Leishmania

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ille (Gast)

wij hebben ook een hond die eerst positief teste en later niks te vinden

in de bloed en lymfe testen  

het schijnd dat de hond het van de moeder kan hebben en later niet meer 

door dat men dacht aan LM ,werd het een kosten plaatje en is de hond bijna doodgebloed via de neus in weken werd het steeds erger .

en wat bleek Franse hartworm 4 wormenkuren en over  dus staar je nooit blind ergens op en doe onderzoek ook zelf op internet 

als we niet op goed geluk de wormenkuur geprobeerd hadden had mijn hond het niet meer gered zo erg was de bloedarmoede al 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" wij hebben ook een hond die eerst positief teste en later niks te vinden
in de bloed en lymfe testen  
het schijnd dat de hond het van de moeder kan hebben en later niet meer 
door dat men dacht aan LM ,werd het een kosten plaatje en is de hond bijna doodgebloed via de neus in weken werd het steeds erger .
en wat bleek Franse hartworm 4 wormenkuren en over  dus staar je nooit blind ergens op en doe onderzoek ook zelf op internet 
als we niet op goed geluk de wormenkuur geprobeerd hadden had mijn hond het niet meer gered zo erg was de bloedarmoede al 
  "

 

het behandelen van hartworm houdt veel meer in dan wormenkuren.

 

Het specialistisch Medisch Centrum voor Dieren Amsterdam schrijft het volgende hierover:

quote

Behandeling hartworm hond

 

De moeilijkheid bij het behandelen van hartworm is, dat we niet zomaar even een middel kunnen geven waar de wormen van dood gaan. Bij het doden van de volwassen hartworm kan de dode worm belangrijke bloedvaten in de long afsluiten. De patiënt kan daardoor bij de behandeling plots instorten en overlijden.Daarom is het heel belangrijk dat de hond in de 30-40 dagen na de behandeling echt heel rustig wordt gehouden.Als medicijn geven we meestal een combinatie van melarsomine, heparine, prednison en doxycycline. 4 tot 6 weken na de eerste injectie melarsomine moet de hond nogmaals dit middel krijgen en deze keer 2 dagen achter elkaar.Als de volwassen wormen dood zijn, moeten de microfilariën nog behandeld worden. Dat kan met milbemycine, een ontwormingspilletje.

unquote

 

Bron: https://www.mcvoordieren.nl/hartworm

 

Op HP heeft een forumlid enkele jaren geleden geschreven over haar hond met hartworm. De hond moest eerst door een hel heen i.v.m. behandeling tegen hartworm en kon hier zoals boven omschreven ook aan overlijden.

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Stukje van mcvoordierengaat over dirofilaria, niet over franse hartworm. 

honden page profiel CareandoCareando

honden foto van Careando

" Leishmaniasis is heel vervelend. Het is een nare infectie die bovendien lang op de loer kan liggen voordat het toe slaat. De aandoening is niet besmettelijk maar wordt via de zandvliegen overgedragen. Ook mensen kunnen Leishmaniasis krijgen.

Ik weet niet precies wat de behandeling bij honden is, helaas was het enige dat wij voor honden met Leishmania konden doen in Afghanistan ze uit hun lijden verlossen. Bij de meest gebruikelijke vorm (er zijn verschillende varianten) ontwikkel je hele gemene open zweren, de behandeling is langdurig en pijnlijk.

Helaas zijn we (ik ben militair) er de laatste jaren in Irak en Afghanistan vrij veel mee geconfronteerd en is er dus best veel kennis in Nederland aanwezig over deze aandoening. Dit richt zich dan wel voornamelijk op mensen. Defensie heeft honden in beide landen gehad maar ik ben niet bekend met gevallen met die honden en/of wie daar dan meer van weet.

