Vinden jullie de verplichte wandelingen leuk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RafRaf 3 doggies

Wandelen was juist waar ik mij op verheugde toen ik over een hond nadacht. Ik wandelde altijd mee met een vriend als die zijn hondje uitliet en ik liep daar dan zo "nutteloos" bij. Eindelijk kreeg ik dan een hond en konden we gezellig samen wandelen. Ik fietste vroeger veel, nu nog zelden omdat ik altijd wandel met de honden.

Toen mijn eerste hond stierf, ging ik nog wel eens met iemand mee wandelen, maar dat was toch niet hetzelfde. Er kwam dan ook al gauw een nieuwe hond en die heeft ook uren gewandeld, in weer en wind, 's morgens om 7 u, het maakte niet uit. Voor het werk een half uurtje wandelen geeft mij een fris hoofd om aan de dag te beginnen.

Dus nee, wandelen met de honden is voor mij geen verplichting. En als het echt eens rotweer is, lopen ze hier door de tuin, die is groot genoeg om eens voor een keertje de boswandeling te vervangen. 

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Toen ik nog in Rotterdam woonde, midden in de stad, vond ik de vaste wandelingen weinig aan. Als ik tijd had ging ik wat verder weg, naar de mooiere plekjes, of een losloopveldje, maar de standaard wandeling was echt gewoon een kaal blokje om, meer was er niet. Toen we uit de grote stad weggingen en huizen gingen zoeken vond ik de locatie het allerbelangrijkst. Ik wilde vlakbij wandelmogelijkheden lopen, liefst vlakbij een losloopgebied. Dat is gelukkig gelukt, want het losloopgebied begint op de hoek van onze straat, waar het dorp ophoudt, en ik loop dus elke dag heerlijk in de polder tussen de koeien, paarden, schapen, ganzen, zwanen enz., met de molens van Kinderdijk op de achtergrond  Ondanks dat ik soms misschien niet zo'n zin heb ik dat 'verplichte' rondje, geniet ik er toch altijd weer van als ik eenmaal buiten ben  zeker als ik zie hoeveel Dan en Lizzie ervan genieten, al die vrijheid.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

In de stad lijkt het me ook geen klap aan om de hond uit te laten hoor! Wij lopen sowieso altijd het dorp uit om uit te laten (er is hier wel een uitlaatplek in een berm maar mevrouw weigert daar te plassen, en terecht O-) ) maar als je een beetje tussen de huizen moet proberen een uitlaatplaats te vinden... en dan zeker de poep nog oppakken en meenemen ook... nee dank je ;-)

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Ik woon midden in de stad en ik vind het heerlijk om de hond daar uit te laten! Beetje mensen kijken onderweg, kijken hoe de stad aan het veranderen is, bij mensen naar binnen kijken (hoe zij voor de tv hangen terwijl ik lekker in de buitenlucht loop... of moet ik uitlaatgassen zeggen ).
Ik woon wel dicht bij een honden losloopweide dus voor de afwisseling kan Ozzy wel regelmatig de pootjes strekken en het helpt dat we een auto hebben want een wandeling door het bos of over de heide is natuurlijk altijd heerlijk! Ik loop inderdaad wel altijd met plastic zakjes rond om uitwerpselen uit te rapen inderdaad...

honden page profiel HalloHallo 3 doggies

Ik ben niet sportief totaal niet haha,maar van de wandeling kan ik wel enorm genieten. 

Regen maakt me ook niet uit,wel vind ik de buurt waar ik woon wT minder ik ben op zoek naar een nieuw huisje met hopelijk een groene omgeving in de buurt.

