Leishmania

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Weerstand is ook erg belangrijk bij Leismania. Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat vlees het beste is voor honden, ook voor de weerstand. Dus veganistisch voeren is misschien beter wb nierstenen, maar het is m.i. juist weer slecht voor de weerstand. Dus ja, waar kies je dan voor...  "

ik dacht het ook altijd, maarnals het alle voedingsmiddelen bevat is vegan net zo goed en zelfs minder belastend voor het lichaam.

Jenna doet het in elk geval een stuk beter op gedeeltelijk plantaardig en gedeeltelijk barf, ik heb dat juist gedaan om haar weerstand te versterken aangezien allergieen en ook LM een kwestie is van een verminderde weerstand.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" ik dacht het ook altijd, maarnals het alle voedingsmiddelen bevat is vegan net zo goed en zelfs minder belastend voor het lichaam.
Jenna doet het in elk geval een stuk beter op gedeeltelijk plantaardig en gedeeltelijk barf, ik heb dat juist gedaan om haar weerstand te versterken aangezien allergieen en ook LM een kwestie is van een verminderde weerstand. "

Ik ken de ins en outs niet van vegan vs. vlees. Maar ik heb dan wel zoiets van: als de hond afstamt van de wolf en nagenoeg hetzelfde maag-darmstelsel heeft, dan kan vegan nooit zo goed zijn als vlees voeren. Er zijn altijd uitzonderingen, maar globaal gezien denk ik dat een uitgebalanceerd dieet van vlees, bot etc. het beste is voor de hond. Wat niet wil zeggen dat een hond niet kan overleven op andere voedingsstoffen. In brokken zit tenslotte ook maar weinig vlees, terwijl de hond er niet van dood gaat. Maar echt gezond is het over het algemeen ook niet. En datzelfde idee heb ik wb vegan. De hond zal er misschien niet (op korte termijn) dood door gaan. Maar zo gezond als een goede vleesmaaltijd is het m.i. ook niet. 

 

Dus ja, wat ik al zei: waar kies je dan voor? Als vegan beter is ivm nierstenen, maar vlees weer beter voor de weerstand, dan moet je dus een keuze maken. Ik heb me verder niet verdiept in hoeverre een gedeeltelijk vegan, gedeeltelijk rauw dieet nu beter is dan volledig vegan of rauw. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik ken de ins en outs niet van vegan vs. vlees. Maar ik heb dan wel zoiets van: als de hond afstamt van de wolf en nagenoeg hetzelfde maag-darmstelsel heeft, dan kan vegan nooit zo goed zijn als vlees voeren. Er zijn altijd uitzonderingen, maar globaal gezien denk ik dat een uitgebalanceerd dieet van vlees, bot etc. het beste is voor de hond. Wat niet wil zeggen dat een hond niet kan overleven op andere voedingsstoffen. In brokken zit tenslotte ook maar weinig vlees, terwijl de hond er niet van dood gaat. Maar echt gezond is het over het algemeen ook niet. En datzelfde idee heb ik wb vegan. De hond zal er misschien niet (op korte termijn) dood door gaan. Maar zo gezond als een goede vleesmaaltijd is het m.i. ook niet. 
 
Dus ja, wat ik al zei: waar kies je dan voor? Als vegan beter is ivm nierstenen, maar vlees weer beter voor de weerstand, dan moet je dus een keuze maken. Ik heb me verder niet verdiept in hoeverre een gedeeltelijk vegan, gedeeltelijk rauw dieet nu beter is dan volledig vegan of rauw.  "

ja ik weet niet of je kan stellen dat vegan eten de weerstand verminderd en vlees beter is voor de weerstand. 

Honden die in de buurt van mensen leefden die plantaardig aten zoals in Azie bijv. en van hun afval leefden zullen best ook weleens een muisje oid. gevangen hebben maar toch ook grotendeels plantaardig. Een bordercollie uit Australie zat op een vegan diet en was de oudst bekende hond ter wereld in de tijd dat ze overleed. Iets wat alle benodigde voedingsstoffen bevat is niet ongezond lijkt mij.

Maar ieder heeft daar natuurlijk zo zijn eigen gedachten over en moet dat doen waar hij zich goed bij voelt.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" ja ik weet niet of je kan stellen dat vegan eten de weerstand verminderd en vlees beter is voor de weerstand. 
Honden die in de buurt van mensen leefden die plantaardig aten zoals in Azie bijv. en van hun afval leefden zullen best ook weleens een muisje oid. gevangen hebben maar toch ook grotendeels plantaardig. Een bordercollie uit Australie zat op een vegan diet en was de oudst bekende hond ter wereld in de tijd dat ze overleed. Iets wat alle benodigde voedingsstoffen bevat is niet ongezond lijkt mij.
Maar ieder heeft daar natuurlijk zo zijn eigen gedachten over en moet dat doen waar hij zich goed bij voelt. "

Wat ik zei, ik weet het fijne er niet van :). Het is meer een gedachtegang gebaseerd op de logica dat als een hond afstamt van een omnivoor/carnivoor en ook nog steeds hetzelfde maag-darmstelsel heeft, dat je de hond dan ook hetzelfde moet voeren als zijn voorouders. En in dat menu zal vast een deel groente en fruit zitten, maar het hoofdbestanddeel is vlees. Daarom geloof ik dat dit ook het beste eten is voor een hond. Mits uitgebalanceerd en gevarieerd. Dus ja, mijn mening is in die zin niet gebaseerd op onderzoeken oid, maar meer op een gedachtegang. 

 

Voor nu speelt vegan voeren voor mijn ook geen rol. Maar in de toekomst wel. Dus vandaar mijn interesse :). 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Wat ik zei, ik weet het fijne er niet van :-). Het is meer een gedachtegang gebaseerd op de logica dat als een hond afstamt van een omnivoor/carnivoor en ook nog steeds hetzelfde maag-darmstelsel heeft, dat je de hond dan ook hetzelfde moet voeren als zijn voorouders. En in dat menu zal vast een deel groente en fruit zitten, maar het hoofdbestanddeel is vlees. Daarom geloof ik dat dit ook het beste eten is voor een hond. Mits uitgebalanceerd en gevarieerd. Dus ja, mijn mening is in die zin niet gebaseerd op onderzoeken oid, maar meer op een gedachtegang. 
 
Voor nu speelt vegan voeren voor mijn ook geen rol. Maar in de toekomst wel. Dus vandaar mijn interesse :-) "

Mag ik vragen, waarom in de toekomst wel?

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Mag ik vragen, waarom in de toekomst wel? "

Ik ben erg geïnteresseerd in het opvangen van een straathondje, maar leishmania komt wel steeds meer voor. Als ik een hond zou krijgen met deze ziekte, dan wil ik het beste voor het beestje. Ook wat betreft voeding. Dus daarom ben ik wel geïnteresseerd in voeding ed voor honden met leishmania :).

pagina 4 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^