Dan richting de Zazou:
Er zijn verschillende stichtingen die honden uit zuid Europese landen halen, deze stichtingen zijn vast ook bekend met dierenartsen die deze nare aandoening kennen. Misschien kan je bij hun wel aankloppen. "

 Frank, vóórdat je paniek gaat zaaien: in Afganistan gaat het om een hele andere stam van de leishmania-parasiet (Leishmania tropica). De soort die het meest rond de Middellandse Zee voorkomt (Leishmania Infantum), is moeilijk op mensen overdraagbaar omdat het immuunsysteem van mensen de parasiet in de regel wél opruimt. Alléén als je een heel ernstig verzwakte weerstand hebt, door bijv. hiv, leukemie, etc. kun je een echte infectie oplopen door Infantum. In bijvoorbeeld Spanje zijn de menselijke leishmaniosisgevallen per jaar normaal op een hand te tellen (Afgelopen twee jaar waren dat er veel meer omdat er in de buurt van Madrid een haard van Leishmania tarentolae en dat is wel één van de voor mensen gevaarlijkere soorten van de parasiet).

 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

"  Frank, vóórdat je paniek gaat zaaien: in Afganistan gaat het om een hele andere stam van de leishmania-parasiet (Leishmania tropica). De soort die het meest rond de Middellandse Zee voorkomt (Leishmania Infantum), is moeilijk op mensen overdraagbaar omdat het immuunsysteem van mensen de parasiet in de regel wél opruimt. Alléén als je een heel ernstig verzwakte weerstand hebt, door bijv. hiv, leukemie, etc. kun je een echte infectie oplopen door Infantum. In bijvoorbeeld Spanje zijn de menselijke leishmaniosisgevallen per jaar normaal op een hand te tellen (Afgelopen twee jaar waren dat er veel meer omdat er in de buurt van Madrid een haard van Leishmania tarentolae en dat is wel één van de voor mensen gevaarlijkere soorten van de parasiet).
  "

 En dan nog kan je het niet van je hond krijgen. En de zandvlieg die LM overbrengt, leeft hier (nog) niet. Hier een Spaanse prinses met LM. Gaat voorlopig goed op allopurinol en 1 maand om de 4 geef ik elke dag domperidone bij (bestanddeel wat in motylium zit). Is ook hoofdbestanddeel van Leisguard. Telkens na die maand vind ik dat Naaltje nog levendiger is dan anders. 

Lony (Gast)

Hoort veel jeuk ook bij leichsmania.mijn hond heeft l.m en barst van de jeuk .inmiddels 3weken allupironol.ook antibiotica vanwege veel bacterien .maar geenverbetering in jeuk HELP.wij slapen al weken naast onze jonge hond zodat hij zich niet verder kapot krabt of likt.op alles is hij getest en geen deomedex of andere parasieten .ook geen andere spaanse ziektes.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

@Lony

 

Als er geen aanwijsbare oorzaak van de jeuk gevonden kan worden en geen afdoende medicatie, zou ik de jeuk gaan bestrijden met Apoquel.

http://www.hondenpage.com/hondenforum/184235/apoquel.php

 

Dit helpt tot  nu toe alle honden van de jeuk af, wat de oorzaak ook is.

Het is wel een duur middel. Het is dus een symptoombestrijder, geneest niet, maar je hond zal hopelijk van die vreselijke jeuk bevrijd worden.

Van welke Spaanse organisatie komt je hond?

Lony (Gast)

Heb hem uit asiel in duitsland gehaald.hij komt uit asiel scooby uit spanje.zat paspoort bij dat hij op alles negatief getest was.maar dat klopte dus niet heeft l.m.heb hem nog maar 5weken .na een week had ik al door dat dit geen stress was.inmiddels heel veel kale plekken .wat een verdriet om zo een lieve hond zo te zien krabben vreselijk heb al zoveel bloedonderzoeken enz.laten doen ik dacht kom wie weet zijn er meer honden met l.m en veel jeuk

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

" Heb hem uit asiel in duitsland gehaald.hij komt uit asiel scooby uit spanje.zat paspoort bij dat hij op alles negatief getest was.maar dat klopte dus niet heeft l.m.heb hem nog maar 5weken .na een week had ik al door dat dit geen stress was.inmiddels heel veel kale plekken .wat een verdriet om zo een lieve hond zo te zien krabben vreselijk heb al zoveel bloedonderzoeken enz.laten doen ik dacht kom wie weet zijn er meer honden met l.m en veel jeuk "

 Ik heb een hondje met LM.

