vuurwerk een ramp! hoe doen jullie het?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

ik vroeg mij af welke voorbereidingen jullie nemen om je hond rustig te houden tijdens het vuurwerk. hier gaat de tv luid en krijgt ze iets om op te knabbelen. toch lijkt dit niet genoeg te zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vuurwerk een ramp! hoe doen jullie het?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel D&GD&G 3 doggies

honden foto van D&G

Vuurwerk cd halen;-);-)

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

kijk maar eens bij puppy's denkspelletjes voor een golden retriever. Daar staat de pagina van facebook hersenwerk, de leukste puzzels voor honden. Allemaal leuke denkspelletjes voor oud en nieuw. Verstandig is om er nu al aan te beginnen zodatje op oudejaarsdag er mee aan de slag kunt gaan.

honden page profiel Shauni *Chica&Niño&Sky&Jinx*Shauni *Chica&Niño&Sky&Jinx*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni *Chica&Niño&Sky&Jinx*

Ik kan mijn hondje met niets afleiden :(ze heeft er bang van maar wil toch absoluut zijn wat er gebeurt
we nemen toch een nestje mee want het is bij vrienden te doen dit jaar
ze kunnen dan altijd gaan 'schuilen' in hun nestje als ze willen

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

@mimi, t probleem is dat op die moment romi van helemaal niets iets wilt afweten, de bullepees die ze krijgt komt ze op die moment niet aan + ze weigert al het eten. de vuurerkcd heb ik geprobeerd, van het moment dat die ook maar heel licht opstaat begint romi reeds te bibberen

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

over de bench hangt een laken, de eettafel is tegen de muur aangezet, ligt een dekbed onder met een laken eroverheen.
ik moet nog de bodem van de kast leeghalen en daar een dekentje in leggen.

maxje heeft homeopathische pilletjes die wel wat werken, en om een uur of 1o krijgen ze hier een bot.
de tv staat al luider dan normaal en op oudjaars avond gaat de tv helemaal luid aan.

afleiden met spelletjes, brokjes e.d. werken niet. hij wilt zich alleen maar verstoppen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Is Zylkene ofzo niks voor Romi? Is zij al van tevoren bang, ook bij een enkele knal, of echt alleen tijdens de jaarwisseling als al het vuurwerk tegelijk de lucht in gaat?

Wij hebben de lamellen dicht, tv aan en Mellow mag lekker op de bank. 
In huis is ze gelukkig niet bang (denk ik), denk dat ze dan ook wel op d'r kluif gaat kauwen (maar daarmee mag ze dan weer niet op de bank). 
Bij echt harde knallen blaft ze wel eens, maar zodra ze ziet dat wij niet reageren piept ze nog even ("doe er nou wat aan!") en gaat weer liggen, nog wat na mopperend ;-) 
 
Op oudjaarsdag is mijn vriend ook vrij, maar ik zet denk ik de wekker maar wel vroeg, zodat ze 's morgens hier in de wijk toch nog een klein rondje kan lopen. Gaan we daarna wel verder slapen ;-) 
's Middags gaan we dan lekker lang naar het bos en 's avonds rond half tien, tien uur met de auto de dijk op. Dubbele lijn vastklikken, twee zaklampen mee en daar de laatste wandeling doen (vaak horen we dan ook herten enzo). 
 
Ik ben wel blij dat ze in huis niet zo bang is als buiten, er klonk net ook een flinke knal, maar ze sliep zelfs gewoon door. Denk dat ze zich veilig voelt, zo tegen mij aan liggend. Ik zing ook nog eens mee met de Top2000 en straal daardoor blijkbaar toch wat rust uit voor haar (ondanks dat ik niet zo mooi zing ;-)).

