Vinden jullie de verplichte wandelingen leuk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Hoi allemaal :-) ,

Een van de redenen dat mensen een hond in huis halen, is om een wandelmaatje te hebben. Niet meer alleen naar buiten hoeven, maar een trouw dier te hebben die het heerlijk vind om met je mee te lopen. Je hond wordt er gelukkig van om te wandelen, en dat geeft alleen maar meer voldoening. Maar, houdt iedereen op dit forum dan van wandelen, actief zijn of buiten zijn? 
Of zijn er ook mensen die eigenlijk liever lekker warm binnen zitten, en helemaal niet van 'sportief zijn' houden. 

 Ik heb zelf geen hond, en dus misschien vreemd dat ik hierover nadenk, maar ik roep al m'n hele leven dat ik later een hond wil wanneer ik op mezelf woon, maar nu word ik ouder en (hopelijk :P ) verstandiger, en dringt het tot me door hoeveel werk een hond is, en dat ik totaal geen actief persoon ben. En ik ben van mening dat wanneer je een dier in huis neemt, je die optimaal moet verzorgen, een dier heeft er immers ook niet om gevraagd om bij jou te wonen. 

Vooral als ik 's ochtends om half 7 mijn bus moet halen om naar school te gaan, denk ik weleens bij mezelf: stel je voor als ik nu een hond zou hebben, en die nu in deze kou een half uur zou moeten uitlaten. En dan 5 uur weer terug van de bus naar huis lopen, moe zijn en dan denken: stel je voor om nu nog 1a2 uur met de hond buiten te lopen. 
En dan kom ik thuis en ben ik blij dat ik er niet meer uit hoef, haha.

 Mijn vraag dus: zijn er hier mensen zoals ik, niet actief, maar nu toch een hond hebben en er dagelijks 2 uur mee wandelen? Vinden jullie dat leuk, of zien jullie er tegenop om weer de kou in te gaan, en zien de bewegingsbehoefte van je hond juist als een nadeel in plaats van een leuk wandelmaatje? 

Ik ben trouwens nog niet van plan om een hond te adopteren (misschien over 10 jaar :P ). Deze vraag is dus niet bedoeld als: "Ben ik wel geschikt voor een hond" , maar alleen om te zien hoe andere mensen hierin staan. :-)

honden page profiel D&GD&G 3 doggies

honden foto van D&G

Ik hou van elke wandeling met de hond, of het nou regent, sneeuwt, zonnig is, maak mij niet uit

honden page profiel --

honden foto van -

Hield je ook al van wandelen voordat je een hond had, of vind je het wandelen juist alleen leuk omdat het een bezigheid is met je hond?

Anoniem (Gast)

Je krijgt er juist energie van!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier geen verplichtingen, maar ik wandel niet alleen, hier is altijd een spelmoment in de wandeling, en als ik dan zie dat de hond zo geniet, dan geniet ik dubbel en dwars.

hier is een hond meer dan een wandelmaatje. :-D
mijn allerbeste grote vriend. :-D

en tuurlijk moet je om het welzijn van je hond denken, dat kan niet als je je hond de hele dag binnen houdt. jij lekker bij de kachel, te nat en te koud buiten. vind het wel heel goed dat je er over nadenkt. ;-)

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik zou zonder een hond veel minder buiten komen. Met een hond wandelen is super gezellig!
Tuurlijk baal je soms als het keihard regent, maar dan kijk je naar het koppie van je hond en dan smelt je ;-)
Je hond geniet zo erg van een wandeling: alles besnuffelen en dan springend op andere mensen en honden afgaan, super! En inderdaad: als je hond geniet, geniet jij twee keer zo erg ;-) Een hond uitlaten is leuk, zowel voor de hond als voor het baasje!

