instinct (ipv zgn zesde zintuig).. het is niet voor niets dat ze zoveel beter kunnen horen, zien en ruiken.
Hoeveel mensen zie je wel niet met een bril/lenzen? (Inclusief moi).. als wij het echt zelf zouden moeten doen 'in het wild' staan we nergens meer. Die 'aftakeling' gedurende jaren is op z'n minst opmerkelijk te noemen.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 3 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Ik geef er geen naam aan, maar ik WEET dat het bestaat, waarom? Omdat ik zelf op dagelijkse basis dingen meemaak. Bewegende schaduwen alsof er iemand voorbij loopt, terwijl je alleen bent, ik heb een hele tijd gefluister gehoord, ik ging zoveel mogelijk naar plekken met veel kabaal om dat gefluister niet te horen, het klonk alsof ik in een kamer vól met fluisterende mensen was en dat terwijl ik dan in mijn uppie in bed lag, ik ben zelfs naar de dokter gegaan om te kijken of er misschien wat mis was in mijn hoofd, maar NIKS, alles in mijn hoofd was normaal. Een aanwezigheid voelen terwijl je alleen in huis bent en de honden niet om je heen zijn. Voetstappen horen op de gang midden in de nacht, terwijl mn moeder in bed lag (ik woon alleen met mn moeder). Het gevoel hebben dat iemand naar je kijkt .. Tv die helemaal uit is, dus ook niet op stand-by maar ECHT UIT en dan toch ineens aanspringt, een menselijke vorm voor het raam zien staan in de logeerkamer, het licht in die kamer aan doen en er is NIEMAND.. De eerste paar x denk je dat je het je verbeeld of dat je gek wordt maar na een tijd weet je gewoon beter.

Wat betreft de honden hier in huis; die reageren er niet op, ook niet als ik reageer, die kijken alleen van "huh, wat doe jij dan?" ....

honden page profiel Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina* 3 doggies

honden foto van Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*

"
Bedoel je dan die krassen en zo?
Maar dat heeft toch iedereen met een gevoelige huid? Als ik in bad zit, verschijnen er ook krassen die dan prikken, maar dat zijn gewoon dingen die je tijdens de dag hebt opgelopen en niet voelt (spel met de hond, of werken in de tuin, enz) en door de warmte van het water zwelt die kras dan op, wordt rood en prikt.

Pas op, vat dit niet verkeerd op, ik bedoel dit niet bagateliserend of zo, hoor Melissa (moest je dit denken), echt niet, maar ik denk dat in zulke zaken net het verschil zit in een mens z'n eigen aard en karakter.
Als ik in jouw badkamer zou staan douchen en m'n armen beginnen te branden en ik zie krassen verschijnen, zou ik gewoon denken: "Och, wanneer heb ik dat nu weer gedaan" en that's it. Ik zou nooit de link leggen naar 'het spookt hier'. Zelfde voor die handafdruk. Ik zou gewoon denken: "Wie heeft er hier op de spiegel zitten potelen!" Hahaha, zal wel echt m'n nuchtere aard zijn! ;-) "


Dat kan wel eens kunnen kloppen van die krassen.
Klinkt ook heel logisch, maar wat dan met die tand afdrukken ?
Volgens mij heeft nog geen enkel mens mij gebeten toen ik die kreeg in de douche.
Ik bedoel maar dat ik het dan wel gemerkt zal hebben hoor ;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ook geen tandafdrukken van de doggies? Of van vriend-lief? Of iets dat lijkt op tandafdruk maar eigenlijk iets heel anders is?Als het echt een mysterie is, bekijk het dan maar positief: iemand wil je met een tandafdruk duidelijk maken dat je toch wel echt een lekker stuk bent ;-)!

honden page profiel Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina* 3 doggies

honden foto van Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*

" Ook geen tandafdrukken van de doggies? Of van vriend-lief? Of iets dat lijkt op tandafdruk maar eigenlijk iets heel anders is?Als het echt een mysterie is, bekijk het dan maar positief: iemand wil je met een tandafdruk duidelijk maken dat je toch wel echt een lekker stuk bent ;-)! "


Het verschil tussen een tand afdruk van een hond en van een mens lijkt me vrij duidelijk O-)
Het was echt wel een beet van een mens.
Soms zag je het echt heel duidelijk en soms zag je het vaagjes.
Van mijn vriend kan het ook niet zijn, aangezien ik er geen heb O-)

Het zal altijd wel een mysterie blijven.
Maar ja zolang Taiko maar dicht bij me is ben ik veilig :-D

honden page profiel TesTes 3 doggies

honden foto van Tes

Ik geloof er absoluut niet in.
Overal is er een verklaring voor.
Honden kunnen heel sterk op iemands gemoedstoestand reageren daar geloof ik wel in
maar verder denk ik dat er niks is tussen de hemel en aarde.