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

@cindy en mellow: romi's angst breekt al door bij een enkele knal

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Zelfde als Mellow dus. Behalve dat zij niet reageert op vuurwerk op tv of radio.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

wat jammer toch dat je nu pas met dit hier komt, weken geleden is er een topic geopend dat je niet moet wachten tot het laatst met maatregelen, nu ben je te laat.

wat je nu nog kan doen, is vasthouden,aan de lijn houden, afleiden als je buiten komt, neem tijden dat de kinderen niet buiten zijn, voor tien uur smorgens, en bekijk eens wanneer er veel kinderen op tijden op de dag zijn, meestal tussen 12 en 1.00 zijn ze eten, pak die tijd om je hond uit te laten, ook de tijd van 5 tot zes uur, zitten ze meestal aan tafel, op oudejaars dag, binnen houden, desnoods in de tuin ? en zet de radio of t.v. wat harder aan, licht je buren even in, dat je een doodsbange hond hebt.geef thuis geborgenheid, laat je hond lekker tegen je aan zitten, negeer wel het angst gedrag , bevestig het niet, maar mooi naast je laten zitten als je hond angst vertoond, geborgenheid geven zodat tie zich bij jou veilig voelt.

en ga zeker niet in de late avond met je hond de straat op. ook niet de tuin in.

gordijnen dicht in de avond. en volgend jaar vroeger er mee beginnen, niet wachten tot het zover is om advies te vragen.

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

" wat jammer toch dat je nu pas met dit hier komt, weken geleden is er een topic geopend dat je niet moet wachten tot het laatst met maatregelen, nu ben je te laat.

wat je nu nog kan doen, is vasthouden, afleiden als je buiten komt, neem tijden dat de kinderen niet buiten zijn, voor tien uur smorgens, en bekijk eens wanneer er veel kinderen op tijden op de dag zijn, meestal tussen 12 en 1.00 zijn ze eten, pak die tijd om je hond uit te laten, ook de tijd van 5 tot zes uur, zitten ze meestal aan tafel, op oudejaars dag, binnen houden, desnoods in de tuin ? en zet de radio of t.v. wat harder aan, licht je buren even in, dat je een doodsbange hond hebt.geen thuis geborgenheid, laat je hond lekker tegen je aan zitten, negeer wel het angst gedrag , bevestig het niet, maar mooi naast je laten zitten als je hond angst vertoond, geborgenheid geven zodat tie zich bij jou veilig voelt.

en ga zeker niet in de late avond met je hond de straat op. ook niet de tuin in.

gordijnen dicht in de avond. en volgend jaar vroeger er mee beginnen, niet wachten tot het zover is om advies te vragen. "


Ik heb dat topic gelezen hoor en ben me hierop al weken aan het voorbereiden. Me aan het inlezen, wat ik kan doen. wat ik al geprobeerd heb, wat ik nog niet geprobeerd heb. ben met die vuurwerkcd ook 5 weken geleden begonnen. homeopathisch middel werkt niet bij haar. Ik open dit topic omdat ondanks alles wat ik geprobeerd heb, toch niets lijkt te helpen. Romi is heel geluidsgevoelig, ik dacht dat de vuurwerkcd heel wat had geholpen, maar gisteren in de buurt werd hier reeds vuurwerk afgeschoten en weer diezelfde reactie. (beginnen bibberen, niet willen eten, voor zich uit staren, niet reageren wanneer naam gezegt wordt)

Vandaar dat ik dit nu open, ik zag vooruitgang met de cd, maar vuurwerk in het echt is toch nog even anders :'(

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Bij echt vuurwerk voelen ze de trilling, ze ruiken het (als het dichtbij is) en het klinkt overal.
Echt vuurwerk klinkt zó anders dan van een cd, dat komt uit een box, er zit verder niks bij. 
Hoort Mellow vuurwerk op tv of radio dan kijkt ze verstoord op ('verdikkie, ik lag te slapen!') en ploft weer neer. 
 
Jij hebt natuurlijk ook een asielhond met een (waarschijnlijk) onduidelijk verleden.
Doet ze nu wel een plas buiten? Wil ze überhaupt wel naar buiten of moet je haar echt praktisch meeslepen en is het echt een gevalletje plas d'r uit persen en snel weer naar binnen? 
 
Het is gewoon een lastig iets. Wat nu werkt kan zomaar volgend jaar niet meer werken.

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

"  
Jij hebt natuurlijk ook een asielhond met een (waarschijnlijk) onduidelijk verleden.
Doet ze nu wel een plas buiten? Wil ze überhaupt wel naar buiten of moet je haar echt praktisch meeslepen en is het echt een gevalletje plas d'r uit persen en snel weer naar binnen? 
"


Wanneer ik op wandel ben en ze hoort een knal zal ze niets buiten willen doen, ik krijg haar dan ook niet mee. Met nieuwjaar moet ik voor haar een puppypad kopen en hopen dat ze daar haar plas op zal doen. S'morgens zet ik mijn wekker rond 4:30 uur dat ze toch nog een plasje kan doen.
Ga ik een avondwandeling doen en er is ook maar 1 vuurwerkknal wordt haar angst steeds groter.