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 3 doggies

honden foto van Chantal » Jessy «

Ohja ik heb ook wel eens een he bah ik moet nog lopen momentje O-)Maar eenmaal buiten en dan dat gespring naast je maakt het weer helemaal goed en zijn we toch langer aan het lopen dan ik dacht te gaan doen op het he bah ik moet nog lopen momentje :-D
Is vooral met regen en ja eenmaal buiten ben je snel nat dus dan maakt het ook niet meer uit of je 10 minuten loopt of een uur ;-)

Trouwens toen mijn vorige hond er niet meer was heb ik het ook echt wel gemist om 4x per dag naar buiten te gaan en dat terwijl het toen ook winter was.

honden page profiel D&GD&G 3 doggies

honden foto van D&G

" Hield je ook al van wandelen voordat je een hond had, of vind je het wandelen juist alleen leuk omdat het een bezigheid is met je hond? "

Voordat er een hond kwam wandel ik niet zo veel, ik vind het leuk om met de honden op pad te gaan, en dingen te doen

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 3 doggies

honden foto van Peter & Dinos

lijkt me niet leuk voor jezelf verplicht gaan wandelen, zo te zien heb je genoeg zelf kennis, dus is het antwoord al daar. Ik zeg niet of je wel of niet geschikt bent voor een hond , maar als het echt als een opgave voelt zou ik er eens goed over denken, zijn genoeg huisdieren die je niet hoeft uit te laten.

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Natuurlijk vind ik het ook niet altijd even leuk om Sam uit te laten als het keihard regent, maar het moet. En Sam vind regen hartstikke leuk, en als hij dan voor me uit loopt met z'n kwispelende staart en zn vrolijke bekkie, dan krijg ik ook wel een glimlach op mijn gezicht hoor. :-)
En altijd na school laat ik Sam uit in het bos, dat vind hij hartstikke leuk en ik ook. En soms gaan we 2 x per dag naar het bos, want ik vind een rondje in het bos lopen veel leuker dan een blokje om O-) 

En zoals andere zeggen, als ik eenmaal buiten bent vind ik het ook leuk. En voordat ik Sam had ging ik soms ook in het bos lopen, maar met een hond is het natuurlijk veel gezelliger ;-)

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

ohhh leuke vraag.
ik ben best wel een actief persoontje (Alle Dagen Heel Druk noemen ze dat)
en ik ben dus echt een ochtend mens dus bij dag en dauw opstaan dan dik een uur wandelen (weer of geen weer) dan moet ik naar me werk en als ik thuis kom moet ik vanzelf eerst 1 glas drinken ophebben en hebben geplast en dan gaan we weer op pad meestal met een doel (iets halen bijv. 8 km naar de intratuin koekjes á 1 euro kopen en weer terug... dan staat het eten klaar en dan moet ik verplicht op de bank zitten (moet van vriend) 
en dit is een gewone dag dus zonder hondenschool want op dins,woens en donderdag is het hondenschool dus thuis komen en blokje om en hapje eten er in en juppa op naar de hondenschool (wel op de fiets anders ben ik niet te houden daar) 
maar ik moet toe geven dat ik dus wel echt op zie tegen de avond wandelingen.
niet zozeer dat ik er geen zin in heb maar ben 6 manden geleden aangerand en nu ben ik best bang om alleen in het park te moeten lopen, gaat er iemand mee is er geen probleem.

maar ik snap je punt want soms heb ik ook mindere dagen (komt door medicijnen) en dan snap ik best dat het moeilijk kan zijn om jezelf naar buiten te slepen..
vooral als het binne lekker warm is en buiten erg koud zoals nu...
ik haat bijv kou, regen en sneeuw geen probleem maar kou is wel een echte pret bederver

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau 3 doggies

honden foto van Sophie & Beau

Zonder hond zou ik niet zoveel wandelen nee. Ik zie het als tijd voor ons tweetjes, zowel voor als na mijn werk en al die andere wandelingen op een dag ;-) Ik doe het ontzettend graag, gewoon omdat ik zie hoeveel plezier mijn hond dan heeft. En dat op zich is gewoon iets om naar uit te kijken en geen verplichting.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik ga mee met Peter.Heel goed dat je er zo over nadenkt, en idd... als je nu al merkt dat het een hele opgave zou zijn om er in het donker, de regen, de kou toch op uit te trekken, is het beter geen hond aan te schaffen... het is niet de bedoeling dat het een verplichting wordt, dat hou je toch niet vol...
Maar wie weet voel je je er binnen x-aantal jaren weer helemaal anders bij...

