Vinden jullie de verplichte wandelingen leuk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

ja ik geniet er echt van! als je niet van wandelen houdt moet je naar mijn idee geen hond nemen.

af en toe heb ik wel eens geen zin om te gaan, maar als ik dan eenmaal loop is het wel heerlijk!! maakt mij dan ook niet uit wat voor weer het is

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona 3 doggies

honden foto van Mango &Mona

Ik heb sinds bijna 8 weken een pup,mango.In het begin vond ik het uitlaten een moeten en genoot ik er niet echt zo van.Dit omdat Mango wel ieder half uur buiten moest(zindelijk krijgen)en dan lag er vaak alweer een plasje binnen als ik niet snel genoeg was).Naarmate ze nu ouder wordt,bijna 16 weken,worden de wandelingen langer en leuker omdat ze nu ook zindelijk is.Het enige waar ik me wel aan stoor is dat wanneer niet ik maar een van de kinderen aan het wandelen is met Mango de mensen met volwassen hond haar dan dingen zeggen/vragen of ze op les zit en als ze zo trekt ze los moet laten lopen.Het zal allemaal best goed bedoeld zijn,maar ik krijg dan een dochter thuis die over stuur is omdat iemand heeft gezegd wat ze niet goed doet,vervolgens wil zij dan weer niet wandelen met haar,of loopt een blokje om wanneer ze die persoon de volgende dag weer tegen komt.
Mensen met een hond zijn prima en kan heel leuk zijn om te spelen met andere honden ,maar het opvoeden van een hond lekker aan het baasje zelf overlaten.
Helaas zijn er hier erg veel honden bij gekomen in de wijk.Maar ja,voor mijn geen reden om mango niet te nemen,maar ik snap mijn dochter dr frustratie wel.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

"  Hoe dachten jullie hierover voordat jullie een hond hadden? Nooit bezorgd geweest of je het vele wandelen wel leuk zou vinden? (De overstap van: alleen wandelen wanneer nodig voor boodschappen oid, naar 2 uur wandelen met de hond, is toch aardig groot) "

Ik wandelde voordat ik honden had ook al veel. Wat ik wel niet juist had ingeschat was het fietsen.
Dat deed ik vroeger erg veel in de lente/zomer en daar genoot ik zo van. Ik had altijd het idyllische beeld om dat dan samen met m'n hond te doen: een fietstochtje, picknick mee, langs rivier en kanaal, boekje lezen, weer terug naar huis fietsen... Alleen had ik me niet goed genoeg ingelezen en wist ik toen nog niet dat je niet met een hond mag gaan fietsen als het warmer is dan 18°! Dus bye bye zonnige fietstochtjes, hahaha! Moet zeggen dat ik nu nog zelden op een fiets zit, maar des te meer wandel...

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik sta niet altijd te springen hoor O-) Maar als je die kleine vriend dan zo vrolijk ziet rennen, wordt het vanzelf leuk!

honden page profiel Jeannette Jeannette 3 doggies

honden foto van Jeannette

Hier iemand die van jongs af aan al hondenfreak en buiten-/ wandelmens is.

Als kind liet ik al alle honden uit de buurt uit, door weer en wind! Prachtig! Je hebt 't of je hebt het niet...

Alleen jah.. De avonden.. Ben absoluut geen avondmens. De laatste ronde is altijd een opgave! Maar als dat nou alles is :-)

honden page profiel Linda Linda 3 doggies

honden foto van Linda

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik zonder hond echt niet zn eind ga wandelen ;-) kan me ook echt niet indenken dat mensen zonder honden voor hun lol in hun eentje een eind gaan wandelen haha

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Ik ben ook niet zo'n actief persoon O-) En soms, met name als het regent of heel erg koud is, heb ik écht geen zin om te gaan wandelen... Maar ja, hij moet wel iets doen! Soms ga ik dan een iets korter rondje dan ik normaal doe (meestal in de regen ;-)) en doe dan binnen nog wat spelletjes met ze, om ze toch (geestelijk) moe te maken. Vinden ze nog leuker dan wandelen! :-D In de kou valt buiten lopen nog wel mee (als je eenmaal buiten bent dan), je moet je extra extra dik aankleden (nee, charmant zie je er niet uit!) en als je eenmaal aan het lopen bent (stevig doorstappen) word je vanzelf warm.