Ik ben lid van deze FB site;

 https://www.facebook.com/groups/754416564663820/

Ik raad je aan om ook lid te worden.Heel veel hulp en informatie.

Een vraag;heeft jouw hond iets tegen vlooien/teken toegediend gekregen?Pipetje of vlooienpil?;.Kan namelijk ook heel veel jeuk veroorzaken.

 

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

"  Frank, vóórdat je paniek gaat zaaien:  "

 Mijn bericht was pas 4 jaar oud Ik vrees dat je in die opzet niet bent geslaagd.

honden page profiel KelpieKelpie

Hallo!

Sinds eergisteren hebben wij een hondje uit Corfu geadopteerd. Ik kan uit alle verhalen niet opmaken wanneer ik haar kan/moet laten testen. Zij is nu ongeveer 6 maanden oud en sinds een week in Nederland. Op het oog is ze supergezond!

alvast bedankt! ps. de link naar de buitenlandse honden werkte bij mij niet.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Kelpie

Je hoeft je hondje niet te laten testen; tenzij zij ziekteverschijnselen vertoont, die op Leishmania zouden kunnen duiden.

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Mijn Jessy had geen zichtbare symptomen die op LM konden duiden.

Het was dat ze om de zoveel tijd diarree had en mijn DA de oorzaak niet kon vinden.Dit is pas begonnen toen ze al 3 jaar bij mij was.

Mijn DA kwam op het idee om Jessy op LM te testen.

Had ik haar elk jaar laten testen dan was de schade misschien beperkt gebleven.

Ik raad aan om elk jaar te testen.

 

honden page profiel KelpieKelpie

Ik wil haar zeker laten testen maar kan niets vinden over incubatietijd. Mijn vraag is dus niet OF ik haar moet laten testen maar WANNEER!  Ik Neem aan dat iedere Da een betrouwbare test in huis heeft?

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Ik wil haar zeker laten testen maar kan niets vinden over incubatietijd. Mijn vraag is dus niet OF ik haar moet laten testen maar WANNEER!  Ik Neem aan dat iedere Da een betrouwbare test in huis heeft? "

 Bij jonge honden (tot ongeveer een jaar) is de test niet betrouwbaar, dus ik zou hoe dan ook nog even wachten

 

Daarna is het een kwestie van afwegen, ik test ook meestal jaarlijks totdat ze 7 jaar in Nederland zijn, dat is namelijk de gemiddelde incubatietijd voor LM

Daarna is het eigenlijk ook gewoon een beetje gezond verstand, want je zult net zien dat dan jou hond na die 7 jaar als nog verschijnselen krijgt, dus voor mijn gevoel blijft het toch altijd iets waar je rekening mee moet houden

 

Normaal gesproken stuurt je DA het bloed op naar het laboratorium, die van ons testen veel zelfs, maar dit gebeurd door specialisten

honden page profiel KelpieKelpie

Fijn! Hier kan ik iets mee, Dankjewel!

honden page profiel ZazouZazou

honden foto van Zazou

Inmiddels is het ruim zes jaar geleden en leek Zazou genezen. De laatste maanden krijg hij wat kale plekken op ellebogen en hielen. En recentelijk vreemde plekjes op zijn tong. Bloedonderzoek wees uit dat de Leishmania weer terug is. GEstart met allupurinol. Vermoedelijk zijn we er nu vroeg bij. Behalve wat timide en meer slapen merken we verder geen ziekteverschijnselen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Jee wat naar is dat...je bent er snel bij, heb snel onderzoek laten doen, hoop dat je hond heel snel hersteld...