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Ik moet eerlijk bekennen dat het laatste rondje af en toe best wel een moetje is nu in de winter, voor als het regent of heel hard waait. Voor Luan is het ook niet veel meer dan even zijn poot omhoog en snel weer naar binnen. Als je lekker op de bank zit met een kop thee en een dekentje dan is het soms best vervelend om te bedenken, ohja Luan moet nog plassen voor ik ga slapen.
Maar ik vind het het waard. Dadelijk in het voorjaar vind ik het een stuk minder vervelend, en van alle andere wandelingen kan ik echt genieten. Het is zo heerlijk om er samen op uit te kunnen trekken :-)

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

ik vind het totaal niet erg om met de hond te wandelen, vind het vaak zelfs leuk en je komt tenminste buiten en je hebt een doel om op zondag je bed uit te komen, haha

Nou zal ik eerlijk zijn: ik heb er niet altijd zin in. Als het waterkoud is bijvoorbeeld, vind ik zo akelig en soms zit ik net een leuk programma te kijken, onder mijn fleedeceken met een kop thee in mijn handen en dan kijk ik op de klok en zie ik dat het weer tijd in om de hond uit telaten, dan ga ik liever ook niet, mja, hij moet ook zijn beweging en plasjes kunnen doen

honden page profiel RobbieRobbie 3 doggies

honden foto van Robbie

Ik werk thuis als onder andere grafisch vormgever.Mijn dag vol wandelingen ziet er als volgt uit:

half 8 staat Logan beneden aan de trap te piepen (Ik hoef letterlijk geen wekker).
Ik glij uit bed en rol via de trap zo de voordeur uit met de gedachte: "oooooh gewoon even heen en weer het veldje hoor vandaag" Dat zeg ik nu al zo lang ik Logan heb maar we lopen altijd verder.
Da's nog eens wakker worden.

Tussen 9 en 12 ligt Logan onder mijn bureau mijn voeten warm te houden terwijl ik bezig met met m'n werk. Om 12 uur, 4 uur en 7 uur is het pauze en gaan ik er met Logan lekker op uit.
Ik heb altijd een regenbroek en regenjas klaarliggen bij de voordeur dus de natuurlijk kan behoorlijk wat op ons neer laten storten. Logan heeft wat ik noem "de vacht van de goden". Tot zijn beuk in de blubber gestaan. meeeh, ff een handdoek erover en hij is droog.
's avond nog even lekker relaxen en nog even wat kleine dingetjes doen voor de klanten en dan om 10 of 11 uur de laatste wandeling.

Zonder die wandelingen en Logan ben ik een hele saaie, hele depressieve zeurpiet achter een computer.
De weekeinden staan we om een uur of 11 buiten de deur, loop ik het tuinpad af en weet ik niet of ik nu rechts of links ga. Wat ik wel weet is dat we de hele dag weg zijn.

Ik ga wandelen en Logan gaat mee. Ik heb nog maar zelden een stap naar buiten gezet omdat de hond nou zo nodig moest piesen. Maar god, wat maakt hij de wandelingen zo verschrikkelijk veel leuker.
Het is heel persoonlijk en je hond moet goed in jou leven passen en niet de dingen die je graag wilt doen in de weg staan.

honden page profiel Linda Linda 3 doggies

honden foto van Linda

Ik vind het heerlijk om met de hond te wandelen. Al zijn er ook soms dagen dat je het natuurlijk niet zoekt of dat het weer super slecht is.
Meestal kan ik me dan nog wel motiveren hoor, goede kleding scheelt ook veel. Hier loopt ik graag met mn laarzen door de modder te zwoegen

honden page profiel --

honden foto van -

@Peter&Dinos , Christel : Ik heb het inderdaad helemaal met jullie eens, dat het niet verantwoordelijk is om een hond te nemen en vervolgens elke dag tegen je zin te gaan wandelen. Als ik ook nu een hond kreeg aangeboden zou ik ook nee zeggen, omdat ik het nu sowieso te druk heb. Tegen de tijd dat ik wél de tijd/ geld/ ruimte zou hebben voor een hond, is het voor mij misschien slim om eens een maand lang elke dag een hond van een vriend/buur ofzo uit te laten, en op die manier kijken of het iets is wat ik met plezier 10a15 jaar lang kan doen. Wandelen met een hond vind ik ontzettend leuk, maar ik heb geen idee hoe ik het zou vinden om het al die jaren elke dag te moeten doen. 
Maar geen zorgen, de komende 10 jaar zal ik waarschijnlijk nog geen tijd/geld/ruimte hebben. :-)