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Ik heb er al enkele jaren een beetje mijn eigen theorie over.

Even heel basic: zijn wij vluchtdieren, net als paarden eigenlijk.
Onze kracht zit hem in onze intelligentie, fysiek zijn we niet zo weerbaar en hebben we geen enorm verdediging's mechanisme zoals een paar grote poten of grote tanden.

Net als paarden zijn wij kudde/roedeldieren. Zijn wij in ons eentje, dan ontstaat haast als vanzelf een onbewust gevoel van kwetsbaarheid en dat maakt ons alert en schichtig!

In tegenstelling tot veel nachtdieren, die juist opbloeien in het donker en bijvoorbeeld juist dan gaan jagen, zijn wij mensen angstig in het donker omdat onze oren en ogen ons niet sterk genoeg functioneren om in het duister te leven. Dus wederom ontstaat als een 'oerinstinct' het schichtige en alerte gedrag.
Het is echt heel natuurlijk gedrag. 

Stuur 50 mensen in het pikkedonker een trap op en 45 mensen zullen bij het opgaan minstens 2x achterom kijken. Wetende dat er niets of niemand achter hun is, maar toch.... het is onze natuur om zo te reageren.

Nu is er volgens mij niet veel mis met deze gevoelens, zo lang ze niet de overhand krijgen. Wij horen de dingen te relativeren, dat is onze kracht. 
Toegeven aan ieder geluid of ontastbare of onverklaarbare, kan je tot complete waanzin drijven.
Je wilt ook niet weten wat je met je eigen psyche allemaal kunt creëren!

En zullen je huisdieren dat oppikken? Zeker weten.
Is het dan iets' supernatural'..... ????
Echter kan ik niet oordelen op wat een ander mee maakt. Dus op 'onzin' wil ik het niet gooien. 
Het lijkt me in elk geval enorm naar je zo te voelen.

honden page profiel Cel, Jacko, Louis en PoesCel, Jacko, Louis en Poes 3 doggies

honden foto van Cel, Jacko, Louis en Poes

Ik weet niet hoe het zit met het 6e zintuig maar dat honden dingen zien of voelen die wij niet kunnen zien en/of voelen weet ik zeker.

Mijn oudste hond heeft in ons vorige huis altijd gegromd en geblaft naar het voor ons luchtledige. Er waren dan geen geluiden of schaduwen of iets dergelijks dat het kon veroorzaken. ook was hij op die momenten enorm gefocussed op iets, een punt...voor ons onzichtbaar en ook mijn haar ging daar altijd van overeind staan.
Ik werd me dan vooral enorm bewust van mezelf met het idee dat er iemand toekeek... brrr

Ook heb ik in Amerika (mijn schoonfamilie woont daar) een show gezien waar er beelden worden getoond van geesten met een nachtvisie camera en hoe honden daarop reageerden...toen wist ik het helemaal zeker!

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

" Ik heb er al enkele jaren een beetje mijn eigen theorie over.
"
Mag ik het geheel met u eens zijn.?
Ja, dat mag ik.O-)

Daar in tegen...dat iets niet bewezen kan worden, wil niet zeggen dat het er niet is natuurlijk.
Mischien dat we wel compleet gek zouden worden als bepaalde zintuigen nog steeds zo goed zouden werken als duizenden jaren geleden..

Onze Landseer heeft nog wel eens last van die actie's, opeens stil gaan staan kijken, oren naar voren, naar buiten gaan staan kijken ..heel allert..
Opeens ergens niet meer doorheen durven, totaal blokeren...

Dat ze geesten ziet.?!, nee denk ik niet.
Dat ze iets voelt, hoort, ruikt, ziet wat mijn "moderne" zintuigen niet meer kunnen waarnemen.?? absoluut..

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Inderdaad. Wij mensen hebben moderne zintuigen. Dat betekend eigenlijk niets meer dan wij reageren en handelen met ons 'verstand'. Wellicht niet zo leuk om als voorbeeld te geven maar het schijnt dat enorm veel slachtoffers van geweldplegingen, mishandeling en/of misbruik, vaak achteraf zeggen: ''ik had al zo'n wantrouwend en unheimisch gevoel bij hem/haar, maar ja, het was gewoon ''een gevoel'' dus ik deed er niks mee''

Om even bij onze honden te blijven,, die doen er dus wel iets mee! 
Die gaan niet uit beleefdheid bedenken of het niet een beetje raar staat om direct defensief op een persoon te reageren, ze doen het gewoon. Hun gevoel/instinct geeft ze die prikkel!