Normaal is haar avondwandeling rond 22 u
met nieuwjaar zal dit zijn nog voor het donker wordt (16u?), omdat hier in de buurt vanaf het donker is elk uur een vuurwerkpijl wordt afgeschoten.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ken je niet iemand met een auto? 
Dan zou je even lekker ergens naar het bos kunnen gaan ofzo. 
Wij gaan om die reden ook de bebouwde kom uit. 
 
Vorig jaar liep mijn vriend 's morgens buiten, Mellow wilde nét een plas gaan doen en PANG! Een rotje. Ver weg, maar toch: naar huis en wel direct! 
Uur later is hij met haar naar het bos gegaan waar ze lekker heeft gelopen en geplast. 
Ik ben 's middags met haar de dijk op gegaan. Auto's scheuren langs met 100 km/u, maar dat boeit haar niet. Heel saai stuk om te lopen, maar ze heeft ook daar lekker gelopen, doffe klappen vanuit Almere en Amsterdam (heel ver weg dus) deden haar ook niks. 
En dan zijn we 's avonds nog een klein (héél donker) dijkje op gegaan. 
 
Van mij zou ze nu zelfs een plas in de tuin mogen doen (is mijn vriend het niet mee eens), maar dat doet ze niet. In de tuin plast ze gewoon niet, dat hoort bij het huis. 

Vandaag is ze ook pas 1 keer geweest, ze kan het heel lang ophouden. Straks gaan we even naar het bos, even geen gedwongen rondje hier in de wijk (al is het wel opvallend stil buiten). 

Voor jullie misschien ook wel fijn, kan Romi even lekker haar energie kwijt en ben jij d'r ook even uit.

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Myra is naar vuurwerktraining geweest, eerste avond was ze heel erg bang tweede avond echt stukken minder dus laat oud en nieuw maar komen :-D

honden page profiel LoetjeLoetje 3 doggies

honden foto van Loetje

Onze Mira is niet bang voor een vuurwerk c.d. Maar echt vuurwerk daarentegen.... Ze ruikt het kruit en ziet de flitsen, dat vindt ze wel heel eng.
We hebben wel geluk dat ze de enkele knallen niet eng vindt. Pas op oudjaarsdag wordt ze echt heel bang. Wij beginnen op 30 december met pilletjes tegen de angst. Op oudjaarsavond zetten we de bech neer met haar kussen en kleden er in. En kleden erover heen.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

met medicatie moet je dus heel vroeg beginnen, ik ben ook vroeg begonnen en de zylkene werkte hier niet dus had ik tijd om wat anders te zoeken ik ben voor het goedkoopste gegaan sedatief pc en dat werkt redelijk, ik verwacht dan ook geen wonder pilletjes.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Jana, dat stond niet in je opening van je topic, dat je al weken geleden er mee begonnen ben.


toch de rest van het berichtje aanhouden, proberen dan.
en pas op met medicatie van de dierenarts, het verslapt maar de angst blijft. weet je wat je kan doen Jana ?


geef wat advocaat, geef dat smorgens om een uur of tien, doe dat drie keer per dag, savonds ook om een uur of tien, dan wordt je hondje soezerig van, lekker bij je liggen, en de volgende ochtend geen kater, een flinke theelepel is voldoende per keer. niet schadelijk, en ook de volgende dag geen kater.

honden page profiel Ingrid lievaartIngrid lievaart 3 doggies

honden foto van Ingrid lievaart

ja hier tv keihard  want 2 blaffende honden is niet leuk en poedel neemt dan niks te eten Lucas de andere hond eet wel ,maar blaft ook lustig verder,nu blaft die poedel al want ze zijn dus wel al begonnen met vuurwerk  ben blij als het volgend jaar is