Als ik eenmaal buiten ben en ik loop een heel eind, tussendoor doe ik wat spelletjes/oefeningen of Kobus speelt leuk met een andere hond/heeft het helemaal naar zijn zin terwijl ie lekker overal kan snuffeln... Ja, dan kan ik er toch heel erg van genieten :-) Moet zeggen dat het alleen aan de riem (moet nu wel, we hebben er een hond bij die niet met de meeste andere honden kan en dus verplicht vast moet) wel een heel stuk minder gezellig is. De hondjes hebben minder bewegingsvrijheid, je kunt ook niet echt iets met ze doen en spelen gaat dus ook al niet.

Maar wel goed dat je erover nadenkt... In principe hoef je een hond niet mega lang uit te laten, als je 'm dan maar goed (geestelijk) moe maakt! Dus denkspelletjes doen, speuren of een keer met een tennisbal o.i.d. gooien. Worden ze ook allemaal moe van.
Toch moeten ze er wel een paar keer per dag uit en het is echt zielig als ze alleen maar thuis zitten of de tuin zien, vind ik dan. Dus denk daar inderdaad wel over na: ook al heb je geen zin, het móét wel. Niet dat je het dan op een gegeven moment gewoon niet meer gaat doen ;-)

honden page profiel PawsPaws 3 doggies

honden foto van Paws

Zelf zou ik als ik geen hond had nooit wandelen haha. Dat vind ik echt saai en word ik chagrijnig van! Dus in dat opzicht is het wel een beetje vreemd. Maar met de hond vind ik het juist erg leuk. Maar niet wandelen om te wandelen, ik maak de wandeling wel interessant met oefeningen.
 
Maar eerlijk gezegd vind ik het nooit echt erg om eruit te gaan. Tuurlijk laatste rondje savonds als het vriest of regent en je ligt lekker opgekruld op de bank is niet fijn, net als sochtends in het weekend als je n borrel op hebt.. Maar echt erg vind ik het nooit. Ook niet toen ze nog klein was elke nacht eruit om haar even te laten plassen was geen probleem.
 
Verder ben ik wel een persoon dat veel buiten is (paard op de boerderij, hardlopen) dus misschien scheelt dat.

honden page profiel JudeJude 3 doggies

honden foto van Jude

Toen ik nog geen hond had, vond ik iedere meter lopen, er een te veel... Ik had een hekel aan lopen. En eigenlijk ook aan fietsen en de rest wat met bewegen te maken had..

Nu hebben we al bijna anderhalf jaar een energieke druif in huis rondlopen, die meer dan alleen verplichte rondjes nodig heeft... En, vanaf dag 1 vind ik het heerlijk om met hem naar buiten te gaan!! Ik loop de hele stad door, kom op plekken waar ik nog nooit geweest ben, leer mensen kennen, heb meer energie en... Misschien nog wel de leukste bijkomstigheid... Ik ben door al het lopen en bewegen bijna 8 kilo afgevallen!!

Ik ben veel energieker, en als ik even geen zin heb maar toch moet... Als ik de eerste stappen buiten dan gezet heb, vind ik het weer heerlijk!

En dit had ik 2 jaar geleden niet gedacht...

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Ik vind het erg leuk om te wandelen met Lupi. Vooral als we kunnen spelen!

