Vinden jullie de verplichte wandelingen leuk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Mijn hond wordt 's morgens niet uitgelaten omdat we een grote hof hebben en een kleine hond :-D maar hij gaat elke dag op wandeling of gaat mee naar mijn paard waar hij kan rond crossen en snuffelen op de velden dus je kan de "wandeling" ook combineren met je hobby nu dit geld natuurlijk niet voor elk ras natuurlijk, je moet een ras kiezen dat in je levenspatroon past :-D

honden page profiel NikaNika 3 doggies

honden foto van Nika

Lange boswandelingen in 't weekend vind ik leuk. Met een beetje aangenaam weer uiteraard ;-)
Maar die verplichte uitlaatrondjes voor dag en dauw vind ik al een stuk minder. Vriesweer en regen zijn ook niet aan mij besteed... MAAR daarom heb ik twee Chihuahua'tjes. Kunnen heerlijk lang wandelen en ervan genieten met een mooi weertje en als het buiten vriest zitten ze net zo lief binnen. De perfecte match dus.
Ik weet dat ik niet aan een ras moet beginnen dat veel beweging vraagt en in alle weersomstandigheden naar buiten wilt O-)

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco 3 doggies

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Voor ik een hond had was echt geen sportief persoon... Als ik mijn fiets moest uithalen, baalde ik, als we een eindje moesten wandelen baalde ik ook. Maar sedert we Jerome hebben (+/- 2,5jaar) ga ik heel graag wandelen! Maar dan wel enkel met de honden erbij. Ik geniet ervan om hen te zien genieten en kan ik gerust wel een 2-tal uurtjes wandelen.
Vroeger wilde ik altijd naar de zon op vakantie gaan, om wat te luilekkeren. Nu is mijn droom om eens naar de bergen te reizen met de honden mee en daar grote wandelingen te doen in 'the middle of nowhere'

Dus je leert het vanzelf als je een hond hebt om wat sportiever te zijn ;-)

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Ik ben een echt buitenmens, en wandelen met de hond vond ik het einde , helaas zit ik nu nood gedwongen binnen want wandelen gaat niet meer maar zodra de sneeuw weg is gaan we er weer opuit ik ben sinds een jaar gebonden aan de scootmobiel maar ga er zoveel mogelijk op uit met de hond naar het park waar Lobke heerlijk kan rennen of naar de broekpolder heerlijk buiten zijn . Lobke moet het nu doen met een rondje rond de flat, laat haar dan wel losop het veld verder komt mijn neef langs om met haaar naar het park te gaan , of ik neem de regiotaxi om naar het park te gaan dan laat ik haar los en hobbel ik zelf achter de rollator er achteraan maar naar buiten is een must Hein.

Smithk404 (Gast)

" Mijn hond wordt 's morgens niet uitgelaten omdat we een grote hof hebben en een kleine hond :-D maar hij gaat elke dag op wandeling of gaat mee naar mijn paard waar hij kan rond crossen en snuffelen op de velden dus je kan de "wandeling" ook combineren met je hobby nu dit geld natuurlijk niet voor elk ras natuurlijk, je moet een ras kiezen dat in je levenspatroon past :-D "

 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" Ik ben wel een actief persoon, dus een goede vergelijking voor jou ben ik denk ik niet. Ik vind wandelen heerlijk (ook zonder hond), ga graag sporten, ben graag buiten. (Let wel, ik vind het ook heerlijk om een dag lang alleen maar lezend op de bank te hangen <img class=" />). Maar ik weet ook nu al wel dat ik niet elke wintermorgen en -avond blij ga zijn om in het donker door de natte sneeuw te banjeren. Niks is altíjd leuk. Maar goed, voor mij is het dus geen overstap van niet wandelen naar 2 uur wandelen; ik wandel/fiets sowieso al bijna dagelijks, voor mij worden hooguit de tijdstippen anders en de totale duur iets verlengd. "

 



Leuk om deze up te lezen. Bovenstaande reactie was vóór wij een hond hadden, dus nu kan ik kijken of het klopt ;-) En het klopt wel ongeveer wat ik zei haha, mijn inschatting was okee. Eigenlijk heb ik nooit zo'n probleem met uitlaten; wel regelmatig geen zin met ophouden waar ik thuis mee bezig ben (werken, lezen, prutsen met mijn eigen dingen), maar als onze hond duidelijk aangeeft dat ze naar buiten moet, denk ik 'okee' en dan gaan we ;-)

