vuurwerk een ramp! hoe doen jullie het?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Jeetje ik ben zo trots op mijn honde
n! Ze zijn in huis nauwelijks bang :-) eb vooral op sasha vorige jaren was ze super bang , lijkt wel alsof ze minder bang is omdat myra erbij is :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vuurwerk een ramp! hoe doen jullie het?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Was de middagwandeling een drama (niks wandeling; plas eruit en weer terug de auto in!), de avondwandeling om 22:00 ging lekker. In de regen, op een stikdonker dijkje, maar dat boeide ons niet.  

En eigenlijk ging het net ook best goed. Even heftig geblaft en toen ben ik gewoon bij haar gaan zitten, ik voelde haar ontspannen. Had mijn hand op haar zij en voelde af en toe aan haar staartpuntje, die werd steeds slapper :-) 
Soms weer even gespitst op enorme knallen, maar zolang ik bij haar bleef, zingend en wel, ging het goed. 

Ze is moe, ik zie het aan haar. Ik ben ook moe, maar toen ik net op de bank zat vloog ze gelijk weer tegen de tuindeur op en dat vind ik niet zo'n fijn idee. 
Vorig jaar ging ze in de bench toen wij gingen slapen, maar die is ingeklapt. 
Zou haar we mee naar boven willen nemen, maar weet niet of dat nou zo verstandig is, misschien denkt ze dat ze dan altijd boven mag slapen.

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Kan je niet bij haar beneden slapen voor een keer?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Nou, ze gaat niet op de bank, kruipt steeds weer op haar eigen bank en die is groot maar niet zo groot ;-) Misschien toch maar de bank inrichten, al wordt het al minder, nog af en toe een verdwaalde klap. 
Vorig jaar was het ook rond half twee wel zo goed als stil. 

Blijf nog even bij haar, gezellig met foute muziek op 192TV :-)
En als het écht weer erg wordt (nu dus... ;-)) kan ik altijd nog bij haar gaan liggen (en weer stil).

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Hier 4 slapende honden zonder een tikje angst

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

vanmorgen om 10 uur voor het laatst geplast, wacht nog steeds dat het stil wordt.
de foute snacks hebben de hondjes en zelfs max er aardig doorheen gesleept.
alleen tegen het karbiet was maxje niet opgewassen, maar de hele kamer trilde mee, dus niks raars.
ondanks dat maxje heel bang was, lisa en chinook genoten van alle snacks is het me meegevallen.
zou alleen heel graag de hondjes willen laten plassen en naar bed.

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto 3 doggies

De mijne is er net nog uit geweest, ik wist nog niet hoe hij precies zou reageren maar na een paar keer schrikken trok hij zich er niks meer van aan en liep gewoon weer rond met zijn ontspannen houding als anders :-)
Alleen van 00 tot 00:30 uur heb ik hem binnen gehouden omdat het geknal zelfs mijn oren pijn deed en zijn oortjes gevoeliger zijn.

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

dit jaar viel best wel mee :-) een goede start alvast ;-)

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Hier vannacht nog lekker in de tuin gespeeld, de tuin was steeds mooi verlicht door siervuurwerk, de honden ze keken ern niet eens na!
Rond één uur nog een rondje gedaan, hier en daar een flinke harde knal, maar geen die er van op kijkt, gewoon door snuffelen en hun eigen ding doen, op naar huis en heerlijk geslapen.

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

Nu pas zijn Moob en Chico eindelijk rustig.
Moob viel gisteren wel mee eigenlijk, heeft af en toe met een scheef hoofd gekeken.
Maar Chico was echt zwaar uit zijn doen. Ik had van de bench een veilig plekje gemaakt, maar niet ligt de deur in 2-en. Hij heeft een kastplank gebroken daarna zat ie in de wc mijn tv gids te verscheuren. Zo zielig.
Pas toen er visite kwam was meneer in zijn element, dus gelukkig eind goed al goed

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

"
Nou nou, slechte dag op het werk gehad zeker?

Ik zeg wat ik vind, en ik vind dat je verkeerd bezig bent als je teveel ingaat op de angst van je hond. Maar het begint natuurlijk al veel eerder, je schrijft zelf...jouw hond gaat op eigen initiatief naar buiten om naar het vuurwerk te kijken, en daar gaat het eigenlijk al mis! Als een hond dingen op eigen houtje gaat doen, leert dat hij in zijn eentje de dingen aangaat, dan heeft hij niemand voor op terug te vallen als hij schrikt en dan is het einde zoek he. Zeldzame hond die dat zijn hele leven goed aankan.

Gek he dat het altijd de honden zijn die voorop lopen, te pas en te onpas bepalen waar ze gaan snuffelen, de boel onderzeiken waar ze maar willen, die dan "in shock" raken van vuurwerk! Dat zijn wel de honden die helemaal geen leiding ervaren en dus het gevoel hebben er alleen voor te staan. Nou, dat moet je eerst veranderen, dan gaat die hond namelijk naar jou kijken, op jou letten, wat doe jij BAASJE? Als je dat allemaal niet wil moet je ook niet stom staan te kijken dat zo'n hond geen boodschap heeft aan jou als er echt iets aan de hand is!