Natuurlijk zijn er ook momenten dat ik er écht geen zin in heb. Als het regent bv. De regen zelf vind ik niet erg, maar de opkuis nadien in huis vind ik minder :-)
En momenteel baal ik echt van de donkere dagen. In het pikdonker ga je nu toch ook niet alleen met je hond in het bos spelen...

In de zomer kan ik alleen maar genieten van het wandelen, spelen... dan trekken we er extra veel op uit!

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Ik geniet juist meer van wandelingen sinds ik honden heb....het voelt helemaal niet meer als een verplichting ':-) ik word er juist heel erg ontspannen van...
Als ik s'ochtends vroeg thuis kom van het werk ga ik zodra het een beetje licht word naar het bos met de mannen, ik geniet van dingen die me vroeger niet eens opvielen....

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

" Ik geniet juist meer van wandelingen sinds ik honden heb....het voelt helemaal niet meer als een verplichting ':-) ik word er juist heel erg ontspannen van...
Als ik s'ochtends vroeg thuis kom van het werk ga ik zodra het een beetje licht word naar het bos met de mannen, ik geniet van dingen die me vroeger niet eens opvielen.... "


Dat herken ik ook! De ondergaande zon, eekhoorntjes, eenden goeiedag zeggen aan de paarden ... dat zijn dingen waar ik nu veel meer van geniet dankzij mijn hond!

honden page profiel SophiaSophia 3 doggies

honden foto van Sophia

Ik vindt wandelen echt heerlijk. Ik ga altijd met plezier, alleen met die kou moet je niet te lang stilstaan bij het speelveld haha ik had geen gevoel in me tenen meer over. Gitana houdt niet van regen, dus als het regent houden we de wandelingen wat kort.

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Precies Katy....dat bedoel ik...;-)

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

Ik ben zelf met honden opgegroeid, dus wist van de hoed en de rand...nu ik sinds een aantal jaren chronisch ziek blijk te zijn, ben ik blij dat we toch een weloverwogen keuze hebben gemaakt om een pup in huis te halen, nu een jaar geleden.   Voelt het als een verplichting ? Nee, Beau houdt me op de been, de kids zijn veel in de natuur, maken bewust heel veel andere honden mee, en ze halen een frisse neus...
Extra genieten doe ik als ik alleen met Beau ben, en even mijn ding met hem kan doen, dicht bij en in de natuur staan...het is vooral genieten !
Mijn man daarintegen is nooit met huisdieren/honden opgegroeid, voor hem was het echt heel erg wennen, nu laat hij ook door en wind Beau uit, als ik echt even niet kan...en zo hoort ook natuurlijk, een team, een taak...
Genieten van elkaar doen we zeker !

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

En van hondenschool denk ik trouwens net hetzelfde!
Los van wat je hond leert, welke methode je gebruikt...

Elke les zijn wij een uurtje SAMEN! Quality time voor ons beiden. En dat zijn weer een paar uurtjes minder voor de tv, maar in de buitenlucht!

honden page profiel Miranda,Kaida en PipMiranda,Kaida en Pip 3 doggies

honden foto van Miranda,Kaida en Pip

Het brengt je wel lekker buiten, zonder de hondjes zou ik niet zomaar buiten gaan wandelen!

Ik heb er niet altijd zin in,dan voelt het inderdaad als een verplichting maar als ik dan aan me hondje vraagt of hij mee wil en hij wordt zoooo enthousiast dan wordt ik er ook weer vrolijk van..

Verder denk ik vaak ooh we gaan alleen maar dat stukje of rondje of veldje...of even snel...maar dan vaak toch zo een half uur buiten!

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team 3 doggies

honden foto van Shepherd Story Team

"verplichte wandelingen" ken ik niet. En dan moet je niet denken dat ik het altijd geweldig vindt om te wandelen. Naar de supermarkt ga ik altid met de auto, kleine boodschappen altijd de auto, met de honden weg ... ook vaak met de auto ergens naar toe, en daar dan lopen!