Alleen met de hond is prima; avondronde is niet heel spannend maar ook geen probleem oid, en ergens anders wandelen of hardlopen met z'n tweeën is ook prima. Nog leuker is het als ook manlief meegaat of een vriend(in) of de buurhond (al dan niet met buurman), gezellig sociaal. Alleen in de regen lopen hoeft van mij écht niet; vindt de hond gelukkig ook niet leuk. En meestal zijn er buien, zodat je tussen de buien door kunt gaan lopen.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Het uitlaten was een ding waar ik het meeste tegen op keek toen we onze eerste hond in huis haalde. Totdat ik zag hoe Gruul het naar zijn zin had buiten. Dan komt hij naar me toe gerend met zijn tong uit zijn bekkie en een glimlach als hij dat kon. Ik vind het heerlijk om mijn hondje te zien genieten. Tegenwoordig ben ik ook makkelijker 45 minuten buiten als ik alleen wandel. Kom ik mensen tegen dan word dat makkelijk een uur tot anderhalf. De hondjes kunnen lekker met elkaar spelen en wij als baasjes kunnen ervaringen uitwisselen.

Lopen met de hond is iets geworden wat ik heel relaxed vind, bijna alsof ik even lekker in de koude winter in een warm bad ga liggen. Ik had nooit verwacht dat ik het wandelen zo leuk zou vinden. Gruul heeft het wandelen leuk gemaakt voor mij :).

honden page profiel -- 3 doggies

Nou ik ben heel eerlijk 0.0 sportief en ga zonder hond dus ook echt niet wandelen. Ik vond die omschakeling in het begin ook best wel lastig  

Maargoed. Ik ga altijd smorgens rond half 7, 7 uur naar buiten met hem. Daar moest ik mezelf eerst wel toe zetten maargoed ik weet hoe nodig je zelf smorgens moet plassen dus ga hem het niet laten ophouden.. Inmiddels is die wandeling zo routine geworden dat hij steeds langer is geworden haha. Soms rond 8 uur half 9 pas terug. Ik kan er echt lekker wakker van worden.

 

smiddags tegen 3en ga ik weer en savonds na het eten. 1 van die 2 wandelingen loop ik altijd naar het losloopgebied met strandje waar hij los kan. Dan ga ik gewoon rustig een stukje lopen en ergens zitten terwijl hij speelt en ravot en daar kan ik ook echt van genieten. Savonds laat doet mijn vriend nog een plasrondje en ik blijf dan meestal thuis. Soms ga ik mee maar ik hoef niet zonodig in het donker over straat te wandelen haha. Gelukkig vind hij dat ook geen probleem.

 

Dus ja ik kan echt tegenwoordig wel genieten van de wandelingen. Nog leuker vind ik om hem gewoon mee te nemen om te gaan varen of naar het strandje. Daar geniethij ook enorm van en je heb er dan ook geen kind aan 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Voordat ik Evie had ging ik echt niet naar buiten en nu wandelen we bijna 4 uur per dag (: en ik vind het heerlijk om haar te zien genieten en zelf lekker actief bezig zijn (:

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne. 3 doggies

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Ik wandel sowieso graag en heb het lopen met de honden dan ook nooit als verplichting gevoeld. 

 

Tegenwoordig genieten zowel mijn hondje als ik enorm van de wandeling en en gaan zelfs speciaal weekendjes weg om eens in een Andere omgeving te gaan lopen. 

 

Heerlijk om zo de tijd voor ons samen te geven. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik doe het ook enkel graag met hond :D wij zijn gemakkelijk 1,5u weg 

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

Ik vind de wandelingen altijd leuk, ook al is Aston niet altijd even meegaand, haha. Zonder Aston zou ik er waarschijnlijk minder vaak uit komen dus dat is ook nog eens een pluspunt.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke 3 doggies

honden foto van Saskia & Duke

Zonder hond word er hier niet gewandeld ;-) ben zelf helemaal niet sportief. Betekend niet dat je geen hond kan houden... Mijn hoogte punt van de dag is de mix van wakker worden > heerlijk 1,5u a 2u met de hond wandelen in de kou > thuis te komen bij een heerlijk naar koffie ruikend warm huis en het hondje met er kluifje in ze mandje. Het is dus de hele combinatie wat ik super vind, maar eigenlijk zie ik nooit tegen een wandeling op. Ondanks ik dus niet sportief ben en ook sochtends moet vertrekken naar het werk. Ik sta er graag eerder voor op