Kijk, mijn honden volgen altijd. Als ze schrikken van een knal of iets anders, dan gaan ze automatisch kijken naar wat de leider doet op dat moment. En die doet dus helemaal niks anders dan anders. Als er dan vertrouwen is in die leider dan nemen honden zonder meer aan wat die leider zelf uitstraalt.

Als hondeneigenaar vind ik het echt zorgwekkend wat ik hier allemaal lees hoor. De hond dronken voeren, pilletjes, het hele huis maar afsluiten...nouja zeg. Hoe houden we onze honden ziek zwak en misselijk?? "
Mijn hond mag en kan naar buiten wanneer ze dat wil, doet dat dus ook de hele dag door. Dat kan allemaal omdat ze, zelfs zonder afrastering, nooit weg zal lopen (ik vermeld het nog maar ééns) Mijn hond is totaal niet bang van vuurwerk, ging meestal mee naar de plek waar het hier afgestoken wordt. Mijn hond is een visitekaartje voor de soort dus van onderzeiken is helemaal geen sprake. Mensen komen naar haar toe met hun puppies of jonge kinderen. Vito is een hond zoals jij er nooit één zal hebben.
Het hondje wat wel enorm bang voor vuurwerk is, is niet van mij. Ze woont hier zeer dichtbij en zal als ze de kans krijgt naar mijn huis toe rennen, dat is waarschijnlijk omdat ik zo'n slechte leider ben':-)

Ik zag dat mijn vorige reactie  dreigend overkwam en dat was niet de bedoeling. Ik bedoelde te zeggen dat ik van plan was op een later tijdstip als ik wat geslapen had met mijn reactie verder te gaan. Sorry daar voor.
Het was overigens geen slechte dag op het werk om je daar nog even over te informeren. Samen met de hond ergens bezig dus wat zou ik nog meer willen. Ik was alleen wel erg moe':-)

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" Off topic

Wat ik niet begrijp is dat ik op diverse topics over dit onderwerp mensen met een niet bange hond zo makkelijk hoor zeggen .Hier geen last we, steken het zelf ook af en de hond reageert niet.
Terwijl je weet dat er zoveel honden,maar ook veel andere dieren er zo een last van hebben.
Dus ik sluit me bij Rita aan.Jammer dat vuurwerk afsteken nog steeds de gewoonste zaak van de wereld is.
Ook al is het een traditie. "

Hè hè, dank je wel:'(. Als je geen bange hond hebt, weet je niet waar je het over hebt en is het makkelijk praten. Ikzelf ben niet bang voor vuurwerk, noch vooraf bezorgd om mijn honden integendeel.Ik ga er ieder jaar weer vanuit dat in nov. af en toe knallen wel goed is voor ze, dan komen ze er langzaam in (hoe naïef) dus mijn wandelingen zijn heel gewoon. Naarmate de tijd vordert, wordt er steeds vaker vuurwerk afgestoken, maar vooral HARDER en juist die harde knallen zorgen ervoor dat er hier 2 al door het lint gaan en vanaf de verkoop is het hek van de dam en dan willen ze niet meer naar buiten. Zelfs Zibby schrok zodanig (ik was met haar alleen buiten) dat ook zij niet meer mee wilde.
Afgelopen week hebben mijn honden de behoeftes steeds ong 19 uur opgehouden tot ze eigenlijk niet meer konden, met als gevolg dat ik gisteravond nog met Sisa naar de dierenarts heb gemoeten omdat ze ineens bloed ging plassen , onrustig heen en weer aan het rennen ging en overal ging zitten. Conclusie, acute blaasontsteking. Zij is dan ook het hondje dat het meest gestrest is geweest,vooral op oudejaarsdag.
Houding van het baasje? tè makkelijk gezegd. Op een gegeven moment weet je niet meer wat je moet doen, loop je ieder half uur naar de tuin of het veldje omdat ze eigenlijk aangeven dat ze nodig moeten. Ik kon niet meer normaal gaan slapen,dag en nachtritme deels omgedraaid, zat zelf met de handen in het haar :'(en ja, dat zullen ze voelen.
Ik ben de overlast al een paar jaar aan het melden bij de politie, vorig jaar ook nog brieven geschreven naar oa de burgemeester en een aantal ministeries, "mevrouw we doen wat we kunnen;-)".
Dit jaar gaat de dierenartsrekening van 124,00 naar de burgemeester.O-)
Ik ben helemaal klaar met het vuurwerk.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Hoewel ik toen ik 14 was (vanaf m'n 16e had ik een betere besteding voor m'n poen) ook met m'n jaszakken vol vuurwerk rondliep, ben ik nu anti vuurwerk. Ik ben dus ook voor het vuurwerkverbod waar Groenlinks op aanstuurt (heeft die partij eindelijk ééns een keer een goed punt)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vuurwerk een ramp! hoe doen jullie het?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^