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik ga ook advocaat halen, vind ik zelf ook wel lekker.  
Aangezien wandelen in de wijk hier gewoon absoluut en totaal onmogelijk is (behalve om zeven uur 's morgens) besloot ik nu eens met de fiets te gaan. 
En, wonder boven wonder, na een kleine aarzeling liep ze lekker mee: twee plassen én een bolus :-)
Tot iemand (ver, ver weg) vuurwerk afstak. Paniek, kreeg haar nog 3 stappen mee, maar toen trok ze me zowat van de fiets af. 
Ben maar afgestapt en omgekeerd, lopend terug naar huis. Nóg 2 knallen en ze raakte in lichte paniek. Trekken, piepen, harder trekken. Nagels zijn weer ingekort. Thuis was ze de weg een beetje kwijt maar ligt nu op d'r kluif te kauwen. 
 
Ik heb nog nooit met haar gefietst, maar dacht dat ze dan aandacht voor het fietsen zou hebben en dat klopte ook wel redelijk. Maar ik vond het zelf een beetje eng, want had de fiets van mijn vriend gepakt en dat is gewoon een eng ding ;-)

honden page profiel marijke bmarijke b 3 doggies

honden foto van marijke b

voor Gentle is de Thundershirt de beste oplossing , je kan hem nu uitproberen , niet goed geld terug , ff googelen ;-)

honden page profiel Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van Kiki met Harley D. & Pampus

ik kan alleen spreken over de ervaing die ik heb opgedaan met mijn vorige hond:
alleen naar buiten in de tuin plasje doen die dag, binnen lekker erbij en hij wilde graag hoog liggen.
dus op schoot of op een hoge tuin stoel (die we speciaal voor hem binnen zette).

bij harley doen we het iets anders omdat die veel minder bang is.
de dag ervoor krijgt hij iets meer eten omdat hij de dag zelf wat minder eet.
we gaan sochtends voor tien uur naar het bos, misschien dit jaar met een vriendinnetje van hem en dan even lekker laten ravotten.
verder zit hij zo'n beetje de hele dag aan me vastgeplakt (lees: hij verliest me geen moment uit t oog), dat schijnt hem te helpen dus vind ik het prima.

als een hond een dag niet eet is dit erger voor t baasje dan voor de hond zelf, dus maak je daar maar niet te veel zorgen om.

mijn ene hond was dus heel bang, had een andere aanpak nodig dan harley.
zoalng ik bij harley ben kan ik naar buiten een ander kan helemaal niet lopen met hem die dag.

dus een beetje uitvogelen wat ze prettig vind.
* lange wandeling?
* juist geen lange wandeling en lekker binnen?
* erbij?
* of juist een veilig plekje bijv. dus op een tuinstoel of ergens onder liggen (harley ligt graag onder mijn benen)
* ik heb voor halrey ook schapenvet bonbons met valeriaan, maar daar ben je nu veel te laat mee.

suc6.

honden page profiel an chi en choan chi en cho 3 doggies

honden foto van an chi en cho

Ik lees ook ff mee. Van die advocaat, hou ik in mijn achterhoofd.
Het is zo irritant met dat vuurwerk. Na vorig jaar ging het redelijk.
Ik had de luxaflex naar beneden en gordijnen half, dekentje over de bench, en eigenlijk hebben ze er niet veel last gehad.
Dus ik dacht...hmm dit jaar ook goed, tot er van de week weer grappenmakers actief waren, die het leuk vonden om 2 vuurwerkbommen af te knallen, toen ik voorbij liep ;-)
Dus zit nu weer met 2 doodsbange honden, die ik absoluut niet meer los kan laten nu.
Ze willen ook echt liever niet naar buiten, ze plassen poepen alles uit ,en trekken me met geweld naar huis toe :'( .
Dus krijgen ze ook niet de beweging die ze juist zo nodig hebben , wat resulteert in 2 zeurende mannen in huis (baas niet meegeteld ;-) )haha.
Ik geef geen tabletten meer van de DA want daaraan heb je niets...wat Willemijn al zegt. het lichaam is verdoofd maar ze maken verder alles mee (nog banger dan ooit)
Probeer echt een veilig plekje te maken en verder wat Willemijn zegt....is hartstikke goed

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

En dan lees ik weer op FB dat 'die pilletjes' gevaarlijk zijn...
En ze weten niet eens wat het is.