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Ik ben niet echt een actief persoon, maar toch heb ik hier een kruising husky met Duitse staande en nog een husky. Je zou denken dat dat niet klopt, ik met 2 actieve honden :p

 

Mijn honden maken me actief :p

Ik heb wel eens geen zin om te wandelen, maar heb mijn standaard routes en die loop ik dan gewoon op automatische piloot :p

Zo'n 1,5-2 uur per dag wandel ik met ze gemiddeld, soms wat meer en soms wat minder.

Maar ik hou van de natuur en als ik bij mijn ouders ben, waar veel groen zit, ben ik bijna altijd langer aan het wandelen, gewoon puur door de omgeving :)

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

:-D ik kom overal onderuit.... sorry hoor geen tijd, ga met de hond wandelen, nee dat duurt wel even voor ik terug ben, een half uur ? sorry ik ben uren weg, hahahaha

vind het heerlijk om er met mijn hond op uit te trekken, liefst alleen of met een goede bekende, ik amuseer me altijd wel samen met mijn hond.
en geen enkele verplichting om met Bamse te wandelen, integendeel.

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Ik vind het heerlijk om te zien hoe ze genieten als ze zich helemaal kunnen uitleven. lekker de natuur in. Simpel rondje door de wijk nemen ze genoegen mee zo voor een dagje, haha. Ze willen zich graag uitleven en anders doen ze dat in huis. (Adhd hondjes) ik vind het zelf ook lekker, me hoofd leeg maken op die manier. Regen haten ze hier echt, dus dan pas ik het aan en bied meer in huis aan. Als het echt een hele week slecht weer is of ik ben zelf niet lekker heb ik er zelf meer moeite mee. Maar over het algemeen genieten.

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Ik ben zelf niet echt een wandelmens maar vind de wandelingen met de hond heerlijk. Niet om het wandelen, maar om het plezier dat ik zie dat de hond heeft. Ik vind het overigens wel heerlijk in het weekend er op uit te gaan met de hond, naar zee, duinen of bossen.

 

Overigens went het wandelen op de minder leuke tijden snel, waar ik eerst ochtend echt geen zin had hoort het nu gewoon bij de routine en doe ik het dan ook met plezier.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ik vind het wandelen met Lexie heel erg leuk, het is echt zo'n hypere stuiterbal zodra ze los mag, heerlijk! Helaas gooit mijn lichamelijke toestand nogal eens roet in het eten. 'Normaal' is: 1x half uur-45 minuten, 2x 10 minuten en 1x 15-20 minuten. Echter is de lange wandeling ook lang in afstand (voor mij, slecht ter been, 2-2.5km loslooppaden), en de andere 2 zijn nog geen halve km maar mag ze vooral lang snuffelen overal. Dat is voor haar meer dan voldoende.

Op een hele goede dag doen we 2 van die lange wandelingen, das +/- 1x per week. Een slechte dag, normaal maar 1 dag maar nu helaas al 2 dagen achter elkaar betekend enkel korte wandelingen en korte stukken gisteren heb ik nog een lange gered, maar vandaag niet. Dan merk ik wel dat ze er 1 dag nog helemaal content mee is, maar morgen zal ze wat gaan spoken.

Die langere wandelingen vind ik ook veel leuker dan de kortere want ik heb een hekel aan dat gesnuffel hihi, vind samen lekker lopen veel leuker

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Goh, onze weekend-gast Smith komt zelfs op donderdagochtend buurten 

 

--

 

Maar wel leuk topic, dus ik reageer ook gewoon 

 

Ik vind het niet eens een verplichting. Oké, soms heb ik wel eens geen zin, maar als ik dan eenmaal loop vind ik het heerlijk. Denk ik dat ik net 10 minuten onderweg ben, is het al ruim een half uur. Ik ben ook niet bezig met hoe lang ik al loop, ik kijk naar Mellow, we spelen wat, ik geniet als zij gek doet, ik overdenk mijn dag een beetje en voor ik het weet ben ik weer bij de auto. 