@Iedereen: Hoe dachten jullie hierover voordat jullie een hond hadden? Nooit bezorgd geweest of je het vele wandelen wel leuk zou vinden? (De overstap van: alleen wandelen wanneer nodig voor boodschappen oid, naar 2 uur wandelen met de hond, is toch aardig groot)

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik werk thuis als onder andere grafisch vormgever.Mijn dag vol wandelingen ziet er als volgt uit:

half 8 staat Logan beneden aan de trap te piepen (Ik hoef letterlijk geen wekker).
Ik glij uit bed en rol via de trap zo de voordeur uit met de gedachte: "oooooh gewoon even heen en weer het veldje hoor vandaag" Dat zeg ik nu al zo lang ik Logan heb maar we lopen altijd verder.
Da's nog eens wakker worden.

Tussen 9 en 12 ligt Logan onder mijn bureau mijn voeten warm te houden terwijl ik bezig met met m'n werk. Om 12 uur, 4 uur en 7 uur is het pauze en gaan ik er met Logan lekker op uit.
Ik heb altijd een regenbroek en regenjas klaarliggen bij de voordeur dus de natuurlijk kan behoorlijk wat op ons neer laten storten. Logan heeft wat ik noem "de vacht van de goden". Tot zijn beuk in de blubber gestaan. meeeh, ff een handdoek erover en hij is droog.
's avond nog even lekker relaxen en nog even wat kleine dingetjes doen voor de klanten en dan om 10 of 11 uur de laatste wandeling.

Zonder die wandelingen en Logan ben ik een hele saaie, hele depressieve zeurpiet achter een computer.
De weekeinden staan we om een uur of 11 buiten de deur, loop ik het tuinpad af en weet ik niet of ik nu rechts of links ga. Wat ik wel weet is dat we de hele dag weg zijn.

Ik ga wandelen en Logan gaat mee. Ik heb nog maar zelden een stap naar buiten gezet omdat de hond nou zo nodig moest piesen. Maar god, wat maakt hij de wandelingen zo verschrikkelijk veel leuker.
Het is heel persoonlijk en je hond moet goed in jou leven passen en niet de dingen die je graag wilt doen in de weg staan. "

Oh wat een ontzettend mooie reactie zeg. Je maakt wel een heel mooi punt, die wandelingen maken je dag wel een stuk dynamischer en veel minder eentonig. En zoals Linda en jij zeggen qua kleding zal inderdaad ook veel schelen.

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 3 doggies

honden foto van Chantal » Jessy «

" @Iedereen: Hoe dachten jullie hierover voordat jullie een hond hadden? Nooit bezorgd geweest of je het vele wandelen wel leuk zou vinden? (De overstap van: alleen wandelen wanneer nodig voor boodschappen oid, naar 2 uur wandelen met de hond, is toch aardig groot) "

Geen idee, ik had mijn eerste hond toen ik 9 jaar was O-)
Met hulp van mijn ouders natuurlijk dus ik ben er gewoon mee opgegroeid dat dat beestje naar buiten moet of het nu regent, ijskoud is of erg warm.

gast (Gast)

"
Geen idee, ik had mijn eerste hond toen ik 9 jaar was O-)
Met hulp van mijn ouders natuurlijk dus ik ben er gewoon mee opgegroeid dat dat beestje naar buiten moet of het nu regent, ijskoud is of erg warm. "

hier dus ook
net al de film bambi is een hond ook deel van de opvoeding ;-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Kan heel eerlijk zeggen dat ik van de wandeling 's ochtends vroeg en 's avonds laat nou niet echt super geniet ;-)
De andere wandelingen wel, dan ga ik ook het park in, of naar het bos, strand enzovoorts. Maar dan heb ik geen haast, de kids zijn al naar school, ik ben lekker warm aangekleed en Biko kan lekker los rennen of we doen wat samen. Dan geniet ik ervan.
Ik geniet eigenlijk nooit van een wandeling als het hard regent. Op die dagen zijn wij niet lang buiten, dan vermaken we ons vooral binnen.