Hondje van Mellow haar cursus is (sinds vandaag) ook heel erg bang, dus ik zei wat ik geef:
Ik kan al zeker 3 weken niet lopen hier.
Ellendig vuurwerk! Inmiddels kan ik het bos bijna mijn bos noemen, zo vaak kom ik er...

Zylkene schijnt ook goed te zijn. Ik geef zelf Telizen (maar dan de goedkopere versie van De Tuinen: L-theanine -> zelfde samenstelling). Ze is niet super relaxed (maar dat zal ze nooit worden), maar ze gilt niet meer of ik haar ik weet niet wat aan doe.

En, wat ik vaak lees: beetje advocaat. Schijnen veel mensen te doen.

Reactie 1: Uitkijken met rustgevende medicijnen, de dieren maken in het onderbewuste alles mee. Het beste kun je de beesten laten doen wat ze willen. En niet te veel aandacht als ze bang zijn.

Reactie 2: Pilletjes zijn inderdaad geen optie. Wij hebben bij toeval bij een van onze honden ontdekt dat inbrengen van oorzalf een oplossing is. Kan geen kwaad en ze worden er echt (tijdelijk) erg doof van. Sterkte met de kleine.

Gelukkig is het wél een heel goed idee om je hond tijdelijk te ontdoen van zijn gehoor...
Als je geluk hebt hoort ie nadien helemaal nooit meer wat omdat er nét teveel zalf is gebruikt, ben je voor altijd verlost van een vuurwerk-angstige hond, omdat ie het simpelweg niet meer hoort.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Reactie van baas van hondje:  ik ga haar helemaal niets geven, ik probeer te negeren als ze zit te shaken, maar gisteravond en vannacht heeft ze ook al haar eten uitgespuugd. Dus van slag is ze zeker... Oorzalf lijkt me dan een soort oplossing, maar wat voor oorzalf is dat dan? en kan dat verder geen kwaad @... ........? en @Cindy ........ dan ook maar hopen dat dit onschuldig is....

Ik denk zelf dat mijn opties onschuldiger zijn dan een of andere vage oorzalf. Maar goed, negeer vooral je bange hond en douw een lading zalf in d'r oortjes ;-)

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Voor mij klinkt dit echt gek, zijn jullie Nederlanders dan zo vroeg bezig met het afschieten van vuurwerk ? Hier knalt er geen enkele pijl voor 31 december 24 uur, echt geen enkele...
Ik ga mijn pup lekker binnenhouden en zien hoe hij reageren gaat, als hij niet angstig is dan ga ik even buiten met hem en doen alsof er niets aan de hand is, ben benieuwd.Toch is het hier in de omgeving niet overdreven, de wenslantaarntjes zijn populairder en die maken geen vervelend lawaai ;-)

honden foto van Rita Cosmo†, Duke†, Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Een beetje veel te laat om actie te ondernemen!

Ik train bij een hondenclub, daar zijn onze honden vuurwapen en vuurwerk proef gemaakt!

Er wordt geschoten (losse flodders), vuurwerk afgeschoten, vuurkorven die branden noem maar op en de honden zijn nergens meer angstig voor :-D

Ik geef niets om vuurwerk, ik doe dus lekker de luiken dicht, want ik heb chinchilla's in huis, deze zijn erg gevoelig voor veranderingen en krijgen er stress door ;-)

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

een thundershirt kan een goede oplossing zijn, dit dien je wel te trainen! je kan niet zomaar op oudjaar avond dat ding aantrekken.

zylkene werkte hier absoluut niet, en er is heel scala aan homeopathische of niet-versuffende middelen verkrijgbaar.

en ja hier steken ze al meer dan een maand vuurwerk af. vandaag is de verkoop gestart en zit de hele dag op de bank met een trillende hond tegen me aan, onder een dekentje.
dankzij de mensen een straat verderop die vuurwerk onze richting opgooide. geloof dat alle scheldwoorden die ik ken eruit zijn gelaten.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Fijn Lut, dat het bij jullie echt alleen maar op 31 december om twaalf uur wordt afgestoken. Ik zou bijna gaan emigreren ;-) 
 
Ik heb ook een Thundershirt. Geloof wel dat ze het lekker vindt zitten, maar meer ook niet. Ze ziet het volgens mij meer als truitje ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "vuurwerk een ramp! hoe doen jullie het?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^