 

Toevallig had ik gisteren aan het eind van de middag dus écht geen zin, kan me niet heugen dat ik écht geen zin had om de deur uit te gaan. Ben dus ook niet gegaan, gewoon nog even lekker lui geweest en rond half acht alsnog op pad gegaan. Lekker een klein uurtje gelopen. Soms is het al genoeg om het even uit te stellen tot een later moment op de dag.

honden page profiel Maks met Fenna & YunaMaks met Fenna & Yuna 3 doggies

honden foto van Maks met Fenna & Yuna

Oh ik vind wandelen in de regen heerlijk! Dan is er verder bijna niemand buiten, ik heb het hele bos voor me alleen.

 

Maar, ik heb wel vaak geen zin om haar uit te laten. Zeker na school niet omdat ik dan gewoon moe ben en ook nog even vrije tijd wil naast het huiswerk.

Maarja, ik heb een hond en die moet uit, dus na even uitstellen ga ik dan toch met haar het bos in, en dan wordt het meestal een hartstikke leuke wandeling! Alleen kan ik me er soms moeilijk toe zetten.

In de ochtend vind ik wandelen eigenlijk geen probleem. Je wordt er eigenlijk wel lekker wakker van!

 

honden page profiel PetraPetra 3 doggies

honden foto van Petra

Ben normaal ook best lui te noemen en natuurlijk als het noodweer is dan is het niet echt leuk maar ik vind het heerlijk om te wandelen.

Mijn conditie is verbeterd, ik ben al aardig wat kilootjes kwijt en kan enorm genieten van hem.

Als we bijvoorbeeld door het weitje lopen geniet ik van zijn capriolen, zijn schijnaanvallen enz, heerlijk gewoon.

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik ben niet echt een actief persoon. Hoewel ik wel echt van boswandelingen geniet - lekker de drukte ontvluchten. Ik verbaas me er altijd over dat ik relatief weinig moeite heb met de avond- en ochtendwandelingen. Toen ik nog bij mijn moeder woonde sliep ik regelmatig uit en liet zij Punk uit. De eerste maanden dat ik op mezelf woonde was dat wel even wennen, om 9 uur een rondje met Punk en dan snel naar bed! Maar mijn ritme is veranderd, ik sta nu meestal al rond 7 uur naast m'n bed, dan trek ik een joggingbroek en een vest aan, en ga ik naar buiten. Ik wandel dan ongeveer 20 minuutjes, en 's avonds laat doen we een klein rondje of alleen een plas op de parkeerplaats.

Verder is mijn zin om te wandelen van een aantal dingen afhankelijk..
- Het weer! Als het boven de 15 graden is ga ik niet voor mijn plezier naar buiten. Ik doe het wel, en als iemand met me mee gaat doe ik wel een gezellig rondje duinen, maar ik ga op zulke dagen liever naar het losloopveld, kunnen zij uitrazen en ik op een bankje lamballen.
- Hoe zijn de Poddies? Ze hebben periodes dat ze ineens in hun hoofd hebben dat om iedere hoek een kat zit. Dit zijn periodes waarin ik door twee gillende keukenmeiden de buurt door gesleurd word. Op zulke dagen loop ik liever wat vaker kleine rondjes hier in de stad dan dat ik naar het bos ga. Ze kunnen op zulke dagen tóch niet los, en ik irriteer me dan alleen maar aan het feit dat mijn armen van mijn romp gerukt worden.

Vorig jaar vond ik dat Cosmic minstens één uur per dag lekker los uit moest kunnen razen, dus ging ik iedere dag naar de duinen. Buiten dat ik dat qua benzine niet meer kan betalen, durf ik Cosmic ook niet meer dagelijks los te laten. Zeker omdat Wispa sowieso niet los kan is het gewoon makkelijker om ze beide vast te houden en langs het kanaal om de hoek te wandelen en even het losloopveld mee te pikken dan naar de duinen te rijden.

Maar goed. Heel verhaal. Antwoord op de vraag: Heel af en toe moet ik me er toe zetten, maar eenmaal buiten geniet ik er eigenlijk altijd van, en ik heb nog niet meegemaakt dat ik er écht geen zin in had :-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Als m'n honden blij zijn, ben ik dat ook. Dus als ik zie dat hij in de kou en regen geniet van z'n wandeling, doe ik dat ook! 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik kan me compleet aansluiten op Pauline/Team Podenco

De omstandigheden die zij noemt, heb ik ook.