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Inmiddels is het ruim zes jaar geleden en leek Zazou genezen. De laatste maanden krijg hij wat kale plekken op ellebogen en hielen. En recentelijk vreemde plekjes op zijn tong. Bloedonderzoek wees uit dat de Leishmania weer terug is. GEstart met allupurinol. Vermoedelijk zijn we er nu vroeg bij. Behalve wat timide en meer slapen merken we verder geen ziekteverschijnselen. "

 

Wat vreselijk dat Zazou na 6 jaar weer lijdt aan Leishmania. Timide en meer slapen worden immers ook door LM veroorzaakt. Leishmania is een sluiper. Wel balen voor Zazou en jullie.

 

Er zijn organisaties die buitenlandse honden laten adopteren, die zeer onverschillig op LM reageren en adoptanten op de mouw spelden, dat het slechts een kwestie is van een paar pilletjes geven.undecided

 

Ik hoop dat Zazou goed reageert op de medicatie en de LM onder controle is en blijft.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat naar de de Leishmania weer opspeelt.

Volgens mij is de ziekte niet te genezen, maar blijft sluimerend aanwezig?

Gelukkig dat jullie er snel bij waren en hopelijk slaat de behandeling aan. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Inmiddels is het ruim zes jaar geleden en leek Zazou genezen. De laatste maanden krijg hij wat kale plekken op ellebogen en hielen. En recentelijk vreemde plekjes op zijn tong. Bloedonderzoek wees uit dat de Leishmania weer terug is. GEstart met allupurinol. Vermoedelijk zijn we er nu vroeg bij. Behalve wat timide en meer slapen merken we verder geen ziekteverschijnselen. "

Wat ontzettend fijn dat je na al die jaren een update geeft, jammer dat het nu minder gaat, is je hond dan al die jaren medicijnvrij geweest?

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Mijn hondje heeft ook LM.

Ik ben lid van onderstaande fb site.

https://www.facebook.com/groups/754416564663820/

Is echt een aanrader om lid van te worden.

Sterkte!

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Oh wat vervelend zo'n flare-up nadat het zoveel jaar leek weg te zijn. Ik hoop dat de behandeling ook dit keer weer aanslaat.

 

Je kunt ook eens naar neem (azadirachta indica) kijken als supplement. Neembladeren die tot poeder zijn gemalen (of zelf doen in de koffiemolen) kun je over het eten doen en de Neemolie op de wondjes. Wat ik heb begrepen uit onderzoeken naar de effectiviteit van neem tegen leishmania, is dat het ervoor zorgt dat het immuunsysteem normaal blijft functioneren. Tijdens het actief worden van leishmania wordt dat een soort platgelegd, waardoor de parasiet vrij spel krijgt - maar ik heb ook dingen gelezen die erop wijzen dat het de parasiet zelf kan tegengaan...

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4381458/

https://pdfs.semanticscholar.org/fcfe/195220822ade0242371bd046815a803c4237.pdf

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21070771

https://scialert.net/fulltext/?doi=jbs.2014.110.123

 

 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Oh wat vervelend zo'n flare-up nadat het zoveel jaar leek weg te zijn. Ik hoop dat de behandeling ook dit keer weer aanslaat.
 
Je kunt ook eens naar neem (azadirachta indica) kijken als supplement. Neembladeren die tot poeder zijn gemalen (of zelf doen in de koffiemolen) kun je over het eten doen en de Neemolie op de wondjes. Wat ik heb begrepen uit onderzoeken naar de effectiviteit van neem tegen leishmania, is dat het ervoor zorgt dat het immuunsysteem normaal blijft functioneren. Tijdens het actief worden van leishmania wordt dat een soort platgelegd, waardoor de parasiet vrij spel krijgt - maar ik heb ook dingen gelezen die erop wijzen dat het de parasiet zelf kan tegengaan...
 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4381458/
https://pdfs.semanticscholar.org/fcfe/195220822ade0242371bd046815a803c4237.pdf
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21070771
https://scialert.net/fulltext/?doi=jbs.2014.110.123
 
 
 
  "

ja neem is zeker iets om te overwegen, ook de olie om huidplekjes te behandelen. Neem wordt in de biologische landbouw als bestrijdingsmiddel ingezet.