honden page profiel Peter & DinosPeter & Dinos 3 doggies

honden foto van Peter & Dinos

Eline, als je eenmaal voor hond kiest en weet dat je er mee uitmoet, is het meestal geen opgave meer omdat je dan zo,n band hebt met je hond dat je er gewoon van geniet.
Zelf zou ik nooit zomaar gaan wandelen als ik geen hond zou hebben, maar met hond heerlijk:-D

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto 3 doggies

Ik heb juist daarom een hond, ik wandel graag en veel :-)
Maar ik fiets ook graag, helaas is mijn hond te klein om uren mee te fietsen of ik moet heeeel langzaam fietsen en dat vind ik niet prettig.. Maar een half uur keihard meerennen vind hij wel leuk :-)

Als ik eens een dagje geen zin heb in de grote wandeling vul ik hier de badkuip met water en laat ik hem daar een uurtje in zwemmen (met pauzes). Vind hij heerlijk en is hartstikke goed voor de gewrichten gezien hij al best oud is. Daarnaast gaat hij dan alleen naar buiten voor een kleine rustige ronde met veel snuffelen.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Vroeger als kind woonde ik bij het strand en kwam ik er geregeld. Ik zag dan altijd mensen met honden en ik vond het fantastisch om te zien hoe zowel honden als baasjes ervan genoten. Ik wilde om die reden (maar ook om andere) ook een hond, om er lekker samen op uit te kunnen trekken en ook echt een reden te hebben om naar buiten te gaan, juist ook als het wat minder weer is. Dus ja ik keek daar wel naar uit :-)

honden page profiel RobbieRobbie 3 doggies

honden foto van Robbie

"
Oh wat een ontzettend mooie reactie zeg. Je maakt wel een heel mooi punt, die wandelingen maken je dag wel een stuk dynamischer en veel minder eentonig. En zoals Linda en jij zeggen qua kleding zal inderdaad ook veel schelen. "

Dankje.
En ja, als je je niet zorgen hoeft te maken over kleding en dergelijke loopt het vele malen lekkerder.
Ik heb een paar kisten aan, prop mijn broek+regenbroek er bij in, laat al mijn technologische prularia zoals telefoons en dergelijk thuis of zorg dat ze goed droog zitten en ga er op uit. Mijn huid en haar was vanaf mijn geboorte al waterdicht dus het moet wel heel raar gaan voordat we een probleem hebben bij een regenbui ;-)
Denk maar eens na. wat is er nu echt zo "evil" aan regen dat je het kost wat kost moet vermijden. Zolang er  geen lava uit de lucht valt is er niets dat je niet aan kunt. oh en kou betekend niet thuis blijven maar warme kleding aan en stevig blijven doorlopen. je krijgt het vanzelf warm.

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Ik was al een buitenmens voor de honden kwamen. Ik kom nu wel meer buiten en het is okk leuker door de honden en zeker in de winter heb ik minder last van mijn winterdip omdat ik echt elke dag buiten loop. Donker is niet erg zeker met mijn mannen ben ik nergens bang van.

Donker is ook leuk want elke keer anders, wel/geen regen, wel geen maan ;-)

Nee, wandelen is geen straf,...al moet ik me er soms wel even toe zetten...

Mireille

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

De wandelingen 's avonds na het eten of middernacht voor het naar bed gaan en in het weekend/vrije dagen vind ik het lekkerst.
dat is voor mij geen moeten.

Maar 's ochtends voor school :( of 's middags na school, dat vind ik niet leuk :(
Heb dan nog zo veel verplichte dingen die ik nog moet doen als Huiswerk etc. en wil ook wat vrije tijd op de computer of achter de tv doorbrengen.

ik moet iedere ochtend met haar lopen en dat zijn maar 10 minuten hooguit kwartiertje, ze weet het en doet haar behoeftes snel.

smiddags loopt mijn zusje en avonds afgewisseld en savond lekker lang uiteraard! :-)

honden page profiel Merry & MeMerry & Me 3 doggies

honden foto van Merry & Me

Ik vind het juist lekker om na een drukke stressvolle schooldag even te wandelen met mn hond. :-)

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^