Ze krijgen wat ze nodig hebben alleen ik doe het nooit standaard omdat het moet, maar we gaan omdat de honden en ik daar zin in hebben. Plassen en poepen kunnen ze ook achter in de tuin doen, als dat nodig is.

Iedere dag er lekker op uit trekken met ze door bos en hei, dat doe ik graag en zo is het ineens geen verplichting meer. Maar zou ik verplicht vier keer per dag een blokje rond moeten met altijd alleen maar aangelijnde honden ... nee daar pas ik voor! Laat ons maar lekker in de natuur genieten en honden lekker los, daar genieten wij iedere dag een aantal uren van!

honden page profiel KimberleyKimberley 3 doggies

honden foto van Kimberley

Ik vind het heerlijk, op 1 rondje na, en dat is wanneer ik stage moet lopen, 2x per week, en dan om 6 uur buiten lopen, zonder eerst koffie gedronken te hebben :(

Maar verder geniet ik er zo van! Zeker als ik dan rond 13.00 terugkom van stage, al heeft mijn vriend haar dan een uurtje geleden nog uitgelaten, wandelen zullen we! En zowel zij als ik genieten ervan. Ik kan daarna ook weer veel helderder nadenken en studeren, omdat je buiten even lekker de tijd en rust gehad hebt om je hoofd leeg te maken! En als ik een keer een rotdag gehad heb, voel ik me daarna vaak weer als nieuw, door de capriolen die die kleine uithaalt ;-) Mijn favoriete wandeling blijft de zondagochtend wandeling, rond 8 / 9 uur, dan slaapt volgens mij de wereld nog, en is het zoooo heerlijk rustig buiten!

Voor mij is het wandelen dus ook echt een verrijking, ik voel me stukken beter sinds Dana er is, en onder andere de wandelingen zijn daar de reden van!

honden page profiel MirjamMirjam 3 doggies

honden foto van Mirjam

Ik ben opgegroeid met honden, dus ik weet niet beter.
Elke wandeling vind ik heerlijk en vind het jammer als ik naar binnen moet.
Ik heb nu een oude hond en hij moet echt om een uur of 05.00 uur uit.
De eerste reactie als ik wakker gepiept wordt is " nee, he?!" Maar als ik eenmaal buiten ben en de Wereld slaapt nog geniet ik zo.
Als ik mij voorneem om even een kort rondje te maken wordt het een lang rondje.
Ik baal nu ook dat mijn beide honden een vacht hebben waar de sneeuw aan blijft plakken en ik niet te lang kan wandelen. Het is nu met die sneeuw zooo heerlijk.
Ik zou niet zonder hond kunnen, uit liefde niet en zonder wandelen niet.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko


haha ik denk er echt precies zo over!
Ik vind wandelen echt alleen leuk met een hond.
Mijn vriend stelt weleens voor ergens te gaan wandelen waar honden dan niet mogen komen, mooie natuur ofzo.
Maar waarom zou ik ergens in de mooie natuur gaan wandelen als mijn hond niet mee kan? Dan is voor mij de lol er al af ;-)

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Ja dat vind ik ook! Net zoals vakantie zonder de hond, dan is voor mij de lol er ook ver af :-)

honden page profiel Lilly & CsokiLilly & Csoki 3 doggies

honden foto van Lilly & Csoki

zeker geen verplichting, ik vind et heerlijk, na een drukke dag lekker het park in!! En s'ochtends vroeg als nog bijna niemand wakker is. Als ik onderweg ben naar huis en et is rotweer, zit is er weleens tegenop, maar als ik eenmaal buiten ben met Csoki, is me stemming alweer veranderd. Ik denk dat als je niet van wandelen houdt een hond ook niet echt bij je past, met uitzonderingen, je hebt ook honden die een blokje lopen en het goed vinden. Goed dat je er nual overna denkt ;-)