Ik gebruik het voor Jenna vaak bij plekjes, zo kan het bijv. een hotspot binnen een half uur tot rust laten komen, het pakt ook demodex aan.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Hier staat ook een stuk dat voor een hond met Leishmania vegetarisch eten goed zou zijn.

Geen idee of het waar is maar er staat hier wat over.

https://www.vegavriend.nl/c-3828372/vegan-voer-bij-leishmania/

 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Hier staat ook een stuk dat voor een hond met Leishmania vegetarisch eten goed zou zijn.
Geen idee of het waar is maar er staat hier wat over.
https://www.vegavriend.nl/c-3828372/vegan-voer-bij-leishmania/
 
 
  "

ja maar vegan niet vegetarisch, zuivelprodukten zou ik niet geven aan een zieke hond.

ik heb met Jenna haar erge allergieen  positieve ervaring met 2 dagen barf (biologisch) en 5 dagen vegan (ook biologisch) om het immuunsysteem aan te sterken. Ik denk zelf ook dat teveel vet en eiwit en evt. schadelijke stoffen in het voer erg belastend is en de hond de energie beter kan gebruiken dan daarvoor.

Je moet je natuurlijk wel goed inlezen en de voedingsstoffen die in vlees zitten vervangen voor plantaardige, b12 zul je moeten supplementeren bijv. 

 

edit: ik zie dat ze in de link yarrah vegan aanraden, dat is natuurlijk ook een mogelijkheid dan hoe je zelf niet zoveel te puzzelen met het voer.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" ja maar vegan niet vegetarisch, zuivelprodukten zou ik niet geven aan een zieke hond.
ik heb met Jenna haar erge allergieen  positieve ervaring met 2 dagen barf (biologisch) en 5 dagen vegan (ook biologisch) om het immuunsysteem aan te sterken. Ik denk zelf ook dat teveel vet en eiwit en evt. schadelijke stoffen in het voer erg belastend is en de hond de energie beter kan gebruiken dan daarvoor.
Je moet je natuurlijk wel goed inlezen en de voedingsstoffen die in vlees zitten vervangen voor plantaardige, b12 zul je moeten supplementeren bijv. 
 
edit: ik zie dat ze in de link yarrah vegan aanraden, dat is natuurlijk ook een mogelijkheid dan hoe je zelf niet zoveel te puzzelen met het voer. "

Ja ik bedoelde ook vegan..

honden page profiel ZazouZazou

honden foto van Zazou

" Wat ontzettend fijn dat je na al die jaren een update geeft, jammer dat het nu minder gaat, is je hond dan al die jaren medicijnvrij geweest? "

Ja, heeft nooit meer hiervoor medicijnen gehad. Wel af en toe pijnstillers omdat hij wat kwetsbaar leek op de gewrichten. Na intensieve inspanning of rare sprongbewegingen (met balletje of zo iets) geen hij kreupel lopen. Zou met elkaar te maken kunnen hebben?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ja, heeft nooit meer hiervoor medicijnen gehad. Wel af en toe pijnstillers omdat hij wat kwetsbaar leek op de gewrichten. Na intensieve inspanning of rare sprongbewegingen (met balletje of zo iets) geen hij kreupel lopen. Zou met elkaar te maken kunnen hebben? "

Jazeker, kreupel is een verschijnsel.

Wel fijn dat hij al die jaren geen medicatie heeft gehad, ik hoor vaker dat het zonder medicatie kan, maar dan toch weer naar boven komt bij verminderde weerstand of zo..

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Weerstand is ook erg belangrijk bij Leismania. Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat vlees het beste is voor honden, ook voor de weerstand. Dus veganistisch voeren is misschien beter wb nierstenen, maar het is m.i. juist weer slecht voor de weerstand. Dus ja, waar kies je dan voor... 

pagina 3 van 4 12 34
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^