Nog een voorbeeld, en wederom geen leuke, is dat bij de Tsunami in 2004, verbazend weinig dieren waren omgekomen. Zo heb ik eens gezien op een zender als National Geografic of iets dergelijks. Dat vooral de in vrijheid levende dieren of de dieren die los liepen, achteraf gezien al uren voor de beving te waren vertrokken. Persoonlijk word ik daar dan wel weer even stil van!

Wij zijn de machthebbers van deze planeet, we staan bovenaan alle ketens.... maar als je dan een voorbeeld als die vreselijke Tsunami neemt.... man, wat zijn we kwetsbaar, beperkt en nietig.

honden page profiel jolienjolien

honden foto van jolien

ik vind dit dus echt onwijs intressant ':-)

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

Ik geloof er wel in. Lijkt mij wel hartstikke eng, Melissa... en trouwens ook de andere verhalen...
Heel interessant!

honden page profiel Cel, Jacko, Louis en PoesCel, Jacko, Louis en Poes 3 doggies

honden foto van Cel, Jacko, Louis en Poes

" ik vind dit dus echt onwijs intressant ':-) "



haha Ik ook!!

;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Er zijn natuurlijk nog andere zintuigen behalve diegene die wij kennen.Zo kunnen trekvogels, haaien en zeeschildpadden bijvoorbeeld het aardmagnetisch veld 'voelen'. Zo vinden ze steeds hun weg terug, hun eigen gps-systeem, zeg maar.
Da's natuurlijk ook een zesde zintuig...

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Ik geloof best dat er meer is, heb een zeer duidelijke ervaring opgedaan na het overlijden van mijn man en heb dit zelfs op film staan, gezien het voorval zich een aantal keer voordeed en iedereen mij overspannen verklaarde, maar nadat ze het zelf ook zagen blijft iedereen met groot vraagteken van hoe kan dit?

Maar ik ben van mening dat sterven de meest levendige ervaring voor een mens is en dat dit soms even duurt voor men het beseft en zodra men er vrede mee heeft verder gaat.
Ik geloof ook dat hele intense ervaringen in een woning, zoals verkrachting, moord enz enz een vreemde sfeer in het huis achterlaat, een zweem van dit soort sfeer voel je als je bv op visite gaat en die mensen hebben een half uur ervoor knallende ruzie gehad, hoe leuk ze ook doen, je voelt dat er iets in de lucht hangt.
Ik geloof best dat mensen gevoelig ervoor zijn, ik geloof niet dat geesten blijven hangen en met een medium gaan praten, laten we nou wel zijn, bij Char zou elke geest een stotteraar zijn en bij Derek zet ik enorm mijn vraagtekens.

Ook ben ik bij een paranormaal beurs geweest met een vriendin, beiden weduwe, zij deed een reading maar alles wat dat medium zei, had ze zelf aangedragen door manier van praten.
Een ander medium wou het nog bij mij proberen, om mij een boodschap van mijn man door te geven, dus heb gezegd lijkt me stug, mijn man had alles al gezegd deavond voor zijn overlijden en was geen type om oude koeien uit de sloot te halen, toen veranderde ze meteen van houding en begon over mijn sterke karakter, nou ja eigenlijk zei ze, verdamme ik kan deze geen geld uit de zak kloppen.





honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Nog gecondoleerd Fay.
Ik deel wel je mening omtrent 'energie' in een ruimte; ruzie, geweld....dat blijft hangen....

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Klinkt misschien gek, maar toen mijn man en ik samen de hal binnen stapte, op de avond dat er bij ons was ingebroken en ons hele huis geplunderd was. Zeiden we bijna tegelijk tegen elkaar: ''wat ruikt het hier vreemd!'' In de hal was echter nog niets te zien, pas toen we de huiskamer binnen kwamen zagen we de chaos.
De volgende dag vertelde iemand van de technische recherche dat die 'vreemde geur' wel degelijk te verklaren was. We hadden stress-hormoon en adrenaline geroken, van de inbrekers welteverstaan.
Die geur hing dus nog door het hele huis.
Kun je nagaan. En een hond ruikt hoeveel keer sterker dan wij?... iets van 27x was het?
Als wij destijds al honden hadden gehad, hadden zij de inbrekers al door de brievenbus heen geroken, denk ik!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "het 6de zintuig van dieren echt of gewoon bijgeloof ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Gillende pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^