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Denk dat ik de trotse eigenaar ben van zo'n uitzondering O-) Mijn hond is nog jong maar wandelingen buiten de tuin boeien hem maar matig, nu staat de franse bull wel bekend om zijn matige behoefte aan beweging maar dat het zo'n luiwammes zijn daar kijk ik toch van op ;-) Op dit moment hou ik me aan twee maal wandelen per dag ( 15 min. per blokje ) Komt hij daarna binnensjokken om vervolgens meteen voor de verwarming onder zijn fleece te kruipen en na twee uur terug zijn ogen open te trekken...Een half uurtje spelen oké, lekker, maar dan gewoon op de zetel kroelen...Soms heb ik het idee dat de hond de wandelingen verplicht ziet en baasje dan meer even uitlaat :-D

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" @Peter&Dinos , Christel : Ik heb het inderdaad helemaal met jullie eens, dat het niet verantwoordelijk is om een hond te nemen en vervolgens elke dag tegen je zin te gaan wandelen. Als ik ook nu een hond kreeg aangeboden zou ik ook nee zeggen, omdat ik het nu sowieso te druk heb. Tegen de tijd dat ik wél de tijd/ geld/ ruimte zou hebben voor een hond, is het voor mij misschien slim om eens een maand lang elke dag een hond van een vriend/buur ofzo uit te laten, en op die manier kijken of het iets is wat ik met plezier 10a15 jaar lang kan doen. Wandelen met een hond vind ik ontzettend leuk, maar ik heb geen idee hoe ik het zou vinden om het al die jaren elke dag te moeten doen. 
Maar geen zorgen, de komende 10 jaar zal ik waarschijnlijk nog geen tijd/geld/ruimte hebben. :-)

@Iedereen: Hoe dachten jullie hierover voordat jullie een hond hadden? Nooit bezorgd geweest of je het vele wandelen wel leuk zou vinden? (De overstap van: alleen wandelen wanneer nodig voor boodschappen oid, naar 2 uur wandelen met de hond, is toch aardig groot) "

Ik ben wel een actief persoon, dus een goede vergelijking voor jou ben ik denk ik niet. Ik vind wandelen heerlijk (ook zonder hond), ga graag sporten, ben graag buiten. (Let wel, ik vind het ook heerlijk om een dag lang alleen maar lezend op de bank te hangen ;-)). Maar ik weet ook nu al wel dat ik niet elke wintermorgen en -avond blij ga zijn om in het donker door de natte sneeuw te banjeren. Niks is altíjd leuk. Maar goed, voor mij is het dus geen overstap van niet wandelen naar 2 uur wandelen; ik wandel/fiets sowieso al bijna dagelijks, voor mij worden hooguit de tijdstippen anders en de totale duur iets verlengd.

honden page profiel --

honden foto van -

Echt heel leuk om alle reacties zo te lezen! Vooral dat een heleboel mensen toch aangeven dat ze wandelen zonder hond niet voor hun lol zouden doen, en met hond erbij ze het heel leuk vinden. 
En zoals Hetty het beeld schetst scheelt inderdaad ook al veel. Elke keer verplichte blokjes om om ze even te laten plassen, of echt de natuur in waar ze los kunnen rennen. Dat tweede klinkt al een stuk leuker. 
Een tijdje geleden ging ik met een kennis naar het strand, met zijn oppas-border collie. Het was heel koud, en het begon te regenen en waaide hard, maar het was echt zo geweldig om die hond te zien rennen en constant een tak bij je neer te gooien in de hoop dat je 'm  weer zou gooien. Als hij zou vragen of ik weer mee ga, hoef ik niet eens na te denken.
Ook als ik sowieso een rondje met een hond loop geniet ik ervan. Maar 'zo af en toe' is natuurlijk heel anders dan elke dag meerdere uren. 

Hoeveel moet een hond eigenlijk minimaal lopen? Zoals Iut elke dag een half uurtje en de hond heeft geen zin meer (hahaha, moest lachen bij je verhaal), lijkt me heel zeldzaam. En als ik ooit een hond adopteer zal het een groter ras zijn dan de schoothondjes. 