Ik hou van wandelen zeker in de herfst/winter lekker het bos in en dan op de terug weg soms langs de Starbucks en samen naar huis. Thuis genieten van een moe maar voldane Chico

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

" Ik woon midden in de stad en ik vind het heerlijk om de hond daar uit te laten! Beetje mensen kijken onderweg, kijken hoe de stad aan het veranderen is, bij mensen naar binnen kijken (hoe zij voor de tv hangen terwijl ik lekker in de buitenlucht loop... of moet ik uitlaatgassen zeggen ).Ik woon wel dicht bij een honden losloopweide dus voor de afwisseling kan Ozzy wel regelmatig de pootjes strekken en het helpt dat we een auto hebben want een wandeling door het bos of over de heide is natuurlijk altijd heerlijk! Ik loop inderdaad wel altijd met plastic zakjes rond om uitwerpselen uit te rapen inderdaad... "

 

Als je in Rotterdam Zuid woont zie je alleen maar viezigheid, lelijke flats en enge mensen haha daar werd ik alleen maar depressief van

honden page profiel LadyLady 3 doggies

Toen ik nog in Hoek van Holland woonde ging ik elke dag met veel plezier naar het hondenpark daar. Prachtig park, geen opruimverplichting en meerdere routes mogelijk om te lopen.

Toen ben ik verhuisd richting randstad en hier zijn toch wel wat minder losloop voorzieningen. Daarbij, als je met de auto weggaat is het vechten om een plekje als je weer terug komt. Parkeer plaatsen tekort hier.

Maar ook hier hebben we inmiddels onze wandel route en kunnen ze toch lekker los. We moeten alleen even wat verder wandelen.

Verder geniet ik bijna altijd wel van de wandelingen. 's Ochtends niet, dan slaap ik nog half :P maar 's middags en 's avonds ga ik lekker een eind wandelen. Als het regent gaat de paraplu mee en de warme kleding aan.

Anoniem (Gast)

Ik vind de ochtend en middagwandelingen met mijn hond altijd leuk. (uurtje in het bos)
Mijn hond moet vaak rond 8 uur s avonds ofzo ook uit en ik moet zeggen dat ik dat vaak niet geweldig vind.  Het is niet zo dat ik geen bezigheden had voor ik mijn hond had, maar ik vind het heerlijk. 

Wat ik zo leuk vind aan met een hond lopen, is dat je per definitie een moment geen haast hebt. het maakt eenmaal in het bos niet uit hoe hard je loopt, het gaat erom dat je hond een bepaalde tijd zich lekker kan uitleven en kan snuffelen enzo. Dan kan je zelf ook even de tijd nemen om te onthaasten op een drukke dag. 

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Wij zijn al een dagje ouder, honden is echt mijn hobby.

Lang geleden waren we 5 dagen getrouwd en we gingen een hond uitzoeken.

Jazz is nu de 6e hond na al die jaren.

Waarvan heel lang 2 honden tegelijk.

Lang wandelen doe ik niet zo vaak.

 

Heb geen baan dus ben er altijd.

Ze zijn nooit lang alleen  en hou ze binnen ook bezig.

 

Tot een jaar of 3 geleden heb ik heel lang behendigheid gedaan, nu heb ik er geen zin meer in.

Smorgens uit bed ga ik graag naar buiten, vind het lekker op de vroege morgen dat wandelingetje te doen.

Langer lopen doe ik niet iedere dag wel regelmatig.

Met slecht weer denk ik op de bank brr, maar als ik buiten loop is dat over.

En ach het is onderhand een ritme geworden waar ik aan gehecht ben.

 

Anoniem (Gast)

en, nmiet te vergeten, een hond is een heerlijk hardloopmaatje

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Ik zie trouwens dat heel veel baasjes dat hebben; de gedachte van 'ik ga even een kort rondje' en dat je dan 1,5 uur later pas terug bent! "

 



Heel herkenbaar inderdaad :-D

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

"  
Als je in Rotterdam Zuid woont zie je alleen maar viezigheid, lelijke flats en enge mensen haha daar werd ik alleen maar depressief van "

 

Haha daar kan ik me iets bij voorstellen ja

honden page profiel martijn & marijn & fly de bordercolliemartijn & marijn & fly de bordercollie 3 doggies

honden foto van martijn & marijn & fly de bordercollie

Ik vind de wandelingen best leuk. Behalve smorgens vroeg om 6:00 uur omdat ik geen ochtend mens ben. Maar verder kan ik uren wandelen, deed ik vroeger al met Britt :-)

pagina 4 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^