 

Daarnaast is Odi zelf erg lui, die wandelt liever 3 keer een half uurtje dan dat hij meteen 2 uur weg is. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik denk er eigenlijk nooit over na of de verplichte wandeling leuk is of niet.

Het hoort er gewoon bij en het is in alle jaren zo'n gewoonte geworden dat je met de hond buiten bent.

Net zoiets als opstaan, douchen, koffie zetten, tanden poetsen etc.

In datzelfde rijtje hoort hond uitlaten ook, in ieder geval de korte plas en poep rondjes.

En de lange wandelingen, trainingen, er op uit gaan, dat is juist helemaal geen verplichting maar juist het leuke om een hond te hebben.

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Ik wandel over het algemeen erg graag ik kan zo genieten als ik me honden plezier zie hebben en vind het heerlijk om langs het ijsselmeer of door groen natuurgebied te wandelen! Maar soms moet ik me er ook toe zetten zoals vanmiddag ik was zo lui mr ja ze moeten toch echt naar buiten, ik dacht ik ga ff half uur doe ik vanavond wel lang. Nou ik stond eenmaal buiten en zag hoeveel plezier ze hadden dat ik dik 1,5uur met ze heb gewandeld :p Als ik eenmaal buiten met ze sta vind ik het heerlijk :D 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Wat ik trouwens wel merk, ik heb zelden geen zin om te lopen, maar regelmatig wel geen zin om het standaardstuk vanuit huis langs de dijk te lopen. Dan ben ik blij als ik even de auto kan pakken naar het bos verderop, of ga ik een stuk fietsen.

 

wij hebben trouwens wel de verdeling dat mijn man de ochtenden doet en ik de avonden. Dat past ons prima, ik ben s avonds wakkerder en hij s ochtends. Maar vanaf aankomend schooljaar moet ik de ochtendrondes gaan doen... Ik geloof dat ik daar niet heel blij van ga worden :p

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Ik ben hierdoor juist activer geworden, ik was ook lui.
Ik had een hekel aan de kou, maar met hond waardeer ik het meer.
Het ziet er buiten altijd mooi uit vind ik, en vooral als er sneeuw ligt.
Sem gaat dan altijd lekker gek doen, en heeft hij een dolle 5 minuten. Iets waar ik ontzettend vrolijk van word.
Als het regend en je wandeld, dan is het des te fijner om weer thuis te zijn en in een lekkere warme trui met een kopje thee te zitten.
En dat je dan naar je hond kijkt, en zijn uitdrukking op half 11 staat omdat hij een hekel heeft aan de regen.. Dan moet je toch weer om hem lachen!
Tijdens de regen wandeling gaat ie dan ook zielig zitten doen, met zijn oortjes naar beneden, als je dan tegen hem praat dan gaan die oren weer omhoog en doet hij net alsof hij heel vrolijk is.
Gelukkig hoef ik geen vroege wandelingen te maken.
Maar ik geniet van elke wandeling! Weer of geen weer! Als je naar je hond kijkt word je vanzelf weer vrolijk! Altans dat voel ik!

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Ik hield altijd al van wandelen, maar met een hond is het toch anders. Zonder hond maakte ik echt niet drie keer per dag een verplicht lange wandeling, maar ik geniet er altijd van. Het scheelt misschien ook dat mijn man en ik de wandelingen (op werkdagen) verdelen. Ik doe de ochtendronde, hij de middagronde en de avondronde doen we samen.

 

Natuurlijk heb je niet altijd zin om naar buiten te gaan (want moe, ziek, noem maar op), maar als je eenmaal aan het lopen bent is het heerlijk. Vanmorgen ook, ik had me iets verslapen en hield me voor dat ik Ozzy wel een korter stukje kon uitlaten vandaag (want man is toch vrij vandaag dus Ozzy hoeft niet alleen thuis te blijven). Uiteindelijk toch drie kwartier buiten geweest want het is zo gezellig! Ik moet er bij zeggen dat ik de ochtendwandeling wel het leukste vind, als er nog niemand op straat is, de stad wordt wakker...En ikzelf ook!

 

Regen maakt mij echt niet uit maar daar houdt Ozzy absoluut niet van, dus dat wordt wat in de herfst!

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Ik zie trouwens dat heel veel baasjes dat hebben; de gedachte van 'ik ga even een kort rondje' en dat je dan 1,5 uur later pas terug bent!

pagina 3 van 4 12 34
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^