Maar bij een ras zoals een golden retriever, poedel of newfoundlander, leonberger..? Die zullen niet blij zijn met een uurtje, denk ik. Geen enkel groot ras, of wel? Maar zoals de border collie bekend staat om heel veel energie hebben, zijn er ook grote hondenrassen die bekend staan om weinig energie? 
(Nogmaals, ik vraag het me zomaar af, ik ben niet op zoek naar een hond of een ras :-D )

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Alleen als het hard regent niet, maar de honden zelf ook niet dus wat dat betreft zijn we het eens.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" Echt heel leuk om alle reacties zo te lezen! Vooral dat een heleboel mensen toch aangeven dat ze wandelen zonder hond niet voor hun lol zouden doen, en met hond erbij ze het heel leuk vinden. 
En zoals Hetty het beeld schetst scheelt inderdaad ook al veel. Elke keer verplichte blokjes om om ze even te laten plassen, of echt de natuur in waar ze los kunnen rennen. Dat tweede klinkt al een stuk leuker. 
Een tijdje geleden ging ik met een kennis naar het strand, met zijn oppas-border collie. Het was heel koud, en het begon te regenen en waaide hard, maar het was echt zo geweldig om die hond te zien rennen en constant een tak bij je neer te gooien in de hoop dat je 'm  weer zou gooien. Als hij zou vragen of ik weer mee ga, hoef ik niet eens na te denken.
Ook als ik sowieso een rondje met een hond loop geniet ik ervan. Maar 'zo af en toe' is natuurlijk heel anders dan elke dag meerdere uren. 

Hoeveel moet een hond eigenlijk minimaal lopen? Zoals Iut elke dag een half uurtje en de hond heeft geen zin meer (hahaha, moest lachen bij je verhaal), lijkt me heel zeldzaam. En als ik ooit een hond adopteer zal het een groter ras zijn dan de schoothondjes. 

Maar bij een ras zoals een golden retriever, poedel of newfoundlander, leonberger..? Die zullen niet blij zijn met een uurtje, denk ik. Geen enkel groot ras, of wel? Maar zoals de border collie bekend staat om heel veel energie hebben, zijn er ook grote hondenrassen die bekend staan om weinig energie? 
(Nogmaals, ik vraag het me zomaar af, ik ben niet op zoek naar een hond of een ras :-D ;-) "

Moet ik idd even toevoegen: in mijn eentje zou ik niet gaan wandelen, dan vind ik het niks aan! Met een mens of een hond erbij wel ;-)

Er zijn wel rassen die niet zo veel energie hebben als border collies, ja. Maar alle honden hebben regelmatig beweging nodig en dat gaat wel verder dan die 30 minuten bewegen die ze ons mensen proberen aan te smeren ;-)

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik zie dat niet als verplichting, gewoon plezier !! Weer of geen weer, het maakt me niet uit !

Vroeger bleef ik binnen zitten en nu niet meer, voel me er zelfs gezonder en fitter bij. Het is immers zoals Aurelia zegt, alleen ga je niet wandelen, ik toch niet, maar met een hond ben je nooit alleen en is het echt gezellig om te wandelen.

Elke morgen sta ik vroeger op, speciaal voor Tibo, maar doe ik allemaal met plezier. Je krijgt er zoveel liefde en vriendschap voor terug en ook voor jezelf is het alleen maar gezond en leuk. :-D

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Normaal gesproken vind ik het wel lekker om naar buiten te gaan. Maar als ik al 2x achter elkaar tot op mijn ondergoed ben natgeregend vind ik het niet meer zo geweldig. En nu met die aangestampte sneeuw ook niet, want ik krijg weer last van mijn voet door de extra druk van oneffen grond.

pagina 2 van 4 123 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^